#پرسش_و_پاسخ
❓پرسش:
چرا در بسیاری از روایات، معصومین(ع) به خداوند قسم میخورند؟ مگر قسم خوردن عملی مکروه نیست؟
✍️ پاسخ:
باسمه تعالی؛ قسم خوردن عمل مکروهی نیست. اگر عمل مکروهی بود، خود خداوند متعال هیچگاه (در قرآن کریم) قسم نمیخورد. آن قسمی که مکروه است در معاملات و امثال آن است که اگر راست باشد بهخاطر چیز ناچیزی، فرد به نام خدای تعالی، پیامبر(ص) و امامان معصوم(ع) قسم خورده است و اگر دروغ باشد حرام و گناه میباشد. اما قسم خوردن برای چیزهای ارزشمند نهتنها مشکلی ندارد، بلکه برای تثبیت عقاید بعضی از بندگان لازم نیز میباشد.
🆔 @almiqat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ گزارش سومین بخش از توزیع کیسههای آرد تهیه شده از محل وجوهات کفارهها
سومین مرحله توزیع کیسههای آردی که از محل وجوهات کفاره واریزی به حساب مؤسسه تهیه شده بودند به انجام رسید و در این مرحله مجموعا ۵۰ کیسه آرد (هر یک به مبلغ ۶۰۰ هزار تومان) تهیه و در روستاهای اطراف زاهدان و سوسنگرد توزیع گردید. همچنین مبلغ ۱,۴۰۰,۰۰۰ تومان نیز تحتعنوان نذر نان واریز شده بود که با این مبلغ بیش از ۱۷۰۰ قرص نان محلی تهیه و همزمان با دهه ولایت در روستایی از توابع استان هرمزگان بین ۱۵۰ خانوار توزیع گردید. در ویدیوی فوق، بخشهایی از این مرحله توزیع را مشاهده میکنید.
#نیکوکاری
🆔 @almiqat
#معرفی_کتاب
📚 کتاب: دیدار با مسجد زیبای جمکران
نویسنده: مجید ملامحمدی
ناشر: کتاب جمکران
تعداد صفحه: ۳۲
مسجد مقدس جمکران، روز هفدهم رمضان ۳۷۳ هجری بهفرمان حضرت بقیةالله(عج) در کنار روستای جمکران ساخته شد که تاریخچه آن به دست شیخ صدوق (متوفای ۳۸۱ هجری) در کتاب «مونس الحزین» بیان گردیده و کیفیت نماز تحیت مسجد و نماز استغاثه به آن حضرت در ضمن آن آمده است.
کتاب «دیدار با مسجد زیبای جمکران» داستان دستور حضرت امام زمان(عج) برای ساخت این مسجد را برای بچهها بازگو میکند. با نوجوانی که به شهر قم و این مسجد آمده است همراه میشویم تا با سفری کوتاه در تاریخ از زبان شخصیتهای اصلی، داستان ساخت مسجد مقدس جمکران را بشنویم. شخصیتهایی مثل علی منذر، سید ابوالحسن الرضا و حسن بن مسلم و...
🔹 علاقهمندان جهت تهیه این کتاب، میتوانند همه روزه (غیر از ایام تعطیل) از ساعت ۱۰ تا ۱۵ با واحد کتابخانه مؤسسه میقاتالقرآن (شعبه مرکزی) تماس حاصل نمایند. تلفن:
۰۲۱-۵۵۳۷۰۵۱۷
۰۲۱-۵۵۳۹۰۱۴۴
🆔 @almiqat
clip ramezan1403- 11.mp3
1.46M
#کلیپ_سخنرانی
✅ چگونه وقف کنیم و چه وقفی پس از مرگ برای انسان سودمند خواهد بود؟ / تفاوت ارزش انفاق در زمان حیات و ممات
🔹 سخنران: استاد مرتضی مخملباف
🔹 برگرفته از سخنرانی شب ۲۳ رمضان ۱۴۰۳
🎧 صوت این مبحث 👈 almiqat.com/Speech/Session/10214
🆔 @almiqat
#حدیث_هفته
✅ امام صادق(ع): مؤمن چون خشمگین شود، خشمش او را از حق بیرون نبرد و چون خشنود شود، خشنودیش او را به باطل نکشاند و چون قدرت یابد، بیش از حق خود نگیرد.
📖 بحارالانوار، ج۷۵، ص۲۰۹
🆔 @almiqat
میقاتالقرآن
🆔 @almiqat 👇
#شگفتی_های_آفرینش
✅ وساطت مولکولهای هوا در شنوایی
در ادامه، امام صادق(ع) به موضوع «تاثیر نور بر دیدن» و «تاثیر مولکولهای هوا بر شنیدن» اشاره میکنند. گرچه هر دو موضوع تا مدتها مورد بحث دانشمندان در اعصار مختلف بودهاند، اما واسطهگری هوا در مسئله شنوایی، موضوعی است که تنها چهار قرن است به صورت علمی ثابت شده است!!
انتقال صوت از مبدأ آن تا گوش انسان (و سایر موجودات) فرآیند جالبی دارد و در اثر ارتعاش و برخورد دومینو وار ملکولهای هوا به یکدیگر پدید میآید. رابرت بویل دانشمند انگلیسی (درگذشته ۱۶۹۱ میلادی) نخستین کسی است که توانست با آزمایشی علمی ثابت کند صدا بدون وساطت هوا و در خلأ به گوش هیچ مستمعی نخواهد رسید! غافل از اینکه آنچه او از اکتشاف آن به هیجان آمده بود، ۹ قرن پیش از او برای امام ششم شیعیان مکشوف بوده است، آن هم بدون هیچگونه آزمایشی و ادواتی!
اینک فرمایش آن حضرت در این باره را با هم مرور میکنیم:
«بنگر كه چگونه تقدير شده كه هر كدام (حواس پنجگانه) چيزى را دريابند. براى هر حس، محسوسى است و هر محسوس، حسى دارد كه آن را ادراك مىكند. با اين همه، چيزهايى در ميان حس و محسوس قرار گرفته كه تنها از طريق آنها، حس صورت مىپذيرد، مانند نور و هوا. اگر نورى كه رنگ و صورت را براى ديده عيان كند نبود، ديده آن را ادراك نمىكرد و نمىديد. اگر هوايى نبود كه صدا را به گوش برساند، گوش نيز آن را ادراك نمىنمود. آیا بر کسی که نیک تامل کند و بیندیشد در آنچه که شرح دادم مانند آفرينش حواس و محسوسات و رابطه آنها و نيز ديگر لوازم ادراك و حس، پوشیده میماند که اينها جز نتیجه عمل و تقدیر خداوند لطیف و خبير نيست؟!» (شگفتیهای آفرینش (ترجمه نجفعلی میرزایی بر توحید مفضل)، ص۵۶ (با کمی تصرف))
🆔 @almiqat
elm-97.mp3
15.67M
✅ مبحث «علم غیب»
🔹 جلسه ۹۷
🔹 تاریخ سخنرانی: ۱۴۰۳/۴/۱۰
🔹 سخنران: استاد مرتضی مخملباف
📝 مسئله تقیه در آیه ۲۸ سوره آلعمران / ممنوعیت سرپرست قرار دادن کفار و مشرکین بر مؤمنین / مصادیق اجتماعی تقیه (تقیه در محیط کار، مجتمع مسکونی و...) / ما مجبور نیستیم در جمعی که همه مخالف عقیده ما هستند، اعتقاد خود را ابراز کنیم / احادیث شیعه و اهلسنت در تایید تقیه / ثمرات ارزشمند تقیه در کلام امیرالمؤمنین(ع) / برخورد آموزنده امیرالمؤمنین(ع) در مواجهه با سنت غلط مردم در نماز تراویح / دیدگاه بیاستناد و مندرآری مخالفان متعصب شیعه درباره ممنوعیت تقیه!
#علم_غیب
🆔 @almiqat
#پیشنهاد_کاربران
✅ دو راهکار برای تربیت مردانه
کمک نکنیم
وقتی بچهای یکساله زمین میخورد، به دور و برش نگاه میکند. اگر کسی به کمکش بیاید و در حمایت از او زمین و زمان را لعنت کند، مردانهپروری مدفون میشود؛ ولی اگر پدر و مادر در هر جایی که هستند - در صورتی که شدت جراحت زیاد نباشد - خودشان را پنهان کنند و کودک کسی را نبیند، بلند میشود و خودش را میتکاند و دیگر گریه نمیکند. یاری نکردن به معنای بیرحمی نیست. بیرحمی در یاری دادن دائم کودک است. شما گاهی به اسم محبت، خدمت و حمایت، وابستهپروری را رواج داده و به فرزند خیانت میکنید! کودک ما در خطرها، مهارت و هوشمندیهایش پرورش پیدا میکند و در آرامش به مهارتی نمیرسد.
محبت زیاد نکنیم
وقتی کودک در خانواده هرچه بخواهد والدین به او بدهند و هیچ صبر، رنج و سختی را برای به دست آوردن، تحمل نکند، زودرنج و پرتوقع شده و در مواجهه با ناکامیها نیز زود ناامید میشود، زیرا والدین از کودکی تابآوری او را تقویت نکردهاند. به همین خاطر مثلا در محیطی بیرون از خانواده مانند مدرسه نیز اگر درخواستی داشته باشد و سریع دریافت نکند، زود رنجیدهخاطر میشود. انسانهای موفق نهتنها از مشکلات فرار نمیکنند، بلکه مشکلات را میپذیرند.
🔹 ارسال شده توسط خانم رقیه پاشازاده (با تصرف و تلخیص)
🆔 @almiqat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#از_همه_جا
✅ روستایی جالب در فرانسه که تمام ساکنانش مسلمان و شیعه بوده و منتظر ظهور امام زمان(عج) هستند
🆔 @almiqat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#از_همه_جا
✅ انتخاب کودکان برای حجاب
🆔 @almiqat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#از_همه_جا
✅ مسئله برابری حقوق زن و مرد / آیا عدالت همیشه در مساوات است؟
🆔 @almiqat
18.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_سخنرانی
✅ ماجرای مباهله پیامبر اسلام(ص) با مسیحیان نجران
🔹 سخنران: استاد مرتضی مخملباف
🆔 @almiqat
#سلامت_و_درمان
✅ استرس
«استرس» یعنی نگرانی مستمر، یعنی احساس تنش و فشار روانی که با علائمی خود را نشان میدهد:
احساس اضطراب، بیقراری، ضربگرفتن انگشتان، تکاندادن زیاد دست و پا، حملات وحشتزدگی، احساس خُردشدگی، نداشتن انرژی، پُرخوری یا کمخوری.
استرس آثار سوئی برجای میگذارد و میتواند موجب پیدایش بیماریهایی مانند بیماریهای پوستی، کاهش باروری، میگرن، مشکلات گوارشی، اختلال در خواب، ضعف سیستم ایمنی و... شود.
🔹 بعضی علل ایجاد استرس:
- درگیری ذهنی و فشار روانی
- مصرف زیاد گوشت قرمز (مخصوصا گوشت گاو) و غذاهای سرخ شده
- مصرف شیرینیجات غیرطبیعی
- کمبود ویتامین B و پتاسیم و منیزیم
- اشتغال به مشاغل استرسزا مانند رانندگی، صندوقداری بانک، کارهای مدیریتی و...
- پوشیدن لباس و کفشتنگ
- زیاد بودن گرمای محیط یا گرمای هوا
📖 منبع: آرشیو موضوعی وبلاگ طب المعصومین(ع)، مقاله «درمان تعدادی از بیماریهای اعصاب و روان»
🆔 @almiqat
19.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_سخنرانی
✅ باید در پی دانشی بود که به درد بخورد
🔹 سخنران: استاد مرتضی مخملباف
🔹 برگرفته از مبحث «شرح دعای مکارمالاخلاق»
🎧 صوت این مبحث 👈 almiqat.com/Speech/Subjects/2/35
🆔 @almiqat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#قرائت_تصویری
✅ قرائت قرآن کریم
🔹 قاری: مصطفی اسماعیل
🔹 سوره حجرات آیات ۱۴ تا آخر و سوره ق آیه ۱
🆔 @almiqat
makarem al-akhlaq 173- 1403-04-12.mp3
16.46M
✅ مبحث «شرح دعای مکارم الاخلاق»، توضیح عبارت «وَ انهَج لِی اِلى مَحَبَّتِكَ سَبِيلًا سَهلَةً» + نیایش و مناجات
🔹سخنران: استاد مرتضی مخملباف
🔹تاریخ سخنرانی: ۱۴۰۳/۴/۱۲ - مدرسه علوم دینیه مهدیه
📝 چه کنیم که خداوند متعال دوستمان داشته باشد؟ / وقتی امور مستحب و حتی مباح، جای واجبات را میگیرند!! / خویشتنداری هنگام خشم / مردمانی که نفرت داشتن از آنها، رحمت و محبت خدا را به دنبال دارد! / کسی که علنا معصیت خدا میکند! / چگونه باید به یاد مرگ بود؟ / هنر، نگه داشتن رحمی است که خیلی هم با ما میانه خوبی ندارد / دوستی خدای عزوجل در دشمنی با گنهکاران / شکرگزار الطاف و نعمات پروردگار مهربان باشیم / شاننزول آیه ولایت (مائده/۵۵) / چرا خداوند صحنه زکات دادن امیرالمؤمنین(ع) حین رکوع را به مردم نمایش داد؟ / گیرنده زکات چه کسی بود؟
#شرح_دعای_مکارم_الاخلاق
🆔 @almiqat
#پند_تاریخ
✅ فرماندارتان را میشناختید یا نمیشناختید؟!
منصور دوانیقی فرمانداری یکی از شهرهای غیرعربی را به مردی محول نمود به نام عمرو سلم قتیبه. او در دوران ماموریت خود ستم بسیار کرد و مردم از ظلم او به جان آمدند. ناچار یکی از افراد دانا و فهمیده خود را برگزیدند و از او خواستند به دربار خلیفه برود و از ستم عمرو شکایت کند.
او چون به دربار آمد، با ربیع، حاجب بزرگ برخورد نمود. گفت: من از فلان ناحیه آمدهام و مردم مرا فرستادهاند تا حال آنان را شرح دهم و بگویم از ستم فرماندار بر اهالی چه میگذرد، اما پیش از شرح حال سوالی دارم و آن اینکه آیا شما عمرو سلم قتیبه را شناخته بودید که او را به فرمانداری شهر ما برگزیدید یا آنکه نمیشناختید؟ پاسخ داد: میشناختیم.
فرستاده مردم بدون آنکه سخن دیگری بگوید بازگشت و رفت! ربیع تعجب کرد و دستور داد او را بازگرداندند. چون بیامد، ربیع پرسید: مقصودت از این سوال چه بود که بدان اکتفا کردی و حاجت دیگری نخواستی؟ نماینده مردم گفت: اگر شما او را نمیشناختید و از ستمکاری وی آگاه نمیبودید، من جریان کارهایش را میگفتم، ولی بعد از آنکه گفتید او را میشناختیم و آگاهانه برای فرمانداری ما فرستادهاید، جای سخن باقی نماند. ناچار باید به خدا بازگردیم و کفایت امر خود را از او بخواهیم.
ربیع به شدت تحتتاثیر قرار گرفت، فورا نزد منصور رفت و جریان را به اطلاع رساند و منصور دستور داد تا فرماندار را عزل نمایند.
📖 منبع: سخن و سخنوری، ص۹۲
🔹 توجه شود که انتخاب والیان، گاه به عهده حکام است و گاه به عهده مردم. در انتخاب خود، هشیار باشیم...
🆔 @almiqat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ گزارشی از پذیرایی و مراسم جشن عید غدیر در شهر بندر کوهستک (استان هرمزگان) با مشارکت مؤسسه میقاتالقرآن
هفته گذشته و همزمان با روز عید سعید غدیر خم، با استفاده از کمکهای مردمی و مشارکت موسسه میقاتالقرآن، مراسم جشنی در مسجد امام حسین(ع) شهر بندر کوهستک همراه با سفره اطعام برپا گردید. علاوهبر این، در این روز مبارک پذیرایی در ایستگاه صلواتی و توزیع نان بین محرومان نیز صورت گرفت که در ویدیوی فوق، بخشهایی از این برنامه قابل مشاهده است.
گفتنی است، به لطف خداوند متعال و عنایت امام عصر(عج)، تا کنون افراد زیادی از اهلسنت این منطقه به مکتب اهلبیت(ع) و مذهب تشیع گرویدهاند.
#نیکوکاری
🆔 @almiqat
✅ مراسم نیایش و مناجات شبهای جمعه از ساعت ۱۲ بامداد تا اذان صبح در مدرسه علوم دینیه مهدیه با حضور خواهران و برادران برگزار میگردد.
🔹 آدرس: تهران، میدان شوش، ابتدای خیابان فدائیان اسلام، جنب مسجد مهدیه، پلاک ۱۳۶۳
🆔 @almiqat
#پرسش_و_پاسخ
❓پرسش:
با توجه به اعتقاد شیعه که تمامی پیامبران و امامان معصوم هستند، پس چرا فقط چهارده معصوم(ع) به عنوان معصوم یاد میشوند؟!
✍️ پاسخ:
باسمه تعالی؛ به خاطر اینکه پیامبر امت آخرالزمان حضرت ختمی مرتبت(ص) میباشد و جانشینان آن حضرت امامان(ع) ما میباشند. پس در این صورت ما از نظر مسئله شریعت، با پیامبران قبلی کاری نداریم، لکن فقط باید اعتقاد داشته باشیم که چنین پیامبرانی از طرف خداوند برای هدایت بشر مبعوث شدهاند، اما در واقع شریعت ما از ناحیه پیامبر خاتم(ص) است و چون ما فقط با آن حضرت و امامان دوازدهگانه و نیز مادر یازده امام که حضرت صدیقه طاهره(س) هست کار داریم، لذا بیشتر لفظ چهارده معصوم را به کار میبریم.
🆔 @almiqat
✅ دهمین مسابقه آنلاین مبحث علم غیب (جلسات ۸۶ تا ۹۵)
به اطلاع عموم علاقهمندان میرساند، دهمین مسابقه مبحث «علم غیب»، برگرفته از جلسات ۸۶ تا ۹۵ بهصورت اینترنتی و غیرحضوری برگزار خواهد شد.
پیشنهاد میشود با دعوت از دوستان و آشنایان خود بهویژه طلاب و دانشجویان به شرکت در این مسابقه و استماع سلسله جلسات این مبحث - که سرآغاز یک دوره عقاید تفصیلی میباشد - باعث بهرمندی حداکثری افراد از این بحث ارزشمند باشیم. گفتنی است شرکت در این مسابقه برای عموم علاقهمندان آزاد میباشد.
🎁 جوایز:
نفر اول: ۷۰۰ هزار تومان
نفر دوم: ۶۰۰ هزار تومان
نفر سوم: ۵۰۰ هزار تومان
نفرچهارم: ۴۰۰ هزار تومان
نفر پنجم: ۳۰۰ هزار تومان
🔹 زمان: جمعه ۲۹ تیر، ساعت ۱۱ تا ۱۱:۳۰ صبح
🔹 لینک شرکت در آزمونِ مسابقه در تاریخ و ساعت ذکر شده در سایت و کانالهای مؤسسه در اختیار شرکت کنندگان قرار خواهد گرفت.
🔹 تذکرات:
- تعداد سوالات ۳۰ عدد میباشد.
- در صورت برابر شدن امتیازات شرکت کنندگان، انتخاب فرد یا افراد منتخب به قید قرعه صورت خواهد گرفت.
- مراجعه شرکتکنندگان محترم حین مسابقه به یادداشتهای خود از جلسات سخنرانی بلامانع است، اما هرگونه تبادل نظر و همفکری با سایرین (بهویژه با شرکت کنندگان دیگر) شرعا جایز نمیباشد.
- برای دریافت صوت جلسات، روی #علم_غیب کلیک کنید یا وارد لینک مقابل شوید: almiqat.com/Speech/Subjects/۲/۵۱
#مسابقه
🆔 @almiqat