يك مداح نوآموز براى بهتر اجرا كردن برنامه خود ، بايد در مجالس بزرگتر شركت كند و بر اندوخته هاى خود بيافزايد و بداند كه يك مداح خوب، در ابتدا يك مستمع خوب بوده است كه حالا به اين خوبى #مستمع خود را مى شناسد و مى تواند روى او كار كند.
ج: گوش كردنفایل صوتی و تصویری
از آنجائى كه شركت در همه مجالس و محافل براى شخص مقدور نيست ، دومين تمرين مهم براى مبتدى گوش كردن فایل های صوتی و دیدن فایل های تصویری مى باشد. اين كار سه حُسن دارد؛ اول اينكه توانسته يك مجلس خوب را مورد بررسى قرار دهد ، دوم آنكه مى تواند چند بار آن را گوش كرده یا ببیند و براى خود تجزيه و تحليل نمايد ، سوم آنكه مى تواند از این فایل ها به عنوان يك منبع مبانى #شعر، نوحه و... استفاده كند.
لازم به ذكر است كه نوآموز بايد در ابتداى راه مقلّدِ صرف از استاد باشد و از خود هيچ گونه ابتكارى به خرج ندهد، اما اگر بدون استاد کار میکند بايد نگاه كند كه به خواندن كدام يك از #اساتيد مداحى بيشتر علاقه دارد و از همان تقليد كند، به اين نحو كه بعد از مدتى كه روى صداى خود و اعتماد به نفس كار كرد، يك فایل را انتخاب نموده و يك قسمت آن را بر مى گزيند تا از آن به عنوان برنامه كوتاه خود در مجلس استفاده كند. ابتدا قسمت برگزيده فایل را چند بار خوب گوش مى كند به طورى كه كاملاً وقف و ابتداها ، تحرير زدن ها ، مكث ها و كشيدن ها را حفظ شود و بعد از آن شروع مى كند به خواندن همراه فایل اين كار را نيز بايد چند مرتبه انجام دهد تا سرعت و #ريتم اداى كلمات هم دستش بيايد. وقتى توانست همزمان با فایل بخواند، صدا را كم كرده و خود به تنهائى مى خواند و در حين خواندن خود، صدا را زياد مى كند كه از فایل جلوتر يا عقب تر نيافتد و اين كار را آن قدر تكرار مى كند تا دقيقاً مثل نوار اجرا كند. اندكى نيز تمرين را بدون فایل انجام بدهد تا كاملاً خواندن او مثل فایل شود.
#آموزش_تخصصی_اصول و فنون #مداحی
#سخنوری و #فن_بیان #فکور ٠٩١٩١٠۵٣٩٦٦
https://eitaa.com/amoozeshe_maddahi_fakoor
البته ناگفته نماند، صدائى كه از فایل بر مى خيزد ناشى از يك حنجره بسيار قوى و آماده است، اما شما هنوز در ابتداى راه هستيد و طبيعى است كه قدرت خواندن با همان كيفيت بالا كه در فایل است را نداريد اما جاى نگرانى نيست چون كه ؛ بسيار سفر بايد تا پخته شود خامى، و در ابتداى كار همين براى شما كافى است اما در انتخاب فایل توجه به اين نكات الزامى است :
سعى كنيد انتخاب فایل توسط يك استاد با تجربه باشد كه با صداى شما آشنائى دارد.
حتى المقدور بايد فایل كسى باشد كه به خواندن او علاقه داريد، چون علاقه در يادگيرى نقش بسيار مهمى دارد اما اگر استادتان فایل ديگرى را به شما توصيه كرد و شما علاقه زيادى به صداى آن خواننده نداشتيد، باز هم جاى نگرانى نيست ، زيرا فعلاً شما براى تمرين از آن استفاده مى كنيد و اگر علاقه نداشتيد، بعداً مى توانيد سبك خواندن خود را تغيير دهيد.
سعى كنيد تا جائى كه امكان دارد آن فایل كمياب باشد تا همگان آن را نشنيده باشند كه براى تقليد مناسب تر است و در مجلس با خيال راحت ترى مى توانيد آن را پياده نمائيد.
#آموزش_تخصصی_اصول و فنون #مداحی
#سخنوری و #فن_بیان #فکور ٠٩١٩١٠۵٣٩٦٦
https://eitaa.com/amoozeshe_maddahi_fakoor
هدایت شده از محمد جواهری فکور
4_5789706023421870352.mp3
7.33M
▫️داستان بسیار شنیدنی و تکان دهنده
خادم امام رضا علیه السلام
▫️حجت الاسلام دارستانی
آموزش تخصصی اصول و فنون مداحی
سخنوری و فن بیان فکور ٠٩١٩١٠۵٣٩٦٦
https://eitaa.com/amoozeshe_maddahi_fakoor
#شروع_كار_مداحى قسمت سوم
به خاطر داشته باشيد كه شما بايد روزى ، روى پاى خود بايستيد و #تقليد را كنار گذاشته و خود مستقلاً به اجراى برنامه بپردازيد. هر چه زودتر بتوانيد با تمرينات زياد از فایل گوش دادن خلاص شويد ثمربخش تر خواهد بود و به قول اساتید اولين شكست خواننده اين است كه كليشه اى بخواند ، وحى مُنزل نيست كه مثلاً شعر #امام_زمان، حتماً در اول مجلس خوانده شود و يا به تقليد از سايرين طور خاصى سلام داده شود .
د: استاد ديدن
اگر انسان بخواهد در فنى #مهارت پيدا كند، گزيرى جز بهره مندى از استاد ندارد زيرا انسان هر قدر هم در كارى خبره شود باز هم تجربه يك پيش كسوت به درد او مى خورد و مى تواند راهنماى كارش باشد.
بسيارى از #ذاكران عزيز هستند كه كار خود را فقط با فایل گوش کردن پيش برده اند اما به اين مسئله اقرار دارند كه اگر استاد مى ديدند پيشرفت شان چشمگيرتر بود زيرا #استاد تمام مراحلى را كه يك نوآموز طى مى كند را گذرانده است و از احتياجات و نيازهاى فعلى او بااطلاع مى باشد و مى تواند به او در نقاط قوت نيرو بدهد و ضعف ها و نارسائى هاى او را گوشزد نمايد .
بهترين شكل اين مرحله آن است كه بعد از مدتى تمرين كه به فراخور استعداد و تمرين و پشتكار افراد تفاوت مى كند شخص مبتدى همراه استاد خود به مجالس و محافل مذهبى رفته و هر جا كه استاد گفت برنامه كوتاه خود را ارائه دهد ، مبتدى نيز بايد عزم خود را جزم نمايد و هر توصيه اى كه استادش به او مى كند با جان و دل انجام دهد ، حتى اگر بسيار سخت باشد.
اين كار سبب پيشرفت خود و دلگرمى استاد به شخص مبتدى شده و باعث مى شود كه فنون را بهتر و بيشتر به او بياموزد.
#آموزش_تخصصی_اصول و فنون #مداحی
#سخنوری و #فن_بیان #فکور ٠٩١٩١٠۵٣٩٦٦
https://eitaa.com/amoozeshe_maddahi_fakoor
#شروع_کار_مداحی قسمت چهارم
ه : نكته بسيار مهم
در قسمت قبل گفتيم كه چگونه شخص مبتدى يك برنامه كوتاه را از روى يك فایل تقليد كند و آن را در مجلس پياده نمايد، نكته بسيار مهم اين است كه برنامه كوتاهى كه از روى فایل تقليد شده كجاى #مجلس خوانده شود كه تشخيص آن به ندرت از طرف مبتدى درست از آب در مى آيد و بايد حتماً با صلاح ديد استاد باشد چون آن مجلسى كه در فایل اجرا شده با آن كه شخص مبتدى مى خواهد پياده كند بسيار فرق دارد ، زيرا خواننده فایل يك خواننده تواناست و به فراخور مجلس خود شعر را تحويل #مستمع مى دهد و مجلس را اداره مى كند. همچنين آن مجلس بسيار بزرگتر از مجلس شماست و امكان دارد اين كليشه كارى شما در اين مجلس كوچك جواب ندهد.
اگر قرار است شعرى در ده مجلس خوانده شود ، ده بار نيز بايد خواندن آن به تناسب مجلس تغيير كند، اما معمولاً شخص مبتدى دوست دارد شعرى كه مى خواند فوراً روى مستمع اثر بگذارد و او را منقلب كند و به همين خاطر سراغ تقليد از نوارهاى پر شور و التهاب و قسمت هاى پر سوز و گداز آن مى رود اما به محض خواندن آن در مجلس كوچك ، فرد مى بيند كه آن نتيجه اى كه در فایل بود اينجا به عمل نيامد ، دليل آن بسيار واضح و روشن است زيرا شما فقط آن را پياده كرده و تقليد نموده ايد اما نه شما به #مهارت خواننده فایل هستيد ، نه مجلس شما به خوبى و آمادگى آن مجلس از نظر مستمعين است و نه از شما آن گونه خواندن را به عنوان يك مبتدى مى پذيرند ، پس انتظار نداشته باشيد مجلس شما هم مثل آن فایل بشود.
ثانياً در انتخاب قطعه مورد نظر فایل هم بايد بسيار دقت كرد. اين قطعه تقليدى به هيچ وجه نبايد #روضه باشد چه آنكه روضه خوانى مقوله اى بسيار مهم است كه مرحوم حاج ملا حسين مولوى استاد بزرگ مداحى ، مبتدى ها و خيلى از باتجربه ها را از آن منع مى كردند و مى فرمودند كه اگر بتوان مجلس را با شعر اداره كرد بهتر مى باشد و قداست و حرمت آن روضه حفظ مى شود ، زيرا همان طور كه گفتيم شخص مبتدى اگر استاد نديده باشد يك نوع حرص و ولعى به خواندن و #اشك گرفتن دارد كه بايد مهار شود.
#آموزش_تخصصی_اصول و فنون #مداحی
#سخنوری و #فن_بیان #فکور ٠٩١٩١٠۵٣٩٦٦
https://eitaa.com/amoozeshe_maddahi_fakoor
همچنين قطعه اى كه انتخاب مى كنيد حتى المقدور #شورهاى سنگين نيز نباشد زيرا در مجالس كوچك ، دادن اين ذكرها درست نيست و باعث نامنظم شدن شور مى شود و نيز انتخاب نوحه و #واحد سنگين خواندن هم صحيح نمى باشد ، چون اينها هم مهارت خاصى مى خواهد كه با تغيير مجلس و مستمع ، تفاوت مى كند. بهترين قطعه اى كه مى توانيد از فایلی برگزينيد قسمت هائى است كه خواننده فایل ، آن را در ابتداى فایل، با آرامش در سكوت مجلس و پرده هاى پائين مى خواند ، يا گوشه هائى از خواندن (واحد سبُك) كه بعد از #نوحه خوانده مى شود. البته بايد #مداح بهترى كنار شما باشد كه به محض نامنظم شدن مجلس ، توانائى جمع كردن آن را داشته باشد كه موجب به هم خوردن مجلس و سرافكندگى شما نشود.
خلاصه مطلب اينكه تا چهار، پنج سال اول ، شخص ، مبتدى است و نبايد از استاد جدا شده و شاگرد صِرف ، محسوب مى شود. بايد بى چون و چرا توصيه هاى استاد را گوش كند و در تمام اين مدت از فایل گوش كردن و شركت در محافل غافل نشود. به قول يكى از ذاكران طراز اول تهران مداحى صد فن دارد كه خواندن يكى از آنهاست و بايد تمامى ا ين فنون با گذشت زمان فرا گرفته شود.
راهنمائى :
به توصيه يكى از اساتيد بزرگوار؛ تمرين صرف ، سودى ندارد و شخص بايد اين تمرينات و توصيه ها را در خواندن اگر چه براى يك نفر به كار بندد كه خواندن هفته اى يك مرتبه براى شخص مبتدى الزامى است .
التماس دعا...
برای شادی روح پدر ، مادر و برادران این حقیر هم یک فاتحه عنایت کنید .
#آموزش_تخصصی_اصول و فنون #مداحی
#سخنوری و #فن_بیان #فکور ٠٩١٩١٠۵٣٩٦٦
https://eitaa.com/amoozeshe_maddahi_fakoor
هدایت شده از محمد جواهری فکور
با دقت به تصویر نگاه کنید...
می توانید متوقفش کنید؟ قطعاً خیر...
زمان در حال عبور است و هر ثانیه ای که بگذرد دیگر برنخواهد گشت.
کنترل زمان خود را بدست بگیریم و از آن جلو بزنیم ، تلاش کنیم و صبور باشیم.
آموزش تخصصی اصول و فنون #مداحی
سخنوری و فن بیان #فکور ٠٩١٩١٠۵٣٩٦٦
https://eitaa.com/amoozeshe_maddahi_fakoor
▫️قابل توجه هنرجویان محترم کلاس های عمومی و خصوصی آموزش مداحی فکور
هفته آینده از جزوه سلفژ و صداسازی آزمون تئوری ( تشریحی ، تستی ) و عملی می گیریم.
به نفرات اول تا سوم کلاس عمومی و اول و دوم کلاس های خصوصی هم جوایزی اهداء خواهد شد.
آموزش_تخصصی_اصول و فنون #مداحی
#سخنوری و #فن_بیان #فکور ٠٩١٩١٠۵٣٩٦٦
https://eitaa.com/amoozeshe_maddahi_fakoor
هدایت شده از محمد جواهری فکور
▫️السَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّهِ وَ عَلَی الاَْرْواحِ الَّتی حَلَّتْ بِفِناَّئِکَ عَلَیْکَ مِنّی سَلامُ اللَّهِ [اَبَداً] ما بَقیتُ وَ بَقِیَ اللَّیْلُ وَ النَّهارُ وَ لاجَعَلَهُ اللَّهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّی لِزِیارَتِکُمْ اَلسَّلامُ عَلَی الْحُسَیْنِ وَ عَلی عَلِیِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَ عَلی اَوْلادِ الْحُسَیْنِ وَ عَلی اَصْحابِ الْحُسَیْنِ...
▫️با سلام خدمت ذاکرین، هنرجویان و اعضای محترم کانال آموزش مداحی فکور
برای آشنایی و شناخت ابعاد شخصیتی امام حسین علیه السلام، ارتقاء سطح دانش و استفاده آسان تر عزیزان، از امروز چکیده ای از مطالب ارزشمند کتاب فاخر خصائص الحسینیه تالیف دانشمند فقید آیت الله شیخ جعفر شوشتری بصورت فایل های صوتی کوتاه با صدای کربلایی محسن جواهری فکور تو کانال قرار داده خواهد شد امیدوارم مفید فایده باشد.
#آموزش_تخصصی_اصول و فنون #مداحی
#سخنوری و #فن_بیان #فکور ٠٩١٩١٠۵٣٩٦٦
https://eitaa.com/amoozeshe_maddahi_fakoor