CamScanner ۰۴-۰۶-۲۰۲۴ ۲۰.۱۱.pdf
2.64M
دعای روز 27 ماه رمضان👆👆👆👆
به همراه معنی
برگرفته از کتاب اقبال سید بن طاوس
این دعاها در مفاتیح نیست، حتما بخوانید 👆👆👆👆👆👆
فادعوالله مخلصین له الدین .
خدا را بخوانید در حالی که دین خود را برای او خالص کرده اید
💠 ماه مبارک رمضان، ماه تلاوت قرآن و ماه دعا است اهل معرفت می گویند این ماه، ماه سیر إلی الله تعالی و دار ضیافت الله و سلوک معنوی است. «قرآن» که کلام الله است، در این ماه بر پیغمبر اکرم(صلّی الله علیه وآله وسلّم) نازل شده است و بزرگان از آن به «قرآن نازل» تعبیر می کنند؛ «دعا» هم که در این ماه بسیارمورد سفارش است، از آن نیز به «قرآن صاعد» تعبیر می کنند.
درميان اعمال عبادي دعا از اهميت ويژهاي برخوردار است چرا كه بهترين و والاترين كارها نزد خداوند است. دعا نشاندهندهي شناخت و معرفت خالق است دعا بيانگر عجز و ضعف انسان در برابر خداوند است. لذا روزانه ده بار واجب است دعا كنيم و بگوييم اهدانا الصراطالمستقيم
دعا وسيلهي جذب اعتناي ربوبي و زمينه جلب رحمت الهي است.
« قُل ما يَعْبَوا بِكُمْ رَبّي لَولا دُعاءَ كم»
اي پيامبر! به مردم بگو: اگر دعاي شما نباشد, پروردگارم هيچ اعتنا و توجه و نظري به شما نكند.
دعا مغز و ريشه و افضل تمام عبادتها است.
پيامبر اكرم(صليالله و عليه وآله وسلم) ميفرمايد:
« الدُّعا مُخُّ الْعِبادة »
در حدیث دیگری از امام صادق علیه السلام نقل شده است که یکی از یارانش پرسید: ما تقول فی رجلین دخلا المسجد جمیعا کان احدهما اکثر صلاة والآخر دعاء فایهما افضل؟ قال کل حسن ». کدام یک از دو نفر که هر دو با هم وارد مسجد شدند یکی نماز بیشتری بجا آورد، و دیگری دعای بیشتر کرد، از دیگری برتر است؟ فرمود: هر دو خوبند. سؤال کننده باز پرسید: قد علمت، ولیکن ایهما افضل؟» می دانم هر دو خوبند ولی کدام خوبتر است؟ امام علیه السلام فرمود: «اکثرهما دعاء، اما تسمع قول الله تعالی: ادعونی استجب لکم ان الذین یستکبرون عن عبادتی سیدخلون جهنم داخرین ». آن کس که دعا می کند، افضل است مگر سخن خداوند متعال را نشنیده ای که می فرماید: مرا بخوانید تا(دعای) شما را اجابت کنم...
سپس افزود: «هی العبادة الکبری
همانگونه كه ابر قرارگاه باران است و باران در نهاد ابر تعبيه شده, اجابت در درون دعا است و دعا قرارگاه اجابت است.
« الدّعا كَهْفُ الأجابة كما اَنَّ السَّحاب كهْفُ الْمَطر
با اينكه انسان مالكيت حقيقي هيچ چيز را ندارد, خداوند دعا را تمليك انسان كرده يعني انسان به جز دعا و تضرع در پيشگاه خداوند مالك هيچ چيز نيست.
« اغفِر لِمَنْ لايَمْلكُ الا الدُّعا »
با دقت در آيات قرآن, نكتهاي بسيار زيبا در اين مورد به دست ميآيد و آن اينكه هرگاه كسي از پيامبران سئوالي نموده خداوند جواب آن سئوال را توسط همان پيامبر به او اطلاع داده مثلاً :
از روح:« يَسْئلونك عن الروح » يا انفال: « يسلونك عن الانفال» يا اهله « يسئلونك عن الاهله »يا قيامت« يسئلونك عن الساعة» يا مسائل اختصاصي « يسئلونك عن المحيض» سئوال ميشد و ...
در تمام اين موارد پيامبر(ص) واسطه در جواب قرار گرفته آن سئوالات را پاسخ ميفرمود اما در يك مورد هيچ واسطهاي دركار نيست و رسول خدا(ص) هم با آن همه عظمت واسطه نيست و آن هنگامي است كه بنده دعا ميكند:
اذا سَئلَكَ عبادي عنّي فَانّي قريب اُجيْبُ دَعْوَةَ الدّاع اذا دعان
هرگاه بندگانم راجع به من از تو سئوال ميكنند و سراغ مرا ميگيرند و مرا ميخوانند « فَانّي» بدون اينكه به پيامبر(ص) بفرمايد تو بگو. ميفرمايد: پس من نزديكم دعاي دعاكننده را پاسخ ميدهم.
از این می فهمیم که خداوند بزرگ چقدر ما را دوست دارد او مشتاق شنیدن دعای بندگان است گاهي اینقدر از دعا کردن بندهخوشش می آید که استجابت آن دعا را به تاخیر می اندازد تا اصرار بندہ خودش را ببیند.
امام صادق (ع) می فرمایند: خدا بدش مي آيد که بنده گان بر یکدیگر در انجام حاجت اصرار ورزند ولی اصرار را نسبت به خودش دوست دارد، خداوند عزوجل دوست می دارد که از او درخواست شود و آنچه نزد اوست خواهش شود.
هر چیزی یک سری آدابی و شرایط خاص خودش را دارد و تاوقتیکه آن شرایط برآورده نشود مشروط هم بوجود نمی آید ۔ لذا دعا هم آداب خاص خودش را دارد که باعث تسریع در عبادت می شود ۔ از جمله آن آداب
آغاز دعا با حمد و ستایش خداوند عزوجل است
امام صادق (ع) می فرمایند: چون یکی از شماها بخواهد از پروردگار خود حاجتی بطلبد بایستی که سخن خود را با تمجید و ستایش خداوند عزوجل و طلب رحمت بر پیغمبر (ص) آغاز کند و آنگاه حاجت خود را بطلبد.
دومين ادب درخواست باحالت گریه و زاری است.
امام صادق (ع) می فرمایند: اگر گریه ات نیاید، خود را به گریه بدار و اگر از دیده ات به اندازه سرمگسی هم اشک آید خوب است!
سومين ادب یقین و امید کامل به برآورده شدن حاجت است.
امام صادق می فرمایند: هرگاه دعا کردی، دل را متوجه کن و بپندار که حاجتت بر در خانه آمده است.
چهارمين ادب نام بردن حاجات است
در روایت از امام صادق (ع) نقل شده است که با اینکه خدا حاجت بنده هایش را می داند ولی دوست دارد که بنده حاجت خود را شرح دهد.
پنجمين ادبدر خلوت دعا کردن است.
روایت داریم ار امام رضا (ع): یک دعای بنده در نهان برابر است با هفتاد دعا او در عیان.
ششمين ادب با همدیگر دعا کردناست.
چهار تن گرد هم نیایند و برای یک مطلبی دعا نکنند به درگاه خداوند مگر اینکه با اجابت دعا از هم جدا شوند.
هفتمين ادببرای همه دعا کردن است.
رسول خدا می فرمایند: « هرگاه یکی از شماها دعا کند، برای همه دعا کند زیرا که آن مستجاب تر است! » و نیز در اخلاق اسلامی سفارش شده است که برادرانتان را در دعا کردن (صادقانه) بر خود مقدم بدارید که خداوند ضمانت کرده است که هرکس اینگونه کند من یک میلیون برابر آنچه می خواهد، به او خواهم داد!
سه اثر عجیبِ دعا برای غیر
در این باب یک روایت برای شما بخوانم که بندہ این روایت را از مرحوم آیت الله مجتهدی تهرانی نقل مي كنم : که پیغمبر اکرم)صلّی الله علیه وآله وسلّم) فرمود:
«مَنْ قَالَ اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِلْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ کَتَبَ اللَّهُ لَهُ بِکُلِّ مُؤْمِنٍ خَلَقَهُ اللَّهُ مُنْذُ خَلَقَ اللَّهُ آدَمَ إِلَی أَنْ تَقُومَ السَّاعَةُ حَسَنَةً وَ مَحَا عَنْهُ سَیِّئَةً وَ رَفَعَ لَهُ دَرَجَةً».
در این روایت آمده که اگر کسی برای مؤمنین و مؤمنات طلب مغفرت کند، خداوند به عدد هر مؤمنی که از هنگام خلقت آدم تا قیامت خلق می کند، برای او سه چیز در نظر می گیرد؛ برایش حسنه می نویسد و از گناهانش می کاهد و بر مقامش می افزاید.
ایشان می فرمایند که من این روایت را که خواندم، تعجب کردم. می دانید تعجب ایشان برای چیست؟ چون ما مخلوقیم، محدودیم و تَنگ نظریم؛ لذا تعجب می کنیم که چگونه اگر یک نفر بگوید: «اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِلْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِنَات» به عدد تمام انسان¬های مؤمنی که خدا از زمان حضرت آدم تا به قیامت خلق کرده، خداوند در نامه عمل او به عدد همه آن ها حسنه می نویسد! تازه این اولین چیزی است که خدا در عوض این دعا به داعی می دهد. دوم، «وَ مَحَا عَنْهُ سَیِّئَةً»؛ خداوند به ازای این کاری که کرده، یک گناه هم از او پاک می کند و او را از آلودگی معصیت تطهیر می کند. سوم، «وَ رَفَعَ لَهُ دَرَجَةً»؛ از آن طرف نسبت به مقامات معنویه ، یک درجه او را بالا می برد. دعای برای دیگری این سه اثر را دارد. هم پاداش بسیار دارد، هم تطهیر دارد و هم ترفیع مقام و درجه دارد.
بنابر این تأکید بر دعا برای غیر به این جهت است که اثر این دعا برای داعی بیشتر است نسبت به تاثیری که برای مدعوٌّ له دارد. ما با این دعا، بیشتر به دست می آوریم؛ هم از نظر پاداش و حسنه، هم از نظر تطهیر از گناه و هم از نظر مقامات معنویه و ترفیع درجه.
بیاییم امشب بریم در خانه خدا و دستهای نیاز مان را بالا ببریم و بگوییم که پرورگارا! بتصدق این ماہ عظیم امشب تمام مومنین و مومنات را ببخش از آنها درگذر ۔۔۔
🍂🍃🌸🍂🍃🌸
🍂🍃🌸🍂🍃🌸
🍂🌸🍂
🌸
📛زود قضاوت نکنیم ❗️
✳️👈🏻هیزم شکن صبح از خواب بیدار شد و دید تبرش ناپدید شده.
شک کرد که همسایه اش آن را دزدیده باشد برای همین تمام روز او را زیر نظر گرفت.
✴️👈🏻متوجه شد همسایه اش در دزدی مهارت دارد
مثل یک دزد راه می رود مثل دزدی که می خواهد چیزی را پنهان کند پچ پچ میکند.
❇️👈🏻آن قدر از شکش مطمئن شد که تصمیم گرفت به خانه برگردد لباسش را عوض کند و نزد قاضی برود.
اما همین که وارد خانه شد تبرش را پیدا کرد. زنش آن را جابه جا کرده بود.
💟👈🏻مرد از خانه بیرون رفت و دوباره همسایه را زیر نظر گرفت: و دریافت که او مثل یک آدم شریف راه می رود حرف می زند و رفتار می کند!
🌸
🍂🌸🍂
🍃🍂🌸🍃🍂🌸
🍃🍂🌸🍃🍂🌸
🍂🍃🌸🍂🍃🌸
🍂🍃🌸🍂🍃🌸
🍂🌸🍂
🌸
✨ختم بسيارمجرب از شيخ بهائي✨
📚دانشمند محترم آقاى شيخ محمد رازى مى نويسد: به نقل از حجة الاسلام و المسلمين آقاى حاج سيد نورالدين آية الله زاده ميلانى
، از ايشان شنيدم كه آقاى ياسرى فرمود در ورقه اى ختمى را با آداب آن ديدم كه از قول شيخ بهايى قدس سره نوشته است: هر كس اين عمل را در طول ده روز انجام دهد به اين ترتيب كه روز جمعه شروع و تا ده روز پايان آن روز يكشنبه مى شود، اگر مطلب و حاجتش برآورده نشود مرا لعنت كند، روزى صد بار بگويد: بسم الله الرحمن الرحيم يا مفتح الابواب يا مقلب القلوب و الابصار و يا دليل المتحيرين و يا غياث المستغيثين توكلت عليك يا رب فاقض حاجتى واكف مهمى و لا حول و لا قوة الا بالله العلى العظيم و صلى الله على محمد و اله اجمعين
🌸
🍂🌸🍂
🍃🍂🌸🍃🍂🌸
🍃🍂🌸🍃🍂🌸
💠قوت غالب در فطریه
💬سؤال:
کسی که در طول سال، بیشتر برنج استفاده می کند تا نان، آیا باید سه کیلو برنج یا مبلغ آن را برای فطریه بدهد؟
✅ پاسخ:
فطریه اگر از گندم، جو، خرما، برنج و مانند اینها یا پول هر کدام داده شود، کفایت می کند و منحصر به قوت غالب شخص نیست.
🌙🌙🌙🌙🌙🌙🌙🌙🌙🌙🌙
💠 پرداخت زکات فطره به فقیر گناهکار
💬 سؤال:
چه گناهانی موجب می شود، پرداخت زکات فطره به فقیر گناهکار، جایز نباشد؟
✅ پاسخ:
به طور کلی، احتیاط واجب آن است که زکات فطره به فقیر شیعه داده شود. و احتیاط واجب آن است که به شراب خوار و کسی که آشکارا گناه کبیره انجام می دهد، فطریه داده نشود.
🌘🌘🌘🌘🌘🌘🌘🌘🌘🌘🌘
💠 پرداخت فطریه به سادات
💬 سوال:
آيا غير سادات ميتوانند به سادات فطريه بدهند؟
✅ پاسخ:
کسی که سیّد نیست نمی تواند به سیّد فطره بدهد حتی اگر سیّدی نانخور او باشد نمی تواند فطره او را به سیّد دیگر بدهد.
🔹 زكات فطره (فطريه) صدقه واجب نام دارد.
🔸دادن صدقه مستحبي به سيد فقير اشكال ندارد.
🔹سيد نمى تواند از غير سيد زكات بگيرد.
📚 توضيح المسائل 16مرجع، م 2009
🌜🌜🌜🌜🌜🌜🌜🌜🌜🌜🌜
💠فطریه جنین
💬سؤال:
آیا برای جنین لازم است فطریه پرداخت شود؟
✅پاسخ:
فطریه جنین واجب نیست.
🌙🌙🌙🌙🌙🌙🌙
💠مصرف زکات فطره
💬سؤال:
زکات فطره در چه راهی باید مصرف شود؟
✅پاسخ:
مصرف فطریه همان مصرف زکات است؛ ولی احتیاط این است که به فقرای مومن داده شود.
انسان می تواند زكات را در مواد ذیل مصرف كند:👇
۱- فقیر: و آن كسی است كه مخارج سال خود و عیالاتش را ندارد و كسی كه صنعت یا ملك یا سرمایه ای دارد كه می تواند مخارج سال خود را بگذراند، فقیر نیست.
۲- مسكین: و آن كسی است كه از فقیر سخت تر می گذارند.
۳-تحویل نماینده: كسی كه از طرف امام علیه السلام یا نایب امام مأمور است كه زكات را جمع و نگهداری نماید و به حساب آن رسیدگی كند و آن را به امام علیه السلام یا نایب امام یا فقرا برساند.
۴-بدهکار:بدهكاری كه نمی تواند قرض خود را بدهد.
۵- سبلالله: یعنی كاری كه مانند ساختن مسجد، منفعت عمومی دینی دارد، یا مثل ساختن پل و اصلاح راه كه نفعش به عموم مسلمانان می رسد و آنچه برای اسلام نفع داشته باشد به هر نحو كه باشد.
۶- ابن السبیل:یعنی مسافری كه در سفر در مانده شده.
مسابقه اسب سیاه و سفید!!!
دو نفره نشسته بودن پای تلویزیون و مسابقه اسب سواری رو تماشا میکردند، گفتند بیا شرط بزنیم سر یک میلیون تومن که کی میبره. یکی روی اسب سفید شرط بست و یکی روی اسب سیاه.
اسب سفید برنده شد و طرف بازنده یه تومن رو داد بهش
اونیکه برنده شده بود کمی با خودش کلنجار رفت و گفت نه نمیتونم اینو قبول کنم، رفیقش گفت چرا؟ گفت: آخه من این فیلم رو سه بار دیده بودم! رفیقش گفت نوش جونت، من ۵ بار دیده بودم، گفتم شاید این بار برنده بشه!
دقیقا ما هم همینیم روی اسب سیاه مدام شرط میبندیم و میگیم شاید ما فرق کنیم و درست دربیاد. اما خدا روشن و واضح میگه مگه نمیبنی انسانهای قبل از خودت رو؟
نمیشه که تو ظلم کنی و حق مردم رو بخوری و تهش تو هم برنده بشی
CamScanner ۰۴-۰۷-۲۰۲۴ ۲۲.۴۰.pdf
1.61M
دعا و اعمال شب ۲۸ ماه رمضان👆👆👆👆
به همراه معنی
برگرفته از کتاب اقبال سید بن طاوس
این دعاها در مفاتیح نیست، حتما بخوانید 👆👆👆👆👆👆
🌙نماز شب بیست و نهم #ماه_رمضان
🔆از امام علی علیه السلام روایت شده است:
🌾أَنَّهُ سَأَلَهُ عَنْ فَضْلِ شَهْرِ رَمَضَانَ وَ عَنْ فَضْلِ الصَّلَاةِ فِيهِ فَقَالَ مَنْ صَلَّى فِي اللَّيْلَةِ تِسْعٍ وَ عِشْرِينَ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ- رَكْعَتَيْنِ بِفَاتِحَةِ الْكِتَابِ وَ عِشْرِينَ مَرَّةً قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ- مَاتَ مِنَ الْمَرْحُومِينَ وَ رُفِعَ كِتَابُهُ فِي أَعْلَى عِلِّيِّين.
👈که از فضایل ماه رمضان فضایل نماز در آن از ایشان سوال شد. ایشان فرمودند هر کس در شب بیست و نهم ماه رمضان دو رکعت بخواند "سوره حمد یک بار و سوره توحید بیست بار"، از مرحومین حساب شده و نامه ی عمل او را به اعلی علّییّن می برند.
📘منبع: کتاب وسائل الشیعه
🔶🔹🔹🔶
AUD-20220429-WA0139.mp3
3.89M
🔰 شرح و تفسیر #ادعیه_روزانه ماه رمضان
💠 دعای روز 28
🎤 با بیان شیرین آیت الله مجتهدی تهرانی رحمت الله علیه
👌 به همراه بیان یک نکته شرعی مورد توجه در #ماه_رمضان
CamScanner ۰۴-۰۷-۲۰۲۴ ۲۲.۴۳.pdf
3.09M
دعای روز 28ماه رمضان👆👆👆👆
به همراه معنی
برگرفته از کتاب اقبال سید بن طاوس
این دعاها در مفاتیح نیست، حتما بخوانید 👆👆👆👆👆👆
🌹🍃آداب دعا كردن در روايات🍃🌹
🌺امام صادق(عليه السلام) مى فرمايد:
🔹«إِيَّاکُمْ أَنْ يَسْأَلَ أَحَدٌ مِنْکُمْ رَبَّهُ شَيْئاً مِنْ حَوَائِجِ الدُّنْيَا وَالاْخِرَةِ حَتَّى يَبْدَأَ بِالثَّنَاءِ عَلَى اللهِ وَالْمِدْحَةِ لَهُ وَالصَّلاَةِ عَلَى النَّبِيِّ وَآلِهِ ثُمَّ الاِْعْتِرَافِ بِالذَّنْبِ وَالتَّوْبَةِ ثُمَّ الْمَسْأَلَةِ
🔸مبادا هيچ يک از شما از خدا درخواستى کند مگر اينکه نخست ؛ حمد و ثناى او را بجا آورد صلوات و درود بر پيغمبر و آلش بفرستد سپس به گناه خود نزد او اعتراف (و توبه) کند آنگاه دعا نمايد».
📚مستدرک الوسایل ج 5, ص 216
🍃✨
✨🍃🌹
🍂🍃🍂🍃
🌹🍃✨🌹✨🍃
🍂🍃🌸🍂🍃🌸
🍂🍃🌸🍂🍃🌸
🍂🌸🍂
🌸
امام جعفرصادق (عليهالسلام)»:👇
هُوَ المُفرِّجُ الكُرَبِ عَن شيعَتِه بَعد ضَنكٍ شَديدٍ وَ بَلاءٍ طَويل.
تنها او (مهدي(عليهالسلام)) است که پس از دورانهاي طولاني بلاخيز و تنگناهاي طاقتفرسا، غمها و گرفتاريها را از دل شيعيانش برطرف مينمايد.
📚 (الزامالناصب، ص ١٣٨)
🌸
🍂🌸🍂
🍃🍂🌸🍃🍂🌸
🍃🍂🌸🍃🍂🌸
ان شاالله با مدد از خداوند متعال✨
بعد از ماه مبارک رمضان🌙
متدِ صدا سازی: [ CVT] را به شکل رایگان💸‼️
در اختیار عزیزان و علاقه مندان به فراگیری صدا سازی قرار دهد👌🏻💯
آکادمی نفس، علمی ترین کانال صداسازی در ایتا✅
آرزوی ما، تحقق رویاهای شماست💎
#صدا_سازی
#سُلفژ
#آکادمی_نفس
🎙 @sedasazi_nafas
•┈┈••✾•◈💠◈•✾••┈┈•
#فطریه_مهمان
مهمانی كه #بعد_غروب بيايد، فطریهاش بر عهده صاحب خانه نيست.
#قبل_غروب
#چند_ساعته ميهمانى كه پيش از غروب شب عيد مىآيد و چند ساعت پس از افطارى مىرود:
🔹آیات عظام نوری صافی: واجب است.
🔸بقیه مراجع: واجب نیست.
#ميهمان_یک_شب
ميهمانى كه پيش از غروب شب عيد مىآيد و تا صبح مىماند:
💢آیات عظام سیستانی، وحید، نوری، صافی: واجب است.
💢آیات عظام خامنهای، مکارم، مظاهری، زنجانی: واجب نیست.
#ميهمان_چند_شب
ميهمانى كه پيش از غروب شب عيد در خانه انسان است و چند شب میماند یا مانده است:
🟢آیت الله مظاهری: بر صاحبخانه واجب نيست.
🔵بقیه مراجع: بر صاحبخانه واجب است.
👌 لازم نیست مهمان هنگام غروب در منزل میزبان باشد همینکه گفته شود مهمان است کافیست هر چند در آن لحظه در باغ صاحبخانه یا برای نماز به مسجد رفته باشد.
🕌 اگر شخصى در شب عيد فطر مراسمی در مسجد يا سالن پذيرايى، داشته باشد لازم نیست فطریه شرکت کنندگان را بدهد.
😊 اگر انسان شب عيد فطر ميهمان داشته باشد و صبح متوجه شود كه عيد بوده؛ فطره آنها بر او واجب است و ناآگاهى از رؤيت هلال، تأثيرى در وجوب فطریه ندارد.
🧑🎓فطریه سربازان، دانشجویان و غیره بر عهده دولت نیست و در صورت وجود شرایط بر خودشان واجب است و چنانچه تمكن مالى نداشته باشند، از آنها ساقط است.
📚 رساله مراجع م 1995 تا 1997
💢↶ اعمال شب آخر ماه رمضان
⤵️ شب بسيار مباركى است و براى
اين شب چند عمل وارد شده است:
❶ غسل
❷ زيارت امام حسين علیهالسلام
❸ خواندن سورههاى
«انعام» و «كهف» و «يس»
و گفتن صد مرتبه
《اَسْتَغْفِرُ اللهَ وَ أَتُوبُ إِلَيْهِ》
❹ اين دعا را که شيخ كلينى از امام
صادق علیهالسلام روايت كرده بخواند:
【اَللّٰهُمَّ هَذَا شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِی أَنْزَلْتَ فِيهِ الْقُرْآنَ
وَ قَدْ تَصَرَّمَ وَ أَعُوذُ بِوَجْهِکَ الْكَرِيمِ يَا رَبِّ
أَنْ يَطْلُعَ الْفَجْرُ مِنْ لَيْلَتِی هَذِهِ أَوْ يَتَصَرَّمَ
شَهْرُ رَمَضَانَ وَ لَکَ قِبَلِی تَبِعَةٌ أَوْ ذَنْبٌ
تُرِيدُ أَنْ تُعَذِّبَنِی بِهِ يَوْمَ أَلْقَاکَ】
خدايا اين است ماه رمضان که قرآن را
در آن نازل كردى اينک در حال گذشتن است
و من به ذات كريمانهات پناه میآورم
از اينكه سپيده اين شب طلوع کند
يا ماه رمضان بگذرد و نزد تو برايم
نتيجه كار ناشايست يا گناهى باشد
که بخواهى مرا به سبب آن
روزى که ملاقاتت كنم عذاب نمائى
❺ بخواند:
【یا مُدَبِّرَ الاُموُرِ یا باعِثَ مَنْ فِی القُبُور
یا مُجرِی البُحُور یا مُلَیَّن الحَدیدِ لِداوُد
صَلِّ عَلىٰ مُحَمَّد وَافعَل بی کَذا وَ کَذا】
و به جاى «کذا و کذا» حاجات خود را بخواهد
❻ ماه رمضان را با دعاهاى وداع، وداع گويد:
دعاهائی که شيخ كلينى و شيخ صدوق
و شيخ مفيد و شيخ طوسى
و سيد ابن طاووس نقل كردهاند
و شايد بهترين آنها دعاى چهل و پنجم
صحيفه كامله باشد
⬅️ سيد بن طاووس از امام صادق
علیهالسلام روايت كرده که هر كس در شب
آخر ماه رمضان آن ماه شريف را وداع گفته
و بگويد:
【اَللّٰهُمَّ لا تَجْعَلْهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنْ صِيَامِی
لِشَهْرِ رَمَضَانَ وَ أَعُوذُبِکَ أَنْ يَطْلُعَ فَجْرُ
هَذِهِ اللَّيْلَةِ إِلا وَ قَدْ غَفَرْتَ لِی】
خدايا اين ماه را آخرين بار روزهام
در ماه رمضان قرار مده و به تو پناه میآورم
از اينكه سپيده اين شب سر زند
مگر اينكه مرا آمرزيده باشى
پيش از آنكه سپيده بر آيد حق تعالی
او را بيامرزد و توبه و بازگشت نصيب وى كند
❼ از دعاهای امام سجاد علیهالسلام
در وداع ماه رمضان
【اَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلىٰ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ
وَاكْتُبْ لَنَا مِثْلَ أُجُورِ مَنْ صَامَهُ
أَوْ تَعَبَّدَ لَکَ فِيهِ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ】
بارالها بر محمد و آلش درود فرست
و همانند پاداش آنان كه تا روز رستاخيز
در اين ماه روزه گرفتهاند يا به بندگى
و عبادت تو در آن اقدام كردهاند
براى ما ثبت كن
↲صحیفه سجادیه، دعای ۴۵
✧✾════✾✰✾════✾✧
💢↶ دعا و مناجاتی از صحیفه سجادیه
در باب وداع ماه مبارک رمضان
【وَ أَوْجِبْ لَنَا عُذْرَکَ عَلَى مَا قَصَّرْنَا فِيهِ
مِنْ حَقِّکَ وَ ابْلُغْ بِأَعْمَارِنَا مَا بَيْنَ أَيْدِينَا مِنْ شَهْرِ
رَمَضَانَ الْمُقْبِلِ فَإِذَا بَلَّغْتَنَاهُ فَأَعِنِّا عَلَى تَنَاوُلِ مَا
أَنْتَ أَهْلُهُ مِنَ الْعِبَادَةِ وَ أَدِّنَا إِلَى الْقِيَامِ بِمَا يَسْتَحِقُّهُ
مِنَ الطَّاعَةِ وَ أَجْرِ لَنَا مِنْ صَالِحِ الْعَمَلِ مَا يَكُونُ
دَرَكا لِحَقِّکَ فِى الشَّهْرَيْنِ مِنْ شُهُورِ الدَّهْرِ】
و آنچه از حق تو تقصير كردهایم
عذر ما بپذير و عمر ما را به ماه رمضان
آينده برسان و چون رسانيدى ما را يارى كن
تا عبادتى كه سزاوار تو است به جاى آريم
و به طاعتى كه در خور بزرگى تو است
شبها برخيزيم و از اعمال نيكو آن اندازه
بر دست ما جارى كن كه یک ماهه
وظيفه دو ماه را ادا كنيم
💢↶ نمـاز مهـم و ویـژه ↷💢
شـب آخـر مـ🌙ـاه رمضـان
⬅️ سيد بن طاووس و كفعمى از پیامبر
صلی الله علیه و آله و سلم روايت كردهاند
که فرمودند: هر که در شب آخر ماه رمضان
⤵️ ده رکعت نماز بخواند
◽️۵ نماز دو رکعتی در هر رکعت
🔹⇦ سوره «حمد» یک مرتبه
🔹⇦ سوره «توحید» ۱۰ مرتبه
🔹⇦ و در هر یک از رکوع و سجود
ده مرتبه بگويد:
《سُبْحَانَ اللهِ وَالْحَمْدُ للهِ
وَ لا إِلَهَ إِلا اللهِ وَ اللهُ أَكْبَرُ》
و هنگامی که از ده رکعت فراغت يافت
هزار مرتبه «استغفار» كند
و پس از استغفار سر به سجده گذارد
و در حال سجده بگويد:
【يا حَیُّ يَا قَيُّومُ يَا ذَاالْجَلالِ وَالْإِكْرَامِ
يَا رَحْمَانَ الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ
وَ رَحِيمَهُمَا يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ
يَا إِلَهَ الْأَوَّلِينَ وَالْآخِرِينَ اغْفِرْلَنَا ذُنُوبَنَا
وَ تَقَبَّلْ مِنَّا صَلاتَنَا وَ صِيَامَنَا وَ قِيَامَنَا】
سر از سجده برنمیدارد
مگر آنکه خداوند او را میآمرزد
⬅️ پس پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود:
قسم به کسی که مرا به حق مبعوث فرمود
جبرئیل از اسرافیل از پروردگارش خبر داد
که فرمود:
چنین فردی سر از سجده برنمیدارد
مگر آنکه خداوند او را میآمرزد
و عبادات ماه رمضان را از او
قبول میکند و از گناهانش میگذرد
هر چند هفتاد گناه مرتکب شده باشد
که هر گناه بزرگتر از گناهان بندگان باشد
⬅️ پس پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود:
قسم به آنکه مرا به حق مبعوث فرمود
کسی که این نماز را بخواند
و بدین گونه استغفار کند
خداوند از وی نماز، روزه و عبادات
شبانهاش را میپذیرد و او را میآمرزد
و دعایش را همان لحظه مستجاب میکند
این نماز هدیهای است که به من
و امت من از زن و مرد اختصاص دارد
و خداوند به هیچ کس از انبیاء و غیر ایشان
در قبل از من عطا نفرموده است
↲بحارالانوار، جلد۹۸، صفحه۷۳،۷۴
✍ در صورت امکان
این نماز را انتشار دهید
تا شما هم در ثوابش شریک باشید
🌸🍃🌸🍃
#نصایح_پدر
ﻓﺮﺯﻧﺪﻡ ﺗﻮ ﺭﺍ ﺳﻪ ﻭﺻﯿﺖ ﺩﺍﺭﻡ. امیدوارم ﺑﻪ ﺍﯾﻦ ﺳﻪ ﻭﺻﯿﺖ ﻣﻦ ﺗﻮﺟﻪ ﮐﻨﯽ!
1- ﺍﮔﺮ ﺧﻮﺍﺳﺘﯽ ﻣﻠﮑﯽ ﺑﻔﺮﻭﺷﯽ، ﺍﺑﺘﺪﺍ ﺩﺳﺘﯽ ﺑﻪ ﺳﺮﻭ ﺭﻭﯾﺶ ﺑﮑﺶ ﻭ ﺑﻌﺪ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﻔﺮﻭﺵ!
2- اﮔﺮ ﺧﻮﺍﺳﺘﯽ ﻗﻤﺎﺭ ﺑﺎﺯﯼ ﮐﻨﯽ، ﺳﻌﯽ ﮐﻦ ﺑﺎ ﺑﺰﺭﮔﺘﺮﯾﻦ ﻗﻤﺎﺭ ﺑﺎﺯ ﺷﻬﺮ ﺑﺎﺯﯼ ﮐﻨﯽ!
3- ﺍﮔﺮ ﺧﻮﺍﺳﺘﯽ ﺳﯿﮕﺎﺭ ﯾﺎ ﺍﻓﯿﻮﻧﯽ ﺷﺮﻭﻉ ﮐﻨﯽ، ﺑﺎ ﺁﺩﻡ ﺑﺰﺭﮔﺴﺎﻟﯽ ﺷﺮﻭﻉ ﮐﻦ!
ﻣﺪﺗﯽ ﭘﺲ ﺍﺯ ﻣﺮﮒ ﭘﺪﺭ، ﭘﺴﺮ ﺗﺼﻤﯿﻢ ﮔﺮﻓﺖ ﺧﺎﻧﻪ ﭘﺪﺭﯼ ﺭﺍ ﺑﻔﺮﻭﺷﺪ. ﭘﺲ ﺑﻪ ﻧﺼﯿﺤﺖ ﭘﺪر، ﺁﻥ ﻣﻠﮏ ﺭﺍ ﺳﺮ ﻭ ﺳﺎﻣﺎﻥ ﺩﺍﺩ. ﭘﺲ ﺍﺯ ﺍﺗﻤﺎﻡ ﮐﺎﺭ ﺩﯾﺪ ﺧﺎﻧﻪ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﺯﯾﺒﺎ ﺷﺪﻩ ﻭ ﺣﯿﻒ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﻔﺮﻭﺷﺪ ﭘﺲ ﻣﻨﺼﺮﻑ ﺷﺪ!
ﺑﻌﺪ ﺧﻮﺍﺳﺖ ﻗﻤﺎﺭ ﺑﺎﺯﯼ ﮐﻨﺪ؛ ﭘﺲ ﺍﺯ ﭘﺮﺱ ﻭ ﺟﻮﯼ ﻓﺮﺍﻭﺍﻥ ﺑﺰﺭﮔﺘﺮﯾﻦ ﻗﻤﺎﺭ ﺑﺎﺯ ﺷﻬﺮ ﺭﺍ ﭘﯿﺪﺍ ﮐﺮﺩ. ﺩﯾﺪ ﺍﻭ ﺩﺭ ﺧﺮﺍﺑﻪ ﺍﯼ ﺯﻧﺪﮔﯽ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ! ﻋﻠﺘش را ﭘﺮﺳﯿﺪ ﮔﻔﺖ: ﻫﻤﻪ ﺩﺍﺭﺍﯾﯿﻢ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻗﻤﺎﺭ ﺑﺎﺧﺘﻪ ﺍﻡ! ﺩﺭ ﻧﺘﯿﺠﻪ ﺑﻪ ﻋﻤﻖ ﻧﺼﺎﯾﺢ ﭘﺪﺭﺵ ﭘﯽ ﺑﺮﺩ...
و می خواست ﺑﺎ ﻣﺮﺩ ﭘﻨﺠﺎﻩ ﺳﺎﻟﻪ ﺍﯼ ﮐﻪ ﭘﺪﺭ ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺩﻭﺳﺘﺎﻧﺶ ﺑﻮﺩ ﺩﻭﺩ ﺭﺍ ﺷﺮﻭﻉ ﮐﻨﺪ، ﻭﻟﯽ ﺍﻭ ﺭﺍ ﻧﺰﺩﯾﮏ ﺑﻪ ﻣﻮﺕ ﯾﺎﻓﺖ ﮐﻪ ﺑﺮ ﺍﺛﺮ ﻣﻮﺍﺩ ﻣﺨﺪﺭ اینچنین شده ﺑﻮﺩ!
ﺧﺪﺍ ﺭﺍ ﺷﮑﺮ ﮐﺮﺩ ﻭ ﺑﺮﺍﯼ ﭘﺪﺭ، ﺭﺣﻤﺖ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺭﺍ ﺧﻮﺍﺳﺘﺎﺭ ﺷﺪ.
#استجابت_دعا☘
✍️پیامبر خدا صلى الله عليه و آله:
فردى از شما در حالى كه خوراكش حرام و پوشاكش حرام است، دست به آسمان برمىدارد و «خدايا! خدايا!» مىگويد.
كدام دعا براى چنين كسى مستجاب مىشود⁉️
و كدام عمل او پذيرفته مىشود، در حالى كه از غير حلال انفاق مىكند⁉️
اگر حج گزارد، حجّ حرام مىگزارد،
اگر صدقه دهد،حرامْ صدقه مىدهد،
اگرازدواج كند، با حرام ازدواج مىكند،
اگر روزه بگيرد، با حرام افطار مىكند...
👈 اى واى بر او! نمىداند كه خداوند، پاك است و جز پاك نمىپذيرد.
او خود در كتابش فرموده است: «خدا در حقيقت، از پرهيزگاران مىپذيرد».
📘ارشادالقلوب/ص۶۹
📗مائده/آیه۲۷
╰⊱☘⊱╮ღ꧁🌸꧂ღ╭⊱♥️≺
اشعار وداع (خداحافظی) با رمضان
وداع ماه مبارک رمضان
خداحافظ ای مـاه خوب خـدا
نکـردیـم حـقّ تـو را مـا ادا
خداحافظ ای مـاه جوشن کبیر
ابوحمـزه و افتتـاح و مجیـر
خداحافظ ای دل ز تـو منجلی
خداحافظ ای مـاه مـولا علی
خداحافظ ای روضه های سحر
نـوای خـدا و صفـای سحر
دلم در پـی دیـدن یـار بود
دعـای فـرج قبلِ افطار بود
دو چشم گُهَـربار یادش بخیر
اجـرنا مِنَ النّار یـادش بخیر
چه شبهـا که با ذکر مولا علی
سحـر شـد شب ما همه با علی
چه شور و صفـا بود با چشم تر
کـه قـرآن گرفتیم با هم به سر
دعـا بود و اشک همه بنده ها
شب قـدر ما بود و پرونده ها
گناهان مـا عفـو می شد همه
ولـی بـا دعـای گـل فاطمه
خـدایا گنـاه مـرا پـاک کن
مرا در جـوار علـی خاک کن
ولی حیف این سفره برچیده شد
خوشا حال آنکس که بخشیده شد
💢↶ آمرزش گسترده الهی
در شب آخر مـ🌙ـاه رمضان
⬅️ پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود:
【إِنَّ للهِ تَعَالَى فِی آخِرِ كُلِّ يَوْمٍ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ عِنْدَ الْإِفْطَارِ أَلْفَ أَلْفِ عَتِيقٍ مِنَ النَّارِ فَإِذَا كَانَتْ لَيْلَةُ الْجُمُعَةِ وَ يَوْمُ الْجُمُعَةِ أَعْتَقَ فِی كُلِّ سَاعَةٍ مِنْهَا أَلْفَ أَلْفِ عَتِيقٍ مِنَ النَّارِ وَ كُلُّهُمْ قَدِ اسْتَوْجَبَ الْعَذَابَ فَإِذَا كَانَ فِی آخِرِ يَوْمٍ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ أَعْتَقَ فِی ذَلِکَ الْيَوْمِ بِعَدَدِ مَا أَعْتَقَ مِنْ أَوَّلِ الشَّهْرِ إِلَى آخِرِه】
خداوند در پايان هر روز از ماه رمضان
به هنگام افطار یک میلیون بنده را
از آتش آزاد میكند
و چون شب جمعه و روز جمعه شود
در هر ساعتى از آن یک میلیون نفر را
از آتش آزاد میسازد كه همگى
مستحقّ عذاب میباشند
و چون روز آخر ماه رمضان فرا رسد
خداوند در آن روز به تعداد افرادى كه
از اول تا آخر آن ماه آزاد ساخته
آزاد مینمايد
↲فضائل الأشهر الثلاثة، صفحه۱۲۶،۱۲۷
✧✾════✾✰✾════✾✧
⬅️ حضرت باقر علیهالسلام فرمود:
【إنَّ لِلهِ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى مَلَائِكَةً مُوَكَّلِينَ بِالصَّائِمِينَ يَسْتَغْفِرُونَ لَهُمْ فِی كُلِّ يَوْمٍ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ إلَى آخِرِهِ وَ يُنَادُونَ الصَّائِمِينَ كُلَّ لَيْلَةٍ عِنْدَ إفْطَارِهِمْ: «أَبْشِرُوا عِبَادَ اللهِ فَقَدْ جُعْتُمْ قَلِيلًا وَ سَتَشْبَعُونَ كَثِيراً بُورِكْتُمْ وَ بُورِكَ فِيكُمْ» حَتَّى إذَا كَانَ آخِرُ لَيْلَةٍ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ نَادَوْهُمْ: «أَبْشِرُوا عِبَادَ اللهِ فَقَدْ غَفَرَ اللهُ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ وَ قَبِلَ تَوْبَتَكُمْ فَانْظُرُوا كَيْفَ تَكُونُونَ فِيمَا تَسْتَأْنِفُونَ】
همانا خداوند تبارک و تعالی ملائکهای
دارد که بر روزه داران موکل شدهاند
این ملائکه در هر روز از ماه رمضان
تا آخرش برای روزه داران استغفار میکنند
این ملائکه هر شب هنگام افطار
روزه داران را ندا میکنند
بر شما بندگان الهی بشارت باد
کمی گرسنگی کشیدید و به زودی به مقدار
زیاد سیر خواهید شد با برکت شدید
و به شما خیر و افزونی داده شده است
تا آنکه شب آخر ماه رمضان فرا میرسد
در این شب این ملائکه ندا میکنند
بر شما بندگان الهی بشارت باد
به تحقیق خداوند گناهان شما را آمرزید
و توبه شما را قبول کرد
پس بنگرید که در آنچه میخواهید
آغاز نمائید چگونه خواهید بود
↲بحارالانوار، جلو۹۶، صفحه۳۶۱
✧✾════✾✰✾════✾✧
⬅️ جابر بن عبدالله انصاری از رسول خدا
صلی الله علیه و آله نقل میکند که فرمود:
【أُعْطِيَتْ أُمَّتِی فِی شَهْرِ رَمَضَانَ خَمْساً لَمْ يُعْطَهُنَّ أُمَّةُ نَبِیِّ قَبْلِی وَ أَمَّا الْخَامِسَةُ فَإذَا كَانَ آخِرُ لَيْلَةٍ غَفَرَ لَهُمْ جَمِيعاً أَلَمْ تَرَ إلَى الْعُمَّالِ إذَا فَرَغُوا مِنْ أَعْمَالِهِمْ وُفُّوا】
در مورد ماه رمضان به امت من
پنج چیز عطا شده است که به هیچ امتی
در قبل از من اعطا نشده است
مورد پنجم آن است که وقتی شب
آخر ماه رمضان فرا میرسد
خداوند گناهان همه ایشان را میآمرزد
آیا نمیبینید که وقتی کارگرانی از کار فارغ
میشوند چگونه دستمزد آنها به طور کامل پرداخت میشود؟!
↲بحارالانوار جلد۹۶، صفحه۳۶۵
✍به نقل از خصال
✧✾════✾✰✾════✾✧
⬅️ حضرت صادق علیهالسلام از رسول خدا
صلی الله علیه و آله نقل میکند که فرمود:
【سُمِّیَ شَهْرُ رَمَضَانَ شَهْرَ الْعِتْقِ لِأَنَّ لِلهِ فِی كُلِّ يَوْمٍ وَ لَيْلَةٍ سِتَّمِائَةِ عَتِيقٍ وَ فِی آخِرِهِ مِثْلَ مَا أَعْتَقَ فِيمَا مَضَى】
ماه رمضان را ماه عِتق نیز نامیدهاند
زیرا خداوند در هر روز و هر شب
ششصد بنده را از آتش جهنم آزاد میکند
و در آخر ماه به تعدادی که در گذشته
آزاد نموده است آزاد مینماید
↲بحارالانوار جلد۹۶، صفحه۳۸۱
✍به نقل از کتاب حسین بن سعید