⭕️ وقتی شاه، از ترس تصمیم به خودکشی گرفت!😏
🔹 اشرف پهلوی در کتاب خاطراتش دربارهی روزهای اشغال ایران توسط متفقین و آخر سلطنت رضاشاه نوشت: ”برادرم نه تنها نگران نتیجۀ جنگ بود، بلکه متوجۀ خطری بود که سلطنت را تهدید میکرد... بعدازظهر همان روز هفتتیری برایم آورد و گفت: «این هفتتیر را با خودت داشته باش. اگر نیروهای متفقین وارد تهران شوند و بخواهند ما را دستگیر کنند، چند تیر به طرف آنها شلیک کن و بعد خودت را بکش.» من هفتتیر را گرفتم و قول دادم همان کار را بکنم.“
📚 منبع: کتاب من و برادرم (خاطرات اشرف پهلوی)، صفحۀ ۹۲
______________________
17.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 موشن غرامت بی طرفی
بلایی که انگلیس بر سر ایران آورد و نتیجه اش قحطی و از بین رفتن حدود ۴۰ درصد از جمعیت ایران بود و ...
پ.ن: روز ملی مبارزه با استعمار انگلیس
_________________
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کنایه وزیر کار به دولت روحانی: این اشتباه است که بگوییم نگذاشتند که کار کنیم
🔹 احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جلسه معارفه خود گفت: من فکر میکنم هر کس که مسئولیتی را انتخاب میکند، پر از اختیارات است. من نمیتوانم در دوره مسئولیت بگویم که نگذاشتند کار کنم.
✅یک نکته برای فرزند پروری
🍃 گاهی اوقات #پرخاشگری کودک نشانه مداخله بیش از اندازه والدین در حیطه شخصی او به بهانه #نظم، نظافت، #تربیت و آموزش است! 🤔
🍃 درحالی که نیازهای اساسی او توسط والدین پاسخ داده نشده است.
مهمترین نیاز کودک #استقلال و #حق_انتخاب است.
📣 والدین عزیز
به جای اینکه دائم با "بکن، نکن" گفتنها او را کنترل کنید،
با دادن فرصت تجربه کردن، به او درست انتخاب کردن را آموزش دهید.
📸 #آیه_نور
✨الَآ انَّ اوۡلِيَآءَ اللَّهِ لَا خَوف عَلَيهِم وَلَا هُم يَحزَنُونَ
💭آگاه باشید (دوستان و) اولیای خدا، نه ترسی دارند و نه غمگین میشوند!(یونس/۶۲)
#یادداشت_کوتاه | دستور مقام معظم رهبری به یک پیگیری ویژه توسط وزیر بهداشت !
🔻در بیانات نخستین دیدار هیئت #دولت_چهاردهم با رهبر معظم انقلاب، یکی از موضوعات طرح شده در این دیدار مسئله بسیار مهم جوانی #جمعیت بود که رهبری به طور مستقیم وزیر بهداشت را خطاب قرار دادند. نگاهی کوتاه به نرخ رشد جمعیت، به خوبی دلیل این تاکید را نشان می دهد.
🔸میزان موالید در کشور در سال ۱۴۰۲، یک میلیون و ۵۲ هزار و ۹۸۴ مورد گزارش شده که در مقایسه با سال ۱۴۰۱، ۲درصد کاهش داشته و در مقایسه با سال ۱۳۹۵ با ۳۱ درصد کاهش مواجه بوده که بسیار تأملبرانگیز است.
🔹افزون بر این، میزان باروری کل ایران از ۶.۸ فرزند در سال ۱۳۶۰ به ۱.۷ فرزند در سال ۱۴۰۰ تنزل پیدا کرده است.
🔸بر اساس دادههای مرکز آمار ایران، درصد کل خانوادههای دارای یک فرزند (تکفرزندی) با یک روند صعودی به حدود ۱۹.۷ رسیده و ۱۳.۵ درصد نیز فرزند ندارند. این در حالی است که در نسلهای قدیمیتر (متولدان قبل از ۱۳۵۰) فقط ۴.۵ درصد از آن خانوادهها تکفرزند بودهاند، ولی این میزان در نسلهای جدیدتر(متولدان بعد از ۱۳۵۰) به ۲۸.۷ درصد رسیده است.
🔸در این میان آنچه مورد تأکید است، عزم بر اجرای قانون جوانی جمعیت با فرهنگسازی در امر ازدواج بهنگام، باروری سالم و #فرزندآوری به موقع است.
🔺تحقق این سیاست مستلزم ارتقای پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت با افزایش نرخ باروری به بیش از سطح جانشینی، رفع موانع ازدواج، تسهیل و ترویج تشکیل خانواده و افزایش فرزند، کاهش سن ازدواج، اختصاص تسهیلات مناسب برای مادران بهویژه در دوره بارداری و شیردهی و پوشش بیمهای هزینههای زایمان و درمان ناباروری مردان و زنان، تحکیم بنیان و پایداری خانواده با اصلاح و تکمیل آموزشهای عمومی درباره اصالت کانون خانواده و فرزندپروری، تقویت مؤلفههای هویتبخش ملّی(ایرانی، اسلامی، انقلابی) است.
فاطمه مهاجرانی ( سخنگوی دولت) در توییتر اعلام کرده « صدای بی صدایان خواهم بود و به مردم قول میدهم زبان گویای آنها خواهم بود و ناخوشایندی جامعه را بدون لکنت بر زبان میآورم!»
خانوم سخنگو!
جهت اطلاع شما سخنگوی رسمی « دولت جمهوری اسلامی ایران » هستید! یکم به حکم صادره توجه کنید! نقش سخنگو مشخص است؛ مواضع رسمی دولت و رئیس جمهور و کابینه را بدون تفسیر و تحلیل و تحریف بیان کردن!
👈شما نه فعال محیط زیست هستید و نه فعال حقوق زنان! نقش خودتون رو با مریم رجوی و مسیح علینژاد و نازنین بنیادی و آذر منصوری هم اشتباه نگیرید!
شما بلندگو و خلاصه گوی مواضع دولت هستید! تریبون نفوذی دولت هم برای حاشیه سازی علیه نظام و دولت جهت بهره برداری معاندین نیستید!
از کارمندان درجه چهارم نهاد ریاست جمهوری وظایف خودتون رو پرس و جو کنید.
بررسی مقدمات پیوستن به FATF در شورای معاونین وزارت اقتصاد
🔹 نخستین جلسه شورای معاونین وزارت امور اقتصادی و دارایی در دولت چهاردهم به ریاست عبدالناصر همتی برگزار شد.
پ ن :
بازم سر و کله اینها پیدا شد و بازی با FATF و مذاکره و ... شروع شد!
19.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💔روضه امام حسن مجتبی(ع)
با بیان شهید کافی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤️ برگشت به راه درست
سخنران شهید کافی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بین ۳۰ دقیقه تا یک ساعت پس از بیداری، سمت گوشی نرید 🙏
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
✅ اگر ولایت فقیه نبود ⁉️
آن موقع می دیدیم که بعضی رئیس جمهورها وخواص عافیت طلب وغربگرا با کشور ومردم چه میکردند .
🔺امام بزرگوارفرموده بودند : پشتیبان ولایت فقیه باشید تا آسیبی به کشور نرسد . ولایت فقیه همان ولایت رسول الله است .
🔹اگرولایت فقیه نبود ؟
۱- مهدی بازرگان کشوررا دودستی تحویل منافقین ، کموله ، دموکرات ؛ لیبرالها و آمریکا میداد .
۲- بنی صدر ملعون با همراهی منافقین و آمریکاکودتا میکرد وحمام خون به راه می انداخت .
۳- خواص بی بصیرت وتمامیت خواه ریاست جمهوری هاشمی را مادام العمر میکردند همچنان که اصرار زیادی براین موضوع داشتند اما مقام معظم رهبری مقابل این بدعت خلاف قانون ایستادند .
۴- محمد خاتمی کشوررابطور کامل استحاله میکرد ومردم انقلابی رابه دامن وفرهنگ غربی می انداخت ودیدیم که در پناه دولت او اصلاح طلبان با تآسیس احزاب مخرب وروزنامه های زنجیره ای چه بلائی برسرفرهنگ جامعه آوردند .
۵- مجلس ششم باتفکرضدانقلابی خود کشوررا متلاشی میکرد که لوایح دوقلو وتحصن ونطقهای ضد انقلابی وپیشنهاد نوشیدن جام زهرازجمله اقدامات وباورهای آنها بوده است .
۶- محمود احمدی نژاد کشوررا به دیکتاتوری می کشاند وخودرا بجای نائب امام زمان به مردم ساده لوح قالب میکرد
۷- حسن روحانی تحت عنوان مذاکرات هسته ای ؛ برجام ۱ تا ۷ را به تصویب میرساند وضمن بلعیدن تمام ثروت کشور؛ آمریکا وغرب را برملت ایران مسلط وبعبارتی کودتای شبیه ۲۸ مردادانجام میداد .
۸- خواص طرفدار ناطق نوری ؛ اورا در سال ۷۶ ازصندوق رای بیرون آورده و خاتمی را حذف میکردند که حضرت آقا مقابل این اراده باطل وسناریوی آنها ایستاده ونگذاشتند که رآی مردم مصادره شود .
۹- فتنه گران نتیجه انتخابات سال ۸۸ را باطل وبه مردم تحمیل میکردند ویک بدعت خطرناک را پایه گذاری میکردند .
۱۰- احزاب سیاسی اصلاح طلب بویژه خواص مذبذب؛ چندین مورد انتخاباتهای گذشته را برای فتنه گری به تعویق می انداختند تا کشوردچار هرج ومرج گردد .
۱۱- آمریکا واروپا غربگرایان را فریب داده وبا تطمیع آنان کشور را به گروگان گرفته و به انقلاب آسیب میزدند .
🔹 وحرف آخر اینکه ؛ مردم هنوز از اتفاقات پشت صحنه و خون دل خوردن های ۳۵ ساله رهبری برای حفظ جان ومال وگشایش زندگی مردم و مقابله با دشمنان خارجی و برخورد با مسئولین منحرف و #نفوذیهای داخلی را ندارند .
🔺ایکاش فهم نعمت ولایت فقیه که بعدازحدود ۱۲۰۰ سال نصیب ملت ایران شده است را میدانستیم .
🇮🇷
♨️وزیر دارایی اسرائیل:
هر کس در اعتصاب فردا شرکت کند، حقوق نمیگیرد.
رییس جمهور ایران:😏
هر کس در آشوبها شرکت کرده باید به دانشگاه برگردد و حقوق بگیرد!
🔴 6 تصویر عبرت آموز از انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳
✍️جعفر محمدی
تصویر اول) آبان 1402 : مسعود پزشکیان در شبکه ایکس توئیت می کند که صلاحیت او برای نمایندگی مجلس شورای اسلامی رد شده است؛ هیات اجرایی، علت ردصلاحیت پزشکیان را عدم التزام به نظام مقدس جمهوری اسلامی اعلام کرده بود.
تصویر دوم) تیر ۱۴۰۳ : خبراول رسانه های ایران این است: مسعود پزشکیان رئیس جمهور ایران شد.
تصویر سوم) تیر 1403 : علیرضا زاکانی در مناظره های انتخاباتی رو به پزشکیان می کند و می گوید: تا آخر می مانم و نمی گذارم رئیس جمهور شوید.
تصویر چهارم) تیر 1403 : اولین جلسه هیات دولت بعد از پیروزی پزشکیان در انتخابات برگزار می شود، علیرضا زاکانی هم به عنوان شهردار تهران در آن حضور دارد و در صدر جلسه، پزشکیان به عنوان رئیس جمهور منتخب نشسته است. رقیب دیگر پزشکیان -امیر حسین قاضی زاده هاشمی- نیز که معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید است، در کنار زاکانی است.
تصویر پنجم) مرداد 1402 : فرزانه صادق، که از 1397 معاون معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی است، توسط مهرداد بذرپاش از سمت خود برکنار می شود.
تصویر ششم) مرداد 1403 : فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی می شود و بذرپاش در توئیتی او را همکار محترم و یادگار شهید می خواند و برایش آرزوی موفقیت می کند و از وزارت راه می رود و صادق بر کرسی وزارت تکیه می زند.
همه این وقایع، تنها در چند ماه رخ دادند و درس ها و عبرت های بزرگی را پیش روی همه ما تصویر کردند. پزشکیانی که نمی خواستند به عنوان یکی از 290 نماینده به مجلس برود، چند ماه بعد، در همان مجلس، به عنوان رئیس جمهور سوگند خورد.
زاکانی که به زعم خود می توانست مانع از ریاست جمهوری پزشکیان شود، حتی تا پایان رقابت ها نماند و چند روز بعد ناگزیر بود پزشکیان را "رئیس جمهور" بخواند و فرزانه صادق که مرداد 1402 از معاونت وزارت رانده شده بود، در مرداد 1403 به جای کسی نشست که برکنارش کرده بود.
و همه این ها در حالی بود که تا قبل از ماجرای سقوط بالگرد رئیس جمهور سابق، این دگرگونی اساسی به مخیله هیچ کس خطور نمی کرد و دولتمردان سابق، بر این باور بودند که یک سال در دولت سیزدهم و احیاناً 4 سال نیز در دولت دوم رئیسی برقرار خواهند ماند. اما گویا فیلم تاریخ با دور تند اکران شد و اینک رئیس آن دولت، زیر خروارها خاک آرمیده و معاونان و وزرایش هم کرسی از کف داده اند و عصری جدید شکل گرفته است.
برای من این 6 تصویر، بسیار عبرت آموز و هولناک است و حاوی این نهیب که مبادا سرخوش امروز باشی بدان حد که حتی شکر از یاد ببری یا دلگیرِ درگیریِ اکنون بمانی و فردا و آن فردای آخر را از یاد ببری که علی(ع) چه زیبا فرمود: "زمانه، دو روز است، روزى با توست و ديگر روز بر تو ؛ اگر با تو بود، سرمست مشو و اگر بر تو بود، دلگير نشو."
برای دولتمردان جدید نیز این 6 تصویر باید به عنوان درس هایی ماندگار مقابل دیدگان شان باشد. بد آفتی است غرور، آنگاه که چنان آدمی را کور کند که به این وهم بیفتد که افتادن و رفتن، سهم دیگران است و بردن و ماندن، حق او.
پزشکیان و دولتمردانش، بدانند همان طور که سنت الهی، آنها را از فرش به عرش رساند، می تواند بار دیگر بر زمین بکوبدشان که اتفاقاً اگر از بالای برج عاج ریاست به زمین بخورند، استخوان شان سخت تر خواهد شکست.
حتی اگر زمین نیز نخورند، به حکم "تلک الایام نداولها بین الناس*" روزی تمام آنچه امروز در اختیار دارند را ناگزیر باید وانهند به دیگرانی دهند که طبق سنت الهی نوبت ایشان شده است.
اگر مراقب همین یک معنا در رفتار و کردار خود در دوران قدرت باشند، اولاً دل به آن نخواهند بست و چون دل بسته نیستند، خود را برای حفظ قدرت، به زشتی ها نخواهند آلود و ثانیاً شکرگزار قدرت خواهند بود که چیزی نیست جز خدمت و خدمت و خدمت به مردمی که واسطه اجرای این سنت الهی شدند و آنان را به جایی هستند، رساندند.
اگر زرین کلاهی، عاقبت هیچ
اگر خود پادشاهی، عاقبت هیچ
اگر ملک سلیمانت ببخشند
در آخر خاکِ راهی، عاقبت هیچ
(باباطاهر)
البته که درس ها و عبرت های این انتخابات به همین 6 تصویر ختم نمی شوند ولی «ما اكثر العبر و اقل الاعتبار» «پندها چه بسيار است و پند گرفتن چه اندك!»
کنفرانس بصیرتی ۱۴۰۳/۰۶/۱۲
✍️مهدی اسلامی
مدیر کانال آنتی فتنه
موضوع :
آیا باید منتظر فتنه ای بزرگ در ایران و منطقه باشیم؟
بسمالله الرحمن الرحیم
سلام
طی این چند شب خیلی سعی کردم تا مطالبی پیرامون آینده کشور بگم
منتهی ترس از اینکه حرفهام باعث ایجاد نگرانی در جامعه بشه سکوت کردم
اما دارم یه سری مسائل رو رصد میکنم و هر چی با خودم فکر میکنم به نتیجه ای جز وقوع یک فتنه بزرگ در کشور نمیرسم
قبل از شروع فتنه مهسا یک جریانی شروع کرد به شدت به پلیس تاختن
و نیروی انتظامی رو بشدت تخریب کرد
و سعی اون جریان بر این بود که پلیس رو منزوی و محتاط کنه
وقتی در جامعه ای ، پلیس محتاط و محافظه کار بشه که مبادا اتفاقی بیفته که باز فرصتی برای تاخت و تاز به اون پیش بیاد در برخی مسائل کوتاه خواهد اومد و این شروع یک فتنه است
وقتی نیروی حافظ امنیت جامعه زیر ضربه برده بشه نشون میده که دشمن برای کف خیابون برنامه داره
در فتنه مهسا موضوع اعتراضات غالبا فقط بحث حجاب و آزادی بود و کمتر به موضوع اقتصادی پرداخته شد
اما در فتنه آینده موضوع معیشت مردم هم درگیر خواهد شد
همتی نشون داده که این کاره نیست و بنده به جرات میگم که نقش او رو در فتنه آینده کاملا رصد کنید و اقدامات کنونی اون رو زیر ذره بین ببرید
فتنه انزوای پلیس با سخنرانی پزشکیان استارت خورده
خوب حواستون رو جمع کنید میخوام اجزای فتنه رو براتون باز کنم
در فتنه مهسا نقش اساتید غرب زده دانشگاه ها در اغتشاش در دانشگاه های کشور کاملا محسوس بود
با برگشتن اون اساتید و دانشجویان به دانشگاه باز هم فضا برای تشنج دانشگاه ها فراهم خواهد شد
این فتنه نیاز به یک جریان رسانه ای داره
وقتی پزشکیان اعلام میکنه تمام بازیگران و سلبریتی هایی که به نظام لگد زدن و در فتنه مهسا در زمین دشمن بازی کردن دوباره به صحنه برمیگردن ، یعنی رسانه فتنه و ضریب دادن به اتفاقها توسط سلبریتی ها هم جور شد
از طرفی هنوز فتنه حجاب در کشور حل نشده و قراره مشکل معیشتی هم به اون اضافه بشه
در واقع فتنه آینده یک جنگ تمام عیار شناختی و هیبریدی در چند جبهه خواهد بود
اینبار، هم فرهنگ، هم اقتصاد، هم امنیت، هم فضای مجازی بشدت درگیر خواهند شد
ما امسال تا پایان سال تکانه هایی خواهیم داشت
امیدوارم پزشکیان هر چه زودتر به خودش بیاد
از سوی دیگه هم برجامیون به دنبال احیای برجام هستند و از این موضوع برای به حاشیه کشیدن محور مقاومت استفاده خواهند کرد تا فشار از جبهه شمالی و جنوبی صهیونیستها برداشته بشه
در حالی که حضرت آقا صریحا اعلام فرمودن که مسئله غزه و فلسطین مسئله اصلی اسلام و محور مقاومته
امیدوارم که پیشبینی بنده در این مورد اشتباه از آب دربیاد
حالا یه عده سریعا میان ابراز نگرانی میکنند و میپرسند که چه کاری از دست ما برمیاد
راه حل این مسئله رو بارها و بارها مقام معظم رهبری فرمودن
جهاد تبیین تنها راه حل عبور از این فتنه است
حالا هی بگو من چیکار کنم اینم راهکار
جهاد تبیین یعنی درک درست از موضوعات و فتنه ها و روشنگری کردن در مورد شبهاتی که به زودی همه جا رو فرا گرفته و موجب ایجاد شک و شبهه در بدنه جامعه خواهند شد
ایجاد نافرمانی مدنی نیازمند یک شوک بزرگه و چه چیزی بهتر از گران شدن بنزین و کشته شدن یک دختر زیبای دیگه
باز هم فتنه آقا زاده ها شروع شده از پسر خاتمی گرفته تا پسر عارف و دختر پزشکیان
معضل آقازادگی و نفوذ در امورات کشور خیلی وقته گریبانگیر ما شده
زمزمه رفع فیلتر شبکه های مجازی هم به گوش میرسه
باید زمین بازی رسانه ای اینها هم آماده بشه
دیگه تکراری شده ولی دقیق ترین جمله برای عبور از فتنه همین جمله ای است که بارها امام خمینی ره فرمودند که پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به مملکت شما آسیبی نرسد
ترس من از این جمله امامه که به وقوع پیوست
فرمودن که نگذارید مملکت به دست نااهلان بیفتد.
که متاسفانه افتاد
به زودی به اوضاع زمان حسن روحانی حسرت خواهیم خورد
امیدوارم و از ته دل آرزو میکنم که هر چه امشب گفتم اتفاق نیفته و پیشبینی بنده اشتباه باشه
و یک امری که بارها و بارها عرض کردم
اگر الان برای جهاد تبیین وقت نگذارید ، باید ده برابرش انرژی بگذارید و جوانانمون رو از کف جامعه جمع کنید
🔻۳۰ سوال ۳۰ حدیث در محضر امام حسن
١_از امام حسن علیهالسلام سؤال شد: زهد چیست؟ فرمود: دلدادگى به تقوا و دل برگرفتن از دنیا.
٢_از حضرت سؤال شد: حلم چیست؟ فرمود: فرو خوردن خشم و خویشتندارى.
٣_ سؤال شد: سَداد چیست؟ فرمود: پسزدن بدى با خوبى.
۴_ سؤال شد: شرف چیست؟ فرمود: احسان به طایفه و نزدیکان و به عهده گرفتن خسارت و جرم آنان.
۵_ سؤال شد: بزرگوارى چیست؟ فرمود: در غرامت، عطابخشى و از جرم، چشمپوشى.
۶_سؤال شد: مردانگى چیست؟ فرمود: حفظ دین، حفظ عزّت نفس، نرمرفتارى، تداوم نیکى، پرداخت حقوق و اظهار دوستى نسبت به مردم.
٧. سؤال شد: کرم چیست؟ فرمود: بخششِ قبل از خواهش و طعام دادن به مردم در هنگام قحطى.
٨. سؤال شد: فرومایگى چیست؟ فرمود: خُردبینى و دریغ کردن از اندک.
٩. سؤال شد: پستى چیست؟ فرمود: اندک بخشى و بدوبیراه گفتن.
١٠. سؤال شد: بزرگمنشى چیست؟ فرمود: بذلوبخشش در خوشى و در سختى.
١١.سوال شد: بخل چیست؟ فرمود: آنچه را در دست دارى، مایۀ شرف پندارى و آنچه را انفاق کنى، تلف شده بدانى.
١٢. سؤال شد: برادرى چیست؟ فرمود: همراهى در سختى و در خوشى.
١٣. سؤال شد: ترس چیست؟ فرمود: گستاخى بر دوست و گریز از دشمن.
١۴. سؤال شد: توانگرى چیست؟ فرمود: خرسندى به روزىِ تقسیم شده که نصیبش شده، هرچند کم بوده باشد.
١۵. سؤال شد: فقر چیست؟ فرمود: سیرى ناپذیرىِ نفس نسبت به هرچیزى.
١۶. سؤال شد: جود چیست؟ فرمود: بخشش دسترنج خود.
١٧. سؤال شد: کرم چیست؟ فرمود: خویشتنبانى در سختى و خوشى.
١٨. سؤال شد: دل و جرأت داشتن چیست؟ فرمود: دستوپنجه نرم کردن با حریفان هموزن خود.
١٩. سؤال شد: نیرومندى چیست؟ فرمود: سخت نبرد کردن و ستیزه با پرقدرتترین مردمان.
٢٠. سؤال شد: خوارى چیست؟ فرمود: هراس از راستى و اظهار حقیقت.
٢١. سؤال شد: کجفهمى چیست؟ فرمود: مبارزه با فرماندۀ خود و آن کس که مىتواند به تو زیان رساند.
٢٢. سؤال شد: جلال و شکوه چیست؟ فرمود: انجام کار نیک و ترک کار زشت.
٢٣. سؤال شد: دوراندیشى چیست؟ فرمود: صبر طولانى و مدارا با کارگزاران و هوشیارى نسبت به تمام [ترفندهاى] مردم.
٢۴. سؤال شد: شرف چیست؟ فرمود: همراهى با برادران و حفاظت از همسایگان.
٢۵. سؤال شد: محرومیت چیست؟ فرمود: از دست دادن بهرهاى که به تو عرضه شده بود.
٢۶. سؤال شد: سبکسرى چیست؟ فرمود: پیروى از فرومایگان و همنشینى با گمراهان.
٢٧. سؤال شد: درماندگى در سخن چیست؟ فرمود: با ریش خود بازى کردن و بسیار سینه صاف کردن هنگام سخن گفتن.
٢٨. سؤال شد: شجاعت چیست؟ فرمود: دستوپنجه نرم کردن با حریفان هموزن خود و شکیبایى به هنگام شنیدن سخن نیشدار.
٢٩. سؤال شد: به زحمت افتادن چیست؟ فرمود: اظهار نظر در امورى که به تو مربوط نیست.
٣٠. سؤال شد: سبکسرى چیست؟ فرمود: احمقانه از دست دادن مال و بىاعتنایى نسبت به آبروى خویش.
منبع : تحف العقول، ص227 و 228.