ضرورت پرداختن به مراسم ختم و عروسی به عنوان دو مسئله کلان در سبک زندگی اسلامی
طی دهههای اخیر اصطلاح سبک زندگی از سوی سیاست مداران، جامعه شناسان، روان شناسان پزشکان و علمای دینی به یکی از اصطلاحات رایج در کتابها، مقالات و رسانهها تبدیل شده است.
طبیعی است که اصطلاح سبک زندگی از سوی عالمان رشته های مختلف، تعاریف متنوعی داشته باشد، با وجود این در کشوری که داعیه اسلام دارد یک قید به این اصطلاح اضافه شده و عنوان سبک زندگی اسلامی به خود گرفته است.
در یک تعریف ساده، سبک زندگی اسلامی، به مجموعه ای از موضوعات مورد قبول اسلام در عرصه زندگی اشاره دارد که باید معیار و الگوی رفتار جامعه اسلامی قرار گیرد.
روشن است که زوایای زندگی فردی و اجتماعی بشر بسیار گوناگون بوده و از مهد تا لحد را در بر می گیرد، امروزه موضوعات مختلفی که در فضای علمی و رسانه ای به صورت جداگانه و پراکنده مطرح می شود، در واقع قطعات پازل سبک زندگی اسلامی است، موضوعاتی مانند طب اسلامی، حجاب و پوشش، معماری اسلامی، تربیت اسلامی، هنر اسلامی تا هنجارهایی مانتد مراسم های تولد و ختم و عروسی و غیره و غیره.
به این آمارها توجه کنید:
بر اساس آمار در سال ۱۴۰۲ تعداد ۴۴۲ هزار رویداد فوت در کشور به ثبت رسیده است و این یعنی حداقل ۴۴۲ هزار مراسم ختم که البته برای بیشتر مرحومین، مراسم های هفتم و چهلم و سالگرد و برای افراد برجسته و شاخص گاهی ده ها مراسم ختم و بزرگداشت گرفته می شود، پس در نتیجه با یک دید خیلی ساده انگارانه در سال حدود ۱ میلیون مراسم ختم در کشور گرفته می شود و ده ها بلکه چند صد میلیون نفر در آنها شرکت می کنند، با وجود چنین گستره ای، آیا تاکنون دیده و شنیده اید که یک برنامه کارشناسی جامع در صدا و سیما به بررسی زوایای اقتصادی، اجتماعی، مذهبی و دیگر زوایای پیدا و پنهان این حداقل ۱ میلیون ختم پرداخته باشد؟!
موضوع مهم دیگر مراسم #ازدواج است که تعداد ثبت شده آن از ۵۰۰ هزار مورد در سال بیشتر است و غالب آنها در تالارها و با هزینه های گزاف برگزار می شود و حداقل ۱۰۰ میلیون نفر در آنها شرکت می کنند، در این عروسی ها حداقل یک وعده غذا سرو می شود، حالا هزینه های هدایا و لباس و آرایشگاه میوه، موسیقی و... جای خود دارد.
قطعا این مراسمات شادی و عزا در عین فواید فرهنگی و اجتماعی، دچار افراط و تفریط هایی شده و نیاز به آسیب شناسی و اصلاحات گسترده دارد.
پیشنهاد کاربردی
با این مقدمه طولانی، بنده پیشنهاد می کنم در ماه های حزن و اندوه محرم و صفر میزگردهایی با عنوان مراسم ختم، باید ها و نباید ها با حضور کارشناسان زبده و نمایندگانی از اقوام مختلف برگزار شود و در آنجا از سنت هایی خوبی که در برخی از مناطق کشور رواج دارد تجلیل و ترویج شود، مثلا در مسجد یکی از روستاهای جاده چالوس شاهد بودم که مردم صندوقی دارند، وقتی یکی از اهالی فوت می کند، از آن صندوق عمومی، هزینه یک وعده غذا و هزینه های ختم پرداخت می شود، در بعضی از مناطق مثل مراسم های پول اندازی و گلریزان که برای عروسی و آزاد کردن زندانی انجام می شود، برای برگزاری ختم نیز از سوی معتمدین، پول جمع آوری می شود و هرینه کفن و دفن و غذای میهمانان پرداخت می شود، در این مناطق خانواده های معزی هیچ فشاری جز حزن از دست دادن عزیزشان را تحمل نمی کنند، در عوض در برخی از مناطق، خانواده های معزی مجبور به گرفتن وام، فروش اموال و حتی گرفتن پول ربوی می شوند، در آن برنامه های تلویزیونی می توان سنت های علوی و نبوی را برای مردم بازگو و آنها را احیا کرد و حتی از طلاب کشورهای مختلف دعوت کرده و از سنت های متنوع آنها نیز اطلاع حاصل کرد.
در عوض، در ماه های سرور و شادی مثل شعبان می توان یک برنامه اجتماعی نسبتا شاد با حضور کارشناسان و نمایندگانی از اقشار دعوت کرده و به ترویج شیوه برگزاری ازدواج های آسان پرداخت، در این برنامه نیز می توان به تجربه های موفق، آسیب های چشم و همچشمی در آینده زندگی زوجین و کاهش تعداد ازدواج به دلیل افزایش هزینه ها و تبعات آن پرداخت، همچنین می توان کلیپ هایی سادگی مراسم ازدواج در کشورهای مختلف و حتی غیر مسلمان منتشر کرد، از قوانین حمایتی گفت، مجلس و بانک ها را به چالش کشید، از سنت های اهل بیت گفت و غیره
به عنوان یک تجربه، شیعیان خوجه انگلستان در اول جوانی جوانان را تشویق به ازدواج می کنند و تا زمان استقلال زوجین خانواده های عروس و داماد هزینه های آنها را می پردازند!
منتهی شرط موفقیت این برنامه ها داشتن اتاق فکر و یک مجری کارشناس خبره است، فراموش نکنیم که یک مجری کارشناس مثل دکتر موزون در طول یک ماه در شبکه کم بیننده ای مثل شبکه ۴ توانست برنامه زندگی پس از زندگی را به یکی از پربیننده ترین برنامه ها سیما تبدیل کند. پس موضوعاتی مثل مراسم ختم و عروسی از سبک زندگی اسلامی را نیز می توان.
✍ علی ارجمند عین الدین
@aliarjmand_jahad
9.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 در آمریکا با چفیه رفتم دانشگاه
5⃣ قسمت پنجم از فیلم جلسه مجازی شهروند آمریکایی با تعدادی از دانش آموزان نخبه بابل
🍎آنتی بیوتروریسم
@antibioterorism
13.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 آیا مهاجرت خوب است؟
6⃣ قسمت ششم از فیلم جلسه مجازی شهروند آمریکا با تعدادی از دانش آموزان نخبه بابل
🍎آنتی بیوتروریسم
@antibioterorism
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پایان خشکسالی ایران نزدیک است؟
🔹رئیس سازمان مدیریتبحران کشور: حسب اطلاعات دقیق ماهوارهای و نشانههای موجود، در حال نزدیک شدن به دوران پایان خشکسالی هستیم.
..............................
۱. گذر از خشکسالی یعنی رونق گله داری و دامداری
۲.گذر از خشکسالی یعنی رونق کشاورزی و کاشت دیم.
۳. گذر از خشکسالی یعنی کاهش علاقه به کشت فرا سرزمینی!
۴. گذر از خشکسالی یعنی کاهش قیمت ویلاهای موجود در مناطق حاصلخیز!
۵. گذر از خشکسالی یعنی مهاجرت معکوس به روستاها
🍎آنتی بیوتروریسم
@antibioterorism
☀️گرمای سوزان؟!
✍در مسکو که این روزها هوا گرم تر شده، تانکرهای آب با پاشیدن آب در خیابان ها سعی می کنند تا شرایط را برای مردم قابل تحمل تر کنند، این در حالی هست که بیشینه هوای مسکو در حال حاضر ۲۷ درجه سانتیگراد هست که برای اکثر ایرانی ها بیشتر شبیه شوخی هست و تو این هوا تازه میشینند چایی هم می خورند....
➖➖➖
🇮🇷🇷🇺
@rusname
14.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 بهشتی که سالها از اروپا برای جوانان ما ساخته بودند!
📌 اسم هلند رو نیار...
#مهاجرت
🍎آنتی بیوتروریسم
@antibioterorism
«شما اکنون در طرف درست تاریخ ایستادهاید!»
متن نامه حضرت آیتالله خامنهای به دانشجویان حامی مردم فلسطین در دانشگاههای ایالات متحده آمریکا به شرح زیر منتشر شد:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
این نامه را به جوانانی مینویسم که وجدان بیدارشان آنها را به دفاع از کودکان و زنان مظلوم غزّه برانگیخته است.
🔹جوانان عزیز دانشجو در ایالات متّحدهی آمریکا!
این، پیام همدلی و همبستگی ما با شما است. شما اکنون در طرف درست تاریخ ــ که در حال ورق خوردن است ــ ایستادهاید.
🔹شما اکنون بخشی از جبههی مقاومت را تشکیل دادهاید، و در زیر فشارِ بیرحمانهی دولتتان ــ که آشکارا از رژیم غاصب و بیرحم صهیونیست دفاع میکند ــ مبارزهای شرافتمندانه را آغاز کردهاید.
🔹جبههی بزرگ مقاومت در نقطهای دور، با همین ادراک و احساسات امروز شما، سالها است مبارزه میکند. هدف این مبارزه، توقّفِ ظلمِ آشکاری است که یک شبکهی تروریست و بیرحم به نام «صهیونیستها»، از سالها پیش بر ملّت فلسطین وارد ساخته و پس از تصرّف کشورشان، آنها را زیر سختترین فشارها و شکنجهها گذاشته است. نسلکشیِ امروز رژیم آپارتاید صهیونیست، ادامهی رفتار بشدّت ظالمانه در دهها سال گذشته است.
🔹فلسطین یک سرزمین مستقل است با ملّتی متشکّل از مسلمان و مسیحی و یهودی، و با سابقهی تاریخی طولانی. سرمایهداران شبکهی صهیونیستی پس از جنگ جهانی، با کمک دولت انگلیس، چند هزار تروریست را بتدریج وارد این سرزمین کردند؛ به شهرها و روستاهای آن هجوم بردند؛ دهها هزار نفر را کشتند یا به کشورهای همسایه راندند؛ خانهها و بازارها و مزرعهها را از دست آنان بیرون کشیدند، و در سرزمین غصبشدهی فلسطین، دولتی به نام اسرائیل تشکیل دادند.
🔹بزرگترین حامی این رژیم غاصب، پس از نخستین کمکهای انگلیسی، دولت ایالات متّحدهی آمریکا است که پشتیبانیهای سیاسی و اقتصادی و تسلیحاتی از آن رژیم را یکسره ادامه داده و حتّی با بیاحتیاطی غیر قابل بخشش، راه برای تولید سلاح هستهای را به روی او گشوده و به او در این راه کمک کرده است.
🔹رژیم صهیونیست از روز اوّل، سیاست «مشت آهنین» را در برابر مردم بیدفاع فلسطین به کار گرفت و بیاعتنا به همهی ارزشهای وجدانی و انسانی و دینی، روزبهروز بر بیرحمی و ترور و سرکوبگری افزود.
🔹دولت آمریکا و شرکایش، حتّی از یک اخم در برابر این تروریسم دولتی و ظلم مستمر، دریغ کردند. امروز هم برخی اظهارات دولت ایالات متّحده در قبال جنایت هولناک غزّه بیش از آنچه واقعی باشد، ریاکارانه است.
🔹«جبههی مقاومت» از دل این فضای تاریک و یأسآلود سر برآورد و تشکیل دولت «جمهوری اسلامی» در ایران، آن را گسترش و توانایی داد.
🔹سردمداران صهیونیسم بینالمللی که بیشترین بنگاههای رسانهای در آمریکا و اروپا متعلّق به آنها یا زیر نفوذ پول و رشوهی آنها است، این مقاومتِ انسانی و شجاعانه را تروریسم معرّفی کردند! آیا ملّتی که در سرزمین متعلّق به خود در برابر جنایتهای اشغالگران صهیونیست از خود دفاع میکند، تروریست است؟ و آیا کمک انسانی به این ملّت و تقویت بازوان او کمک به تروریسم به شمار میرود؟
🔹سردمداران سلطهی قهرآمیز جهانی، حتّی به مفاهیم بشری هم رحم نمیکنند. رژیم تروریست و بیرحم اسرائیل را دفاعکننده از خود وانمود میکنند، و مقاومت فلسطین را که از آزادی و امنیّت و حقّ تعیین سرنوشت خود دفاع میکند، «تروریست» مینامند!
🔹من میخواهم به شما اطمینان دهم که امروز وضعیّت در حال تغییر است. سرنوشت دیگری در انتظار منطقهی حسّاس غرب آسیا است. بسیاری از وجدانها در مقیاس جهانی بیدار شده و حقیقت در حال آشکار شدن است. جبههی مقاومت هم نیرومند شده و نیرومندتر خواهد شد. تاریخ هم در حال ورق خوردن است.
🔹بهجز شما دانشجویانِ دهها دانشگاه در ایالات متّحده، در کشورهای دیگر هم دانشگاهها و مردم به پا خاستهاند. همراهی و پشتیبانی استادان دانشگاه از شما دانشجویان حادثهی مهم و اثرگذاری است. این میتواند در قبال شدّت عمل پلیسیِ دولت و فشارهایی که بر شما وارد میکنند، تا اندازهای آرامشبخش باشد. من نیز با شما جوانان احساس همدردی میکنم و ایستادگی شما را ارج مینهم.
🔹درس قرآن به ما مسلمانان و به همهی مردم جهان، ایستادگی در راه حق است: فَاستَقِم کَما اُمِرت؛ و درس قرآن دربارهی ارتباطات بشری این است: نه ستم کنید و نه زیر بار ستم بروید: لا تَظلِمونَ وَ لا تُظلَمون. جبههی مقاومت با فراگیری و عمل به این دستورها و صدها نظائر آن به پیش میرود و به پیروزی خواهد رسید؛ باذن الله.
🔸توصیه میکنم با قرآن آشنا شوید.
📝سیّدعلی خامنهای - ۱۴۰۳/۳/۵
🍎آنتی بیوتروریسم
@antibioterorism
اندکی تفکر!
واقعا شما هم فکر می کنید بشر دائما در حال "پیشرفت" است؟!
یعنی دولت های طاغوتی عالم دارن مردم را به سمت کمال پیش می برن؟!!!
🍎آنتی بیوتروریسم
@antibioterorism