🇳🇱 عکسی از خیابانی در شهر روتردام که توسط عکاس مشهور هلندی، هنری برسنبروگه گرفته شد.
هلند
سال ۱۹۱۰
🗞 @Ancients ⏳
جالب است بدانید وقتی ایرانیان در 5000 سال پیش نان را ابداع کردند،در اروپا نه تنها تمدنی وجود نداشت بلکه تا نزدیک به 2500 سال بعد نیز اروپاییان گوشت خام میخوردند و خبری از غذای پخته نبود!
🗞 @Ancients ⏳
مسجد جامع افین در روستای افین شهرستان زیرکوه استان خراسان جنوبی واقع شده و مربوط به دوره تیموریان و به سبک آذری ساخته شده است. مسجد جامع تک ایوانی روستای افین با بنایی ماندگار و طراحی و معماری دیدنی، امروزه نیمهمخروب بوده و تنها دیوارهها و ایوان آن باقی مانده است. عدهای بر این باور هستند که اصل بنا مربوط به سده سوم تا چهارم هجری قمری، با آجرکاری و گچکاریهایی تماشایی میباشد. مسجد افین دارای یک ایوان اصلی و بزرگ در وسط و دو شبستان در اطراف ایوانها است. طول گلدستهها به ۱۵ متر میرسید که در حال حاضر ۱۲ متر آن باقی مانده است. نمازخانه و محل عبادت زنان و مردان جدا از هم بودند. منبر این مسجد از سنگ و گل ساخته شده است و بر روی آن گچکاری و همچنین آیات قرآنی دیده میشود.
🗞 @Ancients ⏳
هدایت شده از #سهشنبههاے_امامزمانی💚🌷
5.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🖤🥀
تمام راه ظهور تو با گناه بستم
دروغ گفته ام آقا كه منتظر هستم
كسي به فكر شما نيست راست مي گويم
دعا براي تو بازيست راست مي گويم
زندگي نيست ،ممات است تو را كم دارد!
ديدنت ارزش آواره شدن هم دارد!
کی می شود بیایی واز پشت ابرها
خورشید های تازه بیاری برای ما
آقا اگر نیایی وبالی نیاوری
از دست میرود سفر کربلای ما
#سه_شنبه_های_مهدوی
#اللهم_عجل_لولیڪ_الفرج
🖤
کاریکاتورهای کشیده شده از مظفرالدین شاه قاجار در یک نگاه
این کاریکاتورها توسط یک مجله فرانسوی در آن دوران کشیده شده که اشاره به ریخت و پاش خوشگذرانی شاه ایران دارد!
🗞 @Ancients ⏳
دَر رمزآلود مسجد صاحبالامر تبریز
پیشتر در مورد چرایی کاربرد این صورتکها تحقیق مختصری انجام دادم، اما به پاسخ قانع کنندهای نرسیدم. نمونه مشابهی را در دیگر نقاط کشور ندیدهام. این مسجد به فرمان شاه طهماسب ساخته شده و محل مناظره تاریخی علمای تبریز با علیمحمد باب نیز بود.
🗞 @Ancients ⏳
ساییدن کله قند؛ به نیت بارش شیرینی و شادی بر زندگی مشترک
حکمت ساییدن کله قند روی سرعروس و داماد به نیت بارش شیرینی و شادکامی به زندگی مشترک است و اینکه کله قندها باید یک اندازه و یک شکل باشند به این دلیل است که عروس و داماد هردو به یک اندازه و هم شونه هم وظیفه شیرین کردن زندگی و شادکامی یکدیگر را به عهده دارند.
حالا چرا حتما باید این کار توسط خانم ها انجام بشه؟؟؟
تاحالا به این موضوع فکر کردید که چرا آقایون سر سفره عقد قند نمی سایند؟؟
همانطور که میدانیم مراسم عقد سنتی ایرانی وریشه در آیین زرتشتی(دین ایرانیان باستان) دارد،زرتشتیان معتقد بودند که هنگام اجرای مراسم پیوند عقد بین عروس و داماد،سه الهه بزرگ کائنات حضور دارند. سپندارمذ (الهه مادرزمین)، آناهیتا(الهه آب ونعمت) و میترا(الهه عشق،مهرودوستی)، به همین علت از میان جمع سه بانوی جوان را به نیابت از این سه الهه،بالای سر عروس و داماد قرار می دهیم تا با ساییدن قند، شیرینی رو به زندگی زوج های جوان هدیه دهند، سپس یکی جام عسل، یکی حلقه داماد و دیگری حلقه عروس را تقدیم می کنند.
🗞 @Ancients ⏳
خیابان نادری تهران
فروردین ۱۳۲۵
پیاده روی خیابان نادری، تابلوی داروخانه فروزنده و در کنارش کافه فلوریا به خوبی دیده میشوند
اون بشکه ها هم مخصوص حمل و ساخت بستنی بود.
🗞 @Ancients ⏳
ورزش زورخانه ای یا پهلوانی یک هنر رزمی است و در دسته ورزش های نمایشی همانند ژیمناستیک قرار می گیرد.
به محل اجرای این ورزش زورخانه میگویند که فضایی است سرپوشیده، برخی این بناها را شبیه به عبادتگاه های دوران باستان ایران میدانند.
از نگاه تاریخی تاسیس اولین زورخانه را به پهلوان نامدار ایرانی پوریای ولی در سال 772 هجری قمری نسبت میدهند اگرچه که پیشینه ی این ورزش به دوران باستان می رسد.
در این ورزش گروهی از مردان با به تن کردن لباس های مخصوص پهلوانی در گودی زورخانه حاضر می شوند و حرکاتی رزمی به شکل گروهی و یا فردی اجرا می کنند. شخصی به نام مرشد به همراه ضرب که مهمترین ساز و موسیقی این مراسم است با خواندن اشعار پهلوانی، حماسی یا دینی ریتم اجرای ورزشکاران را مدیریت میکند. آیینهای پهلوانی و زورخانهای در تاریخ ۲۵ آبان ۱۳۸۹ برابر با ۱۶ نوامبر ۲۰۱۰ در فهرست میراث معنوی یونسکو از سوی ایران به ثبت جهانی رسید.
🗞 @Ancients ⏳
مرحوم سیروس قایقران در یک بازی دوستانه با کامرون
سال ۱۳۷۱
کامرون در آن سالها در ردیف بهترین تیم های جهان قرار داشت.
🗞 @Ancients ⏳
جمعیت ایران در دوره صفویان!
پس از اقدامات شاه عباس اول، کشور دورهای از امنیت داخلی و خارجی را شاهد بود و از اوایل این قرن، جمعیت رشد یافت که بیشترین رشد آن به دﻫﮥ هفتاد این قرن مربوط است. در این زمان، جمعیت ایران بیش از دهمیلیون نفر و جمعیت اصفهان حداقل ششصدهزار نفر بود. در این زمان، نرخ رشد جمعیت از میزان تولید بیشتر شد و بهعلت ایستایی فنآوری تولید، میزان تولید جوابگوی این نرخ جمعیتی نبود!
🗞 @Ancients ⏳
دماوند بلندترين كوه ايران و بلندترين قله آتشفشانى آسياست. اين كوه یک آتشفشان خاموش است كه در صورت وقوع زلزله ممكن است فوران كند و دمای هوای اطرافش را به 200 تا 400 درجه سانتیگراد برسد!
🗞 @Ancients ⏳