🔺ابزارهاي جنگ نرم
🔸اعمال قدرت، مستلزم در اختيار داشتن ابزارهاي لازم و متناسب با ويژگيها و مختصات مربوط به آن است. بديهي است بدون داشتن اين ابزارها، نميتوان در فرآيند اعمال قدرت به موفقيت مطلوب و مورد نظر رسيد. در فرآيند اعمال قدرت سخت، به آنچه پيش و بيش از ديگر ابزارها توجه ميشود، ابزار نظامي است كه با توجه به هزينههاي بالاي آن در مقايسه با منافعي كه به دست ميآيد، چندان منطقي و توجيهپذير نيست.
در جنگ نرم از ابزارهاي فرهنگي استفاده ميشود. اگر جنگ نرم را فرايند رقابت بر سر قدرت بسيج اجتماعي ميان دولت و گروههاي غيردولتي بدانيم، هر عاملي كه بتواند ميزان قدرت دولت را به نفع گروههاي خواهان تغيير نظام سياسي كاهش دهد، ابزار قدرت نرم به شمار ميآيد. اين ابزارها عبارتاند از:
يك ـ سازمانهاي غيردولتي همگرا؛
دو ـ رسانهها (فضاي مجازي، شبكههاي ماهوارهاي، شبكههاي اجتماعي سينما و مطبوعات)؛
سه ـ نخبگان سياسي، علمي و اجتماعي؛
چهار ـ پتانسيل واگرايي موجود در جامعه (مانند اقوام و اقليتهاي گوناگون اجتماعي)؛
پنج ـ جنبشهاي اجتماعي، مانند جنبش زنان، دانشجويان و...؛
شش ـ اپوزيسيون خارج از حاكميت به عنوان عوامل ابزاري و موقتي.
كشورهاي غربي افزون بر بهرهگيري از موارد بيانشده، از ابزارهاي ديگري نيز براي اثرگذاري بيشتر در ايران استفاده ميكنند كه عبارتاند از: اثرگذاري بر نخبگان، افزايش مطالبات دانشجويان، برجستهسازي كاستيهاي اجتماعي ـ اقتصادي، ايجاد شكافهاي مذهبي، برجستهسازي فعاليت گروههاي اپوزيسيون، حمايت از مخالفان نظام با عنوان پروژه حمايت از مردمسالاري، هنجارشكنيهاي اجتماعي همچون روابط پسر و دختر پيش از ازدواج، تلاش براي شكلگيري اجماع جهاني بر ضد ايران و سياهنمايي آينده كشور.
@amniatemeli
43.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥مستند - مردی با آرزوهای بزرگ
@amniatemeli
🔺كاركردهاي جنگ نرم
🔸كنشها و رفتارها در سطوح خرد و كلان، همواره معطوف به دستيابي به مطلوبيتهايي است كه از پيش براي آنها تنظيم و اولويتبندي شده است. به عبارت ديگر، اهداف هر كنش را بايد در كاركرد آن جستوجو كرد؛ چرا كه كاركردها بيانگر اهدافي است كه در فرآيند تصميم و اجرا پيشبيني شده است. فرآيند قدرتسازي با رويكردهاي متفاوت سخت و نرم، از اين قاعده مستثني نيست و هر كدام متناسب با اهداف مورد نظر، كاركردهايي دارد كه توانايي و قابليتهاي آن را مشخص ميسازد.
در فرآيند قدرت سخت، چرخهاي از رفتارها شامل، اجبار، ارعاب، تهديد، اعمال زور و قدرت با بهرهگيري از عناصر و ابزارها، تجهيزات و امكانات نيروي نظامي، به كاركردهايي در قالب حاكميت ديپلماسي تهديد، اجبار، جنگ، پيمانسازي و ائتلافسازي چشم دوخته است. اما در فرآيند قدرت نرم، رفتارها اساساً بر جذب و تنظيم اولويتها مبتني است كه با بهرهگيري از عناصر ارزشي، فرهنگي، سياسي و نهادي، به كاركردهايي در قالب شكلدهي و صورتبندي ديپلماسي عمومي، ديپلماسي دوجانبه يا ديپلماسي چندجانبه معطوف است. كاركردهايي كه از چرخه گفتماني فرآيند توليد و بازتوليد قدرت نرم ميتوان به دست آورد، عبارتاند از:
يك ـ تصويرسازي ذهني مثبت نسبت به اعمالكننده قدرت نرم در نظر مخاطب آن؛
دو ـ ايجاد رضايتمندي در افكار عمومي؛
سه ـ افزايش و ارتقاي سطح اعتبار اعمالكننده قدرت نرم نزد مخاطب خود؛
چهار ـ به تمكين واداشتن جامعه هدف قدرت نرم، بدون به كارگيري اهرمها و ابزارهاي قدرت سخت.
@amniatemeli
هدایت شده از ابوقاسم
جمهوری باکو در سه منطقه مرزی با ارمنستان اعزام نیرو داشته است
در محور جنوب شرق دقیقا برای گرفتن سیونیک گام بر می دارند
الهام علیاف بدجوری مورد تحریک ناتو ،اسرائیل و ترکیه قرار گرفته است
اردوغان در محور کریدور شرق به غرب به کریدور تورانی ناتو یا همان زنگزور نیاز دارد تا بتواند مسیر کنونی گرجستان را تنوع ببخشد و از اهرم فشار روس ها در آبخازیا و اوستای جنوبی بکاهد
اما با توجه به بحث صلح محور ایران و عربستان و آغاز روابط عادی اعراب و سوریه و حمایت قدرت های عربی از نظام بشار اسد ،ترکیه وضعیت متزلزلی را در ادلب احساس می کند و آنها در موضع ضعف قرار گرفته اند.
هچنین سیگنال خط ریلی شلمچه بصره با مثلث ایران_عراق_سوریه ، ترکیه و اردوغان را نگران کرده است که مبادا کریدور شرق به غرب از دست آن ها خارج شود
ترکیه در سوریه و عراق سر درگم است که چگونه باید با سناریوی جدیدی که ایران به نمایش گذاشته مقابله کنند
بنابراین تحرکات الهام علیاف برآمده از ارزیابی ترکیه درباره توافقات ایران عراق و سوریه برای اتصال مدیترانه به اوراسیا و بالعکس است تا به شکل خاص خود به ایران سیگنال بدهند
محور عربی حوزه خلیج فارس نیز چنانچه به این خط ریلی شلمچه_بصره متصل شوند محور شرق به غرب ایرانی وزانت منطقه ای بیش تری پیدا خواهد کرد
این روز ها شاهد برخورد اراده ها هستیم و هر یک از قدرت ها در حال رو کردن کارت های خود هستند، باید دید کدام یک هوشمندانه تر بازی خواهد کرد.
ابوقاسم
39.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥پدر موشکی-18|مستند «خط نورانی»
@amniatemeli
🔺اهداف جنگ نرم
🔸جنگ نرم نيز همانند جنگ سخت اهداف گوناگوني دارد و قاعدتاً هدف غايي هر دوي آنها ، تغيير كامل نظام سياسي يك كشور است كه البته با اهداف محدودتر هم انجام ميگيرد. در حقيقت، جنگ نرم و جنگ سخت يك هدف را دنبال ميكنند و اين وجه مشترك آنهاست. در هر صورت، هدف اصلي اين جنگ، اعمال فشار براي ايجاد دگرگوني در اصول و رفتار يك نظام يا به طور خاص تغيير خود نظام است. چه بسا ممكن است اين هدف سياسي با پيگيري اهداف فرهنگي و اعتقادي دنبال و محقق شود.
🔹در جنگ نرم به جاي سختافزار، از نرمافزارهاي رسانهاي چون راديوها، تلويزيون، پارازيت، خبرگزاريها، اينترنت، ماهواره، ابزارهاي ديجيتال و... استفاده ميشود از ديرباز در مقايسه ميان اين دو جنگ گفتهاند: «متقاعد ساختن يك نفر براي پيوستن به شما، بسيار ارزانتر از كشتن او تمام ميشود. واژهها، بسيار كمهزينهتر از گلولههاي تفنگ هستند؛ تا چه رسد به گلولههاي توپ و بمبها. از سويي نيز با كشتن آن شخص، شما تنها دشمن را از داشتن يك سرباز محروم ميكنيد؛ حال آنكه اگر او متقاعد شود به نيروهاي دولتي بپيوندد، هم به ضرر دشمن و هم به نفع نيروهاي دولتي است و اين به معناي كسب دو امتياز با يك حركت است».
🔸در جنگ سخت مبارزه همراه با خشونت و زور است، ولي در جنگ نرم مبارزهاي بدون خونريزي و ابزارهاي خشن صورت ميگيرد. در جنگ سخت، هدف، كاستن نيروهاي مهاجم از راه كشتن يا مجروح كردن آنها از صحنه درگيري و نابود كردن زيرساختهاي اقتصادي و نظامي كشور مورد هجوم است؛ در حالي كه جنگ نرم، زيرساختهاي فكري و فرهنگي كشور هدف را مدّ نظر دارد و به دنبال هدف قرار دادن قربانيان بدون خونريزي است تا دچار دگرگوني در باورها و لغزش در هويت خويش شوند.
🔹تحولات در جنگ سخت، سريع و آشكار و همراه با آشوب و سر و صداي زياد است، ولي در جنگ نرم، دگرگونيها بسيار آرام، تدريجي، بيسر وصدا و بنيادين است. در جنگ سخت، پدافند و پاتك متناسب با شيوههاي عملياتي مهاجم طراحي ميشود، ولي در جنگ نرم به دليل پيچيدگي و عدم امكان مشاهده و اندازهگيري ميزان هجمه و نوع آن، اقدام به هر گونه حركت مقابله به مثل و بازدارنده بسيار دشوار است.
ادامه دارد...
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
🎥 #مستند_بهنامخلق | روایتی متفاوت از سازمان تروریستی منافقین 🔻نقش منافقین در جنگ ایران و عراق! م
51.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #مستند_بهنامخلق | روایتی متفاوت از سازمان تروریستی منافقین
🔻نقش منافقین در جریانات سیاسی ایران
🔹آنها بساط ضرب و شتم و ناامنی را فراهم و بعد آن را رسانه ای میکردند #قسمت_هفتم
@amniatemeli
🔺وجوه اساسي تمايز ميان جنگ سخت با نوع نرم آن را ميتوان در موارد زير خلاصه كرد:
يك ـ از نظر هدف
🔸در جنگ سخت، هدف، تحميل اراده يك طرف به طرف مقابل از راه زور و حذف فيزيكي نيروهاي طرف مقابل است؛ در حالي كه در جنگ نرم، هدف اصلي، بيثباتسازي يا براندازي نرم در كشور مورد هجمه است. اين هدف معمولاً از راه مشروعيتزدايي و بحرانسازي در كشور مورد حمله، دنبال ميشود.
🔹ازاينرو، مثلا در جنگ نرم در كشور ايران، باورهاي مذهبي، ارزشها و هنجارهاي ملي و ديني، آرمانها و اهداف متعالي مادي و معنوي، هويت فردي و اجتماعي، خودباوري و اعتماد به نفس، همبستگي ملي و انسجام اجتماعي، اعتماد متقابل مردم و مسئولان، سلامت و صداقت نيروهاي دولتي، رشد علمي و روحيه ايثارگري و غيره، از راه وارد كردن شبهههاي اعتقادي در بنيادهاي انديشه اسلامي، تضعيف ريشههاي اعتقادي، حمله به مقدسات و شعارهاي اسلامي، كاهش روحيه اميد به آينده و بحراننمايي و سياهنمايي از وضعيت كشور، تغيير مطالبات اجتماعي و اقتصادي، احساسي كردن رفتارهاي عمومي، پخش اخبار و شايعات جعلي و... مورد هجمه قرار ميگيرد.
دو ـ از نظر بودجه
🔸بودجه جنگ نرم بر خلاف جنگ سخت بسيار اندك است؛ چنانكه امريكا در دوره نومحافظهكاران، 75 ميليون دلار با عنوان «بودجه براندازي نرم ايران» اختصاص داد كه ده ميليون دلار صرف قدرت بخشيدن به جامعه مدني و پانزده ميليون دلار به فعاليتهاي اينترنتي ايرانيان اختصاص يافت. در سال 2006، چهارصد ميليون دلار براي بيثباتسازي ايران از سوي كنگره امريكا در اختيار سازمان سيا قرار گرفت. در سال 2009 مبلغ 109 ميليون دلار با عنوان «حمايت اقتصادي از جامعه مدني» و بيست ميليون دلار به تلويزيون VOA در سال 2008 اختصاص يافت. شبكه فارسي بيبيسي نيز 22 ميليون دلار دريافت كرد. دولت هلند نيز پانزده ميليون يورو به رسانههاي مخالف ايران اختصاص داد.
🔹اسناد منتشره نشان ميدهد كنگره آمريكا، وزارت خارجه اين كشور، بنياد صهيونيستي سوروس، بنياد به اصطلاح غيرانتفاعي «خانه آزادي» و شوراي روابط خارجي ايالات متحده از سرمايهگذاران و پشتيبانان مالي حمايت از روزنامهنگاران اپوزيسيون ايراني بودهاند.
🔸در ميان كشورهاي اروپايي، دولت هلند نيز بودجه پانزده ميليون يورويي با عنوان «پلوراليسم رسانهاي در ايران» تصويب كرده بود كه بر مبناي آن، مؤسسه هلندي «هيفوس» وظيفه پشتيباني مالي از روزنامهنگاران، رسانههاي مكتوب و ديجيتالي را برعهده گرفت. بر اساس گزارش رسمي، اين مؤسسه، كمكهاي مالي خود را به مؤسسات، نشريات و سايتهاي اينترنتي همچون «راهي» متعلق به شادي صدر از روزنامهنگاران فمينيست، «كارورزي سازمانهاي جامعه مدني» متعلق به محبوبه عباسقليزاده كه در نشريات فمينيستي قلم ميزند، «كنشگران داوطلب» متعلق به سهراب رزاقي، «ايران گويا» به مدير عاملي «حسين باستاني» عضو ارشد حزب مشاركت ايران، «مركز فرهنگي زنان»، «كانون زنان ايران» و روزنامه اينترنتي «روز آنلاين» بخشيده است.1 در كنار مؤسسه هيفوس، مؤسسات واسطي همچون «فريدومهاوس» و «پرستاو» نيز كار تدارك مالي، فني و امنيتي روزنامهنگاران تجديد نظرطلب را برعهده داشتهاند.
ادامه دارد...
@amniatemeli
هدایت شده از مطالعات قفقاز و آسیای مرکزی
جنگ احتمالی سیونیک و رسالت تاریخی ایران
سرعت زیاد تحولات در قفقاز، تحرکات بازیگران متعدد از جمله امریکا، فرانسه، رفتارهای اشتباه روسیه در قفقاز و خیزش مجدد ماده گرگ پرستان در داخل ایران برای به اشتباه انداختن تصمیم گیران کشور، وضعیت پیچیده ای در ترسیم وضعیت کنونی ایجاد کرده است.
دکتر احمد کاظمی در یادداشتی با عنوان «جنگ احتمالی سیونیک و رسالت تاریخی ایران» می نویسد برای تبیین شرایط موجود در قفقاز و رویکرد ایران در این خصوص ذکر ۹ نکته ضروری است:
لینک متن کامل یادداشت :
https://ahmadkazemi.com/?p=1643#
هدایت شده از ابوقاسم
روزهای سرنوشت ساز منطقه قفقاز آزمون بسیار مهمی برای گردانندگان بازی در این منطقه است.
هر یک از بازیگران می خواهند اندوخته های بیشتری را از میدان بهره برداری کنند تا در آینده ترانزیتی منطقه اوراسیا از قدرت چانه زنی بیش تری برخوردار شوند
افکار عمومی نظاره گر این بازی تاریخی هستند و کنشگری دولت های خود را ارزیابی می کنند.
صرف نظر از اینکه ما چگونه عمل می کنیم،نتیجه تحولات قفقاز ذهنیت جدیدی نسبت به بازیگران مهم آن برای افکار عمومی منطقه و جهان خلق خواهد کرد.
ایران اگر بخوبی بازی کند علاوه بر جلوگیری از تغییرات ژئوپلیتیکی،در جنگ اراده های قدرت های منطقه وجهان می تواند ذهنیت جدیدی برای خود خلق کند و هم اینکه به اقتدار داخلی خود بیافزاید و پایگاه اجتماعی ملی گراها را نیز در اختیار بگیرد
ابوقاسم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📢 #انتشار_نخستینبار
مستند کوتاه "هدیه به قلب مجروح جُنا"
روایتی از سرگذشت مهمانان سوریهای برنامه معلی و دیدار اخیر مادر و دختر اهل فوعه و کفریا با رهبر معظم انقلاب
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
🔺وجوه اساسي تمايز ميان جنگ سخت با نوع نرم آن را ميتوان در موارد زير خلاصه كرد: يك ـ از نظر هدف 🔸در
سه ـ از نظر شيوه اجرا
🔸شيوه جنگ سخت به انواع نبردهاي نظامي (هوايي، دريايي و زميني) يا كودتاي خشونتآميز، شورشهاي مسلحانه و عملياتهاي پارتيزاني يا تلفيقي از آنها خلاصه ميشود كه البته به تناسب رشد فناوري، اين روشها نيز مدرنتر شده و جنبههاي تازهتري به خود گرفتهاند.
در مقابل، در كاربرد روشهاي جنگ نرم، به موارد برجستهاي چون تبليغات، سانسور، شايعهسازي، ناخالصسازي اعتقادي از راه ترويج انديشههاي انحرافي و خرافهگرايي و عرفانهاي كاذب، هجمه ايدئولوژيك، تفرقهانگيزي، ترور شخصيتها، عوامفريبي و تحريك عواطف عمومي، سياهنمايي و نافرماني مدني و... ميتوان اشاره كرد.
🔹يكي از رايجترين گونههاي جنگ نرم، انقلاب رنگي يا به عبارت دقيقتر، كودتاي رنگي است كه به دليل شباهتهاي بسيارش، مترادف با جنگ نرم انگاشته شده است. انقلاب رنگي كه آخرين حلقه از سلسله راهبردهاي امريكا و غرب براي مبارزه و تغيير رژيمهاي ناهمسوست، به تحولاتي گفته ميشود كه پس از دوران جنگ سرد، ابتدا در برخي كشورهاي اروپاي شرقي، سپس در منطقه قفقاز و بعد در آسياي مركزي رخ داد.
🔸نخستين تجربه انقلاب رنگي غرب در 29 دسامبر 1989 در كشور چكسلواكي به ثمر نشست. دومين تجربه در صربستان در 1997 تكميل شد. سپس در سال 2003، اين تجربه در جمهوريهاي استقلال يافته سابق اتحاد جماهير شوروي مورد آزمون قرار گرفت. از اينرو، سومين تجربه از اين دست، در گرجستان با نام انقلاب مخملي تدارك ديده شد. موفقيت در اين كشور، كارگزاران مخملي خارجي و عناصر داخلي را بيش از پيش براي استفاده از اين شيوه ترغيب نمود.
ازاينرو، براي چهارمين بار اين نوع تحول سياسي در اكراين با نام انقلاب نارنجي در سال 2004 طراحي و به مرحله اجرا گذاشته شد. پنجمين تجربه، باز در آسياي مركزي در كشور قرقيزستان در سال 2005 م. با عنوان انقلاب لالهاي تحقق يافت.
🔹اين تجربهها باعث شد قدرتهاي غربي و رژيم صهيونيستي به برنامهريزي و زمينهسازي انقلاب رنگي در ايران نيز تشويق شوند. البته فضا و موجي كه موفقيتهاي انقلابهاي رنگي در منطقه پديد آورده بود، برخي ديگر از بازيگران برانداز، مانند گروههاي ضد انقلاب و برخي از افراد و گروههاي داخلي را براي تغيير و تحول در ايران از اين راه ترغيب نمود.
ازاينرو، راهاندازي انقلاب رنگي در ايران داراي سه ضلع قدرتهاي خارجي و به ويژه امريكا، انگليس و رژيم صهيونيستي، ضد انقلاب و برخي از گروههاي داخلي بود. بر اساس تجربههايي كه گفتيم، سه ضلع انقلاب رنگي در ايران براي تحقق اين نوع تحول، برنامهريزي، تبادل فكر و زمينهچينيهاي لازم را انجام داده بودند و با مشاهده تحقق برخي شرايط در آستانه دهمين انتخابات رياستجمهوري به اجراي آن مبادرت ورزيدند.
@amniatemeli
هدایت شده از مطالعات قفقاز و آسیای مرکزی
30.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴واکنش رسانه نزدیک به بیت رهبری به تحولات قفقاز
رهبر معظم انقلاب در دیدار های جداگانه با پوتین و اردوغان در 28 تیرماه 1401: جمهوری اسلامی، سیاستها و برنامههایی را که منجر به بسته شدن مرز ایران و ارمنستان شود، هرگز تحمل نخواهد کرد. چرا که این مرز یک راه ارتباطی چند هزار ساله است.
🔹بر اساس اتفاقاتی که در منطقه قفقاز در جریان است بسیار بجاست که برخی کشورهای همسایه در میان معادلات و منافعی که در ذهن خود میپرورانند، این صحبتهای رهبر انقلاب را هم در میان معادلات ذهنی خود قرار بدهند که رهبر عزیزمان فرمودند: جمهوری اسلامی ایران در برابر هر نقشه ای که با هدف تغییر مرز های بین المللی طراحی شده باشد با قدرت مقابله خواهد کرد.
کانال خط رهـبری عضوشوید🇮🇷
@khatrahbari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اعتراف تحلیلگر سیاسی شبکه منوتو به دیپلماسی و سیاست خارجی موفق جمهوری اسلامی در برابر زیادهخواهی آمریکا
🔹 ایران در غنیسازی هستهای طبق خواستههای خود و توافقی که کرده پیش میرود!
🔹 پول های بلوکه شده ایران آزاد شده و فروش و صادرات نفت ایران به سهولت انجام میگیرد!
@khatrahbari
🔺مهمترين اهداف جنگ نرم عبارتاند از:
1. استحاله فرهنگي در جهت اثرگذاري شديد بر افكار عمومي جامعه مورد هدف، با ابزار خبر و اطلاعرساني هدفمند و كنترلشده. نظام سلطه همواره از اين روش براي پيشبرد اهداف خود سود جسته است؛
2. استحاله سياسي به منظور ناكارآمد جلوه دادن نظام مورد هدف و تخريب و سياهنمايي اركان آن نظام؛
3. ايجاد رعب و وحشت از مسائلي چون فقر، جنگ يا قدرت خارجي سركوبگر و پس از آن، دعوت به تسليم از راه پخش شايعات و دامن زدن به آن براي ايجاد جوّ بياعتمادي و ناامني رواني؛
4. اختلافافكني در صفوف مردم و برانگيختن اختلاف ميان مقامات نظامي و سياسي كشور مورد نظر در راستاي تجزيه سياسي كشور؛
5. ترويج روحيه نااميدي به جاي نشاط اجتماعي و احساس بالندگي از پيشرفتهاي كشور؛
6. بيعلاقه ساختن نسل جوان به مسائل مهم كشور؛
7. كاهش روحيه و عدم كارآيي در ميان نظاميان و ايجاد اختلاف ميان شاخههاي گوناگون نظامي و امنيتي؛
8. ايجاد اختلاف در سامانههاي كنترلي و ارتباطي كشور هدف؛
9. تبليغات سياه (با هدف براندازي و آشوب) به وسيله شايعهپراكني، پخش تصاوير مستهجن، جوسازي از راه پخش شبنامهها و... ؛
10. تقويت نارضايتي مردم به دليل مسائل مذهبي، قومي، سياسي و اجتماعي از دولت خود، به طوري كه در مواقع حساس، اين نارضايتيها زمينه تجزيه كشور را فراهم كند؛
11. تلاش براي بحراني نشان دادن اوضاع كشور، از راه ارائه اخبار نادرست و نيز تحليلهاي نادرست و اغراقآميز.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸مهسا امینی چگونه از دنیا رفت؟
🔹نظرات پزشکان از علت مرگ و حرف های ناگفته امجد امینی پدر مرحومه مهسا امینی را در این ویدیو با دقت گوش کنید.
@amniatemeli
🔺ويژگيهاي جنگ نرم
🔸جنگ نرم به دليل پيچيدگي و اتكا به قدرت نرم، ويژگيهاي بسيار زياد و متنوعي دارد كه مهمترين آنها عبارتاند از ؛
يك ـ تغيير قالبهاي ماهوي جامعه و ساختار سياسي
در اين جنگ، باورها و ارزشهاي اساسي يك جامعه، براي تغيير مورد هجوم قرار ميگيرد. با تغيير اين باورها، قالبهاي انديشه دگرگون ميشود و مدلهاي رفتاري جديدي شكل ميگيرد. مدلهاي رفتاري جديد به گونهاي است كه به جاي رفتارهاي حمايتي از ساختار سياسي، رفتارهاي چالشي جايگزين ميشود و اين رفتارها به سمت ساختارشكني جهت مييابد.
دو ـ آرام، تدريجي و زيرسطحي
جنگ نرم دفعي، شتابان و پرتحرك در يك مقطع نيست. اين جنگ به صورت آرام آغاز ميشود و به صورت تدريجي به سمت جلو حركت ميكند. آرام و تدريجي بودن اين جنگ به گونهاي است كه بسياري آن را تشخيص نميدهند. جنگ نرم زيرسطحي، ناآشكار و به همين دليل نامحسوس است.
سه ـ آسيبمحوري
آسيبهاي اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي و سياسي، ميدان مانور جنگ نرم است. دشمنان در جنگ نرم با شناسايي نقاط آسيب جامعه هدف در حوزههاي پيشگفته، فعاليتهاي خود را سامان ميدهند و با ايجاد آسيبهاي جديد، بر دامنه تحركات خود ميافزايند.
چهار ـ چند وجه بودن
پردامنه بودن و برخورداري از وجوه گوناگون، از ديگر ويژگيهاي جنگ نرم است. در اين جنگ، از تمامي علوم، فنون و روشهاي شناخته شده و ارزشهاي موجود استفاده ميشود.
پنج ـ استفاده از ابزار روز
در جنگ نرم از پيشرفتهترين شيوههاي روز استفاده ميشود. فضاي مجازي و سايبري، محيط اصلي جنگ نرم در شرايط كنوني به شمار ميآيد. اين فضا، امكان اغواگري با ايجاد جاذبههاي گوناگون و خلق بسترهاي لازم را با سوار شدن بر امواج احساسات به خوبي فراهم ميسازد.
@amniatemeli
هدایت شده از ابوقاسم
📌کریدور هند_اروپا هیاهوی رسانه ای آمریکا
ابعاد مختلف ابتکار جدید آمریکایی ها برای اتصال هند_امارات_عربستان_اسراییل_اروپا
ایرادات اساسی دارد
کریدور هند_اروپا بر اساس این ایراد هایی که دارد نمی تواند عمق استراتژیک کریدور شمال جنوب و طرح یک کمربند و یک جاده چین را تهدید کند
🔺این کریدور بدون حضور کشورهای بزرگی نظیر چین ،روسیه ،پاکستان و ایران و ترکیه تئوری سازی شده است که مشروعیت بین المللی و منطقه ای نخواهد داشت
🔺کریدور شمال جنوب و ابریشم متشکل از اتصال میان دهها کشور در آسیای جنوبی ،آسیای مرکزی،غرب آسیا قفقاز و شرق آسیاو ... خواهد بود،
به عبارت دیگر مساله ای که در کریدور ابریشم و شمال جنوب متصور است اتصال ریلی و ترانزیتی هشتاد کشور دنیا است که به اتصال به اروپا ختم می شود.
درحالیکه ابتکار کریدور هند_اروپا فاقد شبکه ترانزیتی به گستردگی ابریشم است و ارتباطی با پهنای اروسیا ندارد
🔺کریدور هند_اروپا از حیث مزیت هایی که شمال جنوب و ابریشم دارد نیز قابل مقایسه با آن نیست ،
کریدور ادعایی هند_ اروپا هیچ تفاوتی با کریدور حال حاضر کانال سوئز نخواهد داشت، این به معنای این است که هیچکدام از ویژگی های مسیر ابریشم و شمال جنوب،یعنی کوتاه بودن مسیر، عدم استفاده از مسیر دریایی ،کاهش هزینه ها و کم شدن زمان رسیدن بار به مقصد را ندارد ،بنابر این هیچ تفاوتی با کانال سوئز نخواهد داشت،تنها مساله این کریدور ،کاهش هزینه سوخت است که مزیت خاصی ندارد چراکه این ویژگی در کریدور های بلوک شرق نیز در کل مسیر ترانزیت رعایت شده است و از مسیر ریلی استفاده می شود.
🔺کریدور هند_اروپا شبکه واحد ریلی ندارد،از بندر بمبئی باید بارگیری انجام شود،وارد بندر امارات شود از آنجا با قطار به حیفا برسد و در این بندر تخلیه و مجددا بارگیری شود و مجددا در یونان وارد ناوگان ریلی شود،درحالیکه کریدور شمال جنوب این پروسه پیچیده ترانزیتی را ندارد.
🔺تنش های به وجود آمده میان ترکیه و یونان در مدیترانه،تنش های سنگین ایران و رژیم صهیونیستی و تهدیدات موشکی یمن برای بنادر اسرائیل از چالش های متصور این کریدور است
🔺آمریکایی ها سابقا از طرح های موازی برای مهار جاده ابریشم رونمایی کرده بودند،پروژه تاپی برای انتقال گاز ترکمنستان به آسیای جنوبی از طریق افغانستان یا طرح انتقال برق تاجیکستان و قرقیزستان به پاکستان که هر دو متوقف شدند ،هرچند هیچ یک از این پروژه ها تهدیدی برای عمق استراتژیک طرح یک کمربند و یک جاده چین نبودند اما در نهایت نیز تا به الان به نتیجه نرسیدند.
🔺آمریکا در نشست سال گذشته G7 از سرمایه گذاری ۴۰ هزار ميلياردي برای توسعه زیرساخت های کشورهای ضعیف و در حال توسعه خبر داده بود اما در نهایت به سرمایه گذاری ۶۰۰ میلیاردی آن هم توسط بخش خصوصی رسید ،این مبلغ یک و نیم درصد عدد ۴۰ هزار میلیارد اعلامی است که رسانه ها این تناقض گویی های آمریکا و اروپا را نشانه ای برای بازی روانی این کشورها با چین و روسیه ارزیابی می کنند تا اقدام راهبردی برای مهار آن ها
🔺یکی از متغیرهای اساسی در مقوله ترانزیت ،قدرت سرمایه گذاری در کشورهای درگیر در مسیر کریدور هاست ،چینی ها بزرگ ترین سرمایه گذاری تاریخ بشری را در بیش از ۸۰ کشور کلید زده اند و در حال تکمیل زیرساخت های ریلی ،فنی،صنعتی سازی شهر ها و بنادر و راه اندازی کریدور انرژی و... هستند
چینی ها در سرمایه گذاری در زیرساخت های عربستان،امارات، حتی بنادر اسرائیل که شبکه اصلی کریدور هند_اروپا را تشکیل می دهند از آمریکا پیشی گرفته اند و دست برتر را دارند
ابوقاسم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
«ابراهیم متقی»:
🔺 وقتی که شما در تنگنای اقتصاد جهانی و یا ژئوپولتیکی قرار میگیرید، ناچار میشوید که منابع قدرت خود را افزایش دهید.
🔺 ما نمیتوانیم براساس امید مبتنی بر سراب ایفای نقش کنیم. اتفاقاً لازم است که ما به چین و روسیه گرایش داشته باشیم، چون سیاست خارجی جمهوری اسلامی مبتنی بر چندجانبهگرایی است.
وستانیوز
@amniatemeli
✅معرفی پنجاه کتاب ترجمه ای مفید و پایه در روابط بین الملل ایران
۱- انسان، دولت و جنگ- کنت والتز- ترجمه محمدرضا رستمی
۲- نظریه سیاست بین الملل- کنت والتز- ترجمه روح الله طالبی آرانی
۳- واقع گرایی و سیاست بین الملل- کنت والتز- ترجمه علیرضا رضایی
۴- تراژدی سیاست قدرت های بزرگ- جان مرشایمر- ترجمه غلامعلی چگنی زاده
۵- لابی یهود و رئالیسم تهاجمی- جان مرشایمر- ترجمه محسن محمودی
۶- چرا سیاستمداران دروغ میگویند؟- جان مرشایمر- ترجمه آرش فرزاد
۷- گروه فشار اسراییل و سیاست خارجی آمریکا- جان مرشایمر- ترجمه رضا کامشاد
۸- توهم بزرگ؛ رویاهای لیبرال و واقعیت های بین المللی- جان مرشایمر- ترجمه منصور براتی
۹- دولتمردان چگونه فکر می کنند؟ روانشناسی سیاست بین الملل- رابرت جرویس- ترجمه عباس ملکی
۱۰- سیاست خارجی آمریکا در عصر نوین- رابرت جرویس- ترجمه جواد علیپور
۱۱- سیاست میان ملت ها- هانس جی مورگنتاو- ترجمه حمیرا مشیرزاده
۱۲- نظریه اجتماعی سیاست بین الملل- الکساندر ونت- ترجمه حمیرا مشیرزاده
۱۳- اقتصاد سیاسی جهانی؛ درک نظم اقتصاد بین الملل- رابرت گیلپین- ترجمه یزدان میرمحمدی
۱۴- مرزهای نو در اقتصاد سیاسی بین الملل- رابرت گیلپین- ترجمه علیرضا طیب
۱۵- دانشنامه روابط بین الملل و سیاست جهان- مارتین گریفیتس- ترجمه علیرضا طیب
۱۶- پنجاه متفکر بزرگ روابط بین الملل- مارتین گریفیتس- ترجمه علیرضا طیب
۱۷- نظریه های روابط بین الملل در قرن ۲۱- مارتین گریفیتس- ترجمه علیرضا رضایی و قاسم ترابی
۱۸- مفاهیم کلیدی روابط بین الملل- مارتین گریفیتس- ترجمه محمد امجد
۱۹- آینده قدرت- جوزف نای- ترجمه محمد حیدری
۲۰- آیا قرن آمریکا به پایان رسیده است؟- جوزف نای- ترجمه ایوب فرخنده
۲۱- قدرت نرم (ابزارهای موفقیت در سیاست بین الملل)- جوزف نای- ترجمه سیدمحسن روحانی
۲۲- فرسایش قدرت نرم (مردم، دولتها و اعتماد)- جوزف نای- ترجمه سعید میرترابی
۲۳- مردم، دولت ها و هراس- باری بوزان- ترجمه مجتبی عطارزاده
۲۴- از جامعه بین المللی تا جامعه جهانی- باری بوزان- ترجمه محمد علی قاسمی
۲۵- چارچوبی تازه برای تحلیل امنیت- باری بوزان- ترجمه علیرضا طیب
۲۶- مناطق و قدرت؛ ساختار امنیت بین الملل- باری بوزان- ترجمه رحمان قهرمانپور
۲۷- ایالات متحده آمریکا و قدرتهای بزرگ؛ سیاست های جهانی در قرن ۲۱- باری بوزان- ترجمه عبدالمجید زواری
۲۸- مبانی تحلیل سیاست بین الملل- کی جی هالستی- ترجمه بهرام مستقیمی
۲۹- نظریه های روابط بین الملل- تیم دان و استیو اسمیت- ترجمه عبدالمجید سیفی
۳۰- نظریه های روابط بین الملل- اندرو لینک لیتر- دوره ده جلدی- وزارت امورخارجه
۳۱- نظریه های روابط ببن الملل- اسکان برچیل و اندرو لینک لیتر- ترجمه حمیرا مشیرزاده
۳۲- نظریه های متعارض در روابط بین الملل- جیمز دوئرتی- ترجمه وحید بزرگی
۳۳- نظریه انتقادی، پست مدرنیسم و نظریه مجازی در روابط بین الملل- ریچارد دیویتاک- ترجمه حسین سلیمی
۳۴- نظریه و زبرنظریه در روابط بین الملل- فرد چرنوف- ترجمه علیرضا طیب
۳۵- درآمدی بر نظریه های روابط بین الملل- گئورگ سورنسون- ترجمه مهدی ذاکریان
۳۶- نظریه های روابط بین الملل؛ رویکرهای متعارض به سیاست جهانی- استفانی لاوسون- ترجمه عبدالمجید سیفی
۳۷- جامعه آنارشیک؛ مطالعه نظم در سیاست جهانی- هدلی بول- ترجمه فاطمه سلیمانی پورلک
۳۸- مباحث اصلی در اقتصاد سیاسی جدید- آنتونی پین- ترجمه حسین پوراحمدی
۳۹- اقتصاد سیاسی بین الملل در سده بیست و یکم- اسمیت عماد الانیس- ترجمه امیرمحمد حاجی یوسفی
۴۰- جهانی شدن و سیاست؛ روابط بین الملل در عصر نوین- جان بلیس و استیو اسمیت- ترجمه ابوالقاسم راه چمنی
۴۱- جنگ و تغییر در سیاست جهانی- رابرت گیلپین- ترجمه سجاد بهرامی
۴۲- کارگزاران، ساختارها و روابط بینالملل: سیاست به مثابه هستیشناسی- کالین وایت- ترجمه سروش آریا
۴۳- آینده فرانسانی ما؛ پیامدهای انقلاب فراتکنولوژیک- فرانسیس فوکویاما- ترجمه فرزانه قطب
۴۴- هویت- فرانسیس فوکویاما- ترجمه رحمان قهرمانپور
۴۵- پایان تاریخ و واپسین انسان- فرانسیس فوکویاما- ترجمه عباس عربی
۴۶- آمریکا بر سر تقاطع- فرانسیس فوکویاما- ترجمه مجتبی امیری وحید
۴۷- تمدن ها و بازسازی نظام جهانی- ساموئل هانتینگتون- مینواحمد سرتیپ
۴۸- ناگفته های سیاست بین الملل- ساموئل هانتینگتون- ترجمه عسگر قهرمانپور
۴۹- برخورد تمدن ها و بازسازی نظم جهانی- ساموئل هانتینگتون- ترجمه محمد علی حمید رفیعی
۵۰- دیپلماسی- هنری کسینجر- ترجمه فاطمه
سلطانی یکتا
@amniatemeli
37.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #مستند_بهنامخلق | روایتی متفاوت از سازمان تروریستی منافقین
🔻 جدی ترین دشمن مجاهدین خلق چیست؟
نقش بنی صدر در تشکیل شورای مقاومت ملی ایران
🔹شورای مقاومت ملی ایران و مجاهدین خلق متشکل از تمامی سازمانهایی است که مخالف جمهوری اسلامی هستند #قسمت_هشتم
@amniatemeli
🔻در تئوری، رفتار پنهان هزینه های امنیتی را به روش های مختلف به حداقل می رساند.
@amniatemeli
🔺نشریهی آمریکایی فارن افرز: انزوای جمهوری اسلامی قاطعانه به پایان رسیده و دولت تهران در امنترین و قدرتمندترین حالت خود قرار دارد.
@amniatemeli
♻️تفاوت میان دو جنگ نرم و سخت
🔆شیوه اجرا
🔆بودجه
🔆هدف
@amniatemeli