انباز
فلسفه حرکت #امام_حسین (علیه السلام) که منجر به شهادت آن حضرت شد چیست؟ جلسه اول: طرح مسئله مخاطب: جمع
52.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بسم الله الرحمن الرحیم
إِنَّا أَنْزَلْناهُ في لَيْلَةٍ مُبارَكَةٍ إِنَّا كُنَّا مُنْذِرينَ (دخان 3)
مقارن با شبهای قدر کلیپی از آقای دکتر #اقبالی_نسب منتشر شد که توصیه میکرد در شبهای قدر دنبال قدرت بیشتر باشیم و اعمالی را انجام دهیم که با ویژگیهای روانشناختی ما متناسب است. این صحبتها هم مطالب خوب و مفید داشت و هم مطالب نادرست.
در همان ایام، نقدهای متنوعی بر این مطالب منتشر شد که بنده هم در عرایض بعدی، از آنها استفاده میکنم و از زحمات اندیشمندان محترم تشکر میکنم.
هر چند مدت زیادی از شبهای قدر امسال و بیان آن مطالب گذشته، اما امیدوارم مطالبی که عرض خواهم کرد برای سالهای آینده و گفتگوهایی از این دست (که شاید پیش آید) مفید باشد. ضمن اینکه گویا آقای دکتر اقبالی نسب هواداران خاصی دارد و ممکن است کلیپهای دیگری هم از ایشان در دسترس هموطنان گرامی قرار بگیرد. بنابراین توضیح این مطالب میتواند برای مواجهه بهتر با این دست سخنان کمک کند.
ادامه دارد...
https://eitaa.com/anbaz60/651
1. شب قدر، شب نزول ملائکه و گشوده شدن درهای آسمان، و اتصال با #عالم_غیب است که سازوکار ارتباط با آن عالم و حقیقت این شب، باید از سوی کسی باشد که با آن عالم آشنا است.
بنابراین نسخه اعمال این شب را باید #اهل_بیت_نبوت تعیین کنند که عالم به این امورند، نه افرادی که راهی به آن عالم و اسرار غیب ندارند.
پیامبر اکرم و ائمه (علیهم السلام) کیفیت ارتباط با خدا و چگونگی ادب حضور در محضر خدای مهربان در این شبها را تعلیم دادهاند و آنچه عالم ربانی شیخ عباس قمی (ره) در مفاتیح ذکر کرده، از همین احادیث است.
البته ممکن است جمعآوری محدث قمی نواقص یا اشکالاتی داشته باشد، اما وقتی به منابع حدیثی نگاه میکنیم، چیزی که از اساس متفاوت با همین فضای مفاتیح الجنان باشد نمییابیم.
2. دعاهایی که از اهل بیت (علیهم السلام) رسیده، سرشار از معارف نابیاند که انسان را سرشار از لطف و محبت خدا و سرمستی و عشق و نشاط و اشک شوق میکند.
3. تقاضای بخشش گناه و نجات از آتش (که در جوشن کبیر صدبار تکرار شده و در دعاهای فراوان دیگر به صورت روزانه در طول عمر آمده)، با توجه به این واقعیت است که خدای حکیم، چه امکانات گستردهای (در درون و بیرون) به ما داده و ما چقدر از آنها استفاده درست میکنیم. اگر تصور دقیقی از این ماجرا داشته باشیم، طبیعی است که #احساس_خاک_بر_سری هم پیدا کنیم. البته این احساس هیچ منافاتی با نشاط عمل ندارد، بلکه وقتی از خدای منان و حکیم و رحیم میخواهیم ما را ببخشد، در واقع میخواهیم ناتوانی ما را خودش جبران کند و دستمان را بگیرد، آن هم با علم و قدرت و رحمت و حکمت بیکرانش.
ضمن اینکه از آموزههای دیگر دین این است که اگر واقعا توبه کردیم، باید مطمئن باشیم که خدا میآمرزد. پس دیگر نباید خیال کنیم احساس خاک بر سری، یک احساس متوقف کننده و ضد نشاط است.
4. در نگاه اولیای الهی، اعمالی چون تفکر و مذاکره علم هم در هر زمانی (البته اگر مسیر زندگی انسان را روشن کند) از مهمترین عبادات است. محدث قمی هم به تبعیت از شیخ صدوق، افضل اعمال شبهای قدر را مذاکره علم میداند. البته برخی از محققان توضیح دادهاند که مراد از #مذاکره_علم در اصطلاح اهل حدیث، حدیثخوانی و حدیثفهمی است، و امتیاز اساسی احادیث اهل بیت (علیهم السلام) این است که مسیر زندگی انسان را روشن و زیبا میکنند.
5. #قدر، در زبان عربی به معنای #اندازه است و شب قدر، طبق روایات، شب تقدیر و تعیین سرنوشت یکسالهی امورات عالم و انسانها است، نه شب قدرت. البته این دو معنا با هم بیرابطه نیستند؛ چرا که اگر تقدیر و سرنوشت بهتری برای انسان رقم بخورد، قدرت حقیقی انسان هم بیشتر میشود. اما در معنای واژهها نباید معنای مورد قبول اهل زبان و کاربردهای آیات قرآن و روایات را کنار بگذاریم و معنای بدون پشتوانه ای ذکر کنیم.
6. ذکر اعمال این شب و دیگر دعاها در کتبی مثل مفاتیح الجنان و اقبال الاعمال و ... به این معنا نیست که همه افراد، همه اعمال را انجام دهند، بلکه افراد به اندازه ظرفیت خودشان از دریای معارف نهفته در دعاها بهره میبرند. بنابراین لازم است هر کسی ضعفها و قوتها و زمینههای خودش را بشناسد تا بتواند ارتباطی سالم و سازنده با خدای حکیم را رقم بزند.
یک مثال جالب نکتهای است که از مرحوم حجت الاسلام شیخ اسماعیل صاحب الزمانی (از علمای ربانی و مجتهدان بهنام شهر ارومیه در سالهای 1273 تا 1354 ه.ش) نقل میکنند. ایشان در شبهای قدر، همان اول شب اعمال را به جا میآورد و پس از مدتی دعا و قرائت قرآن و نماز و عبادت، میخوابید. وقتی میپرسیدند که چرا تمام شب را بیدار نمیمانید، میفرمود: «کیفیت نماز صبح، مهمتر از احیاء و اعمال شب قدر است. اگر کل شب را بیدار بمانم، در نماز صبح، بیحال میشوم».
همچنین باید توجه کنیم که وقتی اهل بیت (علیهم السلام) کارهایی مثل گوش دادن به موسیقی و آواز را مسیری برای نزدیک شدن به خدا و رشد معنوی معرفی نکردهاند، به این سادگی نمیتوان چنین توصیهای کرد. هر چند اینجا بحثهای دیگری هم مطرح است و شاید به صورت استثنائی کسی پیدا شود که مثلا با آهنگ مرغ سحر یا شبانگاهان و ... رشدی پیدا کند، که البته همینجا هم اگر با معنا و موسیقی دعا و قرآن ارتباط خوبی برقرار کنیم، شاید کافی باشد.
ادامه دارد...
7. یکی از مشکلاتی که باعث میشود میل و رغبت چندانی به اعمال عبادی شب قدر و مانند آن نیابیم، این است که آداب دعا و عبادت را رعایت نمیکنیم. به عنوان مثال دو مورد از آداب را عرض میکنم:
مثال اول: در حدیث آمده مثلا سوره عنکبوت یا دعای جوشن کبیر را در شب قدر بخوانید. ما هم خودمان را مکلف میکنیم که مثلا یک ساعت بنشینیم پای دعا و قرآن و تقریبا هیچ چیزی نمیفهمیم. در حالی که:
اولا میتوانیم با یک برنامهریزی و تقدیر درست، در طول سال با معانی این سورهها و دعاها به خوبی آشنا شویم و در شب قدر، آنها را با توجه به معنایشان بخوانیم.
ثانیا حتی اگر در طول سال چنین توفیقی نداشتیم، لازم نیست که شب قدر حتما متن عربی قرآن و دعا را بخوانیم. بلکه میتوانیم (و بلکه اصولا باید) یک ترجمه خوب پیدا کنیم و ترجمهشان را بخوانیم و بفهمیم چه میخوانیم.
مثال دوم: حداکثر زمان لازم برای عمل «قرآن به سر گرفتن» حدود 6 دقیقه است (که ایشان هم توضیح خوبی درباره این عمل میدهند و برخی از علمای ربانی هم گفتهاند که علاوه بر احترام به قرآن، نمادی از نفوذ معارف قرآن در ذهن ما است، با همراهی در ذیل شفاعت و معارف انسانساز اهل بیت نبوت علیهم السلام). اما معمولا در مراسمات عمومی، مجری برنامه وقتی به بعضی از معصومین میرسد، شروع میکند به مرثیه و روضهخوانی و نیم ساعت یا بیشتر وقت میگیرد.
از طرفی دیگر خیلی از افراد تصور میکنند در زمان روضهخوانی نباید قرآن را از روی سرشان بردارند و دستشان خسته میشود و گردنش درد میگیرد.
در حالی که:
اولا میتوان ابتدا این عمل را به جا آورد و بعدا روضه و توسل داشت؛
و ثانیا هیچ لزومی ندارد در کل این زمان قرآن را روی سر نگه داشت.
همانطور که لزومی ندارد وقتی ذکر امام زمان (بالحجة) میشود، سر پا بایستیم. بلکه فقط در صورتی که یکی از اسماء آن حضرت (قائم) ذکر شود، مستحب است سر پا شویم. البته اگر کسی به علت ذکر اسامی دیگر آن حضرت بایستد، اشکالی ندارد.
خلاصه کلام اینکه اگر کسی دینشناس باشد (یعنی هم از نظر علمی و هم عملی، روش فهم قرآن و حدیث را بشناسد، مثل مرحوم محدث قمی) متوجه میشود که اعمال ذکر شده در مفاتیح، از بهترین راهها است که سرنوشت خوبی را برای خود رقم بزنیم.
خدایا ما را در سالهای بعد هم مهمان فیض شبهای قدر بفرما!
🌹
هدایت شده از حمید رسایی ✔️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بهترین و جامعترین پاسخ به جماعت مدعی عدالتطلبی که هر از گاهی با نیش و کنایه دلسوزان انقلاب از جمله رهبر انقلاب را مورد خطاب قرار میدهند و اخیرا دلسوز افغانستان شدهاند و دست نظام اسلامی را آغشته به خون پنجشیر میدانند، این دیالوگ ماندگار سریال مختار است. جماعت به ظاهر دلسوز که هیچگاه ضرورتهای زمانه خود را نشناختند و با توییتهای صد من یه غاز، همصدا با جماعت آن طرف آب شدند.
🔺صفحات مجازی حمید رسایی🔻
eitaa.com/rasaee
T.me/www_rasaee_ir
instagram.com/rasaee.ir
twitter.com/hamidrasaee
انباز
بهترین و جامعترین پاسخ به جماعت مدعی عدالتطلبی که هر از گاهی با نیش و کنایه دلسوزان انقلاب از جمله
هم جناب آقای رسایی و هم همه ما
اگر دلیل روشنی درباره مسائل افغانستان و پنجشیر داریم،
باید به بیان همان اکتفا کنیم،
و الا کسی نه از من تقلید میکند نه از آقای رسایی که فتوا بدهیم یا فتوا بشکنیم.
اگر هم در این مسائل کسی از دیگری تقلید کند،
باید بر اساس آموزههای دینی و عقلائی بیاموزد که اینجا جای تقلید نیست؛
بلکه جای آن است که اگر حق را میدانیم، بگوییم.
اگر هم حقیقت بر ما پنهان است، توقف و سکوت، رمز نجات در دنیا و آخرت خواهد بود.
اما ارائه تحلیل و پرسشگری در قلمرو دانستهها، حق (و شاید وظیفه) هر کسی است.
از منع این حق چه سودی به چه کسی میرسد؟
اگر هم کسی درباره افغانستان سؤالی و نقدی از رهبر انقلاب دارد، بهترین روش، برخورد حکیمانهای است که از خود ایشان انتظار میرود، نه منتفی دانستن حق پرسش و نقد.
#افغانستان
#پنجشیر
#حمید_رسایی
سلام علیکم
صوتهای #مباحث_تفسیری سال گذشته، در کانال مدرسه فقهی حضرت قائم (عج) در پیامرسان «بله» نیز بارگذاری شده است و امکان دانلود وجود دارد.
ادامۀ این فایلهای صوتی در همان کانال با آدرس زیر در پیامرسان #بله بارگذاری میشود:
https://ble.ir/qoran1399
خواندن متن خانم زهرا اخوان صراف درباره مرحوم آیت الله سید محمدسعید #حکیم مفید است، خصوصا برای دینپژوهان و قرآنپژوهان:
https://www.dinonline.com/35485/%d9%85%d8%b1%d8%ac%d8%b9-%d8%aa%d9%82%d9%84%db%8c%d8%af%db%8c-%da%a9%d9%87-%d9%85%d8%b7%d9%84%d9%82%d8%a7%d9%8b-%d8%b2%d9%86%d8%a7%d9%86-%d8%b1%d8%a7-%d9%86%d9%85%db%8c%e2%80%8c%d9%be%d8%b0%db%8c/
انباز
بهترین و جامعترین پاسخ به جماعت مدعی عدالتطلبی که هر از گاهی با نیش و کنایه دلسوزان انقلاب از جمله
لیست مطالبِ @Sajjaddinparast60 درباره وحدت و تقریب (از ابعاد مختلف) تا کنون:
ملاکهای تقریب (وحدت در اختلاف و اختلاف در وحدت)
وحدت و تقریب با چه کسی و با چه معیاری؟
مبناشناسی تقریب، مقدم بر آسیبشناسی مجمع جهانی تقریب
وحدت در ایام انقلاب یا وحدت انقلابی؟ (یا اینجا)
حقانیت، ملاک وحدت و تقریب است.
دشمنشناسی آری، دشمنیسازی نه
وحدت حوزه و دانشگاه
ضرورت تقریب برای مسلمانان مقیم کشورهای غیر اسلامی
الغدیر و وحدت اسلامی (شهید مطهری) (در 4 بخش)
https://eitaa.com/anbaz60/659
هدایت شده از محسن قنبریان
35.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✊ نماز جمعه؛ تریبون اصیل عدالتخواهی
برنامه #جهان_آرا ۲۰شهریور۱۴۰۰
🔻برش چهارم
3⃣ خطبه ها:
• تنها واجبی که "سخنرانی" رکن آن است و معلوم است این سخنرانی مهم است.
• روایات صحیح السند از لزوم گفتن مصالح و آفات جامعه در این سخنرانی می گوید و اینکه باید آخرین کلام "ان الله یامر بالعدل و الاحسان" باشد۱؛ یعنی عدالتخواهی در متن این خطبه هاست.
• حذر دادن امام خمینی از دستهای خائنی که خطبه های صدر اسلام را بی محتوا کرد!
-"این عمار"؛ عمار امام جمعه عدالتخواه در دوره خلیفه دوم بود که در عهد خلیفه سوم (و عزلش از امام جمعه گی) در خانه عثمان سر عدالت کتک خورد و دندنه اش شکست!
• یا امام جمعه های خوب برای گفتمان سازی انتخاب نمیشود یا تولید محتوای احتمالی ستاد درش این حرفها نیست!
-حضرت آقا فرق ما با کشورهای اسلامی را این می خواند که خطبه از روی نوشته های ارسالی خوانده نمی شود و جوشش و نبوغ امام جمعه است! خودش متن خطبه ها را از امام نمی گرفت. بسیاری از ائمه جمعه اگر مقام معظم رهبری سخنرانی نکند نمی دانند این هفته چه بگویند!
• عدالتخواهی در سه سطح باید در خطبه ها بیاید:
-سطح گفتمان سازی(نه صرفاً تکرار کلمه عدالت)
-سطح مساله پژوهی
-ورود موردی در موارد حوزه استحفاظی
۱. وسائل الشیعه ج۷ص۳۴۲و۳۴۳
حجت الاسلام قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
میتوانید صوت مباحث «کارگاه بازنگری در فرهنگسازی پوشش اسلامی زنان، بر اساس قرآن کریم» را در کانال تلگرامی «انباز» ملاحظه بفرمایید.
در این جلسات گفتگو از منطق قرآن درباره #حجاب زنان در #جامعه_ایمانی است و اینکه #تربیت، قطعا نسبت به اقدامات رایج برای ترویج حجاب، اولویت (یعنی اهمیت و فوریت) دارد.
منطق الهی در همه احکام (به طور عام) و در احکام اجتماعی (به طور خاص) به گونه ای است که عقل و عاقلان را قانع میکند.
#پوشش_اسلامی_زنان
#تفسیر_تربیتی
#تفسیر_موضوعی
#تفسیر_تنزیلی
#تفسیر_به_ترتیب_نزول_قرآن
مدرّس: #سجاد_دین_پرستی_صالح
مکان: حوزه علمیه خواهران استان آذربایجان غربی
زمان: 6 و 7 شهریور 1400
تعداد جلسات: 12 جلسه
مدت گفتگوها: تقریبا 13 ساعت
https://t.me/anbaz60/786
هدایت شده از محسن قنبریان
7.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🗽دشمن داریم...!
• چرا جامعه تشنه کلیپ های دو سه دقیقه ای بهشتی و مطهری است؟!
• آزادی را کم می کنیم، چون دشمن داریم!
• جمهوریت را محدود می کنیم چون دشمن داریم!
•دشمن هم دقیقاً همین را می خواهد!
دشمن از هیچ چیز به اندازه این نفع نمی برد که جمهوری اسلامی را تبدیل کند به طالبان!
حجت الاسلام قنبریان
باتشکر از جنبش عَلَم #بسیج_مشکوه
☑️ @m_ghanbarian