🔻#همایش| مطالعات میان رشته ای قرآن کریم | اعجاز قرآن کریم
✅مهلت جدید ارسال چکیده: ٣٠ آبان ١۴٠٣
✅لینک ارسال چکیده: https://iciqs.ir
🌍 از تمامی پژوهشگران دعوت میگردد تا با ارسال آثار خود، در این رویداد علمی و بینالمللی مشارکت نمایند.
💻دبیرخانه دومین همایش بینالمللی مطالعات میانرشتهای قرآن کریم و هفتمین همایش ملی اعجاز قرآن کریم
⏺ایمیل: iciqs@sbu.ac.ir
🌐کانال تلگرام: @iciqsconf
#ICIQS2025
▫️اندیشگان
https://eitaa.com/joinchat/3893887279C7b5cd95191
📗#معرفی_کتاب|#تازه_های_نشر|معرفتشناسی گفتمان عقلایی یا منطق فهم متون، محمد حسینزاده یزدی
انتشارات مؤسسۀ پژوهشی حکمت و فلسفۀ ایران و مؤسسۀ آموزشی و پژوهشی امام خمینی «ره»
چاپِ اول، ۱۴۰۳ | ۴۸۶ صفحه
قطعِ وزیری
کاغذِ تحریر
جلدِ سخت سلفون
قیمت ۴۴۰٫۰۰۰ تومان
▪️ اطلاعات بیشتر و خرید با تخفیف ۲۰ درصد و ارسال رایگان:
https://www.irip.ac.ir/u/15k
#معرفت_شناسی
#منطق_فهم_دین
▫️اندیشگان
https://eitaa.com/joinchat/3893887279C7b5cd95191
اندیشگان
📗#معرفی_کتاب|#تازه_های_نشر|معرفتشناسی گفتمان عقلایی یا منطق فهم متون، محمد حسینزاده یزدی انتشارا
معرفی کتاب:
▪️نوشتار پیش روی پژوهشی است در ساحت معرفتشناسی گفتمان عقلایی یا منطق فهم متون، که معرفتشناسی انتقال معرفت به دیگران را کانون توجه قرار داده است. از آنجا که انتقال معرفت از طریق زبان انجام میشود، میتوان نوشتار کنونی را معرفتشناسی زبان بهشمار آورد.
▪️مسئلة اصلی نوشتار کنونی، واکاوی قواعد گفتمان عقلایی و منطق فهم و اصول احتجاجات عُقلایی است. در این پژوهش میکوشیم آن قواعد را با بهرهبرداری از دستاوردهای ارزشمند متفکران مسلمان در دانش اصول فقه، تفسیر، علوم قرآنی، منطق، معرفتشناسی، حدیثشناسی، رجال و درایه سامان دهیم و بدون اختصاص آنها به قلمرو ویژهای مانند معرفتها یا متون دینی، در گسترهای پهناور در قلمرو معرفتهای بشری، اعم از دینی و غیردینی، به پژوهش بپردازیم.
#معرفی_کتاب
#کتاب_خوانی
▫️اندیشگان
https://eitaa.com/joinchat/3893887279C7b5cd95191
هدایت شده از مسلمنا muslimnair
⚡️دورخیز عربستان برای جبران تاریخی غیبت در فلسفه ورزی
✍ به قلم: سید علی بطحائی
🔹 امسال و همزمان با روز جهانی فلسفه، سرتاسر عربستان سعودی شاهد برگزاری نشست های تخصصی پیرامون فلسفه ورزی بود. این برنامه ها نشان داد که عربستان در دوران اصلاحات بن سلمان قصد دارد که چهره ای جدید از سعودی را به جهانیان مخابره کند. به همین مناسبت در یادداشت پیش رو به نکاتی در این زمینه خواهیم پرداخت.
1⃣ یکم. اصلاحات بن سلمانی، نه تنها به فِریز و استرلیزه شدن سلفیت در سپهر فرهنگ عمومی پرداخته؛ بلکه خیلی بالاتر از این تغییرات، رویکرد آنتی فلسفیِ سلفیت را نشانه رفته و مخالفت با کلام و رویکردهای ضد عقلانی ابن تیمیه و خاندان آل شیخ در این حوزه به چالش کشیده است. این اصلاحات از سال ۲۰۱۹ میلادی و گنجاندن آموزش فلسفه در کتب درسی شروع و دو سال بعد با تاسیس انجمن فلسفه عربستان و تحرکات جدی این جمعیت نشان داد که عربستان قصد دارد تا عقب ماندگی تاریخی خود در این حوزه را التیام بخشد.
2⃣ دوم. بن سلمان بر خلاف ترویج رویکرد آزادی لیبرالیسمی در برگزاری فستیوال های غیر اخلاقی، در فلسفه ورزی مراقب واکنش های تند و تیز سلفی ها نسبت به مخالفت با فلسفه است. بررسی نشست های فلسفی در عربستان نشان می دهد که آنها در پی ترویج فلسفه رایج در جهان اسلام و ایران نیستند تا از این طریق حساسیت تاریخی پیروان ابن تیمیه را برانگیزانند. عربستان نشان داد که قصد دارد کانون فلسفه ورزی را خود را در برابر فلسفه مصر و تا حدودی خود را در امتداد فلسفه آلمانی (به عنوان ابرقدرت فلسفه ورزی در اروپا) معرفی کند. شاید جمله مشهور فرج فُوده که چند سال قبل می گفت: «سوف ياتی وقت تتسعود مصر و تتمصر السعوديه؛ به زودی زمانی فرا خواهد رسید که مصر، تبدیل به سعودی و سعودی نیز مصری خواهد شد» را باید در همین راستا تحلیل کرد. وزن مباحث نشست های فلسفه ورزی امسال عربستان به مباحث فلسفه یونان و فلسفه های غربی پرداخته تا شاخک های آنتی فلسفی سلفی ها را برنیانگیزاند.
3⃣ سوم: عموما نشست های فلسفی امسال در کافی شاپ ها و کافه کتابها طابق النعل بالنعل کافه های غربی برگزار شد. موضوعاتی مثل فلسفه اشراقی افلاطون، گفتگوی لیزیس با افلاطون، سئوالاتی که در ذهنم است؟ (برای رده سنی ۹ تا ۱۲ سال)، شادی و بهجت آرامش، هوش مصنوعی و آینده فلسفه، منابع جهل، چیستی ادبیات فلسفی، نفس مابین فلسفه و علم، مهارت تفکر فلسفی، فلسفه در کتاب های کودک، خوانشی از لویاتان توماس هابز و... در نشست های امسال برگزار شد.
🔚 النهایه: قضاوت در مورد فرجام فلسفه در کشورهای حاشیه خلیج فارس و بویژه عربستان خیلی زود است. عربستان با سرمایه گذاری هنگفت در این بخش و بیشترین آمار نشست های فلسفی در کشورهای حاشیه خلیج قصد دارد گوی سبقت را از سایر شیخ نشین ها برباید، ولی اینکه با موضوعات فلسفی عاریه ای و عدم وجود خاستگاه درون زای تاریخی فلسفی چاره ای جز مشق فلسفه دیگران را در پی ندارد. تا زمانی که جرقهٔ فلسفی چهار ساله عربستان به جریانِ فلسفی پایدار تبدیل نشود، نمی توان از یک جهش فلسفی برای جبران عقب ماندگی ها سخن در عربستان سکولار پساسلفیه سخن گفت. هر چند که نقش فیلسوف های اجاره ای و دو تابعیتی در فلسفه ورزی عربستان را نمی توان به استقرار یک نظام فلسفی منسجم در عربستان پیوند داد.
🏷 #اسلام_سلفی #وهابیت #عربستان #فلسفه
💠 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و واتس اپ:
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
ʲᵒᶦⁿ↷
➣https://chat.whatsapp.com/FLlDC5HucS4IxWzZVaVe2o
#معرفی_کتاب | سیر منطق
🔻«سیر منطق» عنوانِ فارسیِ پرآوازهترین کتاب تاریخ منطق، به نام The Development of Logic نوشتۀ ویلیام نیل (۱۹۹۰-۱۹۰۶) و - همسرش - مارتا نیل (۲۰۰۱-۱۹۰۹) است که به همت دکتر مهدی عظیمی، دانشیار دانشگاه تهران، از انگلیسی به فارسی برگردانده شده، و در حجمی بالغ بر ۱۲۰۰ صفحه، در دو مجلد، توسط انتشارات موسسۀ پژوهشی حکمت و فلسفه ایران منتشر شده است.
⤴️ نویسندگان این کتاب، پساز ترسیم سیر منطقِ پیشا-ارسطویی، منطق ارسطویی، منطق مگارایی-رواقی، و منطق رومی-قرونوُسطایی، به واکاوی زمینههای ظهور منطق جدید در دوران رنسانس میپردازند؛ و سپس سیر منطق، فلسفۀ منطق، و فلسفه ریاضیات را نزد فرگه و اخلافاش بررسی میکنند.
↙️ مترجم فارسی این اثر پیشگفتاری در باب شیوه ترجمه، روش گزینش و ساخت معادلهای فارسی، و نقد برخی از داوریهای تاریخی کتاب؛ و نیز پیگفتاری در شرح احوال و آثار نویسندگان، و گزارش و سنجش کلی کتاب حاضر، به متن افزوده است. تعلیقات توضیحی، واژهنامههای یونانی، لاتین، انگلیسی و آلمانی به فارسی، و نمایه جامع اصطلاحات، اعلام، و کتب، از دیگر افزودههای مترجم در راستای تسهیل کار خواننده است.
#کتاب
#تازه_های_نشر
▫️اندیشگان
https://eitaa.com/joinchat/3893887279C7b5cd95191
👥 #کرسی_علمی_ترویجی | " نقد کتاب درآمدی بر فلسفه چگونگی اسلامی"
حجت الاسلام محمد متقیانتبریزی
استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم و مولف کتاب
حجت الاسلام امین اسدپور
استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم
🗓زمان: #چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ | ساعت ۱۰
📍مکان: بلوار الغدیر، کوچه ۱۰، ساختمان مفید، طبقه دوم|سالن جلسات فرهنگستان علوم اسلامی قم
🌐 حضور مجازی
▫️اندیشگان
https://eitaa.com/joinchat/3893887279C7b5cd95191
8.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🗣 بیژن عبدالکریمی:
هنر میتواند زبان مشترک حوزه های علمیه و جوانان باشد(زبانی مشترکی که امروز حوزه علمیه ندارد)...
🌐 متن کامل مصاحبه با ایرنا
#هنر
#فلسفه
#تمدن_ایرانی_اسلامی
▫️اندیشگان
https://eitaa.com/joinchat/3893887279C7b5cd95191
📸 گزارش تصویری| آئین اختتامیه نمایشگاه و نشست تخصصی تجلی عبودیت با حضور استاد عبدالرسول عبودیت
💡#اشراق_نیوز | اطلاعرسانی اخبار و رویدادهای فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی:
🆔 @eshragh_news