#قلیه_تن
چند نکته مهم ..... دوستان قلیه اصلش با ماهی است حالا ماهیهای خاص جنوب که عالی می شه ولی خیلی از شما دوستان دسترسی بهش ندارید با تن ماهی هم خیلی خوشمزه می شه
نکته اول...... سبزی قلیه باید کاملا ریز باشه از گشتیز استفاده می شه من پاک کرده وخرد شده نیم کیلو بودو هم میتونید با پیاز وسیر سرخ کنید هن جداگانه که من همیشه جدا با حرارت کم خوب سرخ می کنم که رنگش کاملا تیره می شود این از سبزی
نکته دوم..... دوستان انواع تمرهندی توی بازار موجوده تمری که من استفاده می کنم بدون هسته است البته با هسته هم عالیه حدود 60گرم باشه وبا ابجوش ازچند ساعت قبل خیس میدم بعد چنگ میزنم وعصاره را از صافی رد می کنم وبا چهار لیوان اب مخلوط می کنم وبا دوقاشق ارد معمولی وارد که صاف شد از صافی رد می کنم تمام مراحل در فیلم هست
ادامه کار.... پیاز را توی روغن تفت دهید بعد پوره چند حبه سیر را اضافه وسرخ کنید طلایی که شد یه قاشق چایخوری شمبلیله خشک بریزید تفت دهید باعث می شه لعاب قلیه سبز خوشرنک بشه بعد یک قاشق رب بزتید وتفت دهید وبعد سبزی سرخ شده وزردچوبه وادویه مخلوط وفلفل قرمز که باید خوب بریزید تا تند بشه ودر صورت تمایل فلفل سبز تند درسته ویه دونه گوجه چهار قاچ نه بیشتر همه را مخلوط وبعد اب وتمر وارد مخلوط شده را اضافه وسر قابلمه را کج بذارید حدود بیست دقیقه بعد دوتا یا بیشتر تن ماهی را اضافه حتما روغن تن را دور بریزید وبعد بهم نزنید تا تن له بشه وسر قابلمه را کج بذارید وحرارت ملایم تا حدود دوساعت تا قلیه لعاب بیندازه و حتما به روغن بشینه وبا برنج یا گمنه(للک) یا برنج با رشته محلی سرو کنید با برگ تربچه سفید محشرررره😋
تمام نکات را ریز به ریز گفتم
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#کتلت_شکم_پر_هندی
این مقدار مواد واسه چهار نفر است البته بستگی به میزان مصرف داره😉
طرز تهیه..... اول مواد توی شکم کتلت را درست کنید پیاز را رنده کنید ابش که کشیده شد گوشت چرخی را اضافه وتفت دهید من اصلا روغن نزدم چون گوشت خودش چربی داره شما میتونید روغن بزنید ولی خیلی کم نباید چربش کنید بعد در صورت تمایل من نصف یه فلفل دلمه قرمز را رنده کردم وابش را گرفتم وبه گوشت اضافه کردم میتونید فلفل دلمه سبز برنید ونمک وزردچوبه وفلفل سیاه وکمی پودر سیر وزنجبیل بزنید وتفت دهید
سه تا سیب زمینی متوسط رو به بزرگ را آبپز کنید و رنده کنید با دوقاشق پر گشنیز ریز خرد شده می شه بجاش جعفری بزنید ولی طعم گشنیز خیلی بهتره ونمک وکمی زردچوبه وفلفل سیاه برنید وخوب ورز دهید توی دست از مواد اندازه یه نارنگی بردارید وباز کنید واز مواد گوشتی وسط سیب زمینی بذارید ولایه را روی هم بیارید وطبق فیلم مرتب کنید تا مواد گوشتی کاملا پوشیده بشود بعد دوتا تخم مرغ را با نمک وکمی فلفل سیاه با چنگال باز کنید وکتلت را توی تخم مرغ بزنید وتوی روغن داغ توی تابه نچسب سرخ کنید اجازه دهید یک طرف که طلایی شد بعد برگردونید تا طرف دیگش هم طلایی بشه
سوالهای احتمالی..... 1.....بوی تخم مرغ اصلا نمیده وبسیار خوشمزه است ومصرف روغنش خیلی کمتر از کوکو وکتلت است
2.....نباید توی خود کتلت تخم برنید دستورش اینه
3......بعد پخت توی کتلت کاملا پوک می شه وسیب زمینی دور گوشت بسیار ترد ونازک می شود
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مواد لازم🔻
6-7 سیب زمینی (700 گرم)
نمک و فلفل؛ 40 گرم (½ فنجان)
سبزی مخلوط ، خرد شده
1 تخم مرغ
120 گرم (1 فنجان) آرد
3 نان خشک
115 گرم پنیر
طرز تهیه🔻
پوست سیب زمینی را بجوشانید تا نرم شود و بگذارید تا خنک شود. با عبور نان خشک از رنده بزرگ ، آرد سوخاری خانگی درست کنید. آرد سوخاری را الک کنید تا بیت های بزرگ آن پاک شود. سیب زمینی های خنک شده را پوست بگیرید و له کنید ، سپس آنها را با نمک و فلفل مزه دار کنید. سیب زمینی را با سبزی خرد شده (جعفری و شوید) ترکیب کنید. یک قسمت را حدود 2-3 قاشق غذاخوری سیب زمینی بردارید ، یک حبه درست کنید و یک مکعب پنیر را در وسط قرار دهید. برای محکم شدن پنیر مخلوط سیب زمینی را دور آن بپیچید. هر گلوله سیب زمینی را در آرد له کرده ، سپس درون یک تخم مرغ آغشته کنید ، با 2 قاشق غذاخوری آب مخلوط کنید و در آخر با آرد سوخاری خانگی بپوشانید. گلوله های سیب زمینی را در روغن 180C / 350F به مدت 4 - 5 دقیقه سرخ کنید.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مواد لازم🔻
250-300 گرم گوشت کوفته مخلوط گوشت گوساله گوشت گاو
1 پیاز کوچک رنده شده
1 تخم مرغ
1-2 قاشق غذاخوری نان خشک
1 قاشق چایخوری زیره
1 قاشق چایخوری فلفل سیاه
1 قاشق چایخوری آویشن
طرز تهیه🔻
آنها را خوب مخلوط کرده ، گلوله های گرد درست کرده و کنار می گذاریم.
میتونید هم قبلش کمی تفت بدید که از حالت خامی دربیاد و بخش گیاهی 1 پیاز ، خرد شده به صورت مکعب 1 حبه سیر 2 رنده هویج متوسط 2 فلفل سبز مکعبی 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی 3-4 قاشق غذاخوری پوره گوجه فرنگی 1 قاشق چایخوری فلفل سیاه نمک روغن زیتون پیازها را تفت می دهیم ، سپس هویج ، فلفل ، رب گوجه فرنگی و پوره گوجه فرنگی را اضافه می کنیم تا مخلوط ما آماده شود. کوفته هایمان را در وسط پاستاهای خود قرار می دهیم و سبزیجات را روی آن می گذاریم. آب جوشانده را روی کوفته ها می ریزیم. ماکارونی به طور طبیعی آب می کشد ، بیایید بر اساس آب اضافه کنیم ، اجازه ندهیم آن را با یک قاشق مخلوط کنیم ،که پخش بشه با تکان دادن قابلمه آن را مخلوط کنیم. پس از اطمینان از پخته شدن غذای ما ، اجاق گاز را خاموش کرده و گرم سرو می کنیم.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
طرز تهیه شربت ژلهای🔻
برای درست کردن این شربت از هر نوع پودر ژله با طعم و رنگ دلخواهتون می تونید استفاده کنید و هر تعداد که بخواید .
من از 3 تا طعم با طعم های لیمو سبز ، زرد زعفرانی ، قرمز انار استفاده کردم . هر کدوم هم نصف بسته هستش .
نصف بسته از این پودر ژله هارو داخل ظرفی ریختم و به هر کدوم نصف لیوان اب جوش ریختم و روی حرارت غیر مستقیم (بن ماری) قرار دادم تا خوب ذراتش حل بشه . داخل یخچال قرار دادم تا نیم بند بشه . تایم نیم بند شدن رو همیشه نمیشه گفت چون به خنک کنندگی یخچال و میزان ژله ، گرمی و خنکی ژله و حجم ژله و.... بستگی داره . الان دو تا از ژله های من در مدت نیم ساعت نیم بند شد در حالی یک ژله ام که داغ تر بود چهل و پنج دقیقه طول کشید . باید خودتون چک کنید که حالت کشسانی پیدا کرد نیم بند شده .
از قبل هم تخم ریحان یا تخم شربتی رو با کمی اب خیسونده بودم که لعاب بندازه .اینجا من تخم ریحان استفاده کردم که درشت تره. تخم شربتی ریزتره.
داخل هر کدوم از ژله های نیم بند تخم ریحان(یا تخم شربتی) ریختم و مخلوط کردم ( در این صورت دیگه تخم ریحان یا شربتی همه جا هست و ته نشین نمیشه .) .مقداری گلاب ( یا هر نوع عرق دلخواه) و یک قاشق شکر ( میزان شکر ریختن و یا نریختنش دست خودتونه) و یک تا یکو نیم لیوان اب سرد اضافه کردم و مخلوط کردم . دو ، سه ساعتی یخچال قرار دادم . ممکنه یک کم سفت بشه که طبیعی و هم بزنید روان تر میشه و داخل جام ها ریختم . این نوشیدنی الان حالت روان داره و سفت نیست اما اگرقرار باشه که چندین ساعت و روز بمونه سفت تر میشه .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#باسلق_ترکیه
#راحت_الحقوم
آرد ذرت 110گرم(سه چهارم پیمانه) زرد کم رنگ است لوازم قنادیا دارن
شکر 450 گرم (دو پیمانه)
پودر ژلاتین 45 گرم(یک چهارم پیمانه)
گلوکز سه قاشق سوپ خوری لوازم قنادیا دارن
آب 2 ویک چهارم پیمانه
گلاب 3 قاشق سوپ خوری
رنگ مجاز خوراکی چند قطره
پودر شکر و نشاسته ذرت برای غلتاندن باسلق چند قاشق نشاسته ذرت نداشتید مشکلی نیست از پودر شکر استفاده کنید پودر شکر همان پودر قند است
نصف لیوان از آب داده شده تو دستور جدا کنید وپودر ژلاتین رو روش بپاشید تا اسفنجی بشه سپس رو بخار کتری بزارید تا روان بشه(بن ماری)
نصف آب رو جدا کنید وهمراه شکر بزارید رو شعله متوسط تا بجوش بیاد 5 دقیقه جوش بزنه تا غلیظ بشه در این فاصله
در ظرف دیگری بقیه آب و آرد ذرت رو مخلوط کرده و رو حرارت بزارید تا غلیظ بشه مدام بزنید تا تهش نسوزه
شربت که غلیظ شد گلوکز رو اضافه کنید وهم بزنید تا گلوکز با شربت مخلوط ویکدست بشه ژلاتین روان شده و آرد ذرت غلیظ شده هم اضافه کنید تند تند با هم زن دستی بزنید تا یکدست بشه وقتی یکدست شد همزن دستی رو کنار بزارید وبا قاشق چوبی یا سیلیکونی بزنید تا ته نگیره حدود ده تا دوازده دقیقه بزارید با شعله متوسط بجوشه گلاب اضافه کرده ،وقتی غلیظ شد تو فیلم نشون دادم گاز رو خاموش کنید رنگ خوراکی بزنید وبریزید تو قالب از قبل چرب شده وبزارید یخچال به مدت سه الی چهار ساعت تا ببنده به سلیقه خودتون برش بزنید وتو مخلوط نشاسته ذرت وپودر قند بغلتونید ودر ظرف دربسته در یخچال نگه داری کنید تا پانزده روز دوام داره
عزیزان نزارید رو گاز زیادی غلیظ بشه وگرنه باسلوق بعد از سرد شدن خیلی سفت میشه
بجای پودر ژلاتین از پودر ژله استفاده نکنید حتما پودر ژلاتین باشه همه لوازم قنادیا دارن
این باسلق کشدار وطعمش عالیه بزارید لای دو بیسکویت بسیار خوشمزس
نسبت پودر قند و نشاسته ذرت برای غلتیدن شیرینی مساوی باشه
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کراکت_سیب_زمینی😋
مواد لازم🔻
🥔سیب زمینی 4 عدد
🌭سوسیس خرد شده
🧅پیاز خرد ریز شده بدون آب 1 عدد
☘️جعفری خرد شده
🧀پنیر پیتزا
🧂نمک، آویشن، فلفل سیاه (ادویه ها به دلخواه شماست)
🥡آرد 2 ق غ (توی کلیپ ریخته نشده ولی اگه بریزین راحت تر شکل میگیره)
🍞برای سوخاری کردن: تخم مرغ، پودر سوخاری و آرد
🔻وقتی مواد رو با هم مخلوط کردین و بهش شکل دادین، حتما 1 ساعت بذارین توی فریزر
و بعد داخل آرد، تخم مرغ و پودر سوخاری بغلتونید و سرخ کنید، اینجوری احتمال وا رفتنش خیلی کم میشه.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
✅پلو مکزیکی😋🍛
🍜طرز تهیه
پیاز رو با کمی کره تفت میدید و فلفل دلمه نگینی شده رو هم بهش اضافه کنید و یه تفت بدید و سینه مرغ رو بهش اضافه کنید ، پودر سیر ، فلفل سیاه ،اویشن ، پاپریکا و نمک بزنید
قارچ ورقه شده رو جدا تفت بدید و اضافه کنید
نخود فرنگی رو پخته و اضافه کنید
برنج رو ابکش کنید
مواد رو لابه لای برنج بریزید و بذارید دم بکشه
متونید همین پلو رو با مرغ پخته شده جدا گانه سرو کنید
ته دیگ غذا هم که سیب زمینی رنده شده با کمی کنجد هست.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#شیرینی_بهشتی
شیرینی عاالی و نرم و خوشمزه .
اگر ترازو دارین لطفا با گرم اندازه گیری کنید.😊🙏
روغن نیمه جامد (جامد ) یا روغن صاف 150 گرم (تقریبی 2/3 لیوان)(در مورد کره و مارگارین اطلاع ندارم )
آرد سفید 170 گرم (یه لیوان آرد 150گرمه ، یه خرده بیشتر از یه لیوان)
پودر قند 120 گرم (تقریبا 3/4 لیوان )
وانیل نوک قاشق
من در دو رنگ زعفرانی و یکی صورتی که رنگ خوراکی زدم درست کردم . همین مواد بالا رو یه بار زعفرانی درست کردم ، یه بار با رنگ خوراکی .
من خودم در شیرینی بهشتی از ترکیب روغن جامد و روغن حیوانی استفاده می کنم . بی نهایت شیرینی رو خوشمزه می کنه .
روغن رو روی حرارت قرار دادم و آب کردم ، بعد گذاشتم توی محیط خنک بشه .
روغن و پودر قند الک شده رو با همزن برقی 5 دقیقه خوب زدم تا حسابی کشدار و رنگش تغییر کنه . وانیل هم اضافه کردم .
آرد رو الک کردم . آرد رو داخل موادم ریختم و با قاشق یا لیسک هم زدم . اگه زعفران می خواین بریزین قبل از اینکه آرد بریزین زعفران رو اضافه کنین ، و همچنین رنگ خوراکی هم این زمان اضافه بشه . اگر بخواین کاکائویی درست کنین ، از میزان آرد کم کنین و جاش پودر کاکائو بریزین .
بعد مواد رو داخل قیف ریختم ، عزیزان ببینین روغن مایع رو نریزین بعد ببینین شل شد و بعد از پخت شیرینی هاتون وابرن ، توجه کنین اگه موادتون از قیف رد نشد روغن مایع کمی اضافه کنین . خیلی مهمه ها .
من برای اونی که رنگ خوراکی ریختم اصلا از روغن مایع استفاده نکردم .
اما برای زعفرانی از قیف رد نمی شد اصلا یه قاشق روغن مایع ریختم .
داخل قیف با ماسوره شماره 132 (هر نوع ماسوره شکوفه ای که دارین میشه ) ریختم و شکوفه زدم . روش هم تخم خرفه ریختم .
فر رو از یه ربع قبل با دمای 170 درجه روشن کردم و سینی فر رو در طبقه بالا به مدت 12 تا 15 دقیقه قرار دادم .به هیچ وجه هم شعله بالا رو روشن نکنین .
بسیار مهم شیرینی ها بعد از پخت یه ساعت بمونه خنک بشه و بعد از سینی برشون دارین .
با مواد بالا زعفرانی درست کردم نزدیک 65 عدد و همون میزان مواد بالا رنگ خوراکی زدم نزدیک 70 عدد شد . سایزها تقریبا کوچیکه
ماندگاری این شیرینی بسیار بالاست و در محیط خنک در ظرف درب بسته تا چند ماه با کیفیت می مونه .
بدون فر هم توی فر دست ساز روی گاز میشه .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#شیرینی_مدرن_فلورنتینا
این میزان موادحدود تقریبا بیست عددشیرینی خواهدشد،
کره یاروغن جامد صاف قنادی 75 گرم می تونیدجایگزین اون ازروغن جامدمعمولی استفاده کنید_
پودرقند 50گرم تقریبا 1/3لیوان
وانیل یاپودرهل یکی به دلخواه مقداری
تخم مرغ کوچک یک عدد اگر تخم مرغ بزرگ بود نصف تخم مرغ ،یعنی یک تخم مرغ راداخل ظرفی میشکنید هم می زنید نصفش رامیریزید
ارد 150گرم یک لیوان
مواد رویی:
نکته:اگر خواستین موادرویی راپروپیمون بریزید مقدارکامل این موادرادرست کنید درغیراینصورت نصف این میزان موادی که نوشتم برای رویه شیرینیها کافیه،خودم هم نصف درست کردم،
عسل 50گرم
کره 25گرم
خامه صبحانه 25گرم
خلال بادام 120گرم
زعفران مقداری
کره یا روغن جامد همدمای محیط ،یعنی خیلی سفت نباشه ،شل هم نباشه ،دست بهش می زنید نرمه ولی شکلش حفظ میشه+پودرقند+وانیل راباهمزن درحدیکی دو دقیقه ای خوب بزنیدتاکرمی رنگ وپفکی شودسپس تخم مرغ رااضافه کنید ودرحدسی ثانیه هم بزنید،همزن راخاموش کنید اردراکم کم به مواد اضافه کنیددرابتداباقاشق ودرنهایت بانوک انگشتان دست خمیررادرحدیکدست شدن ورزدهید_زیادورزندهیدهمین که خمیرجمع بشه کافیه خمیررادرنایلون نیم ساعت دریخچال استراحت دهیدپس ازان بین دونایلون باوردنه به ضخامت سه میلی پهن کنید باقالبهای تارتلت قالب بزنید ودرون قالبها شکل دهید این قالبها بسیارارزون هستندوهمه لوازم قنادیها ودرشکلهای مختلف دارند باچنگال سوراخ بزنید وتارتها رادرفرازپانزده دقیقه قبل گرم 180درجه به مدت 15دقیقه پخت دهید،پس ازسردشدن باموادرویه پرکنیدودوباره درفرقراردهید اینبارگریل راروشن کنید تارویه شیرینی کمی طلایی شود،ازفرخارج کنید وکاملا رویه ودورتادورشیرینی راخوب باعسل رقیق شده رومال کنید پودرپسته بپاشیدونوش جااان....
*عسل رقیق شده:عسل راکمی برروی حرارت بگذاریدهم بزنیدتاشل شود.
*موادرویه:کره،خامه وعسل راداخل ظرفی برروی حرارت ملایم بگذارید مدام هم بزنید تاموادیکدست شود،همین که ازاطراف شروع به جوش زدنهای ریزکردخلال بادام وزعفران رانیز اضافه کنید وهم بزنیدوحرارت راخاموش کنید.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#نان_مغز_دار_کشمش_فندق
نان عصرانه یا نان صبحانه با بافتی نرم وخوشمزه 😉
مواد لازم
آرد به مقدار لازم اندازه ش مشخص نیست قاشق قاشق بریزید تا حساب کار دستتون بیاد😉
شیر نصف لیوان
شکر 60 گرم یک چهارم پیمانه
خمیر مایه 14 گرم یا دو قاشق سوپ خوری
تخم مرغ کامل یک عدد
زرده تخم مرغ یک عدد
وانیل نوک قاشق چایخوری
نمک یک قاشق چایخوری
روغن مایع 60 گرم یا یک چهارم پیمانه
شیر را کمی ولرم کرده کیک قاشق چایخوری از شکر دستور را درآن حل کرده خمیر مایه روی سطح شیر میپاشیم حدود ده دقیقه تا یک ربع بزارید عمل بیاد (شیر انگشترو نسوزانه)
در این فاصله تمام مواد به جز آرد داخل کاسه میریزیم وخوب با همزن دستی میزنیم تا شکر حل بشه خمیر مایه عمل شده اضافه کرده ووارد رو کم کم اضافه میکنیم تا خمیر جمع بشه به تخته کار انتقال میدهیم وبا آرد پاشی وورز زیاد چسپندگی خمیر رو میگیریم بخش اعظم خمیر با چسپندگی گرفته میشه دقت کنید آرد زیادی به خورد خمیر ندید که نون سفت بشه
کاسه رو با چند قطره روغن مایع چرب کرده وخمیر رو استراحت میدیم تا حجم اون دوبرابر بشه(روشو بپوشونید )
مواد میانی
فندق 100 گرم
گردو 50 گرم
دارچین یک قاشق چایخوری
پودر کاکائو یک قاشق سوپ خوری
پودر نان ویا کیک 80 گرم من از مغز نان باگت خشک شده استفاده کردم(قبلا خشک کرده بودم تو فریزیر داشتم)
کشمش 100 گرم
مارمالا زردالو یا هلو یک چهارم پیمانه
جز کشمش ومارمالا همه مواد رو با غذا ساز یا مخلوط کن پودر کنید
سپس کشمش که قبلا خوب شسته وروی بخار آب نرم کردیم همراه مارمالاد تو غذا ساز ریخته چند پالس میزنیم تا له بشه سپس مواد پودر شده اضافه کرده تا خمیر چسپناکی بدست بیاد
خمیر نان اماده شده روی سطح کار انتقال داده کمی ورز دهید تا پفش بخوابه با وردنه باز کرده طبق فیلم مواد میانی ریخته ورول میکنیم تو سینی چیده پارچه نازک روشو میپوشدنیم برای استراحت دوم (بیست دقیقه)سپس رومال کرده کنجد ویا فندق پودر شده میپاشیم ومیزاریم تو فر از قبل گرم شده با دمای 200 درجه تا روی نان طلای بشه
مواد رومال
تخم مرغ یک عدد کمی زعفران خوب زده تا کف کند
کنجد به مقدار لازم
به دلیل حجم زیاد فیلم بسیار از قسمتها رو پاک کردم از جمله بافت نون
این نون رو میتونید با فر دست ساز درست کنید
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#مرنگ
سفیده تخم مرغ 100 گرم (تقریبا معادل 3عدد سفیده تخم مرغ درشت میشه،هر سفیده تخم مرغ تقریبا معادل 35_30گرم هست)
شکر دانه ریز 200 گرم(من حدود یک لیوان سرخالی زدم)
معمولا دوبرابر وزن سفیده شکر اضافه میشه،اگر شکرتون درشت بود کمی اسیاب شود،با این میزان از شکر مطمئنا مرنگ شیرین خواهد بود می توان شکر دستور راکمترازمیزان گفته شده ریخت به شرطی که سفیده راخوب فرم دهید،
اب لیموترش تازه 1ق چ
وانیل یا اسانس دلخواه کمی
برای تهیه مرنگ بهتراست از سفیده های تازه تخم مرغ استفاده شود وموقع جدا کردن سفیده اززرده مواظب باشید اززرده چیزی وارد سفیده نشود،سفیده ها رادرظرفی تمیز (ظرفی که خیس یا چرب نباشد)درابتدا بادور تند همزن بزنید تا کف کند وسپس فومی شکل شود،دراین مرحله کمی آبلیمو اضافه ومخلوط کنید،اسانس یا وانیل نیز به دلخواه دراین مرحله اضافه شود،
حال به سفیده فومی شکل قاشق قاشق شکر افزوده وبادورمتوسط همزن بزنید،تا شکر کاملا حل شود وسفیده تخم مرغ فرم بگیرد،به حدی که با خارج کردن سریهای همزن،جای آن به حالت قله ایستاده(نه خمیده)بر روی سفیده باقی بماند ومرنگ قابلیت شکل گرفتن پیدا کند،
مرنگ رادرون قیف وبا ماسوره های دلخواه ریخته وروی سینی کاغذ انداخته پایپ کنید،سینی رادرفر،با کمترین حرارت ممکن ،حدود صددرجه،تاجایی شعله راکم کنید که فرخاموش نشه،بگذارید حدودتقریبا یک ساعت ونیم دو ساعت اجازه دهید تا مرنگها خشک شود وبراحتی ازروی کاغذ روغنی جداشوند،
اگر دمای فر زیادباشه مرنگ تغییر رنگ میده،
اگر بیشتر داخل فربمونه کاملا خشک میشه،اگر کمتر داخل مرنگها کمی نرم وادامسی شکل میشه،
هرچقدر بیشتر داخل فربمونه روش ترک میخوره،
برای مرنگ های خوکی شکل،کمی رنگ قرمز زدم وبا قیف بدون ماسوره سر خوک رازدم وبا ماسوره برگ کوچک گوشها، پس از خشک شدن با شکلات ذوب شده چشم وبینی راکشیدم،
مهمترین نکته تهیه مرنگ دمای پایین فرهست باید بادمای خییلی کم خشک بشن که هم تغییر رنگ ندن وهم براق بمونن فر من هم دماش خیلی بالا هست ولی بازم مرنگها بد نمیشن فقط کمی براق نیستن،،،،
اگر حرارت فرتون زیاده می تونین درب فر را بعد ازحدود 45 دقیقه یکساعت ازپخت مرنگها کمی نیمه باز بگذارید تا کمی ازحرارت داخل فرکم بشه،پس از خشک شدن کمی درون فرخاموش بمانندوسپس خارج کنید،
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#دلمه_برگ_مو
این مقدار مواد حدود 70 تا 80 عدد دلمه به شما میده.
گوشت چرخکرده 200گرم
سبزی دلمه(تره،جعفری،ترخون،مرزه،پیازچه) 300 گرم
البته ترکیب سبزی دلمه میتونه گاهی متفاوت باشه مثلا از شوید و مرزه و تره استفاده بشه.
برنج 2/3 لیوان
لپه 2/3 لیوان
پیاز نگینی خُرد شده 1 عدد درشت
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری(به دلخواه)
برنج رو از قبل خیس کنید و بپزید (من برنج رو آبکش کردم)
لپه رو از شب قبل خیس کنید و چند بار آب اون رو عوض کنید و با مقداری نمک بپزید.
در تابه پیازهای نگینی را با روغن تفت دهید تا کمی سرخ شوند و بعد گوشت چرخکرده به همراه فلفل و زردچوبه اضافه کرده و بعد رب گوجه و نمک را هم اضافه کنید و دوباره تفت دهید .
حالاسبزی دلمه و برنج و لپه را اضافه و مواد را مخلوط کنید.
مواد را از روی حرارت بردارید تا و صبر کنید تا کمی خنک بشه.
برگهای مو را بشوئید.
در قابلمه آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاد و برگها رو چند ثانیه در آب جوش بندازید تا نرم تر شده و بعد آبکش کنید.
از مواد مقداری روی هر برگ بگذارید(مواد نباید زیاد باشه چون باعث پاره شدن برگ در زمان پخت میشه)و به صورت بقچه یا سیگارت(لوله ای) بپیچید.
کف قابلمه را با چند ردیف برگ مو ضخیم بپوشانید(اگه برگ مو کم داشتید از برگ کاهو استفاده کنید)
دلمه ها رو فشره کنار هم بچینید.(آنهایی که برگ ضخیم دارند کف و نازک ترها را رو بچینید)
حالا نوبت اضافه کردن چاشنی دلمه هست (مخلوط شکر و آبلیمو یا سرکه) به همراه آب و روغن را مخلوط و روی دلمه ها بریزید. من معمولا از آبلیمو و آب و کمی شکر نه در حدی که شیرین بشه واسه چاشنی استفاده میکنم
من گاهی اوقات فقط یکی دو قاشق آبلیمو به مایه دلمه اضافه میکنم و در پایان فقط آب و روغن و نمک به عنوان چاشنی روی دلمه ها میریزم و میذارم بپزه.
میتونید آبلیمو یا سرکه و آبغوره در چاشنی رو حذف و بین دلمه ها غوره یا گوجه سبز بذارید.
میتونید از رب انار به عنوان چاشنی دلمه استفاده کنید.
در پایان یک بشقاب سنگین رو دلمه قرار بدید و بذارید روی حرارت ملایم بپزه...
حالا دلمه آماده ست صبر کنید کمی از حرارت بیفته و دانه دانه در ظرف سرو بچینید و نوش جان کنید.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛