هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «خلافت عمر بن خطاب و چند سؤال بزرگ!»
روز چهارشنبه، ١۴٠٠/١١/٠۶
مناسبت روز: امروز ٢٣ جمادی الثانی، اولین روز خلافت خلیفه دوم، عمر بن خطاب است که بلافاصله پس از مرگ ابوبکر، بدون رأی و اجماع بزرگان و مردم!؟ و با وصیت و انتصاب مستقیم خلیفه اول، به کرسی خلافت، تکیه زد!
چنانچه در کتب اهلسنت چنین آمده: «در اواخر عمر خلیفه اول؛ ابوبکر، عثمان را فرا خواند تا برای او وصیت بنویسد، چون وصیت را آغاز کرد، پیش از آنکه نامی از کسی برای جانشینی ببرد، بیهوش شد و عثمان، خود نام «عمر بن خطاب» را به عنوان خلیفه پس از او نوشت! چون ابوبکر به هوش آمد از عثمان پرسید: چه نوشتی؟ عثمان گفت: از حالیکه به شما دست داد، ترسیدم و چون از خواست شما آگاه بودم، نام عمر بن خطاب را نوشتم! در این هنگام ابوبکر تکبیر گفت و تأیید کرد و سپس سؤال کرد: «ترسيدی من بميرم و مردم به اختلاف افتند؟» عثمان گفت: «آری»، پس ابوبكر گفت: «خدا تو را از جانب اسلام و مسلمين جزای خير دهد!» (کامل ابن اثیر، ج٢، ص۴٢۵؛ تاریخ مدینه دمشق، ج٣٩ ص١٨۶؛ و...)
و البته در ادامه همین ماجرا در منابع دیگر اهل سنت از جمله تاریخ طبری، ج٢ ص٣۵٣ آمده است که: «اسماعیل بن قیس میگوید عمر بن خطاب را دیدم که نوشتهای در دست داشت که در آن، خليفه اول به جانشینی او وصیت کرده بود و گروهی نیز گرد او را گرفته بودند و میگفت: ای مردم بشنوید و از وصیت جانشین پیامبر خدا (ابوبکر) اطاعت کنید!»
❓حالا در اینجا چند سؤال بزرگ مطرح میگردد، که امیدواریم همه عزیزان و مخصوصاً عزیزان اهلسنت بدون تعصب و با نگاه عقل و منطق به این سؤالات توجه نموده و جواب آنها را از علمای بزرگ خود طلب نمایند:
1️⃣ آیا به راستی «خلیفه اول» از اختلاف میان امت اسلامی نگران بوده و همین موضوع باعث شده تا با نوشتن وصيتنامه و معرفی جانشین خود، از تفرقه و ایجاد فتنه میان مسلمانان جلوگیری نماید! اما (العِيَاذُ بِاللّه)، پیامبر خدا (ص) که وصل به وحی الهی بودهاند، از این موضوع غفلت نموده و امت اسلامی را به حال خود رها کردند و جانشینی برای خود تعيين ننمودند!!! و آیا به راستی پیامبر خدا که طبق آیات قرآن از مقام عصمت کبرای الهی برخوردارند (العِيَاذُ بِاللّه)، اشتباه کردهاند و خليفه اول این اشتباه را متوجه و اصلاح نموده است!!!
2️⃣ اگر طبق گفته علمای عزیز اهلسنت، واقعاً پیامبر خدا (ص) به دستور الهی برای خود جانشین معلوم نکردهاند و این موضوع را به رأی و اجماع بزرگان و مردم واگذار نمودهاند و بر همین اساس خلافت خلیفه اول را مشروع دانستهاند؛ پس چگونه «خلیفه اول» برخلاف دستور الهی و سنت نبوی و با وجود مخالفت بسیاری از مردم و صحابه بزرگ، برای خود جانشین تعیین نموده است! و آیا این انتصاب از نگاه عزیزان اهلسنت، مشروعیت دارد؟
3️⃣ در معتبرترین کتب اهلسنت آمده که پیامبر اکرم (ص) در آخرین روزهای حیات خود و در حضور صحابه بزرگ فرمودند: «قلم و دواتی برای من بیاورید تا برای شما چیزی (وصیتی) بنویسم که پس از آن، هرگز گمراه نشوید!»: «ائْتُونِى بِدَواهٍ وَ کَتِفٍ لِأکْتُبَ لَکُمْ کِتَاباً لَا تَضِلّوا بَعْدَهُ أبَداً»؛ ولی متأسفانه با مخالفت و ممانعت و جسارت خليفه دوم، به محضر پیامبر معصوم الهی (که طبق شهادت قرآن کریم در آیهی ٣ و ۴ سورهی نجم، تمام سخنان و رفتار و کردار ایشان از وحی الهی نشأت میگیرد)، روبرو شدند و عمر گفت: رسول خدا (العِيَاذُ بِاللّه)، هذیان میگویند: «اِنَّ نَبیَّ اللهِ لَیَهجُر!!!» و کتاب خدا برای ما کافی است: «حسبنا كتابالله»
حال چگونه در اینجا، وصیت خلیفه اول که طبق شهادت بزرگان اهلسنت در حال احتضار بوده و به علت بیماری بسیار شدید او، با بیهوشی ابوبکر، وصیت ناتمام مانده و ادامه آن توسط عثمان نوشته شده، معتبر است و هذیانگویی نیست!!!
✍️ البته در این موضوع، سخن بسیار است که ما در این مجال کوتاه، به همین سه سؤال بسنده کرده و قضاوت را به شما واگذار مینمائیم! و سخن امروز را با بخشی از خطبه شقشقیه امیرالمؤمنین (ع) در نهجالبلاغه به پایان میبریم:
«آگاه باشيد! به خدا سوگند پسر ابی قُحافه، پيراهن خلافت را در حالی به تن كرد كه میدانست جايگاه من در خلافت و جانشينی رسول خدا، همانند جايگاه محور و گردونهی سنگ آسيابست... پس، در حالی كه خار در چشم و استخوان در گلو داشتم... شكيبائی ورزيدم! تا آنگاه كه اولی به پايان راه رسيد...و شگفتا! که بااینکه در زمان حیاتش مىخواست حکومت را واگذارد، ولى براى بعد خود عقد خلافت را جهت دیگرى بست! و چه سخت هر کدام به یکى از دو پستان خلافت چسبیدند... به خدا قسم مردم در زمان او، دچار اشتباه و ناآرامى،و تلوّن مزاج و انحراف از راه خدا شدند...»
✅ قضاوت با شما
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
آغاز خلافت خلیفه دوم .mp3
11.18M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: اولین روز خلافت خلیفه دوم، عمر بن خطاب
موضوع امروز: «خلافت عمر بن خطاب و چند سؤال بزرگ!»
روز چهارشنبه، ١۴٠٠/١١/٠۶
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ پنجشنبه - ٠٧ بهمن ١۴٠٠
🌙 الخمیس، ٢۴ جمادیالثانی ١۴۴٣
🌲م Thursday 27 January 2022
👈 امروز متعلق است به امام حسن عسکری (علیه السلام)
🕋 اذکار روز:
-لااِلهَ اِلّا اللهُ الْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبین(١٠٠بار)
- یا غفور یا رحیم (١۰٠٠ مرتبه)
- یا رزاق (٣٠٨ مرتبه) برای وسعت رزق
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 رحلت آیت اللَّه "شیخ مرتضی حائری یزدی" فرزندِ موسس حوزه علمیه قم (١۴٠۶ ق)
🔹ارتحال فقیه پارسا و مجاهد آیتاللَّه "سیدمحمدرضا گلپایگانی" (١۴١۴ ق)
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
احکام امر به معروف .mp3
2.31M
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: «سالروز رحلت فقیه پارسا و مجاهد حضرت آیتالله العظمی سید محمد رضا گلپایگانی (ره)»
موضوع:
#احکام_امربهمعروف_و_نهیازمنکر
✅ امر به معروف و نهی از منکر یعنی مردم را به کار نیک واداشتن و از کار زشت بازداشتن.
✅ امر به معروف و نهی از منکر نه تنها به اتفاق فقهای اسلام واجب است، بلکه اصل وجوب آن جزو ضروریات دین مبین اسلام به شمار میآید.
📚 رسالهی آموزشی امام خامنهای (مدظلهالعالی)
❓آیا امر به معروف حتماً باید به صورت دستوری باشد یا می توانیم با توصیه، خواهش و...، امر به معروف و نهی از منکر کنیم؟
✅ اگر با توصیه، موعظه، بیان حکم شرعی و مانند آن، اثر مطلوب حاصل شود، امر و نهی واجب نیست؛ در غیر این صورت اگر احتمال بدهد که امر و نهی اثر دارد، باید امر و نهی کند و در صورتی که امر و نهی با زبان نرم و اخلاق خوش تأثیر داشته باشد، جایز نیست با تندی و خشونت امر و نهی نماید.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «فقیه پارسا و مجاهد»
روز پنجشنبه، ١۴٠٠/١١/٠٧
مناسبت روز: امروز ٢۴ جمادی الثانی، سالروز رحلت فقیه پارسا و مجاهد حضرت آیتالله العظمی سید محمدرضا موسوی گلپایگانی (ره) از مراجع بزرگ شیعه در جهان معاصر است که علاوه بر فعالیتهای بیبدیل در عرصه علوم و فرهنگ اسلامی و تربیت عالمان بزرگ، خدمات ارزشمندی در عرصههای اجتماعی و سیاسی نموده و با همراهی امام امت، نقش به سزایی در روشنگری جامعه و پیروزی انقلاب اسلامی داشتهاند، لذا سخن امروز را با سلام و صلوات به روح مقدس این عالم ربانی آغاز مینمائیم؛
سید محمدرضا گلپایگانی در هشتم ماه ذیالقعده ۱۳۱۶ قمری در گلپایگان، پا به عرصه وجود نهاد؛ پدرش آقا سید محمدباقر، عالمی معروف به زهد و تقوا، و کوشا در امر به معروف و نهی از منکر بود که هم اینک مرقد ایشان مورد احترام و زیارت مردم است؛
سید محمدرضا در سه سالگی، مادر، و در نه سالگی پدر گرامیش را از دست داد و دوران کودکی را با یتیمی و مشکلات و سختیهای فراوان سپری کرد؛
او تحصیلات ابتدایی را در مکتبخانه گذراند و در نوجوانی به شوق تحصیل علوم اسلامی، زانوی ادب نزد اساتیدی همچون آیت الله محمدتقی گوگدی (ره) و آیت الله سید محمدحسن خوانساری (ره) زد؛
وی با سعی و تلاش و هوش سرشار، در نوزده سالگی، شایستگی حضور در درس خارج فقه و اصول حضرت آیتالله العظمی شیخ عبدالکریم حائری یزدی (ره) در اراک را پیدا کرد و سپس با تأسیس حوزه علمیه قم همراه با آیتالله مؤسس به شهر مقدس قم هجرت نموده و از محضر بزرگانی همچون حضرات آیات عظام میرزای نائینی و سید ابوالحسن اصفهانی، آیتالله بروجردی، آقا ضیاء عراقی بهرهها برد و موفق به اجازه اجتهاد از حضرت آیت الله العظمی حائری یزدی و اجازه نقل روایت از مرحوم شیخ عباس قمی و آقا شیخ محمدرضا اصفهانی شد؛
آیتالله العظمی گلپایگانی در طول بیش از هفتاد سال تعلیم و تعلم دانش اهلبیت عصمت و طهارت (ع)، و تألیف و تصنیف دهها اثر ارزشمند، نسبت به تربیت صدها تن از ستارگان درخشان آسمان علم و اندیشه همت گمارد که از مشهورترین آنها میتوان به بزرگانی چون حضرات آیات مرتضی مطهری، سید محمدعلی قاضی طباطبایی، سید اسدالله مدنی، محمد مفتح، سید محمد بهشتی، ناصر مکارم شیرازی، جعفر سبحانی، لطف الله صافی گلپایگانی، حسن حسن زاده آملی، رضا استادی، احمد جنتی و مرتضی حائری یزدی اشاره نمود؛
این فقیه مجاهد از بدو حرکت شجاعانه روحانیت به رهبری امام خمینی (ره)، به مبارزات پیگیر و بیامان با استبداد پرداخت و نخستین اعلامیه اعتراض به لایحه ننگین «انجمنهای ایالتی و ولایتی» در مهرماه ۱۳۴۱ شمسی از سوی ایشان صادر شد و به دنبال آن، همواره پشتیبان و یار امام راحل و یاور مردم مظلوم ایران تا سقوط رژیم منحوس پهلوی بود؛ چنانچه امام امت فرموده بودند: «آقای گلپایگانی عِزّ اسلام است و نقش بسیار زیادی در پیشبرد مبارزات ملت مسلمان دارند!»
پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز ایشان در جهت تأیید کامل مواضع حضرت امام و تقویت موقعیت ایشان به عنوان ولی فقیه و رهبر نظام اسلامی نقش بهسزایی داشته و تمامی مساعی خویش را برای تقویت نظام اسلامی و پیشبرد اهداف انقلاب به کار برد؛
این مرجع بزرگ جهان تشیع با وجود اشتغالات علمی فراوان، همواره در کنار مردم و یاور مستضعفان بود و نسبت به بنیان نهادن دهها مؤسسه عامالمنفعه همچون مسجد، مدرسه، کتابخانه، بیمارستان و مؤسسات خیریه در کشور و جهان همت گمارد؛
زهد و بی اعتنایی به جلوههای دنیا، تواضع، بهرهوری از فرصتها، تجلیل از مقام فقها و مراجع معاصر، تشویق عالمان و نویسندگان، اهتمام بسیار به حفظ و قرائت قرآن، و عشق به ساحت مقدس ائمه اطهار (ع)، بخشی از ویژگیهای اخلاقی این فقیه پارسا است؛ که بالاخره پس از ۹۶ سال عمر بابرکت در ۲۴ جمادی الثانی ۱۴۱۴ قمری، دار فانی را وداع گفت و پس از تشییع باشکوه در تهران و قم، در مسجد بالا سر در مرقد مطهر حضرت معصومه (س)، آرام گرفت؛
رهبر فرزانه انقلاب پس از رحلت این عالم عامل، در پیامی ایشان را «عالم بزرگ، فقیه نامآور، مرجع تقلید عظیمالشأن، عبدصالح و تقى نقى زکى» نامیده و فرمودند: «این شخصیت والاى علمى کهنسال در میان مراجع عظام تقلید، یکى از موفقترین و سعادتمندترینها بودند... اولین مدرسه علوم دینى به سبک جدید را ایشان در قم تأسیس کردند؛ اولین مؤسّسه بزرگ قرآنى را ایشان در قم بنیان نهادند؛ اولین فهرست بزرگ فقهى و حدیثى با استفاده از دانش و اختراعات جدید بشرى را ایشان پدید آوردند؛ صدها مدرسه، مسجد و مؤسّسه تبلیغ دین را در سراسر کشور و در کشورهاى دیگر بنیان کردند...»
✍️ روحش شاد، یادش گرامی نامش جاودان و راهش همواره پررهرو باد.
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
فقیه پارسا و مجاهد.mp3
11.11M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: سالروز رحلت حضرت آیتالله العظمی سید محمدرضا موسوی گلپایگانی (ره)
موضوع امروز: «فقیه پارسا و مجاهد»
روز پنجشنبه، ١۴٠٠/١١/٠٧
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ جمعه - ٠٨ بهمن ١۴٠٠
🌙 الجمعة، ٢۵ جمادیالثانی ١۴۴٣
🌲م Friday 28 January 2022
👈 امروز متعلق است به صاحب العصر و الزمان حضرت مهدی (عج)
🕋 اذکار روز:
- اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ (١٠٠ مرتبه)
- یا ذاالجلال و الاکرام (١٠٠٠ مرتبه)
- یا نور (٢۵۶ مرتبه) برای عزیز شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 سالروز رحلت فقیه، حکیم و عارف بزرگ شیعه، آیتالله سید علی قاضی طباطبائی (ره) در سال ١٣٢۵ شمسی
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
احکام امر به معروف ٢.mp3
2.07M
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: «سالروز رحلت فقیه، حکیم و عارف بزرگ شیعه، حضرت آیتالله سید علی قاضی طباطبائی (ره)»
موضوع:
#احکام_امربهمعروف_و_نهیازمنکر
✅ محدودهی امر به معروف و نهی از منکر منحصر به قشر و صنف خاصی از مردم نیست و تمام اقشار و اصناف واجد شرایط را در بر میگیرد حتی بر زن و فرزند واجب است که هنگام مشاهدهی ترک معروف یا انجام حرام توسط پدر و مادر یا شوهر، به امر به معروف و نهی از منکر در صورت تحقق شرایط آن مبادرت کنند.
✅ هرگاه موضوع و شرایط امر به معروف و نهی از منکر محقق باشد، تکلیف شرعی و وظیفهی واجب اجتماعی و انسانی همهی مکلفین است، و حالتهای مختلف مکلف، مانند مجرد یا متأهل بودن در آن تأثیر ندارد و به صرف این که مکلف مجرد است، تکلیف از او ساقط نمیشود.
📚 رسالهی آموزشی امام خامنهای (مدظلهالعالی)
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «دریای عرفان»
روز جمعه، ١۴٠٠/١١/٠٨
مناسبت روز: امروز هشتم بهمن ماه برابر با سالروز رحلت فقیه، حکیم و عارف بزرگ شیعه، حضرت آیتالله سید علی قاضی طباطبائی (ره) است که عالمان بزرگی چون علامه طباطبایى و حضرات آیات عظام محمد تقی بهجت، سیدابوالقاسم خوئی و سیدشهابالدین مرعشی نجفی از شاگردان مکتب اخلاقی ایشان هستند؛ لذا سخن امروز را با سلام و صلوات به روح مطهر این عالم ربانی آغاز مینمائیم؛
بیشک سخن گفتن از عالم و عارف عظیمی که بزرگان شیعه، به شاگردی او افتخار مینمایند، بسیار سخت و از عهدهی حقیر خارج است! بزرگمردی که خمینی کبیر (ره) دربارهی او میفرمایند: «قاضی، کوهی بود از عظمت و مقام توحید!» و مفسر بزرگ قرآن، علامه طباطبائی (ره) در ستایش وی فرموده است: «ما هر چه داریم، از مرحوم قاضی داریم؛ چه آنچه را که در حیاتش از او تعلیم گرفتیم و از محضرش استفاده کردیم، چه طریقی که خودمان داریم، از مرحوم قاضی گرفتهایم!»
لذا در این مجال کوتاه تنها به بخشی از توصیههای اخلاقی و عرفانی این استاد بزرگ اخلاق بسنده میکنیم که بیشک میتواند راهگشای ما، برای رسیدن به مراحل عالی معنویت باشد:
1️⃣ اولین سفارش استاد، همواره نماز اول وقت بود، چنانچه شاگرد برجسته ایشان، آیتالله العظمی بهجت (ره) از استاد نقل کردهاند که میفرمودند: «اگر کسی نماز واجبش را اول وقت بخواند و به مقامات عالیه نرسد، مرا لعن کند!»
همچنین آیتالله قاضی در وصیت خود، چنین آوردهاند: «نماز را بازاری نکنید، اول وقت بهجا بیاورید و با خضوع و خشوع! اگر نماز را تحفظ کردید همه چیزتان محفوظ میماند و تسبیح صدیقه کبری سلامالله علیها که از ذکر کبیر به شمار میآید و آیتالکرسی را در تعقیب نماز ترک نکنید...»
2️⃣ دومین توصیه استاد را باید مأنوس بودن با قرآن دانست؛ بهگونهای که میفرمودند که: «هیچگاه از قرآن جدا نشوید»؛ و در نامه خود به علامه طباطبایی تاکید نمودند: «بر شما باد به قرائت قرآن کریم در شب با صدای زیبا و غمانگیز، پس آن نوشیدنی و شراب مؤمنان است! و کمتر از یک جزء تلاوت نکنید...»
3️⃣ توصیه دیگر ایشان راجع به خواندن و تأمل کردن در تاریخ اسلام بود؛ که تأکید داشتند: «یک دوره تاریخ اسلام را از ولادت حضرت رسول (ص) تا (غیبت امام زمان) ۲۶۰ ه.ق بخوانید»
4️⃣ دیگر توصیه استاد، اهتمام به نماز شب بود؛ چنانچه در وصیت خود آوردهاند: «و اما نماز شب، پس هیچ چاره و گریزی برای مؤمنین از آن نیست! و تعجب از کسی است که میخواهد به کمال دست یابد، در حالی که برای نماز شب قیام نمیکند! و ما نشنیدیم که احدی بتواند به آن مقامات، دست یابد مگر بهوسیله نماز شب!»
همچنین علامه طباطبایی نقل کردهاند که: «استاد دست خود را روی شانه من گذاردند و فرمودند: ای فرزندم! دنیا میخواهی، نماز شب بخوان! آخرت میخواهی، نماز شب بخوان!»
5️⃣ یکی دیگر از توصیههای ویژه حضرت استاد، «توسل به امامحسین (ع)» بود؛ چنانچه در یکی از نامههایشان چنین مرقوم فرمودند: «محال است انسانی بهجز از راه سیدالشهدا (ع) به مقام توحید برسد؛ جاری شدن فیوضات و خیرات از مسیر حضرت سیدالشهدا (ع) است و مقدمه این فضیلت هم، حضرت قمر بنیهاشم (ع) است»
6️⃣ همچنین استاد، بر انجام زیارت حضرت سید الشهدا (ع) و گرفتن روضه هفتگی ولو با حضور دو سه نفر، همواره تاکید نموده و میفرمودند: «این کار سبب گشایش امور است!»
7️⃣ توصیه دیگر ایشان در رعایت حقالناس بود و میفرمودند: «اگر حقی که برگردنت باشد تا ادا نکنی باب روحانیت، باب قرب، و باب معرفت باز شدنی نیست!»
8️⃣ استاد میفرمودند: «از آن چیزها که بسیار لازم و با اهمیت است، دعا برای فرج حضرت حجت صلواتاللهعلیه در قنوت نماز وتر است بلکه در هر روز و در همه اوقات»
9️⃣ و در پایان وصيت خود فرمودند: «گر چه این حرفها، آهن سرد کوبیدن است، ولی بنده لازم است بگویم، اطاعت از والدین، حسن خلق، ملازمت صدق، موافقت ظاهر با باطن، ترک خدعه و حیله، و تقدم در سلام و نیکویی کردن با هر برّ و فاجر، مگر در جایی که خدا نهی کرده؛ (و در نهایت) اللّه اللّه اللّه که دل هیچکس را نرنجانید!»
✍️ و سخن امروز را با کلام ارزشمند رهبر معظم انقلاب در دیدار اعضای ستاد برگزاری کنگره بزرگداشت علامه قاضی، به پایان میبریم که فرمودند: «مرحوم میرزا علی آقای قاضی، یکی از حسنات دهر است! یعنی واقعاً شخصیت برجسته علمی و عملی مرحوم آقای قاضی، حالا اگر نگوییم بینظیر، حقاً در بین بزرگان کم نظیر است...»
✍️ روحش شاد، یادش گرامی، نامش جاودان و راهش همواره پررهرو باد.
📚 برگرفته از کتاب «دریای عرفان» نوشته هادی هاشمیان و دانشنامه جهان اسلام، مدخل "قاضی طباطبائی (ره)
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
دریای عرفان .mp3
11.05M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «سالروز رحلت فقیه، حکیم و عارف بزرگ شیعه، حضرت آیتالله سید علی قاضی طباطبائی (ره)»
موضوع امروز: «دریای عرفان»
روز جمعه، ١۴٠٠/١١/٠٨
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ شنبه - ٠٩ بهمن ١۴٠٠
🌙 السبت، ٢۶ جمادیالثانی ١۴۴٣
🌲م Saturday 29 January 2022
👈امروزمتعلق استبه پیامبراکرم(ص)
🕋 اذکار روز:
- یا رَبَّ الْعالَمین (١٠٠ مرتبه)
- یا حی یا قیوم (١٠٠٠ مرتبه)
- يا غنی (١٠۶٠ مرتبه) برای غنی شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 «سالروز رحلت عارف و استاد اخلاق، حاج اسماعیل دولابی (ره)»
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
احکام امر به معروف ٣.mp3
2.06M
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: «سالروز رحلت عارف و استاد اخلاق، حاج اسماعیل دولابی (ره)»
موضوع:
#احکام_امربهمعروف_و_نهیازمنکر
✅ شرایط امر به معروف و نهی از منکر عبارتند از:
۱. علم به معروف و منکر؛
۲. احتمال تأثیر؛
۳. اصرار بر گناه؛
۴. نداشتن مفسده؛
✅ شرط اول امر به معروف و نهی از منکر، علم به معروف و منکر است؛ یعنی امر و نهیکننده باید معروف و منکر را بشناسد و در غیر این صورت موظف نیست امر به معروف و نهی از منکر کند، بلکه نباید چنین کاری بکند؛ زیرا ممکن است در اثر جهل و نادانی امر به منکر و نهی از معروف کند، بنابراین نهی از منکر کردن کسی که نمیدانیم کارش حرام است یا نه (مثلاً معلوم نیست موسیقی که گوش میدهد از نوع مبتذل و حرام آن است یا حلال) واجب نیست، بلکه جایز هم نیست.
📚 رسالهی آموزشی امام خامنهای (مدظلهالعالی)
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «طوبای محبت»
روز شنبه، ١۴٠٠/١١/٠٩
مناسبت روز: امروز نهم بهمن ماه، سالروز رحلت عارف و استاد اخلاق، حاج اسماعیل دولابی (ره) است که در حرم مطهر حضرت معصومه (س) مدفون میباشد؛ او با کلام متفاوت و شیرین و تکیه بر مفاهیم «محبت و زیبایی»، باعث جذب قشر جوان و تحصیلکرده به سمت خدا و اهلبیت عصمت و طهارت(ع) شد؛
بیشترین اهتمام آن عارف گرانمایه در پرورش و رشد اخلاقی جوانان و ایجاد تحول در نگرش آنها به هستی و زندگی بود، به گونهای که با ایجاد حسن ظن و اعتماد به خدا و اولیای الهی و حاکم ساختن روحیه تسلیم و رضا، آنها را از همهی ظواهر فریبنده دنیا فارغ مینمود!
در محضر آن بزرگوار، چنان روح رجاء و امیدواری به فضل الهی موج میزد که هر نومید و مأیوس از نجات و فلاح را، شور و نیرو میبخشید و به وادی کمال رهنمون و در طریق وصال رهسپار میساخت! لذا سخن امروز را به این عارف باللّه اختصاص میدهیم؛
✍️ محمد اسماعیل دولابی در روستای دولاب از توابع تهران زاده شد، و تا اوایل جوانی همراه پدر به کشاورزی مشغول بود، اما با یک اتفاق مبارک در سفر به نجف اشرف و با معاملهای شیرین با امام حسین (ع) و گذشت از خواسته و مراد خویش برای احترام و خدمت به پدر! به یکباره زندگی او دگرگون میشود! که بیشک شنیدن این حکایت و سیر عرفانی او، از زبان این عارف ربانی شنیدنی و درسآموز است:
«در ایام جوانی همراه پدرم به نجف اشرف مشرف شدم، و در آن زمان به شدت تشنه علوم و معارف دینی گردیده و با تمام وجود، تصمیم گرفتم که در نجف بمانم و در حوزه علمیه تحصیل کنم؛ ولی پدرم که مسن بود و جز من پسر دیگری نداشت که بتواند در کارها به او کمک کند، با ماندنم در نجف مخالف بود!
به یاد دارم که در حرم امیرالمؤمنین (ع) به حضرت التماس میکردم و آن قدر سینهام را با فشار به ضریح حضرت مالیدم که تمام سینهام زخم شده بود؛ کمکم حالم به گونهای شد که به خودم میگفتم، یا در نجف میمانم و مشغول تحصیل دین میشوم و یا اگر مجبور به بازگشت شوم، جان میدهم و میمیرم!
بعد از چند روز، با همان حال ملتهب، همراه پدرم به کربلا مشرف شدیم؛ اما در حرم حضرت اباعبدالله (ع) در بالاسر ضریح، ناگهان همه چیز برای من حل شد و گویی هرچه را میخواستم به من عنایت کردند، تصمیمم را گرفتم و خدمت به پدر را بر هرکار دیگر ترجیح دادم و بدون هرگونه ناراحتی و با خاطری آرام به ایران بازگشتم!
در ایران که آمدم، اتفاق عجیبی افتاد و ناگهان جلوی در اتاق پذیرایی خانهی پدر، پرده ها کنار رفت و حالت مکاشفهای به من دست داد و حدود بیست دقیقه در جای خود ثابت ماندم! در آن حالت دیدم که بالای سر ضریح امام حسین (ع) هستم و به من فرمودند که به خاطر احترام به پدر، آنچه را میخواستی از حالا به بعد تحویل بگیر!
همهچیز از همان جا آغاز شد! از آن پس آن اتاق، بالای سر ضریح حضرت شد و تا سی سال عزاخانه اباعبدالله(ع) بود و تمامی اشخاصی که به آنجا میآمدند بیآنکه لازم باشد کسی ذکر مصیبت بخواند، منقلب شده و میگریستند!
در اثر عنایات حضرت ابا عبدالله (ع) بعد از آن مکاشفه به ترتیب به چهار استاد بزرگ برخوردم که مرا دست به دست به یکدیگر تحویل دادند! اولین فرد، آیت الله سید محمد شریف شیرازی (ره) بود؛ همراه او بودم تا اینکه مرحوم شد؛ وقتی جنازه او را به حضرت عبدالعظیم (ع) بردیم، آیت الله شیخ محمد تقی بافقی (ره) آمد و بر او نماز خواند و من جذب او شدم، به گونهای که از آن پس شیخ محمد تقی بافقی را رها نکردم، تا اینکه مرا تحویل آیت الله شیخ غلامعلی قمی (ره) داد؛ در همین ایام با آیت الله شاه آبادی (ره) هم آشنا شدم و با ایشان ارتباط مستمر پیدا کردم؛ تا اینکه بالاخره به استاد چهارم، آیتالله شیخ محمد جواد انصاری همدانی (ره) رسیدم؛ او با سایرین متفاوت بود! او از پوسته بشری خارج شده و آزادانه هر ساعتی در جایی از عالم سیر میکرد! او یک استوانه نور بود که از عرش تا طبقات زمین امتداد داشت و نور همه اهل بیت (ع) در وجود نورانی او قابل وصول بود!
به او دل دادم و از وادی توحید سر در آوردم! خداوند لطف فرمود و در هر یک از این کلاسها، افراد برجسته و ممتاز آن کلاس را به من نشان داد! و کاری کرد که هیچ جا متوقف نشدم، تا اینکه به وادی توحید رسیدم!
عزیزان، همهی عنایاتی که به من شد از برکات امام حسین (ع) بود! البته از راه سایر ائمه هم میتوان به مقصد رسید، ولی راه امام حسین (ع) خیلی سریع، انسان را به نتیجه میرساند! چون کشتی نجات حسین(ع) در آسمانهای غیب، خیلی سریع راه میرود، و هر کس در سیر معنوی خود حرکتش را از آن حضرت آغاز کند، خیلی زود به مقصد میرسد!»
✍️ این مبحث ادامه دارد...
📚 برگرفته از کتاب «طوبای محبت»
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
طوبای محبت .mp3
11.93M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «سالروز رحلت عارف و استاد اخلاق، حاج اسماعیل دولابی (ره)»
موضوع امروز: «طوبای محبت»
روز شنبه، ١۴٠٠/١١/٠٩
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ یکشنبه - ١٠ بهمن ١۴٠٠
🌙 الأحد، ٢٧ جمادیالثانی ١۴۴٣
🌲م Sunday 30 January 2022
👈 امروز متعلق است به امیرالمؤمنین (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س)
🕋 اذکار روز:
- یا ذَالْجَلالِ وَالْاِكْرام (١٠٠ بار)
- ایاک نعبد و ایاک نستعین(١٠٠٠ بار)
- یا فتاح (۴٨٩ بار) برای فتح
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 مناسبت خاصی نداریم.
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
احکام امر به معروف ۴.mp3
2.03M
✅ #گلبرگ_احکام
موضوع:
#احکام_امربهمعروف_و_نهیازمنکر
✅ شرایط امر به معروف و نهی از منکر عبارتند از:
۱. علم به معروف و منکر؛
۲. احتمال تأثیر؛
۳. اصرار بر گناه؛
۴. نداشتن مفسده؛
✅ شرط دوم امر به معروف و نهی از منکر، احتمال تأثیر است، یعنی امر و نهیکننده باید احتمال بدهد که امر و نهی او اثر و نتیجهیی ولو در آینده دارد.
✅ شرط سوم امر به معروف و نهی از منکر اصرار بر گناه است یعنی باید شخص گناهکار بر استمرار گناه، اصرار و سماجت داشته باشد و چنانچه معلوم شود که وی بدون این که امر و نهی شود خود از خطا دست بر میدارد یعنی معروف را بهجا میآورد و منکر را ترک میکند، امر و نهی او واجب نیست.
📚 رسالهی آموزشی امام خامنهای (مدظلهالعالی)
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «طوبای محبت ٢»
روز یکشنبه، ١۴٠٠/١١/١٠
مناسبت روز: امروز مناسبت خاصی نداریم؛ اما در روز گذشته به مناسبت سالروز رحلت عارف و استاد اخلاق، حاج محمداسماعیل دولابی (ره) از سرگذشت و سیر عرفانی این عارف عرفیگرای شیعی سخن گفتیم و انشاالله امروز نیز به نکات ارزشمندی از توصیههای مرحوم دولابی (ره) در رابطه با سبک زندگی میپردازیم، که بیشک میتواند راهگشای ما، برای رسیدن به معنویت و نور در زندگی فردی و اجتماعی باشد:
1️⃣ هر وقت در زندگیات گیری پیش آمد و راهبندان شد، بدان خدا با تو کار دارد؛ پس زود برو با او خلوت کن و بگو با من چه کار داشتی؟ هر کس گرفتار است، در واقع گرفته یار است!
2️⃣ زیارتت، نمازت، ذکرت و عبادتت را تا زیارت بعد، نماز بعد، ذکر بعد و عبادت بعد، حفظ کن؛ کار بد، حرف بد، دعوا و جدال و … نکن و آن را سالم به بعدی برسان! اگر این کار را بکنی، زیارت و نماز و ذکر و عبادت تو دائمی میشود؛
3️⃣ اگر غلام خانهزادی، پس از سالها بر سر سفره صاحب خود نشستن و خوردن، روزی غصهدار شود و بگوید فردا من چه خواهم خورد؟ این توهین به صاحبش است و با این غصه خوردن صاحبش را آزرده میکند؛ پس بعد از عمری که روزی خدا را خوردهایم، چقدر بیمعرفتی است برای روزی فردایمان غصهدار و نگران باشیم!
4️⃣ خدا عبادت وعدهی بعد را از ما نخواسته است؛ ولی ما روزیِ سالهای بعد را هم میخواهیم! در حالی که معلوم نیست تا یک وعدهی بعد، زنده باشیم!
5️⃣ گذشته که گذشته و نیست! آینده هم که نیامده و نیست! همهی غصهها مال گذشته و آینده است! پس حالا که گذشته و آینده نیست، غصه برای چه؟! تنها حال موجود است که آن هم، نه غصه دارد و نه قصه!
6️⃣ خدا ما را براى شادى آفریده است، نه براى غم! خدای واحد غنی و قوى، محال است مخلوقی را برای ناراحتی و غم بیافریند! اگر این بشارت را که ما را برای شادى آفریدهاند، باور کردی و به خودت قبولاندی، دیگر غم، وجود نخواهد داشت! این مژده، مال کسی است که آن را باور کند؛ همین که فهمیدی دنیا فانی است و مشکلات و محرومیتهایش هم همیشگی و دائمی نیست و بالأخره روزی تمام خواهد شد، نصف غمهایت باطل میشود! مشقّت و غم دنیا نیز وسیلهاى است برای خوشی وشادی!
7️⃣ تربت، بلا را دفع میکند و همه تبها و طوفانها و زلزلهها با یک سر سوزن از آن، آرام میشود! مؤمن سرانجام تربت میشود! اگر یک مؤمن در شهری بخوابد، خداوند بلا را از آن شهر دور میکند!
8️⃣ با تکرار کردن کارهای خوب، عادت حاصل میشود، بعد عادت به عبادت منجر میشود، عبادت هم معرفت ایجاد میکند، بعد ملکات فاضله در فرد به وجود میآید و نهایتا به ولایت منجر میشود!
9️⃣ ازهر چیز تعریف کردند، بگو مال خداست و کار خداست! نکند خدا را بپوشانی و آنرا به خودت یا به دیگران نسبت بدهی! که ظلمی بزرگتر از این نیست! اگر این نکته را رعایت کنی، از وادی امن، سر در میآوری! هر وقت خواستی از کسی یا چیزی تعریف کنی، از رَبَّت تعریف کن؛ پس بیا و از این تاریخ تصمیم بگیر، حرفی نزنی مگر از او! و هر زیبایی و خوبی که دیدی، رب و پروردگارت را یاد کنی! همانطور که امیرالمؤمنین (ع) در دعای دههی اول ذیالحجه میفرمایند: «به عدد همه چیزهای عالم "لاالهالااللّه" »
🔟 دلهای مؤمنین که به هم وصل میشود، تبدیل به آب کُر میشود! وقتی به امیرالمؤمنین (ع) متّصل شد، به دریا وصل شده است؛ شخصِ تنها، آب قلیل است و در تماس با نجاست نجس میشود! ولی آب کُر نه تنها نجس نمیشود، بلکه متنجس را هم پاک میکند!
1️⃣1️⃣ هر چه غیر خداست را از دل بیرون کن! در «اِلّا» تشدید را محکم ادا کن، تا اگر چیزی باقی مانده از ریشه کنده شود و وجودت پاک شود! آن گاه «اللّه» را محکم بگو، تا همهی دلت را تصرف کند: «لااِلهاِلَّااللّه»
2️⃣1️⃣ از دنیا نگو، از خلق نگو، از خودت هم نگو، فقط از خدا بگو! چند وقت که تنها از خدا بگویی، غیر او را فراموش میکنی!
3️⃣1️⃣ در دنیا اگر خودت را «مهمان» حساب کنی و حق تعالی را «میزبان»، همهی غصهها میرود! چون هزار غصه به دل میزبان است که دل میهمان از یکی از آنها خبر ندارد! هزار غم به دل صاحبخانه است که یکی به دل مهمان راه ندارد! در زندگی خودت را میهمان خدا بدان تا راحت شوی! اگر در میهمانی یک شب بلایی به تو رسید شلوغ نکن و آبروی صاحبخانه را حفظ کن!
4️⃣1️⃣ جان دادن بهتر از جان کندن است! مؤمن جانش را با محبت تقدیم میکند و جان کافر را با زور می گیرند! حالا که هر چه دنیایی است، بالأخره رفتنی است، چه بهتر که خود آدم آن را به دوست تقدیم کند و در راه خدا بدهد!
5️⃣1️⃣ خلاصه اخلاق دو کلمه است: «مرنج و مرنجان!»
📚 برگرفته از کتاب «طوبای محبت»
https://eitaa.com/ROOZBARG