✅ حقوق مسلم بر مسلم از دیدگاه #امام_صادق علیهالسلام
🔸 استاد علی صفایی حائری
معلّى بن خُنيس از امام صادق، از حق مسلم بر مسلم سؤال مى كند و حضرت مى فرمايد: اين حقوق هفت تاست. 👈 هر كس يكى از آنها را ضايع كند از ولايت خدا خارج شده و ديگر در او سعى براى خدا نيست.
معلّى مى پرسد اين حقوق چه هستند و امام صادق مى فرمايد: من بر تو دلسوز هستم و مى ترسم اين حقوق را ضايع كنى و حفظ ننمايى و عمل نكنى. معلّى مى گويد: «لا قوة الا باللّه» و حضرت حقوق را مى شمارند.
1⃣ ساده ترين اين حقوق اين است كه براى او دوست داشته باشى آنچه براى خود مى خواهى، و براى او نخواهى آنچه براى خودت نمى پسندى.
2⃣ و حق دوم اين كه از سخط دورى كنى و به دنبال رضا و خشنودى او باشى و امر او را اطاعت نمايى.
3⃣ و حق سوم اين كه او را با جان و مال و زبان و دست و پاى خودت يارى كنى.
4⃣ و حق چهارم اين كه چشم و راهنما و آيينه او باشى.
5⃣ و حق پنجم اين كه تو سير نباشى او گرسنه بشود و تو سيراب نباشى و او تشنگى ببرد و تو نپوشى و او عريان بگردد.
6⃣ و حق ششم اين كه اگر تو خادمى دارى و امكان دارى و برادر تو خادمى ندارد، پس خادم خود را براى او آماده كنى تا لباسش را بشويد و غذايش را بسازد و فراش او را آماده سازد.
7⃣ و حق هفتم اين كه تعهدات او را به عهده بگيرى و دعوتش را اجابت كنى و بيمارش را عيادت نمايى و بر جنازه اش حاضر باشى و اگر فهميدى كه نيازى دارد و حاجتى دارد، براى انجامش بشتابى و او را مجبور به سؤال ننمايى. اگر اين كارها را انجام دادى، «وَصَلَت وِلايَتُكَ بِوِلايَتِه وَ وِلايَتَهُ بِوِلايَتِكَ»؛ ولايت خود را با ولايت او پيوند زده اى.
👈و در حديث ديگرى آمده است كه اگر در نزد برادرت اظهار ناراحتى كنى و بگويى افّ، يعنى ناراحتم، رابطه ولايتى شما بريده مى شود. «انْقَطَعَ ما بَيْنَهُما مِنَ الْوِلايَة» و يا «لَيْسَ بَيْنَهُما وِلايَةٌ».
... در سوره انفال آمده «الّا تَفْعَلُوهُ تَكُنْ فِتْنَةً فِى الْارْض وَ فسادٌ كَبيرٌ»:اگر در برابر ولايتهاى كفر و پيوندهاى آنان شما به اين پيوند ولايت و نصرت روى نياوريد و اين ارتباط را عملى نكنيد، در زمين فتنه ها تحقق مى يابد و فساد كبير، ثبات مى گيرد. روى آوردن به ولايت و نصرت، فتنه و فساد را برطرف مى سازد. فتنه در انسان بلاء و آزمايش اوست و در زمين درگيرى ها و خونريزى هاست و فساد به هم ريختن نظام و چشم پوشى از مصالح عمومى و كلى است: مصالح عمومى، در جامعه و مصالح كلى در جهان.
آنچه در برابر كفر و فتنه و فساد آن، نيرومند مى ايستد، ايمانى است كه به قدرت تبديل شده و به محبت و ولايت و به سرپرستى و ولايت گره خورده است. مادام كه ايمان به ولايت مبدل نشود، نيروى جلوگير و مصلح نخواهد بود.
اگر ما چهار نفر هر كدام از ليوان خودش دفاع و حفاظت كند، پس هر ليوان يك محافظ بيشتر نخواهد داشت؛ اما اگر هركس از همه ليوانها حفاظت نمايد، پس هر ليوان چهار محافظ خواهد داشت و هر خانه و هر فرزند و هر خانواده محافظهاى زيادترى خواهند داشت. و همين باعث قدرت تو و ترس دشمن و نگهدارى از مصالح عمومى و كلى خواهد بود.
📚 از معرفت دینی تا حکومت دینی، ص 38
⭕️ دام اروپا برای ایران
👤 رضا سراج؛ کارشناس مسائل سیاسی
🔹چرا اروپاییها به دنبال توافق دو مرحلهای با ایران هستند؟ چرا آنان تمایل دارند توافق کلی با ایران در تابستان انجام شود و جزئیات توافق به بعد از اجرای تحریمهای آمریکا موکول گردد؟
🔹چرایی توافق دو مرحلهای اروپا با ایران
1⃣ایران تا تحریمهای آمریکا در برجام بماند
2⃣تا بازگشت تحریمها، به ایران امتیاز ندهند
3⃣شرکتهای اروپایی مشمول جریمه نشوند
4⃣زمان و توانایی مقابله را از ایران بگیرند
5⃣ستاندههای ایران در توافق به حداقل برسد
6⃣ایران مزیتهای خود را اجباراً واگذار کند
7⃣پس از تحریمها، ایران توافق بد را بپذیرد
8⃣فشار اقتصادی، روانی و عملی همافزا شود
🔹بنابراین طرفهای اروپایی سعی دارند با دو مرحلهای کردن توافق، ایران را در شرایط اضطرار قرار داده تا پس از تحریمهای آمریکا در آبان، مجبور به توافق تحت هر شرایطی گردد. در چنین وضعیتی، متاسفانه شبکه همکار داخلی غرب در ایران، از طریق روزنامههای زنجیرهای، در صددند اروپاییها را تطهیر و افکار عمومی را تخدیر کنند. بر این منوال، مواضع به ظاهر انقلابی شاید آدرس غلط و حساسیت زدایی از توافق بد با اروپا باشد./ کانال ایتای رضا سراج
⭕️ ایران در فهرست قدرتمندترین ملتهای جهان
🔹فهرست «قدرتمندترین ملتهای جهان ۲۰۱۸» منتشر شد. در این فهرست که طبق روال هر سال منتشر شده است، همچون سال گذشته، نام کشورمان «ایران» به چشم میخورد. نتایج این بررسی که در آن ۲۵ کشور دارای قدرتمندترین ملتهای جهان معرفی شدهاند، توسط نشریه یواس نیوز منتشر شده و بیزینساینسایدر نیز در وبگاه خود نگاهی به این گزارش داشته است.
🔹در این ردهبندی میزان اثرگذاری ملتها در کنار قدرت سیاسی، اقتصادی و نظامی کشورشان مورد سنجش و ارزیابی قرار گرفته است. متحدان، میزان نفوذ و پیشگام بودن کشور در برخی جنبهها از جمله عوامل شکلدهنده این ردهبندی بودهاند. بر این اساس، ایران رتبه ۱۳ را از میان ۲۵ کشور به خود اختصاص داده است که نسبت به جایگاه سال گذشتهاش یک پله صعود کرده است.
🔹این گزارش، ایران را بهعنوان یکی از بزرگترین اقتصادهای منطقه و یکی از پرجمعیتترین ملتهای آن معرفی کرده است.
🔹در این ردهبندی، کشورهای آمریکا، روسیه و چین همچون سال گذشته در رتبههای نخست تا سوم فهرست قرار گرفتهاند و آلمان، انگلیس و فرانسه نیز به ترتیب جایگاههای سوم تا ششم این فهرست را به خود اختصاص دادهاند. پیش از ایران، امارات، کرهجنوبی و کانادا به ترتیب در ردههای دهم تا دوازدهم این فهرست جای گرفتهاند و کشورهای ترکیه، هند و استرالیا نیز پس از ایران به ترتیب در جایگاههای چهاردهم تا شانزدهم فهرست قرار گرفتهاند. آخرین جایگاه از میان این ۲۵ کشور نیز به کشور مصر اختصاص یافته است./ دنیای اقتصاد
💠کانال فقه و انقلاب💠
@feghvaenghelab
هدایت شده از KHAMENEI.IR
⏰ وقت مطالبه آرمانها
👈 خط حزبالله در جدیدترین شمارهی خود به این سؤال پاسخ میدهد که وظیفهی نیروهای مؤمن و انقلابی در برابر وضعیت امروز جامعهی ایران چیست؟ چه طرح و برنامهای پیش روی این نیروها قرار دارد؟ چه کارها و اقداماتی باید انجام دهند؟ چگونه میتوان شرایط موجود را به جای تهدید، تبدیل به یک فرصت استثنائی برای جبههی انقلاب کرد؟ برای رسیدن به پاسخ این سؤالات سخن هفته این شماره را بخوانید.
🔴 انتشار برای اولین بار: روایت رهبر انقلاب از ماجرای مسجد گوهرشاد
👈 توصیه رهبر انقلاب به مسئولین: تا نفس دارید باید به این مردم خدمت کنید
⭕️ نقش توافقنامه اقلیمی پاریس در خاموشی های امروزه ایران
👤 سید یاسر جبرائیلی، کارشناس اقتصاد سیاسی
🔹تلقی عمومی این است که خاموشیهای برنامهریزی شده این ایام ناشی از کمآبی است. اما صرفا پانزده درصد برق کشور در نیروگاههای آبی تولید میشود و ذخیره آب پشت سدها نسبت به سال گذشته صرفا بیست درصد کاهش داشته است، لذا کم آبی نمیتواند دلیل این خاموشیهای گسترده و سراسری باشد.
🔹واقعیت این است که نرخ رشد ظرفیت نیروگاهی کشور در دولت آقای روحانی نسبت به دولت سابق، چهل و دو درصد کاهش یافته و این کمکاری صرفا ناشی از اهمال یا ضعف مدیریتی نیست.
🔹دولت آقای روحانی در موافقتنامه پاریس تعهد داده است که سوزاندن سوختهای فسیلی را دوازده درصد کاهش دهد. باید توجه داشت که نیروگاههای حرارتی که هشتاد و پنج درصد برق کشور را تامین میکنند، از سوخت فسیلی استفاده میکنند.
🔹طبیعی است که وقتی دولت در توافقنامه اقلیمی پاریس تعهد داده است سوزاندن سوختهای فسیلی را دوازده درصد کاهش دهد، نهتنها باید از افزایش ظرفیت نیروگاهی کشور خودداری کند، بلکه باید طرحهایی را نیز برای کاهش سطح کنونی استفاده از سوختهای فسیلی اجرا کند.
🔹این قلم همچنان که قائل است و در جای دیگر مبسوط به این بحث پرداخته که کارکرد رژیمهای بینالمللی نظیر سازمان تجارت جهانی تثبیت و نهادینه کردن وضع موجود اقتصاد جهانی به نفع کشورهای پیشرفته است، معتقد است موافقتنامه پاریس نیز کارکرد مشابهی دارد.
🔹اگر گرم شدن زمین ناشی از سوزاندن سوختهای فسیلی باشد، این کشورهای پیشرفته هستند که از زمان اختراع ماشین بخار در سال هزار و ششصد و نود میلادی تاکنون، اصلیترین و بیشترین مصرفکننده این سوختها بودهاند و قطار پیشرفت خود را به نقطه کنونی رساندهاند اما حال که خود صاحب فناوریهای نوین چون هستهای شدهاند و در کمال وقاحت دیگران را از رسیدن به این فناوریها بازمیدارند، سخن از ضرورت کاهش مصرف سوختهای فسیلی میگویند تا مبادا مسیر پیشرفتی که آنها طی کردهاند، توسط ملتهای دیگر نیز طی شود.
🔹اگر بناست مصرف سوخت فسیلی در جهان کنترل شود، باید محاسبه شود که از سال هزار و ششصد و نود تاکنون هر کشور چقدر سوخت فسیلی مصرف کرده و بر اساس آن، سهم هر کشور در کاهش مصرف تعیین شود که اگر اینگونه شد، کشورهای غربی باید حداقل دو قرن هیچ سوخت فسیلی مصرف نکنند.جالب اینکه آمریکا که بیش از نُه برابر ایران گاز گلخانهای تولید میکند، از موافقتنامه پاریس خارج شده است./ کانال ایتای سیدیاسر جبرائیلی
💠کانال فقه و انقلاب💠
@feghvaenghelab
⭕️عباس امیر انتظام کیست؟
🔹امیرانتظام از هواداران محمد مصدق بود و پس از کودتای ۲۸ مرداد به نهضت مقاومت ملی پیوست. وی در زمان نخستوزیری مهدی بازرگان، چندین مسئولیت از جمله معاونت نخستوزیری و سخنگوی دولت را بر عهده داشت.
🔹 امیرانتظام یکی از مخالفین ولایت فقیه بود و برای جلوگیری از تصویب ولایت فقیه، طرح انحلال مجلس خبرگان قانون اساسی را ارائه داد که مورد تأیید بازرگان و اکثریت قاطع وزرا قرار گرفت، اما با واکنش امام خمینی به سرانجام نرسید.
🔹در زمانی که امیرانتظام به عنوان سفیر در اسکاندیناوی مشغول کار بود، پس از گروگانگیری در سفارت ایالات متحده آمریکا، او را به ایران احضار کردند و به اتهام ارتباط با آمریکا محاکمه کردند.دانشجویان تسخیرکننده سفارت آمریکا معتقد بودند که وی جزو عوامل آمریکا در دولت موقت بود.
🔹وی در تاریخ 1358/9/28 به اتهام توطئه برای انحلال مجلس خبرگان، مخالفت با نظام ولایت فقیه، تلاش برای ایجاد اختلاف بین فلسطینیان و لیبیاییها با ایران، فراری دادن سران رژیم سابق و ارائه اطلاعات سری به آمریکائیان دستگیر و پس از ۴۵۴ روز بازداشت به اعدام محکوم شد که با تلاش مهدی بازرگان به حبس ابد تقلیل یافت
🔹وی در مصاحبه با روزنامه جامعه دربارهٔ اتهام جاسوسی آمریکا میگوید:
▪️در دولت موقت من معاون نخستوزیر، سخنگوی دولت و مسئول مذاکره و مکاتبه با تمام سفارتخانهها در داخل کشور بودم، از جمله آمریکا؛ و ما با آمریکا بیشترین قراردادها را داشتیم، چیزی حدود ۱۲۰۰ قرارداد؛ بنابراین مراجعهٔ آنها برای ارتباط با دولت بیشتر با نخستوزیری انجام شد. چه آقای سولیوان بهطور شخصی یا کاردار ایشان یا از طریق مکاتباتی که با ما صورت میگرفت؛ بنابراین ملاقاتها به صورت روزانه یا چند بار در هفته انجام میشد.
▪️بعدها وقتی در آبان ۱۳۵۸ سفارت آمریکا اشغال شد و اسمش را گذاشتند جاسوس خانه، تمام مکاتباتی را که از آنجا به دست آوردند، به عنوان اسناد لانهٔ جاسوسی تلقی کردند، در حالی که این اسناد مکاتباتی رسمی و قانونی است که بین دولت آمریکا و دولت ایران انجام شده و بخشی از آنها را من از طرف نخستوزیر امضاء کردم. مطلقاً چیز دیگری نبود، مطلقاً.
🔹پس از ترور سید اسدالله لاجوردی وی در مصاحبهای با رادیو آمریکا لاجوردی را «جلاد» نامید و به انتقاد از عملکرد سیداسدالله لاجوردی پرداخت. این مصاحبه منجر به تشکیل پروندهای جدید علیه وی با شکایت خانواده سیداسدالله لاجوردی به اتهام «تهمت» و مدعی العموم به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» شد و در سال ۱۳۷۹ مجدد به زندان اوین بازگردانده شد.
🔹سال ۱۳۸۲ امیرانتظام مجموع تجربیات و مطالعات خود را در جزوهای با عنوان رفراندوم نوشت و ضمن مخالفت با طرح اصلاح قانون اساسی سید محمد خاتمی نوشت:
«اصلاح قانون اساسی مشکلی را حل نمیکند بلکه متمدنانهترین و دموکراتترین راه حل برپائی رفراندومی برای تعیین نوع حکومت ایران است».بعد از انتشار این مقاله بار دیگر او راهی زندان شد اما مهرماه همان سال آزاد شد.
💠کانال فقه و انقلاب💠
@feghvaenghelab
هدایت شده از پاسخ به شبهات
استفتاء از محضر فقیه محقق آیت ا... سیفی مازندرانی پیرامون الزام گردشگران خارجی به رعایت حجاب
متن استفتاء :
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
گاهی از سوی عده ای مطرح می شود که حکومت اسلامی نمی تواند گردشگران خارجی را که به کشورمان وارد می شوند ملزم به رعایت حجاب کند. از حضرتعالی تقاضا دارم حکم این موضوع را بیان بفرمائید.
سؤال دیگر آنکه:
آیا حکومت اسلامی شیعی می تواند اقلیت های مذهبی که در کشور اسلامیمان زندگی می کنند را ملزم به رعایت حجاب نماید؟
روح الله آسوده
پاسخ استفتاء :
بسمه تعالی
الزام زنان اهل ذمه و نیز غیر اهل ذمه به حجاب به معنای پوشش سر و صورت و دست به دلالت نصوص معتبره و فتوای مشهور فقها به حکم اوّلی واجب نیست، زیرا جواز نظر به سر و صورت آنان ملازمه عرفی با عدم وجوب الزام آنان بر پوشش دارد و نیز تعلیل به عدم احترام آنان در نصوص دلالت بر شمول حکم به غیر اهل ذمه کفّار به طریق فحوی دارد.
لکن به حکم ثانوی نه تنها حاکم اسلامی حق منع آنان را به اقتضای مصالح اسلام و مسلمین دارد، بلکه در برخی موارد الزام واجب است و آن در صورتی است که زنان گردشگر با آرایش و برهنگی و پوشش مبتذل با نمایاندن مواضع تحریک کننده بدن موجب تحریک شهوت و فساد مؤمنین و اشاعه فحشا و نیز موجب ترغیب زنان مسلمان به آرایش آنان و بی اعتنایی به حجاب اسلامی و به تدریج به کم رنگ شدن و به فراموشی سپردن آن گردد. در این صورت بر حاکم اسلامی و نیز آحاد مؤمنین واجب است از بروز این مفاسد جلوگیری نمایند. و اما حکم زنان اقلیت های مذهبی همانند حکم زنان گردشگر خارجی است.https://eitaa.com/ayatollhseyfi
هدایت شده از خبرگزاری تسنیم
🚩محمدی در گفتگو با تسنیم: "نگاه به شرق" یک استراتژی عاقلانه و هوشمندانه است/روسیه امروز هیچگونه شباهتی با شوروی که نظام ایدئولوژیک بوده و به دنبال رفتارهای استعماری بود، ندارد
http://tn.ai/1774477
📡, @tasnimnews
⭕️ امروزه در سینما دیگر مسأله ای به اسم عفاف وحجاب نداریم/ تصویری که از جامعه ما به جهان مخابره می شود مطابق با عنوان جمهوری اسلامی ایران نیست
👤 پروانه معصومی؛ بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون
🔹من بسیار متأسفم که باید بگویم امروزه ما در سینما دیگر مسأله ای به اسم عفاف و حجاب نداریم!؛ قبل از انقلاب اسلامی شرایط زمانه طوری ایجاب می کرد که بسیاری از هنرمندان مجبور به بی حجابی بودند و علیرغم میل شان برای گذران زندگی بدون حجاب جلوی دوربین ظاهر می شدند اما با وقوع انقلاب اسلامی سینمای ما سینمایی شد که قرار بود در آن مبانی اسلامی مد نظر قرار داشته باشد.
🔹سینما رسانه بسیار کلیدی و مهمی است و نقش بسیار موثری در حوزه ترویج عفاف و حجاب می تواند داشته باشد. من بارها شاهد آن بوده ام که اگر به خانمی جوان ایراد گرفته می شود که چرا پوشش بد و یا آرایش غلیظ دارد می گوید که در سینما هم وضعیت به همین شکل است!
🔹خوشبختانه تلویزیون طی تمامی سال های پس از انقلاب اسلامی عملکرد بسیار مناسبی در این زمینه داشته و خطوط قرمز را به خوبی رعایت می کند و مسئولان آن هرگز اجازه نداده اند تا بی حجابی و بی عفتی در تلویزیون جایی داشته باشد اما متأسفانه سینما مانند تلویزیون رفتار نکرده به نحوی که امروزه ما نشانی از عفاف و حجاب در آثار سینمایی نمی بینیم. این وظیفه سینما و مسئولان سینمایی کشور است که حجاب برتر را تبلیغ و ترویج کنند و جامعه را به سمت انسانیت و اسلامیت هدایت کنند.
🔹این بسیار دردآور است که ما در سینمای کشورمان نشانی از حجاب صحیح و اصولی نمیبینیم؛ تصویری که امروز از جامعه ما به جهان مخابره می شود مطابق با عنوان جمهوری اسلامی ایران نیست چرا که متأسفانه به دلیل کم کاری، بی اعتقادی و یا بی تدبیری مسئولان ذیربط فرهنگی و هنری ما از اصل اساسی اسلام که حفظ حجاب است دور شده ایم و روز به روز بیشتر در دام خواسته ها و امیال دشمنان اسلام و انقلاب اسلامی گرفتار می شویم.
🔹امیدوارم هرچه سریع تر با دخالت فوری نهادهای ناظر بر عملکرد دستگاه های فرهنگی کشور شاهد بهبود این شرایط تأسف بار باشیم و روزی را ببینیم که سینمای ما در راستای اسلام حرکت می کند./سینماپرس
💠کانال فقه و انقلاب💠
@feghvaenghelab
🔻درس نبايد مانعِ رياضاتِ عملی شود، و تقوا هم، مانعِ درس و تحصيلِ معارفِ دين نمیشود.
✔️ استاد سید محمّدمهدی میرباقری:
«آیتالله العظمی بهجت، بيش از هر چيز، يك فقيهِ در دين (به معنای عام) بودند و به آن فقه، عمل میکردند. بهترين معلم، عَمَل به عِلْم و تركيب عِلْم و عَمَل است. در همين اواخر، با همه رياضات و زحماتی كه داشتند و شئون مرجعيت هم اضافه شده بود، دوباره دوره اصول فقه شروع كرده بودند. اينها برای ما آموزنده است. درس نبايد مانعِ رياضاتِ عملی شود، و تقوا هم، مانعِ درس و تحصيلِ معارفِ دين نمیشود.
آن چيزی كه شيطان از آن میترسد فقيهِ متألّه و عالم ربّانی است. اين مرد بزرگ واقعاً بين اين دو حقيقت را جمع كرده بود و هر دو را با هم داشت.»
🚩برخی مسئولان به جای برطرف کردن مشکلات دغدغهشان حضور بانوان در ورزشگاهها است
دعایی، دبیرکل جبهه فرهنگی حجاب و عفاف کشور :
🔹دشمن تلاش میکند با حجاب زنان ایرانی مبارزه کند و به جای بمب و موشک فیلمهای مستهجن را ترویج کند، این سؤال پیش میآید که چرا مسئولین جمهوری اسلامی در برابر تهاجم فرهنگی دشمن با تسامح برخورد میکنند.
🔹در شبهایی که در ورزشگاهها مسابقات فوتبال جام جهانی پخش میشد به بهانه فوتبال زنان و دختران به رقص و و پایکوبی پرداختند.
🔹در خیابانهای کیش عفاف و حجاب بی معنا است و متاسفانه این سکوت مرگ تدریجی فرهنگ را در پی دارد.
🔹 مشکلات کشورتنها اقتصادی نیست بلکه بی حیایی سبب مشکلات زیادی شده است، شرم آور است که در کشور امام زمان (عج) از هر سه ازدواج یک ازدواج منجر به طلاق شده است.
💠کانال فقه و انقلاب💠
@feghvaenghelab