📌 اختصاصی #اسباط
📝 یادداشت| اصول فکری جریان مدعی #اصلاحات/ بخش نخست
1️⃣ شعار قانونگرایی: قانونگرایی از شعارهای محوری جریان اصلاحطلبی بود ولی به مرور معلوم گردید اینان چندان پایبند به این شعار محوری خود نیستند تا آنجا که سعید حجاریان مشاور محمد خاتمی رئیس جمهور میگفت: «من معتقدم در ایران نباید بحث حقوق کرد. کتاب قانون را بگذاریم کنار، کتاب کاغذ است، باید دید واقعاً در صحنه اجتماع چه میگذرد و چه کسی قدرت دارد.»
✍️ اصلاحطلبان در واقع از شعار قانونگرایی استفاده ابزاری برای تخریب جناح مقابل داشتند و در عین حال مدام بر تغییر و اصلاح قانون اساسی نیز تأکید میکردند.
✍️ این جریان اگر واقعاً به این شعار و لوازم آن در همه جا و تحت هر شرایط پایبند میماند، میتوانست یکی از امتیازات مثبت ایشان باشد به همین دلیل طرح اولیه این موضوع با حمایت و تأیید مقام معظم رهبری نیز مواجه شد.
🔹 ایشان در دیداری که با اعضای هیئت دولت در دوم شهریور ۱۳۷۶ داشتند فرمودند: «یکی از شعارهای بسیار خوب جناب آقای خاتمی – که من از اوّلی که آن را از ایشان شنیدم، واقعاً خدا را شکر کردم – مسأله قانونگرایی بود ... میخواهم عرض بکنم که تا لحظه آخر به این شعار تمسک کنید.
✍️ اما مدعیان اصلاحطلبی هرگز به این اصل وفادار نماندند و دائماً شعار تغییر قانون اساسی را سر میدادند؛ زیرا به این نتیجه رسیده بودند که قانون اساسی موجود هرگز دیدگاههای واقعی و منویات ذهنی آنان را عملی نمیسازد.
ادامه یادداشت حجت الاسلام ملکزاده را میتوانید از لینک زیر مشاهده کنید: 👇
#اصلاحات
#خاتمی
#قانون_اساسی
#حجاریان
#قانون_گریزی
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=3179
🆔 @asbaat_ir
✅ آبروی هزارسالهی روحانیت
🎙 حضرت آیت الله #خامنهای:
🔺 من یکوقت خدمت امام عرض کردم که در این انقلاب و در پیروزی آن، تمام ذخیرهی آبروی هزارسالهی روحانیت به کار آمد.
🔺 اینطور نبود که فقط روحانیت نسل حاضر و شخص امام بزرگوار (رضواناللَّهتعالیعلیه) به تنهایی این کار را کرده باشند. آن آبرویی که امام ما پیدا کرد، ناشی از هزار سال سابقهی خوب علمای شیعه در بین مردم بود.
🔺 شیخ طوسی و سیّد مرتضی و علمای بزرگ فیمابین آن دوره تا دورهی ما، هر کدام قطرهیی بر این ظرف آبرو و حیثیت روحانیت شیعه اضافه کردند. مجموع این آبرو به کار آمد، تا این انقلاب پیروز شد. ایشان این حرف را تصدیق فرمودند.
#انقلاب_اسلامی
#امام_خمینی
#روحانیت
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=3195
🆔 @asbaat_ir
پایگاه جریانشناسی اسباط
💢 دانشگاه مفید، جلد دوم مرکز تحقیقات استراتژیک نهاد ریاست جمهوری زمان آقای هاشمی بخش اول/ حجت الاسل
📌 اختصاصی #اسباط
🎙 مصاحبه| دانشگاه مفید مهمترین نماد و مظهر تجددگرایی و روشنفکری دینی در میان روحانیت است
حجت الاسلام والمسلمین لیالی:
1️⃣ به جرأت میتوان گفت، دانشگاه مفید مهمترین نماد و مظهر تجددگرایی و #روشنفکری_دینی در میان روحانیت است؛ البته در ادامه اشاره خواهم کرد که این جریان دانشگاه مفید را باید جریانی خاص دانست که هم با جریان تحجر، هم با جریان التقاط، روشنفکری لائیک و روشنفکری بیدین و هم با جریان سنتی حاضر در #حوزه_علمیه و نهاد مرجعیت و مراجعی که در حوزه علمیه هستند زاویه دارد.
2️⃣ زمانی که آقای موسوی اردبیلی به تهران آمد یک مکتبی را با عنوان مکتب امیرالمؤمنین درست کرد؛ از دل این مکتب، کانون توحید برخاست که الان فعالترین مرکز نشستهای علمی جریان اصلاحطلبان است؛ جالب است که مراسم شبهای قدر، احیا، عاشورا، تاسوعا و مراسم دینی دیگر در همین کانون توحید برگزار میشود و افرادی مانند آقایان #کدیور و #مجتهد_شبستری و دیگر اصلاحطلبان در این مجالس حضور دارند و مطرح میشوند.
#پرونده_ویژه
#دانشگاه_مفید
#موسوی_اردبیلی
🆔 @asbaat_ir
🔹برای شناخت جریانها، حوزهها، موسسات، تشکلها و شخصیتهای حوزوی، پایگاه جریانشناسی #اسباط را دنبال کنید.
🔹اسباط پایگاهی برای معرفی روحانیت #اصیل و #متعهد شیعه و تبیین خط #انحرافی در حوزههای علمیه
🔸ایتا:
🆔 @asbaat_ir
🔸 وبسایت:
🌐 https://www.asbaat.ir/
📌 اختصاصی #اسباط
📝#یادداشت| اصول فکری جریان مدعی اصلاحات
✍️ قدرتطلبی مدعیان اصلاحات آنان را به سمت مواضع متناقض در دورههای مختلف کشاند بطوریکه امروز رسانههای خود این جریان اذعان و اعتراف دارند که دیگر نمیشود با این فضاسازی و شعارها مردم را فریب داد و نتیجه دوباره گرفت! جریان مدعی اصلاحطلبی به رهبری خاتمی دارای اصول فکری خاصی است که بدون توجه به آنها نمیتوان این جریان را شناخت.
✍️ یکی از اعتقادات شاخص جریان اصلاحطلب و از جمله آقای خاتمی، پذیرش نظریه پلورالیسم و اعتقاد به قرائتهای مختلف از دین است این جریان به شدت #پلورالیسم را ترویج میکرد و ادعا مینمود ما نباید به دنبال یک نظر به عنوان نظر نهایی باشیم و به آن ملتزم شویم.
✍️ نگاه نسبیگرایانه و پلورالیستی جریان اصلاحطلب از تساهل و تسامح، تفکر و گرایشی را در جامعه گسترش داد که رنگ و بوی گذر از مرزهای عقیدتی و مقدسات نظام اسلامی را داشت.
✍️ در سایه ترویج تسامح و تساهل، حمله به احکام اسلامی و ایجاد تردید و تشکیک در آنها توسط مطبوعات زنجیرهای دوم خردادی بدون هیچ محدودیتی، احکام قطعی دینی چون «قصاص» به عنوان مجازاتی خشن، غیر انسانی و موهن معرفی شد.
ادامه یادداشت حجت الاسلام ملکزاده را میتوانید از لینک زیر مشاهده کنید: 👇
#اصلاحات
#خاتمی
#تسامح
#تساهل
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=3209
🆔 @asbaat_ir
📌 اختصاصی #اسباط
🎙 مصاحبه| توجیهات و برداشتهای نادرست جریان نواندیشی التقاطی از منابع دینی
حجت الاسلام والمسلمین لونی:
🔹 جریانات حوزه علمیه به دو دسته تقسیم میشود:
1️⃣ جریان اول موجود در حوزه، جریان سنتی است که فراتر از تحجر را هم فرا میگیرد.
2️⃣ گروه دوم هم جریان نواندیشان هستند و این گروه خود به دو دسته تقسیم میشود:
🔺 یک گروه از جریان نواندیش، کسانی هستند که فرایند نواندیشی آنها منطبق با مبانی و اصول و روش های اصیل دینی که از قرآن و سنت و عقل گرفته شده است، میباشد.
🔺 گروه دوم از جریان نواندیشی، جریانی است که نواندیشی التقاطی را ارائه میکند. این گروه، مطالبی را از اسلام و مطالبی را هم از غرب مادیگرا میگیرند. به عبارت دیگر این گروه توجیهگر آنچه که غرب، متناسب با نیاز امروزی خود و مبتنی بر مکتب خود ارائه کرده است میباشند و سعی کردهاند به نحوی دستاوردهای غرب را با اسلام وفق دهند.
🔸 این جریان نواندیش تسلیم دستاوردهای عقل ابزاری غرب هستند. عقل ابزاری غربی، عقلی است که شهودی و متصل به وحی و آسمان نیست.
🔸 جریان فکری نواندیشی التقاطی به مانند اهل استحسان و قیاس، عقل خود را محور قرار میدهند. یعنی به جای این که متعبد محض منابع دینی باشند، دستاوردهای غرب را پذیرفتهاند و هرجایی که عقل ابزاری آنها مخالف با منابع دینی باشد، عقل ابزاری خود را بر منابع دینی، مقدم میدارند. این مسئله به ویژه در مباحث کلان اجتماعی، نمود بیشتری دارد.
متن کامل این مصاحبه را میتوانید از لینک زیر مشاهده کنید: 👇
#نواندیشی
#عقل_ابزاری
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=2903
🆔 @asbaat_ir
📌 اختصاصی #اسباط
📝 #مصاحبه| جریانهای مخالف عرفان در حوزه
حجت الاسلام مظاهری سیف:
✍️ عرفان نظری یکی از شاخههای علوم حکمی اسلامی و از نوع فلسفه است. اگرچه در عرفان نظری درباره دستاوردها و رهاوردهای روش شهودی صحبت میکنیم و تجربههای عارفانه، منبع سازههای ما برای تجزیه و تحلیل است، اما در حقیقت از روش عقلی برای این مطالعات استفاده میشود.
✍️ انجمن حجتیه جدید رسالت خود را این میداند که با شخصیتهای برجسته حوزوی و دینی مقابله کند. آنها میگویند آسیبی که در حوزه باشد از آسیب بیرون حوزه خطرناکتر است و حالا شروع کردند در این فضا کار میکنند و به شدت شخصیتهای عرفانی را زیر سؤال میبرند، تکفیر میکنند و جوسازیهای شدیدی انجام میدهند.
✍️ مخالفان عرفان در مشهد ریشهدارتر و گستردهتر هستند و جوّ عمومی مشهد بیشتر از قم در دستشان است. در قم به سبب وجود شخصیتهای برجستهای که از شاگردان علامه و #حضرت_امام هستند، درسهای فلسفه و عرفان قوی ارائه میشود، یک مقدار برای مخالفان محدودیت وجود دارد و چندان پذیرشی نسبت به افکار آنها وجود ندارد، اما فعالیت آنها بسیار است و بودجههای بسیاری هم دارند؛ هزینه میکنند.
✍️ من در مواردی مطلع هستم که افرادی با پیشینه خارج از کشور، سرمایهگذاری و نظارت میکنند و اگر پولی به دفتر مرجعی میدهند تأکید دارند که بخشی از آن در موضوع مبارزه با تصوف با تأکید بر کوبیدن شخصیتهای برجسته علمی انجام شود.
برای مشاهده کامل متن می توانید از لینک زیر وارد شوید: 👇
#عرفان
#فلسفه
#انجمن_حجتیه
#تصوف
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=2882
🆔 @asbaat_ir
📌 اختصاصی #اسباط
🔺 چند روز پیش آیت الله سید احمد خاتمی، در خطبههای نماز جمعه بیان کرده بود: «ما افتخار میکنیم سرباز نائب امام زمان(عج) و آخوند حکومتی هستیم.»
🔸 این موضوع بهانهای شد تا فاضل میبدی، روحانی اصلاحطلب و عنصر فعال در فتنه 88 در گفتگو با یک روزنامه اصلاحطلب در پوشش دلسوزی برای علما به اظهارات آیت الله خاتمی حمله کند.
🔸 وی در بخشی از این مصاحبه گفته است: اینکه یک آخوند وابسته به حکومت باشد یا خودش را به نوعی وامدار حکومت بداند، با هیچ دلیل و توجیهی نمیتواند اتفاقی مثبت و تاثیرگذار باشد.
📚 این سخنان فاضل میبدی در حالی مطرح شد که حضرت امام(ره) در منشور روحانیت میفرمایند:
🔹 روحانیون و علما و طلاب باید کارهای قضایی و اجرایی را برای خود یک امر مقدس و یک ارزش الهی بدانند و برای خود شخصیت و امتیازی قائل بشوند که در حوزه ننشستهاند بلکه برای اجرای حکم خدا راحتی حوزه را رها کرده و مشغول به کارهای حکومت اسلامی شدهاند.
🔹 اگر طلبهای منصب امامت جمعه و ارشاد مردم یا قضاوت درامور مسلمین را خالی ببیند و قدرت اداره هم در او باشد و فقط به بهانۀ درس و بحث مسئولیت نپذیرد و یا دلش را فقط به هوای اجتهاد و درس خوش کند، در پیشگاه خداوند بزرگ یقیناً مؤاخذه میشود و هرگز عذر او موجه نیست.
#اصلاح_طلبان
#فاضل_میبدی
#روحانی_نما
#منشور_روحانیت
🆔 @asbaat_ir
📌 اختصاصی #اسباط/ به مناسبت سالروز رحلت آیت الله العظمی بروجردی(ره):
✅ آیت الله العظمی بروجردی(ره) در قامت یک مرجع مبارز
🔺 اگرچه تصور ابتدایی از مبنای فکری آیت الله بروجردی (ره) این بود که ایشان اعتقادی به مبارزه با خاندان پهلوی و محمدرضا شاه ندارد، اما هنگامی که به منش سیاسی ایشان و نحوه برخورد با محمدرضا شاه مواجه می شویم این نکته روشن می شود که ایشان در قالب یک مرجع مبارز به پاسداری از حریم تشیع و مکتب امام صادق می کوشید و در این راه زحمات زیادی را متقبل شد.
🔺 برای نمونه می توان به مسأله کشف حجاب و رژه دختران دبیرستانی در مدارس با شورت و بلوز سفید در روز ۱۷ دی (روز آزادی زنان ایران) اشاره کرد که ایشان در واکنش به این مسأله با عصبانیت فرمودند:
«مملکت را برای این میخواهند که دختران مردم را به زور در هوای سرد به خیابانها بکشانند و آنها را آنطور نشان دهند و بگویند اینها از قید اسارت چادر آزاد شدهاند. چه اسارتی؟ چه آزادیای؟ چرا دست برنمیدارید؟ من هم به دولت و شخص شاه چیزی نمیگویم، پدر و مادر اینها مسلمان هستند اینها به من شکایت کردهاند که به داد ما آبرودارها برسید. تکلیف چیست؟ این مملکت میخواهد چه بکند؟»
🔺 این موضع انقلابی و دینی باعث شد شب آن روز جراید نوشتند: «به واسطه سردی هوا رژه دختران در روز ۱۷ دی لغو شده است.»!!!
#آیت_الله_بروجردی
#مرجع_مبارز
#کشف_حجاب
#روحانیت_اصیل
#روحانیت_متعهد
🆔 @asbaat_ir
📌 اختصاصی #اسباط:
🎙 #مصاحبه| دارالتبلیغ در نقش انجمن حجتیه
حجت الاسلام والمسلمین اسکندری:
🔹 انجمن حجتیه، مشغولیتی برای عدهای از مردم بود که به دنبال انقلاب و مخالفت با رژیم نباشند؛ دارالتبلیغ هم در حوزه علمیه قم میتوانست این نقش را بازی کند؛ به نوعی برای رژیم قابل قبول بود که دارالتبلیغ اینجا تأسیس شود تا طلبهها از مسیر انقلاب منحرف شوند؛ اگر دارالتبلیغ میتوانست در این زمینه موفق باشد، طبیعی است که رژیم به آن کمک میکرد.
🔹 امام خمینی (ره) این حرکت را نوعی انحراف از مسیر انقلاب میدانستند هرچند ناخواسته باشد؛ آقای شریعتمداری تیپ فکری دیگری داشت؛ او اصلاً انقلابی نبود، هیچ وقت اهل انقلاب نبود و از اساس انقلاب را قبول نداشت؛ آقای شریعتمداری میگفت شاه بماند و طبق قانون اساسی سلطنت کند؛ از این رو انقلاب را راهکار خوبی نمیدانست؛ بر همین اساس رابطه خوبی با شاه داشت.
🔹 آقای شریعتمداری در مسائل انقلاب هماهنگی لازم را با سه نفر دیگر(حضرت امام، آیت الله گلپایگانی و آیت الله نجفی مرعشی) نداشت، یعنی آن سه نفر خیلی در این مسائل هماهنگتر بودند؛ به یاد دارم که اگر گاهی آقای شریعتمداری در مجالس انقلاب حضور پیدا میکرد به خاطر این بود که وجههای حفظ کند و میدانست اگر در این مجالس شرکت نکند برایش بد میشود و در جامعه زشت است وگرنه آقای شریعتمداری به انقلاب معتقد نبود؛ او به هیچ وجه به دنبال براندازی رژیم نبود.
متن کامل این مصاحبه را میتوانید از لینک زیر مشاهده نمایید: 👇
#دارالتبلیغ
#شریعتمداری
#نفوذ
#انجمن_حجتیه
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=2893
🆔 @asbaat_ir
📌 اختصاصی #اسباط:
🎙مصاحبه| قصه پر غصه از رازهای دفتر تبلیغات
آیت الله فهیم کرمانی:
🔺به خوبی به یاد می آورم که روزی در دفتر تبلیغات، جلسه ای منعقد شده بود و ما هم در آن شرکت کرده بودیم. زمانی که ظهر شد و ما قصد داشتیم تا نماز را اقامه کنیم، متوجه شدیم که آقای ری شهری نماز نمی خواند. وقتی از ایشان دلیل کارش را پرسیدیم گفت که من احتیاط می کنم و در این مکان نماز نمی خوانم. از همین جهت و نیز کارهایی سیاسی که دفتر تبلیغات و مخصوصا آقای عبایی و آقای جعفری انجام میدادند که به نظر من تا حدی خلاف شرع هم بود، خود را کنار کشیدیم.
🔺یکی از کارهایی که در دفتر تبلیغات انجام شد و من مخالف بودم این بود که نیمی از شرکتی در تهران که مربوط به ماشینهای سنگین بود، به دفتر تبلیغات اختصاص پیدا کرد. این مصادره توسط برادر موسوی انجام شده بود. علت مخالفت هم این بود که دفتر تبلیغات از روز اول تاسیس شده است تا اسلام را تبلیغ کند و نباید خود را آلوده به این مسائل کند. بعد به آنها هم گفتم که شما هم در آینده دچار مشکل خواهید شد.
🔺دفتر تبلیغات در آن دورهای که ما در آن فعالیت میکردیم به اهداف اولیه خودش دست پیدا نکرد؛ چون از ابتدا هدف ما این بود که دفتر تبلیغات، مرکز تبلیغات اسلامی باشد، نه تبلیغات گروهی و جناحی. برخی از آقایان بعد از مدتی مسائل گروهی و جناحی را وارد دفتر تبلیغات کردند. دفتر تبلیغات با جامعه مدرسین اختلافاتی پیدا کرد.
متن کامل این مصاحبه را میتوانید از لینک زیر مشاهده کنید: 👇
#دفتر_تبلیغات
#عبایی_خراسانی
#دارالتبلیغ
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=2956
🆔 @asbaat_ir
📌 اختصاصی #اسباط:
✅ روشنفکری در نگاه حضرت امام به سه قسم تقسیم میشود:
1️⃣ روشنفکران متعهد: از منظر #امام_خمینی روشنفکران متعهد خودباوری فرهنگی دارند؛ فعالیت آنان در راستای منافع اسلام و ملت اسلامی انجام میپذیرد و هدف و جهتگیری این گروه، اسلام و ارزشهای اسلامی و رواج شریعت و پاسداری از هویت ملی است.
🔹 اين گروه به هویت ملی بها میدهند و با گفتار و نوشتار از کم رنگ شدن و یا از بین رفتن آن جلوگیری میکنند كه نمونه بارز روشنفکر متعهد در نگاه حضرت امام، شهید مطهری است.
2️⃣ روشنفکران خودباخته که این نیز به دو قسم غافل و فریب خورده، و مزدور و ستیزهگر تقسیم میشوند:
🔺 الف- روشنفکران غافل و فریب خورده: این عده، ساده باورانی بودند که دل در تمدن و جلوههای مادی غرب بستند و راه برون رفت از اوضاع نابسامان را در تقلید کورکورانه از غرب میپنداشتند.
🔺 ب- روشنفکران مزدور و ستیزهگر: بیشترین انتقادات حضرت امام متوجه این دسته از روشنفکران خودباخته غرب و بعضا شرق بود که تمام هویت را در نقش و نگار غرب میدیدند و با این نوع نگاه، غالبا در ستیز با دین و آرمانهای دینی بر میآمدند.
3️⃣ روشنفکران بیتفاوت: این دسته همواره خارج از گود مبارزات بودند و فقط ایام برداشت حضور آنان احساس میشد و با ادعای وطن پرستی و میهن دوستی میخواهند نظراتشان مقبول افتد.
#روشنفکری
#دفتر_تبلیغات
#روشنفکر_متعهد
🆔 @asbaat_ir
📌 اختصاصی #اسباط/ به مناسبت سالروز رحلت فقیه برجسته و عالم مجاهد آیت الله سید احمد خسروشاهی؛
📝 صدور اعلامیه در اعتراض به دستگیری #امام_خمینی پس از کشتار ۱۵ خرداد؛
✍️ در بخشی از این اعلامیه آمده است: اکنون جای بسی خوشوقتی است که قسمت اول این هدف(استخلاص عموم بازداشت شدگان این حادثه از آیات عظام و مبلغین و سایر طبقات) تا حدی (نه بطور کامل) صورت عمل به خود گرفته است و حتی دیروز خبر آزاد شدن حضرت آیتالله العظمی خمینی ـ دامت برکاته ـ در سراسر کشور با شور و اشتیاق عجیب عموم مردم مسلمان روبرو گردید.
✍️ البته جامعه روحانیت و علمای بزرگ به همین مقدار اکتفا نکرده و هدفهای مقدس دینی خود را تعقیب خواهد کرد و نهضتی را که با پشتیبانی عموم طبقات به وجود آمد ادامه خواهد داد یعنی با تمام قوا حداکثر کوشش خود را به کار خواهد گرفت تا در محیط آرام و از طریق مسالمت آمیز مشکلات دینی و اجتماعی خواستههای مردم غیور و مسلمان را اصلاح نماید و در این راه از ارواح طیبه ائمه اطهار و از حضرت ولی عصر استمداد و از پشتیبانی همه جانبه ملت مسلمان برخوردار خواهد بود.
🗓 14 ربیع الاول الاحقر سید احمد خسروشاهی
#روحانیت_اصیل
#روحانیت_متعهد
🆔 @asbaat_ir
📌 اختصاصی #اسباط
📝 #یادداشت| هجوم تکنوکراتها به آرمانهای انقلاب
✍️ در چهار دهه از عمر انقلاب، تکنوکراتها حاکمان اصلی و دولت در سایه ایران بوده و هستند. بدون آنکه هزینهای به پای آرمانهای انقلاب بدهند همیشه بهره و سود سرشار از انقلاب برده و هزاران بار بیش از سهم خود از انقلاب بردند؛ اختلاسها، دزدیها، زدوبندها، رانت خواریها، حقوقهای نجومی، فسادهای مالی در بانکها ، بیمهها، گمرکها، صندوقهای بازنشستگی و ... در نهایت به این گروه ختم میشود.
✍️ تذکر جدی و تاریخی رهبر انقلاب انقلاب از رویکرد خالی از روحِ انقلاب اسلامی در دوران سازندگی هم نتوانست برخی از مسئولان اجرایی کشور را از پیگیری آن رویکرد اشتباه، باز دارد؛ تا جایی که حتی برخی از همین افراد به صراحت خود را یک تکنوکرات مسلمان نامیدند و این مساله را یکی از افتخارات خود عنوان کردند.
✍️ در دوره ریاست جمهوری آقای هاشمی، عدالت فدای توسعه غربی گردید و بیشترین آسیبهای فرهنگی و اقتصادی متوجه جامعه اسلامی ایران شد. در این دوره بر اساس اصل محوری نظام لیبرالیستی و سرمایهداری، سودگرایی و فردمحوری اصالت یافت.
✍️ طرح کنترل جمعیت یکی از توصیههای سازمان بهداشت جهانی بود که دولت آقای هاشمی از آن پیروی کرد تا همانند جوامع غربی و سرمایهداری، نهاد خانواده و جایگاه آن را از محوریت زندگی اجتماعی خارج ساخته و زنان را هر چه بیشتر وارد بازار کار نماید.
✍️ روی دیگر مدل توسعه غربی دولت آقای هاشمی، نحوه تعامل با جهان توسعه یافته از طریق کوتاه آمدن از برخی اصول و ارزشهای فرهنگی و اسلامی در عرصه روابط بینالملل بود تا بتوان کمکهای بیشتر اقتصادی از آنان دریافت کرد. پیامد این اتفاق علاوه بر گسترش بیعدالتی ناشی از تن دادن به اجرای خواستههای بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول در ایران، در مواردی حتی زمینه تضعیف استقلال سیاسی کشور را نیز فراهم میساخت.
✍️ همین خوشبینی به الگوی توسعه غربی در دولت اعتدالی آقای روحانی و همفکران ایشان نیز مشاهده میشود که این دولت را به مذاکره با نظام سرمایهداری و قدرتهای غربی واداشت. اما نتایج این رویکرد در گفتگوی ایران با گروه پنج بعلاوه یک در پرونده هستهای و امضای قرارداد برجام آشکار گردید که چیزی جز اجرای تعهدات یک جانبه از سوی ایران و نقض عهدهای مکرر از سوی کشورهای غربی و اروپایی نبود.
متن کامل یادداشت حجت الاسلام محمد ملکزاده را میتوانید از لینک زیر مشاهده نمایید: 👇
#انقلاب
#روحانیت_غیر_متعهد
#غربزدگی
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=2908
🆔 @asbaat_ir
پایگاه جریانشناسی اسباط
📌 اختصاصی #اسباط: ✅ روشنفکری در نگاه حضرت امام به سه قسم تقسیم میشود: 1️⃣ روشنفکران متعهد: از منظ
📌 اختصاصی #اسباط:
🔸 دفتر تبلیغات و همايشی برای دکتر شريعتی
🔺 هنوز يكماه از تأسيس دفتر تبليغات نگذشته بود كه سيد حسين #موسوی_تبريزی كه از گردانندگان اصلی آن مركز محسوب میشد، درصدد برگزاری همايشی برای مرحوم #شريعتی برآمد.
🔺 شريعتی در مجامع علمی حوزوی و دانشگاهی يكی از چهرههای روشنفكر در جامعه ايران محسوب میشد و همايش براي شريعتی آنهم با وجود مخالفتهايی كه از سوی حوزه شده بود و نيز عمر كوتاه يكماهه دفتر، همه از يك مطلب حكايت دارد و آن فعاليتی فراتر از عرصه تبليغ، بر محور روشنفكری است.
🔺 نكته مهم و يا به عبارت بهتر سؤال مهمی كه در اين رابطه وجود دارد اين است كه چرا برای روشنفكران دينی مانند شهيد مطهری كه به تعبير حضرت امام روشنفكر متعهد بود و بدون به دام افتادن در ورطه روشنفكری مذموم، از مبانی اسلام و انقلاب به خوبی حراست میكرد، همایشی از طرف دفتر تبلیغات برگزار نشد. جالبتر اینکه همایش برای دکتر شریعتی دقیقا در خردادماه 58 یعنی یکماه پس از شهادت #شهید_مطهری برگزار شد.
🔺 این همان روحیه نواندیشی و روشنفکری دفتر تبلیغات است که در تقابل با #جامعه_مدرسین نضج گرفته بود و فعالیتهای دفتر را راهبری میکرد. چه اینکه این سیر فکری هماکنون نیز در دفتر تبلیغات حکمفرماست که در آینده بیشتر مورد بررسی قرار میگیرد.
✍️ حجت الاسلام فلاحی
#دفتر_تبلیغات
#موسوی_تبریزی
#روشنفکری
🆔 @asbaat_ir
📌 اختصاصی #اسباط:
🔺 تأکید رهبر معظم انقلاب بر زمان شناسی
🔹 کسی که زمانه را میشناسد، یعنی اوضاع و احوال محیط خود و محیط پیرامونیاش و محیط جهان را میداند و میفهمد جریانهای گوناگون جهانی کیهایند، کجایند، اهدافشان چیست، چه جور با هم مواجه میشوند، دچار اشتباه نمیشود.
#مقام_معظم_رهبری
#بصیرت
#دشمن_شناسی
🆔 @asbaat_ir
📌 اختصاصی #اسباط:
🎙 مصاحبه| از نظر امام خمینی (ره) دارالتبلیغ در نهایت به شاه متصل بود
آیت الله بطحایی:
🔺 یک روز از مرحوم مفتح در مدرسه فیضیه پرسیدم که نظر آقای خمینی درباره دارالتبلیغ چیست؟ گفت: «امام خمینی میگویند اگر ده واسطه هم هست، شاه توی این قضیه دست داره.» بالاخره منظور این بود که شیطنت شاه در این قضیه دخیل است و این دیدگاه بر خوشبین نبودن ما درباره دارالتبلیغ اثر میگذاشت.
متن کامل این گفت وگو را میتوانید از لینک زیر مشاهده کنید: 👇
#دارالتبلیغ
#شریعتمداری
🌐 yon.ir/pG4CZ
🆔 @asbaat_ir
📌 اختصاصی #اسباط:
📝 #یادداشت| مهر سکوت
✍️ نکته مهم درباره اساسنامه دارالتبلیغ تدوین آن بود که گردانندگان موسسه دارالتبلیغ فرآیند تدوین اساسنامه را بر عهده مرحوم شریعتمداری و پسر و دامادش نهاده بودند.
✍️ مضمون یکی از موارد اساسنامه این بود که «هرگونه سخنرانی علیه و بر له اشخاص ممنوع است.» برای روشن شدن فحوای این بند از اساسنامه نظرتان را به دیداری آیت الله یکتایی، امام جمعه فقید خلخال با شریعتمداری داشت،جلب میکنم.
✍️ آیت الله یکتایی در خرید ساختمان حوزه خلخال مشکلاتی داشت و در واقع توان مالی برای خرید آن را نداشت لذا در این دیدار مرحوم شریعتمداری برای حل این مشکل پیشنهاد میدهد که آیت الله یکتایی حوزه خلخال را زیر مجموعه دارالتبلیغ اسلامی قرار دهد، اما ایشان با این موضوع مخالفت میکند.
✍️ دلیل مخالف آیت الله یکتایی، این بند از اساسنامه دارالتبلیغ بود که در آن آمده بود «هرگونه سخنرانی علیه و بر له اشخاص ممنوع است» لذا آیت الله یکتایی در مخالف با این بند می گوید: «منظور از لهِ کسی، حضرت آیتالله العظمی خمینی هستند و از علیهِ کسی هم شاه میباشد.» و حاضر نشد به جهت مشکلات مالی، از مبارزات انقلابی دست بکشد.
✍️ پس روشن می شود مخالفت امثال آیت الله یکتایی با شریعتمداری و دارالتبلیغ، سکوت در جریان مبارزات انقلابی حضرت امام(ره) بود.
متن کامل یادداشت حجت الاسلام فلاحی را میتوانید از لینک زیر مشاهده کنید: 👇
#دارالتبلیغ
#شریعتمداری
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=1928
🆔 @asbaat_ir
📌 اختصاصی #اسباط:
🗓 به مناسبت 29 خرداد 88 سالروز اقامه نماز جمعه تاریخی رهبر معظم انقلاب و دعوت ایشان از سران فتنه به پایبندی به قانون؛
💢 حضرت #امام_خمینی (ره): اگر یک جایی عمل به قانون شد و یک گروهی در خیابانها بر ضد این عمل بخواهند عرض اندام کنند، این همان معنای دیکتاتوری است که مکرر گفتهام که قدم بقدم پیش می رود، این همان دیکتاتوری است که به هیتلر مبدل میشود انسان، این همان دیکتاتوری است که به استالین، انسان را مبدل میکند.
#فتنه_88
#قانون_گریزی
#ولایت_گریزی
🆔 @asbaat_ir
📌 اختصاصی #اسباط:
📝 #یادداشت| درآمدی بر جریانهای علمی، سیاسی و فکری حوزههای علمیه
✍️ یکی از مبادی برنامهریزی برای هر مجموعه و سازمانی، داشتن اطلاعات و شناخت دقیق و صحیح از بدنه انسانی آن مجموعه است. اساساً برنامهریزی برای تحول در حوزه بدون شناخت دقیق جریانهای موجود و مؤثر در حوزه، امری بیهوده و بیثمر خواهد بود.
✍️ جریانشناسی این امکان را به ما میدهد که شناختی عینی و نه انتزاعی از شرایط واقعی محیط مورد مطالعه خود داشته باشیم. شناخت واقعی، برنامهریزی اجرایی و عملیاتی در پی خواهد داشت؛ به خلاف شناختهای انتزاعی که برنامههای مبتنی بر آنها نیز غیراجرایی است. جریانشناسی یکی از فایلهای پشتیبان تحول در حوزههای علمیه است.
متن کامل یادداشت حجت الاسلام ایزدی را از لینک زیر مشاهده کنید:👇
#حوزه
#تحول
🌐http://www.asbaat.ir/?p=1822
🆔 @asbaat_ir
📌 اختصاصی #اسباط:
📝 #یادداشت| جریانهای فکری فعال در عربستان سعودی
بخش نخست/ جریان جامی (التيار الجامي / الحركة الجامية)
✍️ آنگونه که پیداست ابتدای شکلگیری جریان جامیهم زمان با جنگ خلیج فارس (هجوم عراق به رهبری صدام حسین به کویت) در سال 1990م میباشد.
✍️ در یک نگاه تحلیلی اینگونه میتوان نتیجه گرفت که جریانی با عملکردی اینگونه متلاطم و متغیر از سطح علمی به سطح سیاسی ـ نظامی آن هم در بالاترین سطوح تنها میتواند یک بازوی بازدارنده (در عرصه علمی) یا مقابلهگر (در عرصه سیاسی و نظامی) در جهت مصالح حکام باشد.
✍️ پر واضح است که هر حاکمی مورد حمایت این جریان قرار نگرفته بلکه تنها یک نوع حاکمیت مد نظر است. با بررسی عملکرد، کنشها و واکنشهای جریان جامی در ۳ دهه اخیر و جریان وهابی شبه جزیره به عنوان ریشه و خواستگاه جامی در تاریخ معاصر و قبل از آن، شباهت قابل توجهی بین سلفی وهابی جامی و جریانات حدیثی در عصر تصدی معاویة بن ابی سفیان و بنی امیه به دست می آید.
✍️ فلذا به هیچ عنوان شریک قابل اتکا و مطمئنی نه تنها برای جبهه حق و به صورت مصداقی ایران و مقاومت بلکه برای سلفیهایی همچون اخوان المسلمین و جریانهای مشابه مانند حماس و همچنین سلفیت شبه قاره و حتی کشوری مانند ترکیه، نخواهد بود؛ چرا که نه تنها جز انفعال در موضوعات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی عقیدهای دیگر برای آن قابل تصور نیست بلکه برای این جریان هیچ وظیفهای جز پوشش دینی اعمال و رفتار حکومت سعودی در جهت منافع تمدن غرب در قلب جهان اسلام تعریف نشده است.
متن کامل یادداشت عبدالزهراء سیستانی را میتوانید از لینک زیر مشاهده کنید: 👇
#عربستان
#سلفیه
#وهابیت
🌐 yon.ir/GP6CY
🆔 @asbaat_ir
📌 اختصاصی #اسباط:
🎙 #مصاحبه| ارتباط خدمتکار دفتر آیت الله شریعتمداری با ساواک حتمی است
آیت الله گرامی:
🔺 از همان اول مرحوم امام مخالف دارالتبلیغ بود. مخالفت ایشان یک جهتش این بود که اگر بناست کاری بشود، باید در عموم حوزه باشد نه اینکه یک قسمتی رو جدا کنید یک موسسه تأسیس کنید، کانّ میخواستند بگویند که تکه تکه کردن حوزه صلاح نیست. میگفتند اسمش را دارالتبیلغ نگذارید، بلکه بگذارید مدرسه آیت الله شریعتمداری که همگام با بقیه تشکیلات حوزه باشد.
🔺 آقای گلپایگانی با کارهای آقای شریعتمداری موافق نبود. به عنوان نمونه عرض کنم، در جریان دستگیری ما در سال ۵۱ نامههایی آقای محلاتی از شیراز به مراجع نوشته بودند. یکی از این اشخاص آقای گلپایگانی بود که هنگامی که پیش ایشان بردیم و صحبت کردیم آقای گلپایگانی به صراحت گفت که ما با دولت مربوط نیستیم، آقای شریعتمداری که دولتی هستند، با ایشان صحبت کنید. معتقد بود که ایشان دولتی هستند و با آنهاست.
🔺 شاید گرفتاری ما در سال 51 همین آشیخ غلامرضا زنجانی بود. معروف بود که او رابطهای، چیزی دارد. یکی از مراجع فعلی هم آن موقع برای من نقل کرد که این آقای آشیخ غلامرضا انواع خرابکاریها داشت، از جمله روابط غیر صالح اخلاقی در تهران. کسی که در این مسائل اینگونه باشد، رابطهاش با ساواک و اینها دیگر حتمی است.
متن کامل این مصاحبه را می توانید از لینک زیر مشاهده کنید: 👇
#شریعتمداری
#دارالتبلیغ
#ساواک
#شاه
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=3125
🆔 @asbaat_ir