🔵 منشور اخلاقي امام موسي كاظم علیه السلام
✅ فرازي از پيامها و سفارشات امام موسي كاظم (علیه السلام) به هشام، که حيات اخلاقي، سياسي و اجتماعي انسان واقعي را ترسيم ميکنند.
1⃣ اى هشام، همانا خداوند را بر بندگان دو حجت است: 1- حجت ظاهرى، 2- حجت باطنى، و اما حجت ظاهرى كه رسولاناند و انبيا و امامان، و اما حجت باطنى، كه عقل و خرد است.
2⃣ اى هشام، همانا خردمند كسى است كه نه حلال او را از شكر و سپاس باز دارد، و نه حرام بر صبرش چيره گردد.
3⃣ اى هشام، هركس سهچيز را بر سهچيز مسلط گرداند، مانند آن است كه هوس خود را بر نابودى عقلش كمك كرده: 1- هركس كه روشنايى انديشه اش را با آرزوهاى درازش تاريك سازد؛
2- و كسىكه شگفتيهاى حكمتش را با سخنان ياوه و گزاف نابود كند؛
3- و آنكس كه نور عبرتش را با شهوات نفسش خاموش سازد، گويا هوى و هوس خود را بر نابودى خردش كمك رسانده؛ و هر كس كه عقل و خردش را نابود كند، با اينكار، دين و دنياى خود را تباه ساخته است.
4⃣ اى هشام، چگونه كردارت نزد خدا پاك باشد، با آنكه دل از فرمان پروردگارت بازداشته باشى و بر عليه عقلت به طاعت هوست رفته باشى؟!
5⃣ اى هشام، مردم براى طاعت خداوند آفريده شدند، و هيچ نجاتى جز به طاعت او مقرر نيست.
6⃣ اى هشام؛ بهراستى خردمندان چشم از دنيا پوشيدند و ديده به آخرت دوختند، زيرا دريافتند كه دنيا، خواهانى است خواستهشده، و آخرت هم خواهان است و هم خواستهشده؛ در نتيجه هركس كه خواهان آخرت باشد، بهره خود را بهطور كامل از دنيا برگيرد. و هركس كه جوياى دنيا باشد، آخرت او را طلب كند و مرگش فرا رسد، و هر دو سرا، هم دنيا و هم آخرتش را بر او تباه سازد.
7⃣ اى هشام؛ آنكس كه زبانش راستگوست، عملش پاك و نيكوست و آنكس كه نيتش پاك باشد، روزيش افزون شود و آنكس كه با برادران و خانوادهاش بهخوبى برخورد كند، عمرش طولانى گردد.
8⃣ اى هشام؛ آنكس كه مردانگى ندارد دين ندارد، و آنكس كه عارى از مردانگى است عقل ندارد، و باارزشترين مردم، كسى است كه دنيا را براى خود هيچ مقام و منزلتى نداند. هان! بهتحقيق، براى بدنهاى شما بها و قيمتى جز بهشت نيست، پس آن را جز به بهشت مفروشيد.
9⃣ اى هشام؛ هركس كه از تعرض به آبروى مردم خوددارى كند، خداوند نيز در روز قيامت از كيفر گناه او درگذرد؛ و هركس كه خشم خود را از مردم باز دارد، خدا نيز بهروز رستاخيز، خشم خود را از او باز دارد.
0⃣1⃣ اى هشام؛ فرد عاقل هرگز دروغ نگويد، اگر چه مطابق ميلش باشد.
تحفالعقول/ 361
@ar_yahyavi
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🌺 احکام مناسبتی عید قربان 🌺
🌺 #نماز_عید_قربان
=================
✅ س۱. آیا نماز عید قربان واجب است؟
✳️ ج. در عصر حاضر نماز عید قربان واجب نیست، بلکه مستحب است.
🌺 #تقسیم_گوشت_قربانی
✅ س۲. آیا گوشت گوسفندی که روز عید قربان در خانه قربانی شده است را تماماً باید بین مردم نیازمند پخش شود؟
✳️ ج. فی نفسه لازم نیست.
🌺 #فروش_کلّه و #پاچه_ی_گوسفند_قربانی برای #فقرا
✅ س۳. با کمک مردم گوسفندانی برای قربانی عید قربان خریداری و قربانی شد. آیا می توان بعضی از اعضای آنها مثل کله و پاچه و #جگر را به هر دلیلی فروخت و تبدیل به گوشت نمود تا گوشت به مصرف فقرا برسد؟
✳️ ج. با اجازه صاحبان پول اشکالی ندارد.
✅ #مراسم_عروسی در روز عید قربان
✅ س۴. برگزاری مراسم عروسی در روز عید قربان اشکال دارد؟
✳️ ج. اشکال ندارد.
#ازدواج_در_شب_عید_قربان
✅ س۵. آیا ازدواج در شب عید قربان #کراهت دارد؟
✳️ ج. برگزاری مراسم کراهت ندارد.
#روزه_ی_قضا_در_عید_قربان
✅ س۶. من نمی دانستم که در روز عید قربان روزه گرفتن جایز نیست؛ به خاطر همین قضای روزه ای که داشتم در آن روز گرفتم، تکلیفم چیست؟
✳️ ج. روزه ی عید قربان #حرام و #باطل است؛ و قضای روزه حساب نمی شود؛ و باید مجدداً قضای آن را بجا آورید.
#توالی_روزه_های_کفاره_ی_عمد و عید قربان
✅ س۷. بنده در ماه رمضان روزه را با کار حرام باطل کرده ام و در حال حاضر که به گرفتن قضای آن پرداخته ام به عید قربان رسیده ام و روز عید را روزه نگرفته ام، حکم روزه های ۳۱ روزه ی بنده که بین آن #فاصله افتاده چیست؟
✳️ ج. باید برای ۳۱ روز روزه متوالی که برای کفاره می گیرند، روزی شروع کنند که در بین ۳۱ روز به روزه ی حرام نرسد، و إلاّ توالی بهم می خورد؛ و باید از اول، دوباره شروع کنند، مگر این که موقع شروع تا فرا رسیدن عید قربان، #غافل باشند.
🌸 #شراکت_چند_نفر_در_گوسفند_قربانی
✅ س۸. در عید قربان با یک قربانی حداکثر چند نفر می تواند شریک بشوند؟
✳️ ج. در قربانی مستحبی محدود به تعداد خاصی نیست.
===========
◀️ سایت آیت الله خامنه ای http://www.leader.ir
▶️ https://eitaa.com/ask_ahkam
هدایت شده از افق حوزه
⚫️ به ما گفتند با کفّار اختلاط و اتّحاد و هوهویّت پیدا نکنید: «لَا تَتَّخِذُوا الکَفِرِینَ أولِیاءَ؛ کفار را دوست خود نگیرید.»(نساء، 144) ولی ما با آنها اختلاط پیدا کردیم و آنها اول دین ما را گرفتند که دنیا به ما بدهند، و بعد دنیا را هم از ما گرفتند...
در محضر بهجت، ج۳، ص۱۳۸
🔰 @ofogh_howzah
🔴 مذمت احتكار از نظر قرآن مجيد و روايات
✅ در رابطه با خوردن مال و پولى كه از راه نامشروع به خصوص احتكار به دست مى آيد، قرآن مجيد مى فرمايد:
💎 «وَ مَنْ يَفْعَلْ ذلِكَ عُدْواناً وَ ظُلْماً فَسَوْفَ نُصْلِيهِ ناراً وَ كانَ ذلِكَ عَلَى اللَّهِ يَسِيراً» «1».
💎 آن كس كه از راه زور و ستم، و از طريق نامشروع به كسب مال برخيزد، و اموال مردم را به دشمنى و ظلم به جانب خود سوق دهد او را به زودى در آتش دوزخ درافكنيم كه انتقام گرفتن خدا از ستم پيشگان كارى آسان است.
✅ رسول حق صلى الله عليه و آله و سلم فرمودند:
⭕️ مَنْ جَمَعَ طَعاماً يَتَرَبَّصُ بِهِ الْغَلاءَ ارْبَعِينَ يَوْماً فَقَدْ بَرِئَ مِنَ اللَّه وَبَرِئَ اللَّهُ مِنْهُ «2».
⭕️ كسى كه خوراك مردم را در جايى به مدت چهل روز به انتظار گران شدن روى هم بگذارد، از خدا بيزار و خدا هم از او بيزار است!
✅ و نيز آن حضرت فرمودند:
⭕️ مَنِ احْتَكَرَ طَعاماً ارْبَعِينَ يَوْماً وَتَصَدَّقَ بِهِ لَمْ يُقْبَلْ مِنْهُ «3».
⭕️ كسى كه چهل روز غذاى مردم را احتكار كند و آن را در راه خدا صدقه بدهد از او پذيرفته نخواهد شد.
✅ و در كلامى فرمودند:
⭕️ بِئْسَ الْعَبْدُ الْمُحْتَكِرُ انْ ارْخَصَ اللَّهُ الْاسْعارَ حَزِنَ، وَانْ اغْلَاهَا اللَّهُ فَرِحَ «4».
⭕️ محكتر انسان بدى است، اگر خداوند قيمت ها را ارزان كند اندوهگين مى شود، و اگر گران كند مسرور مى گردد.
✅ رسول حق صلى الله عليه و آله و سلم فرمودند:
⭕️ يُحْشَرُ الْحَكّارُونَ وَقَتَلَةُ الْانْفُسِ الى جَهَنَّمَ فِى دَرَجةٍ «5».
محتكران و قاتلان در جهنم در يك درجه خواهند بود.
✅ امام على عليه السلام فرمودند:
⭕️ الْاحْتِكارُ شِيَمُ الْاشْرارِ «6».
⭕️ احتكار سرشت و خوى اشرار است.
------------------------------
(1)- نساء (4): 30.
(2)- طب النبى: 22؛ بحار الأنوار: 59/ 292، باب 89.
(3)- كنز العمال: 9720.
(4)- كنز العمال: 9715.
(5)- كنز العمال: 9739.
(6)- تفسير معين: 83
@ar_yahyavi
🔻ذکر قیمتی
▫️گزیدهای از خاطرات اطرافیان آیتالله بهجت (ره)
📝 به ایشان (آیتالله بهجت) گفتم : آقا میشود یک ذکری به ما بدید که دائمی باشد، خیلی بزرگ باشد.
فرمودند : «در قبال این ذکری که من دارم به شما میدهم اگر تمام گنجهای عالم را جمع کنید بیاورید، بروید داخل کوهها هر چه جواهر وجود دارد جمع کنید، بروید در دریاها هر چه مروارید وجود دارد جمع کنید با این ذکری که به شما میدهم برابری نمیکند». گفتم: آقا بفرمایید چه ذکری هست که اینقدر با همه جواهرات دنیا برابری نمیکند؟ ایشان فرمودند: « استغفار، استغفار، استغفار؛ اگر بدانید چه هست این استغفار! چه گنجهایی در این ذکر استغفار نهفته هست! باید بیابید که این استغفار چیست». ...
📚بر اساس خاطرۀ یکی از مرتبطین.....
@ar_yahyavi
✨﷽✨
⚫️ #اشتباهات_رایج_در_روایت_وقایع_عاشورا
⛔️اشتباه اول:
اوج عزاداری امام حسین علیه السلام ده روز اول ماه محرم الحرام است.
بین سخنرانان و مداحان، مشهور است که هر شب را به یکی از شهدای کربلا اختصاص دهند؛
🔴 و همین قرار داد بین مداحان و منبری ها باعث شده است که عده ای گمان کنند، حضرت رقیه روز سوم محرم به شهادت رسیده است و یا حضرت اباالفضل روز تاسوعا!
✅اما حقیقت این است که تمام شهدای کربلا در روز عاشورا به شهادت رسیده اند و حضرات اباالفضل، علی اکبر و علی اصغر همه قبل از امام حسین(علیه السلام) و در روز عاشورا در پیکار با سپاه عمر سعد کشته شده اند.
🌹حضرت رقیه(سلام الله علیها) نیز پس از شهادت پدرش در شام از دنیا رفته است.
⛔️اشتباه دوم:
🔵باور عمومی این است که حضرت حسین بن علی(علیه السلام) و اهل بیت و اصحابش سه شبانه روز آب ننوشیدند و سپس تشنه کام به مقابله با دشمن رفته اند؛
✅ اما حقیقت این است که عمر سعد سه روز قبل از عاشورا عمروبن حجاج را با پانصد سوار فرستاد تا کنار شریعه فرود آیند و میان یاران حسین و آب فاصله اندازند.
اما این به این معنی نیست که هیچ ذخیره آبی در خیمه ها نبوده است.
💠در کتاب ارشاد نوشته شیخ مفید(ره) آمده است: « در شب عاشورا زینب...دست بر گریبان برده...و بیهوش بر زمین افتاد. حسین(علیه السلام) برخاسته آب بر روی خواهر پاشید و...» این نقل معتبر نشان می دهد که تا شب عاشورا هنوز آب در خیمه ها بوده و اصل تشنه کامی به روز عاشورا، گرمی هوا و شدت مبارزه مربوط است.
⛔️اشتباه سوم:
یکی از معروف ترین تحریف ها ماجرای حضرت لیلی مادر حضرت علی اکبر(علیه السلام) است وچه روضه ها که در این زمینه خوانده نمی شود؛
‼️در روضه ها ذکر می شود که حضرت علی اکبر قبل از رفتن به میدان با مادرش چه نجواهایی می کرد، یا اینکه حضرت لیلی در خیمه ها رفته و در آنجا دعا کرده که خداوند حضرت علی اکبر را سالم برگرداند که متأسفانه این موضوع محور بعضی تعزیه ها نیز شده است.
✅اما حقیقت این است که اصلاً لیلایی در کربلا نبوده است؛ البته لیلی مادر حضرت علی اکبر(علیه السلام) هست؛ اما حتی یک مورخ هم به حضور آن حضرت در کربلا و روز عاشورا گواهی نمی دهد.
⛔️اشتباه چهارم:
🔴مطلب بعدی مربوط به حضرت علی اکبر(علیه السلام) این است که آن حضرت قبل از رفتن به معرکه جنگ از پدر رخصت خواست و آن حضرت اذن میدان نداده اند و مثلاً فرموده اند که تو هنوز جوانی و حیف است که از دست بروی و چه اشعار و تعزیه ها که پیرامون آن نساخته ایم؛
✅ اما حقیقت این است که تمام مورخین نوشته اند، هر کس از امام حسین(علیه السلام) اذن میدان می خواست، اگر می شد حضرت برایشان عذری می آورد ولی در مورد جناب علی اکبر گفته اند: «فاستأذن اباه،فأذن له» یعنی تا اجازه خواست گفت برو...
📚منبع: حماسه حسینی،، استاد شهید مطهری
@ar_yahyavi