eitaa logo
ارمغان « طب الصحه»
218 دنبال‌کننده
5.7هزار عکس
1.4هزار ویدیو
19 فایل
هوالشافی رویکرد: -توصیه های سلامتی از منظرطب سنتی، اسلامی وایرانی - ارائه محصولات ارگانیک
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
✨✨ کشتی‌ ها به‌خاطر آبی که اطرافشونه غرق نمیشن ؛ بلکه به‌ خاطر آبی که به داخلشون نفوذ می‌کنه غرق میشن .. اجازه نده چیزی که دور و برت اتفاق میفته به درونت نفوذ کنه و تو رو پایین بکشه . 👈 لطفا با دوستان به اشتراک بگذارید 👇 @armaghan_teb_sehha
🔰سلسله بحث ها ی مزاج ها 👇 «مزاج ها اصلی ترین موضوع در طب سنتی ،اسلامی وایرانی است.» 👇 قبلاً مطالب مختلف در این مورد در کانال مطرح شده ، بلحاظ اهمیت موضوع مجددا به آن بطور مفصل ترمیپردازیم.انشاء الله ✅ مزاج چیست؟ ✅ علایم مزاج ها کدامند؟ ✅ ممنوعات هرمزاج ✅غذاهای مناسب مزاج ها چهار محوری است که در هر مزاج بتدریج مورد بحث و بررسی قرار میگیرد. امیداست با شناخت از مزاج خود و غذا و خوراکی ها در سلامتی خود بکوشیم. 💥چند نکته قابل توجه: ۱-باتوجه به علایم مزاج ها نخست هر شخص بایستی مزاج خود و حتی مزاج خانواده خود را تشخیص دهد، و براساس آن سبک زندگی، غذا و خوراک خود را انتخاب کند. ۲- در خانواده ممکن است مزاج ها متفاوت باشد ولی تغذیه یکسان تهیه میشود. چاره کار اینست که ضمن رعایت ممنوعات ( در حدامکان) ، درصورت مغایربودن غذا با مزاج بایستی از مصلحات استفاده کرد. ۳- ممکن است اجباراً بعضی مواقع از ممنوعات استفاده شود.ولی نباید بطور مداوم انجام گیرد.درغیراین صورت سوء مزاج پیدا کرده موجب بیماری میشود. ۴- همیشه در خوردنی ها برضد عمل میکنیم. مزاج سرد باگرمی ها و مزاج گرم با سردیها. مثلا اگرمزاج فردی سرد است در پاییز و زمستان که مزاج این فصول هم سرد است نباید از سردیجات استفاده کند ودر صورت تکرار شخص دچار بیماری می شود. ۵- علایمی که برای مزاج ها گفته میشود ممکن است همه آن ها مشهود نباشد . ۶- آشنایی با مزاج ها رفتارو تعامل ما با افراد با مزاج های مختلف را بهتر و راحت تر میکند.بخصوص در خانواده و زندگی زناشویی خیلی بکار میآید. ‌ 🌸 در خاتمه باید گفت که این سلسله از مباحث در خصوص مزاج ها بطور خیلی مختصر و ساده صرفا جهت آشنایی و استفاده در حد امکان است. بهتر است در این مورد با یک متخصص طب سنتی مشورت شود. 🌸🌺🌸 👈 لطفا با دوستان به اشتراک بگذارید 👇 @armaghan_teb_sehha
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
مزاج بلغمی چیست ؟ ✨✨ ⬅️ غلبه طبع سرد و تر بر بدن را بلغم میگویند . هیکل افرادی که مزاج بلغمی دارند، معمولاً درشت است و افرادی چاق و گوشت بدنشان شل و بدن پر چربی و گوشتی دارند ⬅️ بلغم همان سيستم ايمنی بدن و از جنس آب و سرد و تر است. ✨✨ ⬅️ از علل شیوع بلغم: # شروع فصل زمستان ،سن کودکی و پیری و اضافه وزن زیاد غذاهای تر و سرد (ماهی، ماست و…) ها سعی کنند از هشت ساعت بیشتر نخوابند ✨✨ ⬅️ علائم غلبه مزاج بلغم 🔸هیکل معمولاً درشت است و افرادی چاق هستند و بدن پر چربی و گوشت بدن شل دارند 🔸پوست سفید رنگ ،سرد و مرطوب و نرم دارند. 🔸موهای کم پشت دارند 🔸دارای خلط پشت گلو ودهانشان مرطوب است 🔸تشنه نمی شوند.وخواب آن ها سنگین و زیاد است. 🔸احساس کسلی و بیحالی دارند. 🔸تمایل به خوردن شیرینی و ادویه جات و گرمی جات دارند. 🔸در فصل زمستان خیلی اذیت می شوند. 🔸مستعد ابتلا به بیماری های روماتیسمی و مشکلات گوارشی هستند. 🔸با خوردن سردی ها دچار مشکل می شوند. 🔸نبض ضعیف دارند. کم انرژی و کم جنب و جوش هستند و در کارها کند هستند. 🔸خیلی دیر عصبانی می شوند. 🔸فراموشکار و کند ذهن هستند. 🔸افراد راحت و بی قید به اکثر مسائل هستند. 🔸معمولا رماتیسم مفصلی دارند. 🔸همه چیز را راحت می گیرند و خود را درگیر نمی کنند. 🔸توان ریسک ندارند ، کم اراده هستند،متاثر از دیگرانند. 🔸میل جنسی کم و توان جنسی کم دارند. 🔸اشتهایشان زیاد نیست و قدرت هضم بالایی ندارند. 🔸سردی و رطوبت بدن توان جنسی آنها را کاهش می دهد. 🔸بلغمی مزاج ها معمولاً افرادی آرام، صبور، تسلیم پذیر و مسالمت جو هستند. 🔸بیشتر دور اندیش و با احتیاط هستند. 🔸در انجام امور از خود شجاعت نشان نمی دهند. 🔸روابط اجتماعی آنان چندان قوی نیست. 🔸از حافظه و قدرت تمرکز بالایی برخوردار نمی باشند. 🔸بی تحرکی و بی حوصلگی سفیدی مو و ریزش مو ✨✨ ⬅️ ممنوعات برای مزاج بلغم سبزی ها : خیار، کدو، چغندر، کاهو، اسفناج، گشنیز، قارچ، خرفه گوشت ها : گاو و گوساله، ماهی، مرغ های پرورشی، بز به ویژه بز پیر، سوسیس، کالباس، همبرگر، سفیده تخم مرغ غلات و حبوبات : کدو، کاهو، کاسنی، نشاسته، تخم خرفه، دانه کدو تنبل، تخم خیار، تخم هندوانه، جو، ماءالشّعیر آجیل و میوه ها :هندوانه، توت فرنگی، کیوی، مرکبات، هلو، انواع آلو ، خیار چاشنی ها و ادویه ها : لیمو امانی، سماق، غوره، سس گوجه فرنگی لبنیات : کشک، شیر، ماست، پنیر تازه، روغن دانه انگور، روغن نباتی، روغن تخم کدو، کره گیاهی نوشیدنی ها و طعم دهنده ها : شربت آلبالو، شربت عناب، شربت لیمو، شربت زرشک، شربت آلو، دوغ، چای بنفشه، ماءالشعیر طبّی، انواع نوشابه ها و سس های صنعتی غذاها : بورانی ماست و اسفناج، خورش آلواسفناج، آش های سردمزاج(رشته، جو، آلو، ماست، دوغ، گوجه و …)، آبدوغ خیار، برنج  آب سرد شامل: آب یخ، آب یخچال و آبسرد کن، آب معدنی و تمام آب های با درجه حرارت کمتر از دمای بدن برای طبع بلغم مضر هستند ✨✨ ⬅️ غذاهای مناسب طبع بلغم سبزی ها و صیفی جات : بادرنجبویه، ترب، تربچه، نعناع، سیر، پیاز، شاهی، تره، ترخون، شنبلیله، مرزه گوشت ها : گوسفند، بزغاله، مرغ محلّی، پرندگان کوچک، شتر و شترمرغ سویق گندم و جو( آن هارا تفت داده پودر کنید) آجیل ها و میوه ها : انگور، خرما، نارگیل، گردو، فندق، موز، سیب شیرین، خربزه غلات، حبوبات و دانه ها : رازیانه، بالنگو، نخود، کنجد لبنیات و روغن ها : پنیر(نک سود با گردو)، روغن کنجد، روغن حیوانی چاشنی ها و ادویه ها : هل، دارچین، زنجبیل، زعفران، زیره، آویشن، پونه کوهی، زنیان، سیاهدانه، مخلوط با نمک قبل از غذا، زیره و مرزه نوشیدنی ها و طعم دهنده ها : شیره انگور، شکر سرخ، عسل، دمنوش های گرم، عرقیات گرم، شربت های با طبع گرم غذاها : آبگوشت با گوشت های لطیف، سوپ با سبزى های گرم مزاج ✨✨ ⬅️ اعمال مفید برای مزاج بلغم حمام داغ صبح ناشتا ،ماساژ بدن با روغن زنجبیل پشت به آفتاب نشستن ، جویدن کندر ، سرمه غذاهای با طبع گرم و خشک برای افراد بلغمی مناسب است، به شرطی که اصل متعادل سازی با مصلحات، رعایت شود. بطور مثال؛ گردو غذای گرم و خشک است، ولی برای افراد بلغمی مصرف گردو را به نسبت پنجاه درصد با پنیر متعادل می کنیم. آبگوشت سنتی با گوشت گوسفند، با دنبه کم و استخوان زیاد، نخود، زرد چوبه زیاد و فلفل سیاه، بدون رب و گوجه فرنگی انواع آش ها و سوپ های ایرانی، با زرد چوبه، فلفل و ادویجات گرم و خشک # بلغم # سرد # تر 👈 لطفا با دوستان به اشتراک بگذارید 👇 @armaghan_teb_sehha
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
مزاج سودا چیست ؟ ⬅️ یک نکته کلیدی که می تواند در فهم عوامل سودازا به ما کمک کند این است که توجّه داشته باشیم سودا در دو مسیر معکوس قابل تولید است؛ مسیر سرمایی و مسیر گرمایی ⬅️ وقتی بدن به هر دلیل، به سردی و خشکی گرایش پیدا کند دچار غلبه سودا خواهد شد و این مساله ای روشن است. امّا در نقطه مقابل، وقتی بدن دچار حرارت بیش از حد یا مستمر غیرطبیعی شود، اوّلا این گرما رطوبت ها را تحلیل خواهد برد و از سویی در نهایت، خود گرما هم به سردی خواهد گرائید و این سرمای نهایی افزایش سودا را رقم خواهد زد. در مقام تشبیه، آتش را درنظر بگیرید که خودش گرم و  خشک است اما نتیجه نهایی اش، خاکستر است که طبعی سرد و خشک دارد. ✅ علائم غلبه مزاج سودا 🔸غلبه سردی و خشکی 🔸تیره شدن و کدورت پوست 🔸ترس، اضطراب، نگرانی 🔸کک و مک و لکه های پوستی 🔸سیاهی زیر چشم 🔸موهای سر کم پشت اما موهای بدن زیاد 🔸علاقه مند به تفکر و عموما درونگرا هستند 🔸اغلب این افراد اندامی لاغر و تکیده ای دارند 🔸ممکن است صورت و چانه کشیده تری نسبت به نُرم جامعه داشته باشند 🔸اشتهای کاذب دارند، یعنی ممکن است علیرغم داشتن اشتهای خوب از افزایش وزن شاکی نباشند. 🔸افراد سوداوی مزاج فکر و خیال زیاد دارند 🔸ممکن است از بی خوابی گلایه باشند 🔸قضاوت گر و زود رنج هستند. ✅ ممنوعات برای مزاج سودا سبزی ها : سیب زمینی، گوجه فرنگی، لوبیا سبز، بادنجان، ریواس، گشنیز، کلم، گل کلم، قارچ، نخود سبز، ترشک گوشت ها : گاو و گوساله، ماهی(همه انواع)، مرغ های پرورشی، بز به ویژه بز پیر، شترمرغ، سیرابی، پاچه، قلوه، سوسیس، کالباس، همبرگر غلات و حبوبات : ذرت، بلال، ارزن، جو، عدس، ماش، نخود فرنگی، برنج، شاهدانه آجیل و میوه ها : لیموترش، آلو، آلبالو، ازگیل، انار ترش، پرتقال، نارنگی، نارنج، لیموترش، گریپ فروت، توت فرنگی، شاتوت، تمشک، تمبر هندی، سنجد، زالزالک، زغال اخته، زرشک، غوره، چغاله بادام، گوجه سبز، بلوط، تمام میوه های ترش، میوه های نارس چاشنی ها و ادویه ها : تمبر هندی، رب، آب لیمو، آب غوره، سرکه، لیمو امانی، تخم گشنیز، سماق، نشاسته لبنیات : کشک، پنیر کهنه، ماست، قره قروط نوشیدنی ها و طعم دهنده ها : آب میوه های ترش، چای به ویژه چای پر رنگ، قهوه، شیر ترش، یخ، ترشی، سس گوجه، شکر سفید غذاها : برنج، خورش بادنجان، آش گوجه ✅ غذاهای مناسب طبع سودا سبزی ها و صیفی جات : بادرنجبویه، ترب، تربچه، نعناع، سیر، پیاز، شاهی، تره، ترخون، شنبلیله، مرزه، شلغم، ترب گوشت ها : گوسفند، بزغاله، مرغ محلّی، پرندگان کوچک، تخم مرغ محلّی عسلی آجیل ها و میوه ها : مویز، کشمش، انار شیرین، انجیر، بادرنجبویه، خربزه، کنگر، آلوی شیرین، فندق غلات، حبوبات و دانه ها : رازیانه، بالنگو، نخود، کنجد، گندم، لوبیا، تخم کافشه لبنیات و روغن ها : پنیر(تازه با گردو)، روغن کنجد، روغن حیوانی، شیر گوسفندی تازه چاشنی ها و ادویه ها : گل گاوزبان، سنبل طیب نوشیدنی ها و طعم دهنده ها : شیره انگور، شکر سرخ، عسل، آب نارگیل غذاها : آبگوشت با گوشت های لطیف، سوپ با سبزى های گرم مزاج، سوپ جوجه یا سوپ گوشت برّه که از مواد گرم و پرانرژى تهیه شده باشد، نخود آب، کباب گوسفندی ✅عوامل تولید سودا چیست ؟ غذاها: تداوم در مصرف غذاهای بسیار گرم: مثل بادمجان و پیاز پخته تداوم در مصرف غذاهای سرد و خشک: عدس، سماق، ترشی ها و …. مصرف غذاهای مانده، سریع پخته شده( غذاهای پخته شده در زودپز و …) و میوه های نارس زندگی درمکان های سرد و خشک یا گرم و خشک معده بسیار سرد یا بسیار گرم، کبد بسیار سرد یا بسیار گرم آسیب های مکرّر موضعی که منجر به خون مردگی شود: مثل بوکسورها بی تحرّکی جسمی: این مساله باعث خفه شدن حرارت غریزی و بروز سردی خواهد شد. بی تحرّکی فکری: راه درمانش مطالعه، تفکّر، بازی های فکری و … است. بی تحرّکی جنسی: به دو حالت ممکن است منجر به افزایش سودا شود. حالت اوّل این است که نه تحریک جنسی وجود دارد و نه تخلیه جنسی حالت دوّم که نسبتا شایع است آن است که تحریک جنسی وجود دارد امّا منجر به تخلیه نمی شود. این حالت اخیر یکی در بین جوانانی که به هر دلیل دیر ازدواج می کنند زیاد دیده می شود و یکی هم در زنانی که همسران شان به دلیل انزال زودرس یا مشکلات دیگر، قادر به ارضاء جنسی ایشان نیستند.  رنگ سیاه تماس مستمر با بوهای بد (مثل کارگران دبّاغی ها) یا بوهای بسیار گرم تماس مستمر با سردی ها: برای مثال، وسواس از سویی یک بیماری سوداوی است و از سویی تماس مستمر با آب، خود باعث تشدید غلبه سودا خواهد شد. تصمیم گیری های سریع به همراه استرس شدید: اسکی، موج سواری، اتوموبیل رانی، موتورسواری 👈 لطفا با دوستان به اشتراک بگذارید 👇 @armaghan_teb_sehha