آشپزی خاص
#کتف_مرغ_سوخاری 🆔 @ashpaziykhs
کتف مرغ سوخاری
زمان آماده سازی 15 دقیقه زمان پخت 30 دقیقه
مواد لازم برای 4 نفر
1 کیلوگرم کتف مرغ
1 پیمانه آب ماست (یا دوغ)
2 پیمانه آرد سوخاری درشت ادویهدار
1/2 و 1 پیمانه آرد سفید ساده
به مقدار لازم روغن سرخ کردنی
سس چیلی شیرین برای سرو
دستور تهیه ۱۰ میان وعده مرغی
طرز تهیه
1 - مرغها، آب ماست و نیمی از آرد سوخاری مزهدار را در کاسهای بریزید و خوب مخلوط کنید. بقیه آرد سوخاری ادویهدار را با آرد سفید در کاسهای بریزید و با هم ترکیب کنید. یک تکه کتف مرغ را از مخلوطی که در آن غوطهور است بیرون بیاورید و کمی تکان دهید. بعد آن را در مخلوط آردی بزنید و همه جای مرغ را به این مواد آغشته کنید. همه مرغها را به این صورت آماده کنید.
2 -در قابلمهای گود مقداری مناسب روغن سرخ کردنی بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود. مرغها را در روغن داغ سرخ کنید. وقتی هر تکه مرغ برشته و طلایی رنگ شد، آن را از روغن بیرون بیاورید و روی حوله کاغذی آشپزخانه بگذارید تا روغن اضافی گرفته شود.
همه مرغها را به این ترتیب سرخ کنید. موقع افزودن روغن، قبل از انداختن مرغ به داخل آن، کمی صبر کنید تا دوباره روغن داغ شود. مرغهای سوخاري را با سس چیلی شیرین سرو کنید.
نوش جان😋😋
🆔 @ashpaziykhs
آشپزی خاص
#بستنی_شکلاتی 🆔 @ashpaziykhs
.
خودمم میدونم بدجنسم خو 👿👿👿
چیه دلتون خواست عایا ؟😋😋😋
خو من چیکار کنم دلتون نخاد با دلتون صحبت کنید نخاد😶😶😶😚
خو باشه بهش بگید بخواد 😊
منتها وقتی دلتون بخاد باید براش درست کنید وگرنه ج دلتونو کی بده؟😒😒😒
بفرمایید براش درست کنید اینم دستورش:
.
بستنی شکلاتی چوبی 🍭🍦
مواد لازم:
2 لیوان و نیم شیر(لیوان متوسط)
3 ق.س نشاسته ذرت
3 ق.س کاکاءو
3 ق.س شکر
60 گرم شکلات تخته ای ساده یا شیری
1 ق.م کره
6 یا 7 عدد چوب بستنی
طرز تهیه: 🍦
نشاسته، کاکاءو و شکر را در یک قابلمه کوچک ریخته هم بزنید و شیر را کم کم به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. برای پخته شدن مواد قابلمه را روی شعله ملایم اجاق گاز قرار دهید و تا زمانیکه جوش بیاد مدام هم بزنید. مواد به قوام که رسید قابلمه را از روی اجاق بردارید. شکلات و کره را به مواد اضافه کرده و تا آب شدنشان هم بزنید. کمی صبر کنید تا مواد به درجه ملایم و کمی خنک برسد. بعد از خنک شدن مواد را داخل قالبهای مورد نظر بستنی بریزید و به مدت 1 ساعت در یخچال نگهداری کنید. بعد از 1 ساعت چوب بستنی ها را به ته بستنی که در قالب ریخته اید بزنید و بعد از 3-4 ساعت نگهداری، بستنی را از یخچال خارج کرده و از قالبها جدا کنید. برای اینکه بستنی راحت از قالب جدا شود به مدت 1 دقیقه بستنی داخل قالب را در دمای اتاق نگهداری کنید سپس بستنی را جدا کنید. در صورتیکه قالب بستنی در منزلتان موجود نبود میتوانید از استکان کوچک بعنوان قالب بستنی استفاده کنید.
نوش جان
.
عاقا فقط یادتون نره ب دلتون بگید زیاد نخاد ،بعد مرض قند میگیرید میزنه ب خود دلتونا از من گفتن بود😑😑
🆔 @ashpaziykhs
آشپزی خاص
#حلوای_زنجبیلی 🆔 @ashpaziykhs
#_حلوای_زنجبیلی_با_نان_میکادو
موادلازم:
آرد دو لیوان
پودر قند یک لیوان
زنجبیل یک ق غ
پودر هل یک ق چ
روغن مایع نصف پیمانه
کره ۵۰گرم
✍طرزتهیه:
اول آرد رو الک میکنیم و با قاشق چوبی تو حرارت ملایم ۱۵ دقیقه تفت میدیم تا رنگش کمی تغییر کنه بعد روغن مایع و کره رو اضافه میکنیم وکمی تفت میدیم واز رو حرارت برمی داریم وپودر قند و پودر زنجبیل پودر هل رو اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم و تا گرم هست باید لایه نان میکادو گذاشته بعد از خنک شدن باید برش بدهیم.
🆔 @ashpaziykhs
آشپزی خاص
#چکردمه 🆔 @ashpaziykhs
#چکردمه
1 تکه سینه مرغ
1 عدد پیاز بزرگ
1 عدد فلفل دلمه ای
2 قاشق غذاخوری رب گوجه
نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران به میزان دلخواه
3 پیمانه برنج
طرز تهیه
سینه مرغ رو تو روغن با شعلهی کم سرخ کردم. برداشتمش و پیاز به مقدار فراوان خرد و سرخ کردم و نمک زردچوبه و یک کمی فلفل زدم، یک کمی فلفل دلمه خرد کردم و تفت دادم با پیاز. البته فلفل دلمه تو دستور اصلی نیست من برای خوشمزه تر شدنش زدم. رب زیاد زدم به مواد و تفت دادم و آب ریختم تا جوش بیاد. یه مقدار زعفران ریختم توش. مرغ رو انداختم توش گذاشتم بجوشه تا پیاز ها نرم بشن و آبش تقریبا جا بیفته.
مرغ رو درآوردم و برنج رو ریختم تو آب مرغ و آبشو اندازه کردم و گذاشتم بجوشه و موقعی که آبشو کشید، مرغ رو گذاشتم رو برنج و در قابلمه رو گذاشتم تا به روش کته بپزه
🆔 @ashpaziykhs
#شیرینی_کنجدی_بدون_فر
مواد لازم شیرینی کنجدی بدون فر
مواد اصلی
پودر هل ۱/۲ قاشق چای خوری
وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری
بیکینگ پودر ۱ قاشق چای خوری
تخم مرغ ۱ عدد
شکر ۱/۲ پیمانه
کنجد به مقدار لازم
آرد ۱ پیمانه
ماست شیرین ۱/۲ پیمانه
روغن مایع به مقدار لازم
طرز تهیه
زمان پخت ۲۰ دقیقه
آرد و بگین پودر را سه بار الک کنین
مواد خشک ( آرد، بگین پودر، شکر، هل، وانیل) را با هم ترکیب کنید
ماست را به مواد خشک افزوده و ترکیب کنید.
در آخر تخم مرغ را به آن افزوده و مواد را خوب با هم ترکیب کرده تا خمیر یکدستی حاصل شود.
ماهیتابه را روی حرارت قرار دهید و به آن روغن نسبتا زیاد بیافزایید. صبر کنید تا روغن داغ شود.
سپس حرارت را کم کنید و از خمیر به اندازه یک قاشق در ماهیتابه ریخته، رویش کنجد بپاشید و مثل کوکو یک طرف که سرخ شد برگردانید تا طرف دیگر سرخ شود.
سایر نکات شیرینی کنجدی بدون فر
برای اینکه خوب پف کند و پوک شود ، بعد از اینکه از مواد با قاشق داخل ماهیتابه ریختی یه قاشق روغن داغ را روی مواد بریزید. در ضمن حدودا 5 الی 6 ثانیه بعد با این کار روی شیرینی هم خودش را کامل می گیرد و برگرداندنش آسان تر می شود . نوش جان
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
قلیه ماهی خوشمزه جنوبی😋
ماهی شیر یا حلوا : 500 گرم
گشنیز : 250 گرم
شنبلیله : 75 گرم
سیر : 8 حبه
پیاز : 1 عدد
تمبر هندی : 1 بسته 200 گرمی
پرک فلفل قرمز : 1 قاشق چایخوری
زردچوبه : 1 قاشق چایخوری
روغن زیتون : به میزان لازم
رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه :
گشنیز و شنبلیله ای که برای تهیه قلیه ماهی استفاده میشود باید نسبت 3 به 1 داشته باشند وگرنه شنبلیله ی زیاد خورشت را تلخ میکند.سبزیها را پاک کرده و بشوئید. وقتی آب آنها کاملاً گرفته شد با چاقو ریز خرد میکنیم.پیاز را رنده کرده و با کمی روغن در قابلمه مناسب تفت میدهیم تا طلایی شود ولی نسوزد.سیر، زردچوبه و پرک فلفل قرمز را با هم له میکنیم تا خمیری شکل شود.پس از سرخ شدن پیاز این خمیر را به تابه اضافه میکنیم و با شعله کم، 1 تا 2 دقیقه تفت میدهیم، در این مرحله رب را اضافه کرده وتفت میدهیم حواستان باشد که این ترکیب زود میسوزد پس زود سبزی خردشده را به آن اضافه کرده و خوب تفت میدهیم.تمبرهندی را با دو پیمانه آب خیس میدهیم، سپس از صافی عبور میدهیم تا کاملاً تفاله از آب آن جدا شود و سسی صاف و یکدست بدست آید. برخی افراد 1 یا 2 قاشق آرد به سس تمبر هندی اضافه میکنند تا آب خورشت قوام بیشتری به خود بگیرد.وقتی سبزیها خوب سرخ شدند سس تمبر هندی را به قابلمه اضافه میکنیم و خورشت را جوش میآوریم.در این زمان تکههای ماهی شیر را به قابلمه اضافه میکنیم. به دلیل اینکه تمبر هندی اغلب شور است به هیچ وجه تا مرحله آخر به غذا نمک اضافه نمیکنیم.شعله را کم کرده و در قابلمه را نیمه باز میگذاریم تا ماهی بپزد و قلیه جا بیفتد. اینکه غلظت خورشت چقدر باشد بستگی به ذائقه شما دارد، اگر قلیه رقیقتر دوست دارید میتوانید همزمان با اضافه کردن سس تمبر هندی یک پیمانه آب نیز به قابلمه اضافه کنید.وقتی قلیه جا افتاد آن را چشیده و به میزان لازم نمک و فلفل به آن اضافه میکنیم. قلیه ماهی سنتی تند و پرفلفل است.
نکته :
برای تهیه قلیه ماهی میتوانید ماهی را سرخ کرده و بعد داخل آب خورشت بیندازید.
سبزی قلیه باید حسابی ریز وخوب سرخ شود مثل سبزی قورمه که قلیه شما جا افتاده شود.
میتوانید به جای ماهی از تن ماهی استفاده کنید
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻