اسلامیت نظام و انتخابات
✍دکتر عبدالله گنجی
"جمهوریت و اسلامیت نظام هر دو به انتخابات وابسته است، چراکه تحقق جمهوریت و مردمسالاری و حاکمیت مردم در اداره کشور هیچ راهی جز برگزاری انتخابات ندارد». بعد از این بیان رهبر معظم انقلاب، افراد زیادی سؤال میکنند جمهوریت را متوجه هستیم، اما اسلامیت نظام که از ناحیه وحی است، چگونه با انتخابات گره میخورد.
طبیعی است که منظور رهبری محتوای اسلام نیست، بلکه تحقق حاکمیت اسلام است و امروزه که حکومت اسلامی نداریم با جمهوریت معنا مییابد. برای فهم این مهم باید از سه منظر به اسلامیت نظام نگریست تا سامان ذهنی پیوند اسلامیت و جمهوریت برقرار شود. اینجا وزندهی صورت نمیگیرد بلکه «امکان امر واقع» موضوعیت دارد.
منظر اول: در اندیشه سیاسی امام خمینی (ره) اسلامیت و جمهوریت از دو مسیر متفاوت به هم نمیپیوندد که در صورت لزوم بشود به امتزاج آنان پایان داد و به قول سکولارها و غربگراها به تفکیک دین و سیاست روی آورد. در اندیشه امام دین خود زایشگاه سیاست است و این سیاست از درون دین متولد میشود که مثال نمادین آن جمله معروف شهید مدرس است که «سیاست ما عین دیانت و دیانت ما عین سیاست ماست». مسائلی مانند جهاد، اجرای حدود قضایی و احکام اجتماعی اسلام صرفاً در صلاحیت نظام اسلامی است.
بنابراین، وحدت دین و سیاست امری تدبیری نیست؛ مقولهای ذاتی است که در ایران از سال ۹۰۷ هجری (شروع صفویه) تا کنون این مهم چنان در هم تنیده شده است که اسلام تشیع جزو عناصر اختصاصی هویتی ایرانیان محسوب میشود. حال آنکه اسلام اهل سنت خصوصیتی عام برای همه مسلمانان و همه کشورهای مسلمان است.
منظر دوم: بالفعل شدن حاکمیت دین در عرصه سیاسی به اراده مردم بستگی دارد. حتی حکومت امیرالمؤمنین که طبق باور امامیه منصوب است، به واسطه به میدان نیامدن مردم بالقوه ماند. خود امام در بیعت عمومی سال ۳۵ هجری در مدینه نیز به نصب خود اشاره نمیکند، بلکه میفرماید: «لولا حُضُورُ الحاضِرِ، و قِیامُ الحُجَّه بِوُجودِ الناصِرِ، و ما أخَذَ اللّه ُ عَلَى العُلَماءِ أن لا یُقارُّوا على کِظَّه ظالِمٍ، و لا سَغَبِ مَظلومٍ، لأَلقَیتُ حَبلَها على غاربِهِا؛ اگر نبود فراوانی بیعتکنندگان (اکثریت) و تمام شدن حجت با وجود یار و یاور، و اگر نبود که خداوند از علما (اسلامیت) پیمان گرفته است که به سیری ستمگران و گرسنگی ستمدیده رضایت ندهند، هر آینه مهار شتر خلافت را بر شانهاش میانداختم».
حکومت علی (ع) مشروع بود، اما بالفعل نبود و در سال ۳۵ با ۲۵ سال تأخیر بالفعل شد. آن یار و آن یاوری که امام اشاره میکند نقطه عطف برای بالفعل شدن حکومت است. اکنون نیز اینگونه است. اینکه میگویند هر انتخابات یک رفراندوم به جمهوری اسلامی نیز است، یعنی همین، یعنی مردم فرد را برمیگزینند، اما این گزینش یعنی استمرار نظام جمهوری اسلامی و معنای والاتر آن یعنی استمرار ماهیت حقیقی آن در ساختار حقوقی، پس اگر مردم به میدان نیایند حاکمانی که اسلامیت را به پیش ببرند نیز وجود نخواهند داشت و اگر باشند و شایستگی هم داشته باشند بالقوه خواهند ماند.
منظر سوم: رهبری نظام جمهوری اسلامی نگهبان و قبلهنمای اسلامیت نظام است. بالاترین مرجعیت صیانت از سیرت و صورت دین در جامعه اسلامی است و بالفعل شدن چنین رهبری در عصر حاضر با معماری بینظیر امام در نظامسازی، به انتخاب مردم سپرده شده است. شخصاً از مرحوم آیتالله مصباح یزدی در دانشگاه تهران پرسیدم نسبت ولایت فقیه و جمهوریت را چگونه توجیه میکنید؟ و او دقیقاً چنین پاسخ داد «اگر مردم نخواهند، ولی فقیه وجود دارد، اما بالقوه میماند و حکومتش شکل نمیگیرد»؛ بنابراین انتخابات امسال از جهت انتخابات مجلس خبرگان نیز انتخاب اسلامیت است. نه اینکه اسلام وجود ندارد یا مردم محتوای دین را کم و زیاد میکنند بلکه مردم متولیان امر دین سیاسی و اجتماعی را انتخاب میکنند، تثبیت و استمرار میبخشند و این چفت و بست بومی و زیبا که مستقل از قرارداد اجتماعی غرب است مدیون معماری آن رهبر حکیم و بزرگ تاریخ معاصر ما یعنی امام خمینی (ره) است که هم دین را به میدان اجتماع و سیاست آورد و هم مردم را وارد صحنه کرد و هویت بخشید.
14.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آمریکا ۹ الگو برای انقلاب در سال 88 تهیه کرده بود
_______________________
🖌#پی_نوشت:
با عنایت خداوند و درایت امام خامنه ای و بیداری مردم کودتای رنگی در سال 88 شکست خورد الگوی مذاکره در سال 92 رونمایی شد و با جنگ روانی گسترده داخل و خارج توانستند مهره اصلی صهیونیست ها را با رای مردم پیروز انتخابات کنند صنعت هسته ای و اقتصاد ملت با طراحی آمریکا و اجرای دولت تدبیر و امید به نابودی کشانده شد
#سازمان_ملل_متحد سازمان #مدیریت_گوساله_های_یهود است که صهیونیستها پس از جنگ دوم جهانی برای سلطه ی صهیونیزم بر جهان بوجود آوردند و بتوسط همین سازمان توانستند با مدیریت گوساله ها آنان را به مرحله ی شیردهی برسانند ان پی تی و برجام محصول شیردهی اینان شد و در نهایت برجام افتخار گوساله ها شد
✔️ حسن روحانی تبعه ایران➕حسن فریدون تبعه انگلیس = حسن پالانی
#دولتهای_حسن_پالانی_و_خاتمی
#دولت_دو_ابرگوساله_یهود
#زبان_انگلیسی_زبان_علم_نیست
#زبان_انگلیسی_زبان_ارباب_گوساله هاست
.
🔴محسن #هاشمی_رفسنجانی: برجسته ترین عملکرد شورای نگهبان درباره خود آیت الله هاشمی بود که ایشان را رد صلاحیت کردند
🔹️شورای نگهبان تک بعدی به موضوع نگاه کرده و هیچ گاه پاسخگوی افکار عمومی در خصوص برخی تصمیماتش نبوده است که به برخی از آنها اشاره می کنم.
🔹️مثلا برخی از تناقضاتی که واضح است، صلاحیت آقای مهرعلیزاده است؛ ایشان در سال ۱۳۹۸ برای نمایندگی مجلس رد صلاحیت شد اما یک سال و نیم بعد برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ تأیید صلاحیت شد؛ چه طور یک فرد برای مجلس که یک کار تقنینی و گروهی است تأیید نمی شود اما برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ تأیید می شود؟ در صورتی که باید در مورد ریاست جمهوری، صلاحیت های خیلی بیشتری نیاز است.
🔹️یا درباره آقای علوی وزیر سابق اطلاعات دیدیم که در برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری تأیید شد اما برای نمایندگی مجلس رد صلاحیت می شود و بعد هم می بینیم که به پیشنهاد رییس جمهور سابق برای تصدی پست وزارت اطلاعات معرفی می شود؛ می دانید که وزارت اطلاعات را باید رهبری هم نظر تأییدیه قبل از معرفی به مجلس بدهد. در نهایت در مجلس به عنوان وزیر اطلاعات برگزیده می شود و از این جایگاه باید درباره صلاحیت داوطلبان انتخابات به شورای نگهبان نظر بدهد.
🔹️یا مثلا در انتخابات مجلس خبرگان قبلی آیت الله هادوی تهرانی یا آیت الله حسینی قائم مقامی از نمایندگان رهبر معظم انقلاب بودند و به صورت مکتوب نامه تأیید صلاحیت می گیرند و در برنامه های تلویزیونی برای ضبط فیلم تبلیغاتی حاضر می شوند اما بعد از انتشار شایعه ای که ممکن است این دو نفر در لیست آیت الله هاشمی قرار گیرند، ناگهان رد صلاحیت می شوند؛ این چیزی است که من شنیده ام.
🔹️برجسته ترین عملکرد شورای نگهبان درباره خود آیت الله هاشمی بود که ایشان را رد صلاحیت کردند و افکار عمومی به این اتفاق واکنش نشان داد؛ نهایتا به کسی که ایشان را تأیید کرده بود، رأی دادند و مردم با این رأی خود نشان دادند نظر شورای نگهبان را نپذیرفته اند.
🔹️یا مثلا اتفاقی که برای آقای صادقی افتاد یا برای علی مطهری رخ داد یا اتفاقاتی که برای آقایان علی لاریجانی و اسحاق جهانگیری و حدود هفت هشت نفر در انتخابات ریاست جمهوری رد صلاحیت شدند، رخ داد؛ برخی از آنها اعتراض نکردند و برخی هم اعتراض کردند.
🔹️اینجا ننشسته ایم بررسی کنیم که شورای نگهبان از نظر حقوقی کار خود را درست انجام می دهد یا خیر.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴پاسخ بهادری جهرمی به محسن هاشمی رفسنجانی
🔻جواب بهادری جهرمی سخنگوی دولت به #مقایسه تایید صلاحیت ها در #انتخابات_های_مختلف
🔻بهادری جهرمی عضو پژوهشکده شورای نگهبان:
⬅️اقای #هاشمی، اسامی افراد مختلف را بُردند و انتخابات مختلف را با هم مقایسه کردند.
⬅️این مقایسه درست نیست،
انتخاباتهای مختلف، #قوانین_مختلفی دارد. مثل اینکه دستگاهای مختلف برای استخدام ضوابط مختلفی دارند.
⬅️شرایط بررسی و احراز صلاحیت های نامزدهای مجلس حبرگان، مجلس شورای اسلامی، ریاست جمهوری مختلف و متفاوت است.
⬅️ممکن است شورای نگهبان اسناد و مدارک جدیدی را ببیند و قانع شود که تصمیم دیگری بگیرد و یا به این نتیجه برسد که تصمیمش اشتباه بوده است.
⬅️ممکن است فردی #محرومیت_زمان_بندی بر اساس رای قضایی داشته باشد.
⬅️برخی از این اسامی در هیات های اجرایی سابقه #رد صلاحیت_مکرر داشته اتد و اتفاقا در شورای نگهبان، تایید صلاحیت شده اند.
🔶برگی از خاطرات شهید حاج قاسم سلیمانی
🔺(برگرفته از کتاب حاج قاسمی که من میشناسم )
🔻قسمت 2⃣
5.27M
🔴 تحلیلی در مورد شرایط فعلی کشور
🔻نیاز به بصیرت و صبر
🔸️مراقبت از فتنه های احتمالی
🔸️حمایت از نظام و دولت
مقابله با کینه توزی ها و حملات علیه نظام و دولت ....
🔺وقتی همه دارند با دولت دشمنی می کنند یعنی راه دولت ایت الله رئیسی حق است