نوه آقا شیخ عباس قمی اظهار داشت: آقا شیخ روزهای قبل از فوتشان به اتاقی میرفتند که پنجرهاش به سوی گنبد امیرالمؤمنین(ع) باز میشد ایشان مدام امام علی(ع) را صدا میزدند و میگفتند یا امیرالمؤمنین در این لحظات آخر تنهایم نگذار، شب قبل از فوتشان نیز نماز مغرب و عشا را میخوانند و مرتب اسم حضرات معصومین(ع) را میبردند و به نام امام علی(ع) که میرسیدند عرض ارادت خاصی میکردند.
راههای محرمیت فرزند خوانده:اگر فرزند خوانده، دختر باشد
اگر فرزندی که به سرپرستی گرفته می شود دختر باشد ، با مادر خوانده به لحاظ محرمیت مشکلی ندارد . اما با ورود به سن تکلیف، به پدرخوانده خود نامحرم می شود که باید برای محرمیت، یکی از راه های زیر انجام شود :
1. همسرش یا همان مادر خوانده به کودک شیر دهد که در این شرایط، پدر سرپرست، پدر رضاعی آن دختر خواهد شد و به او محرم می شود.
2. مادر مرد سرپرست به کودک شیر بدهد. که در این صورت مرد سرپررست، برادر رضاعی آن دختر خواهد شد.
3. خواهر یا خواهرزاده مرد سرپرست به او شیر دهد تا در این صورت، او، دایی رضاعی دختر شود.
4. همسر برادر یا یکی از برادرزاده های پدر خوانده به نوزاد شییر دهد تا مرد، عموی رضاعی دختر شود.
البته تمام این موارد در صورتی امکان پذیر است که کودک در دوران شیرخوارگی باشد . مثلا اگر دو سال کودک تمام شده باشد و روش رضاعی امکان پذیر نباشد.
اگر فرزند خوانده، پسر باشد
اگر زوجی فرزند پسر را به سرپرستی قبول کنند از نظر محرمیت با مرد خانواده مشکلی وجود ندارد، اما برای ایجاد محرمیت با مادرخوانده، می توان یکی از راه های زیر را انجام داد :
1. اگر مادر سرپرست خود شیر داشته باشد ؛ مثلا نوزاد او پس از تولد فوت کرده باشد و تمایل به داشتن فرزندی برای جایگزین کردن با نوزاد فوت شده خود است می تواند با رعایت شرایط شیردهی به آن پسر شیر دهد. در این صورت ، مادر رضاعی آن پسر خواهد شده و به یکدیگر محرم می شوند.
2. اگر مادر این خانم، توانایی شیر دادن به نوزاد را دارد ، با رعایت شرایط به این کودک شیر دهد تا مادرخوانده، خواهر رضاعی آن پسر شود.
3. اگر همسر یکی از برادرهای مادر سرپرست، یا دختر یکی از برادرها یا حتی نوه یکی از برادرها به نوزاد با رعایت شرایطی شیر دهد، مادر خوانده، عمه رضاعی پسر خواهد شد.
4. اگر خواهر یا خواهرزاده یا نوه خواهر این مادر سرپرست ، با رعایت شرایط به نوزاد پسر شیر دهند ، در این صورت، این خانم، خاله رضاعی آن پسر می شود.
مانند فرزند خونده دختر، شیر دادن به فرزند پسر نیز باید قبل از دوران اتمام شیرخوارگی باشد. اگر کودک بیش از دو سال داشته باشد و یا هیچ یک از خانم های فامیل، شیری برای تغذیه کودک نداشته باشند ، راه حل قابل ملاحظه دیگری برای محرمیت وجود ندارد.(استفتائات، آیت الله بهجت(ره)، ج4، ص107)
آیتالله بهجت
به توسل به #حضرتزهراعلیهاالسلام
تأکید کرده و می فرمود:
«هرکسی که گرفتار است و مشکل دارد، چارهاش این است که متوسل شود به زهرای مرضیه(سلام الله عیها)»
طلاق خاموش یا طلاق عاطفی
عده ای از خانوداه ها در حالی که در ظاهر طلاق نگرفته اند ولی در حقیقت از هم جدا هستند بدون اینکه به طور رسمی از هم جدا شوند.اینها عواطف خود را از هم دریغ می کنند. و اعتمادی به هم ندارند.با اینکه در زیر یک سقف زندگی می کنند .با هم سفر و مراسمات می روند ولی دو انسان بی تفاوت به هم و غریبه هستند و فقط طبق قرارداد ازدواج زن وشوهر هستند.در حالی که بود ونبود همسر برای هم یکسان است. و احتمال انحراف و اسیب در این خانواده ها زیاد است.
در این نوع خانواده ها همدلی جای خود را به ((خود))می دهد و هریک خود را تنها می بیند و این تنهایی برای انان یک ضربه است.اما بخاطر پیامدهای مالی ،عاطفی،اجتماعی و فرهنگی طلاق نگرفته اند.
این نوع طلاق در بین جوانان کم است زیرا انان زود تصمیم به جدایی می گیرند ولی کسانی که در سنین بالایی هستند طلاق را نوعی افت شخصیتی برای خود می دانند و حاضر نمی شوند این نام روی انان قرار بگیرد.
نقش عفو وبخشش از کاهش طلاق خاموش:چنانچه علت طلاق خاموش،ناراحتی زن از مرد یا مرد از زن باشد.اینکه زن اشتباهی مرتکب شده و شوهر اورا نمی بخشد یا برعکس،مرد اشتباهی مرتکب شده و زن اورا نمی بخشد،با پیروی از قران و عترت که توصیه به عفو و گذشت از اشتباهات و خطاهای هم کرده اند ،این دو می توانند سردی روابط را به گرمی تبدیل کنند.چون اساس ازواج برای ارامش است واگر این ارامش نباشد ازدواج فایده ای نخواهد داشت.زن و شوهری که بیش از ده سال است باهم قهرند ولی زیر یک سقف زندگی می کنند جز تلخی و سردی چیزی نصیبشان نمیشود درحالی که با بخشیدن یکدیگر می توانند از زندگی لذت ببرند.که خداوند فرمود:نور/22. «وَلْیَعفُوا وَلْیَصْفَحُوا اَلاَ تُحِبُّونَ اَنْ یَغْفِرَاللّه ُ لَکُم..باید هم را ببخشید و ازهم درگذریدایا دوست ندارید خداوند شمارا بیامرزد؟
اخلاق محمدی آخوند خراسانی
یک شخص سخنرانی بود و به خاطر اختلاف سلیقه ای که با آخوند خراسانی داشت، در منبر به ایشان توهین می¬کرد. این فرد مشکل مالی پیدا کرد و قصد داشت منزل خود را به فروش رساند. خریدار گفت به یک شرط منزل شما را می¬خرم که آخوند خراسانی آن را تایید کند. این شخص هم چون چاره ای نداشت با شرمندگی نزد آخوند خراسانی رفت و گفت که پای قولنامه را امضا کنند. آخوند خراسانی به ایشان گفتند: "چرا منزل خود را می¬فروشید؟" آن شخص گفت که من گرفتاری پیدا کرده ام و به پول احتیاج دارم. آخوند خراسانی مقداری پول به او داد و گفت که خانه خود را نفروش و با این پول مشکل خود را حل کن. این کار مصداق زیباترین عفو و گذشت است. حال اگر کسی که دارای عفو گذشت نیست با چنین فردی برخورد می¬کرد، به سرعت کارهای بدش را به او یادآوری می¬کرد و می¬گفت: "کاری خواهم کرد تا آخر عمر نتوانی خانه خود را بفروشی(هزار و یک نکته اخلاقی از دانشمندان)
شهید مهدی باکری
وقتی مرد¬ها وارد خانه می شوند همسر و فرزندان باید از وجود او لذت ببرند و خوشحال بشوند. خانم همسایه شهید باکری به همسر این شهید بزرگوار می¬گوید: "من دوست دارم یکبار که حاج مهدی آقا به خانه می¬آید، در خانه شما باز باشد تا ببینم به شما چه می¬گوید که تا نیم ساعت بعد در حال خندیدن هستید". مرد باید در خانه اینگونه رفتار کند تا همه از وجود او خوشحال باشند.
هوالمحبوب:
روضه شب جمعه:جابر بن عبدالله نقل می کند: با رسول خدا(ص) به خانۀ حضرت فاطمه(ع) آمدیم. سلام کرد و اذن خواست و فرمود: فاطمه جان! اجازه می دهی داخل شوم؟ حضرت(ع) عرض کرد: بفرمایید! پیامبر(ص) دوباره سلام داد و اجازه گرفت. فرمود: فاطمه جانم! تنها نیستم. کسی همراه من است. اجازه می دهی با همراهم وارد شوم؟ وقتی دوباره بی بی اجازه داد، با هم وارد خانة فاطمه(ع) شدیم. همین که پیامبر (ص) حضرت زهرا(ع) را دیدند، او را به آغوش کشیدند و به دست و صورت وی بوسه زدند.
عرضه می داریم: یا رسول الله! کجا بودید، ببینید بعد از شما چه بلاهایی بر سر دخترگرامیتان آوردند؟!
طبق وصیت بی بی(ع)، حضرت امیر(ع) نیمه های شب بدن آزردۀ زهرایش را غسل می داد. وقتی می خواست صورت بی بی(ع) را با کفن بپوشاند، دید بچه ها و یتیمهای زهرا (ع) خیره خیره نگاه می کنند. آقا صدا زدند: «هَلُمُّوا تَزَوَّدُوا مِنْ أُمِّکمْ؛ بیایید برای آخرین بار با مادر جوانتان وداع کنید.» امیرالمؤمنین(ع) می فرماید: «إِنِّی أُشْهِدُ اللَّهَ أَنَّهَا قَدْ حَنَّتْ وَ أَنَّتْ وَ مَدَّتْ یدَیهَا وَ ضمَّتْهُمَا إِلَی صدْرِهَا ملِیاً؛ خدا را شاهد می گیرم که وقتی حسنین خود را بر سینة مادر انداختند، نالة جانسوزی از دل زهرا(ع) بلند شد. بندهای کفن باز گشته، فاطمه(ع) حسنین(ع) را به سینه چسباند.»
آنچنان این منظره دلخراش بود که ندایی از آسمان بلند شد: «یا أَبَا الْحَسَنِ ارْفَعْهُمَا عَنْهَا فلقد ابکیا و الله ملائکة السماء؛یا علی! یتیمان زهرا(ع) را از روی سینة مادر بردار؛ زیرا ملائکة آسمان به ناله افتادند و طاقت دیدن این صحنه را ندارند.» مولا نزدیک آمد، یتیمان زهرا(ع) را نوازش و محبت کرده، با مهربانی آنها را جدا کرد. عرض کنیم: علی جان! کاش در کربلا کنار قتلگاه نیز می آمدی، می دیدی با یتیمان حسین چه کردند؟ آیا با نوازش و محبت جدا کردند؟ نه! با تازیانه آمدند، دختر ابا عبدالله(ع) را از بدن آغشته به خون پدر جدا کردند
حضرت آية الله جوادی آملی ( مد ظله العالی ):
عدهای منتظر بودند امام (ره) از دنیا برود تا زمینه را تغییر دهند.
حتی نزدیکان و دلسوزان هم میترسیدند که بعد از #امام(ره) چه خواهد شد؟
اما باز هم خداوند بر مردم منت گذاشته و امامی برای آنها قرار داد.
بر اساس آنچه از ایشان سراغ دارم
زندگی ایشان در عالم اسلام نمونه است.
والله العلی العظیم در عالم اسلام نظیری برای مقام معظم رهبری، سراغ ندارم.
از علم، تقوا، فراست، دوراندیشی، تدبیر، حلم، سماحت، صبر، شجاعت که اگر یکی از آنها در هر فردی باشد او را در عالم ممتاز میکند و مجموع اینها در رهبری وجود دارد.
اگر بیش از این بگویم، متهم به اغراق گویی میشوم، اما اگر میشد که آنچه از ایشان میدانم را بگویم متوجه میشدید که این سخنان، اغراق نیست.
حتی دشمنان ناچار به اعتراف نسبت به عظمت چنین رهبری هستند.
البته خداوند هم هر نعمتی را به هر کسی نمیدهدلیاقت مردم سبب شده تا چنین رهبری نصیبشان شود.
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸اهمیت شب و روز جمعه🔸
فقیر و بینوا چه گناهی کرده است که به مسجد الحرام دسترسی ندارد؟ خدای تعالی فکر آنها را کرده و برای ایشان برنامه ریزی کرده است.
حرمی درست کرده که لازم نیست جسم انسان در آن برود. حرمی که با انسان فاصله مکانی ندارد. چون برای خدا زمان و مکان فرقی ندارد ... خداوند برای کسی که دسترسی به اماکن متبرکه ندارد، شب جمعه و روز جمعه را مثل حرم خودش قرار داده است. این زمانهای متبرکه پهلوی او میآیند و عبادت در این زمانها اجر بیشتری دارد تا خارج از آن زمانها و این لطف خداست و از باب اینست که فقیر و غنی برایش فرقی ندارد.
از این جهت وقتی شب جمعه میشود انسان باید بداند که الان در حرم است، بداند که الان در مسجد الحرام است، وقتش را تلف نکند از وقتش خوب استفاده کند از یک ساعت وقت شب جمعه و روز جمعه درست بهرهگیری کند.
23 قالَتْ علیها السلام : حُبِّبَ إ لَیَّ مِنْ دُنْیاكُمْ ثَلاثٌ: تِلاوَةُ كِتابِ اللّهِ، وَالنَّظَرُ فى وَجْهِ رَسُولِ اللّهِ، وَالاْنْفاقُ فى سَبیلِ اللّهِ.
سه چیز از دنیا براى من دوست داشتنى است : تلاوت قرآن ، نگاه به صورت رسول خدا، انفاق و كمك به نیازمندان در راه خدا.
🌷🌷🌷🌷
24 قالَتْ علیها السلام : اُوصیكَ اَوّلاً انْ تَتَزَوَّجَ بَعْدى بِإبْنَةِ اُخْتى اءمامَةَ، فَإ نَّها تَكُونُ لِوُلْدى مِثْلى ، فَإنَّ الرِّجالَ لابُدَّ لَهُمْ مِنَ النِّساءِ.16
در آخرین لحظات عمرش به همسر خود چنین سفارش نمود: پس از من با دختر خواهرم اءمامه ازدواج نما، چون كه او نسبت به فرزندانم مانند خودم دلسوز و متدیّن است . همانا مردان در هر حال ، نیازمند به زن مى باشند.
🍃🍃🍃🍃🍃🍃
25 قالَتْ علیها السلام : الْزَمْ رِجْلَها، فَإنَّ الْجَنَّةَ تَحْتَ اقْدامِها، و الْزَمْ رِجْلَها فَثَمَّ الْجَنَّةَ. 17
همیشه در خدمت مادر و پاى بند او باش ، چون بهشت زیر پاى مادران است ؛ و نتیجه آن نعمت هاى بهشتى خواهد بود.
💞💞💞💞
26 قالَتْ علیها السلام : ما یَصَنَعُ الصّائِمُ بِصِیامِهِ إذا لَمْ یَصُنْ لِسانَهُ وَ سَمْعَهُ وَ بَصَرَهُ وَ جَوارِحَهُ. 18
روزه دارى كه زبان و گوش و چشم و دیگر اعضاء و جوارح خود را كنترل ننماید هیچ سودى از روزه خود نمى برد.
🌿🌹🌹🌿🌹🌹
27 قالَتْ علیها السلام : اَلْبُشْرى فى وَجْهِ الْمُؤْمِنِ یُوجِبُ لِصاحِبهِ الْجَنَّةَ، وَ بُشْرى فى وَجْهِ الْمُعانِدِ یَقى صاحِبَهُ عَذابَ النّارِ. 19
تبسّم و شادمانى در برابر مؤ من موجب دخول در بهشت خواهد گشت، و نتیجه تبسّم در مقابل دشمنان و مخالفان سبب ایمنى ازعذاب خواهد بود.
28 قالَتْ علیها السلام : لایَلُومَنَّ امْرُءٌ إلاّ نَفْسَهُ، یَبیتُ وَ فى یَدِهِ ریحُ غَمَرٍ. 20
كسى كه بعد از خوردن غذا، دست هاى خود را نشوید دستهایش آلوده باشد، چنانچه ناراحتى برایش بوجود آید كسى جز خودش را سرزنش نكند.
29 قالَتْ علیها السلام : اصْعَدْ عَلَى السَّطْحِ، فَإ نْ رَأیْتَ نِصْفَ عَیْنِ الشَّمْسِ قَدْ تَدَلّى لِلْغُرُوبِ فَأ عْلِمْنى حَتّى أدْعُو. 21
روز جمعه نزدیك غروب آفتاب به غلام خود مى فرمود: بالاى پشت بام برو، هر موقع نصف خورشید غروب كرد مرا خبر كن تا براى خود و دیگران دعا كنم .
30 قالَتْ علیها السلام : إنَّ اللّهَ یَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمیعا وَلایُبالى . 22
همانا خداوند متعال تمامى گناهان بندگانش را مى آمرزد و از كسى باكى نخواهد داشت .
31 قالَتْ علیها السلام : الْجارُ ثُمَّ الدّارُ. 23
اوّل باید در فكر مشكلات و آسایش همسایه و نزدیكان و سپس در فكر خویشتن بود.
32 قالَتْ علیها السلام : الرَّجُلُ اُحَقُّ بِصَدْرِ دابَّتِهِ، وَ صَدْرِ فِراشِهِ، وَالصَّلاةِ فى مَنْزِلِهِ إلا الاْمامَ یَجْتَمِعُ النّاسُ عَلَیْهِ. 24
هر شخصى نسبت به مركب سوارى ، و فرش منزل خود و برگزارى نماز در آن از دیگرى در اولویّت است مگر آن كه دیگرى امام جماعت باشد و بخواهد نماز جماعت را اقامه نماید، نباشد.
33 قالَتْ علیها السلام : یا ابَة ، ذَكَرْتُ الْمَحْشَرَ وَ وُقُوفَ النّاسِ عُراةً یَوْمَ الْقیامَةِ، واسَوْاء تاهُ یَوْمَئِذٍ مِنَ اللّهِ عَزَّوَجَلَّ. 25
اى پدر، من به یاد روز قیامت افتادم كه مردم چگونه در پیشگاه خداوند با حالت برهنه خواهند ایستاد و فریاد رسى ندارد، جز اعمال و علاقه نسبت به اهل بیت علیهم السلام .
34 قالَتْ علیها السلام : إذا حُشِرْتُ یَوْمَ الْقِیامَةِ، اشْفَعُ عُصاةَ اءُمَّةِ النَّبىَّ صَلَّى اللّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ وَسَلَّمَ. 26
هنگامى كه در روز قیامت برانگیخته و محشور شوم ، خطاكاران امّت پیامبر صلّى اللّه علیه و آله ، را شفاعت مى نمایم .
35 قالَتْ علیها السلام : فَاكْثِرْ مِنْ تِلاوَةِ الْقُرآنِ، وَالدُّعاءِ، فَإنَّها ساعَةٌ یَحْتاجُ الْمَیِّتُ فیها إلى اُنْسِ الاْحْیاءِ.27
ضمن وصیّتى به امام علىّ علیه السلام اظهار نمود: پس از آن كه مرا دفن كردى ، برایم قرآن را بسیار تلاوت نما، و برایم دعا كن ، چون كه میّت در چنان موقعیّتى بیش از هر چیز نیازمند به اُنس با زندگان مى باشد.
36 قالَتْ علیها السلام : یا ابَا الحَسَن ، إنّى لا سْتَحى مِنْ إلهى انْ اكَلِّفَ نَفْسَكَ مالاتَقْدِرُ عَلَیْهِ. 28
خطاب به همسرش امیرالمؤ منین علىّ علیه السلام كرد: من از خداى خود شرم دارم كه از تو چیزى را در خواست نمایم و تو توان تهیه آن را نداشته باشى .
37 قالَتْ علیها السلام : خابَتْ اُمَّةٌ قَتَلَتْ ابْنَ بِنْتِ نَبِیِّها.(مدینة المعاجز: ج 3، ص 430.)
رستگار و سعادتمند نخواهند شد آن گروهى كه فرزند پیامبر خود را به قتل رسانند.
38 قالَتْ علیها السلام : ... وَ النَّهْىَ عَنْ شُرْبِ الْخَمْرِ تَنْزیها عَنِ الرِّجْسِ، وَاجْتِنابَ الْقَذْفِ حِجابا عَنِ اللَّعْ
اللهم ارنی الطلعه الرشیده..در روایت است سه نفر خیلی شبیه پیامبر بودند یکی حضرت زهرای مرضیه سلام الله علیها . یکی علی اکبر ویکی هم جانهای عالم بفدایش امام زمان علیه السلام
🕯دیگر آن خندهی زیبا
🖤به لب مولا نیست
🕯همه هستند ولی
🖤هیچ کسی زهرا نیست
🕯قطرهی اشک علی
🖤تا به ته چاه رسید
🕯چاه فهمید که کسی
🖤همچو علی تنها نیست
▪️پیشاپیش شهادت حضرت
فاطمه(سلام الله علیها) تسلیت باد 🏴
📗📗📗📗📗📗📗
✍️مولای غریبم
تا وقتے کہ تو تنهایـے، آرام نمےگیرم...
🔰تلنگری به خودمان🔰
🔸واقعا منتظــرے؟!
یا انتظـار تو هم مثـل بقیہ اس؟!
🔸نشستے کہ بیاد یا براے آوردنش دارے قدم برمےداری؟!
🔸منتظـر واقعے اونیہ کہ
زمینہ رو براے اومدن مولـاش آماده کنہ...
🔸مگہ میشہ از دست تو کارے براے زمینه سازے ظهورش بر نیاد؟!
🔸بسم الله بگو
و یہ قدمی بردار، فکر کن براے ظهورش چه کارے میتونے انجام بدے؟
🔸ببین چہ کارایـے ظهورش رو نزدیک مےکنہ؟
🔸و براے عمل بهشون قدم بردار...
اللهم عجل لولیک الفرج⛅🍃
📗📗📗📗📗📗📗
افسوس شیخ طوسی
بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم
🍃 ملّا محسن فیض کاشانی، آن عارف بالله، صاحب کتاب کلمات مکنونه و کتب عرفانی و اخلاقی و علمی دیگر، در عالم رؤیا یا مکاشفه، شیخ الطائفه، شیخ طوسی را میبیند
🍃 به شیخ طوسی عرضه میدارد که آقا! آنجا چه خبر است؟
شیخ طوسی میفرماید: آنجا چه خبر است؟ اینجا خبری نیست، خبرها آنجاست،
🍃 ملّا محسن فیض کاشانی تعجّب میکند و میگوید من عرض کردم: آقا! خبر آن طرف است، این طرف که خبری نیست،
🍃 شیخ طوسی میگوید: خیر، اتّفاقاً بر عکس متوجّه شدید، خبر آنجاست و این طرف، خبری نیست، هر چه این طرف هست از آنجا آمده است.
🍃 فقط به تو بگویم: ای محسن! بدان، هر چه هست در دنیاست و من امروز مغموم هستم و افسوس میخورم که میتوانستم کار بیشتری انجام بدهم و انجام ندادم، تعبیر عجیبی دارد
✨ میفرماید: اگر میدانستید که اینجا، فقط یک ذکر صلوات بر محمّد و آل محمّد(ص) چقدر ارزش دارد، آن وقت میفهمیدید، چرا در ماه مبارک رمضان، اوّلین دعا، این است «اَللّهُمَّ اَدْخِلْ عَلی اَهْلِ الْقُبُورِ السُّرُور»
بسم الله الرحمن الرحیم
و یطعمون الطعام علی حبه مسکینا و یتیما و اسیرا
کمک به دیگران
یکی از خصوصیات اهل بیت علیهم السلام این بوده است که مرتب به نیازمندان کمک می کردند. و کمک انها برای خدا بوده است. لذا وقتی حضرت زهرا و خانواده اش سه شب به نیازمندان کمک کردند خداوند 18ایه در سوره هل اتی در شان انها نازل کرد.
پیامبر فرمود: اگر مى خواهید خدا به شما کمک کند شما هم کمک مردم باشید. «إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ فِی عَوْنِ المومن مَا کَانَ المومن فِی عَوْنِ أَخِیهِ المومن» خداوند عز و جل در کمک به مومن است تا زمانی که مومن در کمک به برادر مومنش است.
قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه: «مَنْ قَضَى لِأَخِیهِ المومنِ حَاجَةً کَانَ کَمَنْ عَبَدَ اللَّهَ دَهْراً» کسى به دیگرى خدمت کند مثل کسى است که عمرى خدا را بندگى نماید.
حدیث دیگرى «إِنَّ لِلَّهِ عِبَاداً فِی الْأَرْضِ یَسْعَوْنَ فِی حَوَائِجِ النَّاسِ هُمُ الْآمِنُونَ یَوْمَ الْقِیَامَةِ» یعنى اگر کسى به مسلمانان خدمت کند در روز قیامت در امان است.
حدیث دیگر داریم که (کالمجاهد فى سبیل الله) یعنى کسى که به مردم خدمت کند مثل مجاهد فى سبیل الله است. حدیث دیگر داریم «مَنْ مَشَى فِی حَاجَةٍ لِأَخِیهِ الْمُسْلِمِ حَتَّى یُتِمَّهَا أَثْبَتَ اللَّهُ قَدَمَیْهِ یَوْمَ تَزِلُّ الْأَقْدَامُ» خداوند در پل صراط قدم هاى او را بر روى پل صراط ثابت مى کند...یعنی وقتی دارد خانه بیوه زنی میرود تا برای او غذا ببرد یا خانه یتیمی تا برای او لباس ببرد همانند این است که دارد درجبهه با دشمن جهاد می نماید.
سادگی وبی رغبتی
**بُعد دیگر شخصیت حضرت زهرای مرضیه(س)،سادگی وبی رغبتی آن حضرت به دنیا در همه مراحل زندگی است.
در ازدواج حضرت می بینیم که ساده ترین مراسم برگزار می شود.مهریه از کمترین مهریه ها بوده است که 500درهم آن زمان می شود دویست هزارتومان به پول ما.این وضع ازدواج دختر بهترین انسان ورهبر جهان اسلام است.در حالی که معمولا حکام ورهبران هرجامعه از نظر مادی واشرافی بالاتراز مردم عمل می کنند.
نقل می کنند حقوق ماهانه رئیس جمهور امریکا بیش از ششصد میلیون تومان است .اما رهبران اسلام این چنین نیستند ودر ساده ترین وضع زندگی بسر می برند.
در زندگی 9ساله با شویش علی مرتضی ع نیز قناعت وسادگی در همه مسائل زندگی زناشویی به چشم می خورد.
على(ع)فرمود:او با اينكه محبوبترين افراد نزد پيغمبر بود،امّا آنقدر با مشك آب كشيد كه اثر مشك در بدنش پيدا شد وآنقدر خانه را جاروب كرد كه لباسهايش غبار آلود بود وآنقدر زير ديگ آتش افروخت كه لباسهايش عوض شد(كهنه شد).( بحار43
)
روزى پيغمبر(ص) پيش فاطمه(س) رفت وديد كه بچه را شير مى دهد وبا دستش آسياب را مى چرخاندولباس تن او از جل شتر است.پيغمبر فرمود:اى دختر گرامى!امروز تلخيهاى دنيا را براى شيرينيهاى آخرت بچش!فاطمة فرمود:من خدارا بخاطر نعمتهايش حمد مى كنم وبركرامتهايش شكر مى گذارم.دراين موقع آيه
«ولسوف يعطيك ربّك فترضى»(2)«بزودى خدا آنقدر بتو بدهد تا راضى شوى.»
نازل شد.(مناقب ابن شهر آشوب ج3ص342)
چادروصله دار!
سلمان که از کاخهای پادشاهان ایران وروم دیدار کرده بود وقتی سادگی و وصله های چادر دختر بهترین انسان را می بیند تعجب می کند.
سلمان مى گويد:روزى فاطمه را با چادرى وصله دار وساده ديدم.تعجب كرده وگفتم:عجبا!دختران پادشاه ايران وروم برصندلى هاى طلا نشسته وپارچه هاى زربفت برتن مى كنند.امّا اين دختر رسولخداست كه نه چادرهاى گرانقيمت بتن داردونه لباسهاى زيبا!
فاطمه فرمود:اى سلمان!خداى بزرگ ،لباسهاى زينتى وتختهاى طلا را براى ما در روز قيامت ذخيره كرده است.(بحارج8ص303)
سپس فاطمه س به پدرش فرمود:
(اى رسول خدا! سلمان از سادگى مـن تعجب نمود. سـوگند به خدايى كه تـو را مبعوث فـرمـود, مـدت پنج سال است فـرش خانه ما پـوست گـوسفندى است كه روزها بر روى آن شترمان علف مى خـورد و شبها بر روى آن مى خـوابيـم و بالـش ما چرمـى است كه از ليف خرما پر شده است.()))
بحـارالانـوار, ج43, ص;188
پيامبـر به سلمان فرمـود: اى سلمان! همانا دخترم در گـروه پيشگـامـان و سـابقين است.()
بهجه قلب المصطفـى, تـرجمه دكتـر افتخارزاده, ص395
سه روز گرسنگی
روزى علـى(ع) فرمـود: ((فاطمه جان! آيا غذايـى هست كه بياورى؟)) پاسخ شنيد:
((سـوگنـد به آنكه حق تـو را بزرگ شمــرده, سه روز است كه غذاى كافى در منزل نداريـم و سهم خود از همان مقدار ناچيز را هـم به شما بخشيـدم و خـود, گرسنگـى را تحمل نمودم.)) علـى(ع) فرمـود:
((چـرا به مـن خبـر نـدادى؟)) و حضـرت جواب داد:
((رسول خدا مرا نهى كرد كه چيزى از تـو بخواهـم و به مـن سفارش نمود:
دخترم چيزى از پسرعمويت درخواست مكـن, اگر چيزى براى تـو آورد, بپذير و الا تـو درخـواست چيزى نـداشته باش.))(
مناقب ابن شهرآشو ج2ص26
این ساده زیستی زهرای مرضیه وعلی ع نشان می دهد که رهبران اسلام زندگی خود را مطابق پایین ترین افراد جامعه از نظر مادی قرار می دهند.برخلاف رهبران ادیان دیگر همچون پاپ که می گویند هروعده غذایش هزینه بالایی دارد.
امام امت رض این چنین بودند ومقام معظم رهبری نیز این چنین هستند اگر چه دشمنان نظام در ماهواره ها جور دیگری تبلیغ می کنند.
من به نمونه ای از ساده زیتی مقام معظم رهبری اشاره می کنم.
حجة الاسلام والمسلمين مروى معاون ارتباطات حوزوى دفتر مقام معظم رهبرى درباره آيت اللّه خامنهاى گفت : خود آقا مىگفتند ما در كل خانه تنها يك فرش دستباف داريم كه جهيزيه همسرم بوده كه نگه داشتهايم و بقيه خانه موكت است .
وى اضافه كرد : قبلتر دفتر كار رهبرى بالا بود و منزلشان طبقه پايين ، ايشان تعريف مىكردند : گاهى من ظهرها پايين مىرفتم تا يك يا دو ساعتى پيش خانواده باشم و كار را هم انجام دهم به خاطر كمردردى كه دارم گفتم يك مبل دو نفره خريدند و آن را بردند منزل شب كه رفتم خانه ديدم خانواده مبل را دم در گذاشتهاند گفتم براى چى اين را گذاشتيد دم در ، خانمم گفت كه آقا زندگى ما تا حالا طلبگى بوده اين هم به زندگى ما نمىخورد ، توضيح دادم كه اين مبل براى كار است كه وقتى خانه هستم بتوانم هم كنار شما باشم هم بتوانم به كارها برسم كه با كلى اصرار خانواده پذيرفتند ولى گفتند فقط همين يكى را تحمل مىكنيم نه بيشتر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بین در و دیوار، تا درب به پهلوی مادرمان فاطمهٔ زهرا سلاماللّهعلیها خورد، فرمود: فرزندم مهدی! کجایی؟
دل حضرت زهرا سلاماللّهعلیها از این خون است که هزار و صد و هشتاد و خردهای سال، امام زمان ارواحنافداه یکطرف و مردم دنیا یکطرف هستند.
کمتر کسی به یاد امام زمان ارواحنافداه است.
قرآن میفرماید: «أَنْ تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنَى وَفُرَادَى» (سبأ/ ۴۶) بلند شوید.
اگر همراه هم نداری، فرادی هم که شده خودت بلند شو.
امام زمانت میفرماید: برای فرج من هم دعا کنید. آقا ارواحنافداه گریه میکنند که این مردم، بهاندازهٔ مرغی که گم میکنند و به دنبال آن میگردند، اگر دنبال من میگشتند، مرا پیدا میکردند.
چقدر غصّهٔ کمبود دنیا را خوردیم و چقدر غصّه خوردیم امام زمانمان کجاست؟
وقتی عروس و داماد اومدند تو خونه، پیغمبر دستور داد همه خونه رو ترک کنند، همه خونه رو ترک کردند، پیغمبر نگاه کرد، دید اسماء ایستاده سرشو پایین انداخته، صدا زد اسماء مگه نگفتم همه برند، تو چرا موندی، اسماء سرشو انداخت پایین، شب عروسیه بی بی دو عالمه، پیغمبر امر کرده همه برن بیرون می خواد با عروس و داماد خصوصی حرف بزنه، گفت: چرا تو نرفتی همه رفتند، گفت: یا رسول الله ببخشید منو، اما من از طرف خانم خدیجه ماموریت دارم، تا اسم خدیجه رو برد، می گن پیغمبر همچی که گفت: از طرف خدیجه ماموریت دارم، شروع کرد مثل ابر بهار گریه کردن، صدا زد اسماء چه ماموریتی، آقا جان شبی که بی بی از دنیا می رفت، خانم خدیجه سلام الله علیها به من یه ماموریتی رو واگذار کرد، گفت: اسماء من دارم می میرم، اسماء دخترم کوچیکه، اسماء یه روزی و یه شبی فاطمه ام عروس میشه، دختر شب عروسیش به مادر نیاز داره، خانومها حرف منو زود میگرن، اسماء زهرام مادر نداره، نکنه شب عروسیم ، زهرامو تنها بذاری، من باید کنار بی بی بمونم، پیغمبر دعا کرد اسماء رو، چی می خوام بگم ، شب شام غریبان حرف عروسی می زنم، نه، اون شب یه بار اسماء مادری کرد، یه بار موند، امشبم علی همه رو فرستاد برند، اما گفت اسماء، تو بمون علی تنها مونده، اسماء می خوام بدن زهرارو غسل بدم، 9 سال از اون شب گذشته، اسماء تو محرم این خونه ای، اسماء بمون کمکم کن، امشب شب اسماء ست، امشب شب این شعره،
بریز آب روان اسما، ولی آهسته آهسته
به جسم اطهر زهرا ولی آهسته آهسته
بریز آب روان تا من، بشویم مخفی از دشمن
تنش از زیر پیراهن، ولی آهسته آهسته
ببین بشکسته پهلویش، سیه گردیده بازویش
تو خود ریز آب بر رویش، ولی آهسته آهسته
همه خواب و علی بیدار، سرش بنهاده بر دیوار
بگرید از فراق یار، ولی آهسته آهسته
حسن ای نورچشمانم حسین ای راحت جانم
بنالید ای عزیزانم، ولی آهسته آهسته
بیا ای دخترم زینب به پیش مادرت امشب
بخوان او را به تاب و تب، ولی آهسته آهسته
روم شب ها سراغ او، به قبر بی چراغ او
کنم زاری ز داغ او، ولی آهسته آهسته)
به یه شکلی بدنو امشب مولا غسل داد، طبق وصیت بی بی، قربون تو خانم برم چه قدر مراقب علی هستی، تا زنده بودی رو از علی می گرفتی، خدا به سر هیچ مردی نیاره، بره خونه زنش رو بگیره ازش، نمی دونی این با دل علی چه کرده، تا زنده بود مراقب بود، غیرت علی به جوش نیاد، وقتی هم از دنیا رفت امشب گفت منو از زیر پیراهن غسل بده علی، نمی خوام پیراهنم و در بیاری از تنم، خودش می دونه چه بلایی سر این بدن آوردند، می دونه این بدن سینه اش مجروحه، می دونه اگه علی نگاه کنه، جای میخه در رو ببینه میمیره، وای ...
مراعات علی رو کرد، علی داره از زیر پیراهن غسل می ده، اما یه جایی دیگه نتونست خودشو نگه داره، از امشب دیگه نگذاشتن برا زهرا کسی بلند بلند گریه کنه، جمله دوم، می دونی، اولین کسی که امشب برا فاطمه بلند گریه کرد، خود علی بود، لذا امام صادق علیه السلام فرمود: خدا رحمت کنه، اون شیعه ای که، برا مادر ما بلند گریه کنه، می دونی چرا، آخه علی داره بدنو غسل می ده، یه مرتبه دیدند، سر به دیوار گذاشت، داره داد می زنه، اسماء دوید اومد جلو، مولا خودت گفتی آروم گریه کنند، صدا زد اسماء چیزی نگو، الان دستم رسید به بازوی فاطمه، الهی بشکنه دستت قنفذ،