فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ کوتاه
چرا حالم بده،؟
@saatibarayagha
@Asemani_bashim
آیت الله مظاهری:
روایت مشهوری در کتب حدیثی، از جمله در امالی شیخ صدوق«رحمتاللهعلیه» وارد شده که در آن، امام باقر«سلاماللهعلیه» از قول پدرگرامیشان امام سجاد«سلاماللهعلیه» و ایشان از حضرت سیّدالشّهداء، امام حسین«سلاماللهعلیه» و آن حضرت از لسان مبارک امیرالمؤمنین«سلاماللهعلیه» نقل میکنند که فرمود: دِین و قرضی داشتم و برای آن به محضر رسول خدا «صلی الله علیه و آله و سلّم» عرض حال کردم.
پیامبر گرامی«صلیاللهعلیهوآلهوسلّم» فرمودند بگو: «اللَّهُمَ أَغْنِنِی بِحَلَالِکَ عَنْ حَرَامِکَ وَ بِفَضْلِکَ عَمَّنْ سِوَاکَ»؛ قرض تو هرچقدر هم که زیاد باشد، پروردگار متعال آن را ادا میفرماید. [۱]
معنای این دعای مجرّب این است که: پروردگارا، من را بهوسیلۀ حلالت، از حرام خویش بی نیاز کن و با فضل و بخشش خود، مرا از هرچه غیر توست، بینیاز فرما.
این دعا، در برخی کتب با یک جملۀ اضافهتر نقل شده که آن هم جملۀ خوبی است. میفرماید: «اللَّهُمَ أَغْنِنِی بِحَلَالِکَ عَنْ حَرَامِکَ وَ بِطاعَتِکَ عَنْ مَعْصیَتِکَ وَ بِفَضْلِکَ عَنْ مَّنْ سِوَاکَ».[۲]
به هر حال، روایت بسیار ارزنده است و محتوای والایی هم دارد. مرحوم شیخ بهایی«رحمتاللهعلیه» در چهل حدیث، این روایت را نقل کرده و به دنبال آن میگوید: بدهکار بودم، قرض من هم خیلی زیاد بود و مبالغ سنگینی برای آن ذکر میکند.
بستانکارها هجوم آورده بودند و سختگیری میکردند. من راه و چارهای نداشتم و به ذکر: «اللَّهُمَ أَغْنِنِی بِحَلَالِکَ عَنْ حَرَامِکَ وَ بِفَضْلِکَ عَمَّنْ سِوَاکَ» متوسّل شدم، بهصورتی که هر روز صبح بعد از نماز صبح و گاهی بعد از سایر نمازها این دعا را میخواندم. سپس خداوند متعال از راهی که گمان نداشتم، بدهی و قرضهای من را ادا کرد.
✍خبرگزاری رسمی حوزه(درس اخلاق)
@saatibarayagha
@Asemani_bashim
8.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کلیپ کوتاه
نماهنگ
هوای مشهد
@saatibarayagha
@Asemani_bashim
مرحوم میرزا اسماعیل دولابی می فرمود:
دو رکعت نماز که میخوانی و عبادتی که میکنی، خودت بپذیر. کار خوبی که خدا توفیق انجامش را به دستت داده است، مال مفتی که گیرت آمده است نمیخواهی بگویی مفت است، که بگویی خدا داده است و چه زیبا داده است؟ خودت عبادتت را قبول کن. نگو عملهای من خوب نیست. در حج، کسی را دیدم گفت التماس دعا دارم. گفتم التماس دعا یعنی چه؟ گفت یعنی حجّی را که آمدهام، قبول کند. گفتم خودت آن را قبول داری؟ گفت: نه. گفتم: اگر من بگویم قبول کند مرا هم میگیرند. میگویند صاحبش آن را قبول ندارد، آیا تو بیشتر از صاحبش دلت میسوزد؟ اقلاً اول خودت بپذیر که خدا به تو توفیق داده است و تو را به سرزمین مکّه آورده است، نماز میخوانی و عبادت میکنی و خدا را میخوانی. بگو الهی شکر. چهار پنج بار الهی شکر بگو تا لااقل شیرینی شُکر به لبت برسد، کم کم از خدا ممنون میشوی.
کتاب طوبی محبت؛ جلد3 – ص 145
@Asemani_bashim
آیت الله مظاهری:
حکایت دیگری نیز از تأثیر این دعا برای ادای دیون و پرداخت قرض، نقل میکنند که آن هم جالب است. میگویند شخصی بدهکار بوده و همۀ راهها به روی او بسته بوده است. بالأخره به دعای: «اللَّهُمَ أَغْنِنِی بِحَلَالِکَ عَنْ حَرَامِکَ وَ بِفَضْلِکَ عَمَّنْ سِوَاکَ» متوسّل میشود.
تعریف میکند که شبی مشغول مطالعه بودم، دیدم یک بچه موش آمد و از بس موشها به من اذیّت میکردند، عصبانی شدم و کلاهم را روی این بچه موش گذاشتم. صدای بچه موش بلند شد و مادرش آمد. یک مقداری اطراف کلاه گشت و با حرکات خود برای نجات بچهاش التماس کرد، ولی من اعتنا نکردم. رفت و برگشت و یک اشرفی آورد. فهمیدم پول دارد، لذا کلاه را بر نداشتم. مرتب اطراف من میگشت و میرفت اشرفی میآورد تا اینکه هفده اشرفی آورد. بعد دید رها نمیکنم، رفت و کیسۀ خالیاش را آورد گذاشت در مقابل من، یعنی من دیگر ندارم. میگوید کلاهم را برداشتم، بچهاش را برداشت و برد و از راه بیگمان، قرض من ادا شد.
پس علاوه بر نقل در روایت، به تجربه نیز اثبات شده است که اگر انسان در گرفتاریها، از خدا و از فضل خدا، کمک بخواهد و با دعای «اللَّهُمَ أَغْنِنِی بِحَلَالِکَ عَنْ حَرَامِکَ وَ بِفَضْلِکَ عَمَّنْ سِوَاکَ» خدا را بخواند، پروردگار متعال گرفتاری مادی او را اصلاح میکند. البته خداوند مطلق گرفتاریهای او را اصلاح میکند.
از متن روایت نیز همینطور استفاده میشود. بنابراین این دعا، برای کسانی که دختر دارند و در خانه مانده یا برای کسانی که پسر بزرگ دارند و نمیتوانند او را زن بدهند، برای کسانی که خانه ندارند، برای کسانی که مقروضند، برای کسانی که در مخارج و هزینههای زندگی ماندهاند و بالاخره برای حل همۀ مشکلات و رفع مطلق گرفتاریها تأثیر دارد.
✍خبرگزاری رسمی حوزه(درس اخلاق)
@saatibarayagha
@Asemani_bashim
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ کوتاه
نماهنگ
پادشاه باران ها
@saatibarayagha
@Asemani_bashim
4_5942915594293610250.mp3
5.57M
صوت شنیدنی ۶ دقیقه
خداوند خریدار است
آیا تو فروشنده ای...؟
محمد شجاعی (با فرازهایی از،سخنان آیت الله حسن زاده آملی)
@saatibarayagha
@Asemani_bashim
7.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کلیپ کوتاه
نماهنگ دلتنگی
@saatibarayagha
@Asemani_bashim
امام علی امیرالمومنین علیه السلام فرمودند:
شيعيان ما كسانى اند كه در راه ولايت ما بذل و بخشش مى كنند، در راه دوستى ما به يكديگر محبت مى نمايند، در راه زنده نگه داشتن امر و مكتب ما به ديدار هم مى روند. چون خشميگين شوند، ظلم نمى كنند و چون راضى شوند، زياده روى نمى كنند، براى همسايگانشان مايه بركت اند و نسبت به همنشينان خود در صلح و آرامش اند.
✍كافى(ط-الاسلامیه) ج 2، ص 236 و 237
@Asemani_bashim
12.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کلیپ سه دقیقه
ادخلوها بسلام امنین
راه توبه را چطور شیطان می بنده
محمد شجاعی
@saatibarayagha
@Asemani_bashim
امام باقر (علیه السلام) :
أَكْثِرْ ذِكْرَ الْمَوْتِ فَإِنَّهُ لَمْ يُكْثِرْ ذِكْرَهُ إِنْسَانٌ إِلَّا زَهِدَ فِى الدُّنْيَا
بسيار ياد مرگ كن ، زيرا هيچ انسانى از مرگ بسيار ياد نمى كند مگر اينكه به دنيا بى رغبت مى شود .
✍️«كافى ج3 ص255»
@Asemani_bashim
4_5996895834191429816.mp3
3.43M
صوت نوآهنگ ۳ دقیقه
هرجا کم آوردی
حاج آقا عالی
@Asemani_bashim