روانی کاکائویی
مواد لازم:
4 عدد تخم مرغ
1 لیوان شکر (لیوان 200 میلی ، اگر از لیوان دسته دار فرانسه یا پیمانه قنادی استفاده میکنید چهار پنجم لیوان یا پیمانه را پر کنید)
1 لیوان ماست
1 لیوان روغن مایع
1 لیوان ایرمیک (سمولینا ، جایگزین ندارد)
2 لیوان آرد
3 قاشق غذاخوری پودر کاکائو
1 پاکت بکینگ پودر (10 گرم یا 2.5 قاشق چای خوری)
1 پاکت وانیل شکری (5 گرم یا وانیل ایرانی کمی)
برای شربت:
4 لیوان شکر
5 لیوان آب
3_2 قطره آب لیمو
طرز تهیه:
ابتدا شربت را آماده کنید. شکر و آب را داخل قابلمه ای بریزید و روی اجاق بذارید وقتی شروع به جوشیدن کرد دو سه قطره آب لیمو اضافه کنید و 5 دقیقه دیگر با شعله کم بپزید سپس کنار بذارید ولرم شود.
تخم مرغ و شکر را داخل ظرفی بریزید و با همزن برقی تا وقتی که شکر حل شود حدود 4_3 دقیقه هم بزنید. سپس ماست و روغن مایع را اضافه کنید و با همزن دستی هم بزنید سپس آرد ، پودر کاکائو ، وانیل و بکینگ پودر را در حالیکه الک میکنید به مواد اضافه کنید و با همزن دستی هم بزنید. در آخر ایرمیک را اضافه کنید و با لیسک هم بزنید. قوام مایه کیک غلیظ است. داخل قالب چرب شده بریزید و در فر 180 درجه از قبل گرم شده حدود 25 دقیقه بپزید. با خلال چوبی پخت کیک را تست کنید و از فر بیرون آورید. بعد از پخت کیک صبر کنید کاملا سرد شود. کیک سرد و شربت کمی ولرم باشد. کیک را برش بزنید و شربت را روی کیک بریزید و به دلخواه خودتان تزیین کنید.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
پیشی (نوعی نان)
مواد لازم:
نصف پاکت خمیر مایه تر (21 گرم یا 1 قاشق غذاخوری سرصاف خمیر مایه خشک)
1.5 قاشق مرباخوری نمک
1 لیوان شیر ولرم
نصف لیوان آب ولرم
4 قاشق روغن مایع
آرد به مقدار لازم (تا جائیکه امکان دارد خمیر نرمی شود)
2 حبه قند (یا 1 قاشق غذاخوری شکر)
نکاتی که باید دقت کنید:
خمیر خوب عمل بیاد
روغن خوب داغ شود
طرز تهیه:
خمیر مایه ، قند ، نمک ، آب ، شیر و روغن را داخل ظرفی بریزید و هم بزنید تا با هم مخلوط شوند (اگر خمیر مایه خشک معمولی استفاده میکنید ابتدا خمیر مایه ، قند یا شکر و آب ولرم را داخل ظرفی بریزید و حدود 10 دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه کف کند سپس شیر و بقیه مواد را اضافه کنید) آرد را کم کم بریزید و خمیر نرمی که کمی به دست می چسبد آماده کنید. روی خمیر را بپوشانید و حداقل 1 ساعت استراحت بدید. حجم خمیر باید دو برابر شود. دستتان را چرب کنید و تکه هایی از خمیر جدا کنید و با دست به اندازه بشقاب کوچک باز کنید. میتوانید با انگشت وسط خمیر را سوراخ کنید. سپس داخل روغن داغ پشت و رو سرخ کنید. بعد از سرخ کردن روی دستمال کاغذی حوله ای بذارید تا روغن اضافی آن گرفته شود. توصیه میکنم گرم سرو کنید.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#نان_خرما_گردو
این نون رو من با خمیر جادویی درست کردم
برای 16 تا 17 عدد
تخم مرغ 1 عدد
شیر ولرم 120 میلی (نصف لیوان)
شکر 30 گرم(2 ق غ)
روغن مایع 30 میلی (3 ق غ)
پودر خمیر مایه 6 گرم (1 ق م)
آرد سفید تقریبا 225 گرم ( حدودا یک و نیم لیوان) (مقدار آرد تقریبی ممکنه بیشتر و یا کمتر لازم باشه)
نمک نصف ق چ
مواد میانی : خرما 10 عدد، گردو ( دلخواه) ، پودر دارچین 1 ق م (به دلخواه) ، گلاب 1 ق غ
یه قاشق شکر رو با شیر ولرم مخلوط کردم و بهش پودر خمیر مایه اضافه کردم ، گذاشتم ده دقیقه تا به عمل بیاد .
توی یه ظرفی تخم مرغ و مابقی شکر و روعن و نمک رو ترکیب کردم . خمیر مایه به عمل اومده رو هم اضافه کردم و ارد رو کم کم ریختم . میزان آرد خیلی خیلی تقریبی هست برای من اینجا کمی بیشتر از این مقدار استفاده شد ارد تا زمانی اضافه بشه که خمیر به دست نچسبه اما حواستون باشه ریختن آرد زیادی باعث میشه که نونتون لطافتش از بین بره و سنگین و سفت بشه همیشه این نکته مهمه در پخت نون ها .
خوب خمیر رو ورز دادم دو سه دقیقه ورز دادم و بعد 100 بار روی صفحه کار کوبیدم .
داخل طرف تمیزی جزیی چرب کردم و خمیر رو قرار دادم و روش رو خوب پوشوندم و جای نسبتا گرم یک ساعت استراحت قرار دادم .
بعد پف خمیر رو با ورز دادن گرفتم و خمیر رو دو قسمت کردم و با وردنه باز کردم شکل دایره برش دادم و بعد به صورت کلیپ . پیچیدن کاملا دلخواه هست من مدل کروسان پیچیدم .
برای مواد میامی مواد کاملا دل به خواهی هست . من پوست و هسته خرماها رو گرفتم و له کردم . پنج شش دونه گردو رو هم نیم کوب کردم و گلاب و دارچین و اگر دوست دارین هل هم می تونین بریزین .
بعد لای خمیر قرار دادم و پیچیدم .
داخل سینی فر چیدم و 20 دقیقه استراجت دوم قرار دادم . بعد از استراحت رومال یه زرده تخم مرغ و زعفران 1 ق م شیر رو ترکیب کردم و رومال زدم و توی فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه به مدت 15 تا 20 دقیقه قرار دادم .
ظرف حاوی اب هم توی فر فراموش نشه تا نون هاتون لطیف بشه .
نون هاتون رو بعد از خنک شدن توی طرف درب بسته توی محیط خنک قرار بدین تا چهار پنج روز با کیفیت می مونه .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#نان_زنجبیلی
یه نون بسیار خوشمزه و عالی و پرطرفدار 🤗👌. اون دوستانی که طعم زنجبیل رو دوست ندارن می تونن حذف کنن ، دوست دارن شکرش و شیرینیش زیاد بشه می تونن سه چهار قاشق شکر بریزین البته این نون به کم شیرینیش معروفه و خوشمزه است .
بخواین بدون فر درست کنن توی تابه روی گاز یا توی فر دست ساز می تونن درست کنن .
آرد تقریبا 375 گرم (حدودا 2.5 لیوان) ( فرقی نداره آرد گندم نانوایی یا آرد سفید قنادی )
تخم مرغ 1 عدد
شیر ولرم 120 میلی (نصف لیوان)
ماست ترجیحا پرچرب یا خامه ای 120 گرم (نصف لیوان)
کره 25 گرم
روعن مایع 60 میلی (1/4 لیوان)
پودر خمیر مایه 5 گرم (1 ق م)
شکر 1 ق غ
نمک 1 ق چ
زنجبیل 1 تا 2 ق غ
داخل ظرفی شیر ولرم و شکر رو مخلوط کردم ، پودر خمیر مایه رو ریختم توش یه کوچولو هم زدم ، در ظرف رو گداشتم تا خمیر مایه به عمل بیاد ، حدود 10 دقیقه .
داخل یه ظرف بزرگ تخم مرغ رو شکستم و کمی زدم تا از لختگی در بیاد . کره و ماست هم از قبل توی محیط قرار بگیره.
کره ، روغن مایع ، نمک ، ماست ، زنجبیل رو بهش اضافه کردم . خمیر مایه به عمل اومده رو هم ریختم .
آردرو الک کردم و کم کم به موادم اضافه کردم . این خمیر چسبندگی داره و نباید چسبندگیش رو با اضافه کردن آرد برطرف کنیم ، باید چسبندگی رو با ورز دادن برطرف بشه و الا بعد از پخت این نون خشک میشه . خوب ورز دادم ، صد بار هم خمیر رو کوبیدم.
خمیر رو داخل طرف تمیز گذاشتم و روش رو خوب پوشوندم توی جای نسبتا گرم به مدت یک ساعت استراحت کنه .
بعد از استراحت پف خمیر رو با ورز دادن گرفتم . از خمیر چونه هایی برداشتم ، و با کف دستم روش فشار دادم و به شکل گرد در آوردم ، میتونین با قالب هم کاتر بزنین .
بعد این خمیر های گرد رو داخل سینی فر چیدم ، با یه قالب گرد مثل در نوشابه روش مهر زدم . روی خمیر ها رو با یه پارچه پوشوندم و گذاشتم 20 دقیقه استراحت کنه .
بعد از استراحت روی نون ها رو با یه زرده تخم مرغ و زعفران و یه ق م شیر رومال زدم .
نون ها رو توی فر 180 درجه که از یه ربع قبل فر رو روشن کردم به مدت 20 تا 25 دقیقه قرار دادم .
در ضمن ظرف حاوی آب هم درون فر فراموش نشه که باعث رطوبت میشه و نون ها خشک نمیشن
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#مافین_سیب_زمینی
دو عدد سیب زمینی متوسط نگینی شده
یک و سه چهارم پیمانه آرد سفید
یک قاشق چای خوری جوش شیرین
یک پینچ نمک
پینچ به مقدار بین انگشت های شست و اشاره می گویند.
آویشن
پاپریکا
وجود پاپریکا ممکنه رنگ مافین نهایی رو مایل به قرمز کنه.
ادویه ها دلخواه هستند و می توانید از ادویه های دیگر همچنین از سبزیجات معطر ریز شده مانند جعفری یا ریحان برای عطرش استفاده کنید.
یک پیمانه #شیر_گیاهی
من از شیر جوی دو سر پرک استفاده کردم.
یک سوم پیمانه روغن زیتون یا مایع
یک قاشق غذاخوری سرکه ی سفید
مقداری زردچوبه(برای رنگ بهتر؛به دلخواه)
قارچ ورقه شده+فلفل دلمه ای سبز و رنگی نگینی شده(به دلخواه و برای تزئین)
سیب زمینی های نگینی شده را سرخ می کنیم و کنار می گذاریم تا خنک شوند.
آرد سفید(الک شده)+جوش شیرین+ادویه ها را ویسک می کنیم سپس شیر را کم کم اضافه می کنیم و هم می زنیم.
روغن را اضافه و مخلوط می کنیم تا مایه ای یکدست و غلیظ به دست آید.
سرکه ی سفید+زردچوبه+سیب زمینی های سرخ و خنک شده را اضافه و هم می زنیم.
قالب های مافین را چرب می کنیم و درون آنها از مواد مافین می ریزیم.
برای یکسان بودن مواد بهتره از اسکوپ استفاده کنید.
روی مافین ها قارچ و فلفل دلمه می چینیم و در فر 180 درجه به مدت 25 الی 30 دقیقه می پزیم.
می توانید مافین ها را بدون فر و در فر دست ساز(هایلایت)بپزید.
اگر از فر استفاده می کنید آن را از قبل گرم کنید.
دما در فر برقی 160 درجه و در آون توستر 150 درجه باشد
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
کیک بانتیانا بدون فر
این کیک طعمش عالیه خودبخود تو دهن آب میشه😋
کیکی که تو قابلمهدرست میشه قابلمه آب و شعله پخش کن نمیخواد نمیسوزه دود هم نمیکنه قابلمه ای دود میکنه که به خوبی تمیز نشده باشه وچربی داشته باشه
مواد رو اندازه گیری کنید دم دستتون باشه
عزیزان این مقدار هم با لیوان دسته دار فرانسه میتونید اندازه بگیرید هم با پیمانه شیرینی پزی
آرد دو ویک دوم پیمانه
شکر یک ویک دوم پیمانه
پودر کاکائو یک دوم پیمانه
تخم مرغ چهار عدد
پکینگ پودر دو قاشق چای خوری
خامه صبحانه یک دوم پیمانه
شیر یک دوم پیمانه
کره 150 گرم روغن مایع 100 گرم
نمک یک پنس
قالب رو با روغن جدا کننده چرب کنید وکنار بزارید قالب 20 در 30 کافیه این هشتگ رو بزنید با این تفاوت اینجا آرد وپودر کاکائو رو مخلوط کردم
قابلمه رو گاز بزارید شعله خیلی کم باشه مثل وقتی که برنج دم میندازی
خامه وشیر رو با هم مخلوط کرده وکنار بزارید
آرد +پکینگ پودر+پودر کاکائو +نمکها هم مخلوط وسه دفعه الک کنید
کره وشکر رو بریزید تو کاسه همزن با سرعت بالا حدود پنج الی شش دقیقه بزنید دونه دونه تخم مرغا رو اضافه کنید هر تخم مرغ حدود یک دقیقه زده بشه سپس مواد خشک رو اضافه کنید چند ثانیهبا سرعت کم همزن بزنید تا مخلوط سپس مخلوط شیر وخامه رو اضافه کنید حدود 30 ثانیه بزنید وبریزد تو قالب
ته قابلمه یک رینگ یا سه پایه بزارید تا قالب با ته قابلمه تماس مستقیم نداشته باشه و ته کیک نسوزه قالب کیک رو به ارومی بزارید رو رینگ ودرشو بزارید حدود 50 تا 60 دقیقه طول میکشه تا کیک پخته بشه اگه در قابلمه کیپه دم کنی نمیخواد اگه کیپ نیست حتما دم کنی بزارید.
این کیک تو فر 180 درجه به مدت 50 تا 60 دقیقه
فر حتما از قبل گرم بشه
این کیک تو ماهی تابه دو طرفه هم درست میشه
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛