✨بحث انحرافی تحریمهای ترامپ در وین
یک بحث انحرافی در مذاکرات وین وجود دارد و آن اینکه آمریکا تحریمهای دوره ترامپ را بردارد و به وضعیت برجام بازگردد یا خیر، بخشی از تحریمهای دوره ترامپ حفظ شود. این بحث از این رو انحرافی است که حتی اگر آمریکا همه تحریمهای دوره ترامپ را لغو کند و به وضعیت برجام بازگردد، به معنی لغو تحریمهای وعده داده شده در برجام نیست و نباید متضمن بازگشت ایران به تعهدات برجامیاش باشد.
آنچه ملاک ایران برای بازگشت به تعهدات خود خواهد بود، راستیآزمایی اجرایی شدن تعهدات اروپا و آمریکا در بندهای ۱۸ تا ۳۳ و ضمیمه دوم برجام است. به صورت کلی، طبق تعهدات تحریمی آمریکا و اروپا، اشخاص حقیقی/حقوقی مندرج در پیوستهای یک و سه از ضمیمه دوم برجام باید از فهرست تحریمی آمریکا و اروپا حذف شوند و هر گونه محدودیت مربوط به نقل و انتقالات مالی، فعالیتهای بانکی، صنعت نفت و گاز و پتروشیمی و خدمات مرتبط، صنعت کشتیرانی، بیمه، تجارت فلزات پایه و گرانبها، صنعت خودرو، هواپیمای مسافربری و قطعات مربوطه و... از پیش پای ایران برداشته شود.
مسئله اینجاست که بسیاری از این محدودیتها حتی در دوره قبل از خروج آمریکا از برجام نیز برداشته نشدند و برای مثال ایران امکان نقل و انتقال پول نفتی را که فروخته بود، نداشت. در واقع ایران باید پیش از خروج آمریکا از برجام در واکنش به اجرایی نشدن تعهدات تحریمی طرف مقابل، اقدام به کاهش تعهدات هستهای خود میکرد که معالاسف این اقدام تا یک سال پس از خروج رسمی آمریکا از برجام به تعویق افتاد.
میدانیم که از روز ۱۸ اکتبر ۲۰۱۵ یا ۲۶ مهر ۹۴ که به روز پذیرش موسوم شد(Adoption Day) ایران تمامی تعهدات هستهای فهرست شده در بند C از ضمیمه پنجم برجام را انجام داد و پس از مهر تایید آژانس بر اجرای این تعهدات، روز اجرای برجام(Implementation Day) در ۲۶ دیماه ۹۴ فرا رسید و قرار شد که طرف مقابل اجرای تعهداتش را آغاز کند، که نکرد؛ و این بدعهدی از زبان مقامات متعدد دولتی از جمله شخص آقای روحانی بیان شد. بنابراین، ایران از ۲۴ مهر تا ۲۶ دیماه تعهدات خود را بدون اینکه طرف مقابل اقدامی انجام دهد، انجام داده و یک سال پس از خروج آمریکا نیز تمام و کمال به اجرای تعهداتش ادامه داده است. این است که اکنون ما در جایگاه مدعی قرار داریم و آنچه رهبر حکیم انقلاب اسلامی به عنوان راستیآزمایی لغو تحریمها مطرح کردهاند، یک رویکرد کاملا عقلانی و منطقی است.
لذا باید به دو نکته مهم دقت کافی داشت. اولا نباید بحث حول تحریمهای ترامپ بچرخد و آنچه ملاک است، راستیآزمایی آثار وعده داده شده از لغو تحریمها در برجام است. ثانیا به همان دقتی که اثر اجرای تعهدات ایران با اندازه گیری درصد اورانیوم غنیشده یا میزان اورانیوم انباشت شده ممکن است، اثر رفع تحریمها نیز باید ملموس باشد و ایران بتواند در مقادیر قابل توجه و در بازه زمانی معقول، به تجارت اقلام تحریمی پرداخته و تراکنشهای مرتبط بانکی را تست کند که زمانی حداقل ۳ تا ۶ ماه برای اینکار لازم است. لمس اثر لغو تحریمها با عباراتی چون "راستیآزمایی سریع" در تناقض آشکار است.
اینکه روی کاغذ همچون عصر برجام فریبکاریهایی صورت گیرد و فیالمثل ایران نفت بفروشد و پولش در بانک کشور خریدار بلوکه شود و چند سال بعد میان بانک مرکزی و سازمان برنامه بر سر چاپ پول به پشتوانه پولهای بلوکه شده عصر برجام دعوا درگیرد، به معنی لغو تحریم نیست.
ملت ایران فراموش نکرده است که در عصر برجام وقتی روشن شد تحریمها در عمل برداشته نشده است، آقای عراقچی در تلویزیون ظاهر شده و اساسا هدف لغو تحریمها را منکر شد و گفت هدف مذاکرات لغو تحریمها نبوده است! این فاجعه نباید تکرار شود و در جلوگیری از تکرار آن، همه ما مسئولیم.
یاسر جبراییلی
🔴آلبرت بغزیان: قیمت منطقی دلار باید زیر ۱۰ هزار تومان باشد
تحلیلگر مسائل اقتصادی:
🔹نرخ منطقی دلار آن است که با رشد اقتصادی ۶ درصد، بیکاری زیر ۱۰ درصد و تورم حدود ۱۵ درصد سازگار باشد. این قیمت باید زیر ۱۰ هزار تومان باشد. یعنی دلار ۱۰ هزار تومانی میتواند هزینههای تولید را پایین بیاورد، نرخ بیکاری را کاهش دهد و با رشد اقتصادی بالا زمینههای کاهش منطقی تورم را هم فراهم کند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥مذاکره کنندگان نشست وین، عین دورِ قبلی برجام، اقتصاد بلد نیستند!
محمدرضا مودودی، سرپرست سابق سازمان توسعه تجارت:
🔹دقیقا با همان دست فرمان قبلی برجام، در وین مذاکره میکنند!
🔹 مذاکرات برجامی وین، روند فعالیت فعالان اقتصادی را دوباره در حالت بلاتکلیفی نگه میدارد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴مسئولین بی عرضه و بی کفایت میتونند ما رو به درماندگی آموخته شده برسونند.
🔴برای اولین بار در جهان
🔹یکی از مشکلات اساسی در پالایشگاه ها و دریاچه های جهان مخلوط شدن آب با مشتقات نفتی و جدا کردن آن دو از هم است که هزینه های زیادی برای دولت ها و آسیب های جدی برای محیط زیست دارد .دانشمندان ایرانی برای اولین بار در جهان با استفاده از علم نانو ، غشائی را طراحی کرده اند که اجازه عبور به نفت و مشتقات آن را می دهد ولی آب را از خود عبور نمی دهد و با این روش صد در صد آب از مشتقات نفتی جدا می شود .
🔹آقای اعتمادی مدیر این شرکت دانش بنیان:
در تمام پالایشگاه های کشور بحث جداسازی آب از مواد نفتی معضل بسیار بزرگی است، در حال حاضر در دنیا از سیستمهای مختلفی از قبیل سیستم دفع برای جداسازی استفاده میشود در این روش به سیستمهای هوادهی وحوضچه انتظار نیاز است، اما سیستم طراحی شده این شرکت نیاز به هیچ گونه هوادهی و حوضچه انتظاری ندارد.
این غشا برای دفع آلودگی دریاها توسط نفتکش ها بسیار کاربرد دارد.
تنها ایران در دنیا از این دانش بهره دارد.
🔹ما برای پیشرفت هرآنچه نیاز داریم،داریم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ۸۰۰ میلیون وام گرفتم، یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون پرداخت کردم، بانک ۱۶ میلیارد تومان دیگر از من میخواست!/ از دفتر رهبری نامه گرفتم که مشکل من را حل کنند، توجهی نکردند!
روایت مجید حسینی، تولید کننده از رباخواری برخی بانکهای کشور:
🔹از دفتر رهبری خطاب به وزارت اقتصاد نامه گرفتم، به بانک عامل بردم تا جرائم دیرکرد من را ببخشند، قبول نکردند!
🔹 با اینکه به ازای ۸۰۰ میلیون تومان وام، ۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان داده بودم، میگفتند باید ۱۶ میلیارد تومان دیگر هم بدهی!
❗️صحبت کردن، رایجترین شیوه پخش ویروس کرونا
▫️به گفته دانشمندان چینی نفس کشیدن یا صحبت کردن معمولیترین روش پخش ویروس کروناست و سطوح آلوده به ویروس نسبت به این دو عامل نقش کمرنگتری در انتشار آن دارد.
+ دانشمندان چینی دریافتند که بیماران مبتلا به کووید-19 اگرچه علائم خفیف داشته یا علامتی از ویروس نداشته باشند، میلیونها ذره ویروسی را هنگام بازدم در هوا پخش میکنند.
🔴 از #فتنه۸۸ تا #کودتای۱۴۰۰
🔹حسن روحانی به مناسبت #روز_ارتش در جمع ارتشیان عزیز گفته: "ارتشها از لحاظ اداری البته جزیی از دولتها و حکومتها هستند و از این رو طبق قانون باید از حکومتها اطاعت کنند. این اصل مردمسالاری است که سرباز از فرمانده اطاعت کند. اما این مسأله هم روشن است که ارتشها باید از دولتی حمایت کنند که به ملتش خیانت نکرده است".
🔸حاشیهسازی روحانی به یکی دو مورد خلاصه نمیشود. حالا در دیدار با ارتش غیرمستقیم از کودتا حرف میزند!
🔹او و دیگرانی که زمانی خواستار انحلال ارتش بودند امام در دهانشان زد حالا برای انحراف افکار عمومی و حاشیهسازی جملاتی بر زبان میآورد که خائنانه و فتنهگرانه است.
🔸شیخ بی تدبیر و ناامید، محبوبیتش به زیر ۱۰ درصد رسیده؛ خروجی کارنامهاش #هشت_سال_خسارت بود حالا حرف از #کودتا میزند! یقین بدانید ارتش و سپاه و ملت ایران توی دهن هر کسی میزنند که از براندازی و کودتا و ... حرف بزند! اگر انقلاب مخملی جریان نانجیب در فتنه۸۸ به نتیجه میرسید کودتای۱۴۰۰ آنها هم به نتیجه میرسید!
🔹امروز کمتر کسی است که همراهی و همسویی دولت اعتدال اصلاحات با آمریکا و انگلیس را نبیند. ضربات و خسارتهای این دولت به سرمایه اجتماعی و اقتصادی و سیاسی و فرهنگی کشور از خسارت یک جنگ تمام عیار کمتر نیست!
🔸شیخ متوهم حالا به خود جرات داده و از کودتا حرف میزند. مطمئن باشید ارتش و نیروهای نظامی ایران هیچوقت با این حرفهای دوپهلو که بوی خیانت میدهد همراه نخواهند شد. ولی این جریان بیش از پیش رسوا شد تا مردم بدانند این وضعیت کشور، عامدانه است همانگونه که آشوبهای بنزینی عامدانه بود!
🔹فراموش نکنید این جریان نانجیب همان است که سال۸۸ کشور را به لبه پرتگاه برد و حالا هر کاری از دستش بیاید انجام خواهد! اگر ذرهای غفلت شود ضربه میزنند. تا روزیکه باشند ضربه میزنند!
🔸معتقدم یک روز اگر از عمر این دولت باقی باشد باید ننگ استیضاح را بر پیشانی این جریان نهاد تا همچون بنیصدر، مردم در تاریخ آنان را درست قضاوت کنند!
اول نماز یا افطار⁉️
❤️امام باقر عليه السلام فرمودند : در ماه رمضان ابتدا نماز بخوان، سپس افطار کن،مگر اینکه همراه عده ای بودی که منتظر افطار بودند.
اگر قرار بود تو نیز با آنان افطار کنی،با ایشان مخالفت نکن
و ابتدا افطار کن و در غیر این صورت ابتدا نماز بخوان.
🔶راوی پرسید:چرا این کار را کنم و ابتدا نماز بخوانم؟!
❤️فرمود:چون دو وظیفه برای تو پیش آمده است: افطار و نماز.
پس با چیزی شروع کن که بر دیگری برتری دارد و آن نماز است.
❤️سپس فرمودند: و تو روزه داری؛
پس اگر نمازت را با حالت روزه به جا آوری و روز را پایان دهی،
برای من دوست داشتنی تر است.
📚وسائل الشیعه ج 10 ص150
# روزه
# افطار
ضدولایت فقیه از نگاه رهبر معظم انقلاب:
✅ بعضی ها نظرات کارشناسی میدهند، با نظر رهبری مخالف است، میگویند آقا این ضد ولایت است. من به شما عرض بکنم؛ هیچ نظر کارشناسی ای که مخالف با نظر این حقیر باشد، مخالفت با ولایت نیست؛ دیگر از این واضحتر؟!
نظر کارشناسی، نظر کارشناسی است. کار کارشناسی، کار علمی، کار دقیق به هر نتیجهای که برسد، آن نتیجه برای کسی که آن کار علمی را قبول دارد، معتبر است؛ به هیچ وجه مخالفت با ولایت فقیه و نظام هم نیست.
به هر حال هیچگاه اعلام نظر کارشناسی و نظر علمی، معارضه و مبارزه و مخالفت و اعلام جدائی از رهبری و ولایت و این حرفها به حساب نمیآید و نباید بیاید.(۹۱/۵/۱۴)
✅ مراقب باشيد، مواظب باشيد، نمیشود هر كسی را به مجرد يك خطائی يا اشتباهی گفت منافق؛ نميشود هر كسی را به مجرد اينكه يك كلمه حرفی برخلاف آنچه كه من و شما فكر ميكنيم، زد، بگوئيم آقا اين ضد ولايت فقيه است. در تشخيصها خيلی بايد مراقبت كنيد... در تشخيص ها و در مصداق های مختلف دقت بشود. بیدقتی در مصداق ها، گاهی اوقات ضررها و لطمات بزرگی خواهد زد. (۸۸/۹/۱۴)
✅ اين برادر عزيزمان ميگويد «ضد ولايت فقيه» را معرفی كنيد. خوب، «ضد» معلوم است معنايش چيست؛ ضديت، يعنی پنجه در افكندن، دشمنی كردن؛ نه معتقد نبودن. اگر بنده به شما معتقد نباشم، ضد شما نيستم؛ ممكن است كسی معتقد به كسی نيست. البته اين ضد ولايت فقيه كه در كلمات هست، آيه مُنزل از آسمان نيست كه بگوئيم بايد حدود اين كلمه را درست معين كرد؛ به هر حال يك عرفی است.
اعتراض به سياستهاي اصل ۴۴، ضديت با ولايت فقيه نيست؛ اعتراض به نظرات خاص رهبری، ضديت با رهبری نيست. دشمنی، نبايد كرد. دو نفر طلبه كنار همديگر مينشينند؛ خيلی هم با هم رفيقند، خيلی هم با هم باصفايند، همدرس هستند، مباحثه ميكنند، حرف همديگر را رد ميكنند؛ اين حرف او را رد ميكند، آن حرف اين را رد ميكند. ردكردن حرف، به معنای مخالفت كردن، به معنای ضديت كردن نيست؛ اين مفاهيم را بايد از هم جدا كرد. (۸۶/۷/۱۷)