eitaa logo
انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی
435 دنبال‌کننده
171 عکس
18 ویدیو
10 فایل
✅کانال انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی 🔺معرفی مطالب ناب و ضروری طبّی 🔺اطلاع‌رسانی دوره‌های مختلف طبّی 🔺معرّفی محصولات طبیعی 🔺معرّفی داروها و نکات طبی متناسب با هر فصل 🗯لطفا با ما همراه باشید! 📩راه ارتباطی: @sadr_azar
مشاهده در ایتا
دانلود
غذاهای سرد و خشک یا سودازا ♠️غذاهایی که پس از هضم و جذب در بدن انسان موجب بروز سودا می‌شوند و از خود خلط سرد و خشک به‌جای می‌گذارند. این غذاها را به ترتیب ذیل معرفی می‌کنیم. 🥦سبزیجات سرد و خشک: گشنیز، کلم، تره، کاسنی، بنفشه سرد و ملایم، مورد، کافور 💨دانه‌های سرد و خشک: باقالی، عدس، خشخاش، شاه‌دانه، جو سیاه 🍉میوه های سرد و خشک: تمشک، غوره خشک، خرمالوی کال، پوست هندوانه، هندوانه نارس، ترشک، انار ترش، سماق، زیتون سفید 🐠گوشت گاو و گوساله فریز شده، گوشت ماهی سرخ شده، غذای شب‌مانده، گوشت قورمه(قدید)، گوشت نیم‌پخته نگه‌داشته‌شده، سوسیس و کالباس‌ها، کنسروها مانند لوبیا بادمجان و ...، آش دوغ، آش سماق و... ، ماست ترش، کشک 🍺نوشیدنی‌های سرد و خشک: چای، قهوه، قراقروت، رب انار، رب گوجه فرنگی، کشک‌آب، نوشابه‌های گازدار، آب جو، سرکه، آبغوره 🍶روغن‌ها: روغن بنفشه معتدل در سردی، روغن بید معتدل، روغن نیلوفر سرد ⚠️بطور کلی استمرار مصرف غذاها و میوه‌های سرد و تر موجب بروز خشکی می‌شود. از این رو می‌توان گفت غذاهای سرد و تر به نوعی سرد و خشک نیز هستند لکن در بَدو امر در بدن موجب سردی و رطوبت می‌شوند و با تکرار مصرف و پس از گذشت مدتی بعد از مصرف، موجب سردی و خشکی می‌شوند. 🛑 ۲۲ 💟کانال انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی 🌐@anjoman_teb_razavi
خصوصیات افراد سوداوی مزاج(مزاج سرد و خشک) 🔷خصوصيات جسمی: این افراد اندامی لاغر دارند. کم‌خواب بوده و بینی خشکی دارند. به شیرینی و گرمی‌ها نسبت به سردی‌ها تمایل بیش‌تری نشان می‌دهند. بیش‌تر تمایل به هوای گرم دارند و در فصل بهار راحت‌ترند. فصل پاییز برای ایشان فصل نامطلوبی است. 👨‍🎓خصوصیات روانی: افراد دارای مزاج سرد و خشک افرادی دقیق، منظم، دوراندیش و محاسبه‌گر هستند. آنها کم‌خواب بوده و خواب‌های آشفته و کابوس می‌بینند. بسیاری از مواقع سریع عصبانی می‌شوند و اگر مزاج خود را متعادل نکنند، دچار افسردگی شدید خواهند شد. بسیاری از فلاسفه و دانشمندان نیز دارای این نوع مزاج میباشند.   🛑 ۲۳ 💟کانال انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی 🌐@anjoman_teb_razavi
سخنرانی همایش طب.m4a
34.33M
📢 💠از استاد دکتر موسوی بایگی 🔸دیدگاه فلسفه در: 💢 رابطه متقابل روح و بدن 💢تاثیرات روح بر بدن و برعکس 💢تصرفات روح در کالبد 💢مسئله پیوند اعضا 💢بررسی دعا در درمان و... 📌انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی 🌐@anjoman_teb_razavi
🔴پرهیزات لازم مزاج سرد و خشک (سوداوی): 😱مصرف بیش از حد و بدون مصلح بادمجان، غذاهای نمک سود مانند ماهی دودی، ماهی شور، خیارشور، نمک زیاد، پنیر شور، گوشت گاو و گوشت شترمرغ، غذاهای مانده، بیات و فریزشده، کلم، کاهو، ماهی، برنج سفید، غوره و آب غوره، سیب زمینی، قارچ، لوبیاسبز، تمام میوه‌های ترش مانند انواع آلوترش، انارترش، پرتقال، تمشک، گریپ فروت و لیمو. ⚠️بهتر است از تمامی غذاها و نوشیدنی‌هایی که دارای مزاج سرد به ویژه سرد و خشک هستند، پرهیز نموده و در صورت ضرورت مصرف، حتما با مصلحات آن و به مقدار خیلی کم استفاده کنند. ✅غذاهای مفید برای مزاج سرد و خشک(سوداوی): 🍇گوشت بره، شتر، تخم‌مرغ محلی، گندم، لوبیا، سیب با پوست، گلابی، طالبی، به، بادام شیرین، خربزه، انگور، در صورت مصرف برنج حتما از شوید، زیره سیاه و زعفران استفاده شود! 🥕سبزی‌های گرم مانند نعنا، ریحان، ترخون، مرزه، جعفری، تره، ساقه کرفس، چغندر، شلغم، ترب، هویج، کشمش، خرما، هل، سالاد فصل با مقداری جوانه گندم، نخود، نخود اب، کنجد، ارده، عسل، شیره خرما یا انگور و نان سنگک. 🛑 ۲۴ 💟کانال انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی 🌐@anjoman_teb_razavi
📣 ☑️با آرزوی سلامتی برای دانشجویان و طلاب عزیز دانشگاه علوم اسلامی رضوی 🎉با فرا رسیدن سال تحصیلی جدید، از مهرماه ۱۴۰۲ مسئولیت اداره بوفه‌ی دانشگاه بر عهده‌ی خود دانشگاه خواهد بود. در همین راستا با رایزنی‌های صورت‌گرفته با معاون مالی محترم دانشگاه و تایید ایشان، انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه نیز قصد دارد در اداره و تهیه‌ی محصولات بوفه دانشگاه سهیم باشد و محصولات سالم طب اسلامی را در بوفه دانشگاه عرضه کند. 🤝همچنین انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه قصد دارد با تمام دانشجویان و طلاب دانشگاه رضوی که در این زمینه فعالیت دارند (مثلاً کسانی که تولیدکننده قاووت، شربت‌های گیاهی یا دیگر محصولات طب اسلامی هستند) همکاری نماید و از محصولات ایشان نیز برای عرضه در بوفه استفاده نماید. 🆔این دسته از بزرگوارانی که قصد همکاری دارند، با ذکر مشخصات خود و اعلام اینکه چه مقدار می‌توانند تولید کنند و ذکر قیمت آن، به آیدی @ebne_sabil پیام دهند. 🔵کانال انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی 🌐@anjoman_teb_razavi
⛔️توجه: هر فرد وقتی متولد می‌شود  دارای یک مزاج سرشتی است و همین مزاج برای او یک حالت طبیعی است بنابراین اگر کسی مزاج گرم و خشک، گرم و تر، سرد و خشک، سرد و تر دارد به این معنی نیست که دچار بیماری ناشی از صفرا، دم، سودا یا بلغم است. آن چیزی که باعث بیماری است غلبه‌ی خلط دم، صفرا، سودا یا بلغم است.   📣علائم غلبه سودا: لاغری و خشکی و سفتی پوست، پرمویی پوست، موی درشت و سیاه همراه با دو نیم شدن موها، سیاه‌شدن رنگ پوست به‌خصوص زیر چشم، فکر و خیال زیاد، خواب سبک و کم و پریدن‌های مکرّر از خواب، سوزش سر دل و اشتهای کاذب با وجود گرسنگی شدید(با خوردن چند لقمه به سرعت سیر می‌شود.) 🤕استعداد بیماری‌ها در مزاج سرد و خشک: بی‌خوابی، لخته‌شدن خون، گرفتگی عروقی، واریس، درد معده، خشکی پوست، تیرگی پوست، ترَک پوست، افسردگی، اسکیزوفرنی، پسوریازیس، بزرگی طحال. 🛑 ۲۵ 💟کانال انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی 🌐@anjoman_teb_razavi
👨‍⚕توصيه‌های لازم برای سوداوی مزاج‌ها 🔺از آنجا كه افراد سوداوی‌مزاج دارای پوست خشک هستند، بهتر است پوست خود را با روغن زیتون یا روغن کنجد چرب نمايند. 🔺۱۰ الی ۱۵ دقیقه پیاده‌روی بعد از شام برای‌شان مفید است. 🔺مصرف روزانه چند قطره آب‌لیمو ترش تازه برای ايشان مفيد خواهد بود. 🔺مصرف آب هویج و آب سیب را فراموش نکنند. 🔺حمام کردن با آب ولرم و ماساژ بدن با روغن‌های مناسب مفید می‌باشد. 🔺بهتر است همواره بینی خود را با کمی روغن بادام شیرین مرطوب نمايند. 🔺ايشان به حداقل ۵ الی ۶ ساعت خواب نیاز داشته و خوابیدن در طی روز برای آنها مضر است. لازم است از بی‌خوابی و کم‌خوابی خودداری نمایند. 🔺بهتر است از هوای سرد و خشک (کولر گازی) خودداری کنند. 🔺اين افراد نبايد در معرض افسردگی، غم و تنهایی باشند؛ زيرا موجب تشدید علائم سوداوی می‌شود. 🔺بهتر است از تماشای مداوم مانيتور و تلویزیون خودداری شود؛ چون سودا را افزایش می‌دهد. 🛑 ۲۶ 💟کانال انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی 🌐@anjoman_teb_razavi
غذاهای صفرا ساز(گرم و خشک) 🌕صفرا یکی از موادّ مورد نیاز بدن انسان است. صفرا موجب ایجاد گرمی و انرژی در بدن انسان می‌شود. صفرا عامل گذر خون به مویرگ‌های ریز اندام‌های بدن انسان است. صفرا موجب سرعت در هضم غذا می‌شود. 👈هر گاه صفرا در بدن انسان کاهش یافت، بدن سرد می‌شود، توانایی خود را از دست می‌دهد، سست و بی‌حال می‌گردد، پرخوابی پدید می‌آید، اراده سست می‌شود، نشاط انسان کاهش می‌یابد، شور و احساسات و امید به آینده رخت بر می‌بندد، 👀احساسات منفی و پندارهای منفی‌بافانه تفکرات انسان را در بر می‌گیرد، خستگی زودرس پدید می‌آید، چربی خون افزایش پیدا می‌کند، فشار خون بالا می رود، غلظت خون ایجاد می‌شود، حافظه کاهش پیدا می‌کند، نفخ معده پدید می‌آید، شتاب غذا کُند می‌شود، حالت تهوع در معده ایجاد می‌شود. 🔶بنابراین لازم است برای رفع مشکلات فوق و یا پیشگیری از بروز آنها غذاهای صفراساز مصرف کنیم تا صفرای مورد نیاز بدن‌مان تأمین گردد. ⚠️البته افزایش صفرا نیز موجب بیماری‌هایی می‌گردد که برخی از آنها را نقل می‌کنیم. افزایش صفرا موجب گرمی بیش از حدّ تن، داغ‌شدن پاها، سردرد در فصل گرما و زمان استشمام بوهای گرم، خارش و آلرژی در بدن می‌گردد. 〽️صفرای بیش از حد موجب بروز عصبانیّت آنی می‌شود، تشنگی زودرس، تلخی دهان، بی‌اشتهایی، بی‌قراری ناشی از صفرای بیش از حد است. 💛هر گاه صفرا از حدّ خود تجاوز کرد، می‌تواند موجب بروز کم‌خونی گردد؛ بنابراین ما باید حدّ حضور صفرا در بدن را رعایت کنیم. 🛑 ۲۷ 💟کانال انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی 🌐@anjoman_teb_razavi
غذاهای صفراساز معمولاً غذاهای گرم و خشک هستند. 🥥میوه‌های گرم و خشک: انبه، به، نارگیل، زیتون 🌰دانه‌های گرم و خشک: شاه‌دانه، شنبلیله، فندق، پسته، جو دوسر، نخود، لپه. 🐪گوشت‌های گرم و خشک: گوشت گنجشک، کبوتر، گوشت پستانداران وحشی (گوزن آهو)، شتر، مرغابی 🧀لبنیات گرم و خشک: پنیر مانده. 🧄سبزیجات گرم و خشک: سیر، پیاز، کرفس، ترب، پونه، بادمجان، فرنجمشک، مرزه، کنگر، نعناع، شوید، شنبلیله، ریحان. 🥤روغن‌های گرم و خشک: روغن گردو، روغن تخم کتان، روغن زیتون، روغن یاسمین و نسرین، روغن شاه‌دانه، روغن مرزنجوش، روغن سوسن. 🍾عطرهای گرم و خشک: مشک، زعفران، کوشنه 🥣ادویه گرم و خشک: زیره، زنیان، سیاه‌دانه، فلفل، دارچین، زنجبیل، خولنجان، خردل (ادویه‌جات عموماً گرم و خشک هستند.) 🛑 ۲۸ 💟کانال انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی 🌐@anjoman_teb_razavi
خصوصیات صفراوی مزاج‌ها(مزاج گرم و خشک) 🔷خصوصيات جسمی: افراد صفراوی‌مزاج لاغر اندام هستند، رنگ چهره و سفیدی چشم آنان به زردی می‌زند. پوستی گرم و خشک دارند، گرمایی هستند و تحمّل فصل تابستان را ندارند، عطش زیاد و دهانی خشک دارند. بهترین فصل برای‌شان فصل زمستان است. کم‌خواب هستند. 🔷تمایل به خوردن ترشی‌ها مثل لواشک و سرکه و همچنین خوراکی‌های سرد مثل خیار و کاهو دارند و به خوردن خوراکی‌های شیرین و ادویه‌جات کم‌تر تمایل نشان می‌دهند. حتی ممکن است با خوردن این نوع خوراکی‌ها دچار مشکلاتی از جمله عصبانیّت، خارش، جوش و بثورات در بدن شوند. 🧠خصوصيات روانی: زود عصبانی شده و زود هم آرام می‌شوند. افرادی پر جنب و جوش، پرانرژی، باهوش و پر حرف هستند. 🛑 ۲۹ 💟کانال انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی 🌐@anjoman_teb_razavi
🔴پرهیزات لازم مزاج گرم و خشک (صفراوی): 😱از مصرف بیش از حد تخم مرغ، سیر و پیاز، ادویه تند و تیز، گوشت قرمز، گوشت تمام پرندگان کوچک، بادمجان، موز، خربزه، آناناس، طالبی، انجیر، گردو، پسته، فندق و ریزه‌خواری پرهیز نمایند.   ✅غذاهای مفید برای مزاج گرم وخشک (صفراوی): 🍐انواع مرکبات، شاه توت، خیار، سیب، گلابی، آلبالو، گیلاس، آلو، شفتالو، هندوانه، انگور، کدوخورشتی، هویج، روغن زیتون، سوپ جو، پاچه گوسفند. 🥦سبزی‌هایی مانند کاهو، اسفناج، لیموترش تازه، سیب زمینی بخارپز، کدو حلوایی، نخود فرنگی، عدس، ماش، جوی دوسر، لواشک خانگی، گریپ فروت، نان جو، آش جو، بذرهای ملین مانند اسفرزه، بارهنگ، ترشی‌های طبیعی. 🍹عرق کاسنی و عرق شاطره بهترین نوشیدنی برای این گونه افراد است. به طور کلی از تمامی غذاها و نوشیدنی‌هایی که دارای مزاج سرد به ویژه سرد و تر هستند استفاده کنید.   🛑 ۳۰ 💟کانال انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی 🌐@anjoman_teb_razavi