22.safaee_harekat_F-22.mp3_101123.mp3
3.54M
🎙کلام استاد #علی_صفایی_حائری
🔰موضوع : "حرکت الی الله"
✔️ قم اللیل الا قلیلا
حرکت، شناخت ؛ برگرفته از تفسیر سوره ی مزمل؛ برای سرافرازی در روز روشن، برنامه ای در دل شب تار باید ریخته شود.
⏯[جلسه نوزدهم]
⏰ مدت: ۱۴:۴۴
📶حجم: ٣ مگابایت
🔍با دقت بشنوید....
🌐 @ashora_karbala
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
🔰نشانه های تقوا (بخش سوم)
🔻۴- یاد خدا و استغفار
🔹دیگر از نشانه های باتقواها چیست؟
"وَ الَّذِینَ إِذَا فَعَلُوا فَاحِشَةً أَوْ ظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ ذَکَرُوا اللَّهَ فَاسْتَغْفَرُوا لِذُنُوبِهِم" آن کسانی که چون گناه بزرگی انجام دهند، یا بر خویشتن ستم کنند، بر
نفسهای خود ظلم روا بدارند،"ذَکَرُوا اللَّهَ" فوراً به یاد خدا بیفتند. در وادی غفلت، زیر سرپوش غفلت، دیر نپایند.
🔹یک آیه ای در قرآن، خیلی عجیب است ،در زمینه تذکر پیدا کردن؛ اتفاقاً این هم برای باتقواهاست، "إِنَّ الَّذِینَ اتَّقَوْا إِذَا مَسَّهُمْ طَائِف مِنَ الشَّیطَانِ تَذَکَّرُوا"؛ وقتی یک گروه شیطان با آن معنای وسیعی که شیطان دارد وقتی یک گروهی شیطان و شیطان صفت؛ او را احاطه میکنند تا گمراه کنند؛ تا از راه به در ببرند تا او را به فراموشی بیندازند، "ذَکَرُوا اللَّهَ" فوراً به یاد خدا بیفتد انسان.
🔹یاد خدا یک چنین چیزی است. یاد خدا حربه ای است در دست ما علیه شیطانها، یاد خدا ریسمانی است در اختیار ما، برای نجات از ورطه ای که دشمنان هوشیاری ما، در برابر ما به وجود آورده اند. یاد خدا خیلی چیز ارزشمند و قیمتی است.
🔹 "ذَکَرُوا اللَّهَ" چون کار خلافی بکنند یا بر خویشتن ظلم بکنند، خدا را به یاد میآورند. "فَاسْتَغْفَرُوا لِذُنُوبِهِمْ" پس طلب غفران و مغفرت میکنند برای گناهانشان ، در جستجو می آیند که این گناه، این خلأ التیام پیدا کند، اما همین هم بدون کمک پروردگار ممکن نیست. "وَ مَنْ یغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاَّ اللَّهُ" و چه کسی غفران و مغفرت می بخشد گناهان را به جز خدا؟
🔻۵- عدم اصرار بر گناه
🔹تلاش از تو و حرکت از تو و برکت از خدا؛ تلاش و کوشش از ما و قبول از خدای ما. پس تلاش را از پرونده خودمان ، حق نداریم حذف کنیم. "وَ لَمْ یصِرُّوا عَلَی مَا فَعَلُوا وَ هُمْ یعْلَمُونَ" بر آنچه که می دانند گناه است، اصراری نورزند.
🔹"أُولئِکَ جَزَاؤُهُمْ مَغْفِرَة مِنْ رَبِّهِمْ" اینچنین کسانی که از تلاش و کوشش بازنمی ایستند، استغفار میکنند برای گناهان، اصرار نمی ورزند در راه خطا و خلاف؛ این چنین آدمهایی پاداششان مغفرت از سوی پروردگارشان است. "وَ جَنَّات تَجْرِی مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ" و بهشت هایی که در زیر آن نهرها جاری است، "خَالِدِینَ فیها وَ نِعْمَ أَجْرُ الْعَامِلِینَ" در آن جاودانه اند و چه نیکو پاداش عمل کنندگان است. باز اینجا میگوید پاداش عمل کنندگان، "أَجْرُ الْعَامِلِینَ" مسأله عمل یکی از مسائل بسیار مهم است...
___________
✍برجسته ترین متفکر جهان معاصر #استاد_سید_علی_خامنه_ای (حفظه الله تعالی)
🌐 @ashora_karbala
#شرح_نهج_البلاغه
(شرح حکمت ۶٣)
💠امام(ع) در اين جمله كوتاه و پرمعنا اشاره به اهميت شفاعت كرده مى فرمايد: 🍃الشَّفِيعُ جَنَاحُ الطَّالِبِ
شفاعت كننده بال و پَرِ طلب كننده است
💠شفاعت بر دو گونه است: تكوينى و تشريعى؛ شفاعت تكوينى آن است كه موجودات قوى تر اين جهان به موجودات ضعيف تر براى پرورش و تكامل و نموّ كمك كنند، تابش آفتاب، ريزش باران و وزش نسيم نوعى شفاعت در عالم تكوين نسبت به پرورش گياهان است. باغبان نيز در حدّ خود در مورد گياهان و درختان شفاعت مى كند. اين گونه شفاعت دامنه وسيعى در جهان هستى دارد
💠در عالم تشريع نيز انسان هايى كه در درگاه خدا مقرب ترند افراد ضعيف و آلوده به گناه و وامانده در راه را كمك كرده آنها را به سرمنزل سعادت مى رساند. به يقين هر دو نوع شفاعت هنگامى مؤثر واقع مى شود كه در شفاعت شونده قابليت و لياقت لازم وجود داشته باشد وگرنه به يك دانه فاسد گياه هر قدر آفتاب بتابد و باران ببارد و نسيم بوزد گياهى از آن نمى رويد و همچنين انسانى كه رابطه خود را با شفيعان به كلى قطع كرده شفاعت شافعان نفعى به حال او نخواهد داشت.
💠اين كه حضرت مى فرمايد: شفاعت كننده بال و پر طلب كننده است واقعيت مسلّم عقلى و نقلى است. همان گونه كه هيچ پرنده اى بدون بال و پر نمى تواند پرواز كند بسيارى از طلب كنندگان نيز بى بال و پر شفاعت پرواز در آسمان قرب خدا براى آنها غير ممكن است. پرنده بايد همه چيز او كامل باشد تا بعد از رويش بال و پر بتواند پرواز كند.
🔹براى اطلاعات بيشتر در مورد شفاعت و آثار و شرايط آن به تفسير نمونه؛ ذيل آيه ۴٨ سوره «بقره» مراجعه فرماييد
🌐 @ashora_karbala
🔰نماز با حضور قلب نه از روی عادت
✍استاد متفکر #شهید_مطهری
💠به ما و شما می گویند نماز که می خوانی تمرکز ذهن و حضور قلب داشته باش." لا صَلوةَ إلٌا بحُضُور القَلبِ " نماز بدون حضور قلب قبول نيست؛ صحيح است؛ يعني به تو نمی گویند. چرا نماز نخواندی، اما نماز بدون حضور قلب قبول نیست؛ یعنی تو را به جایی نمی برد، خاصیتی برای تو ندارد. درست نیست که نماز به صورت عادت در بیاید.
💠در نماز بایدحضور قلب و تمرکز ذهن باشد نگویید ناشدنی است. خیر، شدنی است، خیلی هم شدنی است، اگر شما کوشش کنید در راه عبودیت قدم بردارید واقعاً نمازی بخواتید که اگر پنج دقیقه طول می کشد در تمام این پنج دقیقه فقط متوجه خدا باشید. بعضی از اولیا اللّه از اول شب تا صبح یکسره عبادت می کنند و ذهنشان هم به هیچ چیزی غیر از خدا التفات پیدا نمی کند.
💠حالا علت تکلیف عبادت چیست؟ چون انسان آنقدر مشغول خود دانی شده ، خداوند بخاطر صفت رحمت و حکمتش عبادت را بر او تکلیف می کند تا غافل نشود. خداوند بر اساس صفت رحمتش نماز را واجب کرد تا غفلت از بین برود. پس عبادت قبل از این که تکلیف من باشد حق من است.
💠 لذا نماز شب که بر پیامبر (صلی اللّه علیه و آله و سلم) واجب می شود. اگر هم واجب نمی شد ایشان می خواند. می خواهد به ما بفهماند؛ کسی که مرتبه اش بالاتر می رود؛ تکالیفش هم متفاوت و مسئولیتش هم بیشتر می شود.
📚 آزادی و بندگی (ص ۴٢)
🌐 @ashora_karbala
آینده بشریت شهید آوینی.pdf
1.4M
📚پیشنهاد دانلود و #مطالعه_کتاب
(آینده بشریت)
✍مؤلف:شهید #سید_مرتضی_آوینی
📕این کتاب مجموعه ای است از مقالات شهید آوینی که پیرامون موضوع آینده بشریت گردآوری شده است و شامل ۷ مقاله آغازی بر یک پایان، آخرین دوران رنج، بشر در انتظار فردایی دیگر، دولت پایدار حق، ایمان منجی جهان فردا، نظم نوین جهانی و راه فطرت و تجدید و تجدد است
📖برشی از کتاب:
🔹تردید دارم که در سیاره زمین هنوز هم جوامعی وجود داشته باشند که تسلیم اقتضائات تمدن اروپایی که جهان امروز را یکسره در تسخیر دارد نشده باشند. نهادهای اجتماعی ، سیاسی و فرهنگی دنیای متمدن تا آنجا انسان جدید را محاصره کرده اند که اصالت تصور دیگری از حیات بشری جز اینکه هست ندارد
🔹 آیا نتیجه عملی این سخنان آن است که ما باید به متدولوژی و تکنولوژی عالم جدید پشت کنیم و هر چه را که هست بدون هیچ گزینشی به دور بیندازیم؟ جواب این است که: خیر!
🔹اما گزینشی را هم که از آن سخن می رود سهل نباید انگاشت. ما باید در صدد تسخیر روح و جوهر تمدن جدید برآییم، نه جسم آن. ما نباید تسلیم همان نسبتی شویم که بین بشر جدید و تکنولوژی و
متدولوژی وجود دارد. تسخیر جوهر تمدن جدید در گرو همین تغییر نسبت است و اگر نه، گزینشی آن سان
که ما انتظار می بریم امکان پذیر نخواهد بود
🔰مطالعه این کتاب برای فهم درست و عمیق نسبت سنت و تجددقدرت؛ نقد تفکر غربی در عرصه های تخصصی؛ درک مفهوم تحول انفسی و ارتباط آن با هر نوع تحول در عرصه های دیگر حیات بشری؛ تلاش برای ایجاد تحول در علوم خصوصا علوم انسانی و تولید؛ علم مفید می باشد
🌐 @ashora_karbala
هدایت شده از استاد علی صفایی حائری
🌿 کودک انسان فقط شکم و بدن نیست تا برای تولیدش منتظر درآمد و خوراک و لباس باشیم!
🔶استاد علی صفایی حائری
🌿 @einsad
#تفسیر_قرآن_کریم
(تفسیر آیه ۱٩ سوره هود)
💠در آیه قبلی در مورد ظالمین مطالبی بیان شد (وَ مَنْ أَظْلَمُ.....) در این آیه نیز صفات ظالمین را در ضمن سه جمله بیان مى کند:
🍃الَّذینَ یَصُدُّونَ عَنْ سَبیلِ اللّهِ وَ یَبْغُونَها عِوَجاً وَ هُمْ بِالآْخِرَةِ هُمْ کافِرُونَ
[همانها که مردم را از راه خدا باز مى دارند؛ و راه حق را کج و معوج نشان مى دهند]
🔻نخست مى فرماید: آنها کسانى هستند که مردم را با انواع وسائل از راه خدا باز مى دارند (الَّذینَ یَصُدُّونَ عَنْ سَبیلِ اللّهِ)این کار، یا از طریق القاء شبهه، و یا از طریق تهدید، و گاهى تطمیع، و مانند آن، صورت مى گیرد که هدف همه آنها یکى است و آن باز داشتن از راه خدا است.
🔻دیگر این که، آنها مخصوصاً سعى دارند راه مستقیم الهى را کج و معوج نشان دهند (وَ یَبْغُونَها عِوَجاً) یعنى با انواع تحریف ها، کم و زیاد کردن، تفسیر به رأى و مخفى ساختن حقایق، چنان مى کنند که این صراط مستقیم، به صورت اصلیش در نظرها جلوه گر نشود، تا مردم نتوانند از این راه بروند، و افراد حق طلب، جاده اصلى را پیدا نکنند.
🔻و سوم این که، آنها به قیامت و روز رستاخیز ایمان ندارند (وَ هُمْ بِالآْخِرَةِ هُمْ کافِرُونَ) و عدم ایمانشان به معاد، سرچشمه سایر انحرافات و تبهکارى هاى آنان مى شود؛ چرا که ایمان به آن دادگاه بزرگ، و عالم وسیع بعد از مرگ، روح و جان را تربیت مى کند.
💠جالب این که، تمام این مسائل در مفهوم ظلم جمع است؛ زیرا مفهوم وسیع این کلمه، هر گونه انحراف و تغییر موضع واقعى اشیاء، اعمال، صفات و عقائد را شامل مى شود.
🌐 @ashora_karbala