✅ آیت الله مجتهدی تهرانی (ره) :
✍ داشتن ثروت و مال هم گرفتاری است. دارایی گرفتاری است. در روز قیامت انسان قدم از قدم برنمی دارد مگر اینکه باید جواب چند سؤال را بدهد: اول از عمر سؤال می کنند که آن را در چه راهی صرف کردی؟
بعد از جوانی سؤال می کنند که آن را چگونه گذراندی؟
بعد از مال سؤال می کنند که آن را در چه راهی صرف کردی؟
🔹 بعضی ها جوانی خود را به بدی و نا اهلی سپری می کنند، پیر که می شوند به مسجد می آیند در حالیکه :
☘ در جوانی پاک بودن شیوه پیغمبریست
☘ ورنه هر گبری به پیری می شود پرهیز گار
گبر یا آتش پرست هم می تواند سر پیری پرهیزگار بشود ، ولی فایده ای ندارد تا جوان هستی بیا .
✅مرحوم آیت الله خسروشاهی:
✍استاد ما مرحوم علامه طباطبایی در ایام محرم و صفر، تسبیح از دستشان نمیافتاد.
مینشستیم پهلوی ایشان، اگر سوالی نداشتیم، نیم ساعت، یک ساعت، تا آخر مجلس، همهاش ذکر میگفتند. همهاش مشغول به لعن و سلام در زیارت عاشورا بودند.
ایشان میفرمودند: هر کسی که معارف اسلامی، ذوقی، معرفتی، شهودی، به دست آورده، بزرگان ما گفتهاند که زیر قبه امام حسین (علیهالسلام) به دست آورده است.
ضمن عرض سلام و آرزوی سلامتی و طول عمر خدمت کاربران وذاکرین محترم🙏🌺
❤️ از شما به واسطه ی قلب مهربان و دستان پر مهرتان درخواست کمک برای بیماران مستمند را داریم🙏🌺
🔰یک خانم مستمند سکته مغزی کرده وامشب بستری شد در بیمارستان
خواهشمندم کمک بفرمایید
🙏🌺از شما خیرین محترم خواستاریم تا در صورت امکان ما را از کمک خود محروم نکنید.
💳بانک ملی شعبان پور
6037998105409568
خواهشمندم کمک های نقدی تان را به این کارت واریز کنید تا هم دردی از دردمندان کم شود و هم توشه ای برای آخرت شما🙏🌺🌺
جزاکم اللّٰه خیرا کثیرا
خادم شما شعبان پور
May 11
فضیلت و اعمال ماه مبارك رجب
ماه رجب و ماه شعبان و ماه رمضان شرافت زیادی دارند و در فضیلت آنها روایات بسیاری وارد شده است.
از حضرت رسول صلي الله علیه و آله روایت شده كه: ماه رجب ماه بزرگ خدا است و ماهي در حرمت و فضیلت به آن نميرسد و جنگیدن با كافران در این ماه حرام است و رجب ماه خدا است و شعبان ماه من است و ماه رمضان ماه امت من است كسي كه یك روز از ماه رجب را روزه دارد موجب خشنودي خدای بزرگ میگردد و غضب الهي از او دور گردد و دري از درهاي جهنم بر روي او بسته گردد.
از حضرت موسي بن جعفر علیهماالسلام روایت است كه: هر كس یك روز از ماه رجب را روزه بگیرد، آتش جهنم یك سال، از او دور شود و هر كس سه روز از آن را روزه دارد بهشت او را واجب گردد.
و همچنین فرمود كه: رجب نام نهري است در بهشت از شیر سفیدتر و از عسل شیرینتر. هر كس یك روز از رجب را روزه بگیرد البته از آن نهر بیاشامد.
از حضرت صادق علیه السلام روایت است كه حضرت رسول صلي الله علیه و آله فرمود كه: ماه رجب ماه استغفار امت من است پس در این ماه بسیار طلب آمرزش كنید كه خدا آمرزنده و مهربان است و رجب را "أصب" ميگویند زیرا كه رحمت خدا در این ماه بر امت من بسیار ریخته ميشود پس بسیار بگوئید: «أَسْتَغْفِرُ اللهَ وَ أَسْأَلُهُ التَّوْبَةَ».
و ابن بابویه به سند معتبر روایتی نقل كرده است كه گفت: رفتم به خدمت حضرت صادق علیه السلام در اواخر ماه رجب كه چند روز از آن مانده بود چون نظر مبارك آن حضرت بر من افتاد فرمود كه آیا در این ماه روزه گرفتهاي؟ گفتم نه والله اي فرزند رسول خدا. فرمود كه آنقدر ثواب از تو فوت شده است كه قدر آن را به غیر خدا كسي نميداند به درستي كه این ماهي است كه خدا آن را بر ماههاي دیگر فضیلت داده و حرمت آن را عظیم نموده و براي روزه داشتن آن گرامي داشتن را بر خود واجب گردانیده است.
پس گفتم یابن رسول الله اگر در باقیمانده این ماه روزه بدارم آیا به بعضي از ثواب روزهداران آن نائل ميگردم؟ فرمود: اي سالم هر كه یك روز از آخر این ماه را روزه بدارد خدا او را ایمن گرداند از شدت سكرات مرگ و از هول بعد از مرگ و از عذاب قبر و هر كه دو روز از آخر این ماه روزه دارد بر صراط به آساني بگذرد و هر كه سه روز از آخر این ماه را روزه دارد ایمن گردد از ترس بزرگ روز قیامت و از شدتها و هولهاي آن روز و برات بیزاري از آتش جهنم به او عطا كنند. و بدان كه از براي روزه ماه رجب فضیلت بسیار وارد شده است
و روایت شده كه اگر شخصی قادر بر آن نباشد
هر روز صد مرتبه این تسبیحات را بخواند تا ثواب روزه آن را دریابد: سُبْحَانَ الْإِلَهِ الْجَلِیلِ سُبْحَانَ مَنْ لا یَنْبَغِي التَّسْبِیحُ إِلا لَهُ سُبْحَانَ الْأَعَزِّ الْأَكْرَمِ سُبْحَانَ مَنْ لَبِسَ الْعِزََّ وَ هُوَ لَهُ أَهْلٌ
منه گناهکارم دعاکنیدالتماس دعا🤲
سلام علیکم عزیزانم
همین الان به بنده اطلاع دادند
خواهراستاد خانم غلامی سکته قلبی کردند
ازشما عزیزانم التماس دعا دارم
براشفای همه ی مریضان وشفای خانم فاطمه غلامی حدیث کسا وحمد شفا تلاوت کنید🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲
شعبان پور
برای شفای مریض ان شاالله🤲
اللهم اجعلنی فی درعک الحصینه التی تجعل فیها من ترید... ترجمه:خداوندا مرا در زره نگهدارنده و قویه خود،که هر کس را بخواهی در آن قرار میدهی قرار ده🙏
#اهمیت_لیلهالرغائب
#منبرک_بین_الصلاتین
┅┅❅❁❅┅┅┄
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
در آستانه شب جمعه و لیله الرغائب هستیم چون یکی از اعمال آن روزه گرفتن روز پنجشنبه است لازم دانستم زودتر به این مطلب اشاره ای بشود.
کلمه «رغائب» جمع «رغیبه» به معنای چیزی که مورد رغبت و میل است و نیز به معنای عطا و بخشش بسیار است و معنای اول «لیله الرغائب» یعنی شبی که توجه به عبادت و بندگی در آن فراوان است و انسان در این شب تمایل زیادی به رفتن به در خانه خداوند و ارتباط و انس با خالق خویش دارد.
معنای دوم، «لیله الرغائب» یعنی شبی که در آن عطاء و بخشش خداوند فراوان است و انسانها با رو آوردن به درب پر مهر خداوندی و خاکساری در برابر عظمت حق، شایسته دریافت عطا و بخشش بی کرانه حضرت حق میگردند و بر اساس روایاتی که درباره فضیلت و برکت این شب مطرح شده است هر دو معنا درست و صحیح تلقی میشود.
پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) نیز در بیان عظمت و اهمیت ماه رجب میفرمایند: خداوند متعال در آسمان هفتم فرشتهای به نام داعی قرار داده است هرگاه ماه رجب فرا رسد آن فرشته دعوت کننده هر شب تا به صبح گوید: خوشا به حال کسانی که به ذکر الهی مشغولند خوشا به حال کسانی که با میل و رغبت تمام رو به سوی درگاه خدا آرند و خداوند میفرماید: من همنشین کسی هستم که با من همنشین باشد و مطیع کسی هستم که فرمان مرا ببرد و آمرزندهام کس را که از من طلب آمرزش کند این ماه رجب ماه من، بنده هم بنده من و رحمت هم از آن من است. هر کس مرا در این ماه بخواند پاسخ مثبت دهم و هر کس از من چیزی بخواهد به او عطا کنم و هر کس از من هدایت جوید هدایتش کنم و من این ماه را وسیله ارتباط بین خود و بندگانم قرار دادهام پس هر کس به آن چنگ زند به من میرسد.
رسول خدا (ص) من باب فضیلت و برکت ماه رجب در روایتی دیگر فرمودهاند:
از اولین شب جمعه در ماه رجب غافل نشوید؛ زیرا شبی است که فرشتگان آن را "لیلة الرغائب" مینامند. این نامگذاری به این جهت است که هنگامی که مقداری از شب گذشت، هیچ فرشتهای در آسمانها و زمین نمیماند مگر اینکه در کعبه و اطراف آن جمع میشوند.» إقبال الأعمال (ط - القدیمة)،ج ۲، ص :۶۳۲خداوند به ما توفیق درک فیوضات ماه رجب و اولین شب جمعه را مرحمت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
چه راحت میروم سمت معصیت
حتی زمانی که تومیبینی مرا ..
خسته نشدیم ، راحت اهل دروغ شدهایم ..
چون به وقتش خوب به حرف نفس
گوش میدهیم ..
نفسی که هنوز گناه نزدش معطر است
چیزی جز فریب خود ، هیچ معنایی ندارد ..
💠 برخی از احکام روزه ی ماه رجب و شعبان
✅ سؤال: کسی که قضای روزه ماه رمضان بر عهده دارد آیا میتواند روزه مستحبی بگیرد؟
🔹 پاسخ همه ی مراجع:
کسی که روزهی قضای ماه رمضان بر او واجب است، نمیتواند روزهی مستحبی بگیرد (و اگر با داشتن روزه واجب روزه ی مستحبی بگیرد، روزه اش باطل است).
💬 در اعتکاف چه روزه ای باید بگیریم؟؟
✅ پاسخ: کسانی که روز ی قضا به عهده دارند، باید روزه قضا بگیرند.
و اگر روزه قضا ندارند: میتوانند به نیابت از اموات خود روزه ی قضای واجب از طرف آنها بگیرند - و یا اینکه به نیت روزه مستحبی روزه بگیرند.
«(و در روزه اعتکاف) لازم نيست كه روزه، مخصوص به اعتكاف باشد، بلكه هر روزه اى باشد صحيح است؛ مثلًا در ايام اعتكاف میتواند روزه قضا يا نذرى يا استيجارى به جا آورد.(1)
💬 - کسانی که در ماه رجب و شعبان، روزه قضا یا روزه استیجاری میگیرند، آیا به ثواب روزه این ماه ها که در روایات آمده میرسند؟
✅ پاسخ: بله ...
اصل اين است که خود روزه گرفتن در ماه رجب و شعبان يا بسياری از ايام سال فضيلت دارد حتی اگر روزه ای که گرفته می شود روزه واجب باشد.
🔹 در گرفتن روزه واجب، ثواب بیشتری به روزه دار میرسد:
1 - ثوابِ ادای تکلیفی که بر او واجب بوده.
2 - ثوابِ گرفتن روزه در زمانی که فضیلت بسیار زیاد دارد (مانند ماه رجب یا ماه شعبان و یا ...).
📚 منابع :
1 - تحريرالوسيله: ج 1، ص 305؛ / عروة الوثقى: ج 2، ص 250، م 4.
🔹 گفتن عبارت “إِنْ شَاءَ ٱللَّٰهُ” (به معنای “اگر خدا بخواهد”) در فرهنگ اسلامی و قرآن کریم بسیار توصیه شده است، زیرا این عبارت:
۱. تأکید بر اراده الهی و توحید
عبارت “إِنْ شَاءَ ٱللَّٰهُ” نشاندهنده این است که انسان به محدودیتهای خود و وابستگیاش به اراده خداوند آگاه است. خداوند در قرآن کریم میفرماید:
وَلَا تَقُولَنَّ لِشَيْءٍ إِنِّي فَاعِلٌ ذَلِكَ غَدًا إِلَّا أَنْ يَشَاءَ اللَّهُ
(سوره کهف، آیات ۲۳-۲۴)
یعنی: “و هرگز در مورد چیزی مگو که من فردا آن را انجام خواهم داد، مگر اینکه بگویی: اگر خدا بخواهد.”
این آیه تأکید میکند که هر برنامهریزی و عملی از سوی انسان، تنها با اراده خداوند ممکن است.
۲. نشاندهنده توکل و اعتماد به خداوند
وقتی کسی “إن شاء الله” میگوید، یعنی به خداوند توکل کرده و میپذیرد که نتیجه کارها در دست اوست. این گفتار باعث آرامش قلبی و کاهش اضطراب میشود، زیرا فرد میداند که خداوند از او بهتر میداند و مصلحت را رقم میزند.
۳. پرهیز از غرور و تکبر
گفتن “إن شاء الله” مانع از این میشود که انسان نسبت به تواناییهای خود مغرور شود و تصور کند که همه چیز تحت کنترل کامل اوست. این عبارت یادآوری میکند که قدرت و علم مطلق تنها در دست خداست.
۴. ادب در برابر خداوند
“إن شاء الله” گفتن نشاندهنده ادب و احترام به خداوند است. این عبارت، حالتی از فروتنی و عبودیت را نشان میدهد که خداوند آن را دوست دارد.
۵. ایجاد یک فرهنگ مثبت در ارتباطات
گفتن “إن شاء الله” میان مسلمانان تبدیل به یک عادت نیکو شده است که علاوه بر یادآوری ایمان به خدا، نشانهای از حسن نیت و امید به تحقق امور است. این فرهنگ مثبت در جامعه باعث تقویت ایمان و ارتباطات انسانی میشود.
بنابراین، گفتن “إن شاء الله” علاوه بر آنکه توصیهای قرآنی است، به تقویت ایمان، توکل، و ارتباط با خدا کمک میکند.