🔺ریشه های بحران کنونی در قفقاز جنوبی کدامند و چرا باکو رفتار تهاجمی دارد؟
بخش اول: تاریخ درگیری ها
🔸سبحان محمدی؛ کارشناس روابط بین الملل
در 1921 جوزف استالین( که در آن تاریخ کمیسر خلق بود و بعدها رهبر اتحاد جماهیر شوروی شد) تصمیم گرفت که منطقه قره باغ کوهستانی - نوگورنو- به جای بخشی از حاکمیت ارمنستان با اکثریت مطلق مسیحی، منطقه ای خودمختار در قلمرو آذربایجان با اکثریت مسلمان باشد. در آن زمان 94 درصد جمعیت قره باغ ارمنی ( مسیحی) و آنها در تمام حیات شوروی به این اقدام معترض بودند. اما در 1988 و همزمان با اصلاحات سیاسی- اقتصادی میخائیل گورباچف در شوروی، ارمنی ها به تقاضای خود درباره وضعیت قره باغ شدت بخشیدند. پس از آن ارمنی های نوگورنو قره باغ تمایل خود را برای اتحاد با ارمنستان اعلام کردند. در این زمان ارمنی های ساکن قره باغ به کاهش اکثریت جمعیت ارمنی ها در این منطقه و اوضاع اقتصادیشان اعتراض کردند. در همین سال ارمنی های شوروی و ارمنی های ساکن قره باغ خواستار ادغام سرزمینی این دو منطقه به یکدیگر شدند و آرام آرام درگیری های قره باغ شکل آشکاری به خود گرفت و برخلاف انتظار دولت گورباچف گسترش یافت.
درگیری ها (جنگ اول قره باغ) از 1988 تا 1991 ادامه داشت و شوروی توانست تا این زمان نظم را در قره باغ حفظ و برقرار سازد. اما با انحلال شوروی در این تاریخ و استقلال جمهوری آذربایجان و ارمنستان، کشمکش و نزاع دوباره جرقه خورد. زمانیکه قره باغ کوهستانی در 1992 و پس از برگزاری رفراندوم اعلام استقلال کرد، جنگ (جنگ دوم)آغاز شد و نیروهای نظامی ارمنستان هم قره باغ کوهستانی و هم مناطق اطراف آن را تصرف کردند. در 1994 توافق آتش بس میان آذربایجان و ارمنستان اعلام شد و مذاکرات صلح میان دو کشور به رهبری گروه « مینسک» سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSCE) صورت گرفت. در این برهه، ارمنستان کنترل قره باغ و مناطق حائل را به عنوان یک کریدور متصل کننده میان خاک اصلی ارمنستان و این منطقه به دست گرفته بود. پس از یک دوره نسبتا طولانی آتش بس شکننده، در آوریل 2016 درگیری بزرگی در قره باغ آغاز شد که 4 روز به طول انجامید و به سومین جنگ در قره باغ و تعلیق یکجانبه آتش بس از سمت جمهوری آذربایجان منجر شد. از این تاریخ تا سپتامبر 2020( شهریور 99) که نبرد چهارم در قره باغ رخ داد وهمراه با پیش روی ارتش باکو در نواحی جنوبی و مرکزی قره باغ و آرتساخ ( آرتساخ در شرق ارتفاعات کشور ارمنستان واقع شده و از زمان باستان به عنوان یکی از ایالات پادشاهی ارمنستان به حساب می آمده است. این قلمرو با قدمت چند هزار ساله مسیحی نیز همانند قره باغ توسط شوروی در چارچوب یک حکومت منطقه ای خودمختار با اکثریت مسلمان قرار گرفت) همراه بود، وضعیت در این منطقه تا کنون به صورت « نه جنگ؛ نه صلح» شناخته میشود.
ادامه دارد...
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
«ابراهیم متقی»:
🔺 بحث آمریکاییها این است که ایران ناامنی در خلیج فارس ایجاد کرده است، حوزۀ خلیج فارس هم عرصۀ منافع حیاتی آمریکاست، کشورهای حوزۀ خلیج فارس هم شرکای ما هستند. امنیت ما با امنیت آنها باهم گره خورده، پس سیاست نمایش قدرت را در پیش گرفتند. اگر دست روی دست بگذاریم نیروی آمریکایی تهاجمی و تهاجمیتر میشود و در آستانۀ جنگ قرار میگیریم.
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
🔺ریشه های بحران کنونی در قفقاز جنوبی کدامند و چرا باکو رفتار تهاجمی دارد؟ بخش اول: تاریخ درگیری ها
🔺بخش دوم: اوضاع پس از جنگ چگونه است و به کدام سو میرود؟
🔸در سال 2010 و در دوره ریاست جمهوری الهام علی اف، آذربایجان دکترین نظامی و گفتمان جنگی خود را به صورت رسمی اعلام کرد. در بخشی از این دکترین اعلام شد که نیروی نظامی در چارچوب های موجود بین المللی قابل به کارگیری است. منطبق با این سند، آذربایجان یکی از اصلی ترین تهدید امنیت ملی علیه خود را، اقدام علیه زیرساخت های صنعت انرژی میداند (فرآورده های نفتی بیش از 90 درصد از صادرات آذربایجان را تشکیل میدهد. صنعت نفت و گاز بین 33 تا 50 درصد از تولید ناخالص داخلی آذربایجان را شکل داده است. به لطف همین درآمدهای نفتی است که باکو ظرفیت های نظامی و انگیزه های تهاجمی خود را در سالهای اخیر افزایش داده است که منجر به جنگ سپتامبر 2020 و تهاجم به قره باغ و آرتساخ شد) و به همین دلیل پایگاه و نیروهای خارجی میتوانند در صورت تهدید امنیت ملی این کشور، در خاک آذربایجان مستقر شوند. به علاوه در این دکترین تاکید شده است که اگر مساله مناقشه قره باغ از راه نظامی قابل حل باشد، آذربایجان این حق را برای خود محفوظ میدارد. این تعریف مفهوم امنیت توسط آذربایجان، پای اسرائیل را به منطقه قفقاز جنوبی باز کرد (مابین سالهای2014 تا 2018، 17 درصد کل صادرات نظامی رژیم صهیونیستی به مقصد باکو بوده است) و همچنین، منجر به امضای پیمان « مشارکت استراتژیک و حمایت متقابل » میان جمهوری آذربایجان و ترکیه در آگوست 2010 شد که دو کشور را در مقابل تهدید خارجی، متعهد به اتحاد میکند. برگزاری رزمایش های سالانه، همکاری های فنی و آموزشی و ارتقا سخت افزاری، روابط نظامی دو کشور را گسترش داده است.
آذربایجان از اهمیت ژئوپلیتیک خود آگاه بوده و طی سالهای پس از استقلال دریافت که به نسبت همسایگان و کشورهای مجاورش در منطقه قفقاز جنوبی مانند ارمنستان و گرجستان، در موقعیت اقتصادی، سیاسی و سرزمینی بهتر و مهمتری قرار دارد. اما برای تداوم، تحکیم و ارتقاء این موقعیت، نیاز به دستیابی به مزیت « تسلط » یا « کنترل» دارد. ادعای سرزمینی نه چندان قوی و مستدل این کشور نسبت به قره باغ ( که این ادعا بر اساس تصمیم تاریخی و با انگیزه های سیاسی از سوی رهبران وقت شوروی بود و بعدها توسط آذربایجان و پس از استقلال، رنگ و بوی ملی و قومی به خود گرفت)، انگیزه لازم را برای آذربایجان به منظور توجیه اهداف خود فراهم کرده و میکند. در نهایت، در سپتامبر 2020 این روند تبدیل به یک رویکرد تهاجمی در قبال مساله قره باغ شد و آذربایجان توانست به بخش از اهداف خود در قبال بحران ارضی تاریخی با ارمنستان برسد. هرچند رویارویی چهارم جمهوری آذربایجان و ارمنستان در نوامبر 2020 با نقش آفرینی سنتی روسیه به آتش بس ختم شد، اما وجود منافع سنتی متعارض قدرت های منطقه ای و بین المللی مانند روسیه و اتحادیه اروپا، و ورود متغیر های جدید و جدی تر مانند سیاست های قومی - منطقه ای ترکیه به حوزه قفقاز جنوبی که تهدیدهای ملموسی را هم برای امنیت ملی ایران پدید آورده است در کنار هم، نوید شکننده بودن آتش بس و تداوم بحران در حال حاضر و سالهای آتی را در این منطقه میدهد.
ادامه دارد...
@amniatemeli
32.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #مستند_بهنامخلق | روایتی متفاوت از سازمان تروریستی منافقین
🔻ترور و نفوذ، عملیات سرانگشتان رژیم چه بود؟
🔹عناصر نفوذی نقش بسیار مهمی در سازمان منافقین خلق داشت به طوری که عمده فعالیت ها و ترورهایشان را با نفوذ انجام میدادند #قسمت_نهم
وستانیوز
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
🔺بخش دوم: اوضاع پس از جنگ چگونه است و به کدام سو میرود؟ 🔸در سال 2010 و در دوره ریاست جمهوری الهام
🔺بخش سوم: دلایل نگرانی ایران از اوضاع متشنج قفقاز جنوبی چیست؟
🔸نگرانی های جمهوری اسلامی ایران در پی بحران سالهلی اخیر قره باغ و تداوم کنونی آن را میتوان در چند مورد خلاصه کرد: 1- متاسفانه جریان های تجزیه طلب الاخصوص پان ترکیسم، فرصت را غنیمت شمرده و با طرح موضوعات کذایی، تلاش کردند بخشی از بحران را به داخل مرزها و استانهای آذری نشین ایران بکشانند. (لازم به ذکر است که قبلا هم آمریکاییها با علم به وجود اقوام آذری در دو طرف مرز ایران و جمهوری آذربایجان با ایده دستکاری حافظه تاریخی، ایجاد طرح " آذربایجان بزرگ یا آذربایجان جنوبی " را به عنوان یک طرح بی ثبات ساز در مقابل هر دو کشور در صورت نیاز، مدنظر داشته اند 2- جمهوری آذربایجان کشوری با اکثریت شیعه اما دولتی سکولار است. احتمال دارد که این فهم در ذهن تصمیم گیرندگان ایران به وجود آمده باشد که در صورت تداوم بحران، قدرت های جهانی که عمدتا جامعه مسیحیت را هم شکل داده اند، در کنار هم کیشان خود یعنی ارمنی ها قرار بگیرند. پس حمایت سیاسی ضمنی ایران در گذشته از جمهوری آذربایجان در به رسمیت شناختن قره باغ به عنوان جزیی از خاک آن کشور، نوعی توجیه ایدئولوژیک ( نه واقعبینانه) دارد. امروزه رویکرد سلبی و نامشروع باکو علیه تهران بر همگان مبرهن است.3- ظرفیت چالش زا جنگ قره باغ در درگیر کردن طیف متنوعی از گروه های مسلح رادیکال در کنار نیروهای نظامی متعارف دو طرف، میتواند زنگ خطر را برای امنیت ملی ایران به صدا در آورد 4- پس از تیرگی روابط رژیم صهیونیستی و ترکیه، آذربایجان جایگاه بارزی برای اسرائیل پیدا کرد. این نکته را وزیر دفاع سابق اسرائیل، بنیامین بن الیزر در کنست به صراحت اعلام کرد. اخیرا اسرائیل فعالیت های خود را در منطقه قفقاز جنوبی تشدید کرده است 5- حضور نیروهای تکفیری سوری در مناطق مجاور مرزهای ایران طی جنگ اخیر قره باغ که قبلا موضوع انتقال آنها توسط ترکیه در برخی منابع بررسی شده است، از اصلی ترین علل نگرانی ایران است. مضافا اینکه هم مسئولان ایرانی و هم مقامات کشورهای روسیه، فرانسه و آمریکا، حضور آنها را به صورت ضمنی در اظهارات خود تایید کرده بودند 6- تغییر نقشه ژئوپلیتیکی منطقه با فشار برای احیای کریدور زنگزور توسط آذربایجان و ترکیه ( وهمچنین در راستای طرح کریدور میانی و اتصال زمینی کشور های ترک زبان؛ در کنار حضور آتی و خزنده ناتو در این منطقه!)
پایان
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
«ابراهیم متقی»:
🔺 همۀ مباحث دینی که در رابطه با مسئلۀ جنگ و صلح و قدرت و... وجود دارد. این است که خودت را برای جنگ آماده کن تا در صلح به سر ببری. خودت را برای جنگ آماده کن یعنی اینکه بتوانی بازدارنگی را در برابر هر سیاست تهاجمی ایجاد کنی. واکنشی که موکول به مرور زمان شود نشاندهنده این است که ارادۀ بازدارنگی ندارید.
@amniatemeli
🔰 #سرخط_دیدار | مروری بر بیانات رهبر انقلاب در دیدار هزاران نفر از مردم «سیستان و بلوچستان» و «خراسان جنوبی» ۱۴۰۲/۰۶/۲۰
💠درباره مناطق «سیستان و بلوچستان» و «خراسان جنوبی»
❇️سابقهی خاطرهی ما از این منطقهی شما بیش از نیم قرن است.
🌟اوّلین حرکت آشکاری که خود این حقیر در مقابلهی با دستگاه طاغوت انجام دادم، با همراهی این دو مرکز مهم، یعنی بیرجند و زاهدان، انجام گرفت.
❎ منطقه سیستان و بلوچستان، منطقهی انقلاب است، منطقهی شهید دادن است، منطقهی حرکت در راه خدا است.
🔺هم شهید وحدت داریم
🔺هم شهید دفاع مقدّس داریم
🔺هم شهید در راه امنیّت داریم
☑️مسئولان قدر این مردم را باید بدانند و باید خدمت کنند.
🚆مسئلهی خطّ آهن خیلی مهم است؛
👈اینکه شمال و جنوبِ شرق کشور با خطّ آهن متّصل بشود،
✔️هم برای استان و استانهای در بین راه اهمّیّت دارد
✔️هم برای اصل کشور اهمّیّت دارد
💧مسئلهی آب زابل خیلی اهمّیّت دارد.
✅ همهی راهها باید پیموده شود برای اینکه حقّ مردم در مورد آب تأمین بشود.
⭕️اگر دولتها به آن مصوّباتی که در اوایل دههی ۸۰ که بنده آمدم بلوچستان و تصمیمگیری شد، عمل میکردند، امروز چهرهی استان فرق میکرد.
♦️امروز بحمدالله مشغولند، تلاش میکنند.
✔️انشاءالله که این امید به نتیجه برسد.
💠درباره تحولات بزرگ دنیا و لزوم مراقبت ملتها و مسئولین
👈وقتی در دنیا تحوّلات بزرگ به وجود میآید یا آغاز میشود، ملّتها و مسئولین کشورها موظّفند مراقبت خودشان را چند برابر کنند.
✅اگر این مراقبت انجام گرفت، سر ملّتها کلاه نخواهد رفت و ناچار نخواهند شد که به راهی ضدّ منافع خودشان حرکت کنند.
❎اگر این مراقبت انجام نگرفت و غفلت شد، ضربههای بلندمدّتی به ملّتها وارد خواهد شد.
دو مثال:
1️⃣غفلت ملتها و مسئولین کشورها در دوران آغاز حرکت استعمار از اروپا در قرن هجدهم
⬆️نتیجه: گرفتاری به استعمارِ دو سه قرنیِ یک منطقهی عظیمی از دنیا
2️⃣بلایی که انگلیس، فرانسه و ایتالیا، عمدتاً بعد از جنگ جهانی اوّل و اندکی بعد از جنگ جهانی دوّم، بر سر منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا آوردند
⬆️نتیجه: منطقهی ما اقلّاً صد سال از کاروان تمدّن و کاروان پیشرفت عقب افتاد.
💢خطوط اصلی تحوّل بزرگ در دنیا چند چیز است:
1️⃣ضعیف شدن قدرتهای استکباری دنیا؛
📌قدرت استکباری آمریکا و بعضی کشورهای اروپایی ضعیف شده است
⭕️ضعف در شاخصهایی مثل:
🔻اقتصاد
🔻مسئلهی امکان دخالت در دولتها
🔻توانایی تغییر دادن دولتها و کشورها
2️⃣برآمدن قدرتهای جدید منطقهای و جهانی
♦️اینکه میگوییم دشمن دارد ضعیف میشود معنایش این نیست که نمیتواند مکر کند
❌مشغول نقشهکشیاند. باید غافل نشویم.
🔎معلومات اطّلاعاتی ما به ما میگوید که دولت آمریکا در آمریکا یک مجموعهای را درست کرده است که اسم این مجموعه «گروه بحران» است.
🔖به این نتیجه رسیدهاند که در ایران چند نقطهی بحرانساز وجود دارد که باید آنها را تحریک کرد:
📌اختلافات قومی
📌تفاوتهای مذهبی
📌مسئلهی جنسیّت و مسئلهی زن
⭕️تا اینها بحران درست کند و از طریق بحران بتوانند به کشور عزیز ما ضربه وارد کنند؛
🔺این برنامهی آمریکا است،
👈و «شتر در خواب بیند پنبهدانه»!
💡حواسمان باید جمع باشد، بدانیم چه کار میکنیم، بدانیم چه میگوییم؛ حرفی که میزنیم در جهت نقشهی دشمن نباشد، جدول دشمن را کامل نکند.
🚨دشمن دو نقطهی اساسی را هدف گرفته: یکی وحدت ملّی، یکی امنیّت ملّی.
🔘وحدت یعنی در مسائل اساسی کشور، آنجایی که پای منافع ملّت در میان است،
♦️اختلافات مذهبی، اختلافات سیاسی، اختلافات گروهی، اختلافات قومی باید به کنار گذاشته بشود.
✅آنجایی که یک جهتگیری مشخّصی هست، این وحدت مهم است.
❌آن کسانی که امنیّت ملّی را تهدید میکنند دشمن ملّتند، برای دشمن کار میکنند؛ چه خودشان بفهمند، چه نفهمند.
🌟بنده به بیداری ملّت عزیزمان خیلی خوشبین و امیدوار هستم، به خاطر:
✨تجربهی چهل و چند ساله
✨آنچه انسان در جوانهای این کشور میبیند:
🔹وفاداریها
🔸محبّتها
🔹اخلاصهایی که نشان داده میشود
🔸حضورهای خوب [مثل] این اربعین
💠تشکر از میهماننوازی ملت عراق در قضیه اربعین
❇️لازم میدانم از ملّت عراق به خاطر پذیرایی و میهماننوازی ارزشمندشان در این قضیّهی اربعین تشکّر کنم
⬅️از مسئولین عراقی [هم] همین طور
⬅️بخصوص از حشدالشّعبی
⬅️از نیروهای انتظامی عراق
⬅️از دولت عراق که توانستند امنیّت را برقرار کنند
🙏از نیروی انتظامی خودمان هم صمیمانه تشکّر میکنم.
♦️قدر این نیروهای فداکار، این جوانان خوب را در بخشهای مختلف بایستی بدانیم
🍀پروردگارا به حقّ محمّد و آل محمّد برکات و رحمت خودت را بر ملّت ایران و بر مردم این دو استان نازل بفرما.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #مستند_رد_روباه - قسمت دوم
🔹هر آنچه باید درباره ارزیابی وضعیت ایران توسط سفارت انگلیس در چند ماه آخر پهلوی بدانید.
🔸به روایت اسناد کشف شده از سفارت انگلستان
🔺تهیه شده در رسانه اینترنتی TVتاریخ
وستانیوز
@amniatemeli
✅چرایی انتقال درگیری ها از غرب آسیا به آسیای مرکزی
🔷اگر بخواهیم در خصوص راه ها و آبهای مشترکالمنافع بحث کنیم، در واقع قیاس بین کشورهای منطقه خلیج فارس و آسیای مرکزی گزینه ی مناسبی است.با بررسی این دو منطقه متوجه میشویم غرب آسیا یک جغرافیای است که تمام کشوره از آن منتفع میشوند برعکس آسیای میانه که منافعش مخصوص کشورهای آن منطقه اند( برای نمونه دریای خزر که در آسیای میانه قرار دارد، خاص خود کشورهایی است که در آن منطقه قرار داشته و مرز آبی با آن نقطه دارند ولی خلیج فارس گذرگاهی است برای همه)
با توجه به مقدمه مزبور، نگاهی به سیاست ایران و محور غربی( آمریکا_ترکیه، اسرائیل)در مناطق مورد نظر خواهیم داشت.
🔻 راهبرد ایران در منطقه غرب آسیا، اخراج آمریکا و عقب راندن ترکیه از مناطق اشغالی با بالا بردن تلفات و در نتیجه خسته نمودن از حضور در سوریه و عراق یا خلیج فارس است
و در مقابل محور غربی سعی دارد ایران روسیه و چین را در جغرافیای مشترک آنها، دچار درگیری کرده(یک روز با درگیری میان ارمنستان و باکو و فردا با درگیر کردن ایران با طالبان) مقدمه ناامنی را در آسیای میانه فراهم آورد تا در زمان وموقعیتِ حساسِ فعلی که منابع گازی_نفتی غرب آسیا به رگ حیات کشورهای اروپایی و آمریکای بدل شده، بتوانند از منافع خود محافظت کنند برعکس، محور شرقی که راه تنفس خود را آسیای میانه میداند تلاش دارد با ناامن کردن غرب آسیا (مثلا فشار ایران بر دولت عراق برای استقرار در اقلیم، منابع انرژی محور غربی_ترکی را ناامن میکند چراکه این کشورها سعی در سرمایه گذاری بر نفت و گاز اقلیم داشتند که با حضور نیروهای دولت مرکزی دستشان کوتاه خواهد شد)
🔻بنظر میرسد در حال حاضر راه فرار از این فشار خارجی، تغییر میدان بازی است یعنی؛ باید تمام تمرکز خود را متوجه ضربه زدن به منافع محور غربی در عراق_سوریه و خلیج فارس کنیم. در مجموع باید گفت که سرگرم شدن به باکو، همان چیزی است که دشمن اراده کرده است. قطعا راه نجات، تهاجم علیه منافع دشمن در جای که برایش درددناک است، میباشد.
در پایان احتمالا بپرسید پس چرا در هفته های اخیر آمریکا آغازگر درگیری در سوریه بود؟ بنظر میرسد حرکت آمریکا در مرز سوریه یک اقدام تدافعی است برای حضور بیشتر و در مقابل فشار محور مقاومت در آن ناحیه به تعبیری ایران به حدی در سوریه زیر ساخت فراهم آورد(تنش زایی کرد) که آمریکا متوجه شد با این حجم از فشار توان مقابله ندارد از همین رو تصمیم به افزایش نیرو گرفت.
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
📹 مستند در_برابر_طوفان 🎬 #قسمت_بیست_و_ششم ✍ مجموعه مستند "در برابر طوفان" روایتگر تاریخ سیاسی و اج
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 مستند در_برابر_طوفان
🎬 قسمت_بیست_و_هفتم
✍مجموعه مستند "در برابر طوفان" روایتگر تاریخ سیاسی و اجتماعی پهلوی دوم از زمان پادشاهی محمدرضا پهلوی تا انقلاب اسلامی است. در این مجموعه صداها و تصاویر دیده نشده از #تاریخ معاصر کشور نمایش داده می شود.
@amniatemeli
✅شگردهاي جنگ نرم
🔺يك ـ روش ديپلماسي عمومي
🔸اين روش، به معناي كاربرد ابزارهاي بين فرهنگي و ارتباطات بينالملل در سياست خارجي است و به گونهاي فراگير شامل ديپلماسي فرهنگي و ارتباطي ميشود. اثرگذاري بر نگرشهاي عمومي براي شكلدهي و اجراي سياست خارجي از اهداف ديپلماسي عمومي است. ديپلماسي عمومي سه ويژگي منحصر به فرد دارد: نخست آنكه، طرحها و برنامههاي آن آشكار است؛ دوم آنكه، در چارچوب سياست خارجي يك كشور تعريف ميشود؛ سوم آنكه، باني و متولي اصلي و رسمي آن، دولت است. هر چند ممكن است نهادهاي خصوصي نيز در اين رابطه به كار گرفته شود، در چارچوب اعمال تهديد نرم يا روش اقدام غيرخشونتآميز، هدف ديپلماسي عمومي، بيشتر بر تلطيف افكار و نگرش نخبگان و آحاد مردم يك جامعه نسبت به دولت و كشور به كار گيرنده اين ديپلماسي متمركز است.
🔺دو ـ روش عمليات رواني
🔹عمليات رواني به طرحها و اقداماتي گفته ميشود كه به دنبال تشويش، تهييج، تحريك و تغيير افكار عمومي حول يك مسئله مشخص و با اهداف از پيش تعيينشده است. بر اين اساس، عمليات رواني يك طرح و اقدام اطلاعاتي با اهداف پنهان شمرده ميشود.
شايعهپراكني، سياهنمايي، بزرگنمايي و كاريكاتوريزه كردن، از مهمترين شيوههاي عمليات رواني است. بنابراين، عمليات رواني به مجموعهاي از زيرساختها، به ويژه رسانهها و به خصوص رسانههاي سياه و خاكستري نياز دارد. عمليات رواني بيشتر به عنوان سلاح پشتيباني استفاده ميشود.
ادامه دارد...
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
«ابراهیم متقی»:
🔺 سیاست خارجی علم روابط ملی است. رفتارهای سیاست خارجی باید معطوف به حداکثرسازی منافع و منابع قدرت برای کشورها باشد. در برخورد با ایران همواره یک نوع ستیزشهای جهانی وجود داشته است.
🔺 نقش اولی که ایالات متحده در ایران ایفا کرد نقش مستشاری بود. بحث آمریکا در ابتدا موازنه قدرت میان روسیه و انگلیس در ایران بود.
🔺 مصدق ایالات متحده را وارد بازی قدرت کرد. چرا که قصد داشت سیاست موازنۀ منفی را در دستور کار قرار دهد.اهدافش توسعهگرایانه و استقلالطلبانه بود. اما مصدق هم درک درستی از شکلبندیهای اقتصاد و روابط بینالملل نداشت.
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
✅شگردهاي جنگ نرم 🔺يك ـ روش ديپلماسي عمومي 🔸اين روش، به معناي كاربرد ابزارهاي بين فرهنگي و ارتباطا
🔺سه ـ روش عمليات ادراكي
🔹اين روش به دنبال اثرگذاري بر نگرشها، باورها، عقايد، اهداف و ارزشهاي طرف مقابل با هدف ايجاد دگرگوني در مخاطب، تا سرحد همسو شدن آنان با اهداف و منافع عملكننده است. روش ادراكي بيشتر بر ترويج؛ يعني رواج دادن باورها، ارزشها و عقايد متناسب با خواستهها و اهداف خود، و نيز بر نوعي آموزش جهتدار مبتني است.
عمليات ادراكي با عمليات رواني تفاوت دارد؛ زيرا عمليات رواني به دنبال ايجاد دگرگونيهاي دفعي و فوري، آن هم در سطح افكار است. هدف اصلي عمليات رواني، تهييج و تحريك است و اين با هدف اصلي عمليات ادراكي تفاوت دارد. آماج اصلي روش ادراكي، نخبگان و سپس عموم قشر تحصيلكرده جامعه است.
🔺چهار ـ تصديق
🔸تصديق يعني اينكه شخصي كه مورد احترام يا منفور است، بگويد: فكر، برنامه، محصول يا شخص معيّني خوب يا بد است. تصديق، فني رايج در تبليغ، مبارزات سياسي و انتخاباتي است.
🔺پنج ـ شايعه
🔹شايعه در فضايي توليد ميشود كه امكان دسترسي به اخبار و اطلاعات موثّق ممكن نباشد.
🔺شش ـ كليگويي
🔸محتواي واقعي بسياري از مفاهيمي كه رسانههاي غربي مصادره و در جامعه منتشر ميكنند، بررسي نميشود. توليدات رسانههاي غربي در دو حوزه سياست داخلي و خارجي، سرشار از مفهومهايي چون جهاني شدن، مردمسالاري، آزادي، حقوق بشر و... است. اينها مفهومهايي است كه بدون تعريف و توجيه مشخص، براي اقناع مخاطبان در زمينهاي مشخص به كار گرفته ميشود.
هفت ـ گفتن بخش اندكي از حقيقت
گاه خبر يا سخني به گونهاي مطرح ميشود كه با دستكاري پيوستگي و نظم محتواي پيام، جهت و نتيجه پيام منحرف خواهد شد.
ادامه دارد...
@amniatemeli
29.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥مستند روایت نوید
🔹ناگفتههای پرونده نوید افکاری از زبان خودش
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مستند_رد_روباه - قسمت سوم
🔹آمریکا به روایت انگلیس(۱)
🔸به روایت اسناد کشف شده از سفارت انگلستان
🔺تهیه شده در رسانه اینترنتی TVتاریخ
@amniatemeli
🔺موسسه مطالعات جهان معاصر برگزار میکند:
🔶 کارگاه آموزشی «تحلیل اخبار و رویدادها»
✳️ ۶ جلسه آموزش کارگاهی همراه با تمرین های کاربردی، فرصت شغلی و ارائه گواهی✳️
مدرس:
♦️استاد حسن بهشتی پور
مدرس علوم سیاسی و روابط بین الملل، پژوهشگر ارشد و تحلیلگر مسائل سیاسی ا
✅ اهداف کارگاه:
۱. آشنایی با اصول و فنون تحلیل اخبار و رویدادها
۲. آموزش مهارت نگارش تحلیل
۳. توانایی ساختن واژه ها و مفاهیم جدید
🔺در کارگاه تحلیل اخبار و رویدادها به صورت کاملا کاربردی روشهای تحلیل رویدادها آموش داده می شود. در پایان دوره به نحو قابل توجهی مهارتهای شما در زمینههای طراحی سئوال تحلیلی، درک مساله تحلیلی، حل مساله تحلیلی، گمانهزنی درباره تحولات پیش رو افزایش خواهد یافت و در نهایت با راههای برقراری روابط بهتر با مخاطبان در نگارش تحلیل آشنا خواهید شد.
🔻شرکت در این کارگاه به همه علاقه مندان تحلیل اخبار و رویدادهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و … توصیه می شود.
📌 اطلاعات بیشتر و ثبت نام:
🌐https://jahanemoaser.ir/analysis-of-news-and-events/
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
🔺سه ـ روش عمليات ادراكي 🔹اين روش به دنبال اثرگذاري بر نگرشها، باورها، عقايد، اهداف و ارزشهاي طرف
🔺هشت ـ انسانيتزدايي و اهريمنسازي
🔹يكي از اثرگذارترين شيوههاي توجيه حمله دشمن به هنگام جنگ (نرم يا سخت)، «انسانيتزدايي» است. هنگامي كه حريف از مرتبه انساني خويش تنزيل يافت و در قامت اهريمني در ذهن مخاطب ظاهر شد، ميتوان اقدامات خشونتآميز را بر ضد اين ديو و اهريمن توجيه كرد.
🔺نه ـ ارائه پيشگوييهاي فاجعهآميز
🔸در اين شيوه، با استفاده از آمارهاي ساختگي و ديگر شيوههاي جنگ رواني (از جمله كليگويي، پاره حقيقتگويي، اهريمنسازي و...) به ارائه پيشگوييهاي مصيبتبار ميپردازند كه بتوانند حساسيت مخاطب را درباره آن افزايش دهند و افكار وي را بر اساس ميل و هدف خويش هدايت كنند.
🔺ده ـ حذف (سانسور)
🔸در اين روش، سعي ميشود فضايي مناسب براي ديگر شيوههاي جنگ نرم، به ويژه شايعه پديد آيد تا زمينه نفوذ آن افزايش يابد. ازاينرو، با حذف بخشي از خبر و نشر بخشي ديگر، به ايجاد پرسش و مهمتر از آن، ابهام ميپردازند و بدين ترتيب، زمينه توليد شايعات گوناگون خلق ميشود.
🔺يازده ـ جاذبههاي جنسي
🔹بهرهگيري از نمادهاي جنسي، از روشهاي مهم در رسانههاي غربي است؛ به طوري كه اكثر قريب به اتفاق برنامههاي رسانههاي غربي از اين جاذبه براي جذب مخاطبان خويش، به ويژه جوانان كه فعالترين بخش جامعه هستند، بهره ميگيرند.
ادامه دارد...
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
#قسمت_نهم
52.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #مستند_بهنامخلق | روایتی متفاوت از سازمان تروریستی منافقین
🔻ترور و نفوذ؛ آیا منافقین فقط دست به ترور و کشتار خواص میزدند؟
🔹منافقین برای رسیدن به خواسته های خود از هر روشی برای ایجاد رعب و وحشت استفاده میکردند #قسمت_دهم
وستانیوز
@amniatemeli
🔺پلورالیسم (Pluralism)
🔹پلورالیسم بهمعنای کثرتگرایی است. این واژه که در خود، مفهوم پذیرش و اصالتدهی به تعدد و کثرت را دارد، در عرصههای مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، اخلاقی، معرفتی و دینی معانی متفاوتی یافته است.
🔸فرض اصلی پلورالیسم، تکثر و تنوع منابع قدرت است و از شاخصهای مهم دموکراسی بهشمار میرود. به بیان سادهتر، نوعی نگرش است که در فرم بنیادین، بیانگر تنوع در افکار و پذیرش نظرات متعدد است که امکان همزیستی مسالمتآمیز منافع، اعتقادات و سبکهای مختلف زندگی را فراهم میکند.
🔹دموکراسیهای مدرن طبق تعریف کثرتگرا هستند، زیرا دموکراسیها آزادی تشکلها را مجاز میشمارند تا جامعه به تکثر، که لازمهٔ آزادی و دموکراسی است، برسد. با اینحال، کثرتگرایی ممکن است بدون دموکراسی هم وجود داشته باشد.
🔸 ویژگی اصلی پلورالیسم این است که اقلیتهای مختلف در حوزههای گوناگون، قدرت تصمیمگیری دارند. پلورالیسم سیاسی باعث ترغیب مشارکت و پویایی زندگی سیاسی میشود. در پلوراليسم سياسی تنوع نگاهها و سلايق میتواند جمع شود و محصول حاصل از آن، در رفتارهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ظهور یابد. انواع پلورالیسم سیاسی عبارت هستند از: پلورالیسم لیبرالی، پلورالیسم انجمنی و پلورالیسم رادیکال.
🔹پلورالیسم از طریق افزایش انگیزهٔ رقابت بین گروههای مختلف میتواند منجر به رشد اقتصادی شود، زیرا رشد اقتصادی نتیجهٔ فعاليت همهٔ فعالان اقتصادی و کارآفرینان است. فعالان اقتصادی و کارآفرینان از طرفی میخواهند حاصل فعاليت خود را رونق دهند، و دولت هم میخواهد حاصل فعاليت اقتصادی را در ميان مردم توزيع كند تا رفاه اقتصادی حاصل شود. برآيند اينها در جايی جز پلوراليسم بروز نمیکند.
🔸بنابراین، پلورالیسم میتواند نوعی سیستم آزادی اقتصادی با ساختار مختلف نیز محسوب شود، زیرا معتقد به رقابت گروههای مختلف بدون دخالت دولت است. درنتیجه میتوان گفت كه آزادی اقتصادی، بدون پلوراليسم سياسی، امكان رشد ندارد، و پلوراليسم سياسی هم بدون آزادی اقتصادی، معنا ندارد.
@amniatemeli
37.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽ببینید: هشدار در خصوص جعل تاریخ در حوزه کتاب از سوی افراد و ناشران بیگانهگرا در آذربایجان
🎤سخنران: دکتر عطاالله عبدی، استاد جغرافیای سیاسی دانشگاه خوارزمی
نشست تخصصی چشم انداز وحدت ملی ایران و نقش آذربایجان، تبریز، ۹ شهریور ۱۴٠۲
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 حفظ حاکمیت ایران در قفقاز در دوره نادرشاه افشار
↩️ نبرد باغ آورد
🔸 شکست قوای عثمانی در جنگ باغ آورد.
🔸قتل عام سربازان عثمانی توسط نادر در #قفقاز.
@amniatemeli
🔻 اضلاع ششگانهٔ آشوب امروز در چه شرایطی قرار دارند:
۱. ضلع اول: رسانه به محوریت اینترنشنال مجبور شد از شدت فشار و تهدیدات، انگلیس را رها کند و به امریکا برود. در حالیکه عابر بانکش یعنی عربستان با ایران وارد توافقهای جدیدی شد و برخی از زنان فعال و مؤثرشان چنان همکارانشان را افشا کردند که نه از زن نشانی ماند و نه از زندگی و آزادی!
۲. ضلع دوم: منافقین بودند. آنها جدا از دستگیریهای گسترده شبکه خرابکاریشان توسط سربازان گمنام در خیابانهای ایران، کیسهای رایانهشان هم از آلبانی به ایران رسید. دولت آلبانی رویهاش را در مقابل منافقین تغییر داد.
۳. ضلع سوم: تجزیهطلبان بودند. کومله و پژاک از همان روز اول اتفاقات وقتی قصد ورود نیروهایشان به درون ایران را داشتند هدف موشک و راکت سپاه قرار گرفتند و امروز ارتش عراق و حشدالشعبی، در حال اخراج آنها از این منطقه هستند.
۴. ضلع چهارم: اپوزیسیون خارج از کشور بود که بدنبال تشکیل شورای رهبری اپوزیسیون بودند تا اغتشاش را حول آن سامان بدهند. حالا آن فیل، موش زایید و از آن جمع، فقط پهلوی مانده که در تلآویو به دیدار کودک کشان برود!
۵. ضلع پنجم: آمریکا، سعودی، فرانسه و انگلیس بودند. رابرت مالی، مسئول میز ایران در امریکا از کار برکنار شد. امریکا بخشی از پول بلوکه ایران را برگرداند و وارد مذاکرات با ایران شد. سعودی، سفارتش را در ایران باز کرد و فرانسه که به قول مصی علینژاد، مکرون بهتر از پدرش بود، ناگهان وارد تعاملات جدی با ایران شد.
۶. ضلع ششم: رژیم صهیونیستی بعنوان مغز ماشین اغتشاش بود که از یک سو زیر ضربات انواع عملیاتهای مقاومت درون سرزمینهای اشغالی قرار گرفت و از طرف دیگر خود اشغالگران علیه مصونیت قضایی نتانیاهو درون اسراییل را بههم ریختهاند.
✅ پروژهٔ شش ضلعی آشوب با ضربات مقتدرانه جمهوری اسلامی روبرو شد تا دفع شر آنها، مسیر پیشرفت کشور و حل مشکلات اقتصادی را هموارتر و زندگی برای ملت بزرگ ایران شیرینتر شود. ان شاءالله
🌴 این ثمره مقاومت است.
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
🎥 #مستند_بهنامخلق | روایتی متفاوت از سازمان تروریستی منافقین 🔻ترور و نفوذ؛ آیا منافقین فقط دست ب
34.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #مستند_بهنامخلق | روایتی متفاوت از سازمان تروریستی منافقین
🔻 آدم سوزی منافقین؛ واکنش منافقین به این فاجعه ی بزرگ چه بود؟
🔹منافقین چهره ی واقعی خودشان را نشان دادند، آنان به هیچکس رحم نمیکردند پیر و جوان و کودک، زن و مرد را سوزاندند #قسمت_یازدهم
@amniatemeli