🔴 واکنش دو عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به نقل و قول یکی از نمایندگان از اظهارات دیروز مخبر در مجلس
مهدی طغیانی، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتوگو با «فرهیختگان»:
🔸️حرف آقای مخبر این بود که مجلس و دولت باید به یکدیگر کمک کنند تا مشکلات اقتصادی مردم حل شود. متاسفانه در نقل این نکات [از سوی این نماینده] بیاخلاقی صورت گرفته، انتشار اخبار مربوط به جلسه غیرعلنی فقط باید از سوی سخنگوی هیئت رئیسه باشد و هیچکدام از نمایندگان نباید برداشت خودشان از جلسه را منتشر کنند. آن چیزی که تحت عنوان «همینه که هست» منتشر شد، برداشت غلطی از حرف آقای مخبر بوده است.
موسوی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگو با «فرهیختگان»:
🔸️بیانصافیست که از یک جلسه طولانی فقط چند دقیقه مزاح آقای مخبر را پررنگ کنیم. انصاف هم چیز خوبی است. آقای مخبر در جلسه روز گذشته گفت با تمام توان برای حل مشکلات اقتصادی مردم تلاش میکنیم. در جلسه روز گذشته نکات بسیار مهمی درباره چالشهای اقتصادی کشور و مسئله نرخ ارز مطرح شد که پرداختن به بخش کوتاهی از جلسه بدون اشاره به بقیه موارد بیانصافی است.
🔴 سهم هر ایرانی ۸۷،۵۰۰ 💰دلار
🔻 آمریکا برای یه دوره ۸ ساله ریاست جمهوری "اوباما ۷،۰۰۰ میلیارد دلار برای براندازی #نظام_جمهوری_اسلامی_ایران خرج کرد.
🔸️اعترافات ترامپ
#سهم_هرایرانی_۸۷۵۰۰ دلار
🔺️خاک بر سر #سلبریتی هایی که خودشون را با یه #ویزا_اقامت فروختند
🔻وقتی دلار در دولت روحانی ۸ برابر شد، عراقچی کجا بود؟!
محمد ایمانی روزنامه نگار و فعال رسانهای:
🔹فرزند یکی از مدیران رسانهای دولت سابق، پس از مشاهده ریزش پنج شش هزار تومانی قیمت دلار، هول کرده و توییت زده:اگر براتون سواله که برجام به چه دردی میخورد این رو بدونید که فقط شایعه حضور عراقچی در کنار امیرعبداللهیان باعث سقوط دلار شد! ولی خب شما فحشتو بده و راحت باش.
🔹البته ادعای حضور آقای عراقچی کنار وزیر خارجه شایعه بود و تکذیب هم شد. اما این مدل استدلال، از جنس ادعای آن مرد رندی است که میگفت همین جا که من ایستادهام، وسط کره زمین است؛ هر کس میگوید نیست، بگیرد و متر کند!
🔹در عین حال باید از این آقازاده پرسید: در تمام سالهای ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ که قیمت دلار از ۵ هزار تومان تا ۳۳هزار تومان صعود کرد و در نقطه ۲۷هزار تومان در شهریور ۱۴۰۰ ایستاد، آقای عراقچی کجا بود؟ کنار آقای ظریف بود یا نبود که نرخ دلار در طول هشت سال، ۸ برابر ، و در آن سه سال، بیش از ۵ برابر شد؟!
🔻🇮🇷🔻
چه اتفاقی داره میوفته⁉️
🔻شدت گرفتن فتنهها (اعم از امنیتی، اقتصادی، نفوذ جریانی و...) به دلیل حرکت جدی ایران برای انقطاع باقیمانده وابستگيهای مخربی است که در طول ۴ دههٔ گذشته همچنان نسبت به غرب با خیانت زیر پوستی غربگرایان باقی مانده بود.
در صورتی که ایران بتواند با موفقیت وارد پیمانهای راهبردی بینالمللی شده و از منافع سیاسی، اقتصادی و امنیتی آن بهرهمند شود به زودی شاهد تغییرات بسیار مثبتی در عرصه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی در داخل کشور خواهیم بود.
از دیگر سو چون جبهه متشکل معاندین داخلی و خارجی انقلاب از چنین تحولی به شدت ضرر خواهند کرد از هر روشی برای ناامید کردن مردم و ترسیم آینده تیره و تار در ذهن عموم استفاده خواهند کرد.
❗️در این بین انقلابیون لازم است از هر ظرفیتی که می توانند برای امید آفرینی و افزایش مقاومت مردم استفاده کنند تا انشاءالله انقلاب از این گردنه سخت و خطرناک به سلامت عبور کند.
⬅️ به دلیل آنکه مخالفین داخلی موجودیت خود را در خطر می بینند حجم و پیچیدگی فتنههای پیش رو قابل مقایسه با فتنه های گذشته نیست و رو به تزاید خواهد بود.
⬅️ آمریکاییها نیز به دلیل بر هم خوردن معادلات جهانی بواسطه همکاری های استراتژیک ایران و چین و روسیه آینده خود و نقش آفرینی جهانی خود را در معرض تهدید می بینند فلذا با شدت و حدت بیشتری به دنبال براندازی و تضعیف انقلابیون خواهند بود.
چرا که با این تحول هم سرمایه های خود در داخل ایران (اصلاحطلبان و بدنه اجتماعی طرفداران غرب) را خواهند باخت و هم آقایی خود در دنیا را.
❗️ما در وسط نبردی قرار داریم که نتیجه آن یا تسلط آمریکا و نوکرانش بر ایران خواهد بود یا تداوم حیات انقلاب کبیر اسلامی ایران
حال ببینیم چگونه می خواهیم از حیثیت و موجودیت خود در این جنگ ترکیبی دفاع کنیم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.♻️ آرزویی که بر باد دادید
🔰حمید رسایی: آقای عراقچی درحالی این روزها آرزو میکند که ای کاش مشروح مذاکراتشان ضبط ومنتشر میشد که در ۲۰ فروردین ۹۴ بعد از توافق لوزان، وقتی آمریکاییها جزئیات مذاکرات (فکت شیت) را منتشر کردند، رهبر انقلاب، صراحتا و به صورت علنی، انتشار جزییات مذاکرات را از دولت روحانی مطالبه کردند اما مذاکره کنندگ شجاع ما حاضر به انجام این کار نشدند!
رهبر انقلاب در سال ۹۴ فرمودند: من به خود مسئولین هم این را گفتهام همین چند روز؛ مسئولین باید بیایند مردم را و بخصوص نخبگان را از جزئیّات و واقعیّات [مذاکرات] مطّلع کنند؛ ما چیز محرمانه نداریم، چیز مخفی نداریم. این مصداق همدلی با مردم است.
فکر میکنید برخورد تیم روحانی با این مطالبه چه بود؟ با هم مرور میکنیم:
🔹عراقچی: روایت ما از مذاکرات یک روایت واقعی است که در صحبتهای مفصل دکتر ظریف بیان شد. ما فعلاً بنای ارائه مکتوب آنرا نداریم. (۲۰ فروردین ۹۴)
🔹ظریف: رهبری گفتند همانطور که آمریکاییها فکت شیت منتشر کردند، شما هم دیدگاههایتان را بگویید! (۲۵ فروردین ۹۴)
🔹ظریف: توافقی نشده که فکت شیت آنرا منتشر کنیم. (۲۹ فروردین ۹۴)
🔹صالحی: حتما دلیل موجهی داشته که مسئولان کشور فکر کردند انتشار فکت شیت ایرانی ضرورتی ندارد. (۵ اردیبهشت ۹۴)
🔹شمخانی: رهبر انقلاب دستور انتشار ندادند بلکه توصیه کردند و از تاریخ این توصیه زمانی طی شده است که ظاهرا انتشار فکت شیت دیگر مفید فایده نیست! (۸ اردیبهشت ۹۴)
🔹روحانی: فکت شیت ایران قبلا منتشر شده حتی قبل از آمریکاییها! (۱۰ اردیبهشت ۹۴)
رئیسی: دشمن پس از ناکامی در اغتشاشات، التهابآفرینی در بازار را دنبال میکند
🔹جنگ ترکیبی بخشهای مختلفی دارد که جنگ روانی و تشویش اذهان عمومی یکی از ابعاد آن است. جنگ اقتصادی از ابعاد جنگ ترکیبی دشمن است که با التهابآفرینی در بازار، زندگی و معیشت مردم را هدف قرار داده است.
🔹دولت خود را موظف میداند از آرامش و امنیت مردم، به ویژه امنیت اقتصادی آنها محافظت کند. به تیم اقتصادی دولت ماموریت دادم همه توان خود را برای اجرای سیاستهای ارزی در جهت ایجاد ثبات در بازار و رفع نگرانیها به کار گیرد.
🔴 تحلیل به زبان خودمونی از جنگ دلاری دشمن!
🔹دلار ابزار خوبی برای دشمنه که تاثیر و نظر خودش رو بر اقتصاد و بازار و معیشت مردم ما اعمال کنه. نبض اون هم دست آمریکاست. اینکه بارها گفته شده باید اقتصاد ما از دلار پایه بودن فاصله بگیره و نشده بماند که جای بحثش الان نیست. اما:
👈همون دشمنی که با ابزار دلار در زمانی که دولت روحانی سر کار بود با هدف تحمیل برجام ۲ و ۳ و تحقق نفوذ کامل در ایران با قیمت دلار بازی می کرد الان با همین ابزار دلار جنگ تمام عیاری راه انداخته تا دولت رو از اصلاحات اقتصادی و جدا کردن وابستگی اقتصاد کشور به دلار منصرف کنه!
📍اما فرق دولت روحانی با دولت رئیسی توی این ماجرا چیه؟
🔵 اولین فرق اینه که دولت روحانی این شرایط رو به بار آورده ولی دولت رئیسی این شرایط رو تحویل گرفته! روحانی با اعتقاد به اینکه ما باید به غرب آویزون باشیم مسیری رو شروع کرد که از روز سرکار اومدنش تا الان دیگه چیزی به اسم ثبات قیمت دلار و تورم و... کسی به چشم ندیده! بنابراین اصلاح این مسیر کار کار ساده ای نیست.
🔵 فرق دوم اینه که تفکر حاکم در دولت گذشته از گرانی دلار و بی ثباتی اقتصادی استقبال می کرد! و برای کنترل اون نه تنها کاری نمی کرد بلکه حاضر بود نخریدن واکسن کرونا رو هم به توافق های جهانی ربط بده شاید با زیاد شدن فشار بر مردم بتونه کل کشور رو به جای قوی شدن، به سمت وابسته شدن ببره! اما در شرایط فعلی تمام تلاشها برای بهبود شرایط و کمک به معیشت مردمه. از توجه به حقوق کارگرها و بازنشسته ها بگیر تا افزایش یارانه ها و...
🔵 فرق سوم اینه که تجربه توافق در دولت قبل و برجام نشون داد که حرکت به سمت وابستگی و پذیرش همه شرایط دشمن تاثیری در بهبود شرایط نداره، چون خواست دشمن اندازه ای نداره! و دیدیم که بعد از تعطیلی هسته ای، فشار دشمن چند برابر شد که سنگر بعدی رو هم بگیره و این تا تقدیم کامل کشور ادامه خواهد داشت... این تجربه به ما کمک می کنه که الان تصمیم دیگه ای بگیریم!
🔵 فرق چهارم اینه که فشار اقتصادی در دولت قبل با هدف گرفتن امتیازهای بیشتر و تسلیم کردن کامل بود، اما فشارهای اقتصادی امروز از جنس آخرین تلاش های دشمن برای متوقف کردن ایران در مسیر ایجاد بلوک قدرت جدید با شرق و خنثی کردن فشارهای اقتصادی برای همیشه است. برای همینه که بی سابقه ترین تلاش هاشون رو به کارگرفتن که این تجربه جدید رقم نخوره! از اغتشاش کف خیابون گرفته تا شایعه تو رسانه و فضای مجازی...
🔵 فرق پنجم هم اینکه برخی از وابستگان به تفکر دولت گذشته که صاحب قدرت اقتصادی و رسانه ای در داخل هم هستند توی این جنگ با دشمن هم مسیر شدند و با صرافی ها و خودروسازی هاشون می خوان اوضاع رو بدتر کنن و بگن دولت فعلی ناکارآمده و ما خوب بودیم و نهایتا منافع سیاسی خودشون رو کاسبی کنند! پس دولت فعلی باید از جنبه اقتدار و دفاع از منافع مردم یک اقدام هم علیه این جریان رقم بزنه. مثلا می دونستید صرافی های مهمی توی کشور متعلق به حزب کارگزارانه یا شرکت های خودرویی بزرگی که کارشون واردات خودرو از چینه متعلق به نزدیکان آقای هاشمی رفسنجانی و روحانی؟ دولت نباید با اینها مماشات کنه!
📍نتیجه گیری: با همه سختی شرایط اقتصادی اگه درک کنیم و بدونیم که کجای جنگ اقتصادی ایستادیم و هدف از تحمیل سختی های شدید توسط دشمن متقاعد کردن ما برای بازگشتن از راهیه که تقریبا ۹۰ درصدش رو طی کردیم، شاید جور دیگه ای رفتار کنیم. مثلا چطور انتقاد کنیم، چطور خرید کنیم، چطور تبیین کنیم یا چطور نگاه کنیم.
رشتو لارنس نورمن خبرنگار والاستریت ژورنال، در خصوص سفر احتمالی گروسی به ایران:
🔹گزارش پادمانی که معمولا با گزارش فصلی میآید، تا پایان هفته آینده شاهد نتیجه سفر خواهد بود.
🔹این شامل توافق گسترده درباره تحقیقات پادمانی درباره ذرات هستهای اعلام شده نخواهد بود بلکه در بحبوحه نگرانی فزاینده درباره سطح غنیسازی بالای ایران، به احتمال زیاد شاهد تلاش گروسی برای افزایش دفعات بازرسی در فردو، نطنز و غیره خواهیم بود.
🔹هیچ کدام از موضوعات هنوز نهایی نشده؛ بدان معنا که سفر گروسی هنوز نهایی نشده و نتیجه این سفر، توافق درباره تعداد دفعات بازرسی و توافق پادمانی گستردهتر هنوز تعیین نشده است.
🔶کاهش ۶ هزار تومانی قیمت دلار|تب خرید ارز فروکش کرد؟
🔹از دقایقی قبل کاهش قیمت ارز در بازار آغاز شدت و همینامر باعث کاهش قیمتها در سایر بازارها هم شده است.
🔹قیمت دلار که ساعتی قبل در پاساژ افشار به کانال ۶۱ هزار تومان همنزدیکشده بود، وارد مدار نزولی شده است.
🔹هم اکنون قیمت دلار وارد کانال ۵۵ هزار تومان شده و فعالان بازار پیشبینی میکنند کاهش قیمت ارز ادامه داشته باشد.
🔹طی روزهای اخیر در نتیجه صدور برخی بخشنامههای ارزی از سوی بازارساز نوسانات قیمت ارز تشدید شده بود.
🔹اما به نظر میرسد با اصلاح این بخشنامهها و آغاز معاملات در شبکه صرافیها باید منتظر کاهش قیمتها باشیم