eitaa logo
این عماریون
357 دنبال‌کننده
220.9هزار عکس
59.1هزار ویدیو
1.4هزار فایل
کانال تحلیلی درباب مسائل سیاسی واجتماعی https://eitaa.com/joinchat/2102525986Cbab1324731
مشاهده در ایتا
دانلود
نهر داریون در شوشتر از رود شطیط جدا می‌شود و دوباره به آن ملحق می‌گردد. این نهر، داریوش یا دارا نیز نام دارد و در زمان داریوش هخامنشی حفر شده‌است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چشمه مختومی شیروان شیروان از شهرهای مرتفع استان خراسان شمالی در شمال شرق ایران است که در دره رود مرزی اترک، مابین کوه‌های کپه داغ و آلاداغ قرار گرفته‌ است. شهرستان شیروان دارای آب و هوایی کوهستانی است؛ به‌طوری که در زمستان آب‌وهوایی نسبتاً سرد و در تابستان آب‌و‌هوایی گرم و معتدل دارد. به طور کلی برای افرادی که به شرایط نسبتاً سرد و معتدل کوهستانی علاقه دارند، شیروان می‌تواند محل مناسبی باشد. چشمه آب درمانی مختومی شیروان كه در ۳۵ كیلومتری جنوب غرب این شهر و در منطقه ییلاقی و سرسبز رشته كوه آلاداغ واقع شده جاذبه ای زیبا ولی ناشناخته است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بلوچستان این سرزمین، گرم و خشک و کوهستانی است. بلوچ‌ها، بیشتر مسلمان سنی و پیرو مذهب حنفی هستند. بلوچستان در طول تاریخ بین حوزه‌های نفوذ تمدن ایران و هند تقسیم شده‌است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روستای کندوان در ۱۸ کیلومتری شهر اسکو و ۶۲ کیلومتری شهر تبریز واقع در آذربایجان شرقی است. کندوان تنها روستای صخره‌ای جهان است که در آن سکونت می‌شود. در کل دنیا علاوه بر روستای کندوان، دو روستای صخره ای دیگر هم وجود دارند که یکی از آنها در شهر کاپادوکیای ترکیه و دیگری در روستای داکوتای آمریکا است اما با این تفاوت که این روستاهای صخره‌ای خالی از سکنه هستند. خانه‌های کندویی و کله قندی این روستا در دل کوه قرار گرفته اند که کاملا حاصل فرآیند طبیعی هستند و بدون هیچ گونه دخالت انسانی تشکیل یافته‌اند. یکی از نکته های جالب درباره روستای کندوان این است که خانه هایش شبیه کندو هستند و سوغاتی روستا نیز عسل طبیعی است! خانه‌های کاملا سنتی، نشاط و صفای روستا، مردمان محلی خون گرم و مهربان، سوغاتی‌های خوشمزه و متنوع، آب زلال و معدنی کندوان از دلایلی هستند که گردشگران از سراسر دنیا به این روستا سفر می‌کنند. روستای کندوان در ۱۵ م اردیبهشت سال ۱۳۷۶ با شماره ثبت ۱۸۵۷ در فهرست آثار ملی ایران ثبت گردیده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻 اینجا آمریکا، نماینده حامی گروهک تروریستی اسرائیل آمده بازدید، راهش ندادند.... 🟪ممانعت از بازدید و حضور سناتور حامی رژیم‌صهیونیستی "شلدون وایت‌هاوس " توسط دانشجویان دانشکده حقوق دانشگاه نیویورک 🟩در جغرافیای غرب، جز مقامات، همه با فلسطین اند. 🟦بحثِ فلسطین هم نیست. انسان ها اینکه از یک پیکر هستند را نیک میفهمند.... پرچم بالاست🇮🇷✌️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥نشست رئیس جمهور با جمعی از فعالان کسب و کارهای فضای مجازی
🌺🌺 امام خامنه ای : 🌹🌹آن کسانی که از راه انقلاب برگردند، مثل کسانی هستند که در تابستان روزه گرفته اند و اما یک ساعت به غروب، طاقتشان تمام میشود؛ افطار میکنند. این مثل همان کسی است که از اولِ روز، روزه نگرفته است. باطل کردن روزه در هر زمانی از ساعات روز باشد، ابطال روزه است. در راه انقلاب اگر ثبات_قدم وجود نداشت، اگر پیوستگی حرکت وجود نداشت، انسان رابطه اش با انقلاب قطع میشود. این بی وفائی به انقلاب است.🌹🌹🌹🌹
کربلای امام زمان انقلاب اسلامی سطح دین‌داری را آنقدر بالا برده که حتی آدم گنده‌های مدعی هم ممکن است در ادامۀ مسیر کم بیاورند. انقلاب به معنای واقعی دارد آدم‌ها را برای ظهور گلچین می‌کند. اینجا در انقلاب اسلامی، دارد خالص‌سازی الهی اتفاق می‌افتد. همه مجبورند «رو» بازی کنند، بالاخره باید خودشان باشند. کسی نمی‌تواند برای همیشه در زیر پوستِ «من خوبم»های دروغین قایم شود. انگار انقلاب ما، «کربلای» امام زمان است. عیار همه اینجا باید محک زده شود. اینجا همه چیز روشن می‌شود. زیر و روی انسان‌ها اینجا دیده می‌شود! شریف‌ها و بی‌شرف‌ها را انقلاب به همه نشان می‌دهد. راستگوها و بی‌عُرضه‌های دروغگو یکی یکی نشان داده می‌شوند. روزهایی بود که ملاک خوب و بد بودن، چقدر خوب و یا چقدر بد بودن، با علمای دین شناخته میشد و بس! اما امروز حتی خود علما هم خوب و بد بودنشان با انقلاب است! انقلاب حتی به انقلابی‌های قلابی هم رحم نمی‌کند، آنها را هم از پستوی عناوین و سِمَت‌های بعضاً گول‌زننده بیرون می‌کشد و به‌حساب‌شان می‌رسد. گویا انقلاب اسلامی ایران، آن بزرگ‌ترین غربال‌گاه خداست که بر پهنۀ زمین گسترانده شد تا زمین آماده شود برای: «ان الارض یرثها عبادی الصالحون». وقتی به این ۴۵ سال عمر انقلاب نگاه می‌کنم، می‌بینم آنانکه قلباً و عملاً با انقلاب نبودند، زندگی‌شان خراب شد. در این ماه پربرکت از خدا بخواهیم: «زندگی‌مان خراب نشود»، آمین.
🔻ابلاغ بخشنامه مقابله با فساد در بستر سامانه مدیریت ریسك فساد 🔹وزیر اقتصاد بر اساس قانون ارتقای سلامت اداری به منظور تقویت نظارت، بازرسی و افزایش دقت و سرعت در کشف سوء جریانات اداری و پیشگیری و مقابله با مفاسد اقتصادی بخشنامه ای را برای کلیه بخش های این وزارتخانه صادر و ابلاغ کرد. 🔹بر اساس قانون ارتقای سلامت اداری به منظور تقویت نظارت و بازرسی و افزایش دقت و سرعت در کشف سوء جریانات اداری و پیشگیری و مقابله با مفاسد اقتصادی این بخشنامه جهت اجرا در کلیه حوزه های ستادی وزارت متبوع سازمانها مؤسسات و دستگاههای تابعه و وابسته و یا تحت مدیریت این وزارتخانه و واحدهای استانی مربوطه ابلاغ می‌شود.
🔻بیانیه کمیته ویژه منتخب رئیس‌جمهور برای بررسی ناآرامی‌های سال ۱۴۰۱ 🔹کمیته ویژه منتخب رئیس جمهور برای بررسی ناآرامی‌های سال ۱۴۰۱ در بیانیه‌ای به شرح زیر نتایج بررسی‌های خود را اعلام کرد: 🔹۱. وقوع ناآرامی‌های اجتماعی امروزه به بخشی از واقعیت زندگی روزمره جوامع در کل جهان تبدیل شده است. بر اساس گزارش برخی از موسسات پژوهشی بین سال های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۲ بیش از ۴۰۰ اعتراض مردمی گسترده در بیش از ۱۳۲ کشور روی داده است که ۲۳ درصد این اعتراضات بیش از ۳ ماه تداوم داشته اند. در این فرایند، اعتراضات مسالمت آمیز باید مورد حمایت قرار گیرند. طبعیتا چنانچه اعتراضات از وضعیت مسالمت آمیز خارج شده و مغایر با نظم، سلامت و امنیت عمومی باشند، کشورها تدابیری را برای کنترل اوضاع اتخاذ می نمایند. 🔹۲. جمهوری اسلامی ایران در شهریور ماه سال ۱۴۰۱ با چنین وضعیتی روبه رو شد. به دنبال فوت خانم مهسا امینی در تاریخ ۲۵ شهریور ۱۴۰۱، تجمع‌ اعتراضی در اطراف بیمارستان کسری شهر تهران (محل فوت خانم امینی) شکل گرفت و در روزهای بعد به صورت پراکنده به برخی نقاط شهر تهران و تعدادی از شهرهای دیگر کشور سرایت نمود و متعاقبا با ورود برخی عوامل، اعتراضات از حالت مسالمت آمیز به خشونت کشیده شد. 🔹۳. اگر چه در همان روزهای اولیه اغتشاشات، کمیته ویژه‌ای توسط وزارت کشور در ۹ آبان ۱۴۰۱ تشکیل و این کمیته، نتایج تحقیقات خود را به صورت تفصیلی ارائه کرد، اما رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران در چارچوب اصل مسئولیت‌پذیری اقدام مضاعفی را تدبیر نمودند و در ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ با صدور حکمی، کمیته ویژه‌ای را در سطح ملی و فرادستگاهی ایجاد کردند و مأموریت های مهمی را برای بررسی شفاف و بی طرفانه و جبران تضییع حقوق شهروندان و مأموران مجری قانون تعیین و همه دستگاه های مرتبط را نیز موظف به همکاری با آن نمودند.
💠  هفت فرمان   به فعالان فضای مجازی✊🏻
🔻نرخ بیکاری زمستان به ۸.۶ درصد رسید/ کاهش ۱.۱ درصدی نسبت به زمستان ۱۴۰۱ 🔹مرکز آمار ایران با اعلام اینکه نرخ بیکاری در زمستان سال جاری به ۸,۶ درصد رسیده است، اعلام کرد: ۴۰,۸ درصد جمعیت ۱۵ساله و بیش‌تر در زمستان ۱۴۰۲، از نظر اقتصادی فعال بوده‌اند که این نرخ نسبت به فصل مشابه سال قبل (زمستان ۱۴۰۱) ۳ درصد افزایش یافته است. 🔹بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری حاکی از آن است که این شاخص، نسبت به فصل مشابه سال قبل (زمستان ۱۴۰۱)، ۱.۱ درصد کاهش یافته است. 🔹بررسی نرخ بیکاری گروه سنی ۱۸ تا ۳۵ ساله نیز نشان می‌دهد که ۱۵,۷ درصد از جمعیت فعال این گروه سنی در زمستان ۱۴۰۲ بیکار بوده‌اند. این در حالی است که تغییرات فصلی نرخ بیکاری این افراد نشان می‌دهد این نرخ نسبت به زمستان ۱۴۰۱، به میزان ۱.۷ درصد کاهش یافته است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔆 سخنان امام خامنه‌ای 🎙 🌅امروز دنیا در حال تحویل عظیمی هست❗️ 🕳روزگار ضعیف آمریکا و رو به نابودی تمدن غرب
💠دعا مخصوص افطار 😍 ✍امام صادق(ع) فرمودند: رسول خدا (ص) به امام علی(ع) فرمود: اباالحسن! ماه رمضان نزدیک شده است، قبل از افطار دعا کن، جبرئیل پیش من آمد و گفت: یا محمد! کسى که در ماه رمضان با این دعا قبل از افطار دعا کند: 🔻خداوند دعاى او را مستجاب 🔻نماز و روزه او را قبول 🔻10 دعاى او را مستجاب مى‌کند 🔻گناه او را بخشیده 🔻غم و غصه او را از بین برده 🔻گرفتاری‌هایش را بر طرف کرده 🔻حاجات او را برآورده کرده 🔻 او را به مقصودش رسانیده 🔻عمل او را با عمل پیامبران و صدیقان بالا برده 🔻در روز قیامت چهره او درخشان‌تر از ماه شب چهارده خواهد بود اللَّهمَّ ربَّ النُّورِ العَظیم، ورَبَّ الکُرسیِّ الرَّفیع، ورَبَّ البَحرِ المَسجور، ورَبَّ الشَّفعِ الکَبیر، والنُّور العَزیز، ورَبَّ  التَّوراهِ والإنجیلِ والزَّبورِ، والفُرقانِ العَظیمِ. أنت إلهٌ مَن فی السَّمواتِ وإلهُ مَن فی الأرضِ لا إلهَ فِیهِما غَیرُکَ، وأنتَ جَبّارُ مِن فی السِّموات وجَبّار مَن فی الإرضِ لا جَبّار فیهِما غَیرُکَ، أنت مَلِکُ مَن فی السَّموات، ومَلِکُ مَن فی الأرضِ، لا مَلِکَ فیهما غَیرُکَ، أسألُکَ  بِاسمِکَ الکَبیرِ، و نُور وَجهِکَ المُنیرِ، وبمُلکِکَ القَدیمِ. یا حَیُّ یا قَیِّومُ، یا حَیُّ یا قَیُّوم یا حَیُّ یا قَیّوم، أسألُکَ بِاسمِکَ الّذی أشرَقَ بِهِ کُلِّ شَیءٍ، وبِاسمِکَ الّذی أشرَقَت  بِهِ السّمواتُ والأرضُ، وبِاسمِکَ الّذی صَلُحَ بِهِ الأوَّلونَ، وبِهِ یَصلُحُ الاخِرونَ یا حَیّاً قَبلَ کُلِّ حَیّ، ویا حَیّاً بَعدَ کُلِّ حَیّ، ویا حَیُّ لا إلهَ إلا أنت صَلِّ علی مُحَمّدٍ وآلِ مُحَمَّد، واغفِر لی ذُنُوبی، واجعَل لی مِن أمرِی یُسراً وفَرَجاً قَریباً، وثَبِّتنی علی دینِ مُحَمَّدً وآل محمد و وعلی هُدی مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّد، وعلی سُنَّهِ مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّد، علیه وعلیهِم السَّلام🌱 واجعَل عَملِی فی المَرفوعِ المُتَقَبِّلِ، وهَب لی کما وَهَبتَ لأولیائِکِ وأهلِ طاعَتِکَ،فانّی مُۆمِنٌ بِکَ، ومُتَوَکِّلٌ عَلیک،  مُنیبٌ الیکَ، مَعَ مَصیری إلیکَ، وَتَجمَع لی ولأهلِی وَلوِلَدَی الخَیرَ کُلَّهُ، وتَصرِف عَنّی وَعَن وَلَدی وأهلِی الشَّرَّ کُلَّهُ. أنتَ الحَنّانُ المَنّانُ بَدیعُ السّمواتِ والأرضِ، تُعطِی الخَیرَ مَن تَشاءُ، وتَصرِفُهُ عَمَّن تَشاءُ، فَامنُن علی بِرَحمَتِکَ یا  أرحَمَ الرّاحِمِینَ🌱 📚منبع:اقبال الاعمال سید ابن طاووس جلد اول ص 312 بفرستید برای دیگران هرکسی انجام بده توی ثواب وبرکتش شریک شدید☺️ 🌻|↫‌
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گیلان، ماسال، روستای اولسبلنگاه معروف‌ترین روستای شهرستان ماسال، روستای اولسبلنگاه است. اولسبلنگاه (اولسبلانگاه) روستایی ییلاقی درغرب گیلان است. این روستا از ییلاقات میان‌کوه است. بیشتر ساکنین این ییلاق از اهالی ماسال‌اند که برای گذراندن فصل گرما به آن‌جا رفته‌اند. اولسبلنگاه نامی تالشی است و از دو بخش اولَس و بِلَنگاه تشکیل شده‌است. اولس به معنی درخت مَمرَز و بِلَنگاه به معنی جای بلند است. اولسبلنگاه یعنی جایگاه رویش درخت ممرز.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بقعه‌ شیخ صفی الدین اردبیلی شیخ صفی الدین از بزرگانی بود که در عهد صفویه در منطقه مغان زندگی می‌کرد. وی در عین حال شاعر بوده و اشعار آذری زیادی از خود به جا گذاشته است. محل دفن شیخ صفی الدین خانقاهش شد و بعدها در این محل بنایی احداث گردید. در این بنای تاریخی و زیبا که در میراث جهانی هم ثبت شده، علاوه بر شیخ صفی الدین، افرادی چون شاه اسماعیل اول و همسرش نیز آرمیده‌اند.
✍فرازهایی از وصیت شهید علی خالقی به مناسبت سالروز شهادت هدیه به روح مطهر و ملکوتی اش صلوات... 🔸مسجد را رها نکنید و سر وقت نماز بخوانید. 🔹پشتیبان ولایت فقیه باشید و نائب امام زمان خود را تنها نگذارید اگر می خواهید راه اسلام را بروید ۱۲۴ هزار پیغمبر و ائمه معصومین را در نظر بگیرید و فکر کنید و تشخیص بدهید آیا نماز خواندن و روزه گرفتن آنها فقط انجام می دادند بلکه تمام احکام اسلام را باید انسان انجام دهد. 🔸ما چند نوع احکام دین داریم و یکی از آنها جهاد در راه خدا و اسلام محمدی می باشد از خود گذشتگی در راه دین و آیا موقعی که عزاداری پسر فاطمه سلام الله حسین ابن علی علیه السلام بر پا می شود ما گوشه ای می نشینیم و زمزمه هایی سر می دهیم و با خود می گوییم ای کاش حسین جان بودیم و در روز عاشورا یاریت می کردیم. 🔹الان همان روز است حسین را دعوت کرده اند به سرزمین کربلا و باید یاریش کنیم حسین زمان ما هم فرزند همان حسین است پس اگر راست می گوییم و مرد عمل می باشیم باید او را یاری کنیم در حال حاضر اسلام در خطر است. 🔸خواهران با تربیت صحیح فرزندان خود و با حفظ حجاب کامل خود و کارهایی که مربوط به آنها می شود اسلام را یاری نمایند. 💢آدرس مزار مطهر شهید علی خالقی گلزار شهدای کرمان قطعه ۱ ردیف ۷ شماره ۴۸...
🔴جوابیه غیرمستقیم آیت الله صدیقی به اتهامات... بسم ا... الرحمن الرحیم دادستان محترم عمومی و انقلاب تهران سلام علیکم معروض می‌دارد، حوزه علمیه امام خمینی(ره) در چارچوب اساسنامه خود، سال‌ها قبل برای تمهید ورود نوجوانان و دانش آموزان علاقمند به آموختن دروس دینی و‌حوزوی تصمیم به تاسیس مجموعه آموزشی و فرهنگی پیش حوزوی‌ گرفته و برای تاسیس این مرکز اقدام به اخذ مجوزهای قانونی لازم نمود. بر همین اساس لازم بود تا موسسه‌ای وابسته به حوزه علمیه امام خمینی تاسیس گردد و بخشی از زمین متعلق به حوزه برای ایجاد این مرکز پیش حوزوی به آن موسسه منتقل شود. بر این اساس فردی به نام آقای **** که قبلا مورد اعتماد مجموعه بوده، مسئول پیگیری و انجام امور ثبت اداری موسسه شد. اما متاسفانه فرد مذکور با سوء استفاده از اعتماد اقدام به تدوین و ثبت اساسنامه، جعل امضاء اینجانب، تسهیم سهام به آن کیفیت و بدون اطلاع تولیت، مدیر حوزه و برخی اعضا نموده و مع الاسف حتی بدون ورود و امضاء اینجانب و برخی اعضا ثبت این قضیه صورت پذیرفته است. بنابراین موسسه ثبت شده به کیفیتی که در رسانه‌ها انتشار یافت، بدون اطلاع اینجانب و‌مدیریت حوزه و بر خلاف اهداف مصوب آن به ثبت رسیده است. لذا اینجانب کاظم صدیقی از جایگاه تولیت حوزه علمیه امام خمینی(ره) و به عنوان یک شهروند، بدون در نظر گرفته شدن سوابق قضایی و عناوین سیاسی اجتماعی استدعا دارم نسبت به ثبت شکایت رسمی از فرد مذکور و دیگر نقش آفرینان در این فقره، با عنوان جعل و خیانت در امانت اقدام فرموده تا ابعاد این مساله برای عموم‌مردم عزیز ایران، خاصه مومنین روشن و شفاف شود. کاظم صدیقی 🛑👇🏻 ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌┄┅═✧☫@TABEIN_12 ♡ ㅤ    ❍ㅤ     ⎙ㅤ     ⌲ ˡᶦᵏᵉ  ᶜᵒᵐᵐᵉⁿᵗ    ˢᵃᵛᵉ     ˢ بخور و بچاپ! تاییدشد!
🔺🔺 برگ 2️⃣ 🔺🔺 متأسفانه در نتیجهٔ توافق قوم تالش به ۲ قسمت تقسیم شد. تالش شمالی وارد اتحاد جماهیر شوروی شد و در نهایت جزو جمهوری آذربایجان شد. بدون توجه به مرزهای دوران شوروی در این سال‌های جدید نه‌تنها شهر آستارا بلکه شهرها و روستاهای دیگری نیز بودند که در بین آنها تقسیماتی انجام گرفته است. در ادامه‌ی این مراحل رابطهٔ ما با برادرانمان در آن‌طرف مرز یعنی ایران محدودتر شده است. این در واقع نتایجی مهمی را در بر می‌گیرد که شامل کاهش افرادی است که در شمال تالشستان و از زبان فارسی استفاده می‌کنند. ذکر این نکته اهمیت دارد که قوم تالش همچنان گذشته تاریخی خود را به یاد دارد. در اینجا به ۶ نکته اساسی خواهم پرداخت. ۱. تالش در واقع هویت خاص خود را دارد، نام تالشستان با ایران مرتبط است؛ مانند نام‌های لرستان، کردستان و بلوچستان و غیره که در قرار دارند. در ج.آذربایجان نام تالشستان به این دلیل که ممکن است افراد مورد تعقیب قرار بگیرند ممنوع شده است. در واقع با محکوم‌کردن ایجاد استان تالش در ایران حدود ۲۰سال پیش، در ج.آذربایجان یک دوره حساسیت بالا ایجاد کرد. در واقع این نکته نشان می‌دهد که در پارلمان ایران صحبت‌کردن دربارهٔ تالش مشکلاتی ایجاد می‌کند. هنگامی که نمایندگانی با اصالت تالشی در پارلمان ایران درباره قومیت تالش می‌توانند صحبت کنند اما در ج.آذربایجان چنین چیزی ممکن نیست. توجه داشته باشید که تالش‌ها مانند ایرانیان به هویت خود افتخار می‌کنند. در واقع، امروزه نام تالش صرفاً به‌عنوان منطقهٔ جنوبی ج.آذربایجان یاد می‌شود و به هویت تالشی توجه نمی‌شود. در کشور ج.آذربایجان یک سازمان با نام تالش وجود ندارد و حتی در شورای محلی نیز از این نام استفاده نشده است و از مناطق تالش‌نشین نیز با نام خان لنکرانسکی یاد می‌شود و هویت تالش به‌کلی انکار می‌شود. ۲. تالش‌ها از زبان خویش محروم هستند. در ج.آذربایجان، زبان تالشی در تمام محله‌هایی که به‌عنوان زبان روزمره استفاده می‌شد حذف شده است. با وجود اینکه حدود ۲۰سال پیش زبان تالشی یک زبان معمول در بین خانواده‌ها بود امروزه مراحل جذب‌کردن تالش‌ها در هویت جمهوری آذربایجان باعث شده است که در مناطق تالش‌نشین نیز از زبان تالشی استفاده ‌نشود. زبان تالشی در مدارس آموزش داده نمی‌شود. علی‌رغم اینکه دولت جمهوری آذربایجان گفته است که در مدارس امکان آموزش زبان تالشی وجود دارد اما در عمل چنین اتفاقی رخ نمی‌دهد. با این وجود در دانشگاه حتی یک کرسی درباره زبان و ادبیات تالشی، تاریخ یا مردم‌شناسی تالش وجود ندارد. می‌توان گفت تالش‌ها دومین قومیت از نظر جمعیت در جمهوری آذربایجان هستند که حق تدریس به زبان مادری از آنان سلب شده است و این درحالی است که حق تدریس به زبان‌های دیگر مانند روسی، عبری و گرجی به رسمیت شناخته شده است اما زبان تالشی به‌کلی سرکوب می‌شود و این در حالی است که به زبان عبری و روسی توجه ویژه می‌شود. در جمهوری رسانه‌های مربوط به تالش‌ها را به‌‌ویژه زمانی که بخش خصوصی بخواهد آنها را حمایت کند، محدود می‌کنند. در سال ۲۰۰۹ و ۲۰۱۲ تعدادی از خبرنگاران تالش دستگیر شدند. در سال ۲۰۲۰ یک روزنامه‌نگار دیگر به نام فخرالدین عباسف دستگیر و زندانی شد. به‌صورت کلی تمام رسانه‌هایی که به مسائل تالش‌ها بپردازد به‌شدت سرکوب می‌شود. ۳. جمعیت تالش‌های جمهوری آذربایجان بیش از یک میلیون و ۵۰۰هزار نفر است. این غیر از تالش‌هایی است که در کشورهای دیگر آواره شده‌اند و می‌خواهند برگردند. در تمام آمارها این جمعیت انکار می‌شود و جمعیت آنها کمتر از ۱۰۰هزار نفر ذکر می‌شود. تحقیقات مستقل آمریکایی‌ها نشان می‌دهد فقط در پنج شهر جنوبی بیش از ۵۰۰ هزار نفر تالش زندگی می‌کنند و این نصف جغرافیای تالشستان را در برمی‌گیرد. ۴. تاریخ و فرهنگ تالش‌ها انکار می‌شود. امروز در ج.آذربایجان هر موفقیت فرهنگی به نام آذربایجان نوشته می‌شود و هویت ترکی را برجسته می‌کنند. تمام مباحث تاریخی و ادبی تالش‌ها مانند داستان‌ها، افسانه‌ها و اشعار ترکیزه می‌شوند و تاریخ تالش به نام تاریخ ترکی جعل می‌شود. موسیقی و هنرهای تالشی در ج.آذربایجان به‌عنوان موسیقی و هنرهای ترکی از آن یاد می‌شود. ۵. برای تالش‌ها محدودیت دینی نیز ایجاد کردند. در ج.آذربایجان محدودیت‌های سنگین سیاسی در زمینۀ آزادی‌ ادیان انجام می‌شود. به‌خصوص در درجهٔ اول مردمانی که ایرانی هستند یعنی تالش‌ها و تات‌ها به‌شدت سرکوب شده‌اند. حداقل در سال گذشته صدها نفر در مناطق مختلف با ادیان متفاوت در ج.آذربایجان بازداشت شدند. 🔻🔻 ادامه🔻🔻
🔺🔺 3️⃣ 🔺🔺 ۶. به تالش‌ها در حوزهٔ سیاسی اجازه مشارکت نمی‌دهند. پس از فروپاشی به‌سرعت ج.آذربایجان اعلام شد و در باکو در ۱۹۹۲ «حزب مردمی تالش» ایجاد شد که پس از مدتی از ثبت رسمی با این نام محروم شد. در نتیجه، نام آن را به حزب «برابری ملت آذربایجان» تغییر دادند؛ اما طولی نکشید که بعد از دستگیری رهبر جمهوری تالش مغان در سال ۱۹۹۳ حزب از هم پاشید. امروز در شرایط تمام‌عیار ملی‌گرایی ترکی، ایجاد خودمختاری مناطق تالش به‌صورت رسمی از نظر سیاسی دشوار شده است و به همان اندازه هم تقاضای مردم تالش است. هرگونه گروهی به‌عنوان حامی مردمان تالش در ج.آذربایجان به‌عنوان جاسوس‌های ایران شناخته می‌شوند؛ از جمله نوروزعلی محمداف که دستگیر و کشته شد. همچنین فخرالدین عباس‌زاده نیز دستگیر و زندانی شد. فشار و سرکوب ج.آذربایجان نسبت به افرادی که برای حقوق تالش‌ها تلاش می‌کنند هر روز افزایش می‌یابد. امروز تالش‌ها در رژیم جمهوری آذربایجان سرکوب می‌شوند اما در چنین شرایطی ما همچنان به مبارزه خودمان ادامه می‌دهیم تا بتوانیم خودمختاری تالشستان را بازگردانیم. قطعا حمایت‌های بین‌المللی و نهادهایی چون دانشگاه تهران، مجلس ایران و رسانه‌ها و بالاترین سطوح سازمان‌های بین‌المللی برای این مقصود لازم است و خوشبختانه هر روز موج حمایت‌های مردمی و بین‌المللی و بیداری مردم تالش بیشتر شده است و رسیدن به هدف نزدیک است. © به نقل از کانون ایران‌شناسی دانشگاه تهران از تلگراف ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌
🔴 فرمانده سابق سنتکام : حملات به نیروهای وابسته به ایران بازدارنده بود 🔹 ژنرال جوزف ووتل، فرمانده سابق فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا سنتکام، مدعی شد واشنگتن موفق شده است از حملات نیروهای طرفدار ایران به پایگاه های آمریکایی در سوریه و عراق جلوگیری کند. 🔸 ووتل در مصاحبه با روزنامه الشرق الاوسط گفت که آمریکا بسیاری از حملات نیروهای متحد با ایران را تحمل کرد، اما این حملات پس از یک سری حملات آمریکایی کاهش یافت. 🔹 وی افزود: ایران «دید که در این زمینه ضعیف است و متوجه شد که با ادامه این حملات و به خطر انداختن جان تعداد بیشتری از آمریکایی‌ها در منطقه، چیزهای زیادی از دست خواهد داد». 🔸 ووتل هشدار داد که خروج نیروهای آمریکایی از عراق بر حضور در سوریه تأثیر خواهد داشت. 🔹 وی توضیح داد که نیروهای آمریکایی در سوریه بیشترین پشتیبانی خود را از پایگاه‌های آمریکایی در عراق می‌گیرند و اگر این پایگاه‌ها حذف شوند، حفظ پایگاه ها در سوریه بسیار دشوار خواهد بود یا باید راه‌های جدیدی برای حمایت از نیروهای آمریکایی در سوریه پیدا کرد. 🔸 ووتل «بهترین رویکرد برای ایجاد وضعیت باثبات‌تر» در خاورمیانه را روابط دیپلماتیک و باز کردن روابط و ارتباطات بین بخش‌های مختلف منطقه دانست. ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌
▪️معرفی سلاح اسلحه M24 SWS ساخت آمریکا مدل M24a2 کالیبر 7.62 میلیمتری مهمات مصرفی 7.62×51 خشاب 4+1 تیری مکانیسم گلندنی طول لوله 558 میلیمتر طول 1310 میلیمتر اپتیک لئوپلد مارک 4 LR سرعت دهانه 790 متر بر ثانیه برد مؤثر 800 متر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینید فیلمی از انهدام تانک آمریکایی آبرامز در جنگ اوکراین منطقه بردیچی