📖 #تفسیر سوره بروج(۱)
«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیم»
الهی انطقنی بالهدی و الهمنی التقوی
موضوع بحث امروز ما تفسیر سوره بروج میباشد.
«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیم» به نام خداوند بخشنده مهربان. دیگران یا بخشنده نیستند و اگر بخشنده هستند مهربان نیستند، بعضی نمیبخشند. بعضیها نمیتوانند ببخشند، بعضیها میتوانند و نمیبخشند، بعضیها کم میبخشند، بعضیها با منت میبخشند، بعضیها میبخشند تا بعدا به آنها برگردد. یعنی به مرغ دانه میدهند تا از او تخم بگیرند. به گوسفند علف میدهند تا از او شیر بدوشند، بعضیها به خودیها میبخشند، مثل شاه که جنگلها را به شاهپورها میبخشید. آن کسی که هم میتواند ببخشد و هم میبخشد و هم به همه میبخشد و هم بخششاش برای نیاز نیست، تنها خداست.
اسم این سوره، سوره «بروج» است. بروج جمع برج است. برج چند تا معنا دارد. به قلعه میگویند: برج، به مدار سیارات میگویند: برج. و به هرچیزی که جلوه میکند میگویند: برج. انسان وقتی دارد وارد شهر میشود، ساختمانهای بلند« برجها» را میبیند. «تَبَرُّج» یعنی جلوه گری. خداوند به زنهای پیغمبر صلی الله علیه و آله و سلم میفرماید: «وَ لا تَبَرَّجْنَ» کلمه برج یعنی جلوه، هر چیزی که پیداست. زنانی که جلوه گری میکنند تبرج میکنند. قرآن میفرماید: «وَ لا تَبَرَّجْنَ تَبَرُّجَ الْجاهِلِیَّةِ الْأُولى» احزاب/33 یعنیای زنان پیغمبر(ص)، مثل زمان جاهلیت اول جلوه گری نکنید. امام باقر علیه السلام از این آیه استفاده لطیفی میکند. میفرمایند: « اینکه قرآن میفرماید مثل جاهلیت اول، معلوم میشود جاهلیت دومی هم وجود دارد. » مثل این است که من به منزل شما بیایم و بگویم: این آقا پسر کیه؟ ! شما بگویید: « این پسر اول من است. » از این جمله معلوم میشود که آن شخص پسر دیگری هم دارد. مثل این است که بگویی: غذا خوردهای؟ بگوید: یک بار. معنایش این است که میتوانم یکبار دیگر هم بخورم، ضمنا حدیث داریم که: از میهمان نپرس که غذا خوردهای یا نه؟ ممکن است خورده باشد ولی باز هم میل داشته باشد در خانه شما هم بخورد. حدیث هم داریم: از میهمان نپرس که چه میل داری؟ هرچه هست برایش بیاور.
#درسهابی ازقرآن
@amozeshtajvidhefzquran
#درسهفدهم
#تجوید ⬜۱۷
📌احکام حروف
🔮 احکام میم ساکن (ادغام)
🙂تعریف ادغام میم ساکن
👈هرگاه پس از میم ساکن، فقط حرف میم متحرک قرار گیرد ادغام میم ساکنه صورت می گیرد ( در اصطلاح تجوید به ادغام متماثلین نیز مشهور است چراکه دو حرف کاملاً شبیه یکدیگرند ). در این صورت میم ساکن خوانده نمی شود و به جای آن میم بعدی کاملاً از فضای بینی ( غنّه) ، با شدّت و اندک کشش صوت( کشش دو حرکتی) اداء می گردد.
👌مثال کلمه ای ادغام
کَم مِن هُم مِنهَا مِثلَهُم مَعَهُم وَ مَا یَأتِیِهِم مِن رَسُولٍ
@amozeshtajvidhefzquran
4_6041736534007219127.MP3
2.83M
سوره ای فجر استاد عبدالباسط آیات پایانی سوره یا یتهاالنفس....بسیار زیبا
روحتون رو جلابدید با این تلاوت ناب
@amozeshtajvidhefzquran
4_401644107203608591.mp3
1.22M
#دعای_عهد
@amozeshtajvidhefzquran
محدّث نوری، از استادان مرحوم شیخ عباس قمی میگوید: «در فضل و مقام زیارت عاشورا همین بس که از سِنخ دیگر زیارتها نیست که به ظاهر از انشا و املای معصومی باشد. هر چند از قلوب پاک ایشان چیزی جز آنچه از عالَم بالا به آنجا برسد، بیرون نمیآید، ولی این زیارت از سنخ احادیث قُدسیه است که به همین ترتیب زیارت و لعن و سلام و دعا از خدای متعالی به جبرئیل امین و از او به خاتم النبیین صلیاللهعلیهوآلهوسلم رسیده است.....
@amozeshtajvidhefzquran
🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒
آیت اللّه شبیری زنجانی، از مراجع تقلید میفرمایند: «یکی از چشمهای فرزند آقای حاج سید محمد بجنوردی بر اثر عارضهای نابینا شده بود و به نظر پزشکان ـ حتی پزشکان خارج از کشور ـ به علت رشد آن عارضه، چشم دیگرش نیز نابینا میشد. ولی آن شخص شفا یافت. یکی از بستگان وی، سیدالشهداء را در عالم رؤیا دید که به وی فرمود: «ما به جهت اینکه او به زیارت عاشورا مداومت داشت، سلامتی چشم دیگرش را از خدا گرفتیم».