🔰 کفر نگو این چه سؤالیه⁉️
🔹راستی اگر کسی سؤال و یا شک و شبهه ای در زمینه های دینی و اعتقادی برایش پیش بیاید ؛ حتی شک در وجود خدا و یا سوالات مشابه این ؛ آیا گناهی مرتکب شده است؟ در چنین مواردی چه باید بکند؟ وظیفه متدینین چیست؟
🔻 در این گونه موارد باید به دو نکته توجه کنیم.
1⃣ وظیفه متدینین:
🔻نباید اینگونه فکر کنیم که چرا چنین سؤالی به ذهن کسی خطور کرده و این نشان دهنده ضعف و بی دینی فرد میباشد.
🔹شهید متفکر مرتضی مطهری در این زمینه می فرماید: در قدیم سطح سواد و فکر مردم پایین بود، کمتر در مردم شک و تردید و سؤال پیدا میشد، حالا بیشتر پیدا می شود. طبیعی است وقتی که فکر، کمی بالا آمد سؤالاتی برایش طرح می شود که قبلًا مطرح نبود. باید شک و تردیدش را رفع کرد و به سؤالات و احتیاجات فکری اش پاسخ گفت. نمی شود به او گفت برگرد به حالت عوام، بلکه این خود زمینه مناسبی است برای آشنا شدن مردم با حقایق و معارف اسلامی. با یک جاهل بی سواد که نمی شود حقیقتی را به میان گذاشت.
🔹 بنابراین در هدایت و رهبری نسل قدیم که سطح فکرش پایینتر بود ما احتیاج داشتیم به یک طرز خاص بیان و تبلیغ و یک جور کتابها. اما امروز آن طرز بیان و آن طرز کتابها به درد نمی خورد، باید و لازم است رِفُرم و اصلاح عمیقی در این قسمت ها به عمل آید، باید با منطقِ روز و زبانِ روز و افکارِ روز آشنا شد و از همان راه به هدایت و رهبری مردم پرداخت.
🔹نسل جوان افکار و ادراکات و احساساتی دارد و انحراف هایی و تا به دردش یعنی به افکار و ادراکات و احساساتش رسیدگی نشود، نمی شود جلو انحرافاتش را گرفت -۱
2⃣ اما وظیفه کسی که شبهه ای برایش پیش آمده:
🔹 مرحوم آیت الله طالقانی فرموده بودند که یکی به امام صادق (ع) عرض کرد: «هلاک شدم»! پرسیدند: چرا؟ گفت: به وجود خدا شک کردم! ایشان فرمودند: «الله اکبر، هذا اوّلُ الیَقین» یعنی: الله اکبر، این تازه اول یقین است.
🔻 پس شک، سؤال، شبهه و تردید چیز بدی نیست، به شرطی که انسان عاقل در شک یا سؤال و تردید خود متوقف نگردد. چنان چه اگر در امری از امور ضروری یا حتی غیر ضروری حیات دنیوی خود شک یا تردید کنیم، متوقف نشده و با شک، تردید و ابهام زندگی نمیکنیم.
🔻 واقعاش این است که غالباً نوع ما، تفاوت سؤال، شک، شبهه و تردید را نمیدانیم و تا سؤالی به ذهنمان خطور میکند و یا برایمان مطرح میکنند و پاسخاش را نمیدانیم، فکر می کنیم شبهه است و این شبهه هم می شود شک در اصل اعتقاداتمان. خیر؛ سؤالی در ذهن ایجاد شد راهش این است که دنبال جواب برویم و از اهلش بپرسیم تا برطرف شود.
🔹 مرحوم آیت الله علامه جعفری (ره) در تعریف «حیات معقول» میفرمود: «حیات معقول یعنی انسان عاقل سؤال دارد، کسی که سؤال نداشته باشد، عقل ندارد»
🔹 پس سعی کنیم به محض این که با سؤال یا شبههای مواجه شدیم، آن را در همان حدّ سؤال و شبهه دیده و تحقیق کنیم تا بر طرف شود، نه این که در این موارد متوقف شویم و شبهه در جان ما ریشه بدواند.
📚ده گفتار، ص٢٢٣
🆔 @ashora_karbala
🔰پیام حضرت علی بن موسی الرضا (علیه السلام) به شیعیان:
🍃ای عبدالعظيم! از سوی من به یارانم سلام برسان و به ایشان بگو شیطان را به خود راه ندهند و به آنان فرمان ده به راستی در گفتار و ادای امانت و فرمان ده در آنچه به کارشان نمی آید خاموشی ورزند و ستیزه جویی کنار نهند و به یکدیگر روی آورند که موجب نزدیک شدن به من است و به در افتادن با یکدیگر خود را مشغول نسازند که من با خود عهد کرده ام هرکس چنین کند و یاری از یاران مرا به خشم آورد از خدا بخواهم در دنیا سخت ترین عذاب را به وی رساند و در آخرت در شمار زیانکاران باشد.
🍃 و ایشان را آگاه ساز که خداوند نیکوکاران آنها را خواهد بخشید و از بدکاران آنها خواهد گذشت مگر کسی که به خدا شرک ورزیده یا دوستی از دوستان مرا بیازارد یا بدخواهی او را به دل گیرد که اگر چنین کند خداوند او را نبخشاید تا زمانی که از این اندیشه بازنگردد. اگر بازگشت (چه خوب) وگرنه روح ایمان از دلش رخت بربندد و از ولایت من بیرون رود و او را از ولایت ما بهره ای نخواهد بود و از این سرنوشت بد به خدا پناه می برم.
📚اختصاص، شیخ مفید، صفحه ٢۴۱
#حدیث
#امام_رضا (علیه السلام)
🆔 @ashora_karbala
9.mp3
4.37M
🎧 بشنوید | صوت سخنرانی
🎙استاد سید محمدمهدی #میر_باقری
🔰موضوع: جایگاه علم و حکمت و ارتباط آنها با جریان ولایت/ راه رسیدن به علم/ حکمت ، نتیجه درایت / حکیم کیست؟ / عبودیت، شرط حصول حکمت/ لزوم القاء حکمت از ناحیه امام(ع)
⏰ مدت: ٣٢:٢۶ دقیقه
📶 حجم: ۴ مگابایت
🗓 تاریخ: ٢۶ شهریور ماه؛ مدرسه علمیه حضرت آمنه قم
🆔 @ashora_karbala
هدف زندگی.pdf
899.9K
📚 پیشنهاد دانلود و #مطالعه_کتاب
"هدف زندگی" از دیدگاه قرآن و اندیشه های بشری و مباحثی درباره جهان بینی اسلامی
✍️مؤلف: استاد متفکر شهيد مطهرى
📕یکی از مسائل اساسی که باید بررسی شود مسئله «هدف زندگی» است. این مسئله همیشه برای بشر مطرح بوده است که هدف از زندگی چیست؟ یعنی انسان برای چه زندگی میکند و در واقع هدف انسان از زندگی و در زندگی چه باید باشد؟
📕 از طرف دیگر اگر بخواهیم از جنبه اسلامی بحث کنیم، این طور باید بگوییم ریشه این بحث هم در واقع همین است که هدف از بعثت انبیاء و غایت اصلی آن چیست؟ مسلّم «هدف از بعثت انبیاء» از «هدف از زندگی افرادی که انبیاء برای آنها مبعوث شدهاند» جدا نیست، چون انبیاء مبعوث شدهاند تا بشر را به سوی هدفهایی سوق دهند. و باز اگر مقداری جلوتر برویم میرسیم به بحث دیگری که «هدف از خلقت» چیست؟
📖فهرست مطالب
مقدمه
هدف خلقت و بعثت انبیاء
ریشه اخلاق فردی و اجتماعی
مکتب و جهانبینی
ایمان و کمال انسان
بررسی نظریات مختلف درباره کمال انسان، و نظریه اسلام
📕هدف زندگی، مشتمل بر پنج جلسه صحبت در جمع حدود ده تن از شاگردان استاد شهید آیت الله مطهری که در سال ۱٣۵۱ صورت گرفته است. در این جلسات برخی از مباحث جهانبینی اسلامی نیز مورد بحث قرار گرفته به طوری که این بحثها میتواند شرح و توضیح برخی از مباحث مجموعه «مقدمهای بر جهانبینی اسلامی» اثر آن متفکر شهید واقع شود.
🆔 @ashora_karbala
🔰برخورد ها
✍ #استاد_علی_صفائی_حائری
🔹 علی (ع) می دانست حتی با دشمنانش چگونه برخورد نماید، ولی ما نمی دانیم که با اختلاف دوستانمان چه کنیم.
🔹 به خاطر همین است که حتی یک دوست هم نداریم و دل هامان سرشار از کینه است؛ از همدیگر خسته ایم و نمی توانیم با هم کار کنیم. هرکس دیگری را مقصر می داند.
📚 کتاب حرکت صفحه ۲۸۶
🆔 @ashora_karbala
🔰مبارزه همه جانبه با فساد
🔻بخش دوم
💢مقام معظم رهبری
3⃣ ضرر سوم این است که #آدم_فاسد وقتی بخواهد از بیتالمال مسلمانان استفاده کند، به طور مستقیم که او را راه نمی دهند؛ مجبور است به مدیران و مسؤولان و هر کسی که سر راهِ او قرار دارد، #رشوه بدهد. هر کسی هم نمیتواند؛ در مقابل رشوه مقاومت کند. البته بعضی افراد مقاومت میکنند، بعضی هم دانسته یا ندانسته تسلیم می شوند. بنابراین آدم فاسد برای رسیدن به هدف خود، با رشوه دادن، عدّهای را فاسد میکند؛ مدیران را فاسد میکند، مأموران را فاسد میکند، مأمور بانک را فاسد میکند، مأمور فلان وزارتخانه را فاسد میکند.
4⃣ ضرر چهارم این است که وقتی پول و #لقمه_حرام در بین مردم و نخبگان رایج شد، گناه رایج میشود؛ «امرنا مترفیها ففسقوا فیها» وارد شدن در میدان فساد مالی، مقدّمه ورود به میدان فساد اخلاقی و فساد جنسی و فساد شهوانی و انواع و اقسام فسادهاست.
5⃣ ضرر پنجم اینکه وقتی مدیران و مردمی فاسد شدند، به #پایگاه_دشمن خارجی تبدیل میشوند. دشمن خارجی از آدمهای فاسد، برای اهداف سیاسی خود در کشور، خوب استفاده میکند. مبارزه با فساد، یک #جهاد همه جانبه است. من از مسؤولان کشور خواهش میکنم این جهاد عظیم را به اغراض سیاسی آلوده نکنند. اگر مسؤولان کشور؛ آن خودآگاهىِ لازم را داشته باشند، آنگاه میفهمند که امروز مبارزه با فساد لازم است و یک جهاد است. نشناختن موقعیّت و خطر، همان #ناخود_آگاهی است که این خود خطر بسیار بزرگی است
🎙بیانات در دیدار مردم قم، ۱٩ دی ۱٣٨۰
🆔 @ashora_karbala