Araspress
#اقتصاد
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد ارس، علی نوید در گفتوگو با رسانه این سازمان، اظهار داشت: برای برخورداری از مزیت قانونی معافیت مالیاتی در مناطق آزاد، شرکتهای فعال ارس باید حداقل ۳۰ درصد از گردش مالی خود را در یکی از شعب بانکی مستقر در این منطقه انجام دهند.
وی با بیان اینکه یکی از روشهای تشخیص فعالیت شرکتها، گردش حساب و مراودات بانکی است، افزود: برای پایش دقیق شرکتهای فعال و همچنین بهرهمندی تولیدکنندگان از تسهیلات بانکی و افزایش بهرهوری، مذاکراتی با مدیران ارشد شعب بانکی مستقر در ارس برای استقرار شعبه مستقل با امکان ارائه تسهیلات بانکی به واحدهای تولیدی را انجام دادهایم.
سرپرست معاونت اقتصادی و سرمایهگذاری سازمان منطقه آزاد ارس خاطرنشان کرد: یکی از موانع افزایش ظرفیت تولید، صادرات و تولید ناخالص داخلی شرکتهای فعال در ارس، نبود سرمایه در گردش و سرمایه ثابت کافی است که با استقرار شعبههای مستقل بانکی و گردش حداقل ۳۰ درصد از مراودات مالی واحدهای تولیدی در این شعب، مشکلات تولید و صادرات این شرکتها رفع میشود.
وی با ابراز تاسف از فعالیت کمتر از توان و ظرفیت تولید بخش عمده شرکتهای تولیدی ارس به دلیل نبود سرمایه در گردش کافی، استفاده از وام سامانه کارا و تسهیلات تبصره ۱۸ و رونق تولید را راهکارهایی برای رفع مشکلات تولید در ارس عنوان کرد.
نوید یادآور شد: متاسفانه در بودجه امسال و سال گذشته بودجه مستقلی برای مناطق آزاد از تبصره ۱۸ و رونق تولید اختصاص نیافته است، ما برای رفع سریع مشکلات با تفاهم و همکاری با سازمان صمت و اقتصاد و دارایی آذربایجانشرقی، معرفی واحدهای تولیدی ارس برای بهره مندی از سهمیه استانی را آغاز کردهایم.
وی در پایان بیان داشت: همزمان با پیگیری عملیاتی شدن راهکارهای ذکر شده، اخذ سهمیه مستقل برای تولیدکنندگان ارس را از طریق دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی پیگیر هستیم.
@Araspress
#ارس
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد ارس، حجتالله عبدالملکی مشاور رئیسجمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی صبح یکشنبه در بدو ورود به منطقه آزاد ارس بهمنظور بازدید از پروژههای محرومیتزدایی و کشاورزی در محدوده خداآفرین حضور یافت.
بازدید از پروژههای مزارع مجتمع کشاورزی، گاوداری ۲۲ هزار راسی، آبزیپروری ۱۵۰۰ تنی در خداآفرین، محدوده نوردوز و نشست با فعالان فرهنگی و اقتصادی از جمله برنامههای حجتالله عبدالملکی در سفر یکروزه به منطقه آزاد ارس است.
@Araspress
#محرومیت_زدایی
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد ارس، حجتالله عبدالملکی مشاور رئیسجمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی صبح یکشنبه با حضور در روستای درق قلیبیگلو در محدوده خداآفرین از پروژههای محرومیتزدایی و ساخت مدارس جایگزین کانکس بازدید کرد.
وی با بیان اینکه یکی از سیاستهای دولت سیزدهم محرومیتزدایی و افزایش رفاه عمومی است، تصریح کرد: احداث مدارس جایگزین کانکس اقدام حسنهای است و باید اقدامات اینچنینی ترویج یابد.
خاطرنشان میشود مدرسه نبوت دو کلاسه با اعتبار ۱۰ میلیارد ریالی و ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی توسط سازمان منطقه آزاد ارس درحال ساخت میباشد که با بهرهبرداری از آن دانشآموزان مدرسه کانکسی در جوار این پروژه به این مدرسه انتقال خواهند یافت.
در حال حاضر ۶ مدرسه جایگزین کانکسی در محدوده خداآفرین با مشارکت سازمان منطقه آزاد ارس در دست احداث است که تکمیل آنها، پایانی بر مدارس کانکسی این محدوده خواهد بود.
@Araspress
Araspress
در بازدید دبیر شورایعالی مناطق آزاد از مجتمع کشت و صنعت شهید سلیمانی خداآفرین مطرح شد:
سهم ۳ هزار نفری مجتمع کشت و صنعت خداآفرین از اشتغال/ حجم سرمایهگذاری ۳۰ هزار میلیارد ریال است
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد ارس، حجتالله عبدالملکی مشاور رئیس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور امروز ضمن حضور در محدوده خداآفرین منطقه آزاد ارس از مجتمع کشت و صنعت شهید حاج قاسم سلیمانی و پروژههای آبزیپروری، باغات مدرن و گاوداری بازدید کرد.
این مجتمع کشت و صنعت بزرگ ترین مجتمع کشت و صنعتِ بعد ازپیروزی انقلاب اسلامی ایران است که علاوه بر زراعت و تولید محصولات باغی، بزرگترین مگاپروژۀ دامپروری کشور با ۱۰ هزار رأس گاو دوشا و ۲۲ هزار راس گاو به عنوان کلّ گلّه، در حال راهاندازی است. ضمن اینکه بزرگ ترین مزرعۀ آبزی پروری و پرورش ماهی قزل آلای سردآبی با ظرفیت ۱۵۰۰ تُن نیز در حال احداث است.
مدیر پروژه مجتمع کشت و صنعت شهید حاج قاسم سلیمانی در این بازدید با بیان اینکه ۴ فاز این مجموعه آمادۀ بهره برداری است، افزود: کلّ پروژه تا خرداد سال ۱۴۰۲ مورد افتتاح قرار خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه در حوزۀ آبزی پروری علاوه بر مزرعۀ پرورش ماهی، شاهد ایجاد صنایع تبدیلیِ این حوزه مانند مرکز تولید خوراک آبزیان نیز هستیم، گفت: تمامی محصولات باغی و آبزی پروری این مجتمع با هدف صادرات محور تولید میشود. همچنین مجموعههای این کشت و صنعت طوری طراحی شدهاند که صنایع تبدیلی را نیز داشته باشند تا این قابلیت به وجود بیاید که بتوان امکان رقابت بیشتری در بازارهای هدف که بیشتر روسیه است را به دست آورد و تولیدِ پایدار، استمرار داشته باشد.
به گفته مدیرعامل کشت و صنعت شهید سلیمانی، میزان سرمایه گذاری در این مجتمع، ۳۰۰۰ میلیارد تومان است.
گفتنی است در این کشت و صنعت، ایجاد ۱۰۰۰ هکتار باغات مدرن تعریف شده است که ۱۰۰ هکتار آن را تا پایان امسال به اتمام خواهد رسید. همچنین در زمان حاضر ۳۰۰ نفر در مجتمع کشت و صنعت شهید سلیمانی اشتغال دارند و تا پایان سالجاری این تعداد به ۵۰۰ نفر خواهد رسید و پس از راهاندازی کامل این کشت و صنعت شاهد اشتغال ۳ هزار نفر در محدوه خداآفرین منطقه آزاد ارس خواهیم بود.
گفتنی است؛ حجت عبدالملکی مشاور رئیس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور در ادامه از مگاپروژه گاوداری ۲۲ هزار راسی و مگاپروژه پرورش ماهی ۱۵۰۰ تنی شهید سلیمانی شرکت کشت و صنعت خوشه صبا بازدید کرد.
مگاپروژه گاوداری ۲۲ هزار راسی شهید سلیمانی شرکت کشت و صنعت خوشه صبا، بزرگترین مجموعه گاوداری شیری کشور میباشد که در زمینی به مساحت ۷۰ هکتار در حال آمادهسازی و احداث است و سالانه ظرفیت تولید ۱۱۰ هزار تن شیر را دارد. همچنین در کنار تولید شیر مقرر است صنایع تبدیلی آن نیز راهاندازی شود.
مگاپروژه پرورش ماهی ۱۵۰۰ تنی شهید سلیمانی شرکت کشت و صنعت خوشه صبا بزرگترین مجتمع پرورش ماهیهای سردابی(قزل آلا) کشور با کیفیت استاندارد کشور روسیه میباشد که در ۱۰ فاز در محدوده خداآفرین منطقه آزاد ارس اجرا میشود.
Araspress
#توسعه_متوازن
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد ارس، «حجتالله عبدالملکی» صبح یکشنبه در جریان سفر به منطقه آزاد ارس و در حاشیۀ بازدید از مجتمع عظیم کشت و صنعت خداآفرین، در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: این، چهارمین سفر ما به مناطق آزاد است و هدف بررسی ظرفیتهای مناطق آزاد وطرحهای توسعۀ آن است.
وی ادامه داد: خداآفرین بهعنوان یکی از زونهای منفصل منطقه آزاد ارس است، به لحاظ کشاورزی و برخورداری از منابع آبی، وضعیت مطلوبی دارد بطوریکه میتواند قطب کشاورزی با رویکرد صادرات باشد.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی عنوان کرد: تاکنون سرمایهگذاریهای قابل ملاحظهای در بخشهای باغی، تولید محصولات دامی و شیلات رخ داده و با توجه به ظرفیتهای فراوانی که در منطقه آزاد وجود دارد، همچنان ظرفیت توسعه فعالیتها وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: از متولیان این مجتمع و همچنین شرکتهای فعالِ در این مجموعه درخواست کردهایم تا طرحهای توسعۀ خود را بهسرعت اجرایی کنند و در صورت نیاز سرمایهگذاران جدیدی ملحق شوند تا طرحهای بیشتری در منطقه به اجرا درآید.
عبدالملکی با بیان اینکه این منطقه ۲۴ هزار هکتار فرصت برای کشاورزی و صنایع وابسته با هدف تامین نیازهای داخلی و صادرات و ارزآوری دارد، یادآور شد: با تکمیل زیرساختهای حوزۀ آب و برق که در دست اجراست، میزان سرمایهگذاری و رونق افزایش خواهد یافت.
وی به مسایل اجتماعیِ حاکم در اراضیِ اجرای این پروژۀ عظیم هم اشاره و اظهار کرد: مسایلی مانند حقوق عرفیِ مردم ساکن در مناطق روستایی منطقه وجود دارد که تاکید شده مورد رسیدگی کامل قرار گیرد تا مردم، به حقوقشان برسند.
مشاور رئیسجمهور در بخش دیگری از این گفتوگو تصریح کرد: بر اساس بند ۱۱ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، مهمترین کارکرد مناطق آزاد صادرات است اما این کارکرد در سالهای گذشته در حد مطلوب عملیاتی نشده است.
وی افزود: در دورۀ جدید، تاکید داریم مناطق آزاد به قطبهای صادراتی تبدیل شوند که این راهبرد با افزایش تولیدات صادرات محور دنبال میشود ضمن اینکه تعقیب میکنیم تا مناطق آزاد به مراکز مکش کالا از سرزمین اصلی برای صادرات به خارج از کشور تبدیل شوند تا از این رهگذر فعالیتهای اقتصادیِ سرزمین اصلی نیز رونق بیشتری بگیرد.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی گفت: لازم نیست همۀ ایران به منطقه آزاد تبدیل شود اما همۀ ایران میتواند از ظرقیت مناطق آزاد بهرهمند شود. با تقویت دیپلماسی اقتصادی و توسعۀ زیرساختهای اقتصاد بینالملل در مناطق آزاد، میتوان بستری فراهم کرد تا هر فعال اقتصادی که در سرزمین اصلی کالای صادراتی تولید میکند بتواند از مناطق آزاد براحتی اقدام به صادرات کند.
#ارس
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد ارس، حجتالله عبدالملکی مشاور رئیسجمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ظهر یکشنبه در جریان سفر به منطقه آزاد ارس از مجتمع گلخانهای ارس تارلا امیر، بزرگترین مجتمع گلخانهای خاورمیانه بازدید کرد.
این مجتمع با سرمایهگذاری ریالی هزار و هفتصد میلیارد و بیش از ۷۰ میلیون یورو سرمایهگذاری ارزی و مساحت ۸۰ هکتار، سالانه ظرفیت تولید بیش از ۲۴ هزار و ۲۰۰ تن انواع صیفیجات گلخانهای به روش هیدورپونیک را دارد و در کنار آن برای ۶۵۰ نفر بطور مستقیم شغل ایجاد کرده است.
@Araspress
ادای احترام دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی کشور به مقام شامخ شهدا
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد ارس، حجت الله عبدالملکی مشاور رییس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد كه با هدف بازدید از پروژههای کشاورزی، سرمایهگذاری و اقتصادی و نیز دیدار با فعالین اقتصادی و فرهنگی به این منطقه سفر كرده است در در بدو ورود به شهر جلفا با حضور در مزار شهدای گمنام به مقام شامخ شهدا ادای احترام كرد.
در مراسم غبارروبی مزار شهدای گمنام منطقه آزاد ارس كه با حضور دبیر شورایعالی مناطق آزاد، مجید کیانی رئیس هیات مدیره ومدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس، معصومه پاشایی بهرام نماینده مردم جلفا و مرند در مجلس، امام جمعه شهر جلفا ، مسئولان نظامی و انتظامی، معاونان سازمان منطقه آزاد ارس و جمعی از مسئولان محلی ظهر امروز در محل مزار شهدای 1320 و نیز مسجد جلفا برگزار شد حاضران پس از قرائت فاتحه، مزار شهدا را عطر افشانی و غبار روبی كردند.
@Araspress
Araspress
#ارس
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد ارس، معصومه پاشایی بهرام عصر یکشنبه در نشست با فعالان فرهنگی منطقه آزاد ارس گفت: مشکلاتی در مناطق آزاد وجود دارد و در گفتوگو با وزیر اقتصاد تاکید کردم باید رونق را به بازار برگردانیم و لازمه آن بازگشت مشوقات مناطق آزاد است.
وی با تاکید بر اینکه رونق اقتصادی یک از مهمترین مولفههای توسعه فرهنگی است، افزود: حداقل کاری که برای مناطق آزاد میتوانیم انجام دهیم اجرای مشوقات اولیه پیشبینی شده در قانون را به مناطق آزاد برگردانیم. این اقدام خود به خود و به یکباره توسعه چشمگیری در تک تک مناطق ایجاد خواهد کرد و این نیز زمینهساز توسعه فرهنگ و افزایش نشاط اجتماعی در مناطق خواهد بود.
نماینده مرند و جلفا در مجلس یازدهم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه منطقه آزاد ارس یک برکت برای کل استان و مردم منطقه است، خاطرنشان کرد: علیرغم اینکه کاستیهایی در ارس وجود دارد ولی نباید اقدامات انجام یافته را نادیده گرفت. منطقه آزاد ارس در طی این چند سال اقدامات بیشماری در حوزه زیرساخت و عمران، بهداشت، فرهنگ و اجتماع، گردشگری و اقتصادی انجام داده و رشد پیش از پیش این مقوله ها نیازمند هماهی تک تک فعالین فرهنگی و اقتصادی ارس است.
وی در خصوص گلایه یکی از حاضرین در خصوص عدم تامین دستگاه سی تی اسکن بیمارستان دکتر ساجدی هادیشهر، یادآور شد: هزینه خرید سی تی اسکن بیمارستان با کمک سازمان منطقه آزاد ارس، مردم و سایرین دو سال قبل تهیه شده ولی چون اصرار بر این بود که دستگاه خارجی تهیه گردد به ناچار مجبوریم در لیست نوبت وزارت بهداشت و درمان قرار بگیریم و این پروسه بهدلیل اولویت دار نبود شهرستان جلفا بر اساس فرایند وزارت، زمانبر خواهد بود.
@Arasfz.ir
#رفع_موانع_تولید
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد ارس، حجتالله عبدالملکی مشاور رئیسجمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در جریان سفر خود به منطقه آزاد ارس از فاز دوم شرکت پاراپلاستیک ارس بازدید کرد و پیگیر رفع موانع تولید این مجموعه شد.
شرکت پاراپلاستیک ارس با میزان سرمایه گذاری ۳۰ میلیون یورویی سالانه ۱۴هزارتن انواع گونی، تسمههای پلی پروپیلن، کیسههای پلاستیکی و جامبوبگ تولید میکند و در این کارخانه برای ۶۰۰ نفر شغل ایجاد شده است.
@Araspress
Araspress
#توسعه_متوازن
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد ارس، حجت الله عبدالملکی عصر یکشنبه در نشست با فعالان فرهنگی منطقه آزاد ارس اظهار داشت: معتقدیم توسعه فرهنگی ذیل اقتصاد مقاومتی است و اگر پیشرفت و توسعه فرهنگی اجتماعی در مناطق آزاد اتفاق نیفتد، پیشرفت اقتصادی به هر میزان که باشد برای ما قابل قبول نیست زیرا فرهنگ جهادی و تولید ملی دو رکن اساسی اقتصاد مقاومتی است.
وی افزود: ارس چهارمین مقصد ما در بازدید از مناطق آزاد کشور است. در مدت حضور در دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد دو مقوله فرهنگ و اقتصاد را در اولویت قرار دادهایم و بر همین اساس، در سفر به مناطق، نشست با فعالان حوزه فرهنگی را در راس امور است تا هم دغدغهها شنیده شود و هم راهکارها در راستای بهبود عملکرد ذیل اقتصاد مقاومتی مورد توجه قرار گیرد.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی کشور با اشاره به اینکه پیشرفت اقتصادی منوط به اعتلای فرهنگی است، اضافه کرد: انقلاب اسلامی تمامی بار فرهنگیاش بر روی دوش مردم و فعالین فرهنگی است از اینرو ضروری است تمامی فعالان فرهنگی منطقه در همه زمینهها در کنار مسئولین بوده و ارائه راهکار نمایند تا برکات فرهنگی بیش از پیش شود.
گفتنی است در این نشست تعدادی از فعالان فرهنگی منطقه آزاد ارس از جمله جامعه هنری، برخی ار فعالین حوزه رسانه، دانشجویان، دانشآموزان، طلاب، جوانان و... به بیان دغدغههای خود و ارائه راهکار پرداختند.
افزایش بودجه فرهنگی منطقه آزاد ارس، تدوین برنامه فرهنگی و منسجم، نگاه ویژه به حوزه بهداشت و درمان و نیز نوسازی مدارس، توجه ویژه به مباحث آموزشی و فرهنگی دانش آموان و نوجوانان و برنامهریزی برای اوقات فراغت آنان از جمله مسائلی بود که در این نشست مطرح شد.
@Araspress
13.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#فیلم
حضور مشاور رئیسجمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در زون خداآفرین منطقه آزاد ارس
@Araspress
13.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#فیلم
نشست حجتالله عبدالملکی با فعالان فرهنگی و اجتماعی ارس
@Araspress
17.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#فیلم
بازدید دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از واحدهای صنعتی و کشاورزی ارس
@Araspress
Araspress
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد ارس، حجتالله عبدالملکی یکشنبه شب در نشست با فعالین اقتصادی این منطقه گفت: در منطقه آزاد ارس اقدامات خوبی صورت گرفته که جای تشکر دارد و رشد و توسعه آن مدیون سرمایهگذاران است.
وی افزود: هدف از این بازدیدها بررسی میدانی مشکلات، احصاء مطالبات و پیگیری آنهاست.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد د ویژه اقتصادی خاطرنشان کرد: بررسیها نشان میدهد اشکالاتی در مناطق آزاد در دو بخش منطقهای و ملی وجود دارد که مستلزم پیگیری در سطوح مختلف و اتخاذ راهکار برای رفع آنهاست.
وی ادامه داد: بخشی از مشکلات حوزه ملی در اختیار دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد است که با صدور دستور و بخشنامههایی باعث این مشکلات شدهایم و باید اصلاح شود و بخشی مربوط به دولت، مجلس است که نیازمند پیگیری است.
مشاور رئیسجمهور خاطرنشان کرد: کمیتهای جهت بررسی قانون پایه مناطق آزاد تشکیل یافته تا ضوابطی که باعث نقض قانون اصلی گردیده احصا و حذف شود. با توجه به اینکه رئیس جمهور آشنا به دیپلماسی اقتصادیاند در رفع این مشکلات قطعا ما را یاری خواهند کرد.
وی ادامه داد: برخی میگویند شما که منتقد مناطق آزاد بودید چرا دبیری شورای عالی آن را قبول کردید؛ بر این باورم نفی با نقد متفاوت است و بنده جزو منتقدین بودم. نقدهایی متوجه مناطق آزاد است که این انتقادات نه به فعالین اقتصادی بلکه به ما وارد است. باید کارهایی در راستای توسعه صادرات و تولید انجام میدادیم که انجام ندادهایم.
عبدالملکی با تاکید بر اینکه حق فعالان مناطق آزاد کشور برای بهرهمندی از امتیازات پیشبینی شده در قانون مناطق آزاد باید حفظ شود، تصریح کرد: مشکلات مناطق در سطح ملی در ۴بخش گمرکی، مالیاتی، ارزی و اداری میباشد و تلاش مضاعفی خواهیم کرد تا اکثریتشان مرتفع گردد. از نظر دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد، واردات هر نوع کالایی بهجز آنها که بر اساس قانون وارداتشان ممنوع است، آزاد میباشد ولی در طی سالیان اخیر برخی ارگانها و مراجع دیگر بسیاری از اقلام را محدود کردهاند که باید این موضوع دقیق بررسی شود.
وی بیان کرد: در خصوص قوانین مالیاتی بهدنبال ایجاد بستههای مالیاتی هستیم و فراکسیون مناطق آزاد نیز با ما در رفع موانع همراه است. این موضوع به صراحت در قانون پیش بینی شده است و تلاش میکنیم از طریق مجاری قانونی موضوع را حل نماییم.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد د ویژه اقتصادی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص مشکلات مربوط به استقرار گمرک ایران در محدوده مناطق آزاد گفت: گمرک جزو اولین دستورهای کاری ما است. به این موضوع به طور جدی ورود میکنیم تا قائله گمرک را یکبار برای همیشه حل کنیم.
وی همچنین در خصوص الحاق دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد به زیرمجموعه وزارت اقتصاد ابراز داشت: از نظر بنده این اتفاق خوبی است چون مناطق آزاد با ارگانها و اداراتی مانند بانکها، بورس، گمرک و.. سروکار دارتد که همه اینها زیرمجموعه وزارت اقتصاد میباشند و به همین علت پیگیریها زودتر منجر به نتیجه میشود.
مشاور رئیسجمهور در خصوص مشکلات مربوط به پرداخت مابهالتفاوت ارزی و نیز تخصیص زمین جهت ساخت مسکن اظهار کرد: پرداخت مابهالتفاوت ارزی کاری ناعاقلانه است که رفع آن در حال پیگیری است. در خصوص تخصیص زمین جهت تامین مسکن کارگران در مناطق آزاد نیز بدنبال هیچ سودی نیسیتم و با کمترین قیمت باید زمینهای مسکونی واگذار شود.
وی با ابراز شرمندگی از عدم وجود زیرساختها و ناراحتی سرمایهگذاران مناطق آزاد گفت: در چند سال گذشته روی زیرساختها کار نشده است؛ نیاز ما به برق بالا رفته ولی تولید برق به همان اندازه اضافه نشده است. باید برای رفع مشکلات زیرساختی مناطق، برنامهریزی عملیاتی عاجل کرد.
وی در پایان اظهار کرد: با کمک مناطق و متخصصین حوزه مناطق آزاد، ضوابط مناطق آزاد را پایش میکنیم تا برخی قوانین بیمورد و دست و پاگیر حذف شوند.
@Araspress
Araspress
#فرهنگ
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد ارس، حجتالاسلام و المسلمین هادوی امام جمعه منطقه آزاد ارس در شورای اداری جلفا که با حضور دکتر حجتالله عبدالملکی مشاور رئیس جمهور و دبیرشورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی برگزار شد، اظهار داشت: خدمت در نظام اسلامی امری مقدّس است و تقدّس آن ایجاب میکند مسئولین کشور، قانونمنداری، مردمداری و رفع تبعیض را در اولویت برنامههای خود قرار دهند.
وی افزود: مردم در نظام اسلامی باید به فرموده مولای متّقیان حضرت علی علیه السلام بتوانند بدون لکنت زبان و صریح با مسئولین خود حرف بزنند و خواستههای خود را مطرح کنند. مسئولین نیز باید صادقانه تمام توان خود را برای رفع تبعیض، اعمال قانون و احقاق حق النّاس بکار گیرند.
امام جمعه جلفا در بخش دیگری از سخنان خود گفت: همسایگی منطقه آزاد ارس با برخی کشورهای از جمله ارمنستان و آذربایجان ایجاب میکند موضوعات فرهنگی و اجتماعی در کانون توجّه مسئولین منطقه آزاد قرار گیرد و اینطور نباشد که بهواسطه سلطه فرهنگ اقتصادی منطقه آزادی، فضای فرهنگی -اجتماعی منطقه به سوی بیبند و باری عقیدتی، فکری و رفتاری برود. یعنی به موازات توسعه اقتصادی باید توسعه فرهنگی، دینی و حراست از حریمهای الهی-مذهبی نیز مدنظر مسئولین قرار گیرد.
وی با اشاره به کمبود امکانات بهداشتی –درمانی در شهرستان جلفا، متذکر شد: شهروندان و مردم منطقه از نبود امکانات بهداشتی و درمانی خوب به شدت رنج میبرند و ما از همه مسئولین از جمله مسئولین منطقه آزاد و شخص دکتر عبدالملکی میخواهیم برای رفع این مشکل تمام تلاش خود را بکار ببندند.
@Araspress
Araspress
#بروکراسی
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد ارس، اسماعیل عطاپور در جلسه شورای اداری جلفا که با حضور دکتر حجتالله عبدالملکی مشاور رئیس جمهور و دبیرشورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی برگزار شد، اظهار داشت: هدف از ایجاد مناطق آزاد ارتقاء ساختار تولید صنعتی صادراتمحور و تسهیل بروکراسی اداری برای رونق فعالیتهای اقتصادی بود اما متاسفانه در طول سه دهه اخیر شرایطی بهوجود آمده است که مناطق آزاد گرفتار بروکراسی حادتر از سرزمین اصلی شدهاند.
وی افزود: برای رفع این معضل ما نیازمند اجرای دقیق و جدّی ماده ۶۵ احکام دائمی برنامه توسعه کشور هستیم و سازوکارهای اجرای آن باید به سرعت فراهم شود.
فرماندار جلفا خاطرنشان کرد: با توجه به حسّاسیت رئیسجمهور به اجرای ماده ۶۵ احکام دائمی توسعه، ما در شهرستان جلفا این آمادگی داریم حتی بدون تکمیل پروسه تفویض اختیارات نهادهای دولتی داخل محدوده ارس، همکاری حداکثری را با مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس در موضوعات مختلف داشته باشیم.
وی توضیح داد: در ارتباط با موضوع اخذ مابه التفاوت ارزی و نیز افزایش هزینه معیشت در شهر جلفا برای مردم شهر و منطقه آزاد ارس باید علاوه بر اصلاح رویههای معیوب تحمیل شده اقتصادی بر منطقه آزاد نظیر مابه التفاوت ارزی، از طریق نهادها و مراجع ملّی، کار نظارت بر عملکرد بازار را هم به صورت جدّی پیگری کنیم تا شرایط زندگی در منطقه آزاد برای مردم سختتر از گذشته نباشد.
عطاپور در پایان تصریح کرد: در حوزه بهداشت و درمان نیاز ضروری وجود دارد امکانات و زیرساختهای بهداشتی و درمانی شهرستان و منطقه آزاد ارس به سرعت پیگیری و مرتفع شود. این موضوع همچنین برای رونق توریسم سلامت در منطقه آزاد ارس نیز تاثیرگذار خواهد بود.
خاطرنشان میشود طبق ماده ۶۵ احکام دائمی توسعه کشور مدیران سازمانهای مناطق آزاد به نمایندگی از طرف دولت، بالاترین مقام منطقه محسوب میشوند و کليه وظایف، اختيارات و مسئوليتهای دستگاههای اجرایی دولتی مستقر در این مناطق به استثنای نهادهای دفاعی و امنيتی به عهده آنهاست.
@Araspress
Araspress
#قانون
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد ارس، معصومه پاشایی نماینده مردم مرند و جلفا در مجلس شورای اسلامی در جلسه شورای اداری شهرستان جلفا که با حضور دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی برگزار شد، اظهار داشت: شرایط حساس کنونی در کشور ایجاب میکند مسئولان از حداکثر اختیارات قانونی خود برای خدمت به مردم استفاده نمایند و نمایندگان مجلس از جایگاه نظارتی با جدیّت پیگر نظارت بر کار مدیراناند.
وی افزود: در راستای توسعه فضای کسب و کار در منطقه آزاد ارس و رفع معضلات فعالین اقتصادی منطقه اجرای دقیق ماده ۶۵ قانون احکام دایمی توسعه، موضوعی بسیار تاثیرگذاری است و اجرای آن به شدّت باعث تسهیل فضای بروکراسی اداری برای سرمایهگذاران و فعالین اقتصادی ارس خواهد شد.
رئیس فراکسیون مناطق آزاد کشور تاکید داشت: مسئولین نهادهای دولتی داخل محدوده منطقه آزاد ارس باید اجرای ماده ۶۵ را طریق استان و نهادهای بالادستی خود راسا پیگیری و تعیین تکلیف نمایند.
وی توضیح داد: امروز با تکمیل فرآیند قانونی قرارگیری دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد ذیل وزارت امور اقتصادی و دارایی ما باید شاهد تحوّل شرایط در مناطق آزاد باشیم و تمام فرصتهای لازم برای توسعه مناطق آزاد با اجرای دقیق قانون مناطق آزاد به همراه تجدید مزیّتهای اقتصادی مصرّح در قانون اولیه مناطق آزاد فراهم شود.
پاشایی در پایان یادآور شد: مناطق آزاد بدون داشتن مزیّتهای سلب شده در سالهای اخیر جذابیّتی برای سرمایهگذارن ندارد. بنابراین مزیّتهای قانونی کار در مناطق آزاد از جمله معافیتهای مالیاتی نظیر معافیت مالیات بر ارزش افزوده و معافیتهای مالیاتهای مستقیم بر حقوق و دستمرذ کارمندان و کارگران مناطق آزاد باید احیا شود.
خاطرنشان میشود طبق ماده ۶۵ احکام دائمی توسعه کشور مدیران سازمانهای مناطق آزاد به نمایندگی از طرف دولت، بالاترین مقام منطقه محسوب میشوند و کليه وظایف، اختيارات و مسئوليتهای دستگاههای اجرایی دولتی مستقر در این مناطق به استثنای نهادهای دفاعی و امنيتی به عهده آنهاست.
@Araspress
Araspress
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد ارس، حجتالله عبدالملکی در جلسه شورای اداری شهرستان جلفا اظهار داشت: بند ۱۱ سیاستهای اقتصاد مقاومتی ابلاغی مقام معظم رهبری اساس منطقی ضرورت توسعه مناطق آزاد است و جایگاه و کارکرد مثبت آنها را کسی نمیتواند انکار کند.
وی افزود: برخی انتقادات در مورد دستاوردهای مناطق آزاد در طول سه دهه اخیر مطرح بوده اما این انتقادات به معنی نفی وجود آنها نیست و عمدتا متوجه مسئولین مناطق آزاد است که نتوانستهاند برنامهریزی مناسبی برای تحقق اهداف اصلی مناطق آزاد داشته باشند.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد با بیان اینکه رویکرد ما در دوره جدید مدیریت در مناطق آزاد بر اساس مردممحوری و بینالمللگرایی است، خاطرنشان کرد: باید اهالی از وجود منطقه نفع مسقیم ببرند. این امر در سایه ایجاد اشتغال پایدار، توسعه سطح درآمدها و ایجاد رفاه محقق خواهد شد. فعالین اقتصادی مناطق آزاد نیز به عنوان نخبگان و صاحبان اصلی این مناطق از بهترین خدمات اداری، قانونی در کنار تضمین مزیّتهای قانونی موجود در قانون اولیه برخوردار باشند. مناطق آزاد در دیدگاه مردم ایران باید به عنوان بازیگران اصلی تیم ملّی اقتصادی ایران دیده بشوند نه رانت ویژه برخی استانها.
وی در ارتباط با رویکرد بینالمللیگرایی نیز عنوان کرد: مناطق آزاد دروازههای اقتصاد ایران برای پیوند با اقتصاد منطقهای و جهانیاند و باید برای تحقق جذب سرمایهگذاری خارجی، زیرساختهای نرمافزاری و سختافزاری بینالمللیسازی مناطق آزاد را توسعه بدهیم. زیرساختهای نرمافزاری همان ابزارهای اقتصاد بینالملل نظیر بیمه بینالمللی، بانک آفشور، بورس بینالملل، خدمات اداری الکترونیک و مراکز تجاری جهانی هستند.
مشاور رئیسجمهور یادآور شد: زیرساختهای سختافزاری نیز عمدتا شامل توسعه زیرساختهای عمرانی سرمایهگذاری، توسعه کریدورهای ترانزیت و لجستیک بینالمللی بر محور مناطق آزاد، تجهیز گمرکات و به صرفهسازی حضور سرمایهگذاری است.
وی متذکر شد: رئیس جمهور شخصا به صورت جدّی پیگیر اجرای ماده ۶۵ در مناطق آزاد و تفویض کلیّه اختیارات نهادهای دولتی به مدیران عامل مناطقاند و هیچگونه قصوری را در این خصوص نمیپذیرند. هم دولت و هم سیستم قضایی مجدّانه به دنبال اجرای ماده ۶۵ در مناطق آزاد برای رفع مشکلات بروکراتیک و کاهش معضلات فعالین اقتصادی در این مناطق است.
@Araspress
33.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ببینید
تاکید دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی و رئیس فراکسیون مناطق آزاد کشور بر اجرای ماده ۶۵ احکام دائمی برنامه توسعه در ارس
حجتالله عبدالملکی: اجرای ماده ۶۵ دستور صریح رئیسجمهور است و بنده قصور هیچ دستگاهی را نمیپذیرم.
خاطرنشان میشود طبق ماده ۶۵ احکام دائمی توسعه کشور مدیران سازمانهای مناطق آزاد به نمایندگی از طرف دولت، بالاترین مقام منطقه محسوب میشوند و کليه وظایف، اختيارات و مسئوليتهای دستگاههای اجرایی دولتی مستقر در این مناطق به استثنای نهادهای دفاعی و امنيتی به عهده آنهاست.
@Araspress