روابط ایران و عربستان سعودی از منظر اسرائیل
هر چند روابط تل آویو با ابوظبی و منامه هنوز وارد مراحل جدیتری نشده است. کشورهای عربی مزبور بیشتر در صدد هستند تا همکاریهای امنیتی و سیاسی خود را با تل آویو توسعه دهند، حتی در گذشتهای نه چندان دور هم کمتر کسی متصور بود تا اسرائیل روابط دیپلماسی و اقتصادی با امارات و…
مرکز: #SEPAD
نویسنده: #كليف_جونز
https://www.sepad.org.uk/report/arabic-saudi-iran-and-deescalation-in-the-gulf
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فیلم| شهید مهدی زینالدین، فرمانده قلبها💕
🌴 خاطرات سردار حاج عبدالله عراقی از شهید زین الدین
@amniatemeli
📝 مذاکره با روسیه هنوز یک ایده بد است
📓 گزارش_راهبردی اندیشکده#رند
🔻یافتههای کلیدی:
1⃣ از زمان آغاز جنگ درخواستهایی از آمریکا برای مذاکره مطرح شدهاست. آخرین نسخه استدلال این است که واشنگتن باید برای پایان جنگ مذاکره کند و اوکراین را برای تسلیم شدن تحت فشار قرار دهد.
2⃣ در آمریکا بسیاری از جمهوری خواهان مخالف ادامه حمایتهای نظامی از اوکراین هستند و همچنین برخی از نظرسنجیها نشان دهنده کاهش حمایت از اوکراین در افکار عمومی آمریکاست.
3⃣ اما کاهش پشتیبانی از اوکراین ممکن است بیشتر به دلیل ارسال پیامها و گزارشات نادرست و کمبود اطلاعات باشد. چرا که آمریکا ۲۴ میلیارد دلار برای کمک به اوکراین هزینه کرده که این تقریبا ۳ درصد بودجه ارتش آمریکاست و اوکراین همچنان ۸۳ درصد از خاک خود را تحت کنترل
دارد.
4⃣ از طرفی سازمانهای اطلاعاتی آمریکا معتقدند که جنگ، قدرت نظامی روسیه را به شدت کاهش دادهاست. و نشانههایی از فروپاشی در جبهه داخلی در روسیه وجود دارد. همچنین طبق نظرسنجیها ۸۴ درصد از اوکراینیها همچنان طرفدار جنگیدن هستند.
5⃣ اگرچه بسیاری از جمهوری خواهان مخالف ادامه حمایتها هستند اما سناتورهای متعددی وجود دارند که معتقدند دولت بایدن باید در ارسال سلاح به اوکراین تهاجمیتر و پیشرو تر باشد. بنابراین طبق منطق نظامی مذاکره با روسیه قانع کننده نیست.
✍ نویسندگان: رافائل اس کوهن و جیان جنتیله
📆 تاریخ انتشار: ۱۲ اکتبر۲۰۲۳
🌐 پیوند گزارش
https://www.rand.org/pubs/commentary/2023/10/negotiating-with-russia-is-still-a-bad-idea.html
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞#آموزشی
🎥 امپریالیسم به زبان ساده
@amniatemeli
🔺تلفات حمله شناختی چگونه است؟
🔹دلهره آورترین قسمت این جنگ اعلام نشده، تلفات انسانی آن است. در جنگ سخت وقتی یک نیروی خودی مورد اصابت دشمن قرار میگیرد یک نفر از نیروهای خودی کم میشود، ولی در جنگ شناختی وقتی یک نیروی خودی مورد اصابت دشمن قرار میگیرد، یک نفر از نیروهای خودی کم میشود و یک نفر به نیروهای دشمن اضافه می شود. حتی بدترین از این آنکه فرد مورد اصابت قرار گرفته شاید گروهی را از نیروهای خودی به جبهه دشمن بیفزاید.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥سخنرانی حاج قاسم سليمانی درباره جنايات داعش
🔹انتشار به مناسبت سالروز نامه سردار سلیمانی به مقام معظم رهبری درباره پایان سیطره داعش
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹نابودی داعش به روایت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی
🔺به مناسبت سالروز نامه سردار سلیمانی به مقام معظم رهبری درباره پایان سیطره داعش
@amniatemeli
🔺شهدا در جنگ شناختی چگونه اند؟
🔸در جنگ سخت افراد کشته شدگان بر طبق عقیده اکثر ادیان، شهید محسوب شده و رهسپار بهشت تلقی می شوند. بالعکس این موضوع در جنگ شناختی کشته شدگان، پیرو شیطاین و بازیچه دست قدرت ها هستند. البته نکته مثبت اینجاست که در صورت اصابت نفر خودی و تاثیر نپذیرفتن او، دیگر نسبت به حملات بعدی مصون خواهد ماند. به عبارتی دیگر فرد تاثیر نپذیرفته روئین تن خواهد شد.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥تماشا کنید: نیمه پنهان علیاف
🔹 گزارشی از رابطه خاص یک شرکت نفتی با رئیس دولت باکو
@amniatemeli
🔺فارابی کیست؟
🔹ابونصر محمد بن محمد فارابی، (۲۵۹-۳۳۹ ق) در شهر فاراب خراسان دیده به جهان گشود. در ایرانی بودن فارابی شکی نیست و از جهت آنکه منسوب به فاراب یا پاراب است که در ناحیه ترکستان ساحل غربی رود جیحون (ماوراءالنهر) نزدیکی بلخ قرار داشته، نژاد ترکی و محل تولد (فاراب) وی را از ایران خارج نمیکند، چه آنکه در قلمرو وسیع ایران نژادهای مختلف زندگی میکردند.
🔸وی نخستین فیلسوفی است که در دوره اسلام ظهور کرده و روی همین اصل او را «استاد الفلاسفه» مینامند و همچنین نخستین فیلسوف اسلامی است که به ترجمه آثار علمی و حکمت یونان به زبان عربی پرداخت و نقش بسزایی در رواج فلسفه در جهان اسلام داشت. ابونصر فارابی سومین فیلسوف در جهان بود که تمدن بشری به طرحهای او در سازندگی جوامع مدیون است.
🔹از جزئیات زندگی و تحصیل او در جوانی گزارش مستندی وجود ندارد؛ تنها مشخص است که پدر و پدربزرگ او از نظامیانی بلندمرتبه در دولت سامانیان بودند.
🔸فارابی در علم فلسفه، منطق، جامعهشناسی، پزشکی، ریاضیات و موسیقی تخصص داشت. بیشترین آثار او در زمینه فلسفه، منطق، جامعهشناسی و همچنین دانشنامهنویسی بود.
🔹فارابی کسی بود که ساز قانون را به صورت ۴۵ سیمی اختراع کرد. فارابی در کتاب «موسیقی کبیر» خود درباره این ساز توضیح داده است. «موسیقی کبیر» که گفته میشود شاهکار فارابی در علم موسیقی است، به زبان عربی نوشته شده و آذرتاش آذرنوش، آن را به فارسی برگردانده است. فارابی در این کتاب نظرات گذشتگان درباره موسیقی را جمعآوری کرده و از دو نوع تنبور بغدادی و خراسانی و سازی به نام شاهرود حرف میزند.
🔸فارابی معلم مطلق زمان خود بود؛ او برای دستیابی به نظریه جدید سیاسی خود، فلسفه ایرانشهر (بخشی از تاریخ اندیشه ایرانی که معتقد به شاه آرمانی و فره ایزدی است و ریشه در دوره ساسانی دارد) را با اندیشه اسلامی (نظریه خلافت اسلامی) و دانش یونانی آشتی داد.
🔹فلسفهای که فارابی مطرح کرد، بر اندیشه فیلسوفان بعد از خود تاثیر قابلتوجهی گذاشت. دغدغه اصلی فارابی پیوند بین دین و فلسفه بود، همچنین عقیده داشت دین پیامبر با حکمت یونانی تناقضی ندارد و اختلافات آنها مربوط به ظواهری است که با تاویلات فلسفی برطرف میشوند.
ادامه دارد
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥ویدیو/ کاسبی بزرگ مافیای ایتالیا با گوجه فرنگی!
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
🔺فارابی کیست؟ 🔹ابونصر محمد بن محمد فارابی، (۲۵۹-۳۳۹ ق) در شهر فاراب خراسان دیده به جهان گشود. در ای
🔺لقب فارابی
🔹فارابی به القاب مختلفی شهرت یافت؛ اما مهمترین و اصلیترین لقب او، «معلم ثانی» بود. او بهعلت معلومات عمیق خود در علوم مختلف، بهخصوص در فلسفه، حکمت و موسیقی، بعد از ارسطو که معلم اول بود، «معلم ثانی» لقب گرفت.
🔸لقب «مؤسس فلسفه اسلامی» را نیز به این علت به او دادند برای اولین بار فلسفه را بهطور جدی وارد دنیای اسلام کرد، همچنین «انتقالدهنده منطق صوری یونان به جهان اسلام» از دیگر عناوینی به شمار میرود که در تاریخ اندیشه اسلامی برای فارابی در نظر گرفتهاند.
🔺حیات علمی
🔹فارابی در جوانی به بغداد و ناحیه خلافت عباسیان و بعد به حلب و دمشق در سوریه امروزی رفت و در همان جا هم درگذشت. فارابی تا حدود چهل سالگی در فاراب به تحصیل علم مشغول بود و سپس برای تکمیل مبانی راهی بغداد شد و مدت زیادی را در بغداد ماند و آموختههای خود را در آنجا تکمیل کرد، سپس در سال ۳۳۰ق، به حلب در سوریه رفت. وی در پناه امیر سیفالدوله حمدانی (والی حلب از طرف دو خلیفه عباسی راضی و مقتدر) در این شهر زندگی کرد؛ زیرا سیفالدوله قدر او را میدانست و از او تجلیل میکرد و عطاها میبخشید؛ البته فارابی از آنهمه عطاها چشم پوشید و فقط روزانه به چهار درهم اکتفا کرد.
🔸فارابی تحصیلات خود را در بخارا و بغداد گذراند. آثار فلسفی او راه را برای مریدان و دانش آموزان خودش باز کرد و به عنوان منابعی مهم برای نسلهای پس از مرگش هم باقی ماند. فارابی نقش بسیار مهمی در جدا کردن علوم الهیات از علوم عقلی فلسفه ایفا کرد.
🔹ابن خلکان مورخ معروف میگوید: فارابی بخشی از عمر خود را صرف یادگیری زبان کرد. او زمانی که به بغداد آمد، زبان عربی را خوب نمیدانست؛ اما وقتی که از بغداد به دمشق رفت، یکی از زبان شناسان خوب عربی بود. فارابی زبانهای عربی، ترکی، فارسی، اردو و یونانی را به صورت علمی آشنا بود.
ادامه دارد
@amniatemeli
31.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ویدیو / پشت پرده ناپدید شدن مقامات ارشد چین!
@amniatemeli
هدایت شده از ابوقاسم
📌عصبانیت آمریکا در عراق
عامل مهم حملات نسبتا شدید آمریکا به مواضع حشد الشعبی و کتائب حزب الله در الانبار و جرف الصخر این موشک ها است.
موشک بالستیک کوتاه برد الاقصی مشابه فتح نمونه ایرانی است که با عبور از سیستم پدافند هوایی مستقر در عین الاسد به اهداف حیاتی پایگاه اصابت کرد.
با انعکاس تصاویر واضح مبنی بر آتش سوزی در در سوله های متعدد این پایگاه و تلفات میان نیروهای آمریکایی آن ها ها وادار به تایید و واکنش به آن شدند.
کتائب حزب الله حجم قابل توجهی از موشک های میان برد الاقصی یا همان فتح در اختیار دارد.
ابوقاسم
هدایت شده از ابوقاسم
📌رمزگشایی از ضربه فنی اسرائیل
رهبر انقلاب در دیدار با ورزشکاران فرمودند رژیم صهیونیستی در عملیات طوفان الاقصی ضربه فنی شد.
ضربه فنی یعنی اینکه حریف در همه چیز دچار ضعف و شکست شد و فرصت جبران ندارد.
شروع این ضربه فنی،شکل گیری شبکه مقاومت در مرزهای سرزمین فلسطین اشغالی بود.این یعنی شکست امنیتی
تغییر جغرافیای سیاسی منطقه و عادی سازی روابط ایران و اعراب خلیج فارس شکست سیاسی اسرائیل بود که نمی توانست آن را پیش بینی کند
راهبرد اسرائیل در منطقه حفظ اختلاف میان ایران و عربستان و سایر اعراب خلیج فارس بود تا از تفرقه به امنیت پایدار خود در منطقه برسد.
وحدت کشورهای اسلامی فراتر از انگیزه های دینی یکی از کلان راهبردهای رهبری در منطقه بوده که آثار آن در مقابل هژمونی رژیم صهیونیستی کاملا مشهود است.
صهیونیست ها برای جبران این شکست به توسعه و عادی سازی روابط با کشورهای آسیای مرکزی و قفقاز اقدام کردند.
آن ها با راه اندازی سفارت خود در ترکمنستان و افزایش روابط امنیتی و نظامی با جمهوری باکو در صدد جبران بر آمدند
اما این اقدام قابل مقایسه با تغییر جغرافیای سیاسی در منطقه جنوبی غرب آسیا نبود.
طوفان الاقصی نقطه عطف ضربه فنی اسرائیل بود که بنیاد امنیت،بازدارندگی نظامی و سیاسی آن ها را با چالش عمیق روبه رو کرد.
ابوقاسم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥اولین پرواز جت آموزشی یاسین با موفقیت انجام شد./فارس
@amniatemeli
51.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 فیلم کامل بیانات صبح دیروز رهبر معظم انقلاب در دیدار مدالآوران و قهرمانان ورزش کشور. ۱۴۰۲/۹/۱
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
🔺لقب فارابی 🔹فارابی به القاب مختلفی شهرت یافت؛ اما مهمترین و اصلیترین لقب او، «معلم ثانی» بود. او
مدینه فاضله و فارابی
فارابی بر روی مساله شناخت مفهوم «خوشبختی» در زندگی انسان بسیار تحقیق کرد، او با شناخت فلسفه یونان، اندیشههای جدید و تجارب سفرهای خود نظریهاش را در زمینه «خوشبختی» انسان ارائه داد.
فارابی با طرح موضوع «مدینه فاضله» که با مدینه فاضله افلاطون همخوانی دارد، بسیار مشهور شد، او «مدینه فاضله» را شهر خوشبختی میداند که همه انسانها از راه عقل خواهان رسیدن به آن هستند.
فارابی در نهایت «خوشبختی» را با عقل، شعور، آگاهی و درک مرتبط میداند و نتیجه میگیرد که انسان جاهل هرگز خوشبخت نخواهد بود.
🔺آثار فارابی
🔹فارابی در طول زندگی خود، آثار تالیفی بسیاری بهجای گذاشت که تاثیر شگرفی در تغییر فضای دینی و علمی بعد از او ایجاد کردند. تذکرهنویسان براین عقیدهاند که فارابی بر کتابهای ارسطو از جمله ارغنون، طبیعت، کائنات جو، مابعدالطبیعه و اخلاق ارسطو تعلیقاتی نوشت که بعضی از آنها مفقود شدند. این آثار اهمیت آثار بعدی او را نداشتند و نوعی تمرین فلسفه به شمار میرفتند.
🔸کتابهای «احصاءالعلوم» و کتاب «الحروف» از مهمترین آثار فارابی به شمار میروند و بهجهت تقسیمبندی علوم در آنها قابل تامل هستند. طبق نظریه ارسطو، علوم به دو بخش نظری و عملی و گاهی نیز به سه بخش نظری، عملی و شعری تقسیم میشد که هرکدام نیز سه علم را در برمیگرفتند. ارسطو علوم نظری و عملی را به ۶ علم ریاضی، طبیعی، الهی، اخلاق، سیاست مدن و تدبیر منزل تقسیم کرد. فارابی اساس این تقسیمبندی را به هم نزد؛ اما سیاست مدن و تدبیر منزل را حذف کرد و علم منطق، زبان، فقه و کلام را به آن افزود. با این توضیح، فارابی ترتیب تقسیمبندی علوم را در کتاب احصاءالعلوم چنین آورده است: زبان، منطق، ریاضی، طبیعی، علم الهی، علم مدنی، فقه و کلام.
مهمترین آثار فارابی عبارتاند از:
* «آنچه باید پیش از آموختن فلسفه بدانیم» که فارابی در آن هندسه، منطق، اخلاق نیک و کنارهگیری از شهوت را پیشنیازی برای پرداخت به فلسفه میداند و به شرح هریک از آنها میپردازد.
* «سیاست شهری» که درباره اقتصاد سیاسی نوشته شده است.
* تحصیل السعاده را فارابی درباره اخلاق و فلسفه نظری نوشته است.
* الجمع بین رای الحکیمین درباره ایجاد هماهنگی بین آرای افلاطون و ارسطو است
* رساله فیالعقل درباره ماهیت عقل، چیستی آن و اقسام عقول نوشته شده است.
* رساله فب اثبات المفارقات در اثبات وجود موجودات غیرمادی است.
* کتاب الموسیقی الکبیر جنبههای گوناگون موسیقی مانند مقدمات آن را تعیین میکند. او در این کتاب اصول فلسفی درباره موسیقی، کیفیتهای کیهانی و تأثیرات آن را بیان میکند.
*فصولالحکم درباره حکمت الهی است و به ۷۴ مبحث درباره نفس اختصاص دارد.
* رساله فی السیاسه به بحث درباره سیاست میپردازد.
* آراء اهل المدینه الفاضله و مضاداتها به تشریح مدینه فاضله (آرمانشهر) و ویژگیهای آن اختصاص دارد.
* اغراض ارسطو فی مابعدالطبیعه از کتابهای مهم فارابی است که در شرح کتاب مابعدالطبیعه ارسطو نگاشته شده و ابن سینا هم از آن بهره برده است.
@amniatemeli
هدایت شده از ابوقاسم
#بعد_از_ظهر_سوزان
کلان روایتی که کتاب بعد از ظهر سوزان افشا می کند ماجرای عجیب قتل عبدالمجید خویی فرزند ابوالقاسم خویی توسط مقتدی صدر است.
اسنادی که در کتابی که بنده ترجمه کردم وجود دارد اثبات میکند که مقتدی صدر همکاری عمیقی با گروه های وابسته به صدام در نجف اشرف داشته است.
معامله و کادر سازی بعثی ها در حلقه میانی اطرافیان مقتدی صدر خرده روایت های این کتاب است که بنظرم جای دیگه ای به آن اشاره نشده است.
لینک تهیه محدود کتاب بزودی منتشر می شود.
ابوقاسم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ماجرای بمب قلیونی در یکی از عملیاتهای پهپادی ایران علیه داعش در سوریه چه بود؟
@amniatemeli
هدایت شده از ابوقاسم
یکی از مخاطبین محترم پیام دادند که:
آیا یک میلیارد و دویست هزار مسلمان نمیتوانند به صورت مشارکتی اقدامات مشابهی جهت ترور و حذف سریعتر و محاکمهی مقامات تروریست اسرائیلی و آمریکایی پاداش تعیین نمایند تا انشاءالله هرچه زودتر این امر محقق گردد.
من کاری با محتوای پیشنهادی ندارم ولی اصل حرکت ملت ها برای وحدت در مقابل اسرائیل کلان راهبرد انقلاب اسلامی بوده و هست.
ملت و امت واحده ای که باهم اقدام و عمل داشته باشند،
یاد این جمله معنادار امام خمینی رحمه الله افتادم:
برای من یک مطلب به شکل معماست و آن این است که همه دوَل اسلامیّه و ملتهای اسلام میدانند که این درد چیست، میدانند که دستهای اجانب در بین است که اینها را متفرق از هم بکند
میبینند که با این تفرقهها ضعف و نابودی نصیب آنها میشود، میبینند که یک دولت پوشالی اسرائیل در مقابل مسلمین ایستاده
🔺که اگر مسلمین مجتمع بودند، هرکدام یک سطل آب به اسرائیل میریختند او را سیل میبرد مع ذلک در مقابل او زبون هستند.
چند نکته مهم در این بحث وجود دارد:
❎مسلمین همه با هم باید یک سطل آب را بریزند،یکی بریزد چند نفر نریزد نتیجه حاصل نمی شود،
مثل شرایط کنونی که خیلی از دول اسلامی و برخی مسلمانان از مساله فلسطین بی تفاوت عبور می کنند.
❎مسلمین باید همزمان سطل آب را بریزند تا جریان آب شکل بگیرد.
❎مسلمین باید در جهت واحد سطل آب را رها کنند
❎مسلمین برای دوران بعد از سیل که ویرانی هایی دارد باید برای بازسازی برنامه و استراتژی داشته باشند.
وحدتی که ملت ها را با محوریت فلسطین دور هم جمع می کند برای اسرائیل خطر آفرین است.
ابوقاسم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥جان میرشایمر، استاد دانشگاه شیکاگو
@amniatemeli
هدایت شده از ابوقاسم
📌خیرت ویلدرز سیاستمدار راست رادیکال در انتخابات هلند پیروز شد.
بر اساس نتیجه ای که از صندوقهای رای اخذ شد، حزب «برای آزادی» خیرت ویلدرز بر خلاف تمام پیشبینیها، 35 کرسی از مجموع 150 کرسی پارلمان را به دست آورد.
ولیدرز سیاستمدار 60 ساله در برنامه حزب خود خواستار تعطیلی مساجد و ممنوعیت قرآن شد و طرفدار خروج هلند از اتحادیه اروپا است وعده های انتخاباتی او محدودیت پناهندگی ، بازسازی مرز بندی و مبارزه با اسلام است.
به نوشته تایمز، ویلدرز به دلیل عقاید و اظهارنظرهای اسلامستیزانهاش به مرگ تهدید شده و از سال 2004 تحت حمایت شدید پلیس بوده است.
حزب راست برای آزادی بخاطر عملکرد ضعیف چپگراهای هلند و همچنین بخاطر دیدگاه های اسلام ستیزانه توانست به این پیروزی دست پیداکند
باتوجه به اینکه حزب برای آزادی برای تشکیل دولت به ائتلاف با جریان های دیگه دارن باید گفت خروج هلند از اتحادیه اروپا کاملا غیر ممکن است
اما باید منتظر محدودیت و اخراج مسلمانان از هلند باشیم
ابوقاسم
/پولیتیکو/
🔺راه حل حماس برای مقابله با برتری تکنولوژیک اسرائیل / چرا فناوری های نوین در اوکراین جواب می دهد ولی در غزه نه؟
▫️انتخاب
#بخش_اول
🔹"پولیتیکو" نوشت: از زمان شروع جنگ اوکراین، عملیات نظامی با موجی از فناوری های جدید همراه شده است. برخلاف جنگ های گذشته، اکنون می توانیم عمق میدان نبرد را به راحتی ببینیم. سلاح ها دارای دقت بسیار بالایی هستند. فناوری ها اعم از هواپیماهای بدون سرنشین، رهگیری ارتباطات، تصاویر ماهواره ای یا GPS، نسبتا ارزان هستند. پهپادهای تجاری میتوانند خطوط سنگربندی شده را نابود کنند، موشک های کوچک میتوانند خودروهای زرهی را منفجر کنند، و حتی تهدیدهای جزئی می توانند کشتی های جنگی را به حرکت درآورند.
🔸بسیاری از تحلیلگران ممکن است بگویند جنگ زمینی وارد دوره جدیدی شده، اما همانطور که ارتش اسرائیل سیطره اش بر شهر غزه را تحکیم می بخشد، ممکن است معلوم شود که وضعیت جنگ اوکراین یک استثناست.
🔹در اوکراین، مسکو و کی یف تصمیم گرفته اند با عملیات متقارن متعارف مبارزه کنند. تغییرات تکنولوژیک در این جبهه قابل توجه بوده است، اما اجرای تاکتیک ها از سوی دو طرف، به دستاوردهای عملیاتی بسیار کمتری نسبت به پیش بینی بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران منجر شد. پس از 18 ماه، میدان نبرد، به خطوط مقدم ثابت و جنگ سنگرها تبدیل شده است که هیچ پایانی برای آن متصور نیست.
بر اساس گزارش اخیر مرکز سوفان، «چهار ماه پس از ضد حمله اوکراین، خطوط نبرد تغییر چندانی نکرده و شواهد نشان می دهد که جنگ می تواند به یک درگیری طولانی مدت تبدیل شود که متحدان اوکراین ممکن است تمایلی به حمایت از آن نداشته باشند».
🔸واضح است که اوکراین و روسیه هر دو تأثیر فناوری های جدید علیه خود را خنثی کرده اند. اما در غزه، چنین تقارنی از فناوری، نیرو یا تاکتیک وجود ندارد. حماس تصمیم گرفته است که با ارتش اسرائیل به شیوه ای که اوکراین با روسیه می جنگد، نبرد نکند. البته اگر می خواست هم نمی توانست.
🔹اگر حماس با چند خودروی مکانیزه و خمپاره در زمین های باز حمله کند، اساسا دست به خودکشی زده است. بنابراین، این گروه شبه نظامی با درک عدم برابری با دشمن، به گونه ای می جنگد که برتری عددی و تکنولوژیک اسرائیل جبران شود، و نمونه هایی وجود دارد که نشان می دهد چگونه حماس با این عدم تقارن سازگار شده است.برای مثال، در حالی که حضور گسترده پهپادها در اوکراین دید بهتری از میدان نبرد را فراهم کرده و آن را تقریباً شفاف میکند، به این معنی که مکان های کمی برای پنهان کردن توان رزمی گسترده، امکانات لجستیکی و پست های فرماندهی که مشخصه عملیات های متعارف هستند، وجود دارد. در مقابل، حماس تلاش می کند این مزیت اسرائیل را در غزه بی اثر کند و در مناطق مختلف، هزارتوهای تونل ها پنهان می شود.همچنین حماس با پراکنده کردن نیروها و ذخایر لجستیکی خود، «کوچکتر به نظر می رسد» و در نتیجه، هدف قرار گرفتن یکباره بخش قابل توجهی از توان نظامی اش را ناممکن می کند.
🔸در مرحله بعد، با توجه به بهبود قابل توجه در اطلاعات سیگنال ها، مقرهای فرماندهی یکی دیگر از اهداف مهم هم در میدان نبرد اوکراین و هم در غزه هستند. مقرهای فرماندهی روسیه بزرگ و متمرکز هستند و نشانه های الکترونیکی قابل توجه و منحصر به فردی دارند. آنها همچنین به ارتباطات لایه ای و مضاعف برای هماهنگی واحدها، توپخانه، پشتیبانی هوایی و عملیات لجستیکی نیاز دارند. بنابراین، شناسایی این ارتباطات با قابلیت های پیشرفته جمع آوری داده های الکترونیکی، نسبتا ساده است.
🔹در همین حال، حماس با کاهش استفاده از دستگاه های ارتباطی، سعی کرده برتری اسرائیل در شناسایی و ردیابی ارتباطات را کم اثر کند. این گروه شبه نظامی به دلیل ضرورت، ردپای الکترونیکی بسیار کمتری از خود بر جای می گذارد، زیرا طی سال ها تجربه می داند که تلفن، واکی تاکی و ارتباطات متنی شنود می شوند. به این ترتیب، حماس، برای استفاده از تلفن های همراه دیسیپلین خاص خود را دارد و رد و بدل شدن اطلاعات در رویدادهای کلیدی مانند حملات 7 اکتبر را به حداقل می رساند.
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
/پولیتیکو/ 🔺راه حل حماس برای مقابله با برتری تکنولوژیک اسرائیل / چرا فناوری های نوین در اوکراین جوا
/پولیتیکو/
🔺راه حل حماس برای مقابله با برتری تکنولوژیک اسرائیل / چرا فناوری های نوین در اوکراین جواب می دهد ولی در غزه نه؟
▫️انتخاب
#بخش_پایانی
🔹با این وجود، حملات متعدد نیروی هوایی اسرائیل بعد از حمله 7 اکتبر حماس، نشان میدهد که سیستم های اطلاعاتی اسرائیل هنوز هم قادر به شناسایی اهداف کلیدی هستند، البته با دشواری بیشتری نسبت به اوکراین.در نهایت، سلاح های دقیق یکی از پیشرفت های مهمی است که بر جنگ اوکراین تأثیر گذاشته است، اما باز هم تأثیر بسیار کمتری در غزه خواهد داشت. تسلیحاتی نظیر موشک های ضد زره جاولین و موشکهای هدایت شونده دوربرد ATACM که در اختیار اوکراین قرار گرفت و سلاح های تهاجمی و دقیق روسیه را از کار انداخت، اکنون همه جا هستند. توانایی اتصال حسگرهای پهپادها به توپخانه هدایت شونده دقیق، موشک های حمله مستقیم مشترک (JDAM) و سلاح های ضد تانک، رویای هر فرمانده ای را برای دقت تسلیحات برآورده کرده است. دیگر صدها گلوله توپخانه یا بمب برای حمله به یک هدف مورد نیاز نیست، یک موشک JDAM یا یک پهپاد انتحاری می تواند کل مقر را منفجر کند.
🔸اسرائیل همان قابلیت های دقیق را دارد، اما بدون شک تأثیر بسیار کمتری در شهر غزه خواهند داشت. در آنجا، مزیت فوق العاده اسرائیل یعنی دقت بالای تسلیحات، با استتار نیروهای حماس و استفاده از تونل ها کاهش می یابد. همچنین باید در نظر داشت که حماس تنها چند سایت پرتاب موشک و خمپاره دارد و عملا هیچ تشکیلات بزرگ نیرو، وسایل نقلیه مکانیزه یا انبارهای بزرگ مهماتی وجود ندارد که اسرائیل به آن حمله کند. دقت، یک مزیت است، اما این مزیت در برابر گروهی که در یک منطقه بزرگ شهری پنهان شده و در تاکتیک های واحدهای کوچک مهارت دارد، به طور قابل توجهی کاهش می یابد.همچنین شایان ذکر است که طرفی که بتواند زمان، مکان و روش مبارزه را انتخاب کند، مزیت بزرگی در نبرد کسب می کند. ناپلئون در این کار استاد بود و حماس نیز از آن بی بهره نیست. انتخاب مناطق شهری متراکم و شلوغ غزه برای جنگ، عمدی است. این سخت ترین شکل جنگ است و برتری گسترده اسرائیل در تعداد، تجهیزات و فناوری را کم اثر می کند.
🔹در مورد استراتژی ارتباطی برتر حماس، جمعیت پرشور و ایدئولوژی اش می توان چیزهای زیادی گفت. اما در عین حال که این قابلیت ها حیاتی هستند، ام توانایی حماس برای بی اثر کردن فناوری های مهم اخیر که در اوکراین بسیار اثر گذار بوده اند را نمیتوان نادیده گرفت.در طول یک سال گذشته، جهان شاهد نبرد روسیه و اوکراین بوده است. فناوری های جدید باعث شد کی یف بتواند روسیه را در میدان نبرد متوقف کند، اما این مورد در غزه صادق نخواهد بود. حماس قطعا پیروز نخواهد شد اما ممکن است شکست نیز نخورد.
@amniatemeli