هدایت شده از اســــاس
📝اصل طراز از مشروطه تا انقلاب اسلامی
🔰اولین گام در پیروزی نهضت مشروطه مهاجرت صغری یا تحصن علما و مردم در حرم عبدالعظیم بود. از جمله مطالبات متحصنین اجرای قوانین اسلام دربارة تمام مردم به یکسان بود. (جهت ملاحظه ناظر: سید جلالالدین مدنی، تاریخ تحولات سیاسی و روابط خارجی ایران، دفتر انتشارات اسلامی، ص ۱۰۶ و علیرضا امینی و ابوالحسن شیرازی، تحولات سیاسی و اجتماعی ایران از قاجار تا رضاشاه، تهران نشر، ص ۱۷۵)
🔰 به دنبال عدم اجرای درخواستهای مردم در مهاجرت صغری، مهاجرت مردم تهران از تمامی طبقات به شهر قم به وقوع پیوست که به مهاجرت کبری مشهور است.
🔰در پی حرکت و اقدام مردم و روحانیت در وقایعی چون مهاجرت صغری و کبری، فرمان مشروطیت از سوی مظفرالدینشاه قاجار در ۱۴ مرداد ۱۲۸۵ صادر شد.
🔰 ازآنجاکه قانون اساسی مشروطه مبتنی بر خواستههای واقعی مردم نبود، تصویب متمم قانون اساسی خواست مشروطه خواهان را تکمیل میکرد که اصول متعددی را در برداشت.
🔰اما مهمترین اصل که با تلاش شیخ فضلالله نوری به متمم اضافه شد، اصل دوم متمم بود. اصلی که با عنوان اصل طراز مطرح میشود، جایگاه احکام شرع را در قانونگذاری مشخص میکند و بهعنوان یک اصل فرا دستوری بر سایر اصول قانون اساسی برتری دارد.
🔰بر مبنای اصل یادشده، انطباق قوانین با احکام شرع در هر عصري برعهده مجتهدین خواهد بود. تعداد این مجتهدین بهصورت تقريبي (کمتر از ۵ نفر نباشد) مشخصشده که به تشخیص علمای اسلام و مراجع تقلید و انتخاب مجلس شورای ملی (بالاتفاق یا بهحکم قرعه) برگزیده میشوند.
🔰شورای نگهبان جلوه تکاملیافته اصل ۲ متمم قانون اساسی مشروطه در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است. در مقایسه شورای نگهبان و هیأت طراز (اصل ۲ متمم) بهعنوان دو نهاد حافظ تقنین مبتنی بر شریعت، ذکر نکاتی ضروری است:
🔹تعداد اعضای هیأت طراز در اصل ۲ متمم اندکی مبهم بین ۵ نفر یا بیشتر بود در حالی که تعداد فقهای شورای نگهبان در قانون اساسی ۶ نفر مقررشده است.
🔸فرایند انتخاب فقهای شورای نگهبان شفافتر و مشخصتر است و برعهده مقام رهبری است.
🔹در اصل ۲ متمم در صورت اختلافنظر بین مراجع و اختلاف مراجع با مجلس شورای ملی در تعيين مجتهدين، راهکاری برای فیصله بخشی به آن روشن نشده است.
🔸طول دوره عضویت هیأت طراز ازآنجاکه هیأت مذکور عضو مجلس شورای ملی بودند همزمان با خاتمه دوره تقنینی مجلس پایان مییافت.
🔹 در قانون اساسی طول دوره عضویت فقهای شورای نگهبان ۶ سال و طولانیتر از یک دوره تقنینی است.
🔸استقلال حقوقی شورای نگهبان نسبت به هیأت طراز توسعهیافته و شورای نگهبان وابسته به اراده مطلق هیچیک از قوای دیگر نیست زیرا تعیین فقهای شورای نگهبان مستقیماً از سوی رهبری صورت میگیرد.
🔹 عزل فقهای شورای نگهبان توسط مقام رهبری امکانپذیر است؛ در حالی که این امکان در مورد اعضای هیأت طراز پیشبینینشده بود.
🔸علاوه بر شرط فقاهت و آگاهی به مقتضیات زمان که از ویژگیهای مشترک هر دو نهاد است، فقهای شورای نگهبان میبایست از شرط اخلاقی عدالت نیز برخوردار باشند.
🔰در عمل اصل دوم متمم قانون اساسی مشروطه جز برههای کوتاه در مجلس دوم آنهم بهصورت ناقص (توسط دو فقیه) اجرا نشد شاید بتوان علت اصلی آن را ضعف در ضمانت اجرا دانست؛ چراکه عدم تشکیل هیأت طراز اختلالی در کار مجلس شورای ملی ایجاد نمیکرد و صرفاً مصوبات مخالف شرع عنوان قانونی نمییافت.
🔰عدم مشروعیت مجلس شورای اسلامی بدون وجود شورای نگهبان ضمانت اجرایی جهت پیشگیری از عدم تشکیل این نهاد است که در قانون اساسی جمهوری اسلامی پیشبینیشده است. بهعلاوه بر مبنای مقدمه قانون اساسی، ولایتفقیه ضامن عدم انحراف سازمانهای مختلف از وظایف اصیل اسلامی خود است که تضمین دیگری در جهت تشکیل رکن حافظ شریعت در قانونگذاری است.
_______________________
@asaas_discourse
اگر امام علی هم در این جامعه بود، عدالت را بیشتر از هر چیزی دنبال میکرد
رهبر معظم انقلاب :
امروز در نظام اسلامی چه چیزی اهمیتش از همه بیشتر و حساسیّت نسبت به آن لازمتر است؟ عدالت. یعنی اگر امیرالمؤمنین (علیه السّلام) در زمان ما و در این جامعه و در میان این مردم حضور میداشت، چه چیزی را بیشتر از همه چیز دنبال میکرد؟ یقیناً عدالت.
عدالت خواستهی یک جماعت خاصّی از مردم یا اهل یک کشور و اهل یک ملت نیست؛ عدالت خواستهی طبیعی و تاریخىِ همهی آحاد بشر در طول تاریخ بشریت است. همان چیزی است که بشر تشنهی آن است و جز در حکومت انبیاء عظام الهی - آنهائی که به حکومت رسیدند - یا اولیاء برجسته مثل امیرالمؤمنین، عدالت به معنای واقعی کلمه اجرا نشده است.
دنیاداران و کسانی که دلهاشان پر از هوس به دنیا و شئون مادی دنیاست، نمیتوانند عدالت را اجرا کنند. اجرای عدالت یک روح غنی، یک ارادهی قوی و یک قدمِ ثابت لازم دارد. ما باید همهی تلاشمان این باشد که بتوانیم در این راه دنبال امیرالمؤمنین حرکت کنیم. اعتراف میکنیم که نخواهیم توانست مثل علی بن ابی طالب، عدالت را اجرا کنیم؛ این را قبول داریم. ماها کوچکتر و ضعیفتریم از آنکه بتوانیم آنجور استوار در مقابل این امواج بایستیم؛ اما بقدر خودمان باید تلاش کنیم.
امیرالمؤمنین از عمّال خود هم مطالبهی عدالت میکرد؛ با اینکه آنها در حد امیرالمؤمنین نبودند. پس تکلیف اجرای عدالت بر دوش ما هم هست؛ باید دنبال بکنیم. این چیزی است که مردم باید بخواهند؛ باید فرهنگ عمومىِ ملت ما بشود. مردم ما باید بیشترین چیزی را که میخواهند، عدالت و انصاف باشد؛ هم در امور داخل کشور، هم در مسائل جهانی.
(۱۳۸۷/۰۴/۲۶)
◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇
همراه ما باشید...⚖📜
@asaas_discourse
AUD-20220420-WA0031.
879.4K
🎙رهبر معظم انقلاب:
مسئولی که به فکر طبقات ضعیف نیست، نمیتواند بگوید امام من علی(ع) است.
۷۲/۱۰/۶
#امام_علی_ع
◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇
همراه ما باشید...⚖📜
@asaas_discourse
1_1472142639.pdf
5.07M
📚 #معرفی_کتاب
جاودانهی تاریخ
(شخصیّت امیرالمؤمنین علی علیهالسلام در بیان حضرت آیتالله العظمی خامنهای)
فصل اولِ کتاب حکایتِ «حیرت» است! حیرت در برابر مردی که به بیان آیتالله خامنهای، «اعجوبهی عالَم» است و «ابعاد شخصیّتیِ نامتناهی» دارد.
فصل دوم حکایت بعضی از اعترافات دشمنان ایشان (همچون معاویه، آلزبیر، عبداللهبنعمر) به فضائل ایشان
فصل سوم نمونههایی از روایات و احادیثی که «در منابع اهلسنت» در فضیلت علیبنابیطالب (علیهالسلام) نقل شده است.
فصل چهارم و پنجم توضیح و شرح دو حدیث شریف از امام حسنمجتبی و امام جعفرصادق (علیهماالسلام) از زبان آیتالله خامنهای
اگر قرار بود اسلام در کالبدِ یک انسان ظاهر گردد، علی(علیهالسلام) آن کالبد بود. فصل ششم شرح این «اسلام مجسَّم» است.
فصل هفتم، شرحی بر «جامعیّت اضداد» امیرالمؤمنین (علیهالسلام)
◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇
همراه ما باشید...⚖📜
@asaas_discourse
🔹انقلاب فرهنگی لازمه ی استقلال فرهنگی🔹
انتشار به مناسبت سالروز انقلاب فرهنگی
انقلاب اسلامی ایران خود یک انقلاب فرهنگی در پاسخ به نیاز های انسان عصر خویش بود،اما انقلاب فرهنگی که در سال 1359 با حکم امام منجر به تشکیل ستاد انقلاب فرهنگی گردید؛دلالت به یک معنای خاص از آن دارد؛انقلاب در عرصه فرهنگ و به نحو خاص در نظام آموزش عالی.انقلاب اساسی در دانشگاه ها از آنجا اهمیت می یابد که دانشگاه محل تلاقی دو عنصر مهم تمدن،علم و نیروی انسانی می باشد.
انقلاب فرهنگی فراتر از اتفاقات خردی از قبیل منازعات گروه های سیاسی در دانشگاه ها و در نهایت تعطیلی دانشگاه ها؛ حامل یک ایده کلان- در واکنش به دانشگاه قبل از انقلاب است که جامعه ایران در آن محلی از اعراب ندارد و با خود تحقیری پروژه آن مدرنیزاسیون وارداتی بدون توجه به مقتضیات کشور است- و آن بومی سازی نهاد علم متناسب با جامعه ایرانی-اسلامی که از بستر آن نهاد های اجتماعی،اقتصاد،سیاسی و مناسبات اجتماعی شکل می گیرد.در این وضعیت انقلاب فرهنگی به دنبال حذف رقبا از ساحت علم نخواهد بود، بلکه با فراهم شدن زمینه پژوهش در منابع اسلامی به دنبال اثبات طرح خویش برای انسان و جامعه بر مدار قرآن و سنت (اصل دوم قانون اساسی) در رقابت با سایر نظریه های علمی است و با تربیت اندیشمندان متعهد بر خلاف گزاره های عصر رنسانس(فاصله مذهب و عمل) کارآمدی دین در تحقق آرمان انسانی را عملی خواهد نمود.
در چنین برداشتی برای تحقق استقلال فرهنگی و بالتبع آن استقلال همه جانبه کشور(بند ج اصل دوم) مستلزم تداوم انقلاب فرهنگی می باشد، چرا که با تغییرات و دگرگونی ها، پرسش انسان نیز پاسخی در خور شرایط زمان و مکان می طلبد و و آن جز از طریق جنبش نرم افزاری و با روش عقلانیت گزینشی در مواجهه با مدرنیته در نهاد علم( حوزه و دانشگاه) محقق نخواهد شد.در همین راستاست که قانون اساسی در اصل سوم وظایفی را از جمله ایجاد محیط مساعد برای رشد فضایل اخلاقی،تعمیم آموزش عالی،تقویت روح بررسی و تتبع و ابتکار در تمام زمینه های علمی، فنی، فرهنگی و اسلامی و تامین خودکفایی در علوم و فنون و صنعت و... جهت تحقق استقلال کشور برای دولت جمهوری اسلامی در نظر گرفته است.
◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇
همراه ما باشید...⚖📜
@asaas_discourse
امیرالمومنین شهید تقابل تاریخی اسلام ناب و اسلام آمریکایی.pdf
369.5K
انتشار به مناسبت شهادت امام علی (ع)
▪️ امیرالمؤمنین شهیدِ تقابل تاریخی اسلام ناب و اسلام آمریکایی ▪️
◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇
همراه ما باشید...⚖📜
@asaas_discourse
835413209762.pdf
406.7K
انتشار به مناسبت شهادت امام علی (ع)
▪️ شاخص حرکت در مدار حکومت علوی ▪️
◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇
همراه ما باشید...⚖📜
@asaas_discourse
🔹برگی از تاریخ🔹
به مناسبت ۴ اردیبهشت ماه، سالروز تاجگذاری رضاشاه
🔻ماجرای تاجگذاری رضاشاه و تغییر سلطنت از قاجاریه به پهلوی:
۳ سال بعد کودتای ۱۲۹۹ رضاخان و سیدضیا الدین طباطبائی علیه حکومت احمدشاه و بعد از فروپاشی کابینه مستوفی الممالک، رضاخان که در آن زمان وزیر جنگ بود با تبلیغ های گسترده، دسیسه چینی و دستاویز قرار دادن ناامنی در کشور، خواهان قدرت و اختیارات بیشتری شد.
سرانجام نیز با وجود مخالفت ها، احمد شاه و مجلس را ناچار به انتخاب خود به نخست وزیری کرد. احمد شاه در سوم آبان ماه ۱۳۰۲ه.ش فرمان نخست وزیری او را صادر کرد و بلافاصله به اروپا رفت تا با این اقدام عملاً کشور را به دست رضاخان بسپارد.
نکته جالب توجه آن است که در این زمان رضاخان با افزایش اقتدار خود علاوه بر نخست وزیری، وزارت جنگ را نیز عهدهدار بود! که این مطلب دست او را برای تبلیغ علیه احمد شاه باز میگذاشت. به عنوان مثال با همکاری عوامل انگلیسی از یک سو چنین تبلیغ می کردند که وضعیت کشور بحرانی و آشفته است و به شاه توصیه میکردند که برای مدتی کشور را ترک کند و از سوی دیگر خروج احمد شاه را از کشور نشانه بی کفایتی و بی علاقه اش به ایران اعلام کردند.
در نهایت نیز رضا خان با اعمال قدرت مجلس موسسان را از هوادارانش پر کرد. مجلس شورای ملی در روز نهم آبان ماه ۱۳۰۴ سلسله قاجار و واگذاری موقت سلطنت به رضاخان را تصویب کرد.
کوشش های شخصیت هایی چون آیت الله مدرس برای جلوگیری از تغییر سلطنت موثر واقع نشد. آیت الله مدرس در حالی که میگفت: ((اگر هزار بار رای بدهید این کار خلاف قانون اساسی است)) مجلس را ترک کرد. و این در حالی بود که بسیاری از یاران قبلی او توسط رضاخان تطمیع یا ترسانده شده بودند.
سرانجام در آذرماه ۱۳۰۴ه.ش مجلس موسسان با اصلاح ۴ اصل از اصول متمم قانون اساسی، سلطنت دائمی را به رضاخان واگذار کرد و در چهارم اردیبهشت ماه ۱۳۰۵ رضاخان به عنوان پادشاه ایران رسما تاجگذاری نمود.
بعدها (یعنی در زمان محمدرضاشاه و در دوران فعالیت گروه فداییان اسلام) استدلال مرحوم مدرس توسط شهید نواب صفوی در دادگاهی که در حال محاکمه شدن بود به شیوه جالبی استفاده شد. در آن زمان که دادستان میگفت: "طبق مواد ۳۱۷، ۳۱۸، ۳۱۹ و ۳۲۰ قانون مشروطه سلطنتی اگر یک نفر یا صد نفر علیه سلطنت قیام کنند محکوم به مرگ هستند." نواب در جواب گفت: "ماده ۳۱۷ تا ۳۲۰ قانون مشروطه سلطنتی که شما می گویید چه زمانی تنظیم شده است؟" گفتند: "در زمان مشروطه." نواب گفت: "قانون مشروطه در چه زمانی تنظیم شده؟" گفتند: "در زمان مظفرالدین شاه." شهید نواب گفت: "شما پسر رضاشاه را بیاورید تا جواب دهد چطور پدرش علیه مشروطه و سلطنت قاجار قیام کرد من هم همان جوابها را می دهم!"
این حرف نواب آن جلسه دادگاه را به تعطیلی کشاند!
منابع:
۱ کتاب سرگذشت دیکتاتور، ساره جمالی زواره، مرکز اسناد انقلاب اسلامی
۲ کتاب حاشیه های مهم تر از متن، محمدعلی الفت پور، مرکز اسناد انقلاب اسلامی
◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇
همراه ما باشید...⚖📜
@asaas_discourse
هدایت شده از اســــاس
روز قدس؛ روز حمایت از مظلومان و مستضعفان
پیام تاریخی امام امت در نام گذاری روز جهانی قدس اقدامی هوشمندانه و مبتکرانه در راستای حمایت از مظلومان و مستضعفان جهان تلقی می شود.
🇵🇸حمایت از مظلومان و مستضعفان از خصایص بارز نظام امت و امامت است؛ دراسلام تابعیت مبتنی بر ایمان و عقیده است از این رو همه مسلمانان یک امت هستند و وظیفه ی دولت اسلامی آن است که اگر ظلمی به آن ها شد درصدد احقاق حقوق آن ها برآید.
🇵🇸پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران که خود به نماد بیداری اسلامی مبدل شده بود، امام خمینی (ره) در نخستین گام به حمایت از مظلومان و مستضعفان جهان برخاستند.
🇵🇸پیام تاریخی امام امت در نام گذاری آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به عنوان روز جهانی قدس، اقدامی هوشمندانه و البته مبتکرانه، ملهم از آموزه های اسلامی « مَنْ أَصْبَحَ لاَ يَهْتَمُّ بِأُمُورِ اَلْمُسْلِمِينَ فَلَيْسَ مِنْهُمْ وَ مَنْ سَمِعَ رَجُلاً يُنَادِي يَا لَلْمُسْلِمِينَ فَلَمْ يُجِبْهُ فَلَيْسَ بِمُسْلِمٍ» قلمداد می شود.
🇵🇸حق محوری، استکبار ستیزی و پیشگام شدن ملت ایران در پاسخ به استغاثه ی ملت فلسطین، رفته رفته موجب الهام سایر ملت ها و تشجیع رهبران ملی آن ها شد. به طوری که امروزه مسلمانان و آزادی خواهان جهان نیز راهپیمایی سالانه روز قدس را ارج می نهند.
🇵🇸از آنجا که نظام حقوقی کشور متاثر از آموزه های اسلام می باشد و در اسلام نیز حمایت از همه مظلومان و مستضعفان مورد تاکید قرار گرفته است فلذا می بایست موضع قوانین و مقررات کشور و در راس آن ها قانون اساسی را در این باره پی گرفت.
🇵🇸قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران را می توان اولین و شاید تنها قانون اساسی درجهان دانست که رسالت خود را تشکیل امت واحد جهانی، استمرار مبارزه در نجات ملل محروم و تحت ستم و تحقق حکومت مستضعفین در زمین معرفی کرده و اصول سیاست خارجی کشور را بر حمایت بی دریغ از مستضعفین جهان استوار نموده است.
🇵🇸اصل ۱۵۲ قانون اساسی، ضمن به رسمیت شناختن نفی هرگونه سلطه پذیری و سلطه جویی، دفاع از حقوق همهی مسلمانان را اساس سیاست خارجی کشور معرفی نموده است.
🇵🇸اصل ۱۵۴ قانون اساسی نیز گویای این نکته است که جمهوری اسلامی ایران سعادت انسان در کل جامعه ی بشری را آرمان خود قرار داده و ضمن حقانی شمردن استقلال، آزادی وحکومت حق و عدل برای همه، از مبارزه حق طلبانه مستضعفین در برابر مستکبرین حمایت می کند.
🇵🇸باری، راهپیمایی سالانه روز قدس اقدامی است در راستای دفاع از حقوق قانونی ملت فلسطین. چرا که اگر مستمراً غاصبانه بودن این عمل یادآوری نشود چنین افاده می شود که گویی عمل آن ها به رسمیت شناخته شده و امکان پیش روی آن ها وجود دارد.
#روز_قدس #فلسطین #قانون_اساسی #اصل_۱۵۲ #اصل_۱۵۴ #القدس_اقرب #دفاع_از_مظلوم_ #نفی_سلطه_پذیری
◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇
ما را دنبال کنید ...⚖📜
@asaas_discourse
🔹فلسطین و ظرفیت های قانونی متروک 🔹
حمایت از مظلومان جهان آرمان والای انقلاب اسلامی است که علاوه بر نمودِ آن در اهداف و نهادبندیهای ابتدای نهضت، در مقدمه، بند۱۶ اصل سوم و اصل یکصد و پنجاه و چهارم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز تبلور یافته است.
از آغاز نیز مسئله فلسطین و حمایت از ملت ستمدیده آن در مقابل رژیم سفاک و جنایتکار صهونیست از جمله مهمترین دغدغه ها،مسائل و مسئولیت های انقلاب اسلامی برشمرده شد و گام و تلاش های متعددی نیز تا کنون در این راستا صورت گرفت.
در حوزه قانونگذاری علاوه بر وجود این اهتمام، اندک تلاش هایی برای کنشگری صورت گرفت که در عمر ۴۰ ساله انقلاب اسلامی و ۴ دهه مسئله محوری این دغدغه،منجر به وضع دو قانون گردید. قانون حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین مصوب ۱۳۶۹/۲/۱۹ و قانون الزام دولت به حمایت همه جانبه از مردم مظلوم فلسطین مصوب ۱۳۸۷/۱۰/۱۱ که در بردارنده تکالیف متعدد و متنوعی برای حمایت از مردم فلسطین هستند.
در قانون الزام دولت به حمایت همه جانبه از مردم مظلوم فلسطین مصوب ۱۳۸۷ تکلیف دولت به پیگیری محاکمه سران رژیم اشغالگر قدس از طریق مجامع بین المللی و در دادگاه دیوان کیفری بین المللی (ICC) و محاکم داخلی کشور به عنوان جنایتکار علیه بشریت و عاملان نسلکشی(ماده ۳)، الزام سازمان صداوسیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به بسیج امکانات خود و ایجاد هماهنگی با «رسانههای مستقل جهانی» و «رسانههای جهان اسلام» برای انعکاس مظلومیت فلسطین و جنایات رژیم غاصب(ماده ۴) و الزام دولت به تمهیدات لازم در جهت جلوگیری از واردات کالاها و انعقاد قرارداد با شرکتهایی که سهامداران اصلی آنها بنگاههای صهیونیستی میباشد(ماده ۵) از جمله تکالیفی ست که در این راستا در نظر گرفته شده است.
و در قانون حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین مصوب ۱۳۶۹ نیز تکالیف متنوع دیگری نظیر حمایت مادی و معنوی از خانوادههای شهداء، جانبازان، اسرا و مفقودین سرزمینهای اشغالی و سایر شهدایی که «از بقیه نقاط جهان» در راه آزادی فلسطین به شهادتمیرسند توسط بنیاد شهید انقلاب اسلامی و بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی(ماده ۳)، الزام وزارتخانههای فرهنگ و آموزش عالی و بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی به اختصاص سهمیه ای «هرساله» جهت تحصیل تعدادی از داوطلبان فلسطینیدر دانشگاههای کشور(ماده ۴) و ممنوعیت هر نوع برقراری رابطه اقتصادی و تجاری و فرهنگی با کمپانیها و مؤسسات و شرکتهای وابسته به صهیونیستها در سطح جهان(ماده ۸) مقرر شده است که تنها نمونه هایی از آنهاست.
اما در صحنه اجرا متاسفانه به علت عدم اهتمام جدی مجریان و غفلت ناظران از نظارت موثر بر اجرای قانون در این سالها، اجرای موثر این قوانین به چشم نمیخورد و عملا به قوانینی متروک تبدیل شده اند.
در ماده ۵ قانون سال ۶۹ هیاتی متشکل از نهاد های مسئول و موثر در اجرای ضوابط قانون پیشبینی شده بود و مقرر شده بود این هیات هر شش ماه گزارش اقدامات به مجلس ارائه کند. در ماده ۶ قانون سال ۸۷ نیز وزارت خارجه مکلف شده است که گزارش اجرای این قانون را «هر دو هفته یکبار» به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ارائه نماید.
اما در عمل تا کنون چه اتفاقی افتاده است؟
در مشروح مذاکرات مجلس شورای اسلامی در این سالها بررسی شود که چه میزان مجالس به این قوانین پرداخته اند؟
در اخبار و مکتوبات جستجو شود چند مرتبه خبری از گزارش وزارت خارجه در اجرای قانون الزام دولت به حمایت همه جانبه از مردم مظلوم فلسطین به کمیسیون امنیت ملی و یا جلسه کمیسیون یا بررسی کمیسیون در اجرای این قانون منتشر شده است؟
متاسفانه کم توجهی دولت ها و نهاد های حاکمیتیِ مسئول نسبت به اجرای ظرفیت های موجود و مفاد این قانون و غفلت ادوار مجلس شورای اسلامی در نظارت موثر بر اجرای این قوانین و مطالبه و بکارگیری ظرفیت ها و اختیارات قانونی خود در این راستا سبب شده است که در عمل شاهد دور افتادگی و فراموشی این ظرفیت های قانونی در حمایت از مردم فلسطین باشیم.
◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇
همراه ما باشید...⚖📜
@asaas_discourse
🔸️آموزه های حقوق عمومی در آیینه نهج البلاغه🔸️
نفس حکومت از دیدگاه امیرالمؤمنین
امیرالمؤمنین علی علیهالسلام حکومت و زعامت را بهعنوان یک پست و مقام دنیوی که اشباع کننده حس جاهطلبی است سخت تحقیر میکند (خطبه 33).
حکومت و زعامت از منظر ایشان وسیلهای برای اجرای عدالت و اقامه حق است؛ «وَ [لَوْ] ما اَخَذَ اللّهُ عَلَى الْعُلَماءِ اَنْ لايُقارُّوا عَلى کِظَّةِ ظالِم وَ لاسَغَبِ مَظْلُوم، لاْقَيْتُ حَبْلَها عَلى غارِبِها، وَ لَسَقَيْتُ آخِرَها بِكَاْسِ اَوَّلِها، وَ لاََلْفَيْتُمْ دُنْياكُمْ هذِهِ اَزْهَدَ عِنْدى مِنْ عَفْطَةِ عَنْز؛ اگر خداوند از دانشمندان عهد و پیمان نگرفته بود که در برابر شکمبارگی هیچ ستمگر و گرسنگی هیچ مظلومی سکوت ننمایند، دهنه شتر حکومت را بر کوهانش میانداختم و پایان خلافت را با پیمانه خالی اولش سیراب میکردم، آنوقت میدیدید که ارزش دنیای شما نزد من از اخلاط بینی بز کمتر است (خطبه 3)».
از این خطبه به خوبى فهمیده مىشود که نفس حکومت براى امام هدف نبوده, بلکه از باب تحقق عدالت، اقامه حق و ازاله باطل به آن مىنگریستند.
#آموزه_های_نهج_البلاغه
#آموزه_های_علوی
◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇
همراه ما باشید...⚖📜
@asaas_discourse
🔸معلمی؛ اشتغالی کلیدی برای رسالتی اساسی🔸
همزمانی روز بزرگداشت مقام معلم با عید بازگشت به خویشتن خویش، تببین رسالت معلمی را هموارتر کرده است.
معلمی جایگاهی اجتماعی است که به صورت آگاهانه و ناخودآگاه در مقام تربیت و هدایت سرمایه های انسانی یک جامعه است.
اگر در پایان ماه مبارک رمضان، پس از یک ماه خودسازی معنوی و تربیت خویش در میدان مبارزه با هواهای نفسانی و چشمپوشی از لذایذ حلال، بازگشت (عید) به فطرت الهی خویش را جشن میگیریم، در روز معلم بر آستان کسانی سر تعظیم فرود میآوریم که رسالت زندگی و جوانی خویش را تربیت و تکامل نسلی آزاداندیش و آگاه قرار دادهاند که باید زیست خدامدارانه را بیاموزد.
خلاصه مأموریت معلمی انسانسازی است و بزرگترین ضربه به این رسالت را، نگاه و عمل کسانی بر این اشتغال مقدس وارد میکنند که این مسند تربیتی کلیدی و حساس را در سطح یک شغل برای امرار معاش تنزل دهند. خواه این افراد اکنون در قامت معلم در مدرسه و حوزه و دانشگاه حضور داشته باشند و خواه افرادی باشند که در لباس سیاستگذار و قانونگذار و برنامه ریز و حتی رسانه، فکر و ذهن معلم را مشغول اولیات معیشت کرده باشند.
تکلیف بینیاز از استدلال دستگاه حکمرانی البته، تأمین مطلوب و کریمانه زیست معلمی است چرا که مربیان اصلی مهمترین سرمایه یک جامعه، نباید درگیر دغدغه اولیات معیشتی خود باشند و لذا مواردی از قبیل تصویب قانون رتبه بندی معلمان و یا پرداخت معوقات و تضمین امنیت شغلی آنها نباید لطف و منت تلقی شود که جبران مافات است.
اما از آن سو کسی که میخواهد لباس معلمی بر تن کند باید نیک بداند که در حال کاسبی از محل انتقال آموخته ها نیست بلکه در جایگاه امامت و هدایتگری انسان قرار گرفته است؛ انسانی که دردانه خلقت است و در حال صیرورت در مسیر خداگونگی.
بر آموزگاران دلباختهی سرآمد معلمان تاریخ امیرالمومنین علی علیه السلام است که این توصیه بیتاریخانقضای ایشان را هماره پیش چشم داشته باشند:
«كسى كه خود را پیشوای مردم قرار داد، بايد پيش از آن كه به تعليم ديگران پردازد، خود را بسازد، و پيش از آن كه به گفتار تربيت كند، با كردار تعليم دهد» ( نهجالبلاغه حکمت ۷۳)
#روز_معلم
◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇
همراه ما باشید...⚖📜
@asaas_discourse