شرح دعای روز شانزدهم ماه مبارك رمضان
در دعای روز شانزدهم ماه مبارك رمضان آمده است: «خدایا كاری كن كه من با افراد خوب موافقت كنم. هر كسی انسان را یاد خدا نمیاندازد و حتی هر عالمی هم یاد خدا را زنده نمیكند. از امام صادق (ع) سوال كردند كه آیا اینكه نگاه كردن به عالم عبادت است، صحت دارد؟ و امام در پاسخ فرمودند كه كلیت ندارد. نگاه كردن به صورت عالمی عبادت است كه تو را به یاد خدا بیندازد».
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
«اَللّهُمَّ وَفِّقْنی فیهِ لِمُوافَقَةِ الاْبْرارِ وَجَنِّبْنی فیهِ مُرافَقَةَ الاْشْرارِ وَآوِنی فیهِ بِرَحْمَتِكَ اِلی دارِ الْقَرارِ بِاِلهِیَّتِكَ یا إلَهَ العالَمین».
«خدایا موفقم دار در این ماه به همراهی كردن با نیكان و دورم دار در آن از رفاقت با اشرار و جایم ده در آن به وسیله رحمت خود به خانه قرار و آرامش به معبودیت خود ای معبود جهانیان».
آیتالله مجتهدی تهرانی در شرح «اَللّهُمَّ وَفِّقْنی فیهِ لِمُوافَقَةِ الاْبْرارِ» میگوید: خدایا كاری كن كه من با افراد خوب موافقت كنم. مثلاً اگر در جایی رأیگیری است. اگر شخصی خوب است با او موافقت كنم و اگر بد است، به او رأی ندهم و در انتخابات ریاست جمهوری و مجلس به افراد خوب رأی بدهم. در رأیگیری نگاه كنیم ببینیم چه كسی آدم خوبی است و خدمت خدا میكند به او رأی دهم، نه به آنهایی كه به ما قول پست و مقام دادهاند.
وی در ادامه به فراز بعدی دعا اشاره میكند و میگوید: «وَجَنِّبْنی فیهِ مُرافَقَةَ الاْشْرارِ» خدایا كاری كن من با بدها رفیق نشوم. جوان با الوات حتی اگر پسر عمویش باشد رفاقت نكند. حال چون «رحم» است، سلام و احوالپرسی كند؛ اما رفاقت نكند. نمیشود قطع «رحم» كرد اما از متدینین رفیق انتخاب كنید.
این عالم ربانی در ادامه با اشاره به یك حدیث اظهار میكند: حواریون به حضرت مسیح (ع) گفتند كه ما به چه كسانی رفاقت كنیم و حضرت مسیح فرمود: با ۳ نفر، اول كسی كه نگاه به او تو را به یاد خدا بیندازد. دوم كسی كه حرف میزند علم شما را زیاد میكند. سوم كسی كه با عملش رغبت شما به آخرت را زیاد كنید.
وی ادامه داد: هر كسی انسان را یاد خدا نمیاندازد و حتی هر عالمی هم یاد خدا را زنده نمیكند. از امام صادق (ع) سوال كردند كه آیا اینكه نگاه كردن به عالم عبادت است، صحت دارد؟ و امام در پاسخ فرمودند كه كلیت ندارد. نگاه كردن به صورت عالمی عبادت است كه تو را به یاد خدا بیندازد.
آیتالله مجتهدی تهرانی تصریح میكند: حدیث داریم كه پیش هر عالمی ننشینید مگر اینكه شما را از چند چیز به چند چیز دعوت كند؛ از شك به یقین، از ریاكاری به اخلاص، از رغبت به دنیا به زهد در دنیا.
وی تاكید میكند: با كسی نشست و برخاست كنید كه دارای علم باشد و در مباحثهها چیزی به شما بیاموزد و با كسی مجالست و مباحثت كنید كه دارای علم باشد و در مباحثهها چیزی به شما بیاموزد و مجالست و مباحثت با كسی كه سواد ندارد بیفایده است. با كسی كه علم میداند ولو اگر عمامه ندارد گفتوگو و رفاقت كنید.
این استاد بزرگ اخلاق ادامه میدهد: رفاقت با كسی كه اهل عبادت و مستجاب است را سفارش میكنم. كسی كه اهل نماز شب، زیارت، دعا و انجام مستحبات است.
آیتالله مجتهدی تهرانی در ادامه در شرح «وَآوِنی فیهِ بِرَحْمَتِكَ اِلی دارِ الْقَرارِ بِاِلهِیَّتِكَ» بیان میكند: خدایا به رحمت خودت من را در بهشت جای بده به خدایی خودت، از خدا میخواهیم كه به حق خدایی خودش، ما را در بهشت جای بده.
@amariyone_enghelab
شرح دعای روز هفدهم ماه مبارك رمضان
در شرح دعای روز هفدهم ماه مبارک رمضان آمده است: «خدایا من را راهنمایی کن تا اعمال صالح انجام دهم. خدایا احتیاجات و آرزوهای من را برآورده کن. هر چه احتیاجات و آرزوهای شرعی دارم را برآورده کن. مانند اینکه آرزو میکنم عروس یا داماد خوب پیدا کنم. خانهام کنار مسجد باشد و رفیق و هم مباحثه خوبی داشته باشم. اینها آرزوهای شرعی است».
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
«اللّهم اهدنی فیه لصالح الاعمال و اقض لی فیه الحوائج و الامال یا من لا یحتاج الی التّفسیر و السّؤال یا عالماً بما فی صدور العالمین صلّ علی محمدٍ و آل الطّاهرین».
«ای خدا، مرا در این روز به اعمال صالحه راهنمایی کن و حاجتها و آرزوهایم را برآورده ساز. ای کسی که نیازمند شرح و سوال بندگان نیستی، ای خدایی که ناگفته به حاجات و به اسرار خلق آگاهی بر محمد و آل اطهار او درود فرست».
آیتالله مجتهدی تهرانی در شرح فراز «اللّهم اهدنی فیه لصالح الاعمال» میگوید: خدایا من را راهنمایی کن تا اعمال صالح انجام دهم. برخی در این ماه وقت سحر بلند نمیشوند و نماز صبح خود را اول وقت نمیخوانند. باید سحر بلند شوید و دعا بخوانید، خودتان دعا را بخوانید نه اینکه از رادیو گوش بدهید. دعای افتتاح، دعای ابوحمزه ثمالی را بخوانید و از خدا بخواهید که شما را با بلاهایی مانند سیل و زلزله عذاب ندهد.
وی در ادامه میگوید: عالمانی که به روی منبر برای مردم صحبت میکنند، باید قالالباقر و قالالصادق بگوید و کاری به اخبار رادیو و تلویزیون و اتفاقاتی که در کوچه و خیابان میافتد، نداشته باشند.
این استاد اخلاق همچنین در شرح «واقض لی فیه الحوائج و الامال» میگوید: خدایا احتیاجات و آرزوهای من را برآورده کن. هر چه احتیاجات و آرزوهای شرعی دارم را برآورده کن. مانند اینکه آرزو میکنم عروس یا داماد خوب پیدا کنم. خانهام کنار مسجد باشد و رفیق و هم مباحثه خوبی داشته باشم. اینها آرزوهای شرعی است.
وی ادامه میدهد: اگر امید داری که کسی دیگری دعایت را استجابت میکند، دعایت مستجاب نمیشود. اگر میخواهی که دعایت مستجاب شود؛ ببین در دلت اگر به هیچ کس امید نداری، خدا را صدا بزنی، خدا حاجتت را میدهد. توسل هم پیدا کنید مخصوصاً به «نرجس خاتون» که مادر ولی وقت (عج) است. وقتی به پسرش بگوید که کسی به من متوسل شده، پسر مجبور است به حرف مادرش گوش دهد. البته توسل به همه خوب است اما آنها مقداری طول میکشد.
آیتالله مجتهدی تهرانی در ادامه در شرح «یا من لا یحتاج الی التّفسیر و السّؤال» اظهار میکند: ای خدایی که احتیاج نداری من شرح بدهم. خدا خودش همه چیز را میداند و احتیاجی ندارد که ما تفسیر کنیم. نه تنها خدا به تفسیر و سوال احتیاج ندارد، بلکه ائمه ما هم به آن احتیاج ندارند و از احوال ما باخبرند.
وی ادامه میدهد: در بخش بعدی دعا میخوانیم: «یا عالماً بما فی صدور العالمین» یعنی «ای خدایی که ناگفته به حاجات و به اسرار خلق آگاهی» حالا چرا خدا احتیاج ندارد به سوال و تفسیر؟ برای اینکه عالم است و به هر چیزی که در دل مردم عالم است، خدا آگاه است؛ اما باید با خدا باشیم تا کار ما را درست کند.
آیتالله مجتهدی تهرانی در توضیح عبارت پایانی دعا میگوید: خدایا بر محمد و آل اطهار (ع) درود بفرست.
@amariyone_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️ هشدار حاوی صحنه های #دلخراش ⚠️
🏴 | تصاویری از بعد انفجار ساعاتی قبل در داخل مسجد سه دکان شیعیان در شهر مزارشریف ...
📎 هر که می خواهد مظلومیت مولا علی را ببیند برود افغانستان مظلومیت شیعیانش را ببیند و هر که می خواهد خباثت دشمنان مولا علی را ببیند برود افغانستان و خباثت دشمنانِ شیعیانش را ببیند.
و هنوز چند لحظه از انتشار خبر فوق نگذشته که خبر از انفجار دیگری در مسجد مهدیه مزار شریف واقع در کارته رسید.
امروز در افغانستان چخبر است؟؟؟😭
اگر برای فرج امام زمان دعا نکنیم همین بلا سر خودمون میاد
تا فرصت داریم برای منجی عالم بشریت دعا کنیم
#اللهم_عجل_فرجه_وسهل_مخرجه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 پرثواب تر از جهاد در راه خدا چیست؟
🌱عاشقی و تزکیه تو خلوت پدید نمیاد...
#تاریخ_بعثت و #عصر_ظهور در گفتگو با علیرضا پناهیان
شبکۀ افق، برنامه وقت سحر، حوالی ساعت ۴:۱۰ به مدت ۳۰دقیقه
#اللهم_عجل_فرجه_وسهل_مخرجه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام مولای ما ، مهدی جان
آدینه و رمضان و ایام قدر ...
ما و آرزوی دیدار و حسرت فراق ...
آسمان و استجابت و ازدحام فرشتگان ...
زمین و اضطراب و ظلم و دلتنگی ...
خدا به حرمت ماهی که دوستش دارد ، دیدگان ما را به آفتاب جمال زهرایی شما روشن کند ...
#اللهم_عجل_فرجه_وسهل_مخرجه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ببینید منافقان کور دل چطور از شعر بچه های دهه نودی میسوزن واقعا حقیر بودن و کوچک بودن شیاطین رو تو این فیلم میشه دید ان شالله خدا حافظ همه ی سربازان بزرگ وکوچک آقام امام زمان و نظام جمهوری اسلامی ایران باشه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷
🎙#پادکست | گناه شیعیان از نگاه امام کاظم عليهالسلام
🍃🌹🍃
🌺 ویژه ماه مبارک رمضان
🎙 حجت الاسلام و المسلمین عالی
#روشنگری | #ثامن | #ماه_رمضان
🆔 eitaa.com/meyarpb
#نماز اول وقت
سفارش #شهدا
🔻برای آسمانی شدن باید خاکی باشی
🔸در پای معبود به خاک افتادن و رنگ خاک گرفتن قدم نخست برای پرواز است.
#نماز_اول_وقت_سیره_شهیدان
➕ در این لحظه های معنوی
التماس دعا
Khodajonm ).mp3
7.54M
📻🌿 ؛
ــــ ــــــ ــــــــ
کی میگه نمیشه خدا رو بغل کرد؟
از قشنگی هایِ این صوت هر چی
بگم کمه :)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💚 چند دقیقه از عظمت های مولامون حضرت علی(ع) بشنوید تا دلهاتون جلا بگیره😍
🔻 ظهور بسیار نزدیک است
مراقب باش
مراقب باشیم در داستان نقدِ عملکرد مجلس و سفر خانواده رئیس مجلس به ترکیه حرفی را نزنیم که ضد انقلاب میزند. راهی را نرویم که دشمن میخواهد.
رهبر انقلاب فرمود:
وقتیکه دشمن برای داخل کشور برنامه دارد، چهکار میکند؟ از نفوذی استفاده میکند. معنای نفوذی این نیست که حتماً رفته باشد پول گرفته باشد برای اینکه بیاید در فلان دستگاه نفوذ کند و خودش هم بداند چهکار دارد میکند؛ نه، گاهی نفوذی، نفوذی است، خودش هم نمیداند! امام (رضواناللهعلیه) فرمودند گاهی حرف دشمن با چند واسطه از دهان مردمان موجّه شنیده میشود. امام هوشیار بود، امام مجرّب بود. دشمن یک چیزی میگوید، یک چیزی میخواهد، این را با وسایل گوناگونی، با چند واسطه کاری میکند که از زبان فلان آدم موجّه که نه پولی از دشمن گرفته، نه تعهّدی به دشمن داده، بیرون بیاید. مگر ندیدیم اینها را؟ مگر تجربه نکردیم اینها را؟ (دیدار با مردم نجفآباد ۱۳۹۴/۱۲/۰۵)
جز این است که نقد برای اصلاح است؟ همان رهبری که گفت چه مجلسی، تراز انقلاب است، همو گفت که چگونه نقد کنید. چه چیزی را چه موقع بگویید. باشد، درست، اصلا همان که شما میگویید: قالیباف شاخص اصولگرایی نیست، اصلا قالیباف آدمی نبود که بتوان به او اعتماد کرد، قالیباف اهل هزینه دادن نیست، در تعارض منافع، منافع شخصیاش را ترجیح میدهد. خب، الان نابودش کنیم؟ جار بزنیم رئیس مجلس دروغگو و خائن است؟ اینها یعنی اصلاح یا نابود کردن؟ محافظهکار نباشید، صریح باشید، بگویید، اعلام موضع کنید، اما "لِه" نکنید. نقاط قوت و ضعف را با هم ببینید. اصلی و فرعی کنید. اهمّ و مهم و غیر مهم کنید. به خدا اینقدری که نقاط منفی را میبینیم و حساس میشویم، روایتش میکنیم، مینویسیم، گلو پاره میکنیم، احساس وظیفه میکنیم که تبیین کنیم، برای نقاط مثبت مایه نمیگذاریم.
یادتان نیست در روزهای نزدیک به انتخابات ۱۴۰۰ رهبر انقلاب گلایه کردند از کسانی که به راحتی آبرو میبرند؟ درهم و برهم حرف میزنند؟ همه چیز را قاطی میکنند؟
@fakhrian_ir
بلندشو
بلندشو. بله با شما هستم. بلندشو یک فکری بکن. ببین از تو چه کاری برمیآید؟ ببین در این "جهاد عظیم روزگار ما" از تو چه ساخته است؟ نمیبینی گرگهای دندانتیز کرده چطور خواهران و برادرانمان را دوره کردهاند و از چپ و راست با هیولای رسانه، گلولههای تحریف و بدبینی و ناامیدی را به ذهن و دلشان میزنند؟
چه نشستهای؟
منتظر چه هستی؟
به چه کاری مهمتر از "تبیین" مشغولی؟
حال که «جهاد تبیین یک فریضهی قطعی و فوری است» باید دید «در این جنگ بیامانی که وجود دارد بین اسلام و کفر، بین حق و باطل، بین روایت دروغ و حقیقت، ما در کجای این جبهه قرار داریم؟»
باید قیام کرد. باید ایستاد. باید گفت و نوشت. نباید نشست. نباید منتظر ماند تا بیایند یادمان دهند که چه کنیم؟ چگونه بجنگیم؟ خودمان میرویم و یاد میگیریم.
فکر نکن اگر حواست پرت شد، اگر به فرعیات مشغول شدی، دشمن هم مینشیند و نگاهت میکند، نه.
«اگر من و شما در یک مبارزهی شخصی، در یک دفاع شخصی که در مقابلمان یک حریف قرار میگیرید، بتوانیم حرکت او را پیشبینی کنیم، هیچ ضربهای نخواهیم خورد. اما اگر حواسمان پرت شد، غافل شدیم، تمرکز را از دست دادیم، به چیز دیگری سرگرم شدیم، نتوانستیم پیشبینی کنیم که او چه کار میخواهد بکند، حتماً ضربه میخوریم. دشمن که نخوابیده؛ او بیدار است: «و انّ اَخا الحربِ الأرق و مَن نَامَ لمیَنُم عَنه». شما اگر حواست پرت شد، شما اگر از موقعیت خودت غافل شدی، دلیل نمیشود دشمنی هم که در مقابل توست، حواسش پرت شده باشد؛ او ممکن است حواسش جمع باشد، بزند. پس باید حواسها جمع باشد.»
اگر در زندگیمان تحولی عظیم پس از صدور فرمان "جهاد تبیین" بوجود نیامده، یعنی در این جنگ، فقط تماشاچی هستیم. همین و بس.
@amariyone_enghelab
قالیباف وموضع ما.m4a
13.1M
🍃🌹🍃
📢#پرسش: در قضیه اخیر خانواده قالیباف چه موضعی درست است ⁉️
#پاسخ را میشنویم
🎙کارشناس: محمدحسین دادخواه
#روشنگری
#ثامن
#جهاد_تبیین
ایتا و روبیکا
@ahlolbasar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤️🍃
🌹*شعر استاد فیاضی در جواب اراجیفِ فائزه هاشمی (دختر رییس جمهور سابق ایران) استادفیاضیِ عزیز شیر مادر حلالت باد .
@amariyone_enghelab
AUD-20220427-WA0016.mp3
2.71M
سرود این عمار
منم عمار ی عمار ایرانی ازنسل سلیمانی .
منم سلمان همان ....
بسیار عااالی مثل سلام فرمانده
@amariyone_enghelab
🔰 لوح | محور تبیین در میدان دانشگاه
🔻 از همان پیش از انقلاب و سالهای مبارزه، دانشجویان و جوانان از مخاطبان اصلی آیتالله خامنهای بودند. ارتباطی که بعد از انقلاب هم ادامه یافت و تا امروز هم برقرار است. دانشجویان سراغ امام خمینی (ره) رفته بودند که یک اسلامشناس بهروز را به ما معرفی کنید. امام فرموده بودند بروید سراغ آقا سیدعلی... آیتالله خامنهای بهصورت هفتگی در دانشگاه تهران حاضر میشدند:
👈 «هر هفته میرفتم دانشگاه تهران، هر هفته یک روز بدون استثناء و دانشجوها جمع میشدند، سؤالاتشان را مطرح میکردند، من جواب میدادم، خیلی از گرهها باز میشد... یک جاهایی هم بود که اشکال پاسخ نداشت، ما میفهمیدیم که بایستی برویم یک کاری بکنیم مثلاً.» ۱۴۰۱/۲/۶ رهبر انقلاب اسلامی
@amariyone_enghelab
🔰 #بهرسمآیهها | روز حسرت
🔺مروری بر آیه استفاده شده در بیانات حضرت آیتالله خامنهای در دیدار جمعی از دانشج@amariyone_enghelabویان. ۱۴۰۱/۲/۶
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ روز قدس امسال با سالهای دیگر فرق دارد
🔹 فلسطینیها دارند فداکاریهای بزرگ از خود نشان میدهند و #رژیم_صهیونیستی هم با پشتیبانی #آمریکا و #اروپا انتهای رذالت و جنایت را انجام میدهد. دولتهای اسلامی در زمینه فلسطین خیلی بد عمل میکنند و بعضی از آنها حاضر نیستند در این زمینه حرف درست و حسابی بزنند.
🔹اشتباه بزرگ این است که فکرکنیم راه کمک به #فلسطین ارتباط با صهیونیستهاست. مصر و اردن ۴۰ سال پیش این خطا را کردند، آیا جنایات صهیونیستها کم شد؟ نه، ۱۰ برابر شد. عدهای میخواهند تجربهی #مصر_انورسادات را تکرار کنند. این هم برای خودشان و هم برای فلسطینیها مضر است. البته به درد رژیم صهیونیستی هم نمیخورد.
@amariyone_enghelab
#تحلیل_شبانه
🍃🌹ــــــــــــــــــ
مکرون پیروز انتخابات نمایشی_فرمایشی ۲۰۲۲ دیکتاتوری فرانسه شد.
امانوئل مکرون برای دومین بار پیروز انتخابات مهندسی شده و مضحک حکومت دیکتاتوری فرانسه شد و متاسفانه برای یک دوره پنج ساله بار دیگر کرسی الیزه را از آن خود کرد.
این درحالیست که آشوب و اعتراضات مردمی در فرانسه بیش از یک سال است که توسط حکومت فرانسه با خشونت تمام سرکوب میشود.
اوضاع نابسامان اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی فرانسه موجی از اعتراضات و آشوبهای خیابانی را در پی داشته است.
محمد راستین پور
[۴/۲۶، ۲۰:۳۰] +98 913 078 5004: *🔰 کار بزرگی که انقلاب برای دانشگاه کرد، هویتبخشی به آن و به تبع هویتبخشی به ملت ایران بود*
🔻 رهبر انقلاب در دیدار رمضانی دانشجویان: کار بزرگی که انقلاب برای دانشگاه کرد عبارت بود از هویتبخشی به دانشگاه به تبع هویتبخشی به ملت ایران.
انقلاب به ملت احساس هویت، آرمان، احساس شخصیت و استقلال داد، افق دید روشن داد؛ اینها کارهایی بوده که انقلاب برای ملت ایران انجام داد. طبعاً وقتی که در ملت یک حرکت ملی هویتسازی و آرمانسازی ملی انجام میگیرد آنکه بیشترین بهره را میبرد جوان دانشگاهی و جوان دانشجو است؛ جوان دانشجو با احساساتی که دارد با آگاهیهایی که دارد، با طهارت و پاکیزگی که دارد. دانشگاه احساس هویت کرد و این احساس هویت منتهی شد به اینکه دانشگاه و دانشجو جماعت در مقابل قدرتهای غربی احساس ضعف و احساس حقارت نکنند؛ درست نقطهی مقابل آن چیزی که قبل از انقلاب بود. ۱۴۰۱/۲/۶
*🔰 جمهوری اسلامی میتواند به دانشگاه افتخار کند/ دانشگاه امروز با دانشگاه قبل از انقلاب از لحاظ کمیت و پیشرفت علمی قابل مقایسه نیست*
🔻 رهبر انقلاب در دیدار دانشجویان: جمهوری اسلامی میتواند به دانشگاه افتخار کند، برای خاطر اینکه دانشگاه امروز با دانشگاه اول انقلاب واقعاً قابل مقایسه نیست. بله، آن روز پرشورتر و اینها و حرکتهای پرشوری انجام میگرفت. خب اول انقلاب بود. اما دانشگاه امروز کشور ما با دانشگاهی که در اول انقلاب ما داشتیم، واقعاً قابل مقایسه نیست. از لحاظ تعداد دانشجو، آن روز همهی دانشگاه کشور تعداد دانشجوهایشان صد و پنجاه هزار بود، حدود صد و پنجاه هزار نفر بودند. امروز تعداد دانشجو در دانشگاه میلیونی است.
🔹 از این جهت کمیّت واقعاً قابل مقایسه نیست، دانشگاههای دولتی و غیردولتی. ثانیاً از لحاظ استاد، آن روز آن گزارشی که آن روز به ما میدادند، همهی اساتید دانشگاههای تهران اول انقلاب حدود پنج هزار نفر بود. امروز دهها هزار استاد داریم که در این اینها اساتید برجستهای وجود دارند. اساتید نخبهی برجستهای وجود دارند. یعنی واقعاً افتخارآمیز است تعداد استاد مثل تعداد دانشجو.
🔺 بعد پیشرفت علمی چشمگیر. آن روز ما از لحاظ کار علمی واقعاً هیچ چیز افتخارآمیزی در دانشگاه نداشتیم. حالا یک وقت یک جوان نخبهای مثلاً یک فکری، یک کار گوشهای انجام داده بود، ممکن است که حالا ماها خبر نداشته باشیم. اما دانشگاه به عنوان یک کل، به عنوان یک مجموعه هیچ حرکت علمی چشمگیر و قابل اعتنایی نداشت. امروز به فضل الهی، به توفیق الهی کارهای علمی چشمگیر و بزرگی در دانشگاه انجام گرفته و دارد باز هم انجام میگیرد. ۱۴۰۱/۲/۶
*🔰 خیلی از سؤالات شما پاسخهای قانعکننده دارد/ مشکل ما این است که شماها با مسئولین مربوطه گفت و شنود ندارید، این باید حل بشود*
🔻رهبر انقلاب در دیدار دانشجویان: مجموع این مطالبی که گفتید، خب حرفهای دل است اینها، انسان دوست میدارد بشنود این حرفها را، حرفهای دلی است. منتها خیلی از این سؤالات پاسخهای قانعکننده دارد، خیلی از این انتقادها پاسخهای حلکنندهی مشکل دارد. این جور نیست که واقعاً این اشکالی که شما حالا به ذهنتان رسیده یا خودتان یا مجموعهتان اینجا بیان کردید، این واقعاً یک بنبست باشد. نه. خیلی از اینها پاسخ دارد. البته خب در صحبتهای شما پیشنهادهایی هم بود که ممکن است بعضی از آن پیشنهادها واقعاً عملی و امکانپذیر باشد. لکن عمده اشکال و انتقاد بود. درباره خیلی از اشکال و انتقادها، نمیگویم همه آنها ،مشکل ما این است که شماها با مسئولین مربوطه گفت و شنود ندارید. این باید حل بشود.
🔺خب، صحبت حالا نیست، صحبت چهل سال پیش است، من هر هفته میرفتم دانشگاه تهران، هر هفته یک روز بدون استثنا و دانشجوها جمع میشدند، سؤالاتشان را مطرح میکردند، من جواب میدادم. خیلی از گرهها باز میشد، خیلی از عقدهها حل میشد و یک جاهایی هم بود که اشکال پاسخ نداشت، ما میفهمیدیم که بایستی برویم یک کاری بکنیم مثلاً. این را یک جوری باید درست کرد. من خب سفارش کردم به مسئولین. هم وزرا باید بیایند با شماها صحبت کنند، هم مسئولین دستگاههای مختلف، خیلی از این حرفها قابل توضیح است. بله، یک جاهایی هم ممکن است قابل توجیه نباشد. خب او میفهمد، طرف مقابل میفهمد که باید برود یک کاری بکند، اقدامی بکند. ۱۴۰۱/۲/۶
🏷 #بسته_خبری
🌙 @Khamenei_ir
[۴/۲۶، ۲۰:۴۲] +98 913 078 5004: *🔰 امروز جهان در آستانه یک نظم جدید است/ آمریکا در همه چیز از بیست سال قبل ضعیفتر شده است*
🔻 رهبر انقلاب در دیدار دانشجویان: امروز جهان در آستانهی یک نظم جدید است. یک نظم بینالمللی جدید در پیش است برای دنیا. در مقابل نظم دوقطبیای که بیست و چند سال پیش بود، آمریکا و شوروی، غرب و شرق، و در مقابل نظم تکقطبیای که بوش پدر بیست و چند سال پیش اعلام کرد بعد از خراب شدن دیوار برلین و از ب
[۴/۲۶، ۲۰:۳۰] +98 913 078 5004: *🔰 کار بزرگی که انقلاب برای دانشگاه کرد، هویتبخشی به آن و به تبع هویتبخشی به ملت ایران بود*
🔻 رهبر انقلاب در دیدار رمضانی دانشجویان: کار بزرگی که انقلاب برای دانشگاه کرد عبارت بود از هویتبخشی به دانشگاه به تبع هویتبخشی به ملت ایران.
انقلاب به ملت احساس هویت، آرمان، احساس شخصیت و استقلال داد، افق دید روشن داد؛ اینها کارهایی بوده که انقلاب برای ملت ایران انجام داد. طبعاً وقتی که در ملت یک حرکت ملی هویتسازی و آرمانسازی ملی انجام میگیرد آنکه بیشترین بهره را میبرد جوان دانشگاهی و جوان دانشجو است؛ جوان دانشجو با احساساتی که دارد با آگاهیهایی که دارد، با طهارت و پاکیزگی که دارد. دانشگاه احساس هویت کرد و این احساس هویت منتهی شد به اینکه دانشگاه و دانشجو جماعت در مقابل قدرتهای غربی احساس ضعف و احساس حقارت نکنند؛ درست نقطهی مقابل آن چیزی که قبل از انقلاب بود. ۱۴۰۱/۲/۶
*🔰 جمهوری اسلامی میتواند به دانشگاه افتخار کند/ دانشگاه امروز با دانشگاه قبل از انقلاب از لحاظ کمیت و پیشرفت علمی قابل مقایسه نیست*
🔻 رهبر انقلاب در دیدار دانشجویان: جمهوری اسلامی میتواند به دانشگاه افتخار کند، برای خاطر اینکه دانشگاه امروز با دانشگاه اول انقلاب واقعاً قابل مقایسه نیست. بله، آن روز پرشورتر و اینها و حرکتهای پرشوری انجام میگرفت. خب اول انقلاب بود. اما دانشگاه امروز کشور ما با دانشگاهی که در اول انقلاب ما داشتیم، واقعاً قابل مقایسه نیست. از لحاظ تعداد دانشجو، آن روز همهی دانشگاه کشور تعداد دانشجوهایشان صد و پنجاه هزار بود، حدود صد و پنجاه هزار نفر بودند. امروز تعداد دانشجو در دانشگاه میلیونی است.
🔹 از این جهت کمیّت واقعاً قابل مقایسه نیست، دانشگاههای دولتی و غیردولتی. ثانیاً از لحاظ استاد، آن روز آن گزارشی که آن روز به ما میدادند، همهی اساتید دانشگاههای تهران اول انقلاب حدود پنج هزار نفر بود. امروز دهها هزار استاد داریم که در این اینها اساتید برجستهای وجود دارند. اساتید نخبهی برجستهای وجود دارند. یعنی واقعاً افتخارآمیز است تعداد استاد مثل تعداد دانشجو.
🔺 بعد پیشرفت علمی چشمگیر. آن روز ما از لحاظ کار علمی واقعاً هیچ چیز افتخارآمیزی در دانشگاه نداشتیم. حالا یک وقت یک جوان نخبهای مثلاً یک فکری، یک کار گوشهای انجام داده بود، ممکن است که حالا ماها خبر نداشته باشیم. اما دانشگاه به عنوان یک کل، به عنوان یک مجموعه هیچ حرکت علمی چشمگیر و قابل اعتنایی نداشت. امروز به فضل الهی، به توفیق الهی کارهای علمی چشمگیر و بزرگی در دانشگاه انجام گرفته و دارد باز هم انجام میگیرد. ۱۴۰۱/۲/۶
*🔰 خیلی از سؤالات شما پاسخهای قانعکننده دارد/ مشکل ما این است که شماها با مسئولین مربوطه گفت و شنود ندارید، این باید حل بشود*
🔻رهبر انقلاب در دیدار دانشجویان: مجموع این مطالبی که گفتید، خب حرفهای دل است اینها، انسان دوست میدارد بشنود این حرفها را، حرفهای دلی است. منتها خیلی از این سؤالات پاسخهای قانعکننده دارد، خیلی از این انتقادها پاسخهای حلکنندهی مشکل دارد. این جور نیست که واقعاً این اشکالی که شما حالا به ذهنتان رسیده یا خودتان یا مجموعهتان اینجا بیان کردید، این واقعاً یک بنبست باشد. نه. خیلی از اینها پاسخ دارد. البته خب در صحبتهای شما پیشنهادهایی هم بود که ممکن است بعضی از آن پیشنهادها واقعاً عملی و امکانپذیر باشد. لکن عمده اشکال و انتقاد بود. درباره خیلی از اشکال و انتقادها، نمیگویم همه آنها ،مشکل ما این است که شماها با مسئولین مربوطه گفت و شنود ندارید. این باید حل بشود.
🔺خب، صحبت حالا نیست، صحبت چهل سال پیش است، من هر هفته میرفتم دانشگاه تهران، هر هفته یک روز بدون استثنا و دانشجوها جمع میشدند، سؤالاتشان را مطرح میکردند، من جواب میدادم. خیلی از گرهها باز میشد، خیلی از عقدهها حل میشد و یک جاهایی هم بود که اشکال پاسخ نداشت، ما میفهمیدیم که بایستی برویم یک کاری بکنیم مثلاً. این را یک جوری باید درست کرد. من خب سفارش کردم به مسئولین. هم وزرا باید بیایند با شماها صحبت کنند، هم مسئولین دستگاههای مختلف، خیلی از این حرفها قابل توضیح است. بله، یک جاهایی هم ممکن است قابل توجیه نباشد. خب او میفهمد، طرف مقابل میفهمد که باید برود یک کاری بکند، اقدامی بکند. ۱۴۰۱/۲/۶
🏷 #بسته_خبری
🌙 @Khamenei_ir
[۴/۲۶، ۲۰:۴۲] +98 913 078 5004: *🔰 امروز جهان در آستانه یک نظم جدید است/ آمریکا در همه چیز از بیست سال قبل ضعیفتر شده است*
🔻 رهبر انقلاب در دیدار دانشجویان: امروز جهان در آستانهی یک نظم جدید است. یک نظم بینالمللی جدید در پیش است برای دنیا. در مقابل نظم دوقطبیای که بیست و چند سال پیش بود، آمریکا و شوروی، غرب و شرق، و در مقابل نظم تکقطبیای که بوش پدر بیست و چند سال پیش اعلام کرد بعد از خراب شدن دیوار برلین و از ب