✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: روز هفتم محرم الحرام
موضوع: #احکام_عزاداری
❓کسی که در مراسم عزاداری اهل بیت(ع) نمی تواند گریه کند و اشکش هم جاری نمی شود ولی خود را به حالت گریه در می آورد (تباکی)، آیا این حالت از مصادیق دروغ و دورویی محسوب نمیشود؟
✅ تباکی نسبت به کسی که محزون و ناراحت می باشد، دروغ و دورویی محسوب نمی شود.
❓ارائۀ نوحهها همراه با آهنگهای موزون به صورت زنده یا نوار کاست چه حکمی دارد؟
✅ صِرف موزون بودن، یعنی منطبق بودن بر یکی از آهنگها و الحان موسیقی، به هیچ وجه ملاک حرمت نیست؛ بلکه ملاک لهوی بودن آن است که، مضل عن سبیل الله باشد؛ (لذا) اگر آهنگی، لهوی مضل باشد، چه در نوحه و روضه باشد و چه در غیر روضه، حرام است و نوحه و روضه بودن موجب نمیشود که از حرمت خارج شود.
📚منبع: khamenei.ir
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «قربانیِ هدایت بشریت»
روز دوشنبه، ١۴٠٠/٠۵/٢۵
مناسبت روز: امروز هفتمین روز ماه حزن و اندوه و طبق سیرهی کلامی و عملی علمای شیعه، اين روز متعلق به كوچكترين سرباز سپاه امام حسين(ع)، حضرت علی اصغر(ع) است، که میتوان ماجرای شهادت آن حضرت را سوزناکترین واقعه كربلا نامید!
شهادت حضرت علی اصغر (ع) در نزد ائمه (ع) چنان سخت و جانگداز است، که «مـنهال بن عمرو كوفی» میگويد: در زمان قیام مختار (ره) در مدينه خدمت امام سجاد (ع) رسيدم؛
امام از من پرسیدند: «حرمله چه شد؟»
عـرض كردم: مـوقـعـى كه من از كوفه بيرون آمدم هنوز زنده بود؛
امام دست ها را به طرف آسمان بلند كردند و سه بار دعا کرد: «خدايا حرارت آهن و آتش را به او بچشان...»
همچنین نقل شده كه روزی «كُمَيت(ره)» شاعرمعروف به حضور حضرت صادق(ع) رسيد؛ حضرت فرمودند: كميت! درباره جد ما حسين(ع) شعری بگو... و همزمان با سرودن شعر توسط او، امام صادق(ع) به شدت گريه كردند و بانوان و اهل خانه نيز در اتاق خودشان ناله میزدند و اشك میريختند؛
در اين زمان بانويی كه كودك شير خواری به دست داشت از اتاق بيرون آمده و كودک را در دامان امام(ع) قرارداد؛ گريه امام اينبار بيشتر شده و (به یاد حضرت علی اصغر علیهالسلام) صدای شريفشان را بلند نمودند و بانوان در خانه نيز به صدای بلند گريستند»؛
لذا اين داغ بزرگ بر دل شیعه همچنان باقیست تا زمانی كه منتقم آلمحمد (عج) قيام كند و انتقام او را از ظالمان بستاند! (انشاالله)
✍️ اما در سخن امروز به یکی از سؤالات و شبهات عاشوراء در خصوص مسئله طلب آب توسط امام حسین (ع) برای طفل صغیر خود، پاسخ میدهیم؛ که برخی میگویند:
❓چرا حضرت سیدالشهداء (ع) در روز عاشوراء برای فرزند شیرخوارشان از دشمن، آب طلب میکنند و آیا این کار به نوعی تنقیص و نقص برای امامِ معصوم نیست؟ و آیا این عمل حضرت، نشانه ضعف در میدان نبرد نبود؟
✅ در جواب این سؤال، توجه شما را به موارد زیر جلب مینمائیم:
👈 اولاً درباره شهادت حضرت علیاصغر (ع) و طلب نمودن آب از لشکر دشمن توسط امام حسین (ع)، در منابع دو قول آمده است که یکی بر همین موضوع تأکید دارد، ولی قول دوم که «ابومخنف» از «عقبه بن بشیر اسدی» به نقل از امام باقر(ع) آورده، چنین است که حضرت میفرمایند: «چون فرزند خردسال امام را برای وداع، نزد حضرت آوردند؛ امام او را در دامن گرفتند که تیری از بنی اسد (حرمله بن کاهل اسدی) آمد و گلویش را درید! سپس امام حسین (ع ) دست خود را از خون گلوی طفل پر کرده و به آسمان پاشیدند...» (نصوص من تاریخ ابی مخنف، ج ۱، ص۴۸۷)
ابن طاووس (ره) نیز قریب به همین نقل را در «اللهوف فی قتلی الطفوف، ص ۶۸» آورده است، لذا در این نقل که از قول امام معصوم است، خبری از طلب آب از دشمن نیست!
👈 ثانیاً به فرض صحت قول اول و وقوع چنین حادثهای، جدای از اینکه قول و فعل امام معصوم قطعاً بر اساس حجت شرعی و دستور الهی صادر شده است؛ اما میتوانیم چند دلیل مهم را در حد عقل بشری در این زمینه بیان نماییم:
1️⃣ از آنجا که هدف امام، هدایت بشریت است، حضرت میخواستند با فدا نمودن آخرین سرباز خود و تقاضای آب برای حضرت علیاصغر (ع)، باعث حس ترحم در دشمنان شوند تا شاید همین حس انسانی، موجب هدایت آنها گردد!
2️⃣ برخی بزرگان نوشتهاند، حضرت برای طفل شیرخوار خود، آب طلب میکنند تا اتمام حجت کامل برای تمام افراد لشکریان دشمن باشد و فردای قیامت، لشکریان عمر سعد، هیچ عذر و بهانهای نداشته باشند؛
3️⃣ امام حسین (ع) با این اتمام حجت، میخواستند به تمام دنیا از زمان خودشان تا قیامت ثابت کنند که دشمنان ایشان چقدر قساوت قلب داشته و سنگدل بودهاند که حتی به یک طفل شیرخواره نیز رحم نکردهاند! چنانچه برخی مورخین آوردهاند همین صحنه در کربلا باعث شده تا علیرغم پولهای بنی امیه برای تحریف عاشورا، حقیقت کربلا را بنویسند!
✍️ لذا اصل عطش در روز عاشورا و طلب آب با رعایت عزت و ابتکار عمل، توسط امام حسین (ع)، نه ذلیلانه و نه انفعالی است و نه شأن امام و اهل بیت(ع) را پایین میآورد؛ بلکه شدت گذشت و محبت ائمه اطهار (ع) به مردم را نشان میدهد که حاضرند حتی عزیزترین کسان خود را برای هدایت بشریت، قربانی و تقدیم نمایند!
https://eitaa.com/ROOZBARG
#اطلاع_رسانی
🔷 کمک مومنانه در روزهای سخت کرونائی
با مشارکت
✔️ خیرین ارجمند
✔️ خادمیاران و یاوران رضوی
✔️ارادتمندان به اهل بیت
📣 شما هم سهیم شوید
#انتشار
#روابط_عمومی
#دبیرخانه_کانونهای_خدمت_رضوی_اصفهان
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ سهشنبه - ٢۶ مرداد ١۴٠٠
🌙 الثلاثاء، 8 محرم الحرام 1443
🌲م Tuesday 17 August 2021
👈 امروز متعلق است به امام سجاد، امام باقر و امام صادق عليهم السلام
🕋 اذکار روز:
- یا اَرْحَمَ الرّاحِمین (١٠٠ مرتبه)
- یا الله یا رحمان (١٠٠٠ مرتبه)
- یا قابض (٩٠٣ مرتبه) برای حاجت
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 روز هشتم محرم الحرام
🔹 آغاز بازگشت آزادگان به میهن (١٣۶٩شمسی)
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: روز هشتم محرم الحرام
موضوع: #احکام_عزاداری
❓آیا می توان از وسائل تکیه، حسینیّه و هیأت در محل دیگر ـ اعم از حسینیه و هیأت یا غیر آن ـ استفاده کرد؟
✅ تابع کیفیت وقف و قصد اهداء کنندگان است، اگر برای استفاده در هیأت یا حسینیه خاص وقف یا اهدا شده است، نباید به جای دیگر ببرند.
❓شخصی ملک خود را برای برپایی مجالس عزاداری سیدالشهداء (ع) در محل، وقف کرده است، ولی در حال حاضر متولّی وقف، توانایی اقامه عزا در محل مذکور در وقفنامه را ندارد، آیا جایز است در شهری که در آن اقامت دارد مجالس عزاداری برگزار کند؟
✅ اگر وقف، مخصوص اقامه مجالس عزاداری در همان مکان باشد، تا زمانی که عمل به وقف هرچند با گرفتن وکيل برای آن، درهمان مکان ممکن باشد، حق ندارد آن مجالس را به جای ديگر انتقال دهد، بلکه واجب است فردی را نايب بگيرد تا در آنجا مجالس عزاداری برپا کند.
📚منبع: khamenei.ir
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «پاسخ به یک شبهه؟!»
روز سهشنبه، ١۴٠٠/٠۵/٢۶
مناسبت روز: ۲۶ مرداد سال ۱۳۶۹، میهن اسلامی ما، شاهد حضور اولین گروه از آزادگان سرافرازی بود که مجاهدانه از دین و شرف و خاک کشور دفاع کرده و پس از سالها اسارت در زندان ها و اسارتگاه های رژیم بعث عراق، قدم به خاک پاک میهن اسلامی خود گذاشتند، لذا با گرامیداشت نام و یاد آزادگان سرافراز ایران اسلامی، سخن امروز را آغاز مینمائیم؛
✍️ اما امروز هشتمین روز از ماه محرمالحرام است و طبق سنت عزاداری بزرگان، این روز به حضرت علی اکبر (ع) اختصاص دارد، لذا با سلام و درود به وجود مقدس سبط اکبر حضرت اباعبدالله (ع)، در سخن امروز نیز به یکی دیگر از شبهات عاشورا میپردازیم:
❓اخیرا برخی از شبکههای وهابی این شبهه را مطرح کردهاند که شیعیان روایت میکنند که امام حسین (ع) بر بالین حضرت علیاکبر (ع)، صورت به صورت ایشان گذاشته و فرمودند: «خداوند بکشد کسانی که تو را کشتند! چقدر اینان نسبت به خداوند و هتک حرمت رسول خدا گستاخ شدهاند. پسرم! بعد از تو خاک بر سر این دنیا»؛ حال سؤال اینجاست که راوى اين مكالمه چه كسى بوده؟ در حالی که حضرت على اكبر (ع) كه در همان دم كشته شدند و امام حسين(ع) هم که شهید شدند و بعید است که وسط جنگ بیایند و سخنان خود را برای دیگران نقل کنند؛ فاصله دیگر اصحاب و اهلبیت حضرت با ایشان هم که زیاد بوده و نمیتوانستند این گفتگو را بشنوند! و اگر کسی از لشگر دشمن هم این سخنان را نقل کرده باشد، به قول او اعتمادی نیست! پس چه کسی نجوای امام حسین (ع) با فرزند گرامیشان را نقل نموده است؟!
✅ در جواب به این سؤال و بهانهی بنیاسرائیلی، تنها به دو نکته کوتاه اشاره مینمائیم:
1️⃣ سخنان امام حسین (ع) بر بالین حضرت علی اکبر (ع) هم در منابع تاریخی اهل سنت و هم در منابع روایی و تاریخی شیعه از طرق مختلف نقل شده که یکی از طرق، نقل واقعه از طریق «ابن سعد» است که در منابع اهلسنت به امام زین العابدین(ع) میرسد! [الطبقاتالكبرى، خامسة۱، ص۴۳۷]
البته واضح است که شیعیان به تواریخ اهل سنت به طور مطلق اعتماد نمیکنند، لذا بزرگان شیعه از طرق و اسناد خود وارد این مبحث شدهاند و از روایات و زیارتنامه های منتسب به معصومین (ع) استفاده نمودهاند؛ لذا گزارش سخنان امام (ع) بالای سر حضرت علیاکبر (ع) از هر دو طریق شیعه و سنی با مضامینی نزدیک به هم و از قول اهلبیت (ع) نقل شده است؛
2️⃣ در برخی از روایات اینگونه آمده که چون امام حسین(ع) بر بالین علی اکبر (ع) رسیدند، اصلاً با او نجوایی نکردند! بلکه برای تنبّه سپاه دشمن و رسیدن ندای مظلومیّت عاشورائیان، با صدای بلند این سخنان را فرمودهاند!
✍️ در پایان آنچه که ما نباید فراموش کنیم این است که شاید در نگاه اول، این شبهه و امثال آن، اهمیت زیادی نداشته باشد، اما جبههی باطل که در طول سالیان متمادی، تلاشهای زیادی برای کمرنگ کردن خطّ سرخ حسینی نموده! با اینگونه سؤالات در صدد تضعیف، نقض و تحریف همهی سخنان امام (ع) و حماسه عاشوراست، پس بر پیروان مکتب اهل بیت عصمت و طهارت (ع) لازم است، که هیچ سؤال و شبههای در این زمینه را بدون پاسخ نگذارند!
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ چهارشنبه - ٢٧ مرداد ١۴٠٠
🌙 الأربعاء، 9 محرم الحرام 1443
🌲م Wednesday 18 August 2021
👈 امروز متعلق است به امام کاظم، امام رضا، جواد الائمه، امام هادی (علیهمالسلام)
🕋 اذکار روز:
- یا حَیُّ یا قَیّوم (١٠٠ مرتبه)
- حسبی الله و نعم الوکیل (١٠٠٠ بار)
- یا متعال (۵۴١ مرتبه) برای عزت
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 روز تاسوعای حسینی
🔹 شب عاشورای حسینی
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: شب عاشورای حسینی
موضوع: #اعمال_شب_عاشورا
1️⃣ احیای شب عاشورا:
احیای این شب عزیز به دعا و نیایش، مخصوصاً در کنار قبر امام حسین (ع) در کربلا سفارش شده است؛ چنانچه در روایتی از رسول خدا (ص) آمده است که «هر کس شب عاشورا را بیدار بماند (و به عبادت بپردازد)، گویا عبادت فرشتگان را انجام داده است...».
2️⃣ خواندن نماز:
🔹چهار رکعت نماز در شب عاشورا بخواند که در هر رکعت پس از سوره حمد، هر کدام از آیةالکرسی و سوره های توحید و فلق، و ناس را ده مرتبه خوانده و پس از سلام نماز، صد مرتبه سوره توحید را قرائت کند.
🔹دیگر نماز وارد شده در شب عاشورا، چهار رکعت است که در هر رکعت سوره حمد و پنجاه مرتبه سوره توحید را بخواند و این نماز مانند نماز امیرالمؤمنین (ع) است که فضیلت بسیار دارد، و پس از نماز، بسیار ذکر خدا گوید، و صلوات بسیار بر رسول خدا و آل ایشان فرستد و هرچه میتواند بر دشمنان اهلبیت (ع) لعن نماید.
🔹همچنین خواندن صد رکعت نماز در شب عاشورا وارد شده، که هر دو رکعت با یک سلام و در هر رکعت، یک مرتبه «حمد» و سه بار سوره «توحید» را خوانده و پس از پایان این نمازها، هفتاد بار بگوید: «سُبْحانَ اللّهِ وَ الْحَمْدُ لِلّهِ وَ لا إلهَ إلاَّ اللّهُ وَ اللّهُ اَکْبَرُ وَ لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ إلاَّ بِاللّهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیمِ»؛
رسول خدا(ص) فرمودند: «کسی که این نماز را بخواند وقتی که بمیرد، خداوند قبرش را معطّر و خوشبو می کند و هر روز تا هنگام دمیدن صور، نوری وارد قبرش می شود!»
📚 مفاتيح الجنان، اعمال شب عاشورا.
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «اسوهی ايثار و وفاداری، و ولایتمداری»
روز چهارشنبه، ١۴٠٠/٠۵/٢٧
مناسبت روز: امروز، روز تاسوعای حسینی و طبق سنت دیرینه مجالس عزاداری شیعیان و محبین اهلبیت (ع)، متعلق به حضرت اباالفضل (ع) است، بهگونهای که برخی از مردم به اشتباه گمان میکنند حضرت عباس(ع) در تاسوعای حسینی، هنگامی که قصد داشتند برای کاروان حسینی آب بیاورند به شهادت رسیدهاند! اما بهراستی علت نامگذاری روز تاسوعای حسینی به نام زیبای قمر بنیهاشم (ع) به چه علت است؟
✅ تاسوعا را باید برادر عاشورا نامید؛ چون در این روز، واژه برادر معنای واقعی خود را پیدا کرد؛ لذا هر چند نامگذاری این روز به نام حضرت عباس (ع) جنبهی روایی ندارد، اما ریشه در عرف و سنت دیرین علماء، خطباء و عزاداران حسینی دارد، و برخی علت آن را، نپذیرفتن امان نامه و پاسخ قدرتمندانه حضرت به امان نامه شمر و ولایت مداری بینظیر حضرت در روز تاسوعا دانستهاند!
حضرت عباس (ع) در حادثه کربلا، سِمت پرچمداری سپاه و همچنین نگهبانی و سقایی خیمههای حسینی و اهل بیت حضرت را بر عهده داشتند؛ چنانچه در روایات آمده تا حضرت اباالفضل (ع) زنده بودند، دودمان امامت، در آسایش و امنیت به سر میبردند؛ لذا حضور ایشان در لشگر امام حسین (ع) برای دشمنان اهل بیت(ع) بسیار سنگین و زجرآور بود!
بدین جهت، دشمن در صدد برآمد، تا به هر وسیلهی ممکن، حضرت اباالفضل (ع) را از جبهه توحیدی امام حسین(ع) گسسته و به جبهه باطل اموی ملحق کند! و به همین منظور، شمر بن ذی الجوشن کلابی که از قبیلهی حضرت ام البنین (س) مادر حضرت بود را مأمور کردند تا به حضرت عباس(ع) و سه تن از برادران ایشان امان نامه دهد!
لذا شمر، در عصر روز تاسوعا به نزدیکی خیمهگاه امام حسین (ع) رفت و با صدای بلند فریاد زد: خواهر زادگان من کجایند؟
امام حسین(ع) که منظور پلید شمر را میدانستند، به برادران خود فرمود: پاسخ او را بدهید، اگر چه فاسق است ولیکن با شما رابطه خویشاوندی دارد؛
حضرت عباس (ع) به دستور امام، به همراه برادرانشان عبدالله، جعفر و عثمان به نزد شمر آمدند و از او پرسیدند: حاجت تو چیست؟
شمر گفت: شما بهگونهای خواهر زادگان من هستید! و بدانید که تا ساعتی دیگر، شعلههای جنگ برافروخته میگردد و از یاران حسین (ع) کسی زنده نمیماند! من برای شما، امان نامهای از عمر بن سعد آوردم و شما از این ساعت در امان هستید، مشروط بر اینکه از یاری برادرتان دست برداشته و سپاهش را ترک کنید!
در این هنگام، حضرت عباس(ع) که کانون غیرت، حمیت و وفاداری بود، بر او بانگ زده و فرمودند: بریده باد دستان تو و لعنت خدا بر تو و امان نامه تو باد! ای دشمن خدا! ما را فرمان میدهی که از یاری برادر و مولایمان حسین(ع) دست برداریم و سر در طاعت ملعونان و ناپاکان در آوریم؛ آیا ما را امان میدهی ولی برای فرزند رسول خدا (ص) امانی وجود ندارد؟
شمر از پاسخ دندان شکن فرزندان حضرت ام البنین(س)، ناامید و خشمناک شد و با سرافکندگی به خیمهگاه خویش برگشت. (بحارالانوار، ج۴۴، ص۳۹۱)
قمربنیهاشم (ع)، مظهر شجاعت، ایثار و وفاداری و ولایتمداری بودند تا جایی که آوردهاند که وقتی حضرت به دستور امام، به دل لشگر دشمن زدند و به فرات رسیدند، با آنکه زخمی و بسیار تشنه بودند، اما بخاطر تشنگی برادرشان حسین(ع) و اهلبیت ایشان، آب نخوردند!
شهادت حضرت عباس (ع)، برای امام حسین(ع) چنان ناگوار و شکننده بود، که در روایات آمده که وقتی امام به بالین حضرت آمدند دست به کمر گرفته و فرمودند: «أَلانَ إنکَسَرَ ظَهرِي وَ قَلَّت حِيلَتِي وَ انقَطَعَ رَجائِي وَ شَمُتَ بِي عَدوِّي وَ الکَمَدُ قاتِلي»: «الان کمرم شکست و چاره ام کم شد و امیدم قطع و دشمن مرا زخم زبان میزند و غصّه تو مرا می کشد!» (بحارالانوار، ج۴۵، ص۴١)
✍️ لذا تاریخ، به پاس معرفت، وفاداری و رشادتهای فراوان فرزند دلاور امیرالمؤمنین (ع)، روز تاسوعا را به نام ایشان مزین کرده تا با یاد آن بزرگوار، همواره خوبی ها و فضیلت های انسانی و اسلامی در جهان پایدار بماند!
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ پنجشنبه - ٢٨ مرداد ١۴٠٠
🌙 الخمیس، 10 محرم الحرام 1443
🌲م Thursday 19 August 2021
👈 امروز متعلق است به امام حسن عسکری علیه السلام
🕋 اذکار روز:
-لااِلهَ اِلّا اللهُ الْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبین(١٠٠بار)
- یا غفور یا رحیم (١۰٠٠ مرتبه)
- یا رزاق (٣٠٨ مرتبه) برای وسعت رزق
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 روز عاشورای حسینی
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: روز عاشورای حسینی
موضوع: #اعمال_روز_عاشورا
1️⃣ ترک اعمال و کارهای دنیوی:
شایسته است شیعیان در این روز، دست از کسب و کار بکشند و به عزاداری و نوحهسرایی بپردازند و همچون کسانی که عزیزترین افراد خویش را از دست داده اند، غم زده و اندوهگین باشند؛
امام رضا(ع) فرموده اند: «هر کس در روز عاشورا، دست از تلاش برای دنیا بردارد، خداوند حاجت های دنیوی و اخروی او را برآورده می سازد و هر کس که روز عاشورا، روز اندوه و غم و گریه اش باشد، خداوند روز قیامت را، روز سرور و شادی او قرار دهد و در بهشت با دیدار ما، چشمش روشن می شود...»
2️⃣ تسلیت گفتن به یکدیگر:
امام باقر علیهالسلام فرمودند: «شیعیان در روز عاشورا به یکدیگر تسلیت بگویند و چه بهتر که با این جملهها باشد: «عَظَّمَ اللّهُ أُجُورَنا بِمُصابِنا بِالْحُسَینِ عَلَیهِ السَّلامُ، وَ جَعَلَنا وَ إِیاکُمْ مِنَ الطّالِبِینَ بِثارِهِ، مَعَ وَلِیهِ الاِْمامِ الْمَهْدِیِّ مِنْ آلِ مُحَمَّد عَلَیهِمُ السَّلامُ»: «بزرگ گرداند خدا پاداش ما را در سوگواریمان بر حسین علیهالسلام و قرار دهد خداوند ما و شما را از خون خواهانش به همراه ولیش امام مهدی از خاندان محمّد علیهمالسلام»
3️⃣ امساک بدون قصد روزه در عاشورا:
در این روز شایسته است که بدون قصد روزه از خوردن و آشامیدن خودداری شود و هنگام عصر غذا و آب مختصری تناول گردد؛ چنانچه احادیث فراوانی در مذمّت روزه روز عاشورا نقل شده است.
4️⃣ زیارت قبر امام حسین (ع) در کربلا و کمک کردن و آب دادن به زائرین حرم حسینی:
در روایت آمده کسی که در روز عاشورا کنار قبر امام حسین(ع) باشد و زائران را (کمک کند و) آب دهد، مانند کسی است که لشکر آن حضرت را سیراب کرده باشد و گویا با آن حضرت در کربلا حاضر بوده است.
5️⃣ فرستادن لعن و نفرین بر قاتلان امام حسین(ع):
در این روز شایسته است هزار مرتبه بر قاتلان آن حضرت لعنت کرده و بگوید: «اَللّهُمَّ الْعَنْ قَتَلَةَ الْحُسَینِ(ع)»
6️⃣ خواندن سوره توحید:
خواندن هزار مرتبه سوره «توحید» در این روز فضیلت فراوانی دارد؛ چنانچه امام صادق(ع) فرمودهاند: «هر کس در روز عاشورا، هزار مرتبه سوره «توحید» را بخواند، خداوند رحمان به وی نظر (رحمت) افکند و هر کس را که خداوند رحمان (با دیده رحمت) نظر کند، وی را مجازات نخواهد کرد!»
7️⃣ خواندن زیارت عاشورای معروفه و غیرمعروفه؛
8️⃣ خواندن زیارت وارث؛
9️⃣ خواندن مقتل:
شایسته است در این روز محبان آن حضرت، مقتل بخوانند و یکدیگر را بگریانند؛
🔟 همچنین میبایست در این روز، از مزاح و خنده و دیگر سرگرمی های مسرّت بخش دنیوی خودداری نمود.
📚 مفاتيح الجنان، اعمال روز عاشورا.
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «حماسه حسینی (١)»
روز پنجشنبه، ١۴٠٠/٠۵/٢٨
مناسبت روز: امروز روز عاشورای حسینی و روز شهادت حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و یاران باوفای ایشان، و روز اندوه و غم و مصیبت اهلبیت (ع) و شیعیان و محبین آن بزرگواران است؛ لذا ضمن عرض تسلیت و تعزیت، سخن امروز را آغاز مینمائیم؛
واقعهی عاشورا چنان با ریشه، تفکر و فرهنگ ما گره خورده است که با هجمهی هزار و چندصدسالهی دشمنان نیز همچنان مهمترین حادثه تاریخی برای شیعیان است! ولی تحلیل و برداشت از این حادثهی بزرگ، کار آسانی نیست! چرا که در عین سادگی و صراحت، پیچیدگیهای فراوانی دارد که ممکن است قضاوت انسان را به افراط و تفریط ختم کند! لذا برای رسیدن به درک درست از این حادثهی تاریخی و تأثیرگذار، نیاز است تا بررسیهای دقیق و جامعی در این زمینه در اختیار بشر قرار گیرد؛
بیشک یکی از گرانبهاترین آثاری که میتواند مخاطب را، به درک و شناخت درستی از عاشورای حسینی برساند، مجموعه کتاب «حماسه حسینی»، اثر استاد شهید مرتضی مطهری (ره) است که در این مجموعه سخنرانی که بعداً به صورت کتاب درآمده، استاد برای حادثهی کربلا از واژه «حماسه حسینی» استفاده کرده و علت این نامگذاری را این چنین مطرح نمودهاند:
«کلمه «حماسه» به معنای شدت، صلابت و نیز به معنای شجاعت و حمیت است! لذا از آنجا که شخصیت حسینبنعلی(ع) صبغه و رنگ حماسی دارد، میبایست در سرگذشت حضرت نیز یک چنین احساس حماسی داشته باشیم، نه یک احساس تراژدی و مصیبت و رثا و نفله شدن!
البته در تاریخ اصولاً شخصیتهای حماسی، جنبه نژادی و قومی دارند؛ یعنی مخصوص یک قوم و نژاد معین و یک آب و خاکند؛ اما در مورد امامحسین(ع) چنین نیست؛ ایشان یک شخصیت حماسی است، اما حماسهی انسانیت و بشریت! نه حماسهی قومیت!
سخن، عمل و روح امامحسین(ع)، حماسهی مافوق حماسههاست و علت شناخته نشدن ایشان نیز همین است! شخصیت امام از نظر شدت حماسی بودن و علو و ارتفاع جنبهی انسانی بینظیر است ولی ما این حماسه را نشناختهایم...؛
از اینرو کلید شخصیت امامحسین(ع) را باید حماسه و عظمت و شور و صلابت و شدت و ایستادگی و حقپرستی دانست! و کلمات و سخنانی هم که از آن حضرت نقل شده، همه حاکی از همین روحیهی حماسه و صلابت، خداپرستی و حماسه الهی و انسانی است...»
شهید مطهری (ره) در این مجموعه به تبیین «حماسه حسینی»، «تحریفات واقعه کربلا»، «ماهیت قیام حسینی»، «تحلیل واقعه عاشورا»، «شعارهای عاشورا»، «عنصر امر به معروف و نهی از منکر در نهضت حسینی» و «عنصر تبلیغ در نهضت حسینی» پرداخته و حادثه کربلا را از دو جنبه «سیاه و تاریک» و «نورانی و سفید» بررسی نموده و مخاطبین را دعوت مینماید تا به صفحه نورانی واقعه عاشورا نیز توجه نمایند و در بخشی از کتاب چنین میگوید:
«این تاریخ کربلا، یک صفحه دیگر هم دارد که شخص اول آن صفحه، دیگر پسر معاویه، پسر زیاد، پسر سعد و شمر، و دیگر جنایتکاران کربلا نیستند! در آنجا قهرمان حسین (ع) است! در آن صفحه، دیگر اثری از جنایت نیست! تراژدی نیست! بلکه همهی آن حماسه است! افتخار و نورانیت است! تجلی حقیقت و انسانیت است! تجلی حقپرستی است! اگر آن صفحه را درست نگاه کنیم، آنوقت میفهمیم که بشریت حق دارد به خودش ببالد!
اما وقتی فقط صفحه سیاه کربلا را مطالعه میکنیم، میبینیم که بشریت باید سرافکنده باشد و خودش را مصداق آیه ٣٠ سوره بقره ببیند که آن دسته از فرشتگان که صفحه سیاه را دیده بودند به خداوند گفتند: «قَالُوا أَتَجْعَلُ فِيهَا مَنْ يُفْسِدُ فِيهَا وَيَسْفِكُ الدِّمَاءَ وَنَحْنُ نُسَبِّحُ بِحَمْدِكَ وَنُقَدِّسُ لَكَ...»: «آیا کسانی در زمین خواهی گماشت که در آن فساد کنند و خونها بریزند و حال آنکه ما خود، تو را تسبیح و تقدیس میکنیم؟!»
اما خداوند آنها را به دیدن صفحه روشن، دعوت میکند و در جواب آنها در همان آیه، میفرماید : «...قَالَ إِنِّي أَعْلَمُ مَا لَا تَعْلَمُونَ»: «من چیزی (از اسرار بشر) میدانم که شما نمیدانید!»
لذا آن صفحه که ملائکه به آن اعتراض کردند، همان صفحهای است که بشر را سرافکنده مینماید و صفحهای که خدا از آن سخن میگوید، همان صفحهای است که بشریت به آن افتخار میکند!»
✍️ این مبحث ادامه دارد...
https://eitaa.com/ROOZBARG