#تفسیر_قرآن_کریم
(تفسیر آیه ۱۱٢ سوره هود)
💠در حدیث داریم: هیچ آیه اى شدیدتر و مشکل تر از این آیه بر پیامبر(ص) نازل نشد، لذا هنگامى که اصحاب از آن حضرت پرسیدند: چرا به این زودى موهاى شما سفید شده و آثار پیرى نمایان، گشته؟ فرمود: سوره هود و واقعه مرا پیر کرد
💠دلیل آن هم روشن است، زیرا چهار دستور مهم در این آیه وجود دارد، که هر کدام بار سنگینى بر دوش انسان مى گذارد:
🔹۱- فرمان به استقامت است، یعنى در خود آن چنان حالتى ایجاد کن که سستى در تو راه نیابد، و صاف و مستقیم به سمت هدف رهسپار شوى.
🔹۲- این استقامت و حرکت مستقیم بدون انحراف، باید تنها انگیزه الهى داشته باشد و هر گونه وسوسه شیطانى از آن دور بماند، یعنى به دست آوردن بزرگ ترین قدرت هاى سیاسى و اجتماعى، آن هم براى خدا.
🔹۳- مسأله رهبرى کسانى است که به راه حق برگشته اند، و آنها را هم به استقامت واداشتن؛ و این از همه سختتر میباشد ؛ زیرا همراه کردن مردمى؛ با خوی لجاجت و سرسختی، در میان دشمنانى انبوه و مصمم، و در طریق ساختن جامعه اى سالم، سربلند، با ایمان و پیشتاز، استقامت و حرکت بدون انحراف در این راه؛ حقیقتا کار ساده اى نبوده است.
🔹۴- مبارزه را در مسیر حق و عدالت رهبرى نمودن، و جلوگیرى از هر گونه تجاوز و طغیان در ادامه مسیر.
💠مجموع این جهات، دست به دست هم داد، و پیامبر(ص) را آن چنان در زیر بار مسئولیت فرو برد، که حتى مجال لبخند زدن را از او گرفت و او را پیر کرد! به هر حال، این تنها دستورى براى دیروز نبود، بلکه براى امروز و فردا و فرداهاى دیگر ما نیز هست.
🆔 @ashora_karbala
29.safaee_gheyameashoraTSB-5.mp3_98395.mp3
6.63M
🎙کلام استاد #علی_صفایی_حائری
🔰موضوع : قیام عاشورا (۵)
▪️اصول حاکم بر حرکت اباعبدالله(ع)
زندگی بدون اصول، شش آفت دارد:
۱- تناقض ٢- تزلزل ٣- وابستگی به شرایط ۴- وابستگی به حالات نفسانی ۵-درگیری هنگام رقابت ۶- درگیری هنگام تظاهر و خودنمایی
5⃣[ جلسه پنجم ]
⏰ مدت: ٢٧:٣٧
📶حجم: ۶ مگابایت
🔍با دقت بشنوید....
🌐 @ashora_karbala
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
🔰خصوصیات مؤمنین
🔻۵_انفاق
🍃و مِمَّا رَزَقْنَاهُمْ ینْفِقُون
َ 🔹نشانه دیگر مؤمنان چیست؟ این است که ازآنچه به آنان روزی کرده ایم،
انفاق میکنند. انفاق یعنی چه؟ انفاق یعنی پر کردن خلأها و نیازها. آن خرج کردنی که خلائی را پر کند، نیازی را برآورده کند، این را میگویند انفاق.
🔹"و مِمَّا رَزَقْنَاهُمْ ینْفِقُونَ"، یعنی چه؟ یعنی مؤمنین آن کسانی هستند که ازآنچه ما به آنها روزی کرده ایم، اسم مال در آن نیست؛ از پولهایی که به آنها داده ایم؟ نه؛ فرق نمی کند، از پولی که
دادیم، از عمری که دادیم، از فرزندی که دادیم، از آبرویی که دادیم، از توان جسمی که دادیم، از زبانی که دادیم، از فکر و مغزی که دادیم، از همه امکاناتی که دادیم، فرمود "مِمَّا رَزَقْنَاهُمْ" از هر
آنچه ما به آنها روزی داده ایم، چه میکنند؟ ینْفِقُون
🔹بعدازاین اگر خواستید وقت صرف کنید، اگر خواستید آبرو مایه بگذارید، اگر خواستید پول خرج بکنید، خوب فکر کنید، ببینید آیا با این مایه گذاشتن، دارید انفاق میکنید یا خرج بیهوده می
کنید؟
🔹" أُولئِکَ هُمُ الْمُؤْمِنُونَ حَقّاً " اینان اند مؤمنان راستین، "لَهُمْ دَرَجَات عِنْدَ رَبِّهِمْ " برای آنان است رتبه هایی درجات، رتبه ها، مرتبه ها "عِنْدَ رَبِّهِمْ " در نزد پروردگار شان، "وَ مَغْفِرَة " غفران هم از آن این هاست. "و مَغْفِرَة وَ رِزْق کَرِیم " و روزی شرافتمندانه و روزی کریمانه بی ذلت؛ بی عسرت؛ بی سرافکندگی؛ اینچنین روزی خدا به اینها می دهد.
🔹هر جا جامعه مؤمنی پیدا کردید، یک فرد را نمیگویم؛ یک جامعه آن وقتی لقمه نانش پاکیزه، توأم با سربلندی و کرامت است، آنوقتی عزیز و شرافتمندانه روزی می گیرد که مؤمن باشد و دارای این صفات.
🔹 اگر اینجوری بود همه آن شعارهایی که امروز احزاب سیاسی دنیا دارند در گوشه و کنار پشت بلندگوها به راست یا به دروغ مطرح میکنند و در میان ملتهای عالم، همه آن شعارها در جامعه ایمانی محقق خواهد شد.
➖پایان مبحث دوم
---------------------------------------------------
✍برجسته ترین متفکر جهان معاصر #استاد_سید_علی_خامنه_ای (حفظه الله تعالی)
🌐 @ashora_karbala
آیا امام حسین(ع) می توانست بی تفاوت باشد!؟
✍ #شهید_بهشتی
🔘من تعجب می کنم از دسته ای که یک بامشان دو هوا دارد، چون بام های ما عموماً دو هوا و چند هوا دارد! زمانی در برابر آینه تمام نمای حقیقت قرار می گیرم، تعجب می کنم. وقتی کسانی را که علی علی و حسین حسین می گویند و دهان آن ها کف می کند و بی حال می شوند را می بینم از آن ها انتقاد می کنند و می گویند: آقا اگر تو راستی علی دوست هستی، چرا چنین و چرا چنان می کنی؟!
🔘برادر و خواهر باصفا، زمینه این کار، «آگاهی» است، کمی هوشیاری است، مبادا حسین حسین گفتنت در راه ضد حسین مورد استثمار و بهره کشی قرار گیرد. ببینیم حسینی که به عشقش می گرییم و به راستی می گرییم، به عشقش ضجه می کنیم و به راستی ضجه می کنیم، به عشقش پول خرج می کنیم و به راستی خرج می کنیم؛ بگو این حسین چرا کربلا آمد؟ و چرا کشته شد؟
🔘از گذشته به زمان حال بیا، آینده را هم نگاه کن، سرگذشت زنده مولای مان حسین(ع) را به دقت مطالعه کن، ببین چه شد که حسین(ع) مدینه را پشت سر گذاشت و به مکه آمد و سمت کربلا حرکت کرد ؟
🔘آیا امام(ع) می توانست در شرایطی که مؤمنان خالص؛ که ایمان و اسلام برایشان مکتب است؛ به صورت کسانی که گرایش های ضد اسلام دارند، معرفی می شدند و با چنین مرزبندی، انحراف افکار عمومی مسلمانان از حقیقت تابناک ایمانی صورت می گرفت و در مقابل، یک مشت تجلیات توخالی و درون تُهی به نام مذهب مورد تجلیل قرار می گرفت، در چنین شرایطی امام حسین (ع)می توانست بی تفاوت بماند؟
♦️ تشریح فلسفه قیام اباعبدالله الحسین(ع) جلسه هفتگی تفسیر قرآن ۱٣۵۵
🆔 @ashora_karbala
aftabkamel.pdf
7.9M
📚پیشنهاد دانلود و #مطالعه_کتاب
(آفتاب در مصاف)
✍مجوعه بیانات و گفتارها و مطالب #مقام_معظم_رهبری
🔰 رهبر انقلاب
ما چند سال به حادثهی عاشورا نگاه کردیم ، گفتیم : یا لیتنی کنت معکم فافوز فوزا عظیما. چقدر ما از دور ، حسین بن علی را تماشا کردیم ؛ چقدر از دور دستی بر آتش گرفتیم ؛ چقدر آرزو کردیم در خط اسلام میبودیم، همت میکردیم، کمک میکردیم و فداکاری میکردیم. آیا وقت آن نرسیده است که ما همهی آن آرمان ها و آرزوها را در خود تجربه کنیم، ایمان خود را بیازماییم، موضع درست خود را در این طبقه بندی و گروه بندی پیدا کنیم؟
📕کتاب «آفتاب در مصاف» علل و ابعاد حادثهی عاشورا بر گرفته از بیانات رهبر معظّم انقلاب اسلامی است و شامل مجموعه تمام گفتارها و مطالب مقام معظّم رهبری درباره وجود مقدّس امام حسین(ع)، و تحلیل وقایع قبل و بعد از عاشورای سال ۶۱ هجری قمری میباشد.
📕اين اثر در قالب کتاب مرجع، به گونههاي سامان يافته كه بتواند مبناي پژوهش محقّقان اين حوزه قرار گيرد، تا با مراجعه به آن، بتوانند با توجّه به ديدگاههاي رهبري در اين موضوع، تحقيقات خود را گسترش دهند. با بررسيهاي صورت گرفته، به نظر رسيد بهترين روش براي تدوين اين مجموعه، «تدوين تمام مطالب بر اساس سيرِ زماني بيانات» است.
🆔 @ashora_karbala
🔰 تداوم فریاد نصرتطلبی حسین (علیهالسلام) در گذر دوران
✍استاد شهید #سید_محمد_باقر_صدر
🔲 فریاد نصرتطلبی حسین (ع) در روز عاشورا پایان نیافت. کمکخواهی حسین (ع) از آنجا که کمکخواهی رسالت است و کمکخواهی شیخ یک عشیره یا قبیله نیست، پس تا زمانی که خطرها این رسالت را در میان گرفتهاند، پایان نمیپذیرد . آن امام شهید فرموده است: هر کس نصرتطلبی ما را شنید و ما را یاری نکرد، خداوند در روز قیامت او را به رو، به دوزخ میافکند.
🔲باید بدانیم که ما نیز امروز این فریاد را پیش رو داریم؛ همچنانکه عبیدالله بن حر جعفی پیش رو داشت . گرچه آن را از دهان مبارک حسین (ع) پیش رو نداریم، اما آن را از خون حسین (ع) و تاریخ حسین (ع) و قهرمانی حسین (ع) در روز عاشورا و همه موضعگیریهایش پیش رو داریم.
🔲 ما این فریاد را از همه خطرهایی که رسالت و اسلام را و امت اسلامی را از هر سو در میان گرفتهاند پیش رو داریم . همه این تباهیها در ارزشها و اخلاق و اصول و الگوها، همه این بیهویت شدنها، همه اینها فریاد کمکخواهی اسلام هستند . ما این فریاد را در هر مکان و هر زمان و از هر سویی پیش رو داریم.
📚 امامان اهل بیت(علیهمالسلام) مرزبانان حریم اسلام، ص ۴۶۳
🆔 @ashora_karbala