🔴 پایتختِ توهین و طعنه
🔹 بعد از اینکه شب گذشته با سریال پایتخت حسابی خندیدیم و خوش گذراندیم ، وقتش رسیده که اکنون کمی هم دقت و تامل کنیم :
پس از توهین های مختلف به ارزش ها و مقدسات و از همه مهم تر مناسک حج در قسمت های قبلی "پایتخت۶" ، دیشب در سکانسی از این قسمت این موارد به نمایش درآمد :
🔺نقش اول سریال (نقی) بعد از اخراج از کار ، با حالتی بسیار ناراحت و مستاصل روی زمین دراز کشیده و به آرزوهای برباد رفته اش فکر می کند که ناگهان یک ایمیلِ دعوت برای داوری در مسابقات کشتی ورشو لهستان دریافت می کند.
نقی چنان خوشحال و ذوق زده می شود که از جا می پرد وسریعاً برای نماینده مجلسی که او را با بی ادبی و اهانت تمام ، اخراج کرده و حتی تُف به روی نقی انداخته ، صوت می فرستد تا بلکه حالش را بگیرد. نماینده ای که به ظاهر ارزشی و صدالبته نچسب است!
اما دو مشکل برای اعزام نقی وجود دارد یکی اینکه تیم اسرائیل در مسابقات حضور دارد و دیگری اینکه مسابقاتِ بانوان اروپاست.
هرچند نقی با هیچ کدام از دو مورد مشکلی ندارد اما در نهایت با فشار خانواده (هما) و بخاطرِ شان حاجی بودن( فشار اجتماعی) مجبور به انصراف می شود. نکته اینجاست که خود ورزشکار قصد انصراف ندارد و مجبور می شود که انصراف دهد!
□ □ □
عزیزان باور کنید ما با خنده و شادی مخالف نیستیم بلکه با طعنه به اصول و ارزش ها مخالفیم و دلمان برای فصل های ابتدایی پایتخت تنگ شده است.
یک نکته دیگر :
جمهوری اسلامی تنها حکومتی در دنیاست که در پربیننده ترین سریال عیدش ، دو اصل و ارزش اساسی اش را به همین سادگی زیر سئوال می برند و جالب تر اینکه همزمان به دیکتاتوری و بستن دهان ها متهم می شود!!!
✍ #قاسم_اکبری
🔺نیمی از هواپیماهای جهان در آشیانه
🔹آمارها نشان میدهد ظرفیت صندلیهای سفرهای بینالمللی هوایی نسبت به سال گذشته تقریبا ۸۰ درصد کاهش یافته است و نیمی از هواپیماهای جهان در آشیانهها هستند، این بدان معناست که سالها زمان میبرد تا صنعت هوانوردی از شرایط شیوع ویروس کرونا بهبود یابد
هدایت شده از بیداری ملت
🔺رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع: ساخت ناوشکن 6 هزارتنی تریماران (بدنه سه تکه) امسال آغاز میشود
🔹امیر رستگاری: ایران جزء 5 کشور صاحب صنعت شناورهای تندرو در جهان است.
🔹همه تجهیزات ناوبری و کمک ناوبری شامل رادار، دوربینها، سیستمهای اپتیکی و نقشههای الکترونیکی بومیسازی شده است.
@bidariymelat
🔴ادامه دزدی های بین المللی غربی ها از هم
آمریکا یک محموله دیگر از تجهیزات پزشکی را از کانادا سرقت کرد
🔹 المیادین: آمریکا یک محموله کمکهای پزشکی را که از کانادا برای فرانسه ارسال شده بود، سرقت کرد.
🔸تقریباً همه سلبریتبهایی که همین چندماه پیش گفتند صداوسیما رو تحریم میکنیم، شبها دارن توی برنامه های مختلف زنده و غیرزنده تلویزیون، جولان میدن.
فقط مونده اون خانومه که توی برنامه آشپزی، سبزی خُرد میکرد.
خانم محترم! خواهشاً دست از لجاجت بردار و بیا. خیلی دلمون براتون تنگ شده!
💬 فرید ابراهیمی
هدایت شده از بیداری ملت
🔴پشت پرده تخلیه سفارت و پایگاه های آمریکایی در عراق
#اختصاصی_بیداری_ملت
🔷مقامات آمریکایی چند روزی ست به شکلهای مختلف در رسانه های خود دو موضوع را اعلام می کنند:
🔸۱. پایگاههای نظامی خود را یکی پس از دیگری تحویل دولت عراق میدهند.
🔸۲. سفارت و کنسولگری خود در عراق را تعطیل کرده و کارمندان سفارت و افراد آمریکایی تباری که در عراق حضور داشتند را به ایالات متحده برگردانده است.
🔷این در حالی ست که طبق اخبار منابع آگاه:
🔸۱. امریکا پایگاههای خود را در عراق هرگز نخواهد بست، بلکه چند پایگاه نظامی که از جهت شمار نفرات و ارزش استراتژیک دارای اهمیت کمتری بوده را تسلیم مقامات عراقی کرده است. به عنوان مثال، پایگاههای القائم و القیاره به ترتیب یانکیهای حدودی مستقر در آنها ۲۰۰ و ۱۵۰ نفر بوده است که همگی به عین الاسد منتقل شدهاند تا با تجهیز و تعزیز این پایگاه، شاهد تغییر آرایش نظامی امریکا در عراق باشیم. به عبارت دیگر، سربازان امریکایی از مکانی آسیب پذیر به نقاطی با آسیب پذیری حداقلی نقل مکان کردهاند تا به جای انتشار گسترده منافع و نیروها و درنتیجه تجهیزات دفاعی، در نقطه یا نقاطی با ضریب اطمینان بالاتر نسبت به حملات احتمالی مقاومت متمرکز شوند.
🔸۲. کارمندان مورد نیاز وزارت خارجه امریکا و اتباع آنها کماکان در عراق هستند و حتی بر اساس برخی اطلاعات، در بالاترین سطح مقامات در آن حضور دارند که اخیرا درجهدارانی از پنتاگون و مسوولانی از کنگره نیز به جمع آنان پیوستهاند. این بدین معناست که بر خلاف ادعای برنامه ریزی شده رسانهها که مبدا آن رسانههای امریکایی است؛ واشنگتن نه تنها کارمندان و سطح دیپلماتیک خود در سفارت عراق را کاهش نداده است (یا به رغم گفته برخی منابع به عین الاسد انتقال نداده است)، بلکه به بالاترین سطح خود رسانده و اینک محلی برای رفت و آمد مشاوران نظامی و سیاسی امریکا برای تصمیم گیری درمورد تحرکات آینده نیروهای تروریستی سنتکام شده است.
🔻نتیجه اینکه: ایالات متحده از طریق این عملیات روانی کاملا مهندسی شده میخواهد که لانه جاسوسی (سفارت) و بسیاری از نقاط و پایگاههای خود را با سناریوی تخلیه از تیررس مقاومت خارج سازد که شب گذشته (۱۴ فروردین) با انتشار تصاویر هوایی عصبة الثائرین از سفارت امریکا، این نقشه از پیش شکست خورده و مقاومت عراق اثبات کرد که تمام نقاط اشغال شده توسط امریکاییها را زیر ماشه نگاه داشته است.
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
مصباحیمقدم: افزایش ۲۵درصدی نرخ بیمه تضییع حقوق مردم است
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:
🔹توضیحی که رئیس بیمه مرکزی ایران داد این بود که ۲۲ درصد نرخ بیمه اضافه میشود و ۳ درصد نیز هزینه خدمات بیمهای منظور خواهد شد.
🔹سهم دیه در خدمات بیمه اندک است و تصادفاتی که در طول سال اتفاق میافتد، بر اساس سوابق حدود ۷ تا ۸ درصد خودروها است و تعداد اندکی از آنها مشمول پرداخت دیه میشوند و نمی شود با افزایش ۲۵ درصدی دیه، بیمه را هم ۲۵ درصد افزایش قیمت دهند.
🔹اقدام بیمهمرکزی رعایت نکردن حقوق عامه مردم است و رئیس محترم قوه قضائیه واکنش نشان دهد.
🔴 رمزگشایی از خلافگویی روحانی
🔹چرا #پرزیدنت خلافگویی میکند و به افکار عمومی آدرس غلط میدهد؟
🔹آقای روحانی با اشاره به اینکه اجرای قرنطینه چینی در ایران امکان پذیر نبود، گفت: "از روز اولی که این ویروس شروع شد برخیها میگفتند قرنطینه چینی را اجرا کنید. عدهای فشار میآوردند که دولت مدل چینی را اجرا کند، اما ما این کار را نکردیم." ادعای #پرزیدنت مبنی بر فشار برای اجرای قرنطینه چینی در ایران، خلاف گویی و دروغ بزرگ است. به این دلیل که با آغاز شیوع ویروس کرونا در ایران، مسئولین و متخصصان حوزه سلامت، خواستار اجرای راهبردِ بهداشتیِ قطع زنجیرهی انتقال ویروس کرونا شدند و ستاد کل نیروهای مسلح نیز با تشکیل قرارگاه بهداشتی درمانی، درصدد برآمد تا با اِعمال محدویت (خلوت سازی خیابانها و جادهها) به اجرای موفقیت آمیز راهبرد مذکور کمک و از گسترش ویروس کرونا پیشگیری نماید. اما در مقابل، روحانی به دنبال تئوری انگلیسی "مصونیت جمعی" و عادی سازی رفت و در نتیجه تعداد مبتلایان از حدود ۲۰۰ نفر در ۶ اسفند به بیش از ۸۰۰۰ نفر در ۲۰ اسفند و ۲۷۰۰۰ نفر و مرگ بیش از ۲۰۰۰ نفر در ۶ فروردین رسید. اکنون روحانی خود را در برابر چند مطالبه اساسی مردم و نخبگان میبیند. از جمله؛ چرا با اجرای راهبرد قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا مخالفت کرده؟ چرا از اِعمال محدویت توسط نیروهای مسلح ممانعت کرده؟ چرا بر تئوری انگلیسی "مصونیت جمعی" اصرار ورزیده؟ چرا پروژه "بحران- مذاکره" را کلید زده و برای مذاکره با امریکا، سلامت جامعه را بحرانی نموده؟ چرا #پرزیدنت در بازه ۶ اسفند تا ۶ فروردین، تعلل داشته؟ و...
🔹با این تفاسیر #پرزیدنت برای رها ساختن خود از مطالبات جامعه، به توصیه مشاورانش، چاره را در خلاف گویی، دادن آدرس غلط به افکار عمومی و عوض کردن جای شاکی و متهم دیده است.
دکتر رضا سراج
✳تحلیلی بر تحولات سیاسی و تحرکات نظامی آمریکا در عراق
@secret_file
⭕ جنگ تبليغاتى رسانههای غربی آمريكایی همزمان با كاندیدا شدن الزرفى براى نخست وزيرى (وی شهروند آمريكاست و سالها در دامان آمریکاییها و همچنین تحت نظر سازمانهای صهیونیستی پرورش یافته است) اصالت او به عراق باز مىگردد ، آمريكا تلاش میکند با روی کار آوردن وی عراق را به روزهای پس از سقوط رژیم صدام بازگرداند و با این سیاست بیش از پیش بر منابع نفتى کشور عراق تسلط پیدا کند!
⭕ ائتلاف الزرفى شايعه تحريمهاى وحشتناكى كه آمريكا قصد دارد بر عراق تحميل كند را منتشر كرد تا از اين طريق نيروهاى سياسى مخالف الزرفى را بترساند و فشارى مردمى براى پذيرش الزرفى و در نتيجه دور كردن كشور از تحريم ايجاد كند ، (دقیقا سیاستی که دولت یازدهم و دوازدهم برای روی کار آمدن در انتخابات ریاست جمهوری بکارگیری کردند!!) ، در مقابل مخالفین نخست وزیری الزرفى خبر نقشه كودتاى نظامى را مطرح كردن ، تا از اين طريق تأكيدى بر دست نشاندگى رئيسجمهور عراق و گزينه پيشنهادى او برای نخست وزیری - الزرفى داشته باشند و همگان را از پشت پرده كانديدا كردن الزرفى و نقشههاى آمريكايى آگاه سازند!
⭕ همانطور که در روزهای گذشته عنوان کردیم كودتا در عراق امکانپذیر نیست چرا كه ؛ قدرت نظامی درداخل عراق مانند زمان صدام متمرکز نمیباشد و کفهی ترازوی قدرت نیروهای مقاومت عراقی به مراتب سنگینتر از ارتش عراق است ، همچنین حشدالشعبی عراق از پشتوانه بزرگی به نام مرجعیت بهرهمند هستند که این امر نیز در سرنوشت عراق نقش بزرگی را به خود اختصاص داده پس سناریوی کودتا درعراق یک امر بسیار سخت و یا بهتر بگوییم غیرممکن خواهدبود.
@secret_file
⭕ آمریکا در شرایط کنونی بازوهاى خود یا به تعبیر دیگر دست نشاندگانش در عراق كه تحت عناوين ملىگرايانه يا انقلابى ، میدانداری تجمعات در بغداد و دیگر شهرها را برعهده داشتند را نيز از دست داده است و اين مهم بعد از کشتار تعدادی از تظاهرکنندگان توسط همین نیروهای دست نشانده و نفوذی محقق شد.
⭕ در ادامه پیگیری تحولات عراق باید گفت که آمریکاییها برنامه ترور رهبران چهار نيرو از نيروهاى مقاومت ؛ نيروها سپاه بدر، جنبش عصائب اهل حق، جنبش النجباء و نيروهاى كتائب حزبالله را در خاک عراق پیگیری میکنند و اين تصميم از طرف ارتش تروریستی آمریکا پس از مخالفت عادل عبدالمهدى با دستگيرى رهبران اين نيروها به اتهام رابطه با سپاه پاسداران انقلاب اسلامى گرفته شده است.
⭕ آمریکا عواقب هرگونه عمليات ترور يا مورد هدف قراردادن پايگاههاى گروههاى مقاومت را به خوبى درک کرده است و به همين دلیل نيروهاى خود را از چندين پايگاه و پادگان نظامى به عقب رانده است ، پايگاهها و پادگانهايى كه به اعتقاد واشنگتن هدفهاى آسانى است كه دست نيروهاى مقاومت با عملياتى كوبنده به اين اهداف خواهند رسيد و به همين خاطر آمريكا نيروهاى خود را به اقلیم كردستان عراق و پایگاه هوایی عینالاسد انتقال داده است.
⭕ در پایان باید اشاره کنیم که انشاءالله نیروهای مقاومت عراقی بیش از پیش هوشیارانه تحولات کشور خود را رصد میکنند و هرگونه تحرک ضد منافع ملت و همچنین مقاومت را پاسخ سخت و کوبنده میدهند و آنها این آمادگی را دارند که به تنهایی سربازان ارتش تروریستی آمریکا را هم ازپایگاههای عراق و همچنین کشورهای همجوار عربی به هزاران کیلومتر آنسوی مرزهای عراق به عقب برانند!
✍ سیدحسن موسوینژاد
🔹وزارت بهداشت: "آغاز به کار مشاغلی که جز موارد استثناء قانون قرار نگرفته، ممنوع بوده و اگر کارفرمایی اقدام به بازگشایی محل کار کند متخلف است."
پی نوشت: رسانهای کردن نامه نمکی به روحانی جواب داد؛ غیر از این هم نمیشد کاری کرد!
اگر بازگشایی کسبوکارها از شنبه۱۶فروردین اجرایی میشد، فاجعهای شبیه به افزایش قیمت بنزین پیشآمد میکرد که بیتوجه به مشورتها، عملیاتی شد.
#علی_قلهکی
🔺پزشکیان: راهیابی اکثریت جناح مقابل به مجلس اتفاق خوبی است؛ اینهمه ابراز میکردند که دولت و مجلس و نمایندگان ضعیفاند حالا اینها بیایند تا ببینیم چه کار میکنند!
✍ هرچند بنظر میرسد این استراتژی اصلاح طلبان است که مطالبه عمومی از مجلس آینده را بالا ببرند و بنحوی غیر واقعی کنند تا بتوانند یک تصویر ناموفق را (بمنظور بهره برداری در انتخابات ۱۴۰۰) به مردم نشان دهند اما کاش جناب پزشکیان دقت میکردند که چند هفتهای هست که مجلسِ این دوره تعطیل شده اما آب از آب تکان نخورده است و بعد برای مجلسِ آینده نسخه میپیچیدند!!
#سرطان_اصلاحات
#مهدی_قاسم_زاده
✳از مهمترین دلایلی که پیام رسانی مانند ایتا که حاصل دسترنج جوانان نخبه کشور است دچار این مشکلات میشه متاسفانه وجود یک جریان غربگرا در کشور است که فضای مجازی را به عنوان یک ابزار برای پیشبرد اهداف خصمانه خودش استفاده میکند
✳#سید_علیرضا_آل_داود
❎روزولت ماسک ندارد
اما سردار سرِ شیفت است - ۱
کرونا به مثابه یک زلزله و سونامی بزرگ، در حال تغییر زندگی بشر وتحمیل نظمیجدید به جامعه جهانی است. کرونا در کمتر از چند ماه، اغلب کشورها را در نوردید و حالا به قاتلی هراسانگیز تبدیل شده است. احتمالا کشورها تا ماهها درگیر این ویروس باقی بمانند. این، آزمونی بزرگ برای ملتها، دولتها و تمدنهاست. کرونا با همین چیرگی خود، مجال تأمل را در متن شتاب و شلوغی زندگی مدرن فراهم کرده ست.
1- شمار مبتلایان به کرونا در جهان به یک میلیون و 16 هزار و 568 نفر رسید که از این تعداد، بیش از 53 هزار نفر جان باختهاند. فرانسه دیروز با ثبت ۱۳۵۵ فوتی در یک روز، رکورد قربانیان روزانه را شکست. تا کنون در این کشور ۵۹۱۰۵ مورد ابتلا و ۵۳۸۷ فوتی گزارش شده است. آمریکا هم با شکستن رکورد تعداد ابتلای روزانه، ۲۹۸۷۴ مبتلای جدید طی یک روز را ثبت کرد.
برخی مقامات آمریکایی پیشبینی کردهاند تعداد تلفات در این کشور تا ۲۰۰ هزار نفر افزایش یابد. بعد از آمریکا، ایتالیا و اسپانیا و آلمان و چین و فرانسه با 115 هزار، 112 هزار، 84 هزار، 81 هزار و 59 هزار نفر، بیشترین آمار مبتلایان را ثبت کردهاند. این آمار فزاینده در حالی است که کرونا چند هفته دیرتر از ایران، به اروپا و آمریکا رسید و در این مدت برخی دولتمردان و شبکههای رسانهای غربی بهشدت سرگرم منفیبافی علیه ایران بودند.
2- وضعیت در آمریکا و برخی کشورهای اروپایی از مرز بحران عبور کرده است. تصاویر و گزارشها به قدر کافی گویاست و موهوم بودن نظریهای را که لیبرال دموکراسی را پایان تاریخ و برترین مدل حکمرانی معرفی میکرد، به رخ میکشد.
حالا سر دستمال توالت و ماسک و دستکش و مواد غذایی در آمریکا و برخی کشورهای اروپایی جنگ شهروندی(!) به راه افتاده و حتی بعضا کار به اسلحه گرم کشیده است. جنازههای انباشته و بیماران بد حالی که به حال خود رها شدهاند یا ماشینهای یخچالدار حمل گوشت که برای انتقال جنازهها ردیف شدهاند، تصویری است که این روزها به تواتر از برخی از همین کشورها منتشر میشود.
3- در ایتالیا، پرچم اتحادیه اروپا به نشانه اعتراض به بیاعتنایی این اتحادیه پایین کشیده شد و زمزمه «ایتالِگزیت» (خروج از اتحادیه) بلند شده است. اخیرا ویدئویی از یک میلیاردر آمریکایی منتشر شد که از بالای برج بیست طبقهای پرید و خودکشی کرد، چرا که تمام خانواده او به علت ویروس جان باختند و کسی به داد آنها نرسید.
اما این اولین و آخرین خبر خودکشی نبود. در آلمان، یک وزیر بهخاطر نگرانی از پیامدهای اقتصادی کرونا خودکشی کرد. نخستوزیر ایالت هسن درباره خودکشی توماس شفر وزیر دارایی ایالت گفت: «این سیاستمدار ۵۴ ساله عمیقا نگران پیامدهای اقتصادی بحران کرونا بود و در حالی که در ناامیدی فرورفته بود ما را ترک کرد».
🔻ادامه دارد🔻
#محمد_ایمانی
🔴 خطر تکرار تجربه تلخ طلا و ارز
در بحران طلا و ارز ، عملکرد بسیار بد دولت سبب حراج و از دست رفتن ۶۰ تن طلا و ۱۸ میلیارد دلار شد.
الان هم دولت به بهانه کرونا قرار است ۱۰۰ هزار میلیارد تومان یعنی حدود یک پنجم بودجه را صرف به اصطلاح جبران خسارات ناشی از این ویروس کند.
با توجه به سابقه بد دولت در قضیه طلا و ارز خطر به هدر رفتن این میزان بودجه وجود دارد.
مخصوصاً اینکه در حال حاضر عملاً مجلسی هم برای نظارت (هر چند نیم بند) بر نحوه اختصاص این بودجه وجود ندارد.
✍ #قاسم_اکبری
❎روزولت ماسک ندارد
اما سردار سرِ شیفت است - ۲
4- پرستاران آمریکایی که در فیلمها و سریالها در اوج امکانات تصویر میشدند، حالا در دنیای واقعی کیسه زباله میپوشند! روزنامه گاردین مینویسد «ترامپ گفته بود از امروز به بعد، دیدگاهی جدید سرزمین ما را اداره میکند. از این لحظه به بعد، اول آمریکا؛ اما آمریکا اکنون بهگونهای دیگر اول شده؛ در تعداد مبتلایان به کرونا!».
شبکه سیبیاسنیوز درباره وضعیت بحرانی بیمارستانها میگوید «استفاده چندباره از یک گان و ماسک عادی شده. یک پرستار بیمارستان نیویورک میگوید وسایل حفاظتی نداریم و از ترس و اضطراب در حال مرگ هستیم».
چند ماه قبل، چند نفر در دنیا تصور میکردند که کار آمریکا و برخی دولتهای اروپایی به راهزنی دارویی و سرقت ماسک برسد؟ فرانسه اخیرا ۴ میلیون ماسک اهدایی سوئد به ایتالیا و اسپانیا را هنگام عبور از شهر لیون سرقت کرد. یورونیوز در اینباره گزارشی منتشر کرد با عنوان «جنگ ماسکها؛ مصادره 4 میلیون ماسک در لیون فرانسه، سوئد را به خشم آورد». از آن طرف، مقامات فرانسوی میگویند دو میلیون ماسک خریداری شده از چین، توسط آمریکاییها بهواسطه پول بیشتر عملاً به سرقت رفته است.
5- این آمریکا و اروپایی است که ادعا داشتند دلسوز مردم ایرانند و میخواهند کمک کنند. لافهای ترامپ و پمپئو در چند هفته اخیر از یادها نرفته؛ اما حالا مقامات آمریکایی شیوع گسترده کرونا و احتمال مرگ بیش از ۲۰۰ هزار نفر در آمریکا را منتفی نمی دانند..برخی فروشگاههای بزرگ ازترس آشوب و جنگ خیابانی با زره پوش محافظت میشوند! درخواست بیمه بیکاری در آمریکا نسبت به هفته گذشته دو برابر شده و به بیش از ۶/۶ میلیون درخواست رسیده است. گفته میشود ۱۰ میلیون آمریکایی در دو هفته اخیر شغل خود را از دست دادهاند. دهها میلیون نفر حتی امکان ویزیت یا درخواست مرخصی استعلاجی در صورت بیماری حادّ را هم ندارند. یوجین جو پزشک آمریکایی در توییتر نوشت: «کادر درمانی اگر از کمبودها در بیمارستانها صحبت کنند اخراج میشوند».
6- دولت آمریکا در حالی که بارها با نمایش جابهجایی نیروهای نظامی سعی در عملیات روانی در غرب و شرق آسیا را داشت، ناخدای ناو تئودور روزولت را اخراج کرد؛ صرفا به دلیل علنی کردن شیوع ویروس کرونا در میان خدمه ناو. برت کروزیر چند روز قبل در نامهای به مقامات مافوق هشدار داد که آزمایش کرونای ۲۰۰ نفر از خدمه ناو مثبت بوده است. این روزها در حالی که آمریکا از چین و روسیه درخواست کمک دارد و دنبال به دست آوردن اطلاعات مربوط به نحوه مهار کرونا در ایران است، کارشناسان بسیاری در دنیا میگویند در یک معدلگیری کلی، کشورهای شرقی (چین، کره جنوبی، ژاپن و ایران) در مهار کرونا به مراتب موفقتر از کشورهای غربی عمل کردهاند. این هم میتواند طلیعه یک اتفاق تمدنی و تحولات راهبردی در نظم جهانی باشد.
7- کشور ما هم از بهمنماه گذشته در معرض ابتلا به بیماری و پیامدها و خسارتهای آن قرار گرفته است. حتما نمره ما 20 نبوده و شاید برخی مدیران ارشد دولتی تاخیرهایی درباره نحوه مواجهه با این بیماری داشتهاند؛ چنانکه بعضا درباره تاخیر آقای رئیسجمهور در اعلام برخی مراحل قرنطینه گفته شد. اما در مجموع و در مقایسه با اغلب کشورها به شهادت سازمان بهداشت جهانی، کشور ما کارنامه به مراتب بهتر و موثرتری داشته است. این موفقیت، حاصل زحمات طاقت فرسای وزارت بهداشت و کادر درمانی و پزشکی و پرستاری کشور است.
عامل مهم دیگر در کنار این عامل، نقشآفرینی خود مردم بهویژه نیروهای داوطلب و جهادی در کمک رساندن به مدافعان سلامت است. بسیاری از مردم در اجرای درخواستهای مسئولان ذیربط همت به خرج دادند و در کنار آن، اقدامات خودجوش و مردمی (طلبه، دانشجو، هیئتها، کانونهای نخبگانی و....) در قالب ضد عفونی کردن معابر، تولید ماسک و رسیدگی بیشتر به اقشار ضعیف و در معرض آسیب شدت گرفت. به علاوه، نیروهای نظامی نیز با توجه به ساختار مردمی به کمک مدافعان سلامت شتافتند. ضمن اینکه با توجه به روحیات دینی و ارزشهای اسلامی، آن هیجان منفی اقتصادی متصاعد در غرب، کمتر در کشور ما دیده شد. بر عکس، ما در طول 45 روز اخیر شاهد فوران روحیه از خود گذشتگی و همدلی و همدردی در کشور بودیم.
🔻ادامه دارد🔻
#محمد_ایمانی
علت اصلی قطع شدن مکرر ایتا و کندی سرعت امشب را در سرمایه گذاری چندین میلیارد دلاری ۵ سال گذشته جریان اعتدال بر روی تلگرام صهیونیستی و اینستاگرام آمریکایی جستجو کنید
#سید_علیرضا_آل_داود
🔴️بزودی بواسطه کرونا، صادرکنندگان محصولات کشاورزی و غذایی، صادراتشان به دیگر کشورها را متوقف میکنند. یعنی واردات گندم، برنج، دانه روغنی و... به کشور باسختی همراه خواهد شد. آنهایی که میگفتند خودکفایی یعنی چه، جواب بدهند
این همان امنیت غذایی است که لیبرالها انکارش میکردند
✳ مهدی مهرپور
❎روزولت ماسک ندارد
اما سردار سرِ شیفت است - ۳
8- در حالی که درهای حرمهای مطهر در کشور برای مقابله با شیوع کرونا، بسته است، در گوشهای از حرم شاهچراغ، نیروهای جهادی مشغول تولید ماسک هستند.
همین روزها تصویر بانوی پزشک یا پرستاری منتشر شد که بعد از چند هفته خدمت به بیماران کرونایی، روی دستکش خود نوشته است «این شیفت به نیابت از سردار عزیزم شهید حاج قاسم سلیمانی. 11 فروردین 99. دپارتمان کرونا».
آیا در آمریکا هم پزشک و پرستاری پیدا میشود که بگوید به شوق آن 150 نظامی ضربه مغزی شده(!) در پایگاه عینالاسد یا به یاد چند هزار نظامی آمریکایی کشته شده در عراق، پای مداوای بیماران ایستاده است؟
مردم ما در تشییع سردار سلیمانی آن حماسه خیرهکننده را آفریدند و حال آنکه 150 نظامی هلاک شده در موشکباران عینالاسد، دزدانه و بیسروصدا دفن شدند. آیا تفاوت این دو رویکرد، از چشم استراتژیستهای سیاسی- امنیتی جهان و پژوهشگران تمدنی پنهان میماند؟
هابز میگفت «انسان، گرگ انسان است» و ما حقیقت این تلقی را این هفتهها در خیابانهای غرب دیدیم. اما پیامبر ما(ص) فرمود «مَثَلُ الْمُؤْمِنِينَ فِي تَوَادِّهِمْ وَتَرَاحُمِهِمْ وَتَعَاطُفِهِمْ مَثَلُ الْجَسَدِ إِذَااشْتَكَى مِنْهُ عُضْوٌ تَدَاعَى لَهُ سَائِرُ الْجَسَدِ بِالسَّهَرِ وَالْحُمَّى. مثال مومنان در دوستی و مهربانی و دلسوزی و رحم و توجه کردن به یکدیگر، مثل یک بدن است که هرگاه عضوی از آن از درد بنالد، سایر اعضا با بیداری و تب با او همدردی میکنند».
9- ما با وجود شرایط سخت تحریم توانستیم مواجهه موثرتری داشته باشیم و حال آنکه برخی کشورهای پیشرفته درمانده شدهاند. تنگناها با همه سختیهایش، میتواند سازنده باشد. معطل تحریمها و وعدههای غرب در حوزه درمان و پزشکی نماندن، میتواند الهامبخش سایر بخشهای مدیریتی و اقتصادی باشد.
راهبرد مقاوم، قوی و واکسینه شدن در برابر تهدیدها که سالهاست در ادبیات رهبر انقلاب تأکید میشود، اکنون بیش از همیشه اهمیت یافته است. وزارت بهداشت و بانک مرکزی در چند ماه اخیر منطق خود اتکایی و ناامیدی مطلق نسبت به دشمن را در پیش گرفتند و دستاوردهای مهمی را در زمینه درمانی و مالی موجب شدند.
این رویکرد را باید در کلیت مدیریت اجرایی توسعه داد. سیاست فعلی محدودیت و قرنطینه ضرورت دارد اما نباید کارهای مهم ملی و مدیریتی و سیاستگذاری و دیدبانی تعطیل شود. چرخ تلاش و تربیت و تولید و اقتصاد و سیاست خارجی باید بگردد و همه اینها نیازمند تدبیرهای جدید است. کسب و کارهای آسیبپذیر و اقشار ضعیف، نیازمند حمایت بیشتری هستند.
تصمیم دولت درباره اختصاص صدهزار میلیارد تومان برای حمایت از مشاغل آسیب دیده از کرونا اقدام درستی است که باید با برنامهریزی دقیق، به دست نیازمندان واقعی برسد و خدای ناکرده ماجرای واگذاری 18 میلیارد دلار ارز دولتی در اوایل سال 97 تکرار نشود.
#محمد_ایمانی
✳انتقاد یک نماینده مجلس از روش پرداخت یارانه کمک معیشت در بحران کرونا
حاجی دلیگانی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس:
🔹مشخص نیست دولت و سازمان برنامه و بودجه براساس چه معیارهایی یارانه کمک معیشت را به خانوارها پرداخت میکنند.
🔹گزارش هایی به ما واصل شده و شواهدی وجود دارد که یارانه کمک معیشت به دست نیازمندان واقعی نرسیده است.
🔹امروز در شرایطی قرار داریم که حمایت دولت از خانوارهای کم درآمد میبایست بیش از هر زمان دیگری باشد، زیرا کارگران و اقشار ضعیف درآمدشان کاهش یافته و باید حمایت شوند.
🔹روش فعلی پرداخت یارانه کمک معیشت فقط منجر به توقع بیش از انتظار در میان اقشار جامعه شده و از طرف دیگر این تصور میشود که همه چیز برای نیازمندان خوب است، در صورتی که در واقعیت این طور نیست.