مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
🔺چرا رزمندگان فلسطینی حماس مجاب شدند که زمان کنونی؛ زمان آغاز عملیات " طوفان الاقصی " است! دکتر سب
🔹چندین دهه است که برای تعریف دنیایی که رشته روابط بین الملل با آن درگیر است، در متون کلاسیک و حتی برخی منابع مدرن، ویژگی های مانند " زیست در جهان آنارشیک و دنیایی فاقد اقتدار مسلط مرکزی" نام برده شده است. به زبان ساده تر، این عبارات یعنی، مفروضات رشته روابط بین الملل شرایطی را در حوزه بین الملل تحلیل و تبیین میکند که برخلاف وضعیت داخلی کشورها که قانون و نظم مسلط و یک حکومت مرکزی مشخص موجود است، در سطح بین المللی، به اصطلاح یک دولت جهانی برای ایجاد نظم و عدالت و قانون وجود ندارد.
🔸همین موضوع، کشورها را درگیر معمایی به نام " بقاء و امنیت " میکند واین معما هر سیستم حاکمیتی مستقلی را ملزم به اتخاذ سیاستها، اولویت ها و الزاماتی جهت دستیابی به امنیت حداکثری و رفع تهدیدات اولیه و آمادگی جهت تهدیدات ثانویه میکند! چیزی که در این بین سطح و کیفیت آن سیاست ها و اقدامات امنیتی را هم تعیین میکند میزان قدرت بالقوه، ظرفیتهای مادی و معنوی و منابع در اختیار آن کشور است؛ هر چه میزان این عناصر و مواردی از این دست بالاتر باشد قاعدتا آن کشور در سطح بهتری از امنیت به سر میبرد.
🔹حال تصور کنید در گوشه ای از این جهان آنارشیک و نابرابر و جنگل گونه، سرزمینی وجود دارد که نه امنیت و منابع آن، بلکه موجودیت و هستی اش با وجود حق هویتی روشن و گواه سیاسی-اجتماعی تثبیت شده و مکتوب در تاریخ نادیده گرفته شده و برای دهه ها تحت بدترین شکل های تصفیه و تهدید و تصرف قرار گرفته است! فلسطین و ساکنان اش در پی نسل ها و دهه ها با این واقعیت تلخ آشنا شدند که هیچ منطق و سیستمی در این دنیای آنارشیک زده و به ظاهر توسعه یافته وجود ندارد که احقاق حق از دست رفته آنها را موجب شود.
🔸حتی زمانیکه فلسطینیان برخلاف میل و آرمان شان و به دلیل تحلیل و درک اشتباه برخی رهبران و فرماندهان، حاضر به گفتگو و صلح و پذیرفتن دشمن در سرزمین مادری شان شدند ( مانند سیاست یاسر عرفات در پذیرفتن تئوری یک سرزمین دو دولت، پیمان اسلو و کمپ دیوید ۲)، باز هم مماشات با دشمن کمکی به جلوگیری از پیشروی اسرائیل در همان لکه های تیره و کوچک باقی مانده فلسطینی نشین بر روی نقشه نکرد! برای ساکنان بخش هایی از فلسطین و تجربه نسل ها تا به امروز این فرض به یقین تبدیل شده که " هیچ راهی جز گذار از مقاومت به اقدام پیش دستانه وجود ندارد " و باید تهدید و رعب به ذهن تصمیم گیرندگان صهیونیست منتقل شود! آنها به خوبی دریافتند که در فلسطین " حقیقت با خون ( کنایه از اراده و عمل) تضمین خواهد شد.
@amniatemeli
هدایت شده از ابوقاسم
📌چرایی حمله به اهداف آمریکایی
اگر سخنان رهبر انقلاب اسلامی را بخوبی تحلیل کرده باشید متوجه خواهید شد که رهبری حکیم در بحث جنایات رژیم صهیونیستی، با آمریکایی ها مخاطبه کردند و خطاب شان آمریکایی ها بود ،این یعنی مسئولیت و عواقب این نقشه خطرناک با آمریکایی ها است.
بر اساس اطلاعات دقیق ،مستشاران انگلیس و آمریکا و اسرائیل اتاق مشترک نظامی ایجاد کردند و به صورت شبکه یکپارچه جنگ را اداره می کنند.
و بر همین اساس است که مواضع آمریکایی ها در منطقه در بانک اهداف مقاومت قرار گرفت.
براساس واقعیت های میدانی قرار بر این شد که آمریکا و انگلیس در کنار کمک های نظامی به اسرائیل، در سازمان های بین المللی و با استفاده از فشار بر کشورهای عربی از شکل گیری اجماع جهانی برای محکومیت جنایات اسرائیل جلوگیری کنند.
وتوی پیشنهاد آتش بس برزیل توسط آمریکا که پنجاه و سومین وتوی آمریکا برای قطعنامه ها علیه اسرائیل بود چراغ سبز آمریکایی ها برای تشدید تنش و درگیری ها توسط اسرائیل است.
صهیونیست ها این اطمینان را به آمریکا دادند که آن ها می توانند با عملیات زمینی حماس را از بین ببرند
آمریکایی ها برای پوشش نقاط ضعف صهیونیست ها اقداماتی نظیر اعزام ناوهای هواپیما بر و بالگردبر خود به حوزه مدیترانه ،خلیج فارس و دریای سرخ و همچنین اعزام چهار هزار نیرو به منطقه برای کنترل توان نظامی انصارالله یمن و اقدامات ایران انجام داده اند
آمریکایی ها در دو ماه گذشته پایگاه های خود در عراق و سوریه را به صورت گسترده تجهیز و آماده یک جنگ تمام عیار کردند،تحرکاتی که در آن زمان باعث تعجب بسیاری از افکار عمومی شده بود.
جبهه شمال اساسی ترین نقطه ضعف اسرائیل برای ضربه کاری است ،گنبد آهنین در مرزهای شمالی فلسطین تا الان هیچ یک از راکت های حزب الله لبنان را نتوانست رهگیری کند.
جبهه مقاومت ضمن ناامید شدن از مجامع بینالمللی برای مهار ماشین نظامی صهیونیست ها، که سابقا نسبت به ادامه حملات وحشیانه آن ها هشدار داده بود متناسب با شرایط موجود در وضعیت مقاومت و مردم در غزه حملات را تشدید خواهد کرد.
ما شاهد افزایش سطح پاسخ مقاومت به آمریکا و اسرائیل هستیم و این حملات به اندازه ای خواهد رسید تا ماشین نظامی صهیونیست ها را متوقف کند
ابوقاسم
34.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥قسمت دوم- حکمرانی آمایش محور؛ سهگانه امنیّت آب و غذا و معیشت کشاورز
@amniatemeli
🔺تله محور مقاومت برای آمریکا
🔸آمریکا و دوراهی جنگ برای اسرائیل
موضوع تعویق ده روزه عملیات زمینی اسرائیل در غزه درواقع خبر از تلاش آمریکا و اسرائیل جهت مدیریت اختلافات داخلی خود در زمینه آماده سازی مقدمات و برنامه ریزی جهت آغاز یک جنگ همه جانبه است.
پیش از این بلوف آمریکایی ها برای تحت فشار قرار دادن حزب الله لبنان کارها را خراب کرد.
آمریکا مطمئن بود که ورود گسترده نیروهای نظامی ناتو به منطقه آن هم به همراه تبليغات رسانه ای سنگین باعث خواهد شد تا جبهه مقاومت دچار اختلاف درونی شده و حزب الله لبنان برای اینکه آمریکا به این جنگ وارد نشود، پشت حماس را خالی میکند.
با اینکه سازمان های اطلاعاتی بارها هشدار دادند که این طرح عملی نمیشود اما بایدن و تیمش باور داشتند که ایران و حزب الله لبنان از ترس گسترش جنگ به سمت سرزمین های عراق و سوریه کوتاه می آیند.
طبق معمول بایدن اشتباه کرد درواقع
اگر به نتانیاهو و گالانت بود، حمله زمینی به غزه از چند روز پیش آغاز شده بود.
این دو می خواهند با به اهتزاز درآوردن پرچم اسرائیل در غزه و دستیابی به یک پیروزی سریع، تبلیغاتی بزرگ علیه ایران و متحدانش در جهان به راه بیاندازند و بعد از آن از عواقب این شکست اخیر و افتضاح تاریخی اسرائیل را روتوش نمایند. آن هم با نمایش انتقام سخت!!!
البته از جنبه نظامی نیز میتوانیم دلیل لغو عملیات زمینی اسرائیل در غزه را بررسی کنیم.
گرفتن تصمیم تاخیر عملیات به دلیل باران یک مفهوم خاص نظامی نیز دارد.
در حال حاضر دشت های سیلابی در غزه پیشروی سریعی دارند ، به یک محیطی باتلاقی پر از خطر وارد میشوند که در آن به دلیل بادهای شدید حتی امکان دارد قادر به دریافت پشتیبانی پهپاد یا هوایی نیز نباشند.
یا ممکن است مسیر تدارکات واحدهای اصلی توسط سیلهای بزرگ در درهها قطع شود.
بازده و میزان فعالیت های پهپادی نیز در بادهای شدید و ابرهای متراکم بسیار کاهش می یابد و علامت گذاری لیزری نیز ممکن است با مشکلاتی مواجه شود.
بدترین کابوس ایالات متحده آمریکا شکست سنگین اسرائیل در ابتدای این عملیات زمینی است که ممکن است با آغاز عملیات نظامی حزب الله لبنان در جبهه شمالی نیز همراه گردد.
بدترین اتفاقی که ممکن است برای اسرائیل بیفتد این است که آمریکا و متحدانش برای حفظ مرزهای کنونی اسرائیل باید وارد نبرد نشوند خصوصا اگر همزمان جبهه ای در بلندی های جولان نیز باز گردد و از همه بدتر و دهشتناک تر ورود ایران به این نبرد است که وعده آن را از قبل داده است.
تمام تلاش آمریکا این است که بتواند با چاپ بیشتر دلار ترکیه و مصر را وادار کند تا بخش زیادی از مردمان غزه را به عنوان پناهنده در کشورهای خود سکنی دهد.
آمریکا با این پیشنهاد میخواهد تا حدی اسرائیل را به قبول آتش بس متقاعد کند.
آمریکایی ها به غیر از آن برنامه دارند که با واسطه گری کشورهای عربی، فلسطینی ها را وادار کنند که حتی بدون وقوع آتش بس نیز از غزه خارج شوند.
درواقع هدف این طرح تخلیه جمعیت بخش زیادی از جمعیت غزه (علیرغم مخالفت گروه های مقاومت) و اطمینان از عدم بازگشت مجدد آنها است که در نتیجه کنترل و تسلط اسرائیل را بر سرزمین فلسطین اشغالی در آینده تضمین می کند.
تقریبا همه کارشناسان اسرائیلی و آمریکایی معتقدند این عملیات حماس فقط یک رزمایش تمرینی جهت تمرین عملیات های اصلی برای نفوذ به عمق سرزمین های اشغالی بوده که در مرحله اول آن، هدف شکستن محاصره نوار غزه و در ادامه تقسیم فلسطین به دو بخش حاکمیت حماس و حاکمیت اسرائیل است.
در حال حاضر نقطه اختلافی در بین سیاستمداران آمریکا به وجود آمده است که اولویت اول اوکراین باشد یا اولویت اول اسرائیل است؟
هر دو جریان سیاسی روی این موضوع توافق دارند که نزدیک شدن آمریکا به هر دو طرف به طور مساوی، خطر از دست دادن همزمان اسرائیل و اوکراین را به همراه خواهد داشت.
اکثریت مطلق سیاست مداران آمریکایی می خواهند از اسرائیل دفاع کنند و آمریکا مانند گذشته کنترل قطعی را در منطقه غرب آسیا به دست آورد و از نیروی انسانی و منابع بزرگ برای کنترل آبراه های استراتژیک قبل از جنگ های احتمالی با روسیه و چین استفاده کند.
آنها در مقابل آمریکایی هایی که می گویند اوکراین حرف اول را می زند،در تضاد هستند.
گرچه استدلال این سیاستمداران اقلیت نیز قوی است.
آنها می گویند که اگر قرار بود اوکراین برای مدتی نامعلومی رها شود و روسیه بر این کشور و دریای سیاه مسلط شود، چرا این همه منابع آمریکا و ناتو هدر رفت و میزان ذخایر ناتو به سطح خطرناکی کاهش یافته است در حالی که امکان حفظ وضعیت موجود وجود دارد و حتی خواهان آماده سازی بیشتر اوکراین نیز هستند تا در مقابل روسیه محکم تر عمل کند.
ادامه دارد...
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 افسانهی هولوکاست!
#طوفان_الاقصی
@amniatemeli
🔻شاید فراگیرترین تأثیرِ هوش مصنوعی در قرن ۲۱ بر پلتفرم های رسانه های اجتماعی باشد.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فرماندهای که مراقبِ خانواده مجرمین بود!
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
🔺تله محور مقاومت برای آمریکا 🔸آمریکا و دوراهی جنگ برای اسرائیل موضوع تعویق ده روزه عملیات زمینی ا
🔺از آن سمت،طرفداران رسیدگی به جبهه اسرائیل میگویند که روند تصرف اوکراین توسط روسیه ممکن است سالها به طول بیانجامد و اگر آمریکا بتواند قبل از هر چیزی کنترل منطقه خاورمیانه را به دست آورد، میتواند نفوذ و اتحاد روسیه، ایران و چین را خواهد تخریب کند.
در واقع تسلط بر خاورمیانه به معنای رسیدن به در پشتی مناطق آسیای میانه، قفقاز و رسیدن به ثبات کامل در اروپای شرقی است.
آنها خواهان جنگ همه جانبه درکنار اسرائیل علیه ایران و متحدانش است زیرا امکان جبران خسارت وارد شده به اوکراین از طریق فرآیند تسلیح مجدد این کشور وجود دارد ولی در صورت سقوط اسرائیل هیچ شانس برگشتی برای تشکیل یک دژ نظامی در آسیا برای غرب و آمریکا وجود ندارد.
به مخاطبان گرامی صادقانه بگویم، در حال حاضر هیچ کس طرفدار صلح، دیپلماسی و از این جور مزخرفات نیست.
نقطه مشترک همه این تفکرات مختلف جنگ است، و تنها اختلاف آنها فقط بر سر نقطه آغاز جبهه است.
زیرا آنها نمی توانند بر سر مکان آن به توافق برسند.
به همین دلیل است که تلاش می کنند نتانیاهو را مهار کنند و عملیات زمینی اسرائیل را را تا حد امکان به تاخیر بیندازند.
@amniatemeli
34.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 #ببینید| قدس یا اورشلیم؟ سرزمین مقدس از آن کیست؟
@amniatemeli
هدایت شده از ابوقاسم
4.98M
🔥مهم🔥
🔺در منطقه چخبر است؟
🔺چرایی خشم آمریکا و اسرائیل؟
🔺معادلات به کدام نقطه در حال تغییر است؟
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
28.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 نادر مهدوی کیست که رهبر انقلاب از فراموشی نامش گلایه دارند؟
@amniatemeli
هدایت شده از غرب آسیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌واکنش های مردم جهان نسبت به #جنایت_جنگی رژیم صهیونیستی در نوار غزه
وستانیوز
https://eitaa.com/westanews
✅اگر نسلکشی نیست، پس چیست؟
▫️راز سگال، دانشیار مطالعات هولوکاست و نسل کشی در دانشگاه استاکتون(در ایالت نیوجرسی)، پیش از فاجعه حمله صهیونیستها به بیمارستان المعمدانی مقالهای نوشته که در ادامه بخشی از آن را میخوانید:
🔻حمله به غزه، یک نمونه تمامعیار از نسلکشی است که در برابر چشمان ما رخ می دهد. تعریف نسلکشی در کنوانسیون دسامبر ۱۹۴۸ سازمان ملل درج شده که مربوط به جلوگیری از مجازات[جمعی] و ارتکاب نسلکشی به شکل پنج رفتاری است که «به قصد نابودیِ کامل یا بخشی از یک گروه ملی، قومی، نژادی یا مذهبی» انجام شود.
🔻رهبران و مقامات اسرائیلی، قصد و عزم خود را روشن ساختهاند، همانطور که یوآف گالانت، وزیر دفاع[جنگ] اسرائیل، از «جنگ با حیوانهای انساننما» سخن گفت و دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، هم گفت که «تاکید ما بر وارد کردن خسارت است و نه دقت بمبارانها».
🔻باید بگویم اگر این یک عزم ویژه برای نسلکشی نیست، واقعا نمیدانم چه نام دیگری باید بر آن گذاشت.
🔻اسرائیلیها اکنون در حال ارتکاب سه کردار از پنچ عملی هستند که مشمول تعریف نسلکشی است. آنها هزاران و هزاران بمب، از جمله بمبهای فسفری را ظرف چند روز بر روی یکی از فشردهترین مناطق جمعیتی جهان میریزند و نیت خود از این کار را هم پنهان نمیکنند. این در واقع کشتاری به قصد نسلکشی است.
🔻اسرائیل همچنین صدمات جسمی و روحی جدیای بر اهالی غزه وارد میکند و شرایطی را پدید میآورد که برای نابودی یک گروه از انسانها با قطع آب، غذا و برق، بمباران بیمارستانها و دستور به تخلیههای فوری مراکز درمانی، طراحی شده است. این است که ما مجموع کردارهای نسلکشی با قصد خاص را شاهد هستیم. اینها مطابق تعریف رسمی و کتابیِ نسلکشی هستند.
🔻رهبران غرب با توصیف حماس بعنوان «دیو»، «لحن نژادپرستانه» رهبران اسرائیل را تقویت میکنند. این لحن دیونما و بشرزدا، بهروشنی یک حرکت حسابشده برای توجیه نابودی گسترده فلسطینیهاست که هیچ تمایزی هم میان پیکارجویان حماس و شهروندان غزه نمیگذارد و در یک بستر گستردهتر اشغال و مستعمرهسازی صورت میگیرد.
🔻تاریخ شرمآوری از بهانه قراردادن خاطره هولوکاست وجود دارد که سیاستمداران اسرائیلی از آن برای توجیه، انکار و تحریف خشونت گسترده علیه فلسطینیها استفاده میکنند. این کار همچنین به آنها امکان میدهد که نگرشی را جا بیندازند که اسرائیل را به یک استثنا تبدیل میکند و از هر مسئولیت و مجازاتی معاف میسازد.
🔻با اینحال، حقیقت آن است که همه کسانی که مرتکب جنایت و نسلکشی میشوند، عملاً قربانیان خود را خطرناک، شوم و غیربشری جلوه میدهند. این کاری است که نازیها با یهودیان انجام دادند و کاری است که امروز اسرائیلیها با فلسطینیان انجام میدهند.
🔻امروز، درسهای هولوکاست، بسیار فوریت دارند. باید صدای کسانی باشیم که گرفتار خشونت و نسلکشی هستند و باید برای جلوگیری هرچه سریعتر از این جنایات اقدام کنیم و برای انجام این کار، باید درک کنیم که در اطراف ما چه میگذرد و در برابر چشمان ما، چه رخ میدهد.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥ماكس وبردانشمند و جامعه شناس آلمانی در تبیین رفتار اجتماعی انسان و كاركرد نظام جامعه، چارچوب تحلیل خاصی را ارایه كرد؛ كه معروف به «جامعه شناسی تفهمی» است. ماكس وبر با استفاده از جامعه شناسي تفهمي در پی ادراك، توضیح و تبیین رفتارهای اجتماعی آدمیان برآمد؛ به گونه ای كه بتواند تبیین «حقیقی» را از رفتار آدميان به دست آورد.
@amniatemeli
🔺جنگ های ترکیبی
🔸جنگ های ترکیبی مفهومی به نسبت نوین و متغیری وابسته محسوب می¬شود. این نوع از جنگ، پیچیدگی و تنوع خاصی از ابزارها را دنبال می¬کند و علیه قدرت ها و بازیگرانی به کار گرفته میشود که به شیوه متعارف نظامی، غلبه بر آنها پرهزینه یا غیرممکن است. جنگ های ترکیبی را « جنگ های نسل چهارم » و « جنگ های غیر مستقیم » هم میدانند.
@amniatemeli
33.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 #یورش_بعثی_ها
💠 قسمت پنجم
📽 فیلمی از تجاوز نیروهای رژیم بعث عراق به خاک مقدس ایران اسلامی در اولین روزهای جنگ تحمیلی این قسمت یورش به شهر خرمشهر ( پخش از تلویزیون عراق )
@amniatemeli
رقابت آمریکا و چین بر سر هوش مصنوعی
مقدمه
فناوری شاید امروز شدیدترین عرصه رقابت بین ایالات متحده و چین باشد و هوش مصنوعی (AI) محور اصلی این رقابت است. چین با توسعه قابلیت های پیشرفته در هوش مصنوعی به دنبال دستیابی به یک مزیت استراتژیک نسبت به ایالات متحده و متحدانش است. همچنین قصد دارد از اشکال جدیدی از نظارت و…
مرکز: #Brookings
نویسنده: #Chris_Meserole #Jessica_Brandt #Melanie_W_Sisson #Pavneet_Singh #Sarah_Kreps
لینک اصلی:
https://www.brookings.edu/articles/succeeding-in-the-ai-competition-with-china-a-strategy-for-action/
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
«علی عبدی»:
اسرائیل چگونه موجودیت ایران را تهدید می کند؟ براساس منابع اسرائیلی، اسرائیل به ایران چگونه می نگرد؟
@amniatemeli
🔺چرا حمله به غزه و تفکر «یک بار برای همیشه» برای اسرائیل اشتباه است؟
✍ توماس فریدمن
🔹 نیویورکتایمز
من معتقدم که ورود زمینی اسرائیل به غزه میتواند شکست تاکتیکی تحقیرآمیز اسرائیل از حماس را به دنبال داشته باشد و به یک بحران استراتژیک اخلاقی و نظامی در بلند مدت برای اسرائیل تبدیل شود. این یکی از مواردی است که می تواند اسرائیل را در غزه به دام بیندازد و ایالات متحده را وارد جنگ دیگری در خاورمیانه کند...
🌿 هنگامی که “ایزابل کرشنر” خبرنگار اسرائیلی روزنامه نیویورک تایمز اخیرا از یک راننده تانک ارتش اسرائیل به نام شائی لوی ۳۷ ساله خواست تا هدف از حمله قریب الوقوع اسرائیل به غزه را شرح دهد او چیزی گفت که واقعا توجه مرا به خود جلب کرد. او گفت هدف “بازگرداندن عزت و کرامت به اسرائیل” است. شهروندان اسرائیلی خواستار شکست دادن حماس و رفع تهدید از سوی غزه علیه اسرائیل به عبارت و استدلال “یک بار برای همیشه” تکیه میکنند.
🌿 در طول سالیان متمادی آموخته ام که عبارت چهار کلمهای “یک بار برای همیشه” خطرناکترین جمله است. واقعیت آن است که تمام جنبشهای اسلام گرا و شبه نظامی از طالبان گرفته تا حماس، جهاد اسلامی فلسطین، حزب الله لبنان و انصارالله در یمن همگی ریشههای عمیق فرهنگی، اجتماعی، مذهبی و سیاسی در جوامع خود دارند. این جنبشها به منافع بی پایانی از مردان جوانی دسترسی دارند که بسیاری از آنان هرگز شغلی نداشته اند، فاقد قدرت بوده اند و هرگز رابطهای عاشقانه را تجربه نکرده اند. ترکیب این عوامل مرگبار است و باعث میشود تا آنان با راحتی بسیج شوند. به همین دلیل است که تا به امروز هیچ یک از این جنبشها یک بار برای همیشه حذف نشده اند
🌿 بنابراین، مایل هستم آن چه در چند ستون گذشته ام در نیویورک تایمز به آرامی بیان کردم را اکنون با صدای بلند و واضح بیان کنم. من نیز با “جو بایدن” رئیس جمهور امریکا در این باره هم نظر هستم که اشغال دوباره غزه اشتباهی بزرگ برای اسرائیل خواهد بود.
من معتقدم که چنین اقدامی میتواند شکست تاکتیکی تحقیرآمیز اسرائیل از حماس را به دنبال داشته باشد و برای اسرائیل به یک بحران استراتژیک اخلاقی و نظامی در بلند مدت تبدیل شود. این یکی از مواردی است که میتواند اسرائیل را در غزه به دام بیندازد ایالات متحده را وارد جنگ دیگری در خاورمیانه کند و سه مورد از مهمترین منافع حال حاضر سیاست خارجی آمریکا را تضعیف کند: کمک به اوکراین برای جدا شدن از روسیه به منظور پیوستن به غرب، مهار چین و شکل دادن به یک بلوک طرفدار آمریکا که عربستان سعودی و مصر و سایر کشورهای عربی در کنار اسرائیل را شامل میشود بلوکی که میتواند توازن قوا را در برابر ایران ایجاد کند.
🌿 اگر اسرائیل اکنون وارد غزه شود توافق ابراهیم از هم پاشیده خواهد شد و دو متحد امریکا یعنی مصر و اردن بی ثبات شده و عادی سازی رابطه اسرائیل با عربستان سعودی را غیر ممکن خواهد ساخت و همه این موارد در کنار یکدیگر شکستهای استراتژیک بزرگی خواهند بود. هم چنین، این وضعیت کرانه باختری را به آتش کشیده و باعث آغاز جنگ بین فلسطینیان و شهرک نشینان یهودی در آن منطقه نیز شود.
🌿 اسرائیل چه کاری باید انجام دهد تا اطمینان حاصل شود که حملهای مانند آن چه حماس انجام داد دیگر هرگز تکرار نشود؟ من فعلا پاسخی برای این پرسش ندارم، اما میدانم که پاسخ هر چه باشد این نیست که ۳۶۰ هزار نیروی ذخیره اسرائیلی بسیج شوند تا وارد جنگی شهری در یکی از پرجمعیتترین نقاط جهان شوند. این تصمیم اقتصاد اسرائیل و جایگاه بین المللی آن کشور را در هم خواهد شکست. همه این دوراهیها باید بایدن را وادار به تندتر کردن موضع خود در قبال این بحران کنند.
🌿 بایدن باید بداند که بنیامین نتانیاهو برای مدیریت این جنگ به عنوان یک بازیگر منطقی مناسب نیست. پس از چنین شکست عظیمی قدرتمندترین و متحد کنندهترین کاری که نتانیاهو میتواند انجام دهد آن است که انتخابات جدید اسرائیل را ظرف مدت شش یا نه ماه برگزار کند و اعلام نماید که نامزد نخواهد شد.
🌿 او در حال پایان دادن به کار خود در سیاست است و بنابراین اسرائیلیها نمیتوانند اعتماد کنند که هر تصمیمی که او در مورد غزه و حماس بگیرد تنها با در نظر گرفتن منافع ملی اسرائیل خواهد بود. او برای نفع شخصی خود به منظور دور ماندن از زندان به دلیل مواجهه با اتهامات فساد مجبور به نگهداشتن دیوانههای دست راستی در دولت اش میباشد افرادی که تخیل اشغال مجدد غزه و بازسازی شهرک نشینهای یهودی در آنجا را در سر میپرورانند.
🌿 از این منظر نتانیاهو و اطرافیان اش بر این باور هستند که یک پیروزی نظامی بزرگ و کوتاه مدت که میتواند برای رای دهندگان اسرائیلی بهعنوان جبران ناکامیهای که اخیرا رخ داده قلمداد شود.
@amniatemeli
هدایت شده از ابوقاسم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برای اولین بار از آغاز جنگ میان فلسطین و رژیم صهیونیستی، موشک های شلیک شده حزب الله از جنوب لبنان به سمت عکا و حیفا پرتاب شد و آژیر خطر در بندر حیفا به صدا درآمد.
صرف نظر از نتایج این شلیک ،مساله مهم ورود حزب الله به معادله جدیدی از تنش با اسرائیل بود
قرار نیست حزب الله تنها در مزار شعبا کنشگری نظامی داشته باشد
ابوقاسم
39.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥فتنه ۱۴۰۱ و روزنامهنگاران شرق
@amniatemeli
پیامدهای جنگ برای منطقه پس از عملیات طوفان الاقصی
در میان تلفات وحشتناک غیرنظامیان، جامعه بینالمللی باید قدمی به عقب بردارد و به ریشه وحشتناک آن نگاه کند. جهان ممکن است از حجم حمله حماس غافلگیر شده باشد، اما نباید تعجب کند که این اتفاق افتاده. جامعه بینالمللی بخشی از مسئولیت را بر عهده دارد که اجازه داده درگیری شعلهور شود و طولانیترین…
مرکز: #Carnegie_Endowment
نویسنده: #Marwan_Muasher
لینک اصلی:
https://carnegieendowment.org/2023/10/13/arab-perspectives-on-middle-east-crisis-pub-90774
@amniatemeli
🌀 به مناسبت سالروز ولادت شهید آیتالله دکتر بهشتی
🗓دوم آبان هزاروسیصدوهفت شمسی
🔹 من محمد حسینی بهشتی، فرزند سید فضل الله، در [دوم آبان] سال ۱۳۰۷ در اصفهان متولد شدم...خانواده من، خانواده روحانیت است، چه در شاخه پدری و چه در شاخه مادری. پدرم هم یک روحانی بود با وارستگیهای خاص خودش و کوشش داشت مردم را ارشاد بکند. امام جماعت بود و در مسجد وعظ می کرد.
🔹 من در سال ۱۳۱۱، در سن چهار سالگی، تحصیلات خود را در خانه شروع کردم و چند سالی در مکتبخانه درس میخواندم، بعد به دبستان رفتم. در سال دوم متوسطه، در دبیرستان سعدی اصفهان بودم که به تحصیلات علوم اسلامی علاقهمند شدم.
🔹 در شهریور ۱۳۲۱، به جای ثبت نام در کلاس سوم دبیرستان، تحت تأثیر جاذبههای خاصی که تحصیلات علوم اسلامی برایم داشت، از ادامه تحصیل در دبیرستان منصرف شدم و برای تحصیل علوم اسلامی به مدرسه صدر در اصفهان رفتم.
🔹 بنابراین تحصیلات علوم اسلامی من در تابستان سال ۱۳۲۱ در اصفهان آغاز شد و تا سال ۱۳۲۵ به تحصیل ادبیات عرب، فقه و اصول، منطق و اوایل فلسفه مشغول بودم. در مدت این چهار سال، مقدمات و سطح را به پایان رساندم. اواخر سطح، در شهریور سال ۱۳۲۵ به قم آمدم...
📘 من محمد حسینی بهشتی هستم، ص ۳۷-۳۸
@amniatemeli