هدایت شده از اسرار پیدا
فایل PDF:
خاطرات مستند سید هادی خسروشاهی درباره ی آیت الله سید علی خامنه ای(حفظه الله)
پدیدآور: سیدهادی خسروشاهی ناشر: کلبه شروق تاریخ چاپ: ۱۳۹۲مکان چاپ: قمتیراژ: ۱۰۰۰نسخه
شابک: 9-50-7255-964-978تعداد صفحات: ۲۷۶ص
https://historylib.com/books/pdf/2477/%D8%AE%D8%A7%D8%B7%D8%B1%D8%A7%D8%AA+%D9%85%D8%B3%D8%AA%D9%86%D8%AF+%D8%B3%DB%8C%D8%AF+%D9%87%D8%A7%D8%AF%DB%8C+%D8%AE%D8%B3%D8%B1%D9%88%D8%B4%D8%A7%D9%87%DB%8C+%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87+%DB%8C+%D8%A2%DB%8C%D8%AA+%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87+%D8%B3%DB%8C%D8%AF+%D8%B9%D9%84%DB%8C+%D8%AE%D8%A7%D9%85%D9%86%D9%87+%D8%A7%DB%8C%28%D8%AD%D9%81%D8%B8%D9%87+%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87%29
💠اسرار پیدا
کانال جریانشناسی و تاریخ معاصر:
💠 @asrar_p
هدایت شده از پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
💯 گزارش اجمالی؛
✳️ درسگفتار نظامهای اسلامی
📌 موضوع: نظام سیاسی در اسلام
✅ استاد ذبیحالله نعیمیان در درس گفتار «نظام سیاسی در اسلام» که از سوی مؤسسه مفتاح برگزار شد، خاطرنشان کرد؛
🔹 یکی از مبانی وجودشناسی نظام بحث پیرامون عناصر ثابت و عناصر متغیر است که میتوان از منظر آن به مصادیقی از نظام سیاسی مانند حاکم یا مردم نگریست.
🔹 مسئولیتهای فراگیر مردم در سطوح مختلف از جمله عناصر ثابت نظام محسوب میشود.
🔹 ولایت فراگیر مردم در سطح خاص آنها نباید با ولایت بالاتر تنافی داشته باشد.
🔹 میتوان دو سنخ ولایت با عنوان ولایت تام و ولایت ناقص برای مردم برشمرد که این دو سنخ ولایت از جمله عناصر ثابت نظام سیاسی به حساب میآید.
🔹 از جمله مصادیق ولایت تام مردم امر به معروف و نهی از منکر است که باید مورد اطاعت قرار گیرد.
🔹 از جمله موارد قابل بررسی در بحث جایگاه مردم در نظام سیاسی وظیفه ایشان در مقام تأسیس حکومت اسلامی و نسبت آنها با اولیاء است.
🔹 مردم در تلقی درست دینی نسبت به حاکم مشروعیت آفرین نیستند؛ اما حاکم در مقام اعمال ولایت باید مقبولیت مردم را داشته باشد.
🔹 از دیگر موارد مسئولیت مردم در حکومت وظیفهشان در زمینهسازی برای حکومت و همچنین نظارت است.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سیاست
#درس_گفتار
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
هدایت شده از پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
💢 در برابر تمدن غرب نباید به کمتر از استحاله آن در تمدن اسلامی قانع باشیم
🔰 آیتالله سید محمدمهدی میرباقری در أثر تازه «عصر جدید؛ خوانشی از مفاهیم و راهبردهای بیانیۀ گام دوم»؛
🔹 از دستاوردهای غربی حتماً باید استفاده کنیم؛ گمان من این است که حتماً باید قلّههای علم و تکنولوژی غربی را فتح و استحاله کنیم، و الّا نمیتوانیم آن را کنترل کنیم و بر تمدّن غرب چیره شویم. رویکرد ما فتح قلّههای علم مدرن و عبور از آن مرزهاست.
🔹 ما نه غربپذیریم، نه غربگزینیم، نه غربگریزیم و نه غربستیزیِ کور را دنبال میکنیم. رویکرد ما رویکرد استحالۀ تمدّن غرب در تمدّن اسلامی است؛ کما اینکه غرب میخواهد ما را در خودش استحاله کند. هر تمدّنی اگر رقیب تمدّنی دارد، به کمتر از استحالۀ او قانع نیست.
🔹 بعضی میگویند ما برای حرکت بهسمتِ ظهور نمیتوانیم تمدّنسازی کنیم؛ سازندگی در مقیاس تمدن را منکر هستند و میگویند ما فقط میتوانیم خودمان را حفظ کنیم یا حداکثر میتوانیم با نظم جهانی مبارزه کنیم، اما نمیتوانیم الگویی بسازیم.
🔹 سند 2030 میخواهد تا سال ۲۰۳۰ جامعۀ جهانی را به نقطۀ خاصی در غربیشدن برساند. این سند، سکولاریسم را دنبال میکند تا یک جهانِ سکولار بسازد. ما به عنوانِ رقیب تمدّنی غرب باید چه کنیم؟
📖 متن کامل در:
🌐 http://meftaah.com/?p=14286
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_تمدن_اسلامی
#معرفی_کتاب
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
هدایت شده از پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
💯 موسسه مفتاح برگزار میکند؛
💢 سلسله درسگفتارهای نظام تربیت اسلامی
✍️ موضوع: روششناسی فقهالتربیه
👤 استاد رضا حبیبی
🕓 زمان برگزاری: چهارشنبهها، ساعت ۱۶
💫 مکان برگزاری: قم، خیابان جمهوری، ساختمان انجمنهای علمی حوزه علمیه قم، سالن جلسه انجمن اخلاق
🌐 ثبت نام: http://meftaah.com/?p=13053
☎️ پاسخگویی: ۰۹۱۰۳۹۴۹۲۹۶
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
هدایت شده از پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
💢 گزارش اجمالی؛
✳️ درسگفتار نظام اقتصاد اسلامی
📌 موضوع: خطوط کلی اندیشه اقتصادی شهید صدر
🔰 استاد غلامعلی معصومینیا در درسگفتار «خطوط کلی اندیشه اقتصادی شهید صدر» که از سوی مؤسسه مفتاح برگزار شد، بیان داشت:
📚 در شرایط امروز فضای علمی؛ نظام سرمایهداری و نظام ارزشی آن با این مغلطه که گزارههای اقتصاد گزارههایی علمیاند، سیطره افکنده و بر ذهنها حاکم شده است.
📚 در نگاه شهید صدر «گزارههای اقتصاد غرب جنبه ارزشی دارند» و اگر در بررسی این گزارهها، این ملاحظه را در نظر نگیریم، به خطا رفتهایم.
📚 تقابل بین اقتصاد اسلامی با اقتصاد سرمایهداری، در بنیانهای فکری آنهاست.
📚 سنگ زیربنای نظام سرمایهداری، آزادی به همراه رقابت است.
📚 سرمایهداری در توجیه آزادی، به سه دلیل؛ «آزادى، وسيلهاى براى دستيابى به منافع عمومى»، «آزادى، عاملى براى رشد توليد و ثروت عمومى» و «آزادى، شاخصى برای بيانگری اصل كرامت انسان و حق او در زندگى» متمسک میشود که به هر سه دلیل خدشه اساسی وارد است.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#درس_گفتار
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
هدایت شده از قرارگاه شهدای مدافع حرم
💢فقه حکومتی مستلزم حضور بیشتر روحانیون در مجلس است!
✔️گفتگوی شبکه اجتهاد با استاد ذبیحالله نعیمیان، عضو هیئت علمی گروه تاریخ اندیشه معاصر موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره):
🔹از منظر فقه حکومتی اگر ما نسبت موضوع و حکم را لحاظ کنیم، نیاز جامعه به حضور روحانیت و توانمندی آنها را لحاظ خواهد کرد و این امر به معنای تشدید وظیفه آنها از منظر فقه خواهد بود.
🔹یکی از ویژگیهای قشر روحانیت نسبت به دیگران این است که توانمندی فقهی آنان میتواند در امر مساعدت در قانونگذاری کمک کند. طبیعی است برخی از مشاغلی که ارتباط چندان با فعالیتهای حقوقی و قانونی ندارند از این توانمندی کمتر بهره دارند، مگر اینکه در رشتههای خاصی که توانمندی حقوقی آنها را افزایش میدهد وارد شده باشند.
ادامه گفتگو👈 https://b2n.ir/863896
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
هدایت شده از کوی سیمرغ
1.pdf
579.8K
✍️فقه «مشروعیت» در «تلقی مرحوم نائینی» «بررسی ایده مشروعیت حکمرانی از نگاه مرحوم نائینی؛ ذبیحالله نعیمیان» #مقالات_منتخب @kooyesimorgh
هدایت شده از کوی سیمرغ
1.pdf
596.5K
👥 «جریانی حاشیهای؛ اما خطرساز!» 💢 «بایستههای حوزهی انقلابی در گفتگو با آیتالله محمود رجبی، به کوشش احمد کربلایی» 🆔 @kooyesimorgh
هدایت شده از کوی سیمرغ
1.pdf
457.6K
✍️ «اختلاف فضا، دلیل تقابل» 💢 نگاهی به اشتراکات و اختلافهای میرزای نائینی و شیخ فضلالله در گفتوگو با حجتالاسلام مهدی انصاری #گفتگو @kooyesimorgh
♻️روش مواجههی عمومی و حاکمیتی با دو دستهی "مغرضان" و "بازیخوردگان"
🌷🌷امام خامنهای:
🔰دو دسته از مردم، نفوذ دشمن را تسهیل میکنند:
1️⃣دستهی اول، مغرضها و کسانی که با اسلام و انقلاب و نظام جمهوری اسلامی و روحانیت و حاکمیت ارزشهای اسلامی مخالفند - البته اینها بسیار کم هستند ولی بیاثر نیستند -
2️⃣و دستهی دوم کسانی هستند که غرض ندارند، اما غافل و ناآگاه و بازیخوردهی دست مغرضها هستند.
🔻دستهی دوم را باید آگاه کرد و نسبت به دستهی اول، مسؤولان بخشهای مختلف کشور تصمیمگیری میکنند.
🔻اینطور نیست که هرکسی ما را قبول نداشته باشد، ما با او با شدت عمل برخورد کنیم.
🔻روش ما این است که با قدرت و تدبیر و بدون عصبانیت برخورد کنیم.
🔻ما باید با روش درست وادارهی صحیح، دشمن را - اگر باانصاف باشد - به دوست تبدیل کنیم. البته بعضیها غرضورزی و توطئه و شماتت میکنند، که طبیعی است نظام جمهوری اسلامی با اینها برخورد قوی خواهد کرد.
🔻بنابراین، وظیفهی مردم مؤمن - خصوصاً جوانان - این است که
🔹اولاً مغرضان را بشناسند و آنها را با آدم خیرخواه اشتباه نگیرند؛
🔹ثانیاً افراد غافل را آگاه کنند و راه را به آنها نشان دهند. شما جوانها که روحیه ونشاط و توان بالایی دارید، باید مسؤولیت بیشتری را بر دوش خود احساس کنید.
🔻آگاه کردن مردم، هوشیار بودن و دشمن را در هر چهره و لباسی شناختن، اساسیترین تکلیف ماست.
🌐 بیانات در مراسم بیعت اقشار مختلف مردم: 1368/4/4ش.
@andishkade_f_h
🌷🇮🇷 اندیشکده فقه حکومتی 🇮🇷 🌷
💢نسبتهایی به شهید صدر میدهند که فرسنگها با اندیشهاش فاصله دارد
✔️حجتالاسلام سید امید مؤذنی، مترجم آثار شهید آیتالله سید محمدباقر صدر در گفتگو با «اجتهاد» عنوان کرد🔻
🔹اساساً کلمه «فقه نظام» مربوط به شهید صدر نیست. آنچه مربوط به اندیشه شهید سید محمدباقر صدر است، «فقه نظریه» و «فقه مذهب» است.
🔹آقای رشاد نسبتی به شهید صدر میدهند که حقیقتاً تعبیر دقیق درباره آن «دردناک و اندوهبار» است. استاد رشاد به شهید صدر نسبت میدهند که ایشان معتقد هستند میتوانیم نظامات متعددی داشته باشیم و گویی این نظامات متعدد به این معناست که ما در خود اسلام نظامهای متعددی داریم! در حالی که شهید صدر به انواع مختلف عبارات، تفاوت نفسالامر مکتب و اکتشاف مکتب را توضیح دادند.
تفصیل گفتگو👈 https://b2n.ir/296625
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
1.pdf
579.8K
✍️فقه «مشروعیت» در «تلقی مرحوم نائینی» «بررسی ایده مشروعیت حکمرانی از نگاه مرحوم نائینی؛ ذبیحالله نعیمیان» #مقالات_منتخب @kooyesimorgh
آية الله العظمى علي السيستاني (دام ظله): *حكم الولي الفقيه نافذ وواجب الطاعة على الجميع*
صرح آية الله السيد علي السيستاني بأن حكم و أوامر الولي الفقيه في الأمور العامة للبلاد والتي يتوقف عليها نظام الأمة والمجتمع وكذلك أرزاق و معاش الناس، تكون تلك الأحكام والأوامر سارية المفعول حتى على مجتهدي الأمة والمجتمع.
و نقلت وكالة فارس الإخبارية أن جواب آية الله السيد علي السيستاني جاء رداً على استفتاء موجه من قبل مجموعة من مقلدي السيد السيستاني والذين سألوا سماحة السيد حول؛ ما إذا كان هناك حكم لمرجع تقليد ما و هذا الحكم يختلف عن حكم الولي الفقيه في أمور الدولة و غير الدولة فما هو حكم وموقف المقلد؟ وهل يأخذ بحكم مرجعه أم بحكم الولي الفقيه؟
فأجاب سماحة السيد السيستاني:
"حكم الولي الفقيه والذي لديه ولاية شرعية في الأمور العامة لنظام البلاد والذي يتوقف عليه أرزاق ومعاش أفراد المجتمع، يكون نافذ و ساري المفعول على الجميع بما فيهم المجتهدين الأخرين.
و حول سؤال موجه إلى آية الله السيد السيستاني يطلبون رأي سماحته حول ولاية الفقيه، فأجاب سماحة السيد السيستاني: "حكم الفقيه العادل و المقبول لدى المجتمع و الذي قوام المجتمع متوقف عليه يكون نافذ و واجب عند عامة المؤمنين".
وأكد مرجع الشيعة المقيم في العراق: "أن رأى وحكم الولي الفقيه و الذي يتعلق بنظام المجتمع يكون واجب التنفيذ والاجراء والطاعة".
و قال سماحته: "إن حكم و فتوى الحاكم الشرعي العادل والذي يتوقف نظام المجتمع عليه، وهو موضع قبول عامة المؤمنين، فإن حكمه و رأيه نافذ".
و أكد آية الله السيستاني حول سؤال اخر عن مدى وحدود واختيارات الولي الفقيه قائلاً : "إن الفقيه المقبول من عامة المؤمنين لديه ولاية فيما يتعلق بحفظ النظام في المجتمع".
رابط الخبر من موقع سماحة السيد السيستاني
https://www.sistani.org/persian/in-news/1295/
هدایت شده از تفقه
191210_1243.mp3
24.56M
🔊 #نشست_علمی تأثیر دروس دوره سطح حوزه علمیه در #فقه_نظام
🎤 استاد ابوالقاسم مقیمی دام عزه
✔️ مدرسه فقهی_تربیتی مصباح الهدی قم
@tafaqqoh
هدایت شده از خبرگزاری تسنیم
🚩 نقد تفصیلی مهدویزادگان به سروش محلاتی/ نقد دستگاه فقه خوارجی
🔹 فقه امامیه چون در گذشته تجربهای از حکمرانی نداشت، کمتر به مساله اعتراض مردمی در حکومت اسلامی مبتنیبر ولایتفقیه توجه کرده است اما اکنون با فراهم شدن چنین تجربهای، ضرورت پرداختن به این مساله دو چندان میشود.
👉 https://tn.ai/2163403
هدایت شده از شبکه خبر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 گوهر ناشناخته همدان
🔻 مرحوم آیتالله تألهی از عرفای گمنام همدان بود که در دوران مبارزات انقلابی فعالیت داشت و در دوران جنگ تحمیلی موجب آرامش رزمندگان بود.
👈 به همین مناسبت بخش فقه و معارف پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR در این نماهنگ بخشی از بیانات حضرت آیتالله خامنهای را درباره مرحوم آیتالله تألهی مرور میکند.
@irinn_channel
هدایت شده از دروس آیت الله سیفی مازندرانی
💢 شیخ مفید مسلماً به ولایت مطلقه فقیه اعتقاد داشت/ کلام قدما باید به نحو فنی، اصولی و استدلالی بررسی شود
📌 آیتالله علی اکبر سیفی مازندرانی، استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم در درس خارج مسائل مستحدثه، بیان کرد:
🔰 ادله اثبات ولایت فقیه شامل عقل، شهرت عظیمه، نصوص شرعیه و امور حسبیه میشود، که قدما نیز بر ولایت مطلقه فقیه تصریح داشتهاند و باید تنقید کلام فقها به نحو فنی، اصولی و استدلالی بررسی شود.
🔰 ولایت مطلقه فقیه از زمان شیخ مفید مطرح بوده و حتی سخنان ایشان صراحت بیشتری در این باره دارد. شیخ در پاسخ به پرسش «آیا عالمی که توسط حکومت جائر منصوب شده ولایت دارد یا خیر؟» میگوید «عالمی که از سوی حکومت ظالم و جائر حکومت قبول کند، از نظر من امارت او شرعی است، چون او امیر از جانب امام زمان(عج) است نه امیر از جانب حاکم. البته باید اهل علم و تدبیر باشد.»
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/j6qgf
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#آیت_الله_سیفی_مازندرانی
#درس_خارج
#قم
پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سیفی مازندرانی حفظه الله http://eitaa.com/joinchat/1864433688C16fc6a024e