🔸کشورهای عضو WHO تا اول دسامبر (10 آذر) فرصت دارند که مراتب مخالفت خود را با تغییرات IHR پیشنهادشده توسط آمریکا اعلام کنند.
🔹با نزدیک شدن به مهلت زمانی 1 دسامبر برای رد این تغییرات، تلاشهای مخالفان در سراسر دنیا افزایش یافته است (در خصوص تغییرات IHR و خطراتش، میتوانید اینجا و اینجا را بخوانید).
🔸منتقدان میگویند این تغییرات، سبب تقویت اقتدار WHO، از بین رفتن حاکمیت ملی و تهدیدی بر آزادی عمل بهداشتی خواهد بود.
🔹عدم رد IHR، احتمالاً سبب تصویب پیمان پاندمی در نشست آتی WHO، در بهار سال آینده خواهد شد.
🔸فعالان مخالف در سراسر جهان کمپینهای متعددی را ترتیب دادهاند تا پیش از رسیدن به این زمان، با این تغییرات مخالفت کنند. به گفته دکتر مریل ناس، عضو کمیته مشاوره علمی دفاع از سلامت کودکان، "مهمترین نگرانیهای" مربوط به IHR عبارتند از:
«دادن چک سفید به WHO برای ایجاد قوانین جدید در آینده، توسعهء واکسنها، بدون قبول مسئولیت و با سرعت بالا و افزایش سانسور رسانههای اجتماعی».
🔹ناس افزود: مأموریت ما به حاکمیت و آزادی مربوط است. ما حکومت جهانی را نمیخواهیم. همین کاری که WHO در حال انجامش است، بخش بزرگی از بازتنظیم بزرگ (Great Reset) است و ما در حال مبارزه با آن هستیم».
🔸مخالفتها در نیوزلند، اسلواکی، انگلستان، استونی، سوئد، اسپانیا، آمریکا، یونان و هلند، شدیدتر و علنیتر بوده و در بسیاری موارد، به پارلمان کشیده شده؛ هنوز مشخص نیست که چه کشورهایی با تغییرات IHR، مخالفت رسمی خواهند کرد.
🔹در زمان خواندن خبر فوق، به دو چیز فکر میکردم: اول گروههای مردمی مخالف با تغییرات IHR که در کشورهای مختلف در حال مبارزه با این موضوعند و در کشور ما اصلاً وجود ندارند. دوم وضعیت مخالفت اعضای پارلمان کشورها با IHR؛ و بعد مقایسهای داشتم با ایران.
1️⃣اول در کشور ما، تقریباً کسی چیزی از IHR نمیداند و متوجه خطراتش نیست. دانشگاهیان هم که باید در این خصوص اذانگوی جامعه باشد، خود در خوابند...
2️⃣دوم وضعیت مجلس ما؛ چند نفر در مجلس ما میدانند که IHR چیست؟
🔸در اغلب کشورها، بحث بر سر پذیرش/عدم پذیرش تغییرات IHR در مجلس صورت میگیرد، اما در کشور ما، همه چیز بی سر و صدا و بر خلاف قانون اساسی و توسط و. بهداشت انجام میشود، مجلس هم مطلع نمیشود و تنها در زمان اجرایی شدن آنچه و. بهداشت در خفا پذیرفته، مردم به گرفتاری بیشتری مبتلا میشوند که حتی آن زمان هم نمیدانند علت و منشأش چیست. راستی، موضع رسمی و. بهداشت در قبال تغییرات IHR چیست؟
🔹پ.ن: چهقدر اندوهگینم که به احتمال زیاد، بازهم باید در اسفندماه، بین بد و بدتر، به انتخاب بپردازم؛ بین ناآگاه و نآاگاهتر... چون فرد شایستهای که توان تبلیغ نداشته باشد و داخل فلان لیست و بهمان لیست نباشد، شانسی برای بُرد ندارد.
⭕️من از دموکراسی خستهام... اَینَ صاحبنا؟
💢مزرعه مفتی در مسجد مکی
🔹براساس گزارش منابع آگاه، مسجد مکی زاهدان با استفاده از برق رایگان مسجد و تحت نظر پسر مولوی عبدالحمید، اقدام به تأسیس مزرعه ماینر و استخراج رمزارز کرده است.
🔸پس از تماسهای متعدد مردم در خیابانهای خیام، رازی و مدرس زاهدان با اداره برق و ابراز شکایت از نوسانات برق در این منطقه و همچنین بررسی بیشتر اداره برق، پای بهرهبرداری مسجد مکی از ماینرها برای تولید رمز ارز به میان میآید.
🔹گزارشها میگوید، مصرف برق مسجد مکی زاهدان در مرداد ماه به میزان بی سابقه ۶۶ هزار و ۳۷۵ کیلو وات میرسد، در حالی که مصرف معمول یک واحد مسکونی ۱۷۶ کیلو وات است!
🔸ابتدا دفتر «عبدالحمید اسماعیلزهی» آن را دروغ و افترا میخواند، اما در نهایت مزرعه رمز ارز مکی کشف میشود. با این حال، مسئولان امر به دلیل آنچه حفظ قداست مسجد میدانستند، صلاح نمیبینند وارد مسجد شوند. گفتنی است، حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ ماینر در این مسجد وجود داشته است.
💢اشغالگران در محاصره هستند
🔹رسانههای عبریزبان در توصیف پاسخ مقاومت یمن به کشتیهای وابسته به رژیم صهیونیستی در دریای سرخ گفتند، این جبهه بیش از هر چیز دیگری ثبات اقتصادی اسرائیل را به خطر انداخته است.
🔸رسانههای رژیم صهیونیستی همچنین به اظهارات دیروز «تزاخی هانِگبی»، رئیس شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در واکنش به تهدیدهای یمن برای حمایت از غزه اشاره کردند که تأکید کرد اسرائیل در محاصره دریایی به سر میبرد.
🔹پیش از این، «تامیر هیمن» رئیس سابق بخش اطلاعات نظامی رژیم اشغالگر (امان) گفته بود که تهدید یمن «مشکلی برای امنیت داخلی اسرائیل» است و «یک تهدید بسیار جدی در سطح استراتژیک برای آزادی دریانوردی اسرائیل است.»
🔸«نیر دیوری» مفسر نظامی شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز تأکید کرد، اسرائیل در تلاش است به ایالات متحده آمریکا این پیام را بدهد که تهدیدهای یمن مشکل ما نیست، بلکه یک مشکل جهانی است، بنابراین مهم است که این موضوع در سطح جهانی و نه از سوی اسرائیل رسیدگی شود.
┄
💢اصلاحطلبان به لیست واحد رسیدند
🔹«محمدرضا باهنر» با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب متفاوت از هر سال، امسال بسیار زودتر مسئله انتخابات را مطرح کردند، گفت: «باید برای تحقق مشارکت تلاش کنیم.»
🔸دبیرکل جامعه مهندسین همچنین با تأکید بر اینکه اصولگرایان به دنبال ایجاد وفاق هستند، گفت: «پنج گروه در جبهه اصولگرایی آمادگی خود برای حضور و ارائه لیست در انتخابات را اعلام کردهاند و در این بین سهمخواهی به ائتلاف و وحدت اصولگرایان آسیب میزند و امیدواریم با کمک همه احزاب و تشکلهای فعال حوزه اصولگرایی بتوانیم از این اتفاق جلوگیری کنیم.»
🔹وی با تشریح و تحلیل عملکرد اصلاحطلبان در انتخابات پیش رو یادآور شد: «اصلاحطلبان به دو گروه تقسیم میشوند؛ عدهای از آنها به تحریم انتخابات اعتقاد دارند؛ اما عدهای دیگر حیات خود را وابسته به حضور در انتخابات و مشارکت میدانند. مطابق اخبار واصله، آنها تا حدودی در تهران به یک لیست واحد رسیدهاند و این میتواند اصولگرایان را نسبت به لزوم وحدت هوشیار سازد.»