🔺کودتای خاموش علیه دموکراسی
✍ نانسی برمیو استاد علوم سیاسی دانشگاه آکسفورد و دارون عجماغلو استاد اقتصاد در مؤسسهی فناوری ماساچوست
🌿 حامیان دونالد ترامپ همین سه سال پیش با تحریک او به ساختمان کنگره حمله کردند تا نمایندگان را مجبور به رد کردن نتایج انتخابات ریاست جمهوری کنند. این رویداد بزنگاهی تلقی شد که در آن خطر عقبگرد دمکراسیها در پیش چشم جهان قرار گرفت. دموکراسیها چگونه سقوط میکنند؟ چه عواملی باعث پسرفت دموکراسیها به اقتدارگرایی میشوند؟
● یک روش پیچیده و تدریجی برای براندازی نظام دموکراتیک چیزی است که به آن «گسترشطلبی قدرت اجرایی» گفته میشود. گسترشطلبی قدرت اجرایی به فرایندی گفته میشود که طی آن دولت منتخب از طریق مجاری قانونی، همچون همهپرسی یا تغییر قانون اساسی، بهمرور خود را از قیدوبندهای قانونی رها میکند و با دستزدن به مجموعهای از تغییرات نهادی مانع از این میشود که نیروهای مخالف بتوانند قدرت دولت را در آینده به چالش بکشند.
● ویژگی اصلی روش گسترشطلبی این است که تغییرات نهادی مورد نظر دولت اغلب یا به رأی عموم گذاشته میشوند یا توسط منتخبان مردم به تصویب میرسند. یعنی تضعیف دموکراسی از طریق مصوباتی دموکراتیک صورت میپذیرد. نمونهای از این مدل عقبگرد دموکراسی روند تحکیم و توسعهی قدرت رجب طیب اردوغان و حزب عدالت و توسعهی ترکیه است. بیش از پانصد قانون تنها در دو سال اول کار اردوغان تصویب شد. برخی از این قوانین نهادهای ناظر بر پاسخگوکردن قوهی اجرایی، از جمله آزادی رسانهها و استقلال قوهی قضائیه را تضعیف کردند.
● دستکاری راهبردی انتخابات فرآیند رایج دیگری است که منجر به عقبگرد دموکراسیهای معاصر شده است. چنین دستکاریهایی مداخلات مختلفی هستند که در رقابت انتخاباتی به نفع دولت مستقر انجام میشوند، از جمله:
- جلوگیری از دسترسی به رسانهها به اطلاعات مربوط به انتخابات
- استفاده از منابع مالی دولت برای مبارزهی انتخاباتی
- رد صلاحیت نامزدها مخالف و جلوگیری از ثبت نام رأیدهندگان
- دستچینکردن اعضای کمیسیونهای برگزاری انتخاباتی
- تغییر قوانین انتخاباتی به نفع صاحبان مناصب و آزار مخالفان.
● حرکت تدریجی دمکراسی ها به سوی اقتدارگرایی، برخلاف تحولات دفعی مثل کودتا، اغلب فاقد جرقهای ناگهانی هستند که مردم را به کنشگری برانگیزد یا رهبران را وادارد که علم مبارزه برای حفظ نهادها و ارزشهای دموکراتیک را بلند کنند.
● گسترشطلبی قدرت اجرایی دقیقاً زمانی اتفاق میافتد که اکثریت حامی دولت هستند و دستکاری راهبردی انتخابات زمانی رخ میدهد که رقبا گمان میکنند بخت کسب اکثریت آرا را دارند. در این مقاطع، نیروهای مخالف به دلیل شکافهای داخلی ناشی از شکست تضعیف شدهاند و ایجاد بسیج مردمی برای مقاومت بسیار دشوار است.
● یکی دیگر از مشکلات مربوط به روندهای جدید عقبگرد دموکراسی مبهمبودن آنها است.. دولتهایی که به این عقبگردها اقدام میکنند سعی دارند از همان نهادهایی مشروعیت کسب کنند که در اولویت دموکراسیخواهان قرار دارند: انتخابات ملی، کسب اکثریت آرا در مجلس، دادگاه، و حاکمیت قانون. در نتیجه، کسانی که میخواهند در برابر عقبگرد دموکراسی مقاومت کنند، باید از یک سو با مقامات حکومتی مقابله کنند که در پی مهندسی عقبگرد هستند، و از طرف دیگر با تودههای بسیجشدهی حامی دولت. دفاع از فشار خارجی به چنین دولتهایی به عنوان مداخله در امور داخلی کشور و نقض حق حاکمیت ملی تفسیر میشود. همچنین، اثبات اینکه چنین تغییرات نهادیای با هدف برقراری استبداد انجام میشوند بسیار دشوار است.
🌿 عجم اوغلو میگوید فروپاشی نهادهای دموکراتیک به ورشکستگی مالی شبیه است: در ابتدا به آرامی آغاز میشود و ناگهان شتاب میگیرد. نهادهای دموکراتیک به هنجارهایی دموکراتیک (همچون مصالحه، همکاری، و احترام به حقیقت) وابسته هستند که با کنش فعال شهروندان و رسانههای آزاد تقویت میشوند.
@amniatemeli
37.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥تماشا کنید: پوتین در جنگ اوکراین دست بالا را دارد؟
@amniatemeli
🔴کسب رتبه علمی «ب» فصلنامه دولت پژوهی ایران معاصر در ارزیابی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
💠 به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم اجتماعی و فرهنگی دانشگاه جامع امام حسین علیهالسلام؛ با عنایت خداوند متعال، فصلنامه "دولت پژوهی ایران معاصر" در حوزه مطالعات دولت در ایران در ارزیابی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری سال ۱۴۰۲ موفق به اخذ رتبه علمی «ب» گردید.
🔻لازم به ذکر است این فصلنامه با هدف مطالعه بنیادهای نظری و تجربی دولت در ایران معاصر، با تمرکز بر انقلاب مشروطه و انقلاب اسلامی، از سال ۱۳۹۴ هجری شمسی راهاندازی شدهاست.
✅ جهت مطالعه پژوهشهای منتشر شده در این فصلنامه و ارسال مقالات خود میتوانید به تارنمای زیر مراجعه فرمایید: https://irsj.ihu.ac.ir🌐
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 برای زنی که طی ۶۰ سال یک گرم زباله هم تولید نکرد!
@amniatemeli
#اینفوگرافیک
🚨 عهدنامه گلستان و ترکمانچای
🔹 #عهدنامه_گلستان: 2 آبان سال 1192 ه.ش، 24 اکتبر 1813 م
🔹 #عهدنامه_ترکمانچای: 1 اسفند سال 1206 ه.ش، 21 فوریه 1828 م
🔺 هفده ولایت قفقازی ایران
🔸مناطق جدا شده ایران در عهدنامه گلستان و ترکمانچای:
گنجه، قرهباغ، شکی، شیروان، قبه، دربند، بادکوبه، داغستان، گرجستان، شورهگل، آچوق باشی، گروزیه، منگریل، آبخاز و سامگرلو و گوریا، ایروان، نخجوان، تالش
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥تماشا کنید: رقابت مجدد ترامپ و بایدن؛ این بار فرق میکند؟
@amniatemeli
🔺تلاش روسیه و ایران براى ایجاد وضعیت جغرافیایى و اقتصادى جدید در جنوب قفقاز
🔸طبق خلاصه اى سیاسى که مؤسسه پژوهشى هلندى آن را منتشر کرده است، منطقه قفقاز حلقه اصلى در زنجیره با ارزشى مى باشد که به سرعت در حال توسعه است و این زنجیره را ایران و روسیه براى دور زدن تحریم هاى غرب ایجاد کردند.
این خلاصه سیاسى که "مؤسسه کلینجندیل" آن را تهیه…
مرکز: #eurasianet
نویسنده: #unnoun
لینک منبع اصلی؛
https://eurasianet.org/russia-and-iran-strive-to-forge-new-geo-economic-reality-in-the-south-caucasus-report
@amniatemeli
هدایت شده از مطالعات راهبردی مکران
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🆔بزرگترین سازه آبگیر و آبگذر دریایی جهان در #چابهار
با اتمام عملیات ساخت، شناورسازی و نصب بزرگترین سازه آبگیر و آبگذر دریایی جهان در چابهار، گامی دیگر در راستای تحقق وعده دولت برای انتقال آب دریای #عمان به استانهای شرقی کشور محقق شد
#مکران
https://eitaa.com/makranp
📝 فقط خاورمیانه می تواند خاورمیانه را درست کند
مسیری به سوی نظم منطقه ای پس از آمریکا
📓#گزارش_ راهبردی# فارن افرز
🔻یافته های کلیدی
1⃣حتی جنگ در غزه به تغییرات قابل توجهی در جهت گیری سیاست خارجی واشنگتن منجر نشده است و همچنان اولویت آمریکا در سیاست خارجی تمرکز بر مهار چین است.
2⃣ کاهش نقش ایالات متحده به این معنا نیست که دیگر قدرت های جهانی جایگزین ایالات متحده خواهند شد. زیرا نه رهبران اروپایی و نه رهبران چینی علاقه یا ظرفیت زیادی برای تصدی این کار نشان نداده اند.
3⃣ با کاهش تعاملات ایالات متحده در منطقه در سال های اخیر، قدرت های بزرگ منطقه ای به طور پیوسته تلاش های خود را برای شکل دادن و تنظیم ترتیبات امنیتی جدید افزایش داده اند. برای نمونه بهود روابط ایران با عربستان سعودی و امارات، بهبود روابط عربستان و امارات با ترکیه، پایان محاصره اقتصادی قطر و بازگشت سوریه به اتحادیه عرب.
4⃣ هر گونه انتظاری مبنی بر اینکه واشنگتن بتواند به معامله بزرگی دست یابد که به طور قطعی به مناقشه رژیم اسرائیل و فلسطین پایان دهد، از واقعیت های امروز خاورمیانه دور است. در واقع، به احتمال زیاد پیشرفتهای دیپلماتیک بزرگ از خود کشورهای منطقه حاصل میشود و به آن بستگی دارد.
✍ نویسندگان: دالیا داسا کای و صنم وکیل
📆 تاریخ انتشار: ۲ فوریه ۲۰۲۴
🌐 پیوند گزارش
https://www.foreignaffairs.com/middle-east/fix-middle-east-united-states
@amniatemeli
46.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥تماشا کنید: ترامپیستها در ترامپ چه میبینند؟
@amniatemeli
ناوهای چین و روسیه وارد آبهای سرزمینی ایران شدند
🔹ناوهای چین و روسیه برای برگزاری رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۴ در شمال اقیانوس هند وارد آبهای سرزمینی ایران شدند.
@amniatemeli
30.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ۳۰ سال کار در عرض دو سال، نورا چطور متولد شد؟
@amniatemeli
/اکونومیست/
▫️۳ ریسک بزرگ که میتواند سرنوشت انتخابات آمریکا را تغییر دهد / آیا جیل استین، فعال محیط زیست و کورنل وست، استاد چپگرای دانشگاه میتوانند نتیجه انتخابات را تغییر دهند؟
#بخش_اول
نشریه"اکونومیست" در مطلبی آورده است: بالاخره پس از رقابتهای مقدماتی حزب جمهوری خواه در سه شنبه بزرگ، به نظر میرسد که تکرار رویارویی بایدن و ترامپ در انتخابات ماه نوامبر مسجل شده است. این اولین بار از سال ۱۹۱۲ میلادی تاکنون است که یک رئیس جمهور سابق، یک رئیس جمهور مستقر را به چالش میکشد.
کاندیداهای این دوره کاملا شناخته شده هستند، اما حدود ۱۲ درصد از رای دهندگان هنوز تصمیم نگرفته اند که به کدام یک رای خواهند داد. این رای دهندگان مردد ممکن است موجب شکل گیری یک رقابت نزدیک و فشرده شوند. در ۶ انتخابات قبل از سال ۲۰۰۰، میانگین اختلاف آرای کاندیدای پیروز و کاندیدای بازنده ۹ درصد بوده است. در ۶ انتخاباتی که از سال ۲۰۰۰ به این سو برگزار شده، این رقم به ۳ درصد کاهش یافته است. این آمار نشان میدهد که این روزها انتخاباتهای ریاست جمهوری تا چه حد نزدیک و شانه به شانه هستند. تنها در ۶ ایالت، انتخابات ماه نوامبر رقابتی خواهد بود. آخرین بار حدود ۱۶۰ میلیون آمریکایی رای دادند، اما جو بایدن در ایالت مهم و تاثیر گذار ویسکانسین تنها با ۲۰ هزار رای اختلاف یعنی ۰.۰۱۳ درصد کل آرا به پیروزی رسید. زمانی که انتخابات تا این حد نزدیک باشد، تفاوتهای کوچک در آرای ریخته شده به صندوق میتواند تاثیراتی دگرگون کننده به دنبال داشته باشد.به همین دلیل هر عاملی میتواند سرنوشت انتخابات را به نفع جو بایدن یا دونالد ترامپ تغییر دهد. چند موضوع مهم مطرح است: اقتصاد، مرز، سقط جنین. حامیان کاندیداها و داوطلبان برای ترغیب مردم به رای دادن و پیوستن به اردوگاه هر یک از دو رقیب اصلی تلاش میکنند. اما در این انتخابات ۳ حوزه عدم قطعیت بزرگ دیگر نیز وجود دارد.اولین عامل نقش احزاب ثالث است. بسیاری از مردم آمریکا رابطه چندان خوبی با احزاب اصلی ندارند. از نظر تئوریک، شکستن انحصار آنها اتفاقی فوق العاده خواهد بود. در عمل، نگاهی به کاندیداهای حزب ثالث موجود میتواند ارزیابی دقیق تری به دست دهد. از جمله کاندیداهای ثالث میتوان به جیل استین، فعال محیط زیست، کورنل وست، استاد دانشگاه چپگرا و رابرت کندی اشاره کرد.
از زمانی که در سال ۲۰۰۰ رالف نادر از حزب دموکرات با حضور در انتخابات و جلب بخشی از آرای دموکرات ها، مانع از پیروزی ال گور مقابل جورج بوش پسر شد، احزاب دموکرات و جمهوری خواه مقررات سختگیرانهای برای کاندیداتوری اعضای خود در انتخابات ریاست جمهوری به اجرا گذاشتند. بعید است استین و وست بتوانند در همه ایالتها جواز حضور در انتخابات را پیدا کنند. ماجرای کندی متفاوت است. در نظرسنجیهایی که شامل احزاب ثالث است، او ۱۲ درصد آرا را به خود اختصاص داده است. این نشان میدهد که وی در اکثر ایالتها از صلاحیت قرار گرفتن در برگههای رای برخوردار خواهد بود. اگر این نظرسنجیها واقعا در ماه نوامبر به آرای مردمی تبدیل شوند، او با اختلاف زیاد بیشترین آرای یک کاندیدای ثالث از زمان کاندیداتوری روس پروت در سال ۱۹۹۲ را به دست خواهد آورد.
عامل غیرقطعی دیگر که ویژگی منحصر به فرد این دوره است، نگرانیها درباره پروندههای مطروحه علیه ترامپ است. این هفته دیوان عالی آمریکا این سیگنال را ارسال کرد که او میتواند در کورس رقابت باقی بماند. طی چند سال گذشته همواره این گمانه زنی مطرح بوده که او ممکن است قبل از فرا رسیدن انتخابات زندانی شود یا اینکه اگر هم انتخاب شد، کشور را از داخل سلول زندان رهبری کند. این اتفاق رخ نخواهد داد. اکثر پروندههایی که او با آنها رو بروست، با در نظر گرفتن دوره فرجام خواهی، تا ۵ نوامبر به نتیجه نخواهد رسید. تنها پروندهای که تا آن زمان تکلیفش مشخص خواهد شد، غیرمهمترین آنهاست: یعنی پرونده اتهامات ترامپ بابت پرداخت حق السکوت به استورمی دنیلز، پرون استار معروف.البته اینگونه نیست که این پروندهها بی تاثیر باشند.
@amniatemeli
46.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥تماشا کنید: استراتژی تازه سیاست خارجی بنسلمان و بن زائد چیست؟
🔹بازی ظریف سعودی و امارات بین چین و امریکا
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
/اکونومیست/ ▫️۳ ریسک بزرگ که میتواند سرنوشت انتخابات آمریکا را تغییر دهد / آیا جیل استین، فعال محی
/اکونومیست/
▫️۳ ریسک بزرگ که میتواند سرنوشت انتخابات آمریکا را تغییر دهد / آیا جیل استین، فعال محیط زیست و کورنل وست، استاد چپگرای دانشگاه میتوانند نتیجه انتخابات را تغییر دهند؟
#بخش_پایانی
در نظرسنجیهای اکونومیست، یک سوم رای دهندگان جمهوری خواه گفته اند "مجرم بودن" ویژگی مطلوبی برای یک کاندیدا نیست. اما تعصبات حزبی در میان حامیان حزب جمهوری خواه بدان معناست که اکثریت عظیمی از کسانی که قبلا به ترامپ رای داده اند، باز هم به او رای خواهند داد. با این حال به محض اینکه دادگاه رسیدگی به اتهامات وی در خصوص ایفای نقش در حمله به ساختمان کنگره در سال ۲۰۲۱ آغاز شود، این موضوع در اذهان یادآوری خواهد شد که دور نخست ریاست جمهوری وی چگونه به پایان رسید و آنجاست که رای دهندگان مردد باید تصمیم بگیرند که یک شانس دیگر به او بدهند یا نه.
سومین حوزه عدم قطعیت، سن و سال کاندیداهاست. بایدن و ترامپ کهنسالترین کاندیداهای تاریخ هستند و این موجب پررنگ شدن گزینهای تحت عنوان "رویداد سلامتی" خواهد شد. در حزب جمهوری خواه ترامپ هیچ وارث سیاسیای ندارد؛ بنابراین در صورت درگذشت او، حزب جمهوری خواه دچار هرج و مرج خواهد شد.
اما در میان دموکرات ها، این بحث در جریان است که آیا بایدن با توجه به سن و سالش قادر به پیروزی در رقابت انتخاباتی خواهد بود یا نه. ۸۵ درصد از شهروندان امریکایی و ۷۰ درصد از دموکراتها معتقدند که او بیش از حد پیر است که بتواند یک دور دیگر رئیس جمهور آمریکا باشد. بعید است این نظر تغییر کند.
اگر بایدن بتواند مجددا رای ایالتهای سرنوشت ساز را به دست آورد و به عنوان نامزد اصلی حزب متبوعش انتخاب شود، استدلال اصلی به نفع بایدن مبنی بر اینکه او بهترین گزینه برای شکست دادن ترامپ است بیش از پیش تقویت خواهد شد. جایگزین کردن گزینهای دیگر با بایدن پرریسک بوده و هرج و مرج ایجاد خواهد کرد. بایدن باید خود داوطلبانه کنار بکشد که آن هم امری غیرمحتمل به نظر میرسد. کامالا هریس، معاون رئیس جمهور و جانشین احتمالی هم کاندیدایی به مراتب ضعیفتر خواهد بود. در مجموع به نظر میرسد که رویارویی ترامپ و بایدن در انتخابات ماه نوامبر امری اجتناب ناپذیر است. اما با توجه به فاکتورهای عجیب و غریب و خاص این رقابت، بیش از آنچه فکر میکنید عوامل غیرقابل پیش بینی در پیش هستند.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥ویدیو / آنچه «بازی مرکب» می خواهد بگوید
@amniatemeli
🔺فرصتی طلایی جهت تبدیل شدن به یک دریادل واقعی و حقیقی
@amniatemeli
27.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥تماشا کنید: بازگشت ترامپ یعنی ...
🔹به گفته ناظران پیروزی احتمالی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری میتواند پیامدهایی بر سیاست داخلی، خارجی، دیپلماسی و اقتصاد امریکا داشته باشد. زیرا برنامه ترامپ که حتی رادیکالتر از دوره اول ریاست جمهوری اوست، میتواند سیاست امریکا را کاملا تغییر دهد
@amniatemeli
#آموزش_جنگ_شناختی
قسمت اول
✳️ «خستگی تصمیم» چیست و در جنگ شناختی چگونه از آن استفاده می کنند؟
🔹همانگونه که «عضلات» ما بعد از کار کردن زیاد خسته میشوند، «مغز» نیز بعد از تصمیمگیریهای متعدد در طول روز، دچار خستگی میشود که به آن، خستگی تصمیم (Decision fatigue) میگویند.
#آموزش
#جنگ_شناختی
#درسنامه
ادامه دارد...
@amniatemeli
32.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔵 تاریخچه کامپیوتر کوانتومی
✅ کوانتوم چه نقشی بر تولید ریزپردازنده ها دارد؟ نقش کوانتوم در تولید تلفن همراه و وسایل الکترونیکی چیست ؟
✅انقلاب مکانیک کوانتومی تکنولوژی مدرن را هم متحول کرد. برایان گرین(فیزیکدان مشهور آمریکایی) سفری را به دنیای الکترونیک آغاز میکند، از ترانزیستورها تا فیبرهای نوری، همگی اینها بخاطر مکانیک کوانتوم ممکن شدهاند و تکنولوژی مدیون فیزیک کوانتوم است.
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
#آموزش_جنگ_شناختی قسمت اول ✳️ «خستگی تصمیم» چیست و در جنگ شناختی چگونه از آن استفاده می کنند؟ 🔹هما
#آموزش_جنگ_شناختی
قسمت دوم
۲.تکنیک مرغ(ایجاد ترس)
🔺باید اصل این تکنیک را بر ایجاد ترس در طرف مقابل بنا کرد. رجزخوانی نمونه بارزی از به کارگیری این روش است که امروزه در علم جنگ نرم به «تکنیک مرغ» شهرت یافته است.
#آموزش
#جنگ_شناختی
#جنگ_نرم
#درسنامه
ادامه دارد...
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 این ذکر خاص شما را صدهزار درجه بالا میبرد!
🔹 ۲۴ اسفند سالروز درگذشت یکی از مراجع تقلید سرشناس معاصر، آیتالله سید محمدعلی علوی گرگانی
@amniatemeli
/فارن پالیسی/
رویای خاصی که چین پس از آشتی ایران و سعودی دنبال میکند
#بخش_اول
"یون سون"، مدیر برنامه چین در مرکز استیمسون در "فارن پالیسی" نوشت: از زمان آغاز جنگ در غزه، نقش چین در منطقه سوالات بسیاری را بر انگیخته است. همین یک سال پیش، چین با ایفای نقشی موفق در انعقاد توافق آشتی بین ایران و عربستان جهان را تحت تاثیر قرار داد. این موفقیت این امیدواری را ایجاد کرد که چین، به عنوان بازیگری که گرفتاری های تاریخی سایر قدرت های بزرگ را ندارد، می تواند مسیر جدید و موثری از تنش زدایی و حل اختلافات را در منطقه ترسیم نماید.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: اما چین نتوانسته به چنین موفقیتی نائل آید. پکن رویای ایجاد یک معماری امنیتی جایگزین در خاورمیانه را در سر می پروراند و از سال 2018 این طرح را به خوبی نشان داده است. چین تمایلی به تصاحب جایگاه ایالات متحده در خاورمیانه به عنوان تضمین کننده امنیت ندارد زیرا نه خواهان ایفای چنین نقشی است و نه از منابع لازم و توانایی انجام آن برخوردار است. در عوض برنامه چین برای ثبات خاورمیانه در آینده ایجاد یک نظام جدید است که در آن ایالات متحده بدون ترک منطقه ، تسلط خود را از دست بدهد. موثر واقع شدن چنین چهارچوبی محل سوال است، اما این نگرانی اصلی چین نیست. چین می خواهد معماری امنیتی تحت رهبری آمریکا را در هم بریزد اما این لزوما به معنای ایجاد یک ساختار جدید به رهبری پکن نخواهد بود.طی چند دهه گذشته، چین از منافع امنیت تامین شده توسط آمریکا در خاورمیانه منتفع گشته است.
تحلیلگران چینی بر سر این موضوع که چین به صورت رایگان از این مزیت بهره برده اختلاف نظر دارند، نه صرفا به این دلیل که از نظر آنها تعامل اقتصادی خود یکی از راه های ایجاد ثبات در منطقه بوده است، بلکه به این علت که آنها سیاست آمریکا را عامل بی ثباتی قلمداد می کنند. اما با توجه به اینکه پکن 53 درصد از نفت وارداتی خود را از این منطقه خریداری می کند، این کشور منافع ذاتی در حفظ صلح و ثبات منطقه ای دارد تا تولید و انتقال نفت بتواند ادامه یابد. چین به وضوح به این امر واقف است که فاقد منابع لازم برای پرداختن به ریشه های اختلافات و راه حل های احتمالی آن است و تمایلی نیز به انجام چنین کاری ندارد. چین از مدت ها قبل نقش خود را به عنوان مشتری نفت خاورمیانه تعریف کرده است؛ نقشی که می تواند به این کشور قدرت زیادی اعطا کند، اما باری را تامین و تضمین صلح در منطقه بر دوش پکن نمی گذارد.اما در عین حال پکن چشم اندازهایی جایگزین برای معماری امنیت منطقه ای دارد.
شی جینگپینگ، رئیس جمهوری چین در سال 2018 پیشنهادی رسمی برای "ایجاد یک معماری امنیتی جدید در خاورمیانه که مشترک، جامع، مبتنی بر همکاری و پایدار است" را ارائه داد. در یک دنیای ایده آل، ترتیبات امنیتی ای که چین می خواهد در منطقه برقرار شود، مبتنی بر تطبیق نگرانی های امنیتی تمام کشورها، متشکل از دیالوگ های سیاسی و امنیتی تحت مدیریت و رهبری کشورهای منطقه و منطبق با منشور ملل متحد است. این معماری جدید در تضاد با معماری امنیتی قدیمی منطقه به مدیریت ایالات متحده است که ابتنای آن بر نظام اتحاد آمریکا با کشورهای همسو در منطقه است. اصل و جوهره پیشنهادی چین بر دیالوگ و وفق دادن نگرانی های همه کشورهاست که یک راه حل فرآیند محور و نه نتیجه محور است.
@amniatemeli
📌پاورپوینت های بی نظیر
📌 دوره های سیاسی
📌خلاصه کتاب های کمیاب
۱. انجمن حجتیه
۲. فرقه یمانی
۳.جریان تصوف
۴.بیست گام مقاله نویسی
۵.مبانی علم سیاست
۶.فرقه بهائیت
۷.آینده پژوهی
📌دوره های بی نظیر کانال با گواهی معتبر
۱.مبانی علم سیاست
۲.آینده پژوهی
✔️ اطلاع شرایط روی لینک بفشارید👆👆👆
👌قطعا این موارد را در جایی نخواهید یافت.
👌مناسب اساتید، دانشجویان ،سخنرانان و ....
👌در پاورپوینت ها، مطالب ویژه بیان شد.
👌خلاصه حدود ۹۰ کتاب سیاسی
(مناسب برای کنکور و مصاحبه دکتری)
👌 پاورپوینت های رایگان
👌کتاب های کمیاب سیاسی
👌فایل های صوتی کتاب سیاسی و ...
هر آنچه در دنیای سیاست لازم دارید....
🇮🇷دکتر محمد سجاد شیرودی...👇
🎙@drshiroody
🎙@drshiroody
🎙@drshiroody
✅کنگره علیه تیک تاک
🔸بی بی سی - مجلس نمایندگان کنگره آمریکا طرحی را مصوب کرد که در صورت نهایی شدن در مجلس سنا میتواند به ممنوع شدن استفاده از شبکه اجتماعی تیک تاک در این کشور منجر شود.
این طرح به شرکت بایت دنس که مالک شبکه اجتماعی تیک تاک است، شش ماه فرصت میدهد که تمامی زیرساختهای کنترلی و نظارتی خود را واگذار کند و در غیر این صورت باید منتظر ممنوع شدن اپلیکیشن خود در داخل خاک آمریکا باشد.
این طرح روز چهارشنبه با رای فراجناحی و قاطع نمایندگان کنگره آمریکا تصویب شد و اکنون برای تبدیل شدن به قانون باید توسط سناتورهای کنگره هم تصویب و سپس برای امضای جو بایدن و اجرا به کاخ سفید ارسال شود.
نمایندگان کنگره آمریکا سالهاست که نگران دسترسی دولت #چین به اطلاعات صدها میلیون کاربر آمریکایی تیک تاک هستند و بارها با احضار مدیرعامل این شبکه اجتماعی خواستار شفاف شدن تدابیر امنیتی تیک تاک برای جلوگیری از جاسوسی و استفاده دولت چین از این اپلیکیشن شدهاند.
دفتر مرکزی شرکت بایت دنس (مالک تیک تاک) در پکن مستقر است و به همین علت باید تابع قوانین امنیتی و اطلاعاتی دولت چین باشد و چنانچه آنها رسما درخواست دسترسی به اطلاعات تیک تاک را طرح کنند، این شرکت چارهای جز متابعت از قانون ندارد.
ناظران میگویند تیک تاک همچون دیگر شبکههای اجتماعی اطلاعات فراوانی از کاربران در اختیار دارد.
مثلا اینکه شما چقدر و چه مدت فیلم خاصی را تماشا میکند و در مورد کدام فیلم اظهارنظر می کنید یا به آن علاقه نشان میدهید همگی توسط اپلیکیشن قابل دسترسی و اندازه گیری است. اگر حساب کاربری داشته باشید سن و مکان و نوع ابزار شما را نیز میدانند و حتی آهنگ و ریتم تایپ کردن شما را هم میشناسند. کوکیهای موجود در تیک تاک فعالیتهای شما را در هر جای دیگری در اینترنت رصد میکند و زیر نظر دارد و البته همه شبکههای اجتماعی عظیم هم چنین کارهایی میکنند.
تا اینجای کار همه شبکه های اجتماعی در مظان اتهام «استفاده یا سوءاستفاده» از اطلاعات کاربران هستند اما آن چه مستمسک لایحه نمایندگان کنگره آمریکا برای تهدید تیک تاک به ممنوعیت قرار گرفته، قوانین دولت چین است که از نظر سیاستمداران آمریکایی، مغایر اصول حفظ حریم خصوصی و اطلاعات کاربران است و به پکن ممکن است اجازه دهد که از این ابردادهها برای مقاصد خود سود جوید یا مثلا از مخالفان خود جاسوسی کند.
تیک تاک بارها سعی کرده نمایندگان کنگره را متقاعد کند که برای امنیت دادههای 150 میلیون کاربر امریکایی خود تدابیر ویژهای در نظر گرفته و برای مثال دسترسی کارکنان شرکت مادر - بایت دنس - که مقر آن در پکن است را به فایلهای کاربران آمریکایی مسدود کرده است.
با این حال، یک تحقیق که توسط روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در ماه ژانویه گذشته صورت گرفت نشان داد اقدامات تیک تاک «با اختلالاتی» روبروست. تحقیق وال استریت ژورنال میگفت تیک تاک به طور غیررسمی اطلاعاتی را از داخل خاک آمریکا با شرکت بایت دنس در داخل چین به اشتراک گذاشته است.
یک مورد برجسته دیگر که نمایندگان کنگره را حساس کرد این بود که کارکنان شرکت بایتدنس در داخل چین توانسته بودند به اطلاعات یک روزنامهنگار دسترسی پیدا کنند و منابع خبری او را ردگیری کنند.
@amniatemeli