eitaa logo
آرشیو مطالب(سخنرانی)
2هزار دنبال‌کننده
2.1هزار عکس
995 ویدیو
22 فایل
💠 اللّٰهمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّكَ ٱلْفَرَجَ 💠 https://eitaa.com/joinchat/2017460411C29baaffe93 تعرفه وتبلیغات👇🏼👇🏼👇🏼👇🏼 @kianatv ─┅═ ༅✤ ⃟ ⃟ ‌✤༅═┅─ #کانال_آرشیو_مطالب_سخنرانی #احادیث_روایات_صوت_متن_سخنرانی @archive_mataleb_sokhanrani
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
هدایت شده از تمنای فرج💞
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☘نمیدانم از خدا چه میخواهی اما خدا را به این ایام ماتم🖤 قسم میدهم🙏 دلت جز برای حسین ع 🖤 و اهل بیت حسین ع 🖤 عزادار نشود🙏 تقدیم به عزاداران حسینی 🖤 ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‌‌‌‎‌‎‌‌‎‌‌‎‌‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‎‌‌‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‎‌‎‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‌‎‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‌‌‌‎‌‎‌‌‎‌‌‎‌‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‎‌‌‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‎‌‎‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‌‎‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‌‎‌‌‌‎‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‎‌‌‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‎‌‎‌‌‌‎‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‌‎‌‌‌‎‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‎‌‌‎‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‌‌‌‎‌‎‌‌‎‌‌‎‌‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‎‌‌‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‎‌‎‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‌‎‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‌‎‌
﷽؛ ✧ سه شنبه 30 مرداد 1403 🏷میراث دانشمندان 🔅 : ✓ «علما وارثان پيامبرانند؛ زيرا پيامبران درهم و دينار به ارث نگذاشتند، بلكه احاديثى از خويش بر جاى نهادند. پس، هر كس چيزى از اين احاديث را بياموزد، بهره اى فراوان برده است؛ بنا بر اين، بنگريد كه دانش خود را از چه كسى فرا مى گيريد.». ⁙ «العُلَماءَ وَرَثَةُ الأنبِياءِ و ذلكَ أنَّ الأنبِياءَ لَم يُوَرِّثوا دِرهَمَا و لا دينارا، و إنَّما أورَثوا أحاديثَ مِن أحاديثِهِم، فمَن أخَذَ بِشَيءٍ مِنها فقَد أخَذَ حَظّا وافِرا، فَانظُروا عِلمَكُم عَمَّن تَأخُذونَهُ». 📚الکافی: ج ۱ ص ۳۲
🔷 ۲۵۸ - پيامبر اکرم، صلی الله عليه و آله : 🔶 دلى كه در آن حكمتى نيست، مانند خانه ويران است، 🔸 پس بياموزيد و آموزش دهيد، 🔸بفهميد و نادان نميريد. 🔸براستى كه خداوند، بهانه اى را براى نادانى نمى پذيرد. 🔷 قَلْبٌ لَيْسَ فيهِ شَىْ ءٌ مِنَ الْحِكْمَةِ كَبَيْتٍ خَرِبَ فَتَعَلَّموا وَ عَلِّموا وَ تَفَقَّهواوَ لا تَموتوا جُهّالاً فَاِنَّ اللّه َ لا يَعْذِرُ عَلَى الْجَهْلِ 📚 كنزالعمال، ح ۲۸۷۵۰
یا مُصَوِّر/ای تصویرپرداز و ای تصویر گر و چهره پرداز بی همانند هُوَ اللَّهُ الْخَالِقُ الْبَارِئُ الْمُصَوِّرُ(آیه24سوره حشر) اوست خدا ، آفريننده ، نوساز ، صورتگر، وَصَوَّرَكُمْ فَأَحْسَنَ صُوَرَكُمْ و شما را صورتگرى كرد و صورت‏هايتان را نيكو گردانيد ، وَرَزَقَكُمْ مِنَ الطَّيِّبَاتِ ( آیه 64 سوره غافر) و از چيزهاى پاكيزه [اى كه با طبيعت شما هماهنگ است] به شما روزى داد . حق نداریم به هیچ بد قیافه ای بگوئیم؛زشت هستی .چرا که از میان میلیاردها اسپرم، خدای قادر ، هر یک از ما را آفریده است . هرکس هرچه می خواهد باشد ، فلج ،کور ، بدقیافه،منگول و... آفریده ی خداست وهیج کس حق تمسخر و ایراد گرفتن ندارد. گفتنِ "یامُصَوِّر" به همراه ذکر "یا ارحم الرّاحمین" برای زنان باردار در اعطای فرزندی صالح و با کرامت از سوی خداوند متعال موثر است و در طول زندگی تاثیر سخن مادر را برای فرزند زیاد می کند.
یا مانع / ای باز دارنده از بدی ها این ذکر انرژیهای منفی را از انسان دور ساخته و انرژیهای مثبت را جایگزین می سازد. استادم همیشه می گفت: قبل از نماز "یا مانع " را زیاد بگویید تا خدا در برابر عواملی که باعث حواس پرتی شما در نماز می شود ، مانع گردد.
یا دافع / ای مدافع بی پناهان و ای دور کننده ی بدی ها اِنَّ اللهَ یُدافِعُ عَنِ الذِّینَ آمِنُوا (آیه38 سوره حج) بدرستی که خدا از کسانی که ایمان آورده اند دفاع می کند. خدا از چه کسانی دفاع می کند؟ 1- از کسی که از ربا دوری می کند، 2- از کسی که تا صدای اذان را بشنود ، بسوی نماز می شتابد. 3- از کسی که بخیل نیست . (آخرین آیه سوره محمّد درمان بخل می باشد.)
یا رافع / ای بالا برنده و ترفیع دهنده وَ رَفَعنا لَکَ ذِکرَک (آیه4 سوره انشراح) ای محمّد! خدا نام نیکوی تو را در جهان بلند آوازه گردانید. "یا رافع" و "یا ارحم الرّاحمین" ذکری است که انسان را عزیز و توانگر و عزّتمند می سازد. به شرط آن که خیرخواه دیگران باشیم ، نسبت به امتیّازات آنها حسادت نورزیم و بخل را از مجموعه خصوصیّات خویش حذف نمائیم.
یا صانع / ای سازنده چه خلقت عجیب و چه صانع بزرگواری ! صُنْعَ اللَّهِ الَّذِي أَتْقَنَ كُلَّ شَيْءٍ (آیه88 سوره نمل) ساخت وآفرينش خداست كه [خلقت] هر چيزى را محكم و استوار كرده است؛ هر کسی می خواهد در کارهایش عیب و نقص پیش نیاید « یاصانع» بگوید.
یا نافع /ای سود رسان هر سودی که به ما می رسد از جانب خدای کریم است. هر کار نیکی کردیم، بدانیم لطف الهی است. مثلاً اگر نماز مان را اوّل وقت خواندیم یا به یتیمی رسیدگی کردیم، امانتی را به اهلش دادیم ، فوری بگوئیم: "وَما تَوفیِقی اِلاّ بِالله" (آیه 88 سوره هود) و فوری جمله ای را بگوئیم که حضرت موسی علیه السلام در آیه 24سوره قصص بیان کرده اند. و چه هدیه زیبائی نصیبش شد.
یا سامع/ ای شنوا خداوند به موسی و هارون فرمود: قَالَ لَا تَخَافَا إِنَّنِي مَعَكُمَا أَسْمَعُ وَأَرَىٰ( آیه 46سوره طه) نترسيد كه من بى‏ترديد با شما هستم [سخن او و شما را] مى‏شنوم و [اعمالتان را] مى‏بينم . چرا در آیه 61سوره حج ابتدا سمیع آمده است سپس بصیر؟ با تفکری دل نشین به این حقیقت خواهی رسید: " ان الله سمیع بصیر"
یاجامع / ای جمع کننده و ای گِرد آورنده و ای نظم وانسجام دهنده ی خاصِ هر چیز در جای خود. رَبَّنَا إِنَّكَ جَامِعُ النَّاسِ اى پروردگار ما! قطعاً تو گردآورنده همه مردمى لِيَوْمٍ لَا رَيْبَ فِيهِ در روزى كه هيچ شكى در آن نيست، إِنَّ اللَّهَ لَا يُخْلِفُ الْمِيعَادَ مسلماً خدا خُلف وعده نمى‏كند. (آیه 9سوره آل عمران)
یا شافع / ای شفاعت کننده شفاعت فقط با اجازه ی خدا ممکن می باشد. مَنْ ذَا الَّذِي يَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلَّا بِإِذْنِهِ ( بقره /255) کیست که نزد خدا شفاعت کند مگر با اجازه او .
یا واسع /ای کسی که فضل و رحمتت وسیع و گسترده است و ای گشایشگر بی نیاز وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ (آیه 32 سوره نور) خدا به حقیقت ، توانگر و داناست. واسع آن غنی مطلق است که فقر را برطرف می کند و تمام حاجات را برآورده می کند و به رزق وسعت می بخشد. اگر کسی می خواهد در روزی و علم رزق پیدا کند. وخوف وترس را از خود دور سازد. هر روز « یاواسع» را بخواند. به شرط آن که سه خصلت را از خود دور کند: کبر ، حسد و بخل این ذکر، صفت ایثار و توجّه به فقرا و مساکین را در انسان تقویّت کرده و حرص را از او دور می سازد. اِنَّ اللهَ واسِعٌ عَلیِم (آیه 115 سوره بقره ) همانا خداوند وسعت بخش و داناست
یا موسع / ای کسترش دهنده وَالسَّمَاءَ بَنَيْنَاهَا بِأَيْدٍ وَإِنَّا لَمُوسِعُونَ (آیه 47 سوره ذاریات) آسمان را به قدرت بنا كرديم و ما [همواره] وسعت دهنده‏ايم . تا منجمین و ستاره شناسان با خواندن این آیه و تفکر درآن به عظمت قرآن پی ببرند. آیا می دانید تمام سیّارات و ستارگان هر ثانیه به سوی فضای نامتناهی در حرکت هستند ؟
یاربّ / ای پروردگارِ مالک و صاحب و سید و مصلح و نعمت دهنده و مدبّر و مربی الحمد لله ربِّ العالمین (آیه 2 سوره حمد) ستایش خدای را که پروردگار جهانیان است به هنگام گرفتاری با توجّه به ربوبیّت باری تعالی « یا ربّ » خوانده شود. این ذکر برای استجابتِ دعاها خیلی خوب است .
یا الهنا / ای خدای ما و ای معبود اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ (آیه 2 سوره آل عمران) خداى يكتا كه جز او هيچ معبودى نيست ، زنده و قائم به ذات [و مدبّر و برپا دارنده و نگه دارنده همه مخلوقات] است. اله تمام موجودات خداست و موجودیّت تمامی آنها به وجود مطلق او وابسته است. فَإِلَهُكُمْ إِلَهٌ وَاحِدٌ فَلَهُ أَسْلِمُوا وَبَشِّرِ الْمُخْبِتِينَ(آیه 34 سوره حج) پس [بدانيد كه] معبود شما خداى يكتاست ؛ بنابراين فقط تسليم او شويد . و فرمانبرداران فروتن را [به لطف و رحمت خدا] مژده ده .
یا سَیّد / ای سالار ، ای صاحبِ مجد وشرف و بزرگواری
یا مولا / ای سرور و ای سرپرستِ مومنان ! فَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ مَوْلَاكُمْ بدانيد كه خدا سرپرست شماست ؛ نِعْمَ الْمَوْلَىٰ وَنِعْمَ النَّصِيرُ چه نيكو سرپرستی و چه نيكو ياورى ! (آیه 40 سوره انفال) آیه 7 تا 11 سوره محمّد را مطالعه نمایید . چرا که مولای ما خداوند متعال می فرماید: ذَٰلِكَ بِأَنَّ اللَّهَ مَوْلَى الَّذِينَ آمَنُوا وَأَنَّ الْكَافِرِينَ لَا مَوْلَىٰ لَهُمْ اين [پيروزى مؤمنان و نابودى كافران] به سبب اين است كه خدا سرپرست و ياور كسانى است كه ايمان آورده‏اند ، و كافران را سرپرست و يارى نيست .
یا ناصرنا/ای یاور ما و ای خدایی که در همه حال مددکار ما هستی. بَلِ الله تمام وجودم برای خدا ست .قلبم ،چشمانم ، مالم ، اولادم و... مَولاکُم (اکنون که چنین شعوری پیدا کردی) خدا سرپرست و مولای شماست. نتیجه چنین انتخاب زیبائی : وَ هُوَ خَیرُ النَّاصِرین او بهترین یاوران است. (آل عمران 150)
یاحافظ/ای نگهدار و ای حفظ کننده ضمن تلاش وکوشش فردی و جمعی، بیانِ این اسامیِ زیبای خداوند در حل مشکلات بسیار موثر است: فرزند ش دیر به خانه آمد . مادر بی تابی می کرد و می گفت : خدایا همین یک پسر را دارم. صدایش گرفت،قلبش به تپش افتاد و از شدّت فشار عصبی ، سکته کرد . اگر این مادر یک آیه را می دانست . آرامشِ خود را حفظ می کرد و دچار مشکل نمی شد. فَاللهُ خَیرٌ حافِظا خدا بهترین محافظ است . وَ هُوَ اَرحَمُ الرَّاحِمیِن و او از هر کسی مهربانتر است .(یوسف آیه 64)
ای دلیل / ای راهنما هر كس هر روز «يا دَليلَ الْمُتَحَيّرينَ وَ يا غِياثَ الْمُستَغيثين اِغْثِني» بگويد و دو ركعت نماز حاجت بگذارد و طلب مراد كند خداوند حاجتش را روا كند.
یا معین / ای کمک کار و ای یاور کسی که استعانت بجوید. بیان ذکر "یا معین" در گشایش گره از کارها و گشودن بخت مفید است. یا مُعینَنا ! یا مُعینَ الْضُعَفاَّءِ ! ای یاور ما! ای یاری کننده ی ضعیفان! یا مُعینَ مَنْ لا مُعینَ لَهُ ! ای کمک حال آن کس که کمکى ندارد یا مُعینَ مَنِ اسْتَعانَهُ ! ای مدد رسان به کسی که یاوری ندارد یا معینی عند مفزعی! ای یار و یاورم در درماندگی و بیچارگی
یا حبیب / ای محبوب قلوب قرآن در مورد موسی می فرماید: وَأَلْقَيْتُ عَلَيْكَ مَحَبَّةً مِّنِّي وَلِتُصْنَعَ عَلَىٰ عَيْنِي (آیه39 سوره طه) و محبوبيّتى از سوى خود بر تو عطا کردیم تا [همگان به تو علاقه و محبّت ورزند و آنچه را انجام دادم براى اين بود كه] با مراقبت كامل من پرورش يابى . ذکر "یا حبیب" برای عزیز شدن نزد خدا و جلب محبّت دیگران توصیّه می شود.
یا طبیب / ای طبیب وشفا دهنده ی ما ! وقتی مریض می شویم چه کسی مارا شفا می دهد؟ آیا غیر ازآن طبیبی که حتی قبل از بروز مرض بدن ما راآماده نموده تا با آن مرض مبازره نماید. وَإِذَا مَرِضْتُ فَهُوَ يَشْفِينِ(آیه 80 سوره شعرا ) و هنگامى كه بيمار مى‏شوم، شفايم مى‏بخشد. هنگامی که به بالین مریض می رویم با سه اسم نیکوی الهی روحیّه او را تقویت کنیم : " یاطبیب"و " یا شافی" و"یا سلام "