✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: هفته دولت
موضوع: #احکام_اموال_دولتی
❓از طرف نهادهای مربوطه ماشینهایی در اختیار بعضی از کارمندان و مدیران مؤسسات اداری و یا مسئولین نظامی قرار میگیرد تا از آنها در امور اداری استفاده کنند، آیا شرعاً جایز است از آنها برای کارهای شخصی و غیراداری استفاده شود؟
✅ جايز نيست مديران و مسئولين و ساير کارمندان در هيچيک از اموال دولتی تصرّفات شخصی کنند مگر آنکه با اجازه قانونی نهاد مربوطه باشد.
❓اینجانب اقدام به استفاده شخصی از بیتالمال کردهام، وظیفه من برای برئالذمّه شدن چیست؟ استفاده شخصی از امکانات بیتالمال تا چه حدّی برای کارمندان جایز است؟ و در صورتی که با اذن مسئولین مربوطه باشد، چه حکمی دارد؟
✅ استفاده کارمندان از امکانات بيتالمال در ساعات رسمی کار به مقدار متعارفی که مورد ضرورت و نياز است و شرايط کاری بيانگر اذن به کارمندان در اين مقدار از استفاده است، اشکال ندارد و همچنين استفاده از امکانات بيتالمال با اذن کسی که از نظر شرعی و قانونی حق اذن دارد، بدون اشکال است. در نتيجه اگر تصرّفات شخصی شما در بيتالمال به يکی از دو صورت مذکور باشد، چيزی در اين رابطه به عهده شما نيست، ولی اگر از اموال بيتالمال استفاده غير متعارف کرده باشيد و يا بدون اذن کسی که حق اذن دارد، بيشتر از مقدار متعارف استفاده نماييد، ضامن آن هستيد و بايد عين آن را اگر موجود باشد به بيتالمال برگردانيد و اگر تلف شده باشد، بايد عوض آن را بدهيد و همچنين بايد اجرت المثل استفاده از آن را هم در صورتی که اجرت داشته باشد به بيتالمال بپردازيد.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «دین و دولت (٢)»
روز چهارشنبه، ١۴٠٠/٠۶/٠٣
مناسبت روز: امروز دومین روز از هفته دولت است و لذا سخن امروز را نیز با گرامیداشت این هفته و با نام و یاد شهیدان رجایی و باهنر (ره)، آغاز مینمائیم؛
دیروز از ضرورت تشکیل «دولت» از نگاه «دین» سخن گفتیم و با استفاده از آیات و روایات، اثبات نمودیم که ارتباط تنگاتنگی میان دین و دولت وجود دارد و بر اساس نگاه دین، دولت امری است که در ذات دیانت نهفته شده و بشریت برای رسیدن به سعادت و موفقیت به تشکیل «دولت الهی» نیازمندند؛ سپس با نگاهی به حکومتهای نبوی و علوی، بهعنوان بهترین و بالاترین الگوی دولت اسلامی، عرض شد که دولت اسلامی که از صدر اسلام تاکنون همواره يکی از دغدغه های مهم علماء، انديشمندان و نخبگان اسلامی بوده، به مفهوم حاکميت ارزشها، و اصول، مبانی دین؛ و اجرای تمامی احکام، قوانين و مقررات اسلام، در جامعه اسلامی است! و در پایان سخن دیروز به کلام رهبر معظم انقلاب اشاره نمودیم که معظمله فرمودند: «هر حکومتی که اساس کارش بر اقامه دین خدا نباشد، علوی نیست...»
❓حال یک سؤال مهم مطرح میشود که آیا دولت ما، دولت اسلامی و دولت علوی است؟ و اگر چنین است چرا بسیاری از ارزشها و دستورات دینی مانند عدالت اجتماعی و... به صورت کامل در آن اجرا نمیگردد؟!
✅ در جواب به این پرسش مهم، باید عرض کنیم که بیشک يکی از مهمترین اهداف و آرمانهای عاليه امام راحل (ره) و انقلاب اسلامی، تشکیل «دولت اسلامی» بوده است! اما اینکه که این موضوع تا چه حد، محقق شده را، در سخن امروز از نگاه رهبر فرزانه انقلاب، تقدیم شما مینمائیم:
در دیدگاه امام خامنهای (مدظلهالعالی) برای تحقق کامل اهداف انقلاب اسلامی و رسیدن به تمدن اسلامی، میبایست پنج مرحلهی «انقلاب اسلامی؛ نظام اسلامی؛ دولت اسلامی؛ جامعه اسلامی؛ و امت اسلامی» را باید پشت سر بگذاریم که «دولت اسلامی» سومین و البته، مهمترین گام در این فرآیند است!
معظمله در جواب به سؤال فوقالذکر، تأکيد دارند که با پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل نظام جمهوری اسلامی و همچنین تثبیت قانون اساسی؛ مراحل اول و دوم گام های پنجگانه تمدن اسلامی، یعنی تشکیل «انقلاب اسلامی» و «نظام اسلامی» در ایران محقق شده؛ اما به رغم تلاشهای فراوان، ما هنوز در مرحله دولت سازی به سر میبريم و در حال گذار از دولت پيشا اسلامی به دولت اسلامی هستيم! لذا ایشان اذعان دارند که هنوز «دولت اسلامی» شکل کامل نگرفته و «نظام اسلامی» ما، در مرحله گذار برای رسیدن به آن است و بدیهی است که در صورت تشکیل «دولت اسلامی»، باید انتظار تحقق همهی ارزشها و اجرای تمامی احکام و قوانین اسلامی را داشته باشیم! و البته برای تحقق آن، ابتدا باید با معيارها، فاکتورها و مؤلفههايی که يک دولت اسلامی، بايد داشته باشد و در جهت تحقق آنها حرکت کند، آشنا شویم که انشاالله به شرط حیات و توفیق الهی، در سخن فردا، از نگاه رهبر معظم انقلاب به شاخصهای يک دولت اسلامی در تمامی حوزهها اعم از اقتصاد، فرهنگ، سياست، فرهنگ و... که میبايست مورد توجه ويژه همه دولتمردان قرار گيرد، میپردازیم.
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
#اطلاع_رسانی
✔️ در صورت حضور در موارد ضروری، رعایت دستورالعمل های بهداشتی، فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک الزامی است.
#روابط_عمومی
#دبیرخانه_کانونهای_خدمت_رضوی_اصفهان
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ پنجشنبه - ٠۴ شهریور ١۴٠٠
🌙 الخمیس، 17 محرم الحرام 1443
🌲م Thursday 26 August 2021
👈 امروز متعلق است به امام حسن عسکری علیه السلام
🕋 اذکار روز:
-لااِلهَ اِلّا اللهُ الْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبین(١٠٠بار)
- یا غفور یا رحیم (١۰٠٠ مرتبه)
- یا رزاق (٣٠٨ مرتبه) برای وسعت رزق
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 هفته دولت
🔹 روز کارمند
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: روز کارمند
موضوع: #احکام_کارمندی
❓اگر کارمندی هر ماه در حدود سی یا چهل ساعت در اداره اضافهکاری نماید، آیا جایز است مسئول اداره برای تشویق کارمندان ساعات اضافه کاری آنان را دوبرابر حساب کند، مثلاً هر ماه برای آنان صد و بیست ساعت محاسبه کند؟ و در صورتی که اشکال داشته باشد، اجرتی که برای اضافهکاریهای قبلی گرفته شده چه حکمی دارد؟
✅ نوشتن گزارشهای غيرواقعی و دريافت پول در برابر ساعات اضافهای که کاری در آنها انجام نشده جايز نيست و واجب است پولهای اضافهای که کارمند مستحق دريافت آنها نبوده، بازگردانده شود، ولی اگر قانونی وجود داشته باشد که به مسئول اداره، اجازه دهد تا ساعات اضافه کاری کارمندی را که اضافه کاری انجام داده، دو برابر نمايد جايز است اين کار را انجام دهد و در اين صورت دريافت اجرت توسط کارمند طبق گزارشی که مسئول اداره از ساعات اضافه کاری او نوشته، جايز است.
❓آيا در محل کار و در ساعت کارى در زمانى که کار خاصى براى انجام دادن وجود ندارد مىتوان به کارهاى ديگر پرداخت؟
✅ شخصى که موظّف است در وقت معيّنى کارى انجام دهد، حتى در وقت بيکارى هم نبايد وقت خود را صَرف در کارهايى که مربوط به آنجا نيست بکند، مگر با اذن مسئولى که شرعاً و قانوناً حق اذن دادن داشته باشد.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «ویژگیهای دولت اسلامی (١)»
روز پنجشنبه، ١۴٠٠/٠۶/٠۴
مناسبت روز: امروز سومین روز از هفته دولت و روز کارمند است؛ لذا سخن امروز را با گرامیداشت این روز و با سلام و درود به همهی کارمندان شریف و خدوم نظام جمهوری اسلامی ایران آغاز مینمائیم؛
در روز گذشته عرض شد که از دیدگاه امام خامنهای (مدظلهالعالی) برای تحقق کامل اهداف انقلاب اسلامی و رسیدن به تمدن اسلامی، میبایست پنج مرحلهی «انقلاب اسلامی؛ نظام اسلامی؛ دولت اسلامی؛ جامعه اسلامی؛ و امت اسلامی» را پشت سر بگذاریم که «دولت اسلامی» سومین و البته، مهمترین گام در این فرآیند است! و سپس اضافه نمودیم که معظمله اذعان نمودهاند که در ایران دو مرحلهی اول و دوم یعنی «انقلاب اسلامی» و «نظام اسلامی»، محقق شده، اما هنوز «دولت اسلامی» شکل کامل نگرفته و «نظام اسلامی» ما، در مرحله گذار برای رسیدن به «دولت اسلامی» است و سپس عرض نمودیم که برای تحقق دولت اسلامی، ابتدا باید با معيارها، ویژگیها و مؤلفههای آن، آشنا شویم که انشاالله به شرط حیات و توفیق الهی، در سخن امروز، از نگاه رهبر معظم انقلاب به شاخصهای يک دولت اسلامی میپردازیم:
1️⃣ «جهتگيری دينی و ارزشگرایی انقلابی»:
با توجه به اينکه اصول و مبانی و پايههای بنيادين نظام مقدس اسلامی را دين و آموزههای دينی و انقلابی تشکيل میدهد، لذا داشتن جهت گيریهای دينی و انقلابی بگونهای که موجب احيای حاکميت اسلام در جامعه اسلامی گردد يکی از خصوصيات اوليهای است که «دولت اسلامی»، بايد از آن برخوردار باشد؛ لذا رهبر انقلاب تأکيد فرمودند: «از همه دولتهاى بر سر كار و منتخب مردم حمايت كردم، بعد از اين هم همين خواهد بود؛ از اين دولت هم به طور خاص حمايت مىكنم؛ (البته) اين حمايت، بىدليل و بىحساب و كتاب نيست! اولاً جايگاه دولت در نظام جمهورى اسلامى و در نظام سياسى كشور ما جايگاه بسيار مهمى است، ثانياً ... اين جهت گيرىهاى دينى و اين ارزشگرايى انقلابى و اسلامى (که در این دولت است) خيلى ارزش دارد...» (اول فروردين ١٣٨۶)
2️⃣ «حرکت در مسير امام و آرمانهای انقلاب»:
فرض مسلم اين است که شناخت آرمانهای انقلاب اسلامی بدون شناخت انديشههای امام (ره) ممکن نيست و در واقع، انديشه امام راحل، معيار اصلى تشخيص و ارزيابی درستی مسير حرکت دولت اسلامی است؛ لذا رهبر فرزانه انقلاب در اين رابطه فرمودند: «شعار و گفتمان دولت... باید منطبق بر شعار و گفتمان امام و منطبق بر شعارها و گفتمان انقلاب باشد؛ اين خيلى چيز (مهم و) باارزشى است؛ اين را هيچ كس نمىتواند نديده بگيرد...» (٢ شهريور ١٣٨٧)
3️⃣ «استکبارستيزی و مبارزه با قدرتهای سلطهطلب»:
دولتی که در جهت انديشههای امام راحل و آرمانهای انقلاب حرکت میکند، قائدتاً یکی از ويژگیهای اصلی آن، استکبارستیزی و مقابله با جهانخواران و قدرتهای قلدرمأب در جهان است؛ لذا مقام معظم رهبری در مورد اهميت اين شاخصه فرمودند: «استكبار از هر دولتى و از هر نظامى سر بزند، آفت براى بشريت است! البته امروز آمريكا و صهيونيسم، مظهر استكبارند؛ ليكن هر جا، هر كس، هر دولتى و هر مجموعهاى كه نسبت به ديگران استكبار بورزد، آفتى در جامعهى بشرى و در نظام زندگى انسان به وجود مىآورد و ستيزه با اين حالت هم يك حالت مطلوب (برای دولت) اسلامى است...» (٢ شهريور ١٣٨٧)
✍️ این مبحث ادامه دارد...
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ جمعه - ٠۵ شهریور ١۴٠٠
🌙 الجمعة، 18 محرم الحرام 1443
🌲م Friday 27 August 2021
👈 امروز متعلق است به صاحب العصر و الزمان حضرت مهدی (عج)
🕋 اذکار روز:
- اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ (١٠٠ مرتبه)
- یا ذاالجلال و الاکرام (١٠٠٠ مرتبه)
- یا نور (٢۵۶ مرتبه) برای عزیز شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 هفته دولت
🔹 روز بزرگداشت محمد بن زکریای رازی (ره)
🔹 روز داروسازی
🔹 روز کشتی
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: هفته دولت
موضوع: #احکام_کارمندی
❓باتوجه به اینکه ساعات رسمی کار ممکن است حتّی در بعضی روزها تا ساعت ١۵ و بیشتر طول بکشد، خوردن یک وعده غذا در اثناء کار در اداره چه حکمی دارد؟
✅ اگر وقت زيادی نگيرد و منجر به تعطيلی کار اداری نشود، اشکال ندارد.
❓در صورتى که کارفرما مبلغ حقوق کارمند یا کارگر را طورى در نظر گرفته باشد که خرج زندگى آنها را تأمين نکند؛ آیا آنها علىرغم اينکه کارى ندارند، میتوانند اضافهکارى بمانند و با توجه به اينکه در آن ساعات، کارى انجام نمىدهند، آيا حقوق مربوط به اضافهکارى حلال است و مشکلى ندارد؟
✅ در مفروض سؤال اضافهکارى وجه شرعى ندارد و حقوق و مزدى که بابت آن دريافت مىشود اشکال دارد.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «ویژگیهای دولت اسلامی (٢)»
روز جمعه، ١۴٠٠/٠۶/٠۵
مناسبت روز: امروز چهارمین روز از هفته دولت و روز بزرگداشت محمدبن زکریای رازی (ره)، دانشمند، طبیب، فیلسوف و شیمیدان بزرگ ایرانی و کاشف الکل و جوهر گوگرد (اسید سولفوریک) است که آثار ماندگار و کم نظیر او، در قرون متمادی به عنوان معتبرترین کتب مورد استناد و مرجع آموزش پزشکان و دانشمندان در سراسر جهان بوده و اعتبار نامش در تاریخ دانش بشری همواره یادآور تمدن بزرگ ایرانی اسلامی است؛ لذا سخن امروز را با گرامیداشت نام و یاد این دانشمند مسلمان ایرانی، آغاز مینمائیم؛
در روز گذشته عرض شد که برای تحقق دولت اسلامی، ابتدا باید با معيارها، ویژگیها و مؤلفههای آن، آشنا شویم و سپس از نگاه رهبر معظم انقلاب به شاخصهای يک دولت اسلامی پرداخته و سه ویژگی زیر را تقدیم نمودیم:
1️⃣ «جهتگيری دينی و ارزشگرایی انقلابی»
2️⃣ «حرکت در مسير امام و آرمانهای انقلاب»
3️⃣ «استکبارستيزی و مبارزه با قدرتهای سلطهطلب»
✍️ و انشاالله در سخن امروز نیز به دیگر مؤلفههای «دولت اسلامی از نگاه رهبر فرزانه انقلاب میپردازیم:
4️⃣ «تهاجم در مقابل زورگويان عالم»:
اسلام، دينی جهانشمول است که تلاش دارد تا فرهنگ و ارزشهای عالی خود را در سطح جهان گسترش دهد؛ و يکی از راههای تحقق اين اصل، تهاجم در مقابل زورگویان جهان است که يک دولت اسلامی بايد از آن برخوردار باشد؛ چنانچه رهبر معظم انقلاب در مورد اهميت اين مؤلفه برای يک دولت اسلامی فرمودهاند: «يك وقت هست كه زورگويان بينالمللى مىآيند و میگويند كه آقا شما فلان كار را كردهايد و ما رفع و رجوع مىكنيم و نه واللَّه، نه باللَّه...؛ ولى يك وقت هست كه تهاجمشان، تهاجم زورگويانه است؛ بهترين دفاع در چنين مواقع، هجوم است! زورگويان بينالمللى، نقاط ضعف زيادى دارند: آنها جنايت میكنند، فساد میكنند، به حقوق بشر تجاوز میكنند، به حقوق ملتها تعدى میكنند، انسانها را لگدمال میكنند و همه كارهاى زشت را انجام میدهند؛ آخر هم طلبکار همهاند! خب، (باید) نقاط ضعف آنها، با حالت تهاجمى و با حالت طلبکارى، گفته و بيان بشود! اينجور نيست كه ما براى تهاجمات سياسى بينالمللى، بخواهيم پاسخ پيدا كنيم! يك وقتى از بنده – سالهاى اوايل انقلاب – می پرسيدند كه آقا، شما در مقابل اين حرفها (که غربیها میزنند) چه جوابى داريد؟ من گفتم ما جواب نداريم؛ ما ادعا داريم و مدعى اينها هستيم! در قضيه «زن»، مدعى هستيم! در قضيه «حقوق بشر»، مدعى هستيم! در قضاياى «حقوق اساسى انسانها» مدعى هستيم! ما مدعى اينها هستيم؛ ما در مقام پاسخگويى نيستيم! چرا آنها بايد سوال بكنند تا ما مجبور باشیم پاسخ بدهیم؟ آنها بىجا میكنند که سؤال و ادعا میكنند! اين روحيه، روحيهی خوبى است؛ روحيهی یک دولت انقلابی اين است...» (٢ شهريور ١٣٨٧)
5️⃣ «پرهيز از غربزدگی و غرب باوری»:
ويژگی ديگر دولت اسلامی، اجتناب از غربزدگی و مبارزه با غربباوری است؛ چنانچه در انديشه امامین انقلاب، غرب زدگی، درست در نقطه مقابل حفظ هويت اسلامی و انسانی جامعه بوده و ويروس خطرناکی است که به استقلال و موجوديت کشور صدمه زده و باعث انحطاط و عقب ماندگی میشود!
اهميت اين مسأله به حدی است که رهبر معظم انقلاب، همواره و با روی کار آمدن هر دولت جدید، مسئولین را به توجه جدی نسبت به پرهيز از اين موضوع، رهنمون ساختهاند!
6️⃣ «حفظ عزت، هويت و استقلال ملی»:
برای این سه اصل مهم، تاکنون خونهای زیادی ريخته شده است و حفظ آنها از شاخصههای بسيار مهمی است که يک دولت اسلامی بايد آن را داشته باشد! لذا رهبر فرزانه انقلاب، همواره تذکر دادهاند که «يکی از مهمترین ابزارهای بازيگران سياسی در عرصه بينالمللی، مکر و تهديد برای از بين بردن هويت و عزت و استقلال ملی ماست...» (اول فروردين ١٣٨۵)
✍️ این مبحث ادامه دارد...
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ شنبه - ٠۶ شهریور ١۴٠٠
🌙 السبت، 19 محرم الحرام 1443
🌲م Saturday 28 August 2021
👈امروزمتعلق استبه پیامبراکرم(ص)
🕋 اذکار روز:
- یا رَبَّ الْعالَمین (١٠٠ مرتبه)
- یا حی یا قیوم (١٠٠٠ مرتبه)
- يا غنی (١٠۶٠ مرتبه) برای غنی شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 هفته دولت
🔹 حرکت اسرای کربلا به طرف شام (۶١هق)
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: هفته دولت
موضوع: #احکام_قوانین_دولتی
❓مخالفت با قوانین و مقررات (دولت اسلامی) چه حکمی دارد؟ و آیا موارد ترک عمل به قوانین از موارد امر به معروف ونهی از منکر محسوب میشوند؟
✅ مخالفت با قوانين و مقررات و دستورات دولت اسلامی که بهطور مستقيم توسط مجلس شورای اسلامی وضع شده و مورد تأييد شورای نگهبان قرار گرفتهاند و يا با استناد به اجازه قانونی نهادهای مربوطه وضع شدهاند، برای هيچکس جايز نيست و در صورت تحقّق مخالفت توسط فردی در اين خصوص، بر ديگران تذکر و راهنمايی و نهی از منکر لازم است؛ (البته با وجود شرايط نهی از منکر).
❓انجام اعمالی که به نظر کارمند، مخالف قانون هستند، ولی مسئول بالاتر ادعا میکند که اشکال ندارد و خواهان انجام آنهاست، چه حکمی دارد؟
✅ کسی حق عمل نکردن به قوانين و مقررات حاکم بر ادارههای دولتی و عمل بر خلاف آنها را ندارد و هيچ مسئولی نمیتواند از کارمند تقاضای انجام کاری خلاف قانون را بنمايد و نظر مسئول اداره در اين رابطه اثری ندارد!
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «ویژگیهای دولت اسلامی (٣)»
روز شنبه، ١۴٠٠/٠۶/٠۶
مناسبت روز: امروز پنجمین روز از هفته دولت است و در چند روز گذشته عرض شد که برای تحقق دولت اسلامی، ابتدا باید با معيارها، ویژگیها و مؤلفههای آن، آشنا شویم و سپس از نگاه رهبر معظم انقلاب به شاخصهای يک دولت اسلامی پرداخته و شش ویژگی زیر را تقدیم نمودیم:
1️⃣ «جهتگيری دينی و ارزشگرایی انقلابی»
2️⃣ «حرکت در مسير امام و آرمانهای انقلاب»
3️⃣ «استکبارستيزی»
4️⃣ «تهاجم در مقابل زورگويان عالم»
5️⃣ «پرهيز از غربزدگی و غرب باوری»
6️⃣ «حفظ عزت، هويت و استقلال ملی»
✍️ و انشاالله در سخن امروز نیز به دیگر مؤلفههای «دولت اسلامی از نگاه رهبر فرزانه انقلاب میپردازیم:
7️⃣ «قانونگرایی و قانونمداری»:
واقعيت اين است که قانون موجب انتظام بخشی به امور میشود؛ لذا رهبر فرزانه انقلاب با تأکيد بر اهميت ویژه قانون، «قانونگرایی» را از ديگر شاخصهای بسيار مهم دولت اسلامی دانسته و فرمودند: «قانون، ريل حرکت دولت است و اگر به هر دليلی از آن خارج شويد، کشور و مردم، صدمه میبينند...» (۶ شهريور ١٣٩٢)
8️⃣ «حکمت و خردگرايی»:
حکمت و خردگرايی و دوری از شتابزدگی و تصميم های نسنجيده و ناپخته، يکی ديگر از شاخص های دولت اسلامی از منظر رهبر معظم انقلاب میباشد؛ لذا معظم له، با توصيه مؤکد به دولت ها، برای استفاده از ظرفيت کارشناسان خوب داخلی در همه زمينه ها و عرصه ها تأکيد فرمودند: «بايد قبل از هر اقدام و حتی هر اظهار نظر و موضع گيری، مطالعات کارشناسی لازم انجام شود، چرا که هزينه برطرف کردن تبعات منفی کارهای ناپخته و سخنان ناسنجيده، بسيار زياد است...» (همان)
9️⃣ «تحول گرایی با حفظ اصول»:
بي شک دولتی که از ايجاد اصلاح و تغيير و تحول در زمينههای مختلف، ترس و واهمه داشته باشد، نمیتواند پيشرفت چندانی نماید، لذا دولت اسلامی باید شجاع و تحولگرا باشد و با قاطعيت تمام و در اسرع وقت امور غلط و روشهای کماثر را اصلاح نماید؛ چنانچه، مقام معظم رهبری فرمودند: «ما باید روشها را اصلاح کنیم؛ در روشها، اشتباه و نقص وجود دارد و گاهی به مرحلهای میرسیم که دیگر جواب نمیدهد؛ باید مرحلهی دیگری را شروع کنیم؛ حفظ اصول و اصلاح روشها، معنای اصلاح طلبی است...» (همان)
🔟 «خدمت به مردم»:
بر هيچ کس پوشيده نيست که یکی از مهمترین وظایف دولت، خدمت به مردم بهخصوص اقشار آسيب پذير و مستضعف جامعه است، و در اصل این موضوع از مهمترین اهداف عاليه انقلاب اسلامی بوده و امامین انقلاب همواره بر آن تأکید داشتهاند؛ تا جایی که رهبر معظم انقلاب، خدمت به مردم را گفتمان اصلی دولت اسلامی و فلسفه وجودی مسئولان دانسته و تأکيد دارند که: «هيچ مسألهای نبايد مسئولان را از خدمت به مردم غافل کند...» (همان)
✍️ این مبحث ادامه دارد...
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG