🔺 بخش سوم مقاله «تئوری روابط بینالملل نشان میدهد که جنگ قدرتهای بزرگ (آمریکا، روسیه و چین) در راه است.»
🌈 متیو کرونینگ
🎈 فارن پالیسی
🔸 به جای تسهیل همکاری، نهادهای بین المللی به طور فزایندهای درگیری را تشدید میکنند. محققان لیبرال همچنین استدلال میکنند که وابستگی متقابل اقتصادی باعث کاهش تعارض میشود. اما این نظریه همیشه مشکل مرغ و تخم مرغ داشت. آیا تجارت محرک روابط خوب است یا روابط خوب محرک تجارت است؟ ما پاسخ را در واقعیت میبینیم.
🔹 جهان آزاد به این نتیجه رسیده که از نظر اقتصادی بیش از حد به دشمنان خود در مسکو و پکن وابسته است و به سرعت در حال جدا شدن از آنها است. شرکتهای غربی یک شبه از روسیه خارج شدند. قوانین و مقررات جدید در ایالات متحده، اروپا و ژاپن تجارت و سرمایه گذاری در چین را محدود میکند. سرمایهگذاری وال استریت در شرکتهای فناوری چینی که با ارتش آزادیبخش خلق چین برای تولید سلاحهایی با هدف کشتن آمریکاییها همکاری میکنند، غیرمنطقی است. اما چین نیز در حال جدا شدن از جهان آزاد است. بهعنوان مثال، شی شرکتهای فناوری چین را از فهرست شدن در والاستریت منع میکند، زیرا نمیخواهد اطلاعات اختصاصی خود را با قدرتهای غربی به اشتراک بگذارد. وابستگی متقابل اقتصادی بین جهان لیبرال و غیرلیبرال که به عنوان عامل بالاستی در برابر درگیری عمل کرده، اکنون در حال فرسایش است.
🔸 تئوری صلح دموکراتیک میگوید دموکراسیها با سایر دموکراسیها همکاری میکنند. اما همانطور که بایدن توضیح میدهد، خط گسل اصلی در سیستم بین المللی امروز «نبرد بین دموکراسی و خودکامگی» است. مطمئنا، ایالات متحده همچنان روابط صمیمانهای با برخی از کشورهای غیردموکراسی مانند عربستان سعودی دارد. اما نظم جهانی به طور فزایندهای بین ایالات متحده و متحدان دموکراتیک وضع موجود آن در ناتو، ژاپن، کره جنوبی و استرالیا از یک سو و حکومتهای خودکامه تجدیدنظرطلب چین، روسیه و ایران از سوی دیگر تقسیم میشود. برای تشخیص پژواک درگیری جهان آزاد علیه آلمان نازی، ایتالیای فاشیست و ژاپن امپراتوری نیازی به گوشی پزشکی نیست.
🔹 در نهایت، استدلالهای سازندهگرایانه درباره تأثیرات آرامشبخش هنجارهای جهانی همیشه با تردیدهایی در مورد اینکه آیا این هنجارها واقعاً جهانی هستند یا خیر، درگیر بوده است. اما اکنون که چین درگیر نسل کشی در سین کیانگ است و روسیه تهدیدات هستهای خونینی را مطرح و اسیران جنگی در اوکراین را اخته میکند، اکنون پاسخ وحشتناک خود را داریم.
🔸 علاوه بر این، نهادگرایان ممکن است توجه داشته باشند که شکاف دموکراسی در مقابل استبداد در سیاست بینالملل صرفاً یک موضوع حکمرانی نیست، بلکه شیوه زندگی است. سخنرانیها و نوشتههای شی و پوتین اغلب مضحکههای ایدئولوژیک درباره برتری نظامهای استبدادی و شکستهای دموکراسی است. چه بخواهیم چه نخواهیم - ما در قرن بیستم به رقابت بر سر اینکه آیا دولتهای دموکراتیک یا خودکامه میتوانند عملکرد بهتری برای مردم خود داشته باشند، بازگشتهایم و عنصر ایدئولوژیک خطرناکتری را به این رقابت اضافه میکنیم.
منبع
https://foreignpolicy.com/2022/08/27/international-relations-theory-suggests-great-power-war-is-coming/
@amniatemeli
8.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥سخن حاج قاسم سلیمانی درباره مدافعان حرم
@amniatemeli
✅ چگونه آمریکا می تواند بازنده جنگ سرد جدید با چین شود؟ آمریکا قصد دارد برتری جهانی خود را حفظ کند، اما سایر کشورها نمی خواهند با قدرتی که بر پایه های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی نامطمئن تر قرار دارد متحد شوند.
بخش اول
🔺جوزف استیگلیتز، برنده نوبل اقتصاد و استاد دانشگاه کلمبیا
پراجکت سیندیکیت
🔹 به نظر میرسد که ایالات متحده وارد جنگ سرد جدیدی با چین و روسیه شده است. تلاش رهبران ایالات متحده برای معرفی این جنگ به شکل رویارویی بین دموکراسی و اقتدارگرایی هم ناموفق بوده، به ویژه در زمانی که همان رهبران فعالانه با ناقض سیستماتیک حقوق بشر مانند عربستان سعودی تعامل میکنند. چنین ریاکاری نشان میدهد که حداقل تا حدی هژمونی جهانی، و نه ارزشها، در خطر افتاده است.
🔸 برای دو دهه پس از سقوط پرده آهنین، ایالات متحده قدرت اول بود. اما پس از جنگهای فاجعهبار در خاورمیانه، سقوط مالی سال ۲۰۰۸، افزایش نابرابری، همهگیری کرونا، و سایر بحرانهایی که به نظر میرسید برتری مدل اقتصادی آمریکا مورد تردید قرار گرفت. از سویی پیروزی دونالد ترامپ، کودتا در ساختمان کنگره آمریکا، موارد متعدد تیراندازی، تمایل حزب جمهوریخواه به سرکوب رأیدهندگان، و ظهور فرقههای تئوری توطئه مانند کیوآنون، نشان داد برخی از جنبههای حیات سیاسی و اجتماعی آمریکا عمیقاً نیاز به آسیب شناسی دارد.
🔹 هرچند آمریکا تمایلی به واگذاری سلطه خود ندارد، اما با هر معیار رسمی، اجتناب ناپذیر است که چین از نظر اقتصادی از ایالات متحده پیشی بگیرد. نه تنها جمعیت چین چهار برابر آمریکاست بلکه اقتصاد آن نیز برای چندین سال سه برابر سریعتر رشد کرده است (در واقع، در سال ۲۰۱۵ از نظر برابری قدرت خرید از ایالات متحده پیشی گرفته بود.)
🔸 در حالی که چین هیچ کاری انجام نداده تا خود را به عنوان یک تهدید استراتژیک علیه آمریکا نشان دهد، این باوری کاملا پذیرفته شده در آمریکاست. در واشنگتن، یک اجماع دو حزبی وجود دارد که چین میتواند یک تهدید استراتژیک باشد و حداقل کاری که ایالات متحده باید برای کاهش این خطر انجام دهد، توقف کمک به رشد اقتصاد چین است. بر اساس این دیدگاه، اقدام پیشگیرانه ضروری است، حتی اگر به معنای نقض قوانین سازمان تجارت جهانی باشد که خود ایالات متحده برای نوشتن و ترویج آن بسیار تلاش کرده است.
🔹 این جبهه در جنگ سرد جدید خیلی قبل از حمله روسیه به اوکراین باز شد و مقامات ارشد ایالات متحده از آن زمان هشدار داده اند که جنگ نباید توجه را از تهدید واقعی بلندمدت، یعنی چین منحرف کند. با توجه به این که اقتصاد روسیه تقریباً به اندازه اقتصاد اسپانیاست، به نظر میرسد مشارکت "بدون محدودیت" آن با چین از نظر اقتصادی اهمیتی ندارد (اگرچه تمایل روسیه برای شرکت در فعالیتهای مخرب در سراسر جهان میتواند برای همسایه جنوبی بزرگترش مفید باشد.)
🔸 اما کشوری که درگیر «جنگ» باشد، به یک استراتژی نیاز دارد و ایالات متحده نمیتواند به تنهایی در یک رقابت جدید میان قدرتهای بزرگ پیروز شود. آمریکا برای پیروزی به دوست نیاز دارد متحدان طبیعی آن اروپا و سایر دموکراسیهای توسعه یافته در سراسر جهان هستند. اما ترامپ هر کاری که میتوانست انجام داد تا این کشورها را از خود دور کند و جمهوریخواهان - که هنوز کاملاً وابسته به او هستند – باعث تردید جدی درباره قابل اعتماد بودن ایالات متحده در مقام شریک شدند. علاوه بر این، ایالات متحده باید قلب و ذهن میلیاردها نفر از مردم در کشورهای در حال توسعه و بازارهای نوظهور جهان را به دست آورد - نه فقط برای بهبود آمار اقتصادی، که برای تضمین امنیت دسترسی به منابع حیاتی.
منبع
https://www.project-syndicate.org/commentary/us-squandering-soft-power-appeal-in-cold-war-with-china-by-joseph-e-stiglitz-2022-06?barrier=accesspaylog
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥بیانات مقام معظم رهبری در مورد اهمیت جنگ شناختی
@amniatemeli
⚜ارائه تحلیل های سیاسی افراد برنامه ساز یوتیوبی در کانال #تحلیل_سیاسی
#اقای_تحلیلگر
#محمد_ندیمی
#امیر_ارشام
#علی_علیزاده
#رضا_رخشان
#رائفی_پور
#سر_خط_و_حاشیه_نیوز
همه این عزیزان در یک کانال با مخاطبانی اگاه و فرهیخته.
🔸️یوتیوب در ایتا
⚜منتظر پیوستن شما نیز هستیم.🇮🇷
https://eitaa.com/joinchat/4253679616C45aab6f6a5
⚜کانال تحلیل سیاسی
🔻ظهور شکل جدیدی از جنگ ها و تجارب گذشته و حال نشان می دهد جنگ غیر خطی شامل تلاشهای چند حوزهای برای نابود ساختن عملکرد دولت هدف و همچنین قطعیت دادن به تحولات و دگرگونی های جامعه مورد نظر است.
▪️در مقابل جنگ غیرخطی ،جنگ متعارف قرار دارد که بر "مرکز"و "هسته اصلی: جامعه تمرکز ویژه داشته و میتواند به مرور زمان و یا بر اساس یک زمانبندی مشخص هدف را مورد آسیب قرار دهد.
@amniatemeli
11.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 پاسخ دندانشکن پیمان عارف به اظهارات کارشناس بیبیسی که بیسوادیش را جار میزد!
🔸پیمان عارف، تحلیلگر سیاسی در واکنش به نامه ۳۲ تن از نمایندگان رژیم اسرائیل از تشکیل دولت مستقل «آذربایجان جنوبی» گفت:
🔹اسرائیل نه تنها با ایران بلکه با تمام بازیگران منطقه مسئله ژئوپلیتیک دارد؛ رویکرد اسرائیل نسبت به بازیگران بزرگ منطقه از جمله ایران، تضعیف و در صورت امکان تجزیه این بازیگران است!
@amniatemeli
🔺 بخش دوم مقاله «چگونه آمریکا می تواند بازنده جنگ سرد جدید با چین شود؟ آمریکا قصد دارد برتری جهانی خود را حفظ کند، اما سایر کشورها نمی خواهند با قدرتی که بر پایه های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی نامطمئن تر قرار دارد متحد شوند.»
🔸 این شکاف در تغییرات اقلیمی حتی بیشتر است، تا جایی که تاثر آن به شکل نامتناسبی بر کسانی در جهان تاثیر بیشتر میگذارد که کمترین توانایی را برای مقابله دارند. در حالی که بازارهای نوظهور امروزه به منابع اصلی انتشار گازهای گلخانهای تبدیل شده اند و هم زمان میزان انتشار آمریکا تا حد زیادی بزرگترین تهدید است. کشورهای توسعه یافته همچنان به میزان انتشار گازهای گلخانهای اضافه کرده و بدتر آنکه حتی به وعدههای ناچیز خود برای کمک به کشورهای فقیر برای مدیریت اثرات بحران آب و هوایی ایجاد شده توسط جهان ثروتمند، عمل نکردهاند. درعوض، بانکهای ایالات متحده به بحرانهای قریبالوقوع در بسیاری از کشورها کمک میکنند و اغلب بیتفاوتی فاسدی را نسبت به رنج ناشی از آن نشان میدهند.
🔹 اروپا و آمریکا در حرافی درباره اخلاقی و معقول بودن امور از نظر اقتصادی، بر دیگران برتری دارند. اما پیامی که معمولاً منتقل میشود اینکه "آنچه من میگویم را انجام دهید، نه آنچه را که انجام میدهم. " بهویژه پس از سالهای ترامپ، آمریکا دیگر هیچ ادعایی نسبت به موقعیت عالی اخلاقی ندارد.
🔸 در عین حال، چین نه در حرف، بلکه در تجهیز کشورهای فقیر با زیرساختهای سخت، سرآمد است. بله، این کشورها اغلب در بدهی شدیدی فرو رفتهاند. اما، با توجه به رفتار خود بانکهای غربی بهعنوان طلبکار در کشورهای در حال توسعه، ایالات متحده و سایرین به هیچ وجه نمیتوانند در این زمینه مدعی باشند.
🔹 میتوانم ادامه دهم، اما نکته باید واضح باشد: اگر ایالات متحده میخواهد جنگ سرد جدیدی را آغاز کند، بهتر است بفهمد که برای پیروزی چه چیزی لازم است. جنگهای سرد در نهایت با قدرت نرم جذب و متقاعدسازی، منجر به پیروزی میشوند. برای اینکه در صدر قرار بگیریم، باید بقیه جهان را متقاعد کنیم که نه تنها محصولات ما، بلکه سیستم اجتماعی، سیاسی و اقتصادی را که میفروشیم بخرند. ایالات متحده ممکن است بداند که چگونه بهترین بمب افکنها و سیستمهای موشکی جهان را بسازد، اما آنها در این حوزه کمکی نمیکنند. درعوض، ما باید به دنبال کمک ملموس به کشورهای در حال توسعه و بازارهای نوظهور بود، مثلا با چشم پوشی از کلیه حقوق مالکیتی مرتبط با کرونا، به آنها امکان بدهیم برای خود واکسن و درمان تولید کنند.
🔸 غرب باید کاری کند تا جهان بار دیگر به نظام اقتصادی، اجتماعی و سیاسی ما غبطه بخورد. در ایالات متحده، این کار با کاهش خشونت مسلحانه، بهبود مقررات زیست محیطی، مبارزه با نابرابری و نژادپرستی، و حمایت از حقوق زنان آغاز میشود. تا زمانی که خود را لایق رهبری ندانیم، نمیتوانیم انتظار داشته باشیم که دیگران مطابق راهنماییهای ما حرکت کنند.
منبع
https://www.project-syndicate.org/commentary/us-squandering-soft-power-appeal-in-cold-war-with-china-by-joseph-e-stiglitz-2022-06?barrier=accesspaylog
@amniatemeli
43.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥مستند: تاریخ کودتاها در ترکیه
@amniatemeli
🔺رسانه و قدرت نرم واحدهای سیاسی در محیط نظام بینالملل
#قدرت_نرم_رسانه
🔹قدرت نرم بعد جدیدی از مفهوم قدرت در روابط بینالملل و عرصه کنشگری واحدهای سیاسی در سطح نظام بینالملل محسوب میشود. واحدهای سیاسی و به طور ویژه قدرتهای بزرگ نظام جهانی برای بیشینهسازی قدرت نرم و اعتبار بینالمللی خود در این زمینه سرمایهگذاریهای گستردهای انجام دادهاند. جمهوری خلق چین و فدراسیون روسیه نه تنها روایتهای تبلیغاتی خود را برای شهروندان کشور خود بلکه برای مخاطبان جهانی نیز ایجاد میکنند. از سال ۲۰۱۵ پکن سالانه بیش از ۱۰ میلیارد دلار به عملیات تبلیغاتی جهانی خود اختصاص میدهد. در سال ۲۰۱۱ دولت فدراسیون روسیه حداقل ۳۸۰ میلیون دلار در عرصه تبلیغات خود هزینه میکند. به طور کلی هر واحدی که بخواهد گفتمان غالب خود را در عرصه حکمرانی جهانی ترویج کند باید در زمینه تبلیغات سیاستگذاری گسترده و عمیقی انجام دهد. در نظم بینالمللی به رهبری قدرتهای شرقی، فعالیت تبلیغاتی جمهوری خلق چین گستردهتر از فدراسیون روسیه است. پکن علاوه بر فعالیت رسانههای اجتماعی، ایستگاههای رادیویی انگلیسی زبان را اداره میکند. طیف وسیعی از روزنامههای تبلیغاتی را چاپ میکند، محتوای رایگان در اختیار روزنامههای محلی قرار میدهد و حتی پلفترمهای رسانهای پیشرو را خریداری کرده است.
@amniatemeli
14.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 فیلم کوتاه با موضوع برای منافع ملی ایران کدام انتخاب درست است .اردوغان یا قلیچدار اوغلی . بزبان فارسی از سایت خبری انتخاب
@amniatemeli
45.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 فیلم کامل بیانات دیروز رهبر انقلاب در #دیدار_معلمان
@amniatemeli