#شیرینی_کنجدی_بدون_فر
مواد لازم شیرینی کنجدی بدون فر
مواد اصلی
پودر هل ۱/۲ قاشق چای خوری
وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری
بیکینگ پودر ۱ قاشق چای خوری
تخم مرغ ۱ عدد
شکر ۱/۲ پیمانه
کنجد به مقدار لازم
آرد ۱ پیمانه
ماست شیرین ۱/۲ پیمانه
روغن مایع به مقدار لازم
طرز تهیه
زمان پخت ۲۰ دقیقه
آرد و بگین پودر را سه بار الک کنین
مواد خشک ( آرد، بگین پودر، شکر، هل، وانیل) را با هم ترکیب کنید
ماست را به مواد خشک افزوده و ترکیب کنید.
در آخر تخم مرغ را به آن افزوده و مواد را خوب با هم ترکیب کرده تا خمیر یکدستی حاصل شود.
ماهیتابه را روی حرارت قرار دهید و به آن روغن نسبتا زیاد بیافزایید. صبر کنید تا روغن داغ شود.
سپس حرارت را کم کنید و از خمیر به اندازه یک قاشق در ماهیتابه ریخته، رویش کنجد بپاشید و مثل کوکو یک طرف که سرخ شد برگردانید تا طرف دیگر سرخ شود.
سایر نکات شیرینی کنجدی بدون فر
برای اینکه خوب پف کند و پوک شود ، بعد از اینکه از مواد با قاشق داخل ماهیتابه ریختی یه قاشق روغن داغ را روی مواد بریزید. در ضمن حدودا 5 الی 6 ثانیه بعد با این کار روی شیرینی هم خودش را کامل می گیرد و برگرداندنش آسان تر می شود . نوش جان
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
قلیه ماهی خوشمزه جنوبی😋
ماهی شیر یا حلوا : 500 گرم
گشنیز : 250 گرم
شنبلیله : 75 گرم
سیر : 8 حبه
پیاز : 1 عدد
تمبر هندی : 1 بسته 200 گرمی
پرک فلفل قرمز : 1 قاشق چایخوری
زردچوبه : 1 قاشق چایخوری
روغن زیتون : به میزان لازم
رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه :
گشنیز و شنبلیله ای که برای تهیه قلیه ماهی استفاده میشود باید نسبت 3 به 1 داشته باشند وگرنه شنبلیله ی زیاد خورشت را تلخ میکند.سبزیها را پاک کرده و بشوئید. وقتی آب آنها کاملاً گرفته شد با چاقو ریز خرد میکنیم.پیاز را رنده کرده و با کمی روغن در قابلمه مناسب تفت میدهیم تا طلایی شود ولی نسوزد.سیر، زردچوبه و پرک فلفل قرمز را با هم له میکنیم تا خمیری شکل شود.پس از سرخ شدن پیاز این خمیر را به تابه اضافه میکنیم و با شعله کم، 1 تا 2 دقیقه تفت میدهیم، در این مرحله رب را اضافه کرده وتفت میدهیم حواستان باشد که این ترکیب زود میسوزد پس زود سبزی خردشده را به آن اضافه کرده و خوب تفت میدهیم.تمبرهندی را با دو پیمانه آب خیس میدهیم، سپس از صافی عبور میدهیم تا کاملاً تفاله از آب آن جدا شود و سسی صاف و یکدست بدست آید. برخی افراد 1 یا 2 قاشق آرد به سس تمبر هندی اضافه میکنند تا آب خورشت قوام بیشتری به خود بگیرد.وقتی سبزیها خوب سرخ شدند سس تمبر هندی را به قابلمه اضافه میکنیم و خورشت را جوش میآوریم.در این زمان تکههای ماهی شیر را به قابلمه اضافه میکنیم. به دلیل اینکه تمبر هندی اغلب شور است به هیچ وجه تا مرحله آخر به غذا نمک اضافه نمیکنیم.شعله را کم کرده و در قابلمه را نیمه باز میگذاریم تا ماهی بپزد و قلیه جا بیفتد. اینکه غلظت خورشت چقدر باشد بستگی به ذائقه شما دارد، اگر قلیه رقیقتر دوست دارید میتوانید همزمان با اضافه کردن سس تمبر هندی یک پیمانه آب نیز به قابلمه اضافه کنید.وقتی قلیه جا افتاد آن را چشیده و به میزان لازم نمک و فلفل به آن اضافه میکنیم. قلیه ماهی سنتی تند و پرفلفل است.
نکته :
برای تهیه قلیه ماهی میتوانید ماهی را سرخ کرده و بعد داخل آب خورشت بیندازید.
سبزی قلیه باید حسابی ریز وخوب سرخ شود مثل سبزی قورمه که قلیه شما جا افتاده شود.
میتوانید به جای ماهی از تن ماهی استفاده کنید
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻
#خورشت_قارچ
مواد لازم:
▪️قارچ....100 گرم
▪️مرغ خردشده.....500 گرم
▪️رب گوجه فرنگی......به مقدار لازم
▪️ كره...... به مقدار لازم
▪️آب......به مقدار لازم
▪️فلفل نمک......به مقدار لازم
▪️نعنا و جعفری خرد شده......100 گرم
▪️آبلیمو.......به مقدار لازم
طرز تهیه:
قارچ را خرد کرده و در کره تفت داده.من قارچام ریز بود درسته ریختم. در یک قابلمه پیاز خرد می کنیم.مرغ خرد شده رو بهش اضافه می کنیم.نمک و فلفل و کمی زردچوبه می زنیم.تا رنگ مرغ عوض بشه.نعنا و جعفری بهش اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم.خیلی کمی آب می ریزیم تا مرغ بپزه.حدودا یک لیوان آب کافیه.می تونید بهش رب اضافه کنید.البته سلیقه ایه.در آخر قارچ تفت داده رو اضافه می کنیم.در قابلمه رو می زاریم تا کاملا جا بیوفته و به روغن بیوفته
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
✅ماکارونی 😋
✍موادلازم:
گوشت چرخ شده
پیاز
ماکارونی
گوجه فرنگی رنده شده دو عدد
رب گوجه یک تا دو قاشق غذاخوری
ادویه جات: نمک، فلفل، زردچوبه، آویشن
🍜طرزتهیه :
اول پیاز رو خیلی ریز خورد میکنم و تفت میدم کمی که سبک شد گوشت رو اضافه میکنم و تفت میدم بعد ادویه جات و گوجه رنده شده و رب گوجه اضافه میکنم و همه رو با هم حسابی تفت میدم تا گوجه و رب رنگ باز کنه زیرش رو کم میکنم و درش رومیزارم تا گوشت بپزه در آخر نمک رو اضافه میکنم
قابلمه رو آب میریزم و میزارم روی گاز تا آب جوش بیاد ماکارونی رو با کمی نمک و زردچوبه و یه قاشق روغن مایع میریزم داخل قابلمه و بعد از پنج تا هفت دقیقه آبکش میکنم
ته قابلمه کمی روغن میریزم و سیب زمینی یا نون میزارم برای ته دیگ بعد ماکارونی و مواد گوشتی رو لایه لایه میریزم و میزارم دم بکشه میتونید قبلش همه رو مخلوط کنید و بعد بریزید در آخر لابه لای ماکارونی آویشن بپاشید و دم بزارید
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
#_پودینگ_خرما_با_سس_کارامل
مواد لازم📝
1.خرما 250 گرم
2.آب 275 میلی لیتر
3.بيکينگ پودر 5گرم
4.کره 110 گرم
5.شکر 170 گرم
6.آرد 240 گرم
7.تخم مرغ3عدد
8.سس تافی 250 میلی لیتر
✍️طرز تهیه:
فر را روی حرارت175 درجه سانتیگراد تنظیم کنید،خرما و آب را در ظرفی ریخته و روی حرارت قرار دهید تا کمی پخته شود.
سپس از روی حرارت برداشته تا سرد شود،کره را گرم کرده و شکر را به آن اضافه می کنیم.
تخم مرغ ها را به مخلوط خرما افزوده و با همزن میزنیم تا کاملا یکدست شود .آرد را به مخلوط اضافه کرده، کره و شکر را روی بقیه مواد میریزیم.
حالا در قالب مناسب ریخته و به مدت بیست دقیقه در طبقه وسط فر قرار میدهیم تا پخته شود.
در نهایت سس تافی را روی آن می ریزیم.
✍️طرز تهیه سس تافی :
برای تهیه سس تافی ابتدا باید صد گرم شکر را روی حرارت مستقیم قرار دهید و اجازه بدهید که کاراملي شود و سپس پنجاه گرم کره را بيفزاييد و حدود هشتاد گرم خامه صبحانه را به مخلوط اضافه کنيد وهم بزنید بعد از چند دقیقه سس کاراملي شما آماده است.
#_ایزگارا_ترکیه
موادلازم📝
سیر رنده شده: ۳ حبه
پیاز رنده شده: ۲ عدد
فلفل دلمه ای قرمز رنده شده: ۱ عدد
فلفل سبز خرد شده: ۱-۲ عدد
گوشت چرخ کرده: ۱ کیلوگرم
پودر فلفل قرمز: ۱/۲ قاشق چایخوری
زیره سبز: ۱/۴ قاشق چایخوری
سماق: ۱/۴ قاشق چایخوری
زنجبیل: ۱ قاشق چایخوری
نمک: ۱ قاشق چایخوری
گشنیز خرد شده: ۱ پیمانه
✍️طرز تهیه:
آب پیازها را گرفته، سپس با گوشت چرخکرده، سیر، گشنیز، فلفل دلمهای، پودر فلفل قرمز، فلفل سبز، زیره، پودر سماق، زنجبیل و نمک مخلوط کرده و ورز می دهیم.در صورت دلخواه مغز یک عدد نان باگت را در پیمانه شیر حل کرده و به مواد اضافه می کنیم.از مواد به اندازه نارنگی برداشته، به شکل گرد یا بیضی مثل کتلت در دست شکل می دهیم.سپس در سینی فر چرب شده با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۳۰-۲۰ دقیقه آن را می پزیم.
نکته:
برای خوشمزه ترشدن میتوانید درکف ظرف آب گوشت ویک قاشق سس سالساوپوره گوجه و روغن زیتون بریزید.وبه همراه سیب زمینی و گوجه درفرتنوری کنید.
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱