eitaa logo
اندیشه ورزان بصیر قم
3.7هزار دنبال‌کننده
17.6هزار عکس
477 ویدیو
1.4هزار فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
✳️ رئیس کمیسیون برنامه‌ و بودجه: چه ارز ترجیحی حذف شود چه نشود، سال آینده تورم خواهیم داشت ....
✳️پیش‌بینی نرخ دلار در روزهای آینده/ دلار در پساتحریم چقدر می‌شود؟ خبرهای خوبی از مذاکرات وین مخابره می‌شود، کارشناسان اقتصادی پیش‌بینی می‌کنند که در صورت توافق قیمت دلار به محدود ۲۵ هزار تومان برسد. دوشنبه ۲۰ دی ماه قیمت دلار در صرافی ملی برای فروش ۲۶ هزار و ۶۷۰ تومان است .کارشناسان اقتصادی پیش‌بینی می‌کنند که در صورت توافق در مذاکرات قیمت این ارز تا محدوده ۲۵ هزار تومان کاهش پیدا می‌کند. کارشناسان اقتصادی چه می گویند؟ امیرحسین نام‌آور: اگر مذاکرات نتجه‌بخش نباشد، قیمت دلار تا پایان سال به ۳۰ تا ۳۱ هزار تومان می‌رسد. در صورتی که مذاکرات نتایج مثبت داشته باشد دلار وارد محدوده قیمتی ۲۴ تا ۲۵ هزار تومان می‌شود. سیامک قاسمی: می‌توان قیمت ۲۸ تا ۲۹ هزار تومان را برای دلار تا پایان سال تصور کرد. احتمالا دولت رئیسی اجازه ندهد که دلار ۳۰ هزار تومان شود؛ مگر در صورت شکست برجام. مهدی سوری: نرخ دلار تا پایان سال به ۳۰ هزار تومان برسد. علی صادقین: ممکن است با توافق دلار تا ۲۳ هزار تومان برسد، اما ادامه این روند و تثبیت آن بعید است. نیما آگاهی: کف قیمتی برای دلار ۲۵ هزار تومان و سقف آن بین ۳۱ تا ۳۳ هزار تومان است. مریم محبی: رسیدن به دلار ۲۰ هزار تومانی بعید است، احتمال دلار رسیدن آن به ۳۰ هزار تومان نیز وجود دارد، البته اگر دستور کاهش قیمت نداشته باشیم. نیما میرزایی: قیمت دلار با برجام ۲۵ هزار تومان و بدون برجام نهایتا ۳۰ هزار تومان خواهد شد. اگر اصلاحی هم صورت بگیرد ممکن است این ارز تا ۲۴ هزار تومان ارزان شود. مجتبی دیبا: قیمت دلار کمتر از ۲۵ هزار تومان بعید و ممکن است قیمت آن به ۳۰ هزار تومان نیز برسد.
✳️تا دست‌یابی به توافق نهایی چقدر باقی است؟ رئیس تیم مذاکره کننده ایران در وین: موارد اختلاف موسوم به پرانتزهای باز رو به کاهش است. قریب به اتفاق کشورهای مشارکت‌ کننده در گفت‌وگوها نیز نسبت به پیشرفت‌های حاصل شده در روند مذاکرات اذعان دارند و به این ترتیب می‌توان محتاطانه این ادعا را مطرح کرد که به رغم پیچیدگی‌ها و مسیر پر پیچ‌ و خم پیش‌رو، شمارش معکوس تا دست‌یابی به توافق نهایی آغاز شده است.
✳️احمد مسعود دنبال جنگ نیست 🔹سرپرست سفارت افغانستان در تهران درباره نشست چند روز پیش طالبان و احمد مسعود در تهران گفته: نشست خوبی بود به دلیل آنکه پنج ساعت طول کشید و درباره مسائل کلیدی صحبت شد. احمد مسعود گفته طرفدار جنگ نیستم چرا که ۴۰ سال در افغانستان جنگ بوده و نتیجه‌اش را می‌بینیم. این نشست اول بود و برای رسیدن به نقطه نظری مشترک به زمان بیشتری نیاز است و نباید توقع داشته باشیم که نتیجه‌ای به این زودی حاصل شود. 🔹دو طرف در این نشست مطرح کردند که حاضرند برای مشکلات افغانستان تلاش کنند و ایران نیز از ادامه این مذاکرات حمایت و اعلام کرد که آمادگی میزبانی از این نشست‌ها را بدون در نظر داشتن تعداد افراد شرکت‌کننده و طیف‌های مختلف سیاسی دارد....
✳️رئیس هیئت‌مدیره خانه بلاک‌چین ایران: میزان استخراج سالیانه رمزارزها در دنیا ۱۵ میلیارد دلار و در ایران ۱.۱ میلیارد دلار است. از حدود ۳۲۴ هزار بیت‌کوین استخراجی سالانه در دنیا، ۱۹۵۰۰ بیت‌کوین به صورت غیررسمی در ایران استخراج می‌شود...
✳️ادعای رژیم‌ صهیونیستی: ۴ جاسوسِ ایران را بازداشت کردیم 🔹شاباک در بیانیه‌ای مدعی شد که چهار زن ساکن اسراییل را به اتهام ارتباط با ایران دستگیر کرده است. بنابر ادعای شاباک، از این چهار نفر خواسته شده که از سفارت‌ها عکس‌برداری کنند و برخی مقامات عالی‌رتبه وزارت جنگ این رژیم را زیرنظر بگیرند. 🔹چندی پیش هم شاباک مدعی بود که نظافتچی وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، جاسوس ایران بوده است.
✳️حق رأی ایران در سازمان ملل تعلیق شد 🔹خبرگزاری فرانسه: ۸ کشور از جمله ایران و ونزوئلا حق رای خود در سازمان ملل را به دلیل پرداخت‌نشدن بدهی‌شان از دست دادند. طبق گفته دبیرکل سازمان ملل ایران باید برای برگشت حق‌ رای خود حدود ۱۸ میلیون دلار بپردازد. 🔹پارسال هم ایران به دلیل تحریم‌های آمریکا نتوانسته بود حق عضویتش را بپردازد و حق رأی‌اش تعلیق شده بود.
✳️۱۱۰ قانونگذار آمریکایی خواستار ترک مذاکرات با ایران شدند 🔹 بر اساس نامه‌ای که روز چهارشنبه به وزارت امور خارجه آمریکا ارسال شده است، ائتلافی بیش از ۱۰۰ قانونگذار جمهوری خواه از دولت بایدن درخواست کرده‌اند که از مذاکرات با ایران بر سر امضای یک توافق هسته‌ای، خارج شود.
✳️رزومه علی عسکری را ببینید و قضاوت کنید 🔹فرض کنید علی عسکری، رئیس فعلی پتروشیمی خلیج فارس اصلا رئیس صداوسیما نبوده و فقط رزومه زیر را بخوانید! 🔹او مهندسی خوانده، دکترای صنایع دارد و هیئت علمی است.در جنگ بعضی از بزرگترین پروژه های صنعتی، موشکی و دریایی را راهبری کرده، بعد از جنگ هم سیستم اقتصادی گردشگری را به عنوان معاون وزیر در کشور احیا کرده. 🔹سپس فروشگاه رفاه را به عنوان یک شرکت بورسی پایه گذاری کرده و به ثمر رسانده، بعد رئیس بنیاد تعاون سپاه شده و بعد ها هم مسئول راه اندازی بنیاد تعاون قوه قضائیه. 🔹دو بانک را در کشور پایه گذاری کرده و کلی پروژه اقتصادی و خانه سازی و... در کارنامه دارد. از جمله پایه گذاری در چند پتروشیمی مثل کرمانشاه، مسجد سلیمان و پتروشیمی صندوق بازنشستگی صداوسیما. 🔹سالها معاون فنی صداوسیما بوده و تمام تحولات تولید و پخش از آنالوگ به دیجیتال در سراسر کشور کار اوست. 🔹حالا فکر کنید او، علی عسکری پتروشیمی خلیج فارس اصلا رئیس صداوسیما نبوده! 🔹ظاهرا علی عسکری یکی از مدیران کارنامه دار حوزه اقتصاد و صنعت است.
💢 آینده گروه تحریک طالبان 🔻 اندیشکده کارنگی در گزارشی به تفصیل وضعیت گروه «تحریک طالبان» پرداخته و نوشته است استقرار طالبان در افغانستان، موجب تقویت آنان شده است. این گروه پیوندهای عمیقی با طالبان، القاعده و شاخه خراسان داعش دارد. 🔻 این گروه در فضای درگیری طالبان و اشغال‌گران آمریکایی، توسط بخشی از نیروهای جهادی پاکستان در سال ۲٠٠۷ تشکیل شد. گرچه در ابتدا در راستای «جهاد جهانی» القاعده عمل می‌کرد ولی در مانیفست ۲٠۱۸ اولاً هدفش را تشکیل حکومت اسلامی در اسلام‌آباد عنوان کرد و ثانیاً عملیات علیه غیرنظامیان را متوقف نمود. 🔻 افزایش اتحاد با طالبان افغانستان، جذب ناراضیان قومی از پشتون‌ها و بلوچ‌ها، تشدید شیعه‌ستیزی و ایجاد یک نظام مجازات مذهبی در ولسوالی‌های ملاکند، باجور و اوراکزی، چهار اقدام تحریک طالبان برای افزایش جایگاه و مشروعیتش در نیروها و جریان‌های جهادی و بنیادگرای پاکستان بوده است. 🔻 برخلاف تصور اسلام‌آباد، استقرار طالبان در کابل به محدودیت تحریک طالبان نینجامید. پس از تسلط طالبان بر افغانستان، صدها زندانی تحریک طالبان از جمله مولوی فقیر محمد، معاون آن، آزاد شدند. سخن‌گوی طالبان افغانستان نیز مسأله این گروه را مسأله دولت پاکستان خوانده و ارتباط طالبان و تحریک را انکار کرده است. 🔻 سقوط دولت افغانستان و خروج آمریکا از این کشور از دو منظر موجب کاهش خشونت میان اسلام‌آباد و تحریک طالبان و ترغیب طرفین به مذاکره شد: اول اینکه آمریکا حساسیت کمتری نسبت به تعامل پاکستان و این گروه دارد و دوم اینکه طالبان افغانستان نیز مشوق مذاکره دو طرف می‌باشد. 🔻 به نظر می‌رسد با استقرار طالبان در افغانستان، دولت پاکستان به این نتیجه رسیده که مسیر سیاسی را برای حل مسائلش با گروه تحریک بپیماید. زیرا نمی‌تواند طالبان افغانستان را برای برخورد با تحریک، چندان تحت فشار قرار دهد و از سوی دیگر گروه تحریک نیز تمایل دارد از ظرفیت سیاسی طالبان برای حل مناقشه با اسلام‌آباد بهره‌برداری کند.
هدایت شده از صدای انقلاب
308-sedayeenghelab_ir.mp3
10.1M
📢 شماره: 308 💠 بررسی تحولات و تنش‌های اخیر قزاقستان - بخش اول 🎙 کارشناس برنامه: دکتر حسن هانی زاده کارشناس مسائل بین الملل 🆔 @sedayeenghelab_ir
هدایت شده از صدای انقلاب
309-sedayeenghelab_ir.mp3
6.06M
📢 شماره: 309 💠 بررسی تحولات و تنش‌های اخیر قزاقستان - بخش دوم 🎙 کارشناس برنامه: دکتر حسن هانی زاده کارشناس مسائل بین الملل 🆔 @sedayeenghelab_ir
✳️دلار و یورو در صرافی ملی چند؟ 🔹قیمت فروش دلار در صرافی‌های بانکی ۲۶ هزار و ۶۶۶ تومان و قیمت خرید ۲۶ هزار و ۱۳۸ تومان تعیین شده است. 🔹قیمت فروش یورو ۲۹ هزار و ۹۹۴ تومان و قیمت خرید ۲۹ هزار و ۴۰۱ تومان اعلام شده است.
✳️در صورت توافق قیمت دلار چقدر می‌شود؟ برخی از مسئولان بانک مرکزی گفته اند که اگر میان ایران و گروه ۱+۴ توافقی صورت گیرد، نرخ دلار به  ۲۳ تا ۲۵ هزار تومان کاهش می یابد. پیش از این یکی از وزرای اقتصادی اعلام کرده بود در صورتی که توافق صورت نگیرد، شوک روانی شکست مذاکرات نرخ دلار را به 50 هزار تومان خواهد رساند. کارشناسان معتقدند کاهش قیمت دلار به حدود 23 هزار تومان و آزادسازی دارایی‌های بلوکه شده ایران نقش بسیار مهمی در افزایش امید جامعه و حل برخی معضلات اقتصادی دارد و فضای روانی را برای اجرای طرح هایی نظیر حذف ارز ترجیحی نیز مهیا می‌کند.
✳️امیدواری مردم به احیای برجام چقدر است؟ ۱۴.۴ درصد مردم در حد خیلی زیاد به اجرای مجدد توافق هسته‌ای امیدوار هستند. نتایج نظرسنجی جدید سازمان صدا و سیما نشان می‌دهد میزان امیدواری مردم به احیای برجام افزایش یافته است. مطابق نتایج این نظرسنجی، میزان امیدواری مردم به اجرای مجدد توافق هسته‌ای، ۱۴.۴ درصد خیلی زیاد، ۲۷درصد زیاد، ۱۸ درصد کم، ۱۴ درصد خیلی کم، ۱۸ درصد اصلا بوده است.
✳️سردار حاجی‌زاده در قم: مجموعه امکانات دفاعی و نظامی ما به گونه ای است که اگر امروز صدام به ایران حمله می کرد؛ جنگ هشت سال طول نمی کشید، بلکه هشت روزه تمام می شد.
اندیشه ورزان بصیر قم
✳️مشاور روحانی چه چیزی را انکار می‌کند؟! روایت سردار حاجی‌زاده از محتوای انتقادی برخی سرداران سپاه پاسداران و از جمله سردار سلیمانی با آقای روحانی، با واکنش منفعلانه حسام‌الدین آشنا مواجه شد. او که زمان ریاست روحانی، عنوان مشاور را داشته، در توییتی نوشت «گفت‌وگو میان رؤسای جمهور و فرماندهان نظامی به‌صورت فردی یا جمعی مرسوم است؛ اما نقل قول از جلسه‌ای محرمانه و از شخصی دیگر در فقدان او دور از امانت‌داری است. قاعدتاً جلسات رسمی  ضبط شده، اپراتور اشتباه نکرده‌ و چیزی هم پاک نشده‌ است. شما فقط مجازید بگویید که خودتان در آن جلسه چه ‌گفتید!». اگرچه حسام‌الدین آشنا با توییت خود سعی کرده در موضع اعتراضی و انتقادی سردار سلیمانی نسبت برخی مواضع روحانی تشکیک و‌ تردید کند، اما حتی مواضع علنی آن شهید بزرگوار نیز از همین عدم رضایت حکایت می‌کند. چنانکه مهرماه 95 هشدار داد «در خط مقدم جنگ با دشمن، نباید دو صدا بلند شود و کسانی بگویند دشمن نیست، دوست است. خوارج، محصول ‌ترویج همین نگاه بودند. اگر صاحب ‌منصبانی آدرس غلط دادند و در جامعه دوصدایی دشمن درست کردند، مرتکب خیانت شده‌‌ اند. کوچه دادن به دشمن، بدترین نوع خیانت است.‌ ترویج فهم غلط از دشمن، حساسیت جامعه را از بین‌بردن و در درون آن تفرقه درست کردن، خیانت است». بی‌تردید، روحانی مخاطب اول و مصداق کامل این اعتراض سردار سلیمانی بود. آن شهید والامقام همچنین 9 اسفند 97، از ساده‌‌‌اندیشی درباره برجام برحذر داشت و گفت: «برای دشمن، این برجام، سه ضلعی است نه یک ضلعی. اوباما فکر می‌‌کرد به مرور زمان به دو ضلع دیگر می‌‌رسد، اما آدم عجولی که آمده، اصرار دارد به سرعت برسد و تصورش این بود که می‌‌رسد. اینکه اصرار می‌‌کنند بر برجام 2 در منطقه، برای این است که می‌ خواهند این تحرکی را که از ایران اسلامی به جهان اسلام روح و جان داده، بخشکانند. اگر العیاذبالله ما رفتیم و در برجام2 شرکت کردیم، به همین تمام می‌شود؟ نه، برجام اصلی در داخل ایران است. تلاش آنها به اینجا منتهی نخواهد شد و برجام سه هم خواهند داشت، چون معتقدند چشمه باید خشکانده شود و این چشمه، ایران است.». همچنین ماجرای گلایه سردار سلیمانی از اعتماد به آمریکایی‌ها در جریان مذاکرات ژنو و غفلت از تجهیز تسلیحاتی داعش در موصل، معروف است که آقای امیرعبداللهیان روایت کرد. از سوی دیگر نقش انفعال و سوءمدیریت دامنه‌دار روحانی در تشجیع آمریکا به‌قدری انکارناپذیر است که حتی آقای علی مطهری نایب‌رئیس مجلس دهم و از حامیان جدی آقای روحانی تصریح کرده است: «حوادث آبان 98 که بیشتر ناشی از بی‌تدبیری دولت بود، این خیال را در سر تندروهای آمریکایی پدید آورد که پایگاه اجتماعی جمهوری اسلامی کاهش یافته و وقت مناسبی برای ‌ترور سردار سلیمانی است. قبل از آن، به خود جرأت این کار را نمی‌‌دادند البته با تشییع پرشکوه آن عزیز، واقعیت را دریافتند». روزنامه کیهان
✳️ امیرعبداللهیان وارد پکن شد 🔹 وزیر خارجه کشورمان در بدو ورود به فرودگاه ووشی، هدف از سفر خود به چین را گفت‌وگو با مقامات این کشور در خصوص روابط دو جانبه سیاسی و همچنین نحوه اجرایی شدن توافقات جمهوری اسلامی ایران و چین در خصوص همکاری های اقتصادی اعلام كرد. 🔹 موضوعات دوجانبه و بین‎المللی و از جمله آخرین وضعیت برنامه همکاری‎های ۲۵ ساله دو کشور محور مذاكرات وزيران خارجه ايران و چين خواهد بود.