🔰چرا آمریکایی ها غیرمنطقی هستند؟
🔹 #امام_خامنه_ای
💢 من اين را به شما عرض بكنم: دولتمردان آمريكا مردم غيرمنطقىاى هستند؛ آنها چطور غيرمنطقىاند؟ نشانهى غير منطقى بودن آنها، همين تناقضهائى است كه بين حرفهاى آنها و بين كارهاى آنها هست؛ حرف يك جور مي زنند، كار جور ديگرى انجام مي دهند. خب، از اين نشانهاى واضحتر براى غير منطقى بودن نيست. انسانِ منطقى يك حرف قانع كنندهاى مي زند، بعد هم دنبال آن حرف راه مىافتد. اين دولت مردان آمريكائى و ديگر تبعهى آنها از غربىها؛ اين جورى نيستند؛ يك حرفى مي زنند، يك ادعائى مي كنند، اما در عمل، درست عكس آن را انجام مي دهند. من حالا چند نمونه عرض بكنم: دروغ گویی و تناقض در حرف و عمل آمریکایی ها در ادعای حمایت از حقوق بشر. در ادعای تعهد به عدم تكثير سلاح هستهاى. در ادعای حمایت از دموکراسی. در ادعای حل مسئله شان با ایران.
💢 حرفشان غيرمنطقى است، عملشان غيرمنطقى است، زورگويانه است؛ توقع دارند ديگران در مقابل كار غيرمنطقى آنها و زورگوئى آنها تسليم شوند؛ خب، بعضى هم تسليم مي شوند؛ بعضى از دولتها، بعضى از نخبگان سياسى؛ در مقابل پرروئى و زورگوئى آنها تسليم مي شوند.
💢 اما ملت ايران و نظام جمهورى اسلامى تسليمشدنى نيست. جمهورى اسلامى حرف دارد، منطق دارد، توانائى دارد، اقتدار دارد؛ لذا در مقابل حرف غير منطقى و كار غير منطقى تسليم نمیشود. جمهوری اسلامی ایران در طول این سالها؛ در قضایای مختلف جهانی، به روشنی دریافته است که طرف مقابل او کیست، چگونه رفتار می کند و چگونه باید با او برخورد کرد.
🎙بیانات در دیدار مردم تبریز ٩۱/۱۱/٢٨
🆔 @ashora_karbala
کلُّ یَومٍ عاشُورا وَ کلُّ اَرضٍ کَربَلا
#شرح_نهج_البلاغه (شرح حکمت ٧٩) 💠 خلاصه این کلام گهربار این است که سخنان حکمت آمیز را از هر کس باید
#شرح_نهج_البلاغه
(ادامه شرح حکمت ٧٩)
💠 در اینجا این سؤال مطرح مى شود که در بعضى از روایات از جمله روایتى که از امام باقر(ع) در ذیل آیه شریفه "فَلْیَنْظُرِ الاْنْسانِ إلى طَعامِهِ" آمده است که امام(ع) فرمود: منظور از طعام "عَلْمُهُ الَّذى یَأخُذُهُ مِمَّنْ یَأخُذُهُ" دانشى است که فرا مى گیرد باید نگاه کند از چه کسى فرا مى گیرد» بنابراین گرفتن سخن حکمت آمیز از منافق چه معنا دارد.
💠 پاسخ سؤال این است که گاه سخن حکمت آمیز به قدرى واضح و روشن است که از هر جا و از هر کس که باشد باید آن را پذیرفت. ولى در موارد دیگر که انسان مطالب را به اعتماد استاد فرا مى گیرد باید نزد کسى برود که از نظر دیانت و علمیت مورد اعتماد باشد.
💠در شرح نهج البلاغه علاّمه شوشترى اشاره به نکته جالبى شده است که با ذکر آن این سخن را پایان مى دهیم، نقل مى کند: 'ابن مبارک' به عنوان نظارت بر شهر در کوچه ها راه مى رفت چشمش به مرد مستى افتاد که آواز مى خواند و مى گفت:( أضَلَّنى الْهَوى وَأنَا ذَلیلٌ *** وَلَیْسَ إلى الَّذى أهْوى سَبیلٌ ) هواى نفس مرا ذلیل کرد و افسوس که راهى به آن کس که به او علاقه دارم، نیست. ابن مبارک از آستین خود کاغذى درآورد و این بیت را نوشت. به او گفتند: شعرى را از شاعر مست مى نویسى؟ او گفت: مگر ضرب المثل معروف را نشنیده اید که "رُبَّ جَوْهَرَة فى مَزْبَلَةً" اى بسا گوهرى در میان زباله ها افتاده باشد؟ گفتند: آرى. گفت: این هم گوهرى بود از مزبله
🆔 @ashora_karbala
🍃 دست هایی که به هم پیوسته است
از دل و دیده گرامی تر هم
آیا هست؟.....
آری؛ ز دل و دیده گرامی تر؛ .... دست
زین همه گوهر پیدا و نهان در تن و جان؛
بی گمان دست گرانقدر تر است
هر چه حاصل کنی از دنیا؛
دست آورد است
هر چه اسباب جهان باشد در روی زمین
دست دارد همه را زیر نگین
سلطنت را که شنیدست چنین؟
شرف دست همین بس که نوشتن با اوست
خوشترین مایه دلبستگی من با اوست
در فرو بسته ترین دشواری
در گرانبار ترین نومیدی
بارها بر سر خود بانگ زدم
هیچَت اَر نیست مخور خون جگر؛
دست که هست
بیستون را یاد آر
دستهایت را؛ بِسپار به کار
کوه را چون پر کاه؛ از سر راهت بردار
وَه چه نیروی شگفت انگیزیست
دست هایی که به هم پیوسته است
به یقین هر که به هر جای در آید از پای
دست هایش بسته است
دست در دست کسی؛ یعنی....
پیوند دو جان
دست در دست کسی؛ یعنی....
پیمان دو عشق
دست گنجینه ی مهر و هنر است
خواه بر پرده ساز
خواه در گردن دوست
✍ #فریدون_مشیری
🆔 @ashora_karbala
🔰 مهمترین آفت سلوک
✍ #علامه_طهرانی (ره)
🔹 قلبی که در افکار غیر صحیح و غیر واقعی دارد دور می زند، آن فیض می آید و رد میشود، نمیایستد، گیرنده وجود ندارد، فرستنده هست، گیرنده نیست، نمی گیرد. پس باید شرایطش را آماده کرد، موانع را از سر راه برداشت تا اینکه انسان بتواند فیض بیشتری ببرد، هر چه حالت سکوت و حالت سکون و آرامش بیشتر باشد واردات بیشتر خواهد شد و بالعکس. سکوت یک وِزانى را در انسان به وجود مى آورد که با حرف، یک همچنین وزان و یک همچنین متانتی بدست نمی آید.
🔹 ملائکه در جایى که تشویش و اضطراب است نمى آیند، ملائکه در جاى سکون و آرامش مى آیند، ملائکه در جایى که دائماً محلّ جَوَلان فکر و تخیّلات و خیالات است نمی آیند. افرادى که زیاد صحبت مى کنند، قلب آنها مشوّش است، اضطراب دارد. بعضىها که ما مثلًا دیدیم، مرحوم علّامه طباطبایى یا مثلًا مرحوم آقاى حدّاد، در مجلس که مىنشستند، تا از ایشان سؤال نمىکردیم حرف نمی زدند؛ با علّامه طباطبائى، یک ساعت می نشستیم، همینطور به انسان نگاه مىکرد.
🔹 ولى بعضىها مىگویند: آقا! یعنى چه؟ انسان بنشیند هِى همینطورى نگاه بکند، ساکت، یک حرفى بزنیم، یک چیزى. آقا! هوا گرم است، خیابان شلوغ است، جنسها گران شده، یک حرفى بالأخره بزنیم، این روش یعنى چه؟ ارتباط انسان با اینگونه افراد براى انسان مضرّ است. انسان با افرادى باید ارتباط داشته باشد که این حالت در آنها کمتر است، حالت سکون و آرامش در آنها بیشتر است و در این زمینه روایات زیاد است که ملائکه در سکون اند، شیاطین در اضطرابند.
📚 پای درس عارفان؛ ص ٣٢۶
🆔 @ashora_karbala
🔰شرط رساندن یک پیام الهی این است که وسیله مشروع باشد.
✍استاد متفکر #شهید_مطهری
🔸 اولين شرط رساندن يك پيام الهى اين است كه از هرگونه وسيلهاى نمىتوان استفاده كرد؛ يعنى براى اينكه پيام الهى رسانده بشود و براى اينكه هدف مقدس است، نبايد انسان اينجور خيال كند كه از هر وسيله كه شد براى رسيدن به اين هدف بايد استفاده كنيم، مىخواهد اين وسيله مشروع باشد و يا نامشروع.
🔸 مىگويند: «الْغاياتُ تُبَرِّرُ الْمَبادى» يعنى نتيجهها مقدمات را تجويز مىكنند؛ همين قدر كه هدف هدف درستى بود، ديگر به مقدمه نگاه نكن. چنين اصلى مطرود است. ما اگر بخواهيم براى يك هدف مقدس قدم برداريم، از يك وسيله مقدس و حداقل از يك وسيله مشروع مىتوانيم استفاده كنيم. اگر وسيله نامشروع بود، نبايد به طرف آن برويم.
📚 حماسه حسینی، ج۱ ص ۳۱۳
🆔 @ashora_karbala
💠 بنویس و منتشر کن
✍ عِدَّةٌ مِنْ أَصْحَابِنَا عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ خَالِدٍ اَلْبَرْقِيِّ عَنْ بَعْضِ أَصْحَابِهِ عَنْ أَبِي سَعِيدٍ اَلْخَيْبَرِيِّ عَنِ اَلْمُفَضَّلِ بْنِ عُمَرَ قَالَ قَالَ لِي أَبُو عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ : اُكْتُبْ وَ بُثَّ عِلْمَكَ فِي إِخْوَانِكَ فَإِنْ مِتَّ فَأَوْرِثْ كُتُبَكَ بَنِيكَ فَإِنَّهُ يَأْتِي عَلَى اَلنَّاسِ زَمَانُ هَرْجٍ لاَ يَأْنَسُونَ فِيهِ إِلاَّ بِكُتُبِهِمْ .
✍ امام صـادق (علیه السلام) به یکی از اصحاب خود فرمودند: بنویـس و منتـشر ساز دانـش خود را در میـان بـرادران دیـنی ات؛ پس چون مرگـت فرا رسـد، کتـاب های خود را میراث اولادت قـرار بده؛ زیرا بـراستی زمـان آشفتـگی و هـرج و مرجـی بر مـردم خواهـد آمـد که در آن جـُز به کتـب خودشان اُنـس نمی گیرند!
📚الکافي؛ الجزء الأول؛ كِتَابُ فَضْلِ اَلْعِلْمِ؛ بَابُ رِوَايَةِ اَلْكُتُبِ وَ اَلْحَدِيثِ وَ فَضْلِ اَلْكِتَابَةِ وَ اَلتَّمَسُّكِ بِالْكُتُبِ؛ جلد ۱؛ صفحه ۵٢
🆔 @ashora_karbala