مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
✅تجزیه و تحلیل قضیه مک کارتی گیت جدید در ایالات متحده آمریکا چه بوده است؟
دکتر سبحان محمدی کارشناس روابط بین الملل
🔺وضعیت به اصطلاحgovernment shutdown in the USA به شرایطی اشاره دارد که کنگره آمریکا به دلایلی مانند اختلاف داخلی نتواند لوایح دولت فدرال و بودجه سال مالی بعدی را سر موعد تصویب کند و دولت به صورت موقت تعطیل میشود. در اینصورت دولت فدرال ایالات متحده مجبور میشود بخشی از کارکنان و نهاد های غیر حیاتی را موقتا تعطیل کند. این موضوع بارها در تاریخ امریکا به وقوع پیوسته و پیرامون آن، بحث های زیادی شکل گرفته است.
🔸مواردی از این دست مانند دوره ریگان ۱۹۸۱، دوره اوباما ۲۰۱۳ و دوره ترامپ ۲۰۱۸ از مهمترین تعطیلی های موقت دولت فدرال ایالات متحده محسوب میشوند. در جریان تعطیلی ۲۰۱۸ دولت ترامپ که طولانی ترین تعطیلی دولت فدرال محسوب میشود، موضوع تصویب لایحه بودجه " دیوار مرزی " از موارد مهم اختلافی دولت و کنگره بود. دولت بایدن به عنوان آخرین نمونه از این مساله، تا آستانه تعطیلی موقت پیش رفت اما با همکاری کوین مک کارتی، رئیس جمهوری خواه مجلس نمایندگان در تصویب لایحه بودجه دولت، از تعطیلی نجات یافت.
🔹همین مساله یعنی همراهی یک رییس مجلس جمهوری خواه با رییس دولت دموکرات به کام اکثریت نمایندگان مجلس نمایندگان که جمهوری خواهند خوش نیامد و برای اولین بار در تاریخ امریکا و با برگزاری رای گيري در ۴ اکتبر، به برکناری رئیس مجلس نمایندگان آمریکا رای دادند. طرح رای گيري توسط مت گاتز، نماینده جمهوری خواه فلوریدا و از حامیان ترامپ مطرح شد و مک کارتی را متهم به همکاری با دموکرات ها کرده بود. این حرکت سیاسی در بحبوحه انتخاب ریاست جمهوری آمریکا به تشدید اوضاع سیاسی حزبی در آمریکا دامن خواهد زد.
🔸به طور کلی میتوان موارد ذیل را ناشی از تبعات قضایای فوق و تاثیر گذاری آن در سیاست داخلی آمریکا دانست: ۱- نقش پررنگ اختلاف سیاسی داخلی زمانیکه یکی از مجالس آمریکا در اختیار حزب رقیب دولت قرار دارد ۲- نگاه سلیقه ای دولت بر سر تعیین بخش ضروری- غیر ضروری دولت جهت تعطیلی موقت ۳- ابزار سیاسی قرار دادن این موضوع ( شات داون شدن دولت به طور کلی) از سوی دولت جهت تحت فشار قرار دادن کنگره پیش از انتخابات دور بعد ۴- تحت تاثیر قرار دادن و کاهش رشد اقتصادی و از دست رفتن مشاغل با تعطیل شدن موقت و ۵- یک پیروزی نسبتا تاثیرگذار برای ترامپ و حامیان وفادار هم حزبی اش؛ اشاره کرد.
@amniatemeli
5.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥پارتو Pareto
@amniatemeli
✅چگونه نام آذربایجان بر شمال ارس (اران و شروان ) گذاشته شد؟ (بخش یکم)
🔴پس از جنگهای ایران و روس در روزگار سلطنت فتحعلیشاه قاجار و قرارداد مشهور ترکمانچای رود ارس مرز میان ایران و روسیه شناخته شد و سراسر قفقاز به تصرف امپراتوری روسیه در آمد. ترکیزبانان مسلمان قفقاز که از نتایج جنگهای ایران و روس ناخرسند و به سبب ضعف دولت ایران از پشتیبانی کشور مذکور ناامید شده بودند، به دولت امپراتوری عثمانی که هنوز در آن زمان نیرومند بود، روی آوردند. اواخر سده نوزدهم و اوایل سده بیستم در امپراتوری عثمانی دو جریان قوت گرفت. یکی اندیشه «اتحاد اسلام» و دیگری «وحدت تركان» بود که گروه مشهور ترکان جوان مبلغ و مروج آن بودند.
🟠این گروه که خواستار اتحاد همۀ ترکی زبانان جهان بودند، در سال ۱۹۰۷ حزبی بنام حزب اتحاد و ترقی بنیاد نهادند. دولت امپراتوری عثمانی که ترکی زبان و در عین حال مدعی رهبری بر مسلمین سراسر جهان بود این دو جریان و دو اندیشه را در هم آمیخت و به خدمت گرفت. ترکی زبانان قفقاز نیز که به علل مذهبی از سیادت امپراتوری روسیه ناخرسند بودند، در جستجوی تکیه گاهی بر آمدند و این تکیه گاه را در میان ترکی زبانان آسیای صغیر یافتند و از این پس قیامهای مردم قفقاز رنگ سیاسی مذهبی گرفت.
🟡این قیامها از سوی دولت عثمانی و گروه «ترکان جوان» که بنیادگزار جنبش پانترکیسم بودند، مورد حمایت و پشتیبانی قرار گرفت. سال ۱۹۱۱ در شهر باکو حزبی بنام «حزب اسلامی و دموکرات مساوات» تأسیس شد که هر دو جنبۀ سیاسی و مذهبی را در خود جمع داشت. بنیاد گزاران حزب نامبرده، رسول زاده ، شریف زاده، کاظم زاده و چندتن دیگر بودند که از سوی ترکان حمایت می شدند. در ماه فوریه سال ۱۹۱۷ پس از پیروزی نخستین انقلاب روسیه وسقوط تزاریسم، سران حزب مساوات موافقت خود را با «جمهوری دموكراتيك روسيه» اعلام داشتند.
🟢پس از انقلاب اکتبر سال ۱۹۱۷ و کناره گیری روسیه از شرکت در نخستین جنگ جهانی، ترکان نفوذ خود را در قفقاز گسترش دادند. سران حزب مساوات ابتدا با بلشویکهای قفقاز نزديك شدند، ولی سرانجام میانشان اختلاف افتاد و مساواتیان در تاریخ ۲۷ مه سال ۱۹۱۸ در شهر تفلیس دولت خود را تشکیل دادند و بنام جمهوری آذربایجان اعلام استقلال کردند. دولت مذکور در ماه ژوئن همان سال مقر خود را به شهر گنجه انتقال داد. در ۱۵ سپتامبر سال ۱۹۱۸ سپاهیان ترک به فرماندهی نوری پاشا شهر باکو را متصرف شدند.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 تصاویری از بارورسازیِ ابرها با پهپاد سیمرغ
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
🔺سوم ـ ايجاد ترديد در وحياني بودن قرآن قرآن كريم از زبان مخالفان درباره شبههافكني درباره وحياني بود
🔺چهارم ـ شخصيتسازي
طبق بيان قرآن كريم فرعون در مقابله با حضرت موسي عليه السلام كوشيد تا نخست از طريق ساحران (اعراف: 115 ـ 117 و شعراء: 34 ـ54) و سپس با استفاده از شخصيت بلعم باعورا4 (اعراف: 175 ـ176) موقعيت موسي عليه السلام را تضعيف كرده و جايگزيني براي آن حضرت عليه السلام بسازد كه از نظر او همتراز شخصيت موسي عليه السلام بودند تا از اين طريق به اهداف خود برسد. در صدر اسلام نيز دو نفر ادعاي نبوت كرده، تلاش كردند جايگزين آن حضرت شوند و قدرت را به دست گيرند.5
روشن است كه اين موضوع اختصاص به زمان موسي عليه السلام يا ديگر پيامبران نداشته، بعد از عصر پيامبر اسلام صلي الله عليه و آله و تا امروز نيز ادامه دارد و امثال «بلعم باعورا»ها و «ابوعامر»ها6 و «اميه بن ابيالصلت«ها7 علم و دانش و نفوذ اجتماعي خود را در برابر درهم و دينار يا مقام و يا به انگيزه حسد، در اختيار گروههاي منافق و دشمنان حق و فراعنه و بنياميهها و بنيعباسها و طاغوتها داده و ميدهند. در جهان معاصر نيز همين شيوه پيگيري شده و با اهداي جوايز بينالمللي چون صلح نوبل و حقوق بشر از طريق رسانهها، از افراد و جريانهاي معاند شخصيتسازي و الگوسازي ميشود.
🔺سه ـ تفرقهافكني
از روشهاي معمول دشمنان، ايجاد فتنه با تفرقهافكني در جامعه است. جنگهاي داخلي، اختلافهاي حزبي، طايفهاي، سياسي، ديني و مذهبي جامعه را در تنش قرار ميدهد و فرصتي براي سوءاستفاده دشمنان فراهم ميكند. پرواضح است كه ملت پراكنده و متفرق به قدرتي ضعيفتر و درهم شكنندهتر مبدل خواهد شد و چيره شدن بر آن، بسيار سادهتر خواهد بود.
بيشتر مفسران پيام آيه «اِنَّ هذِهِ اُمَّتُكُم اُمَّه واحِدَه» (انبياء: 92) را امر به اجتماع و اتحاد و نه تفرقه در دين و فرقه فرقه شدن مسلمين دانستهاند. (طوسي، بيتا، ج۲: ۵۴۶)
در آيات ديگر نيز فرقه فرقه شدن امت واحده، بر اثر اعمال تفرقهانگيز امتهاي پيشين نكوهش شده است (انبياء: 93 ـ 94 و مؤمنون: 53 ـ 54)؛ همچنين عامل ايجاد تفرقه، مشركان و انس و عادت به مظاهر، شرك دانسته شده است (شوري: 13). امروزه ايجاد اختلافهاي مذهبي و دامن زدن به اختلافهاي موجود نيز در ادامه همين راهبرد تفرقهافكني است. گاه نيز جامعه اسلامي بدون توجه به خواست دشمن، به خاطر هواپرستي عدهاي، دچار فتنه و تفرقه ميگردد.
در اين موارد، دشمن از بيرون، فتنه را سازماندهي ميكند. در قرآن كريم آمده است: «و از فتنهاي كه تنها به ستمكاران شما نميرسد، بترسيد و بدانيد كه خدا سخت كيفر است» (انفال: ۲۵). در حقيقت خاصيت حوادث اجتماعي چنين است هنگامي كه جامعه در اداء رسالت خود كوتاهي كند و بر اثر آن قانونشكنيها و هرج و مرجها و ناامنيها و مانند آن به بار آيد، نيكان و بدان با يكديگر در آتش آن ميسوزند و خداوند در اين آيه به همه جوامع اسلامي اخطار ميدهد.
ادامه دارد...
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
✅چگونه نام آذربایجان بر شمال ارس (اران و شروان ) گذاشته شد؟ (بخش یکم) 🔴پس از جنگهای ایران و روس د
✅چگونه نام آذربایجان بر شمال ارس(اران و شروان) گذاشته شد؟ (بخش دوم)
🔴پس از این واقعه دولت مساواتیان که از پشتیبانی ترکان برخوردار بود، به شهر باکو انتقال یافت.گرچه مساواتیان خود گروهی متشکل و یکدست نبودند.با این همه نفوذ ترکان در آنها بسیار بود. در دايرة المعارف كوچك شوروی که به سال ۱۹۵۴ در شهر مسکو به چاپ رسید چنین نوشته شده است :
((مساواتیان از ترکان پیروی میکردند و دولتی پان ترکیست بودند.))
🟠گمان می رود گذاردن نام آذربایجان بر اران و شیروان در قفقاز بنابر خواست و سیاست ترکان بوده است. زیرا ترکان که چند بار به آذربایجان ایران حمله بردند با وجود کشتار فراوان همواره مقاومت شدید مردم آذربایجان را برابر خود مشاهده کردند بنابراین قادر نبودند از راه های مستقیم مردم آذربایجان را به خود متمایل گردانند.از این رو طریق غیر مستقیم را در پیش گرفتند و در صدد بر آمدند نخست قفقاز و آذربایجان را زیر نام واحد آذربایجان متحد گردانند و پس آنگاه دو سرزمین نامبرده را ضمیمه خاك خود کنند.
🟡در اکتبر سال ۱۹۱۸ سپاهیان انگلیس به فرماندهی ژنرال تومسون شهر باکو را اشغال کردند و سپاه ترك را که در نخستین جنگ جهانی شکست یافته بود، از آن سرزمین بیرون راندند. ولی دولت «جمهوری آذربایجان» که توسط مساواتیان تأسیس یافته بود ، همچنان به رسمیت شناخته شد.دولت مساوات حدود دو سال زیر عنوان «دولت جمهوری آذربایجان» بر اران و شیروان حکومت کرد و این وضع تا ۲۸ آوریل سال ۱۹۲۰ ادامه یافت. در این تاریخ واحدهای ارتش سرخ شهر باکو را به تصرف آوردند و دولت مساواتیان را ساقط و بسیاری از سران حزب و دولت مذکور را دستگیر و اعدام کردند .
🟢از همین تاریخ در باکو و پیرامون آن حکومت شوروی اعلام شد . ولی دولت جدید نیز نام آذربایجان را که پان ترکیستها بــر سرزمین اران و شروان نهاده بودند همچنان باقی نگاه داشت بدین روال نام «آذربایجان» نخست از سوی مساواتیان بر بخشی از قفقاز گذارده شد و پس آنگاه از جانب اتحاد شوروی تأیید و تثبیت گردید.در این که سرزمین ترکی زبانان قفقاز هیچگاه نام آذربایجان نداشته است جای اندك شبهه و تردیدی نیست و قبلا بتفصیل مطالبی در این زمینه ارائه شد.
@amniatemeli
🔺 فعالیت های ویژه، به معنای اقداماتی است که در حمایت از اهداف سیاست ملی در خارج از کشور انجام می شود و به گونه ای است که برنامه ریزی وبه اجرا در می آیند که نقش دولت ایالات متحده در حمایت از چنین فعالیت هایی آشکار نشده و یا به رسمیت شناخته نمی شود.
@amniatemeli
📸نامه سردار سلیمانی به محمد الضیف فرمانده عملیات طوفان الاقصی
🔹رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۱۴ با حمله موشکی به منزل محمد ضیف که فرماندهی عملیات امروز را بر عهده داشت، همسر و دختر او را شهید کردند.
🔹سردار سلیمانی پس از آن حمله، در نامهای به فرمانده گردانهای قسام، او را فردی مقاوم و شجاع معرفی کرد و شهید زنده خواند.
در نامه سردار سلیمانی آمده است:
🔹همگی مطمئن باشید ایران با وجود فشارها و محکم شدن محاصره، فلسطین را تنها نخواهد گذاشت. پیروزی نزدیک است و با لطف پروردگار، صدای زنگ مرگ صهیونیستهای تجاوزگر به صدا درآمده است.
@amniatemeli
هدایت شده از ابوقاسم
امروز ما شاهد یک عملیات پیچیده امنیتی ،اطلاعاتی و نظامی مقاومت فلسطین در شهرک های صهیونیستی بودیم
صرف نظر از خسارات تاریخی وارد شده به رژیم صهیونیستی، این عملیات چتر امنیتی موساد که در دنیا برتری خود ساخته ای برای آن ایجاد کردند را به چالش کشید
فراموش نکنیم ،مسئولیت شکاف امنیتی در فلسطین اشغالی که با عملیات طوفان الاقصی ایجاد شد موساد است و آن ها برتری خود را از دست داده اند
مساله بعدی ورود به یک معادله جدیدی از تقابل ها و درگیری ها برای پایان اشغالگری اسرائیل است ،این عملیات سیگنالی برای روزها و ماه های آینده منطقه است که قرار است با توافق اسراییل و عربستان، صلح ابراهیم را تکمیل کنند و طبیعتا معادلات برای مهار اسرائیل به نقاط حساس خود خواهد رسید
ابوقاسم