649_48555577974210.mp3
4.68M
#کتاب_صوتی_وظایف
#وظایف_منتظران
🔴 قسمت دهم وظایف منتظران
🔵 صله مالی امام زمان علیه السلام
🎙️#ابراهیم_افشاری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اگه مردم چی؟
اگه قبل اربعین چشامو بستم چی؟
همه رفتن پس من که دلشکستهام چی؟
اشکامو ببین...
من فقط یه کربلا ازت میخوام همین
نکنه دوباره جا بمونم اربعین
6.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👈ره توشه زوار قسمت 11
🔸حسرتی بسیار عظیم برای کربلا نرفته ها!!
✅با ارسال پست برای دوستان، شما هم سهیم باشید.
#استاد_صادقی
#اللهم_بارک_لمولانا_صاحب_الزمان
هیات مجازی انصار الحجه ارواحنا فداه ✅
با هندزفری و با عشق گوش کنید حتما
🌙ماه صفر دومین ماه قمری است که برای نامگذاری آن دو دلیل ذکر میشود:
نخست اینکه از صُفْرَة به معنای زردی گرفته شده؛ زیرا زمان انتخاب نام با فصل پاییز و زرد شدن برگ درختان مقارن بوده است.
دلیل دوم اینکه از صِفْر به معنای خالی گرفته شده است؛ چراکه با پایان یافتن ماههای حرام (رجب، ذیالقعده، ذیالحجه و محرم) قبایل بار دیگر وارد جنگ میشدند و شهرها خالی میشد. در چرایی منحوس بودن ماه صفر دلایلی از جمله رحلت پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلم)، شهادت امام حسن (علیهالسلام) و امام رضا (علیهالسلام) در این ماه را ذکر میکنند. همچنین ابتدای ماه صفر با ورود کاروان اسرا به شهر شام مصادف است و نیز آغاز جنگ صفین در نخستین روز صفر بوده است.
در برخی روایات اسلامی آمده است که مسلمانان از انجام کارهای مهم در ماه صفر، پرهیز و برای دفع آفات و بلایای این ماه بسیار صدقه دهند. به همین دلیل مسلمانان از این ماه به عنوان ماهی نحس و بدیُمن یاد میکنند؛ چراکه در این ماه وحی قطع میشود.دعای ویژه ماه صفر نیز از محدث بزرگ مرحوم «فیض کاشانی» نقل شده که مستحب است هر روز ۱۰ مرتبه قرائت شود:
«یا شَدیدَ الْقُوی وَیا شَدیدَ الْمِحالِ یا عَزیزُ یا عَزیزُ یا عَزیزُ ذَلَّتْ بِعَظَمَتِکَ جَمیعُ خَلْقِکَ فَاکْفِنی شَرَّ خَلْقِکَ یا مُحْسِنُ یا مُجْمِلُ یا مُنْعِمُ یا مُفْضِلُ یا لا اِلهَ اِلاّ اَنْتَ سُبْحانَکَ اِنّی کُنْتُ مِنَ الظّالِمینَ فَاسْتَجَبْنا لَهُ وَنَجَّیْناهُ مِنَ الْغَمِّ وَکَذلِکَ نُنْجِی الْمُؤْمِنینَ وَصَلَّی اللّهُ عَلی مُحَمَّدٍ وَ الِهِ الطَّیِّبینَ الطّاهِرینَ»؛
ای سخت نیرو وای سخت عقوبت! ای عزیز! ای عزیز! ای عزیز! در برابر عظمت تو همه آفریدگانت خوار شدند؛ پس کفایت کن از من شر خلقت را. ای نیکو ده! ای زیباییبخش! ای نعمتبخش! ای فزونبخش! ای که معبودی جز تو نیست! منزهی تو و من از ستمکاران هستم. پس دعای او (یونس) را اجابت کردیم و از اندوه نجاتش دادیم و این چنین نجات دهیم مؤمنان را و درود خدا بر محمد و آل پاک و پاکیزهاش».
📚در سیره اهل بیت عصمت علیهم السلام برای کمال وجودی شیعه، اعمالی جهت هر روز و بخصوص ابتدای ماه های قمری بیان گردیده است که شایسته نیست منتسب به ایشان بی توجه به این رموز بی نظیر موثر در عافیت معنوی و مادی باشد.
🔸استحباب رویت ماه نو توسط شخص و خواندن دعای مروی از رسول خاتم و بخصوص دعای مهم 43 صحیفه سجادیه:
🌒سید ابن طاووس روایت کرده: روزی حضرت سجّاد(علیهالسلام) در راهی میگذشت که به هلال ماه رمضان نظر کرد، پس ایستاد و گفت:
"ايُّهَا الْخَلْقُ الْمُطِيعُ، الدَّائِبُ السَّرِيعُ، الْمُتَرَدِّدُ فِى مَنازِلِ التَّقْدِيرِ، الْمُتَصَرِّفُ فِى فَلَكِ التَّدْبِيرِ، آمَنْتُ بِمَنْ نَوَّرَ ..."
🔸خواندن «هفت مرتبه» سوره «حمد» و افضل نیات، اهدای آن به وجود امام زمان است.
🔸📿در روز اوّل دو رکعت نماز بخواند، در رکعت اول پس از سوره «حمد» «سیمرتبه» سوره «توحید» و در رکعت دوم بعد از سوره «حمد» «سیمرتبه» سوره «قدر» بخواند و پس از نماز صدقه بدهد؛ چون چنین کند، سلامتیاش را در آن ماه از خدا خریده است. (از جمله نمازهایی که آیتالله بهجت قدسسره به خواندن آن مداومت داشتند)
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ، ﴿وَ مَا مِنْ دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلّا عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا وَ يَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَ مُسْتَوْدَعَهَا، كُلٌّ فِي كِتَابٍ مُبِينٍ.﴾ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ، ﴿وَ إِنْ يَمْسَسْكَ اللَّهُ بِضُرٍّ فَلا كَاشِفَ لَهُ إِلّا هُوَ، وَ إِنْ يُرِدْكَ بِخَيْرٍ فَلا رَادَّ لِفَضْلِهِ، يُصِيبُ بِهِ مَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ، وَ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ.﴾ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ، ﴿سَيَجْعَلُ اللَّهُ بَعْدَ عُسْرٍ يُسْراً﴾، ﴿مَا شَاءَ اللَّهُ لا قُوَّةَ إِلّا بِاللَّهِ﴾، ﴿حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ﴾، ﴿وَ أُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ، إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبَادِ﴾، ﴿لا إِلَهَ إِلّا أَنْتَ، سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ﴾، ﴿رَبِّ إِنِّي لِمَا أَنْزَلْتَ إِلَيَّ مِنْ خَيْرٍ فَقِيرٌ﴾، ﴿رَبِّ لا تَذَرْنِي فَرْداً، وَ أَنْتَ خَيْرُ الْوَارِثِينَ﴾.
🔸️ همچنین نماز با فضیلتی در روز سوم این ماه در کتاب اقبال الاعمال وارد شده است.
🔸🔥در همه اعمال مذکور نیت اول و اصلی را قضای حوائج و فرج حضرت #بقیه_الله قرار دهد و ثواب آن را خاضعانه به ایشان نثار نماید.
📖منابع: قمی، شیخ عباس، مفاتیح الجنان، ص۲۹۳.
از «هیچی» که «بهتره»....!
🔸رسول خدا صلی الله علیه و اله و سلم:
«لَا يُتْرَكُ الْمَيْسُورُ بِالْمَعْسُور»:
انجام مقداری از تکلیف، که از دست مکلف بر میآید، به علت دشوار یا غیر مقدور بودنِ انجام کامل آن، ساقط نمیشود.
🔹امیرالمومنین علی سلام الله علیه:
«إِذَا أُمِرْتُمْ بِأَمْرٍ فَأْتُوا مِنْهُ بِمَا اسْتَطَعْتُم»:
زمانی که درباره چیزی به شما دستوری دادم، شما هر مقدار از آن را که میتوانید، انجام دهید.
و:
«مَا لَا يُدْرَكُ كُلُّهُ لَا يُتْرَكُ كُلُّه»:
کاری را که نمیتوان به شکل کامل انجام داد، نباید از اساس ترک کرد.
📚عوالی اللئالی، ج ۴، ص ۵٨.
👌نکته:
برای قاعدۀ فقهی «میسور» به این سه روایت، استناد شده است.
🔹امیرالمومنین علی سلام الله علیه:
«لَا تَسْتَحِ مِنْ إِعْطَاءِ الْقَلِيلِ، فَإِنَّ الْحِرْمَانَ أَقَلُّ مِنْهُ»:
از بخشش كم حيا مكن، زيرا محروم كردن، از آن هم كمتر است.
📚نهج البلاغه، حکمت ۶٧.
🔸امام باقر سلام الله علیه:
«إِنِّی أُحِبُّ أَنْ أَدوّم عَلَى الْعَمَلِ إِذَا عَوَّدْتُهُ نَفْسِی وَ إِنْ فَاتَنِی مِنَ اللَّیْلِ قَضَیْتُهُ بِالنَّهَارِ وَ إِنْ فَاتَنِی بِالنَّهَارِ قَضَیْتُهُ بِاللَّیْلِ وَ إِنَّ أَحَبَّ الْأَعْمَالِ إِلَى اللَّهِ مَا دِیمَ عَلَیْهَا»:
من دوست دارم هر عمل صالحی را که انجام میدهم آنقدر در آن مداومت داشته باشم تا روحم به آن عادت کند، از این رو اگر آن عملِ [مستحبّی] را انجام ندادم، اگر در شب از من فوت شده بود، در روز قضایش را بجا می آورم، اگر در روز از من فوت شده بود در شب قضا می کنم؛ و همانا محبوبترین اعمال نزد خداوند متعال آن عملی است که بر آن مداومت شود.
📚الأصول الستة عشر، ص ٧٣.
🎙سعدی علیه الرحمه:
«به راه بادیه رفتن بِه از نشستن باطل/ و گر مراد نیابم، به قدر وسع بکوشم»
📚دیوان سعدی، غزل شماره ۴٠۵.
🌹«آب دریا را اگر نتوان کشید/هم به قدر تشنگی باید چشید».
📚امثال و حکم ، ج ۱ ، ص ۸.
🌹مخاطب این مطلب، ابتدا بنده هستم، سپس عزیزانی که پیام می فرستند که ذکر «صلوات»، فلان آیه، یا سوره حمد به عدد ۵٠٠ یا هزار و ... در بین اللطلوعین و ... زیاد است؛ بالاخره باید از یک جایی شروع کرد تا به عدد گفته شده رسید و طبق روایات معصومین علیهم السلام و سخن بزرگان و ... انجام کار «کم»، بهتر از «عدم» انجام آن است!
⚫️ #بومرنگ
این ازدحام و هلهلهها بیدلیل نیست
یک کاروان سپیده رسیده به شهر شام ...
▪️اول ماه صفر، سالروز ورود کاروان اسرای کربلا به شهر شام، یکی از حزنانگیزترین و دلخراشترین روزهای تاریخ اسلام است. بانوان و کودکان بیپناه، همراه با سرهای مطهر شهدا، به عنوان اسیر وارد شهری شدند که از علی علیهالسلام کینه داشتند.
⚫️مولا علی علیهالسّلام:
وَ مَنْ لَهِجَ قَلْبُهُ بِحُبِّ الدُّنْيَا الْتَاطَ قَلْبُهُ مِنْهَا بِثَلَاثٍ هَمٍّ لَا يُغِبُّهُ وَ حِرْصٍ لَا يَتْرُكُهُ وَ أَمَلٍ لَا يُدْرِكُهُ
آن کس که قلب او با دنياپرستی پيوند خورد، همواره جانش گرفتار سه مشکل است: اندوهی رها نشدنی، حرص جدا نشدنی، و آرزويی دست نيافتنی.
📚نهجالبلاغه حکمت ۲۲۸
«اَللّٰهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج»