📖 #مطالعه_از_دیدگاه_اسلام_و_قرآن
💠 «اسلام پرچمدار کتاب و کتابخوانی»
🍃هَلْ یَسْتَوِی الَّذِینَ یَعْلَمُونَ وَالَّذِینَ لَا یَعْلَمُونَ إِنَّمَا یَتَذَکَّرُ أُوْلُوا الْأَلْبَابِ
🍃 آیا آنان که میدانند با آنان که نمیدانند برابرند؟ تنها خردمندان متذکر می شوند.
(زمره/ ۹)
💠در طول تاریخ ؛ همواره توصیه علما و بزرگان دین و علم و ادب بر اهمیت کتاب و مطالعه بوده است.
در میان بزرگان دین اسلام نیز توجه ویژهای به این مسئله شده و احادیث فراوانی از پیامبر(ص) و ائمه اطهار(علیهم السلام) در این رابطه نقل شده که حاکی از اهمیت این مسئله در نزد آنان است. چنانکه پیامبر اکرم(ص) میفرماید:
🍃مَن ماتَ و مِیراثُهُ الدَّفاتِرُ وَالْمَحابِرُ وَجَبَتْ لَهُ الْجَنَّةُ
🍃 هر که بمیرد و میراث او دفترها و دوات باشد، بهشت بر او واجب است.
💠امیرالمؤمنین (ع) میفرمایند:
در عجبم از مردی که به جسم خویش چه بسیار اهمیت میدهد و غذای آلوده نمیخورد اما نسبت به کتاب و مطالعه که برای تغذیه روح او است بیاعتنا است و مطالعه نمیکند و یا اگر مطالعه میکند کتابهای خوبی مطالعه نمیکند.
💠 این نشانههای روشن و همچنین پیشنیه فرهنگی ما یعنی تعدد کتابها و کتابخانهها در عصر شکوفایی تمدن اسلامی و آثار مکتوب نامآوران و دانشمندان مسلمان ایرانی همه ناظر بر اهمیت کتاب و کتابخوانی است و این حقیقت را بر ما آشکار میکند که آیین اسلام پرچمدار کتاب و کتابخوانی در زمین است.
🌐 @ashora_karbala
پنج مقاله.pdf
8.3M
📕 #پیشنهاد_دانلود و #مطالعه_کتاب
کتاب «پنج مقاله»
✍مؤلف: استادمتفکر #شهید_مطهری
📕کتاب حاضر - چنانانچه از نامش پیداست - مشتمل بر پنج مقاله به قلم استاد شهید آیت الله مطهری است که در زمان ها و به مناسبت های مختلف نگارش یافته است. وجه مشترک این مقالات ؛نگاه کلی یا خاص به اسلام است.
📃مقاله اول تحت عنوان «دین و مذهب» ظاهرا برای کتاب تعلیمات دینی دوره ی دبیرستان در حدود سال 1350 نگارش یافته تا به وسیله افرادی مانند شهید دکتر بهشتی و شهید دکتر باهنر که در آموزش و پرورش دوره قبل از انقلاب اسلامی نفوذ کرده بودند، به چاپ برسد.
📃مقاله دوم با عنوان «احتجاجات قرآن» قسمتی از درس استاد شهید در دانشکده الهیات دانشگاه تهران بوده است.
📃مقاله بعدی با عنوان «نقدی بر ترجمه قرآن مجید به اهتمام آقای ابوالقاسم پاینده»
📃 و مقاله چهارم در مورد «نماز»
📃 مقاله آخری نیز با نام «اسلام برتر است» نگاشته شده است.
مجموع صفحات : 122
#کتب_شهید_مطهری
#اعتقادی
#نظام_فکری_اسلام
🌐 @ashora_karbala
#شرح_نهج_البلاغه
( حکمت ٣۵ )
🍃مَنْ أَسْرَعَ إِلَى النَّاسِ بِمَا يَكْرَهُونَ، قَالُوا فِيهِ بِمَا لاَ يَعْلَمُونَ
🍃كسى كه در نسبت دادن كارهاى بد به مردم شتاب كند، مردم نيز نسبت هاى ناروايى به او مى دهند
💠عيب جويى و ذكر عيوب مردم هرچند آشكار باشد كارى است بسيار ناپسند و اگر كسى نيت امر به معروف و نهى از منكر داشته باشد نبايد منكراتى را كه از بعضى سر زده آشكارا و در ملأ عام بگويد، بلكه اين گونه تذكرات بايد خصوصى و مخفيانه باشد.
💠و از آنجا كه مردم از گفتن عيوب و كارهاى زشتشان به صورت آشكارا ناراحت مى شوند و در مقام دفاع از خود بر مى آيند و گوينده را متهم به امورى مى كنند كه چه بسا واقعيت هم نداشته باشد تا از اين طريق ارزش سخنان او را بكاهند و بگويند: فرد آلوده حق ندارد ديگران را به آلوده بودن متهم كند.
💠بنابراين اگر انسان بخواهد مردم احترام او را حفظ كنند و نسبت هاى ناروا به او ندهند و حتى عيوب پنهانى او را آشكار نسازند بايد از تعبيراتى كه سبب ناراحتى مردم مى شود بپرهيزد و در يك كلمه، بايد احترام مردم را حفظ كرد تا آنها احترام انسان را حفظ كنند
💠 پيغمبر اكرم(ص)فرمود
در مدينه اقوامى داراى عيوبى بودند آنها از ذكر عيوب مردم سكوت كردند، خداوند هم مردم را از ذكر عيوب آنها ساكت كرد. آنها از دنيا رفتند در حالى كه مردم آنها را از هرگونه عيب پاك مى دانستند و به عكس در مدينه اقوام ديگرى بودند كه عيبى نداشتند ولى درباره عيوب مردم سخن گفتند خداوند براى آنها عيوبى آشكار ساخت كه پيوسته به آن شناخته مى شدند تا از دنيا رفتند.
🌐 @ashora_karbala
#تفسیر_قرآن_کریم
(ادامه تفسیر آیه ۱۴۶ سوره آل عمران)
🍃قاتلَ مَعَهُ ...فَمَا وَهَنُواْ لِمَا أَصَابَهُمْ فِي سَبِيلِ اللّهِ وَ مَا ضَعُفُواْ و َمَا اسْتَكَانُواْ
💠 (قاتَلَ معه) یعنی همراهان پیامبر (فَمَا وَهَنُوا) ْمخاطبین آیه در #محضر_ولیّ مضطر نبودند، چون اضطراب فرد را ناتوان و ضعیف میکند. از این فعل معلوم میشود در محضر ولیّ #امنیت افاضه میشود. یعنی اگر در جنگ همراه ولی الله و در معیت او باشید یا زنده میمانید یا از دنیا میروید. اگر زنده بمانید که جانتان را مجدداً برای حق خرج خواهی کرد و اگر از دنیا بروید به لقاءالله پیوستهاید و چیزی را از دست ندادهاید
💠اگر مسیر بندگی با بزرگتر طی شود، هرگز #احساس_ضعف نمیکنید، بزرگتر اجازه افراط و تفریط نمیدهد گاهی آتش بس و گاهی حرکت سریع را اعلام میکند، گاهی کاروان را متوقف میکند و گاهی آنها را به شتاب و سرعت وا میدارد. در هر حال سختی که همراه با بزرگتر به انسان میرسد قابل تحمل است. انسان همراه بزرگتر در #طلب_حق ناتوان نیست. هرگز عجله نمیکند بلکه منتظر دستور است.
💠یکی از مفسرین در رابطه با «وَمَا ضَعُفُواْ وَمَا اسْتَكَانُواْ» میگوید: همراهی با ولی یعنی وفاداری به حق و قیام به امر بندگی خالصانه و حضور دائم در صحنه عاشقی، اما مهم این است که انسان از این جد و جهد هرگز جدا نشود و بر عهد دیرینه پایبند بماند، شرط خدمت دوستی خالصانه است. مخاطبین آیه صادقانه دوستی خود را به اثبات رساندند، به همین جهت محبوب حق قرار گرفتهاند (وَاللّهُ يُحِبُّ الصابرین)
♻️ ادامه دارد....
🌐 @ashora_karbala
💠توی جلسه آقا (آیت الله #بهجت ) بین صحبتهایشان فرمودند: «کتابی هست که همۀ دعاها در آن موجود است.»
گوشم را تیز کردم تا اسم کتاب را بشنوم،
اما بحث عوض شد و حرف دیگری از آن کتاب زده نشد.
بعد از جلسه یک تکه کاغذ برداشتم و رفتم خدمت آقا.
همانطورکه خودکار را برای نوشتن آماده کرده بودم،
پرسیدم: «آقا! اسم اون کتابی که فرمودید رو میخواستم.»
آقا لبخندی زدند و گفتند: « #قرآن ».
📚 در خانه اگر کس است، ص ٧١_بر اساس خاطرۀ یکی از شاگردان.
🌐 @ashora_karbala