هدایت شده از کلُّ یَومٍ عاشُورا وَ کلُّ اَرضٍ کَربَلا
🔰چرا ثواب زیارت #امام_رضا (ع) از ثواب زیارت جدشان سیدالشهدا(ع) بالاتر است؟
✍ استاد سیدمحمدمهدی #میر_باقری:
💢 اگرچه جمعیت جامعهی شیعیان در زمان ولایت امام رضا (علیهالسلام) از کثرت قابل توجهی برخوردار شده بودند، اما در دنیای اسلام متفرق بودند و مرکزیت خاصی نداشتند. در چنین شرایطی امام رضا (علیهالسلام) به مرو هجرت فرمودند و تدابیری اندیشیدند که مأمون مجبور شد به بغداد کوچ کند.
💢 بخش دیگری از تدابیر تاریخی ثامنالحجج (علیهالسلام ) فراخواندن امامزادهها به سمت خراسان بود.
هجرت این بزرگواران موجب شد تا مدنیّت شیعه در ایران، حول امامزادهها شکل بگیرد. شهرسازی در ایران، حول بیوت نور ائمهی اطهار (علیهمالسلام) توسعه یافت و مردم حول نسل نورانی نبیّ اکرم (صلّیاللهعلیهوآله) گرد آمدهاند. از این رو است که «بنیان جامعهی شیعه بر تقوا است».
💢حضرت امام رضا (علیهالسلام) در هجرتی که به خراسان داشتند، ضمن ایجاد مرکزیت برای شیعیان، حقیقت ولایت و امامت را احیاء نمودند و شأن امام را به جامعهی اسلامی معرفی کردند. به تلقی من، اینکه میگویند: ثواب زیارت امام رضا علیهالسلام از ثواب زیارت جدشان بیشتر است، از این مسأله نشأت میگیرد که ثواب زیارت امام رضا (علیهالسلام) « ثواب اقامة » است. زیارت امام رضا (علیهالسلام) به معنی #اقامهی_ولایت دوازده امام معصوم است.
🌐 @ashora_karbala
Rahimpoor (175).mp3
7.18M
🎧 بشنوید | صوت سخنرانی
🎙استاد #حسن_رحیم_پور_ازغدی
🔰موضوع:" #امام_رضا (ع)، ربّ النوع آزاد اندیشی" پرسشهای رادیکال و ریشهای تا مطرح نشود ما از لحاظ تمدنی و تمدن سازی هیچ حرکتی نمیتوانیم داشته باشیم.
⏰ مدت: ۵٩:۴٧ دقیقه
📶 حجم: ۶ مگابایت
🗓 تاریخ: دانشگاه آزاد اسلامی مشهد، زمستان ۱٣٨۴
🆔 @ashora_karbala
🔰امروز یکی از مهمترین مسائل ما، مبارزه با فساد است. این را باید همه مسؤولان کشور بفهمند.
💢مقام معظم رهبری
⁉️ فساد یعنی چه؟ فساد یعنی اینکه کسانی با زرنگی، با قانوندانی، با زبان چرب و نرم و با چهره حق به جانب، به جان بیتالمال این ملت بیفتند و کیسههای خود را پُر کنند.
🔰 این کار چند ضرر دارد:
1⃣ یکی اینکه خزانه این کشور که باید صرف مردم شود ؛ به جیب یک نفر یا یک جمع خاص میرود. وقتی شما میبینید یک نفر آدم در طول مدت کوتاهی؛ سه، چهار سال؛ دهها میلیارد تومان از پول بیتالمال را در صندوق شخصی خود قرار میدهد، معنایش چیست؟
🔹معنایش این است، آن پولی که با آن میشد مثلاً هزار روستا را آباد کرد که مردم از زندگی لذّت ببرند و مزه فقر را نچشند، مزه زندگی راحت را بچشند، یک نفر بتواند با زرنگی، با زبان چرب و نرم، با چهرهی حق به جانب و با استفاده از کمک افراد غافل، همه این پولها را به چنگ آورد. بنابراین اوّلین ضرر این است که بیتالمال خالی میشود و پول مردم به جیب یک شخصِ طمّاع و حریص و خودخواه و زیادهطلب میرود.
2⃣ ضرر دوم این است: کسانی که میخواهند با پول خود در کشور فعّالیت اقتصادی کنند ؛ وقتی دیدند از راههای نامشروع میشود این همه ثروت به دست آورد، آنها هم تشویق می شوند که بروند کار نامشروع کنند.
🔹 عدّهای میگویند مبارزه با مفاسد اقتصادی موجب میشود که سرمایهدار، سرمایهگذاری نکند؛ اما من میگویم قضیه عکس است؛ اگر با فساد اقتصادی مبارزه نشود، هر سرمایهداری وسوسه و تشویق میشود که به جای وارد شدن به کار پُردردسر تولید و مقدّمات آن و راههای طولانی دیگر، برود مشغول بند و بست و کارهای #فساد_انگیز شود. یک فاسد، دیگران را هم به فساد میکشاند و تشویق میکند. بنابراین ضرر دوم این است که کشور از فعّالیت اقتصادی باز خواهد ماند.
♻️ادامه دارد...
🎙بیانات در دیدار مردم قم، ۱٩ دی ۱٣٨۰
🆔 @ashora_karbala
🔰 کفر نگو این چه سؤالیه⁉️
🔹راستی اگر کسی سؤال و یا شک و شبهه ای در زمینه های دینی و اعتقادی برایش پیش بیاید ؛ حتی شک در وجود خدا و یا سوالات مشابه این ؛ آیا گناهی مرتکب شده است؟ در چنین مواردی چه باید بکند؟ وظیفه متدینین چیست؟
🔻 در این گونه موارد باید به دو نکته توجه کنیم.
1⃣ وظیفه متدینین:
🔻نباید اینگونه فکر کنیم که چرا چنین سؤالی به ذهن کسی خطور کرده و این نشان دهنده ضعف و بی دینی فرد میباشد.
🔹شهید متفکر مرتضی مطهری در این زمینه می فرماید: در قدیم سطح سواد و فکر مردم پایین بود، کمتر در مردم شک و تردید و سؤال پیدا میشد، حالا بیشتر پیدا می شود. طبیعی است وقتی که فکر، کمی بالا آمد سؤالاتی برایش طرح می شود که قبلًا مطرح نبود. باید شک و تردیدش را رفع کرد و به سؤالات و احتیاجات فکری اش پاسخ گفت. نمی شود به او گفت برگرد به حالت عوام، بلکه این خود زمینه مناسبی است برای آشنا شدن مردم با حقایق و معارف اسلامی. با یک جاهل بی سواد که نمی شود حقیقتی را به میان گذاشت.
🔹 بنابراین در هدایت و رهبری نسل قدیم که سطح فکرش پایینتر بود ما احتیاج داشتیم به یک طرز خاص بیان و تبلیغ و یک جور کتابها. اما امروز آن طرز بیان و آن طرز کتابها به درد نمی خورد، باید و لازم است رِفُرم و اصلاح عمیقی در این قسمت ها به عمل آید، باید با منطقِ روز و زبانِ روز و افکارِ روز آشنا شد و از همان راه به هدایت و رهبری مردم پرداخت.
🔹نسل جوان افکار و ادراکات و احساساتی دارد و انحراف هایی و تا به دردش یعنی به افکار و ادراکات و احساساتش رسیدگی نشود، نمی شود جلو انحرافاتش را گرفت -۱
2⃣ اما وظیفه کسی که شبهه ای برایش پیش آمده:
🔹 مرحوم آیت الله طالقانی فرموده بودند که یکی به امام صادق (ع) عرض کرد: «هلاک شدم»! پرسیدند: چرا؟ گفت: به وجود خدا شک کردم! ایشان فرمودند: «الله اکبر، هذا اوّلُ الیَقین» یعنی: الله اکبر، این تازه اول یقین است.
🔻 پس شک، سؤال، شبهه و تردید چیز بدی نیست، به شرطی که انسان عاقل در شک یا سؤال و تردید خود متوقف نگردد. چنان چه اگر در امری از امور ضروری یا حتی غیر ضروری حیات دنیوی خود شک یا تردید کنیم، متوقف نشده و با شک، تردید و ابهام زندگی نمیکنیم.
🔻 واقعاش این است که غالباً نوع ما، تفاوت سؤال، شک، شبهه و تردید را نمیدانیم و تا سؤالی به ذهنمان خطور میکند و یا برایمان مطرح میکنند و پاسخاش را نمیدانیم، فکر می کنیم شبهه است و این شبهه هم می شود شک در اصل اعتقاداتمان. خیر؛ سؤالی در ذهن ایجاد شد راهش این است که دنبال جواب برویم و از اهلش بپرسیم تا برطرف شود.
🔹 مرحوم آیت الله علامه جعفری (ره) در تعریف «حیات معقول» میفرمود: «حیات معقول یعنی انسان عاقل سؤال دارد، کسی که سؤال نداشته باشد، عقل ندارد»
🔹 پس سعی کنیم به محض این که با سؤال یا شبههای مواجه شدیم، آن را در همان حدّ سؤال و شبهه دیده و تحقیق کنیم تا بر طرف شود، نه این که در این موارد متوقف شویم و شبهه در جان ما ریشه بدواند.
📚ده گفتار، ص٢٢٣
🆔 @ashora_karbala
🔰پیام حضرت علی بن موسی الرضا (علیه السلام) به شیعیان:
🍃ای عبدالعظيم! از سوی من به یارانم سلام برسان و به ایشان بگو شیطان را به خود راه ندهند و به آنان فرمان ده به راستی در گفتار و ادای امانت و فرمان ده در آنچه به کارشان نمی آید خاموشی ورزند و ستیزه جویی کنار نهند و به یکدیگر روی آورند که موجب نزدیک شدن به من است و به در افتادن با یکدیگر خود را مشغول نسازند که من با خود عهد کرده ام هرکس چنین کند و یاری از یاران مرا به خشم آورد از خدا بخواهم در دنیا سخت ترین عذاب را به وی رساند و در آخرت در شمار زیانکاران باشد.
🍃 و ایشان را آگاه ساز که خداوند نیکوکاران آنها را خواهد بخشید و از بدکاران آنها خواهد گذشت مگر کسی که به خدا شرک ورزیده یا دوستی از دوستان مرا بیازارد یا بدخواهی او را به دل گیرد که اگر چنین کند خداوند او را نبخشاید تا زمانی که از این اندیشه بازنگردد. اگر بازگشت (چه خوب) وگرنه روح ایمان از دلش رخت بربندد و از ولایت من بیرون رود و او را از ولایت ما بهره ای نخواهد بود و از این سرنوشت بد به خدا پناه می برم.
📚اختصاص، شیخ مفید، صفحه ٢۴۱
#حدیث
#امام_رضا (علیه السلام)
🆔 @ashora_karbala
9.mp3
4.37M
🎧 بشنوید | صوت سخنرانی
🎙استاد سید محمدمهدی #میر_باقری
🔰موضوع: جایگاه علم و حکمت و ارتباط آنها با جریان ولایت/ راه رسیدن به علم/ حکمت ، نتیجه درایت / حکیم کیست؟ / عبودیت، شرط حصول حکمت/ لزوم القاء حکمت از ناحیه امام(ع)
⏰ مدت: ٣٢:٢۶ دقیقه
📶 حجم: ۴ مگابایت
🗓 تاریخ: ٢۶ شهریور ماه؛ مدرسه علمیه حضرت آمنه قم
🆔 @ashora_karbala